Találatok a következő kifejezésre: A kutyusom hátsó (12 db)

Most műtötték a kutyusomat (a hátsó két emlőét műtötték le) 6 éves fajtiszta labrador szuka. Szeretném pároztatni, egy másik fajtiszta kutyussal. Érdemes ebben a korban még?

Legjobb válasz: Úristen.. NEM! Törzskönyv, szûrések, tenyész szemle nélkül a kutyád alkalmatlan továbbtenyésztésre. És miért mûtötték le a hátsó két emlõjét? Amúgy meg minden kutya fajtiszta de nem mindegyik FAJTATISZTA! Aki még ezt se tudja az ne akarja szaporítani a kutyáját.. Szóval felejtsd el és ivartalaníttasd minél hamarabb hogy hosszú élete lehessen és ne a gennyes méhgyulladásba vagy egyéb olyan dologba haljon bele amit ivartalanítással megelõzhettél volna.

Úristen.. NEM! Törzskönyv, szûrések, tenyész szemle nélkül a kutyád alkalmatlan továbbtenyésztésre. És miért mûtötték le a hátsó két emlõjét? Amúgy meg minden kutya fajtiszta de nem mindegyik FAJTATISZTA! Aki még ezt se tudja az ne akarja szaporítani a kutyáját.. Szóval felejtsd el és ivartalaníttasd minél hamarabb hogy hosszú élete lehessen és ne a gennyes méhgyulladásba vagy egyéb olyan dologba haljon bele amit ivartalanítással megelõzhettél volna.
NEM! Nem is értem, hogy ez a kérdés hogy merült fel.
Gondolom, daganat miatt vették le az emlõit és nem szépészeti mûtét volt. Almot lehozni csak teljesen egészséges kutyával szabad.
Már ne is haragudj, de képes lennél kitenni a szegény kutyádat egy ellésnek, aki már túl van egy rákos megbetegedésen?? Gondold át újra amit kérdeztél...
Nem érdemes! De egyáltalán miért akarod?
A kérdező hozzászólása: Nem rákos daganata volt, hanem az álvemhesség miatt begyulladt a két emlõje és az állatorvos azt javasolta hogy mütessük le...

Tacskómnak részleges bénulása van a hátsó lábaiban. Mivel tudok neki segíteni a gyógyulásban? Már kapott injekciót, elvileg a wc-zésnek is be kellene indulnia, egyelőre azonban csak 1x pisilt 3 nap alatt. Volt valakinél hasonló probléma a kutyussal?

Legjobb válasz: Hátsó lábaira annak ellenére, hogy az orvos azt mondta részleges bénulás, egyáltalán nem mozog, reflexei viszont mûködnek. Sóborsszesszel masszírozzuk a lábait és a gerince környékét, egész jól tûri. Hasát is elég sokat simogatjuk, kicsit erõteljesebben a hólyagja körül, szerintem ezért sikerült 1x pisilnie. Az orvos szombaton azt mondta, szerdán vigyük vissza, de engem aggaszt, hogy még mindig nem wc-zik. Nem kap nehéz kaját, anyum fõz neki leveseket, meg túrós, joghurtos, vagy valami "f..atósat" kap reggelire.

