Találatok a következő kifejezésre: A kutyusoknak meleg a (9 db)

Kibír a kutyus ebben a melegben egy kb 1-1, 5 órás, bkv-s, többször átszállós utat?

Kistestű, fehér, nincs aljszőrzete.

Legjobb válasz: Persze, miért ne bírna? Vigyél neki vizet, és a szájkosarat csak akkor tedd rá, ha már nagyon muszáj.

Persze, miért ne bírna? Vigyél neki vizet, és a szájkosarat csak akkor tedd rá, ha már nagyon muszáj.
Ugyanolyan nehezen, mint mi, emberek.
A kérdező hozzászólása: Hülyén fogalmaztam, valószínûleg nem hal bele, csak nem tudom érdemes e kínozni az utazással. Szájkosara nincs. :) Mennék hétvégén családlátogatóba a város másik felébe, és nem tudom kínozzam e a kutyát ebben az idõben az utazással. Itthon hagyni meg nem akarom, sosem hagyom ilyenkor, mert hét közben amúgy is egyedül van napi 8 órát, az jár neki hogy hétvégén végig vele legyek. :) Amúgy otthon meg 30 fok van a lakásban, szóval ha ott hagyom sem sokkal jobb. Nem tudom eldönteni mi legyen. Valószínûleg kihagyom inkább a látogatást.
De konkrétan bele is halhat. A buszokban van ilyenkor minimum 40 fok akárhogy hûtöd a kutyát nem tudod lehûteni, ha kicsit érzékenyebb a melegre akkor nagy eséllyel hõgutát kap és belepusztul. Elég kockázatos ilyen melegben kutyát szállítani, mert ha rosszul lesz a buszon elkezd habot hányni és hörögni akkor mit kezdesz vele? Annyi vizet nem tudsz vinni amivel ilyen helyzetben lehûtenéd hirtelen. Ha mindenképp utazni szeretnél vele akkor már reggel 6-kor induljatok el és haza fele csak 8 után gyertek.
Vigyél neki vizet, állj vele árnyékos helyre a bkv-n, és lehetõleg olyannal menj, ami légkondis. Vagy nyiss ablakot, hogy mozogjon a levegõ. Nem lesz baja, de melege lesz. Ahogy mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: Végül úgy döntöttem kihagyom a látogatást, már szóltam is a családnak. Át tettem jövõ hétre.
Ha körültekintõ vagy, akkor nem lehet gond! Roti-nj keverék kutyámmal ma 2*1 órás BKV-s útra mentünk: busz-hév-2 villamos. Buszra szállás elõtt megúsztattam a Dunában, így kicsit nedvesen ültünk buszra...Hév után kapott hideg vizet, mehetett dolgát intézni. 2 villamosnál árnyékba álltam vele, egyik légkondis volt, másikon minden ablak kinyitva. Hazafele is itattam, kicsit bevizeztem a hasát. Mázlinkra a busz lerobbant, szinte épphogy gurult...leszálltunk, ivott, és pár perc múlva jött a másik. Hazaérve szépen lemostam és ment hûsölni, este 1, 5 óra úszással kárpótoltam :)
Nem inkább a legyek miatt van seb a fülén?
Azok a sebek nem az ásástól vagy a gödörben fekvéstõl, hanem a légytõl van, ami kicsípi. Van ilyen fertõtlenítõ spray, amit állatpatikában lehet venni, azzal kell lefújni a fülét. A nevét nem tudom, de ha mondod, hogy kutyának kell, akkor is tudnak adni.
A kérdező hozzászólása: Uhh de buta vagyok... Én azt hittem, az ásástól:/ Köszönöm í segítséget, holnap megyek és veszek a legyek miatt valamit!
Fertõtlenítõt is vegyél a kutya fülére!
A kérdező hozzászólása: Milyen márkájú a legjobb?
Betadinnal tisztítsd le.Utána áztasd be a kutyát Neostomosanos vízel-/patika/, vagy Tick Tox oldatával/ mezõgazdasági bolt/. Ezek távol tartják a legyeket. Rövid a ható idejük, így hetente kell kezelni vele. A környezetét is lelocsolhatod ezekkel a szerekkel.
fujj ezek a hülye legyek!!!!:S am ne legyek hülye xD
Szia, hát lehet hogy a kutya bolhás és vakarja és azért sebesedik ki neki, de lehet hogy inkább bogár mászott a fülébe, ha nagyon melege van akkor tegyél ki kádat abba vizet és fürödjön meg, de ha nem megy bele, nem bírod belerakni akkor mosd meg a fejét, meg egy cserépbe tegyél vizet és a lábát rakja bele a kutyád, és még annyit hogy fésüld, és jobbulást kívánok a kutyádnak,
és miért csak a fülét csípik lehet hogy nem attól van olvasd el amit elsõnek írtam

Mennyire lehet melegen adni a kutyusnak az ételt?

