Találatok a következő kifejezésre: A kutyusok mennek (8 db)

Van 1 2éves yorki szukám és most került hozám 1 2, 5hós westi kan kutyus. Sajnos az a gond, h nem jönnek ki, mert a nőstény kutyusom menekűl tőle és morog rá ha a közelébe megy a kicsi játszana vele szagolná de hiába! Mit tegyünk, h öszeszokjanak?

Legjobb válasz: Hagyjátok õket. Nem tudom mennyire szocializált a kutyád? (Yorkienál már mindenre fel vagyok készülve) Hogyan viselkedik más kutyákkal? Más kölykökkel? Ha jól szocializált és sokat van más kutyákkal, akkor semmi gond nem lesz, csak idõt kell adnotok nekik. Aggódni sem kell, komolyan bántani nem fogja, tehát nyugodtan engedjétek össze õket. Ha nem szocializált a kutyád, akkor egy hosszú folyamat elõtt állsz, ami nem biztos, hogy sikerül (bár a valószínüsége nagy, hiszen a kutya még csak 2 éves) Ebben az esetben viszont mindíg legyenek felügyelet alatt, mert komolyan bánthatja, hiszen nem tud mit kezdeni egy másik kutyával.

Hagyjátok õket. Nem tudom mennyire szocializált a kutyád? (Yorkienál már mindenre fel vagyok készülve) Hogyan viselkedik más kutyákkal? Más kölykökkel? Ha jól szocializált és sokat van más kutyákkal, akkor semmi gond nem lesz, csak idõt kell adnotok nekik. Aggódni sem kell, komolyan bántani nem fogja, tehát nyugodtan engedjétek össze õket. Ha nem szocializált a kutyád, akkor egy hosszú folyamat elõtt állsz, ami nem biztos, hogy sikerül (bár a valószínüsége nagy, hiszen a kutya még csak 2 éves) Ebben az esetben viszont mindíg legyenek felügyelet alatt, mert komolyan bánthatja, hiszen nem tud mit kezdeni egy másik kutyával.
A kérdező hozzászólása: az a gond még, h a kicsi harapdossa a yorkit és félek, h még jobban eldúrvúlhat a helyzet!!!!mit csináljak???
ivartalanítás!!
A kérdező hozzászólása: ha úgyanazok a kérdések elénzést a barátom is teszi fel a kérdéseket!
A kérdező hozzászólása: a kislány ha rajtunk is megérzi a a kicsi szagát , tányéron, akármin kerüli nem eszik inkább a tányérjából elfordítja a fejét is a kicsitõl!nem túlzás ez?
Nem elköttetni kell, hanem teljesen kipakoltatni, bár ivartalanítás címszó alatt néha csinál egyik-másik orvos elkötést is, sajnos. Amivel a probléma nincs megoldva, mert a kutya továbbra is tüzel, viszont nem biztonságos az esetleges vemhesség megakadályozása szempontjából, de könnyen ciszta lehet a vége. Mindenképpen érdemes a mûtétet megcsináltatni, mert a kanok elég rendesen meg tudnak a tüzelõ szukától bolondulni. Hidd el, hogy azt az üvöltéses, vinnyogásos, nem evéses õrületet, amit az alatt az idõ alatt tudnak produkálni, nem könnyû elviselni, ráadásul évente kétszer. Mindemellett a szukával is jót teszel, mert nem kell évente 6 hetet bezárva tölteni, tutira nem fog méhgyulladást kapni és sokkal kisebb az emlõdaganat veszélye is. Persze, 1 éves kora körül majd a kant is érdemes kiheréltetni, sokkal könnyebben kezelhetõek leszek és akkor nem fog egy tüzelõ szuka után sem elmenni.
Tudod, ezért fontos a kutyák szocializációja, hogy az alomból kikerülve, ahol tanulták a kutyák egymás közti kommunikációját, ez a folyamat folytatódjon. Hogy ha kutyák egymás között találkoznak, akkor be tudjanak, mutatkozni, besorolják magukat a másik alá vagy fölé, rendre tudják utasítani a másikat, kifejezni játékvágyukat...stb. Ha ezt egy kutya nem tanulja meg, akkor, ha találkozik egy másik kutyával nem tudja mihez viszonyuljon, csak a félelem marad, ami vagy agresszivitásban, vagy elrohanásban, bepisilésben nyilvánul meg. A te kutyád nem tud "kutyául" beszélni. Mert a nevelésénél nem vetted figyelembe, hogy õ kutya és kutyákra van szüksége, hogy ezt megtanulja. Tehát most sok türelem. Én a helyedbe vinném mindkettõt kutyaoviba (az oltások után) ott mindkettõ megtanulhatja, hogy hogyan viselkedjenek egymással és a többi kutyával.
Semmi pánik, ez elég gyakran elõ szokott fordulni. Az én kutyám 4 éves volt, mikor egy másik mellé került. Hát mit mondjak, hetekig nem volt hajlandó vele szóba állni, úgy megsértõdött. Piszok féltékeny volt a kicsire, biztos úgy érezte, hogy akkor õ már nem is elég nekünk. Most nagyon oda kell figyelned a nagyra, fontos, hogy ne szoruljon háttérbe a kicsi mellett. Ugyanúgy foglalkozzatok vele, ha hazaértek elsõnek õt simogassátok meg, este õ kapjon elsõnek vacsorát stb. Tudatosítsátok benne, hogy ettõl õt még nem fogjátok kevésbé szeretni, akkor egy idõ után meg fog enyhülni. És idõben ivartalanítsátok a szukát, mielõtt ivarérett lesz a kan, különben bajok lehetnek.
A kérdező hozzászólása: nagyon muszály elköttetni? ám köszi mindenkinek nagyon rendesek vagytok! amihez a kicsi hozáér nem is megy oda kerül mindent! nemeszik vele egy tányérból... és a kaját nehezen tudjuk megoldani h különlegyen mert, a yorkynak kevesebet kell enie mint teónak... a yorky 1 szer míg a westi 3 szor kap 1 nap.
A kérdező hozzászólása: más kutyákkal is találkozott a reakciója , h félénk és menekûlt!!mellett nem volt még más kutyánk!!!félek, h nem fognak összeszokni!!!
rákiabálás, vagy egy fél literes mûanyga üvegbe tegyél max. 3 db apró kavicsot és dobd a yorki mellé a földre, ha durván harapja a picit és kiabálj rá, hogy nem szabad, nem lesz semmi baja, csak megijed a hangjától és rájön, hogy ezt nem kéne..

