Találatok a következő kifejezésre: A kutyusom hátsó lábán, a (3 db)

Kutyusom a hátsó lábán rágja a talppárnái közt levő bőrt? Bővebb lennt.

Már tavaly is volt ilyen, azt mondta a doki csirkehús-allergia, de most már azt nem eszik, és most megint kezdi, de sokkal durvábban, már sír miközben rágja, nagyon sajnálom szegénykémet.

Legjobb válasz: szerintem próbálkozz másik orvossal... :S szegény kutyus.

szerintem próbálkozz másik orvossal... :S szegény kutyus.
remélem tényleg jobban lesz a kutyus. :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát allergia, vmiféle fûre... Nagyon sok kutyusnak van mostanában állítólag. Ki lehetne deríteni, hogy mire, de nekünk arra sajnos nincs pénzünk, és ha ki is derül, nem tudnak rá frankó gyógymódot. Szal kapott szurit, ami a viszketést enyhíti, meg antibiotikumos kencét, amit napi 5x kell kenni, és utána "lefogni", hogy nem nyalja le. nem is érti mi van, hogy ott ülök mellette, és korlátozom a mozgásban, azt hiszi, hogy vmi rosszat tett szegény. De már a szuri után 1-2 órával jobb volt, nem tépte olyan eszement módon, és ma reggelre már 3x bekentük, és ezerszer jobb...hát remélem, hogy ennyi elég lesz. Azt mondta a doki, hogy ez minden nyáron elõ fog jönni, 1-2 hét. Nem egy nagy öröm, de végülis ahhoz képest, hogy 11 éves elmúlt, és még eddig nem volt semmi baja, örülhetünk. Csak nagyon megijedtünk, mert ahogy vonyított, meg olyan transzféleségben volt...látni kellett volna, mint aki nincs is magánál, rémisztõ volt. Köszönöm a válaszokat, és az együttérzést, remélem nem lesz folytatás... sziasztok :-)
szegényke! Írd majd meg a megfejtést. Drukkolok, hogy semmi komoly ne legyen!
A kérdező hozzászólása: Miiiii? a lábán be, a könyökén ki? Hát ilyet...szerencsétlen állat... ma megyünk eset egy másik dokihoz, de az éjjel kínlódás volt...nagyon szenved...bassuska :-( Köszi a válaszokat!
lehet h toklász ment bele nekem van olyan ism.-em akinek a kutyájába belement a tappancsánál a toklász és utána a könyökén jött ki.. szó szerint , na szegény vidd máshoz!!!
Mind a négyl ábába nem mehetett toklász, ilyen szerencsétlen kutyus nincs :) nem tudok mire gondolni, kutyaallergiákban nem vagyok otthon enyéimnek sosem volt, de leeht valami másra allergiás, esetleg valami növnyre ami nyáron virágzik és lépked rajta.
Nézd át nagyon alaposan, akkor is ha nem akarja engedni. Toklász szezon van! A párnácskák közötti bõrbe fúródhatott, ha tényleg errõl van szó.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Köszi. Hát 11 éves elmúlt a lelkem, és eddig nem volt ilyen problémánk, ez tavaly jött ki neki nyáron, és most érdekesmód megint nyár van... elég sokat is megyünk vele, de mostanában nem is igen igényli már annyira, ahogy öregszik. De pl. éppen babát várunk, szóval végülis egy ici-picit háttérben van...elgondolkodtató amit írtál... De azért elsõként mindenképp holnap elmegyünk egy másik dokihoz, mert most is itt ülök vele, és csak néz rám a nagy szemeivel, én meg nem tudok segíteni...szörnyû érzés... Köszönöm
Úgy értettem a másik állatorvost mindeképp javasolt megnézni, de ezeken is érdemes elgondolkodni.
Egyébként mennyit van mozgatva, tanítva, fárasztva? Mennyire vannak levezetve az energiái? Mennyire biztos abban, hogy a gazdi egy megbízható jó vezetõ? Mert elképzelhetõ, hogy szorongás miatt van, sajnos egyre gyakoribbak az ilyen neurotikus tünetek, sõt akár öncsonkítás is, a viselkedés zavaros kutyáknál. Ha úgy érzed, hogy valami ilyen szempontból nincs rendben, akkor elõször ezeken kéne változtatni. Ha minden oké a kutyával ilyen szempontbó (meg amúgy is) érdemes megnézni egy másik állatorvost, jól felszerelt állatklinikát.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! utolsónak: Köszönöm, már nézegettem Én is, de mivel már mindkét hátsó lábát rágja (sõt ma már az elsõt is nyalogatta), így biztos vmi allergiaszerûség lesz. :-/
a mi kutyánk akkor szokta rágni a tappancsai közt lévõ bõrt/ szõrt ha belement valami vagy ha beleragadt sár vagy akármi. szóval a mienk tisztogatás céljából csinálta. vidd szerintem másik orvoshoz aki rendesen megnézi lehet nincs nagy baj.
nekem is az jutott eszembeh ogy valami belement a lábába. pl lhet az toklász is, az kivülrõl sokszor már nem is látszik. vidd ela zért orvoshoz, nézze meg .
barátom! az én kutuysom is volt így. valami belement a lábába, az a baj, tövis vagy valami és az fáj neki, szerencsére az én kutyám kirágta szépen magának semmi gond se volt. próbáld megnézni neki, ha van genny vagy valami dagadás ott, akkor biztos valami belement!
Szerintem is vidd másik orvoshoz. Valami jól felszerelt klinikára. Szegénynek borzasztóan viszkethet.
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos csak addig hatott a cucc, míg kentük, most megint kezdõdik elõrõl...:-( most vette egy tetran kenõcsöt, hátha az jó rá, mert nem tudunk 3-4 naponta 6-8ezret kiadni a dokira... most le is ragasztjuk neki, hogy ne férjen hozzá, mert azt hiszem, hogy az a legnagyobb baj, hogy nem tud begyógyulni a seb...fenébe...:-( Azért köszi mindnekinek!