A kérdező hozzászólása: Hátsó lábaira annak ellenére, hogy az orvos azt mondta részleges bénulás, egyáltalán nem mozog, reflexei viszont mûködnek. Sóborsszesszel masszírozzuk a lábait és a gerince környékét, egész jól tûri. Hasát is elég sokat simogatjuk, kicsit erõteljesebben a hólyagja körül, szerintem ezért sikerült 1x pisilnie. Az orvos szombaton azt mondta, szerdán vigyük vissza, de engem aggaszt, hogy még mindig nem wc-zik. Nem kap nehéz kaját, anyum fõz neki leveseket, meg túrós, joghurtos, vagy valami "f..atósat" kap reggelire.
Az elég nagy baj, ha nem pisil hívd fel az állatorvost, de legkésõbb holnap reggel vidd vissza megmutatni, õ ki is tudja üríteni a hólyagját, ha kell. Nem tudom, mennyit mozgatjátok, de ha nem tiltotta meg a doki így kifejezetten, akkor segíthet, ha viszitek kicsit sétálni. Egy pórázt átvethettek a hasa alatt, és vihetitek utána a fenekét (vízszintben tartva a gerincét, szóval éppen csak ne érjen le a lába), akkor a lábak mozgatásának a reflexe is beindul, meg hát eleve felpörög kicsit a kutya, az meg segíti az emésztést, ürítést, mindent.
A kérdező hozzászólása: Kérdeztük az orvost, hogy nincs-e szüksége beöntésre, vagy valamire, azt mondta egyelõre nem. Sétálni nem tud, húzza maga után a lábait, de ez a pórázos dolog jónak tûnik, kis is próbálom, ahogy felkel. köszi :)
Tacskóbénulása van a kutyádnak? Röntgen volt? Ezt a fajta elváltozást nagyon sokszor mûtéttel javítani tudják.
A kérdező hozzászólása: Röntgen még nem volt, azt mondta az orvos, hogy valószínûleg az injekciós kezelés elég lesz. Vinni kell majd kontrollra folyamatosan és ha semmi javulás nincs, akkor kell röntgen stb.
Nálunk homeopatikus szerekkel fájdalommentessé tették a kutya számára a mozgást.Így összegyûjtögették a mûtétre a pénzt (85e ft) és megmûtötték.Azóta minden rendben.
Nem akarlak lelombozni de én úgy tudom ez a jelenséget mindenképpen mûteni kell ugyan is elvan kopva a porc korong. Szomszédom kutyáját kellett így megmûteni, kb annyi volt mint amennyit fentebb írtak, és a kutyán ma meg sem látszik hogy mûtve volt.
A kérdező hozzászólása: Akuminak nagyon köszönöm az ötletet, pár perces séta után végreee sikerült neki !!! :) Még kivárjuk mi lesz vele, hátha úgy lesz, ahogy az állatorvos mondta.
Örülök, csak így tovább :) Láttam már tacsit mûtét nélkül felépülni ebbõl, õt sétáltattuk így pórázzal :)

Kutyusom hirtelen elkezdett sántikálni, a jobb hátsó lábacskája fáj, 3 lábon ugrál, és alig bír felugrani a rekaméra, ahol mindig is fekszik. Megnyomkodtam neki, nem látom jelét, hogy fájna érintésre. Mi történhetett vele? Kistestű kutyus, 5 kg.

Legjobb válasz: Lehet, hogy patellás (térdkalács ficam). Ha nem tenyésztõtõl van akik szûretik erre az örökletes betegségre a tenyészkutyáikat, hanem szaporítótól, akkor nagy rá az esély hogy szegény kutya patellás. Mûteni kell, kb 50ezer forint. Ezért az árkülönbözetért már vehettél volna törzskönyves, szûrt szülõktól származó kiskutyát. Ha a másik lába is patellás lesz akkor már 100ezer ft a mûtét költsége.

Lehet, hogy patellás (térdkalács ficam). Ha nem tenyésztõtõl van akik szûretik erre az örökletes betegségre a tenyészkutyáikat, hanem szaporítótól, akkor nagy rá az esély hogy szegény kutya patellás. Mûteni kell, kb 50ezer forint. Ezért az árkülönbözetért már vehettél volna törzskönyves, szûrt szülõktól származó kiskutyát. Ha a másik lába is patellás lesz akkor már 100ezer ft a mûtét költsége.
A kérdező hozzászólása: nem tudom mi az a patella, de nem vettem tenyésztõtõl. Õ egy keverék kutyus, és 2, 5 éves! Gyönyörû egészséges, vidám, ezt a kis mai napi lábfájást leszámítva, még nem volt beteg! remélem egyszerû kis rándulás lesz!
Ha egyáltalán nem áll rá, akkor mindenképpen mutasd meg a dokinak.
ORVOS!