A kutyusok miért mennek el meghalni?

Legjobb válasz: Én azt is hallottam már hogy azért mennek el mert nem szeretné hogy a gazdájuk elõtt haljon meg,hogy lássa ahogy szenved.Én is tapasztalatbol tudom (karácsonykor reggel pusztul el a kutyám,õ is elment,a bokorba bebújt)

Én azt is hallottam már hogy azért mennek el mert nem szeretné hogy a gazdájuk elõtt haljon meg, hogy lássa ahogy szenved.Én is tapasztalatbol tudom (karácsonykor reggel pusztul el a kutyám, õ is elment, a bokorba bebújt)
Tudományos választ ugyan nem tudok, csak egy konkrét esetet, ami az elsõ kedves kutyámmal, Opival esett meg. Iskolában voltam éppen, mikor az otthonunktól pár kilométerre, édesanyámékkal idõzött. Elütötte (takarásban) egy autó. Szülõm meg is nyugodott, mikor látta õt felpattanni és haza indulni. Mikor (sajnos órákkal késõbb) hazaértem, Opi a házunk küszöbén feküdt és már nem volt benne élet. Szóval õ haza jött, engem keresett.
nagyon szomorú amit az elõbbi válaszadó írt , de ebbõl is látszik õ az ember legjobb barátja, a kutya. Sztem azért mennek el mert ösztön lények és a vadállati szellem miatt, mert ugye õk a farkasok leszármazottjai és azok egyedül élnek a természetben..szval vmi ilyesmit tudnék kigondolni..amúgy a cicák is elmennek..
De oda kell figyelni a vonyításokra.A kutyák megérzik, hogyha valaki meg fog halni a családban.Még a saját halálukat is megérzik.Olyankor egész éjszaka vonyítanak.
Ez igaz hogy megérzik! Mikor egy családtagunk meghalt balesetben iszonyatosan, szokatlanul izgatottak voltak a kutyák és nem tudtuk miért.
részvétem az elõttem szólóakhoz. választ ugyan nem tudnék adni a kérdésre. az biztos hogy az állatok - bár nem beszélnek, nem vezetnek kocsit, nem irkálnak hülyeségeket internetes forumokra - némely tekintetben fejlettebbek, mint az emberek. nem a jobb szaglás, élesebb hallásra gondolok. de szerintem a közösségi berögzõdött dolgaik sokkal elõbbre valók, mint az emberé. az elefántoknak is temetkezõ helyük van. nekem van egy 3 éves németjuhászom. szökõs típus, el-el jár botozni ide-oda csajokhoz. nem egyszer szabadítottam ki a sintérteleprõl, helyi viszonylatban elég jól ismerik már és inkább hazahozza, nem a telepre. sajnos nem állitja meg a kerítés, eddig legalábbis nem sikerült olyat alkotnunk, amit nem alázott le 1 max 2 nap alatt=) de azt tudom, hogy ha elmenne és nem jönne haza többet attól elég durván kiborulnék...
elirtam az elõzõt, félreérthetõ lehet. javítanék: Részvétem az elõttem szólóaknak a kutyulik miatt!