Lebénult a kutyusom 2 hátsó lába, szeretnék segítséget, tanácsokat kérni?

Sziasztok segítséget szeretnék kérni.

Legjobb válasz: Jaj szegenykem :( Nekem ilyen nem volt. Nem tudom ki mutotte illetve hol a kutyusodat, en annyit tudnek segiteni, hogy megadom egy ortoped specialista elerhetoseget. Csak a netet tudom, mert nincsen nallam a mobilom: www.talpas.hu Es ebben akorhazban (ez amugy a sajat korhaza) keresd Dr.Pap Antalt A 3 doki kozul o az aki ortoped specialista,az en yorkim labat is o rakta ossze. Ha valaki o tutira megmondjaa frankot, es ellat tanaccsal mit tudsz tenni! Kivanom a legjobbakat!!!

Jaj szegenykem :( Nekem ilyen nem volt. Nem tudom ki mutotte illetve hol a kutyusodat, en annyit tudnek segiteni, hogy megadom egy ortoped specialista elerhetoseget. Csak a netet tudom, mert nincsen nallam a mobilom: http://www.talpas.hu Es ebben akorhazban (ez amugy a sajat korhaza) keresd Dr.Pap Antalt A 3 doki kozul o az aki ortoped specialista, az en yorkim labat is o rakta ossze. Ha valaki o tutira megmondjaa frankot, es ellat tanaccsal mit tudsz tenni! Kivanom a legjobbakat!!!
Szia! Én is jártam hasonló cipõben. Nekünk a 11 éves berni pásztorunkat csapta el az autó, miközben öregurasan kinyitotta a kaput és kisétált (még mindig nem jöttünk rá, hogy hogyan). Neki is a két hátsó lába bénult le, bár neki a kora miatt esélye sem volt rá, hogy újra rendesen, gondtalanul járjon. Mi rendeltünk neki egy ilyet : http://www.juliusk9.hu/product_info.php?cPath=43_80&products.. Neki nagyon-nagyon sokat segített, és élete utolsó hónapjaiban már szaladgált (szegény a baleset után egy évvel adta föl a harcot). Mindennap egy picit jobban engedtük terhelni a lábát, míg végül már járt! És igen, valamelyik utolsó napjában még megkergette a cicát! Együtt sírtunk a szüleimmel, egyszerûen gyönyörû volt, ahogy a mi öreg, õsz Balunk fölküzdötte magát, és igenis rekedten ugatva utánavetette magát a cirmosnak, és látván a gazdik fura viselkedését, nagy csóválásokkal szaladt(!) hozzánk. Szó ami szó: szerintem nektek is segítene egy ilyen hám. Bár megkérik az árát, sehol máshol nem találtunk még hasonlót sem, és állatorvos is ajánlotta. Sok sikert, majd írj, hogy van a kutyus, és mihamarabbi gyógyulást neki!
Szia! Ugye te írtál a netboardos lhasa apso fórumra? Most olvastam a fórumot, bár írni nem szoktam. Nagyon sajnálom a kutyusodat:( Fene ezekbe a nagy dögökbe. Miért nem lehet pórázra venni õket? Remélem meggyógyul a kutyusod, szorítok!