A kutyusom jobb hátsó lábán, a hajlatnál van egy dudor. Mi lehet a kutyusommal?

Olyan mintha szemölcs lenne, vagy egy "mellbimbó". Mi lehet az? Tudom, el kellene vinnem dokihoz, de sajnos munkanélküli lettem és most számomra elég drága az orvosi költség! :( Ezért fordulok hát hozzátok, hogy segitsetek, h mennyire lehet ez komoly. Mert ha tényleg nagyon komoly, akkor mindent megteszek, hogy meggyógyitság a kicsi társam! Féltem nagyon!

Legjobb válasz: Próbáld meg a szõrt onnan finoman leborotválni, pesze csak ha hagyja a kutya, de vigyázz rá nehogy mesétsd, vagy 1 ollóval próbáld meg a szõrt levágni. Akkor jobban látod majd, hogy mi az, és jobban le is tudod majd írni. Az is lehet, hogy csak 1 szimpla szemölcs. Ha embereknél van miért ne lehetne kutyáknál?

Próbáld meg a szõrt onnan finoman leborotválni, pesze csak ha hagyja a kutya, de vigyázz rá nehogy mesétsd, vagy 1 ollóval próbáld meg a szõrt levágni. Akkor jobban látod majd, hogy mi az, és jobban le is tudod majd írni. Az is lehet, hogy csak 1 szimpla szemölcs. Ha embereknél van miért ne lehetne kutyáknál?
Ez egy szemölcs amit az állatorvos simán le tud venni.
A kérdező hozzászólása: Amit módomban áll viszem dokihoz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat... Megnyugtattatok :)
Én kértem a képet, köszi. Ez biztosan nem kullancs, hanem szemölcs. Az látszik rajta, hogy el van kaparva/rágva, tehát irritálhatja a kutyát, ez esetben pedig mindenképpen meg kéne mutatni orvosnak. Nem tûnik olyan nagynak, könnyen lehet, hogy felületi kezeléssel, mûtét nélkül is eltávolítható. Emberi kenõcsökkel semmiképpen ne próbálkozz, mert ami nekünk jó, az a kutya bõrének árthat. Nem kell kétségbe esni, ez egy könnyen gyógyítható rendellenesség, csak akkor vannak komoly következményei, ha elrákosodik, most azonban elég "tisztának" látszik, így ilyen probléma még biztosan nincs vele.
Nem hiszem, hogy kullancs/kullancs helye, mert amikor a kutyámból kiszedtük a kullancsot, nem így nézett ki. Nagyon nem értek az ilyenekhez, azt tanácsolom, minél elõbb mutasd meg dokinak! Jóbulást a kutyinak :)
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltolto.hu/i/?162040 Ime róla a kép. Szerintetek?
Elsõre kullancs is lehetett amit most már a kutyád "kirágott". Ez esetben komolyabb teendõ nincs vele, ha nem csinált nagy sebet a kutyán. Esetleg fertõtleníteni lehet, de ezt a kutyák nem nagyon szeretik. Szintén lehet szemölcs, olyan mint nálunk az anyajegyek. Ez esetben viszont gond, ha kirágja a kutya, az ilyet le szoktuk vetetni állatorvossal. Rutinmûtét, nem is drága, és megóvjuk az esetleges rákosodástól. Ha tudnál róla képet készíteni, akkor biztosabban megmondanám mirõl lehet szó.
Vagy szemölcs vagy kullancs.De elõfordulhat hogy kullancs.A kullancsok olyan anyagot bocsátanak ki hogy az állat nem veszi észre és nem is érzi hogy rajta van a kullancs.Ilyen idõben nálunk is rengeteg van a macskáim meg a kutyáim teli vannak velük.Már eddig egy csomót szedtünk ki a bundájukból.
A kérdező hozzászólása: A szine meg bõrszinû, kicsit piroskás. És elég kemény.
A kérdező hozzászólása: Kb. 1 cm az átmérõje és kb 0, 5 cm magas. Mikor megnéztem jobban a kutyusom hirtelen odakapott és elkezdte harapdálni. Nem fájt neki, mert nem nyûszitett meg semmi. Most vérzik neki :( Nagyon féltem :'(
nem lehet, hogy egy kullancs? vagy azt ismered milyen, mikor megszívja magát? hasonló tud lenni, mint egy dudorodó szemölcs.
*megsértsd
szerintem sem kullancs valószinüleg csak egy szemölcs de én nem vagyok doki mutasd meg neki is