50 kg s bernipásztorom van

Legjobb válasz: Velem elõfordult, hogy túl meleg volt, kihányta simán.

Velem elõfordult, hogy túl meleg volt, kihányta simán.
Józan ész szerint ami neked nem túl meleg, az neki sem az, mivel picit magasabb a testhõmérséklete is, mint a miénk. De lehet h ez az érvelés hülyeség.
nem neki volt gyomorcsavrodása?
A kérdező hozzászólása: de nekivollt am nemadtam neki melegen csak érdekel a dolog am a gyomorcsavar ota csak royal canin gigant tápot kap (nagyszemû) + vacsoránként mindig fött rizst fõtt darálthussal és répával összekeverve ez szerinted jo?
Én úgy tudom, hogy a szoba hõmérséklet a megfelelõ nekik. :)
Áztasd be a tápot, úgy kisebb az esélye, hogy megismétlõdik, mert nem a hasában dagad meg a táp, hanem még kint.


Ha ilyen melegben egy vizes kendőt teszek a kutyusom nyakára attól megfázhat?

nagyon nehezen viseli a meleget főleg a déli sétánál pedig rövid szőrű. apukám tanácsolta ezt a kendős megoldást de nem vagyok biztos a dologban :/

Legjobb válasz: Azért egy rövid séta nem fogja megölni egyik kutyát sem, bármilyen idõpontban megy is kint.Sokkal több vizet isznak ilyenkor. Ha lakáskutya, bizony szükség van a többszöri sétára , mint reggel-este . Persze, rövidekre.

Azért egy rövid séta nem fogja megölni egyik kutyát sem, bármilyen idõpontban megy is kint.Sokkal több vizet isznak ilyenkor. Ha lakáskutya, bizony szükség van a többszöri sétára , mint reggel-este . Persze, rövidekre.
Ebben a melegben megfázni? Akár séta elõtt le is fürdetheted.
ne vidd délben sétálni, csak korán reggel, és este. ha nagyon muszáj, akkor délben egy gyors pisi. Egyébként a hasánál tudod legjobban lehûteni. lennt jól vizezd be.
Nem tudom miért kell letámadni a kérdezõt, hogy délben viszi sétálni a kutyát. Ha lakásban tartják, akkor szüksége van napi többszöri sétára. És lehet az ideje úgy engedi, hogy délben vigye el. Valakik dolgoznak, suliba járnak stb.. Meleg van, de attól nem kell bezárni a kutyát. Nyugodtan vizezd be kicsit a mellkasát, vagy fürdesd le. De ha van közelben olyan hely, ahova el tudod vinni úszni, és persze bemehet a vízbe kutya, akkor oda is nyugodtan elviheted. Mire hazaértek megszárad. :)
Nem szabad felül hûteni õket, csak a hasukat, mellkasukat kicsit.
Miért viszed délben sétálni??? Pont az õrült melegben. Kora reggel, vagy este vidd sétálni szegény kutyust!
A kérdező hozzászólása: :D jogos.. köszi! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi mindenkinek! Bizony lakásban tartom úgyhogy muszáj levinnem...de nem pont délben hanem most 3 körül voltunk lent :)
ma 15:21 Miért ne lehetne felül is vizes? Én pl 1 óra körül járok haza az úsztatásból. Gondolod, hogy meghajszárítózom a kutya hátát, mielõtt elindulok hazafelé?

Mikor EHET és IHAT a kutyusom? Ma rövid időre elaltatták, azóta már magához tért, de csak feszik, és nem találja a helyét szegény! 4-5 korty vizet már adtam neki, mert meleg van

mikor ehet? szegény tegnap este óta semmit nem evett! és miért nem ehet-, ha adok neki enni és figyelek rá nehogy baja legyen ugy jó?