Szia! A mi kutyusunkkal is ugyanez történt, a spánielünket elkapta egy nagyobb kutya, a gerince sérült, és neki is a hátsó lábai bénultak le, az egyik jobban, a másik kevésbé. A doki ajánlotta nekünk ugyanezt a hámfélét, amit a második válaszoló írt, és segített! Ráadásul mi is tömbben lakunk, úgyhogy lépcsõztetni is ebben nagyon egyszerûen lehetett. Borzasztó napok voltak nekünk is, nagyon-nagyon rossz volt, nem kívánom senkinek. Lizzy szinte lenyúzta a bõrt a hátsó lábairól, ahogy húzta magát a földön szegény, aztán megérkezett a hám, és egyszerûbb lett minden. Persze 24 órás ügyeletet igényelt mindig fölpattanni, hogy õ is elindult, de megérte. 11 nap elteltével láttuk az elsõ biztató jelet: mozgatta a csípõízületét, meg a farkát egy picit( neki az is lebénult). Ezután egyre jobb lett, majd kábé 4 hónap után már magától föl tudott kelni, bár a lépcsõzésnél még mindig a hámot kellett használnunk. Most van 3 évvel a baleset után, és olyan, mintha mi sem történt volna, szalad, ugrál, sõt még a régi agility-akadályokat is újra használni tudja, bár ha sokat alszik egyhuzamban, egy picit utána mindig dülöngél, de ahogy kimegy az álom a szemeibõl, máris eltûnik ez is. Nekünk a doki úgy ajánlotta, hogy az elsõ idõben, amikor még teljesen béna, emeljük el a lábát a földtõl pár centire, és hagyjuk, ahogy az elsõ lábain járjon. Ha már úgy néz ki, érezni érez a kutya, de nem tudja még mozgatni, akkot a lábujjai érjenek a földre, majd mikor már egy icipicit már mozog, tegyük a talpát is a földre, hogy járásra késztessük. És ha már elindul, de nagyon bizonytalan, akkor a súlyát tartsuk meg mi, de a járás már az õ feladata. Nagyon sajnálom a kutyusodat, megértem, mit érzel! Ne add fel, látod, mindenkinek újra járt a kutyusa( asszem a második válaszolónak is), és ha teheted, tényleg szerezz be egy ilyen hámot, mert valóban segít, és hasznos. Sok sikert, tarts ki!

A kutyusom jobb hátsó lábán, a hajlatnál van egy dudor. Mi lehet a kutyusommal?

Olyan mintha szemölcs lenne, vagy egy "mellbimbó". Mi lehet az? Tudom, el kellene vinnem dokihoz, de sajnos munkanélküli lettem és most számomra elég drága az orvosi költség! :( Ezért fordulok hát hozzátok, hogy segitsetek, h mennyire lehet ez komoly. Mert ha tényleg nagyon komoly, akkor mindent megteszek, hogy meggyógyitság a kicsi társam! Féltem nagyon!