Lebénult a kutyusom 2 hátsó lába, szeretnék segítséget, tanácsokat kérni?

Sziasztok segítséget szeretnék kérni.

Legjobb válasz: Jaj szegenykem :( Nekem ilyen nem volt. Nem tudom ki mutotte illetve hol a kutyusodat, en annyit tudnek segiteni, hogy megadom egy ortoped specialista elerhetoseget. Csak a netet tudom, mert nincsen nallam a mobilom: www.talpas.hu Es ebben akorhazban (ez amugy a sajat korhaza) keresd Dr.Pap Antalt A 3 doki kozul o az aki ortoped specialista,az en yorkim labat is o rakta ossze. Ha valaki o tutira megmondjaa frankot, es ellat tanaccsal mit tudsz tenni! Kivanom a legjobbakat!!!

Jaj szegenykem :( Nekem ilyen nem volt. Nem tudom ki mutotte illetve hol a kutyusodat, en annyit tudnek segiteni, hogy megadom egy ortoped specialista elerhetoseget. Csak a netet tudom, mert nincsen nallam a mobilom: http://www.talpas.hu Es ebben akorhazban (ez amugy a sajat korhaza) keresd Dr.Pap Antalt A 3 doki kozul o az aki ortoped specialista, az en yorkim labat is o rakta ossze. Ha valaki o tutira megmondjaa frankot, es ellat tanaccsal mit tudsz tenni! Kivanom a legjobbakat!!!
Szia! Én is jártam hasonló cipõben. Nekünk a 11 éves berni pásztorunkat csapta el az autó, miközben öregurasan kinyitotta a kaput és kisétált (még mindig nem jöttünk rá, hogy hogyan). Neki is a két hátsó lába bénult le, bár neki a kora miatt esélye sem volt rá, hogy újra rendesen, gondtalanul járjon. Mi rendeltünk neki egy ilyet : http://www.juliusk9.hu/product_info.php?cPath=43_80&products.. Neki nagyon-nagyon sokat segített, és élete utolsó hónapjaiban már szaladgált (szegény a baleset után egy évvel adta föl a harcot). Mindennap egy picit jobban engedtük terhelni a lábát, míg végül már járt! És igen, valamelyik utolsó napjában még megkergette a cicát! Együtt sírtunk a szüleimmel, egyszerûen gyönyörû volt, ahogy a mi öreg, õsz Balunk fölküzdötte magát, és igenis rekedten ugatva utánavetette magát a cirmosnak, és látván a gazdik fura viselkedését, nagy csóválásokkal szaladt(!) hozzánk. Szó ami szó: szerintem nektek is segítene egy ilyen hám. Bár megkérik az árát, sehol máshol nem találtunk még hasonlót sem, és állatorvos is ajánlotta. Sok sikert, majd írj, hogy van a kutyus, és mihamarabbi gyógyulást neki!
Szia! Ugye te írtál a netboardos lhasa apso fórumra? Most olvastam a fórumot, bár írni nem szoktam. Nagyon sajnálom a kutyusodat:( Fene ezekbe a nagy dögökbe. Miért nem lehet pórázra venni õket? Remélem meggyógyul a kutyusod, szorítok!
Szia! A mi kutyusunkkal is ugyanez történt, a spánielünket elkapta egy nagyobb kutya, a gerince sérült, és neki is a hátsó lábai bénultak le, az egyik jobban, a másik kevésbé. A doki ajánlotta nekünk ugyanezt a hámfélét, amit a második válaszoló írt, és segített! Ráadásul mi is tömbben lakunk, úgyhogy lépcsõztetni is ebben nagyon egyszerûen lehetett. Borzasztó napok voltak nekünk is, nagyon-nagyon rossz volt, nem kívánom senkinek. Lizzy szinte lenyúzta a bõrt a hátsó lábairól, ahogy húzta magát a földön szegény, aztán megérkezett a hám, és egyszerûbb lett minden. Persze 24 órás ügyeletet igényelt mindig fölpattanni, hogy õ is elindult, de megérte. 11 nap elteltével láttuk az elsõ biztató jelet: mozgatta a csípõízületét, meg a farkát egy picit( neki az is lebénult). Ezután egyre jobb lett, majd kábé 4 hónap után már magától föl tudott kelni, bár a lépcsõzésnél még mindig a hámot kellett használnunk. Most van 3 évvel a baleset után, és olyan, mintha mi sem történt volna, szalad, ugrál, sõt még a régi agility-akadályokat is újra használni tudja, bár ha sokat alszik egyhuzamban, egy picit utána mindig dülöngél, de ahogy kimegy az álom a szemeibõl, máris eltûnik ez is. Nekünk a doki úgy ajánlotta, hogy az elsõ idõben, amikor még teljesen béna, emeljük el a lábát a földtõl pár centire, és hagyjuk, ahogy az elsõ lábain járjon. Ha már úgy néz ki, érezni érez a kutya, de nem tudja még mozgatni, akkot a lábujjai érjenek a földre, majd mikor már egy icipicit már mozog, tegyük a talpát is a földre, hogy járásra késztessük. És ha már elindul, de nagyon bizonytalan, akkor a súlyát tartsuk meg mi, de a járás már az õ feladata. Nagyon sajnálom a kutyusodat, megértem, mit érzel! Ne add fel, látod, mindenkinek újra járt a kutyusa( asszem a második válaszolónak is), és ha teheted, tényleg szerezz be egy ilyen hámot, mert valóban segít, és hasznos. Sok sikert, tarts ki!