Mit tegyek, ha toklász ment a kutyusomba?

Ma vettem észre rajta a toklászt. kiszedtem, ahogy tudtam. holnap elviszem az állatorvoshoz, de addig is mit tehetek érte? A kamillás-borogatás, vagy a Betadine segít?

Legjobb válasz: ha kiszedted teljesen , elég a Betadin.

ha kiszedted teljesen , elég a Betadin.
A kérdező hozzászólása: látszólag kiszedtem, de lehet hogy van benne mélyebben, a bõre alatt. A hónaljában.
Nem kell vele semmit csinálni, mert ha megnyomod még mélyebbre mehet. Holnapig már nem lesz probléma.
az én kutyámat egyszer meg kellett mûteni mert toklász ment a fülébe. : | nagyon kell vigyázni. : ) de szerintem nem lesz holnapig semmi baja. :)


Szeretnék egy kiskutyát, de van egy cicám is. Ha hazahozom a kutyust, akkor mikre figyeljek? Hagyjak, hogy mindketten jöjjenek-menjenek, vagy hogy kezdjek hozzá?

Legjobb válasz: hát ha kiskutyát veszel szerintem nem lesz gond nem fogja bántani a cicát és amikor már nagyobb lesz akkor meg már hozzá szokotgt a cicádhoz és nem lesz semmi gond. hagyjad hayg csináljanak amit akarnak.. ( ez az én vélemyényem..)

hát ha kiskutyát veszel szerintem nem lesz gond nem fogja bántani a cicát és amikor már nagyobb lesz akkor meg már hozzá szokotgt a cicádhoz és nem lesz semmi gond. hagyjad hayg csináljanak amit akarnak.. ( ez az én vélemyényem..)
Szia, mi egy csivavát vettünk magunkhoz a kétszer akkora macska mellé. Már a legelején összebarátkoztak, és nem bántották egymást, pedig a kutya is már fél éves elmúlt, a cica pedig évek óta egyedüli kedvenc. Az egyedüli probléma az volt, hogy a kutya megette a cica kakiját, de ezt is megoldottuk, feljebb raktuk az almot, így a kutya nem tudja elérni.
Szia! Szerintem semmi baj nem lesz. A kutyus a jövevény, tehát már családtagként ismeri meg a cicát. A cica lesz a problémásabb szerintem, de majd megszokja, ha a kutya nem bántja. Nekünk 3 kutyusunk van, és most születtek a kiscicáink. Mindhárom kutya imádja a kicisket is, az anyacicát is, a pici cicák pedíg árnyékként követik a kutyáimat.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) én inkább a kutyát féltem, mert a cicám 2 éves lesz, de mire meglesz a kutyus, még több, és most Õ van a középpontban, félek, nehogy bántsa majd.de megpróbálom úgy alakítani, hogy valaki(ha nem is mindig én)legyen velük, legyenek azért szem elõtt! köszi szépen a válaszokat:)