Legjobb válasz: Próbáld meg a szõrt onnan finoman leborotválni, pesze csak ha hagyja a kutya, de vigyázz rá nehogy mesétsd, vagy 1 ollóval próbáld meg a szõrt levágni. Akkor jobban látod majd, hogy mi az, és jobban le is tudod majd írni. Az is lehet, hogy csak 1 szimpla szemölcs. Ha embereknél van miért ne lehetne kutyáknál?

Próbáld meg a szõrt onnan finoman leborotválni, pesze csak ha hagyja a kutya, de vigyázz rá nehogy mesétsd, vagy 1 ollóval próbáld meg a szõrt levágni. Akkor jobban látod majd, hogy mi az, és jobban le is tudod majd írni. Az is lehet, hogy csak 1 szimpla szemölcs. Ha embereknél van miért ne lehetne kutyáknál?
Ez egy szemölcs amit az állatorvos simán le tud venni.
A kérdező hozzászólása: Amit módomban áll viszem dokihoz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat... Megnyugtattatok :)
Én kértem a képet, köszi. Ez biztosan nem kullancs, hanem szemölcs. Az látszik rajta, hogy el van kaparva/rágva, tehát irritálhatja a kutyát, ez esetben pedig mindenképpen meg kéne mutatni orvosnak. Nem tûnik olyan nagynak, könnyen lehet, hogy felületi kezeléssel, mûtét nélkül is eltávolítható. Emberi kenõcsökkel semmiképpen ne próbálkozz, mert ami nekünk jó, az a kutya bõrének árthat. Nem kell kétségbe esni, ez egy könnyen gyógyítható rendellenesség, csak akkor vannak komoly következményei, ha elrákosodik, most azonban elég "tisztának" látszik, így ilyen probléma még biztosan nincs vele.
Nem hiszem, hogy kullancs/kullancs helye, mert amikor a kutyámból kiszedtük a kullancsot, nem így nézett ki. Nagyon nem értek az ilyenekhez, azt tanácsolom, minél elõbb mutasd meg dokinak! Jóbulást a kutyinak :)
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltolto.hu/i/?162040 Ime róla a kép. Szerintetek?
Elsõre kullancs is lehetett amit most már a kutyád "kirágott". Ez esetben komolyabb teendõ nincs vele, ha nem csinált nagy sebet a kutyán. Esetleg fertõtleníteni lehet, de ezt a kutyák nem nagyon szeretik. Szintén lehet szemölcs, olyan mint nálunk az anyajegyek. Ez esetben viszont gond, ha kirágja a kutya, az ilyet le szoktuk vetetni állatorvossal. Rutinmûtét, nem is drága, és megóvjuk az esetleges rákosodástól. Ha tudnál róla képet készíteni, akkor biztosabban megmondanám mirõl lehet szó.
Vagy szemölcs vagy kullancs.De elõfordulhat hogy kullancs.A kullancsok olyan anyagot bocsátanak ki hogy az állat nem veszi észre és nem is érzi hogy rajta van a kullancs.Ilyen idõben nálunk is rengeteg van a macskáim meg a kutyáim teli vannak velük.Már eddig egy csomót szedtünk ki a bundájukból.
A kérdező hozzászólása: A szine meg bõrszinû, kicsit piroskás. És elég kemény.
A kérdező hozzászólása: Kb. 1 cm az átmérõje és kb 0, 5 cm magas. Mikor megnéztem jobban a kutyusom hirtelen odakapott és elkezdte harapdálni. Nem fájt neki, mert nem nyûszitett meg semmi. Most vérzik neki :( Nagyon féltem :'(
nem lehet, hogy egy kullancs? vagy azt ismered milyen, mikor megszívja magát? hasonló tud lenni, mint egy dudorodó szemölcs.
*megsértsd
szerintem sem kullancs valószinüleg csak egy szemölcs de én nem vagyok doki mutasd meg neki is


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!