Mit tegyek? A német juhász kutyusom belesétált a forró parázsba, és megégette a bal hátsó mancsát.

Nem olyan vészes, de nyalogatja. Ha valaki tud ajánlani valamit akkor köszi.

Legjobb válasz: Semmit, de ha nagyon csúnya a fertõzésveszély miatt állatorvos.

Semmit, de ha nagyon csúnya a fertõzésveszély miatt állatorvos.
Elõször is arra azért fontos lenne ügyelni a fertõzésveszély miatt, hogy tisztán tartsd. Tudom egy kutyánál ez elég nehéz, fõleg a mancsán, hogy ne legyen piszkos. Hideg vízzel nyugodtan megmoshatod neki. Bekötözni tök felesleges, mert nem levegõzik akkor, na meg elõbb utóbb le fogja szedni a lábáról a kötést. Belinkelek egy oldalt, itt írnak, hogy mi a teendõ ilyenkor a különbözõ égési sérüléseknél: http://www.haziallat.hu/allati-trendi/homeopatia-kedvenceink.. Ha 1-2 nap múlva nem gyógyulna mégse/csúnyább lenne, akkor állatorvosnak mindenképp mutasd meg. Második te meg szellemes vagy, meg bunkó is.
Ha õ nyalogatja, akkor neked nem kell!
Gallér kell neki. Igaz, a kutyanyál gyógyít, de általában inkább kinyalják a sebet még nagyobbra.
A kérdező hozzászólása: Kössz a linket :)

Csomo volt a kutyusomnak a hátso combjánál a doki felvágta, véres vizes lé kicsurgott belole! Hasonlo probléma volt már?

a sebet nyitvahagyta,h ha még van benne csurogjon ki!kb 3cm vágás!