A kutyusomba kullancs ment, és amikor kiakartuk szedni, beletört a feje. Baja lehet ettől? Ki fog jönni belőle magától? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ha fertozott a kullancs, attol baja lesz. Ha nem, akkor semmi gond nem lesz. Figyeld, hogy valtozik-e. Ha baj van, akkor kedvetlen lesz, belazasodik, nem lesz etvagya, sargul a szeme feherje, sapad az inye pl. Ilyesmi tuneteket kellett figyelnem, mikor az enyemben tobb, mint 40!!!! volt (tenyleg) kapott egy szurit, mert nagyon leszivtak es meg csak 3 honapos volt. Semmi baja nem lett szerencsere. Ha valtozasokat latsz, azonnal vidd orvoshoz. De ha megnyugtat inkabb egy doki, hivd fel az allatorvosotokat, lehet, hogy okosabb, mint en. :)

Ha fertozott a kullancs, attol baja lesz. Ha nem, akkor semmi gond nem lesz. Figyeld, hogy valtozik-e. Ha baj van, akkor kedvetlen lesz, belazasodik, nem lesz etvagya, sargul a szeme feherje, sapad az inye pl. Ilyesmi tuneteket kellett figyelnem, mikor az enyemben tobb, mint 40!!!! volt (tenyleg) kapott egy szurit, mert nagyon leszivtak es meg csak 3 honapos volt. Semmi baja nem lett szerencsere. Ha valtozasokat latsz, azonnal vidd orvoshoz. De ha megnyugtat inkabb egy doki, hivd fel az allatorvosotokat, lehet, hogy okosabb, mint en. :)
Az én kutyáim is folyton tele vannak. Én megkérdeztem a dokit, és azt mondta, hogy az nem baj, ha beleszakad a feje, mert a kutyának az kb olyan, mintha egy kis tüske ment volna a bõre alá. Az vizsont tényleg gáz, ha már nagy lufi a kullancs teste, és azt belenyomod... fõleg, a fertõzött. Egyébként nekem a kullancs nyakörv (vagy valami hasonló a neve) vált be a legjobban, akkor nem ment a kutyákba a kullancs. Sima gyógyszertárban lehet kapni, csak elég drága (4-6 ezer ft.) Viszont annyit mindenképp megér, hogy ne legyen beteg a kutyus.
Szia. Én is azt javasolnám, hogy vidd el orvoshoz az a biztos!! Én a KILTIX nyakörvet javasolnám, nekem is az van évek óta, és még egy db-se ment bele. Igaz 3700ft, de annyit megér, mert 7 hónapig van hatása! Minden jót!
látszik hogy egyesek mennyire nem törõdnek a kutyájukkal... igen is lehet baja a kutyának ha beleszakad a feje a kullancsnak és nem a kullancs pusztul el, hanem maga a kutya
ou úr isten... melyik kutyába nem szorult még kullancs..?? ha bele tort a feje akkor majd bele pusztul (mármint a kullancs) és kijon belole... nemkell mindenért az állatorvodhoz szaladni..
A kérdező hozzászólása: Az utolsó üzenõnek: Képzeld, én a Kiltix nyakörvet 3200 Ft-ért kaptam. Téged lehúztak egy 500-al! Hát nem semmi!
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítségeteket! Frontline-t is kapott, meg vettünk neki egy Kiltix? vagy valami hasonló nevû nyakörvet. Nem volt olcsó mulatság, de remélem békén hagyják végre azok a vérszívók!
Elso valaszolo vagyok. Nalunk a nyqakra csoppentos valt be. A nyakorvet ugyanis letepik egymasrol jatek kozben, vagy az erdoben elhgyjak. Volt, aminek 2 nap alatt nyoma veszett, es nesze neked 4-6 ezer Ft! A nyakracsoppentoset nem tudjak elhagyni es az is hatasos illetve van egy fujkalos ami szerintem szinten nagyon jo. Azt hiszem Frontline a neve. Mi azt fujjuk a macskakra is (oruletes kuzdelmek aran) :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Valószínûleg nem lesz baj, mivel a kulancs méregtartálya a potrohában van. De jobb lett volna ha mindenestûl kijön. Vigyétek el állatorvoshoz.
és aki bunkó az inkább ne is válaszoljon a kérdésekre... (az ou úr istenesre gondolok)

Kutyával Szerbiából Magyarországra egy hónapra, vagy legalább 3 hétre? Mi kell ahhoz, hogy átvihessem a határon (vonattal mennék)? A kutyus 9-10 hetes lenne, mikor jönne velem, akkor még nem kell neki a veszettség elleni oltás, de valami más kell e?