Legjobb válasz: én aznap már adtam neki enni, mikor altatták. Inni meg szerintem mindenképp adj neki nehogy kiszáradjon

én aznap már adtam neki enni, mikor altatták. Inni meg szerintem mindenképp adj neki nehogy kiszáradjon
Ha teljesen magához tért már, akkor kaphat enni és inni, de addig nem, különben az altatószer hatása miatt könnyen félrenyelhet.
Ha teljesen magához tért akkor már ehet-ihat amit kíván. Ne adj egyszere túl sokat de legyen elõtte fõleg víz vagy amit szeret... Az én kutyám a mûtét után nem akart inni vizet (mondta a doki, itassam) viszont a tejet imádta és amikor azt töltöttem egybõl fel is állt rögtön ivott fél liter tejet... :D
Hát én h válaszoljak a kérdésre h miért nem ehet.Nekem azt mondta az állatorvos mikor mûtötték a kutyusomat h azért nem ehet a mûtét után pár órával még, mert benne van az altató szer és épp úgy h elõtte sem ehet, mert kihányná...De ne felejtsd el a kutya okos állat, tudja õ h mikor ehet.Inni meg mindneképp adj neki :)
Attól is függ, hogy mivel altatták. Mert ha pl. hasi mûtét, vagy ivartalanítás, akkor érdemes neki konzervet adni (nem pedigreet, minõségit), hogy könnyen tudjon kakilni utána, mert az nagyon fájhat még ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: a füle volt begyulladva, ezért kellet altatni, akkor inni lehet? !!!
persze, h ihat.ehet is már :)
Ha teljesen tiszta már a feje, akkor ehet is , ihat is, de azért figyelj rá, mert ha félrenyel, vagy beleájul a tálba, akkor könnyen belehalhat.
Simán vacsizhat, egy ilyen füles vizsgálat altatóadagja max pár oráig tart. Gondolom a beavatkozás után már ébredezett amikor kifelé jöttetek.Sima seduxent szoktak kapni, úgyhogy , inkább bódítás ez mint altatás.
Egy szobatiszta kutya ha maga alá csinál akkor nagy baj van. Irány a doki.
Ha amúgy szobatiszta a kutyus, akkor lehet, hogy valami betegsége van.A legtisztább lenne dokihoz vinni.Még ma.Elõtte nézd meg valahogy, hogy nem véres-e amit pisil.
Mennyi idõs?
Mennyi idõs a kutyus, mert hogyha felnõtt kutyáról van szó ami ráadásul szobatiszta is az jót sajnos nem jelent... Kölyöknek viszont még belefér, nekem a pár hónapos baba vizslám rendszeresen bepisilt miközben aludt. :-) Azóta persze eltelt majdhogynem 3év, szép nagy kutyus lett belõle! :-)
A kérdező hozzászólása: 5 éves.A szobatisztaságra nevelés nem volt egy könnyû menet.Telefonon beszéltem állatorvossal, õ azt mondta, hogy antibiotikumot kellene neki adni.Vmi kevésbé drasztikusat szeretnék, mint ez...Az az érdekes, hogy tegnap raktam fel a kérdést és ma már semmi baja...
A kérdező hozzászólása: Az létezik, hogy lelki eredetû a pisi ügy?Mostanában elég idegesek vagyunk.Ezt megérezheti?Ha igen, mit csináljak vele?Azon túl, hogy ne mutassam ki a lelkiállapotom?
Olyan nincs, hogy lelki okokból maga alá pisil. Valami baj van vele, vidd orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: kiderült, azt mondta vitamin hiány és kényelem...

Hogyan segítesz a kutyusodnak, hogy könnyebben átvészelje ezt a meleget? Milyen fajta, hány éves?

Legjobb válasz: fu hát... :D nekünk van klímánk. és ez nagyon sokat jelent. egyébként meg sokszor odaviszem a táljához h igyon. amikor meg le kell vinni akkor meg megpróbálom árnyékosabb részre vinni. és csak addig vagyok lent vele amíg elvégzi a dolgát. Yorkshire terrier/ 8hónapos