Legjobb válasz: Elég nehezemre esett elolvasni ezt a pár sort, de végül is sikerült értelmezni... Ha jól gondolom, vízhólyag vagy vérhólyag esetleg zsírdaganat lehetett, az ilyen a munkásemberrel is megesik, nem nagy valami. Mondjuk hogy épp a combjára hogyan került, azt nem tudom elképzelni.

Elég nehezemre esett elolvasni ezt a pár sort, de végül is sikerült értelmezni... Ha jól gondolom, vízhólyag vagy vérhólyag esetleg zsírdaganat lehetett, az ilyen a munkásemberrel is megesik, nem nagy valami. Mondjuk hogy épp a combjára hogyan került, azt nem tudom elképzelni.

Kutyusom a hátsó lábán rágja a talppárnái közt levő bőrt? Bővebb lennt.

Már tavaly is volt ilyen, azt mondta a doki csirkehús-allergia, de most már azt nem eszik, és most megint kezdi, de sokkal durvábban, már sír miközben rágja, nagyon sajnálom szegénykémet.

Legjobb válasz: szerintem próbálkozz másik orvossal... :S szegény kutyus.

szerintem próbálkozz másik orvossal... :S szegény kutyus.
remélem tényleg jobban lesz a kutyus. :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát allergia, vmiféle fûre... Nagyon sok kutyusnak van mostanában állítólag. Ki lehetne deríteni, hogy mire, de nekünk arra sajnos nincs pénzünk, és ha ki is derül, nem tudnak rá frankó gyógymódot. Szal kapott szurit, ami a viszketést enyhíti, meg antibiotikumos kencét, amit napi 5x kell kenni, és utána "lefogni", hogy nem nyalja le. nem is érti mi van, hogy ott ülök mellette, és korlátozom a mozgásban, azt hiszi, hogy vmi rosszat tett szegény. De már a szuri után 1-2 órával jobb volt, nem tépte olyan eszement módon, és ma reggelre már 3x bekentük, és ezerszer jobb...hát remélem, hogy ennyi elég lesz. Azt mondta a doki, hogy ez minden nyáron elõ fog jönni, 1-2 hét. Nem egy nagy öröm, de végülis ahhoz képest, hogy 11 éves elmúlt, és még eddig nem volt semmi baja, örülhetünk. Csak nagyon megijedtünk, mert ahogy vonyított, meg olyan transzféleségben volt...látni kellett volna, mint aki nincs is magánál, rémisztõ volt. Köszönöm a válaszokat, és az együttérzést, remélem nem lesz folytatás... sziasztok :-)
szegényke! Írd majd meg a megfejtést. Drukkolok, hogy semmi komoly ne legyen!
A kérdező hozzászólása: Miiiii? a lábán be, a könyökén ki? Hát ilyet...szerencsétlen állat... ma megyünk eset egy másik dokihoz, de az éjjel kínlódás volt...nagyon szenved...bassuska :-( Köszi a válaszokat!
lehet h toklász ment bele nekem van olyan ism.-em akinek a kutyájába belement a tappancsánál a toklász és utána a könyökén jött ki.. szó szerint , na szegény vidd máshoz!!!
Mind a négyl ábába nem mehetett toklász, ilyen szerencsétlen kutyus nincs :) nem tudok mire gondolni, kutyaallergiákban nem vagyok otthon enyéimnek sosem volt, de leeht valami másra allergiás, esetleg valami növnyre ami nyáron virágzik és lépked rajta.