Útleve és chipje lesz. Ezen kiv?l kell még valami? Átfognak engedni vele? Jegyet gondolom neki is kell vennem, az mennyibe kerülhet?

Legjobb válasz: Veszettség elleni oltás nélkül kétlem, hogy átengednének. És szerintem a kombinált is szükséges. Rákerestem: http://www.murmuczok.hu/tudnivalok/utazas.html Ezekszerint elvileg útlevelet sem kap amíg nincs veszettség ellenije.

Veszettség elleni oltás nélkül kétlem, hogy átengednének. És szerintem a kombinált is szükséges. Rákerestem: http://www.murmuczok.hu/tudnivalok/utazas.html Ezekszerint elvileg útlevelet sem kap amíg nincs veszettség ellenije.
A kérdező hozzászólása: ma 18:49 Itt meg irja pontosan, hogy 3 hónapos kor alatti kutyusokra mi vonatkozik. http://www.maok.hu/content/_common/attachments/3_honapos_kor.. Nem hiszem, hogy annyira nagy valami lenne átmenni kutyával, kétlem, hogy csak én utaznék kutyával... Mindegy majd meglátjuk...
A kérdező hozzászólása: De, majd megkérem ezt az állatorvosi igazolást. Egyébként vérmintát ezt szokták nézni, hogy meg e van? Mert pl. ha idõsebb lesz a kutyus, sztem akkor is fogok vele utazni. Akkor azt is el kell majd végeztetni?
A kérdező hozzászólása: ma 18:53 Látom neked már van ebben egy kis jártasságos. A késõbbiekben szükséges lesz ez a vérminta vizsgálat, ha átakarok lépni Magyarország területére? Errõl tudsz valamit? Elõre is köszönöm szépen a válaszodat.:)
megéri megcsináltatni a tittert. egyszer megcsináltatod majd évente oltod akkor többször nem kell...de nem nagyon kérik
A kérdező hozzászólása: Azt csak egyszer kell? Oké értem, köszi szépen.:)
akkor kell egyszer ha utána nem késel az oltással a többi évben, ha késel vagy nincs meg akkor értelemszerûen újra meg kell csináltatni
A Szerbek nagyon macerásak(tapasztalat) ha olyan a kedvük akkor mindent kérnek és ha nincs meg valamid akkor mehet oda ahonnan jöttél.. Mondjuk érdekes, hogy itt a tapasztalt USAból hozott 3 hónapos alatti kölyköt, ilyet is csak egy nem normális(már de ne haragudj)tesz, hisz nem 2 órát repül az állat.De látom kutyáknál mindent lehet a macskásoktól meg az égrõl a csillagokat is kérik...
a kutyáknál rendszeresen utaznak ilyen kicsi kölykök nem csak az USA ba de Japánba, Afrikába mindenhova... tekintettel arra, hogy amint betöltötte a 3 hónapot jön a veszettség elleni és onnantól kezdve a 3 hét várakozás amit nem minden tenyésztõ hajlandó bevállalni így vagy akkor elhozod vagy eladja másnak... ez van, én se örülök annak ha ennyit utazik egy kiskutya de tapasztalatom az, hogy nagyon jól bírják és egyáltalán nem rázza meg õket a dolog
persze oké, hogy utazik, na de oltás nélkül?3 hét nem nagy idõ és szörnyû, hogy egy tenyésztõ nem bír várni 3 hetet..
A kérdező hozzászólása: ma 19:30 Oké, köszönöm, nem hiszem hogy késnék az oltással, nem szokásom. És miután beadták neki a veszettség ellenit, akkor 3 hetet kell várni? Mert ugye, nekem mire jövök haza valszin betölti a 3 hónapos kort, amikor már kell a veszettség elleni oltás. Akkor nekem 3 héttel indulás elõtt bekell adnom neki? Mert akkor már evvel az erõvel beadatathatom neki itthon is...
ez se teljesen így van, ha a kutya még nincs 3 hónapos akkor chipel és útlevéllel jöhet.... pont két hete jött kiskutyám az USA-ból és semmi nem kellett csak az útlevél és chip a veszettség ellenit nem kérték de küldtem már a világ minden tájára kölyköt és hoztam is nem egyet...ha nincs a kicsi 3 hónapos nem kérik a veszettség ellenit