fu hát... :D nekünk van klímánk. és ez nagyon sokat jelent. egyébként meg sokszor odaviszem a táljához h igyon. amikor meg le kell vinni akkor meg megpróbálom árnyékosabb részre vinni. és csak addig vagyok lent vele amíg elvégzi a dolgát. Yorkshire terrier/ 8hónapos
5 hónapos Shar pei, csak este illetve nagyon korán reggel viszem hosszabb sétára, napközben max pár percesre, míg a dolgát nem végzi el.
2 éves mopszom van. Szerencsére sok a hûvös hely kint a háznál nálunk, így napközben õ ott heverészik. Több tálban is van neki vize hûvös helyen és van egy kis medence is neki ( ez egy régi ketrecnek az alsó mûanyag része), amiben van mindig víz így bele tud menni pancsizni bármikor. Amíg panelban laktunk, csak rövid idõre mentünk le napközben és árnyékba, valamint többször is letusoltam sima vízzel.
Mi beengedjük a lakásba a jó hideg kõre nappal, nem visszük ki õt sétálni, csak este esetleg ha szeretné, mindig kap hideg vizet és ma lett megfürdetve és lenyírva a bundája. 7 éves kistestû keverék kutya.
Nekem 4 hóapos foxi/tacsi mixem van:) Kiteszek egy kádat az udvarr langyos vízzel, és abba beletud mászni egyedül és fürdik benne xD De am van olyan is h reggel egy kád hidegvizet teszek ki, mert délutára úgy is felmelegszik..És akkor vn a legmelegebb . De am az átlagnál többször csrélem a vizét (úgy óránként) és a hûvösbe leül és ott elvan.. de van amikor a teraszon fekszik mert ott hideg a kõ ^^
Hát elõször próbáltam a kosara mellé tenni egy kis ventilátort, de ilyen melegben nem fekszik oda és szerintem fél is tõle. Ezért nem nagyon tudok neki segíteni, oda megy ahova akar, mindig a földön fekszik, általában a konyhában, mert ott van a leghûvösebb. 1.5 éves, tacskó.
Német dogok(2, 3, 6 évesek), német juhászkutya(3 éves), francia bulldog(9 hónapos). A nagyokat napjában többször locsoljuk vízzel, van egy jó nagy diófánk, az alatt fekszenek általában. A bulldog meg bent van a lakásban és általában a kövön vagy a parkettán fekszik. A locsolást ajánlom mindenkinek, nagyon jó a kutyáknak, pikk-pakk lehûti õket.
Nap közben alig sétálunk, kb 2-3 naponta megyünk fürödni :)
Locsoljuk õket vízzel, elég gyakran. 7 éves westi és 1, 5 éves beagle
Nekem egy bernim és nagytestû keverék kutyusom van. Másfél évesek. Ástak maguknak egy gödröt az udvarban egy nagy tároló konténer alá. Jó hûvös van ott. Kapják a szokásos hideg vizet és vizes tenyérrel végigsimítom a pofijukat, meg a fülüket. Végigalusszák a napot. :)
Persze a házba bejöhetnek de õk inkább kint vannak.
9, 4, 2 évesek, mudik. Nem "segítek" nekik. Õk elvannak tökéletesen. Sõt sokszor délben kifekszenek a napra pedig nagy a szõrük és fekete. A vizet különben is utálják. Lehet kicsit keményebb gazda vagyok hogy nem ugrok mindenre de nincs semmi bajuk. A pusztén sem locsolgatta õket a pásztor hanem dolgozniuk kellett.
Nálunk kint vannak a kertben a kutyák, mert jó nagyok! Mi azt csináljuk hogy fogjuk a slagot és adunk nekik :D persze jó hideg a víz és élvezik!
yorki 2éves palotapincsi 3éves. cserélem a vizüket óránként és mivel panel ezért nemnagyon tudok de az elõszobában kõvan általában ha oda lefekszenek jobblesz nekik:D
vagyis h. utolsó elõtti :P
utolsó válaszoló vagyok: bocs a helyesírási hibáértxD
Napközben a közlekedõ hideg járólapján fekszik, ha felébred hideg vízzel megmosom a tapiját. Sokszor cserélem a vizét. 5 hónapos yorkshire

A kutyusoknak mindig meleg a füle?

Legjobb válasz: majdnem. mikor kint hideg van és bejön, utána mindig hideg a füle aztán felmelegszik:) De igaz, amúgy ált. melegebb, mert a testhõmérsékletük is magasabb a miénknél, és ha lázas, akkor nagyon forró a füle.

majdnem. mikor kint hideg van és bejön, utána mindig hideg a füle aztán felmelegszik:) De igaz, amúgy ált. melegebb, mert a testhõmérsékletük is magasabb a miénknél, és ha lázas, akkor nagyon forró a füle.
én 6 hónapot mondanám
A kérdező hozzászólása: Akkor mit csináljak vele? Nem bírja a meleget, mint sok kutya.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!