Nézd át nagyon alaposan, akkor is ha nem akarja engedni. Toklász szezon van! A párnácskák közötti bõrbe fúródhatott, ha tényleg errõl van szó.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Köszi. Hát 11 éves elmúlt a lelkem, és eddig nem volt ilyen problémánk, ez tavaly jött ki neki nyáron, és most érdekesmód megint nyár van... elég sokat is megyünk vele, de mostanában nem is igen igényli már annyira, ahogy öregszik. De pl. éppen babát várunk, szóval végülis egy ici-picit háttérben van...elgondolkodtató amit írtál... De azért elsõként mindenképp holnap elmegyünk egy másik dokihoz, mert most is itt ülök vele, és csak néz rám a nagy szemeivel, én meg nem tudok segíteni...szörnyû érzés... Köszönöm
Úgy értettem a másik állatorvost mindeképp javasolt megnézni, de ezeken is érdemes elgondolkodni.
Egyébként mennyit van mozgatva, tanítva, fárasztva? Mennyire vannak levezetve az energiái? Mennyire biztos abban, hogy a gazdi egy megbízható jó vezetõ? Mert elképzelhetõ, hogy szorongás miatt van, sajnos egyre gyakoribbak az ilyen neurotikus tünetek, sõt akár öncsonkítás is, a viselkedés zavaros kutyáknál. Ha úgy érzed, hogy valami ilyen szempontból nincs rendben, akkor elõször ezeken kéne változtatni. Ha minden oké a kutyával ilyen szempontbó (meg amúgy is) érdemes megnézni egy másik állatorvost, jól felszerelt állatklinikát.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! utolsónak: Köszönöm, már nézegettem Én is, de mivel már mindkét hátsó lábát rágja (sõt ma már az elsõt is nyalogatta), így biztos vmi allergiaszerûség lesz. :-/
a mi kutyánk akkor szokta rágni a tappancsai közt lévõ bõrt/ szõrt ha belement valami vagy ha beleragadt sár vagy akármi. szóval a mienk tisztogatás céljából csinálta. vidd szerintem másik orvoshoz aki rendesen megnézi lehet nincs nagy baj.
nekem is az jutott eszembeh ogy valami belement a lábába. pl lhet az toklász is, az kivülrõl sokszor már nem is látszik. vidd ela zért orvoshoz, nézze meg .
barátom! az én kutuysom is volt így. valami belement a lábába, az a baj, tövis vagy valami és az fáj neki, szerencsére az én kutyám kirágta szépen magának semmi gond se volt. próbáld megnézni neki, ha van genny vagy valami dagadás ott, akkor biztos valami belement!
Szerintem is vidd másik orvoshoz. Valami jól felszerelt klinikára. Szegénynek borzasztóan viszkethet.
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos csak addig hatott a cucc, míg kentük, most megint kezdõdik elõrõl...:-( most vette egy tetran kenõcsöt, hátha az jó rá, mert nem tudunk 3-4 naponta 6-8ezret kiadni a dokira... most le is ragasztjuk neki, hogy ne férjen hozzá, mert azt hiszem, hogy az a legnagyobb baj, hogy nem tud begyógyulni a seb...fenébe...:-( Azért köszi mindnekinek!

5 Hónapos kutyusom, séta után még ugri-bugri volt, kicsivel majd bejöttem a lakásba, fél órával később kimentem akkor már nem volt olyan lelkes, hamarosan megláttam hogy sántikál az egyik hátsó lábára, bezártam had pihenjen. folyt alul?

Pár órával kés?bb kiengedtem ahogy megpihent a lába, annyira fájt neki hogy már éppen csak érintette a talajt. A csánkja (bokája) alatt belülr?l elég nagyra be van neki duzzadva. A csánk ízület nyomásra nem érzékeny, és látszólag sincs semmi baja, viszont az alatta lév? bels? rész az egész pici nyomásra is fáj neki. Most ugye nincs sehol állatorvos aki rendelést is tart, bár lehet hamarosan tudunk egyeztetni id?pontot. Valaki tud e mondani valami hasznosat, hogy mi lehet?

Legjobb válasz: kicsivel késõbb bejöttem a lakásba, majd fél...*

A kérdező hozzászólása: kicsivel késõbb bejöttem a lakásba, majd fél...*
A kérdező hozzászólása: Jahm itt: http://www.kutya.hu/konyv/images/kutya_csontvaza.jpg 26-28 as közötti területen a láb belsõ részénél.
Ne engedd ugrálni.Ilyenkor bezárás és csak pórázon séta, mozgás, amíg nem lesz meg a baj oka. Lehet csonthártya gyulladás, lehet sérülés, stb. Remélem, a dokidnak van röntgen készüléke. Fájdalomcsillapítót ne adj, mert akkor nem kíméli azt a lábát .
milyen fajta kutyus? mert vannak fajták, amiknek nagyon vékony a lábuk, pl törpe pincser, csivava, amik ha csak az ágyról ugranak le (ami valljuk be elég kicsi) már akkor is eltörhet a lába. persze ez elég morbid, az esetek kevés százalékában történik meg, de elõfordulhat.
A kérdező hozzászólása: Német juhász, de rendbe jött! Köszönöm a kommenteket. Valami megszúrta a lábát és jól bedagadt, begyulladt.

Idősödő kutyusomnak fájnak az ízületei, nem bír ugrálni és lépcsőzni is nehezen. Vakargatom a hátsó lábát, és a hátát a farka tövénél akkor érzem hogy rátart, tehát érzékeny lehet neki?

Vettem ma neki egy zöld kagylós krémet amit napi 3-szor kell neki adnom.Használt már valaki ilyet a kutyusánál?

Legjobb válasz: 3. válaszoló vagyok! Az már más, ha szájon át kell, azt hittem elõször, hogy rendes krém. Utána néztem, szerintem nem lehet rossz, remélem segíteni fog a kutyádon.

Na ennek örülök, hogy használ :) . Én már 2 éve folyamatosan adom a Luposant, mivel ez étrend kiegészítõ és nem gyógyszer így nem lehet túladagolni, én biztosra megyek, még esélyt sem akarok adni, hogy újból sántikáljon, ráadásul pénztárca barát is, mert bõ egy évig elég egy dobozzal.
3. válaszoló vagyok! Az már más, ha szájon át kell, azt hittem elõször, hogy rendes krém. Utána néztem, szerintem nem lehet rossz, remélem segíteni fog a kutyádon.
OFF Sajnos tanácsot nem tudok adni, de annyira kedves tõled, hogy így törõdsz a kutyusoddal. Jobbulást kívánok neki.
A kérdező hozzászólása: Kedves 3.válaszoló!Az lenne a kérdésem, hogy te állandóan szünet nélkül adod a kutyusnak vagy pedig kúraszerüen? Nem akarom elkiabálni de 3 napja adom a kutyámnak a pastát és úgy tünik jobban van, jobban ugrál.:)
A kérdező hozzászólása: Kedves 3.válaszoló!Zöldkagylós pastát adok neki szájon át, ezt ajánlották a fressnapfnál.Poruk nem volt csak ez a pasta.Remélem hogy jó lesz.
Érdemes orvossal megnézetni, hogy valóban az ízületeivel van a gond, vagy a gerincével?
Utolsó vagyok! Remélem nem írtam nagyon félre érthetõen, szóval a por kiszerelése 1200 grammos, nem annyit adok a kajájához. :)
Szia! Mindenképp nézesd meg a dokival. A 7 éves kutyám is ízületes, neki Luposan Gelenkkraft zöldkagyló(1200gr) port adok a kajájához. Igaz drága, de tovább elég, mint ha tablettába venném. 2 éve eszi, és rengeteget javult, szaladgál, ugrik, persze azért nem úgy mint egy teljesen egészséges kutya, de szemmel láthatóan már nincs fájdalma. Sajnos nem tudom milyen krémet használsz, de én nem nagyon hiszek a krémekben. Kûlsõlegi kezelés szerintem fel annyira hatásos, mintha belsõleg kezelnéd.
esetleg kérdezd ki az állatorvosodat errõl, hátha jó lenne rá: http://allategeszsegugy.pfizer.hu/kutyak-es-macskak/allatorv..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor én is így fogom mert úgy látom, hogy használ neki.Pár napja kapja és már látni hogy másképp ugrál és lépcsõzik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!