Akkor nem kell ok!De mindegy is hisz magyarországra csak és kizálólag 3 hónaposnál idõsebb veszettség oltással rendelkezõ állat léphet be, sõt ha visszafelé mész Szerbiába még kellenek orvosi papírok is! http://www.petpassport.hu/orszagonkenti_sajatossagok.html
Útlevél és chip. Viszont ha betölti a korhatárt amikor a veszettség ellenit kellene megkapnia és akkor mennétek vissza akkor már nem biztos, hogy átengedik szóval ajánlatos lenne neki egy veszettség elleni vissza felére. Egyébként simán átengedik... szerinted a tenyésztõk, hogy szállítanak 2 hónapos kölyköket szerte a világban? azoknak sincs még veszettség ellenijük
miért ne kapna útlevelet kedves elsõ? és már 6 hetesen automatikusan útlevelet kérek az alomnak oltási könyv helyett, nem kitétel
A kérdező hozzászólása: De, útlevelet biztosan kap, akkor is, ha nincsen veszettség ellenije. Meg veszettség ellenit, csak 3 hónapos kor után követelik, vagyis én igy tudom. Én ezt találtam és Magyarországnál azt irja, hogy engedélyezi, csak nem tudom, hogy ugye mikor elmegyek, akkor még nem tölti be a 3 hónapot, de mikor jövök haza akkor már valószinûleg igen és hogy ez nem e lenne probléma? http://www.maok.hu/content/_common/attachments/3_honapos_kor..
A kérdező hozzászólása: ma 15:25 Köszönöm szépen. Szóval, akkor vissza fele érdemes lenne egy veszettség ellenit adni? És azt nem lenne baj, ha Magyarországon csináltatnám meg és nem itthon? Vagy abból nagy baja lehet a kutyusnak, ha beadatom itthon, mielõtt elmegyünk? Mert tudom, hogy azt 3 hónapos kor után szokták, de ha megkapná 9-10 hetesen baj lenne? Melyik lenne a jobb, ha itthon csinálnám mielõtt elmegyünk, vagy ha már Magyarországon vagyunk?
A kérdező hozzászólása: Ja, meg hallottam, hogy valahova kell olyan vérminta vizsgálat is, az itt is szükséges lenne, vagy az itt nem szükséges, csak más országoknál?
Én ott a megadott linkben olvastam, ott az van írva, hogy azt meg kell adni az útlevélben, hogy mikro kapta az utolsó veszettség ellenit. Ha félreértettem elnézést, nincs tapasztalatom a dologban.
A kérdező hozzászólása: ma 15:32 Semmi gond utolsó. De ez a 3 hónapos kor feletti kutyusokra vonatkozik, akiknek kötelezõ a veszettség elleni oltás.
Az útlevelet csak akkor adhatja ki az orvos ha ugyanabban az idõben a veszettség oltást is beadja!
A kérdező hozzászólása: Beszéltem az orvossal és nem csak avval adják ki...-.- Hagyjuk már ezt... Aki alapból úgy adja el a kutyát, hogy ad mellé mindjárt útlevelet, nem oltási könyvet avval mi van?
Az útlevélnek nem feltétele a veszettség elleni oltás, amíg kölyök. Mi is Magyarországon vettünk két, kilenc hetes kölyköt, Szlovákiába vittük õket. Az állatorvos bechippelte õket, és beleragasztotta az eddig kapott oltásaik matricáját. Ha jól emlékszem, 3 hónapos korig nem kell veszettség elleni oltás. Teljesen mindegy, melyik állatorvosnál kapja, mert egy egységes matricát kap az útlevelébe. A féregtelenítõ matricáját is állatorvosnál kell beleragasztatni.
A kérdező hozzászólása: ma 19:47 Érdekes, mert velem meg a magyarok maceráskodtak, de úgy összevetve a dolgokat eddig egyik féllel sem volt problémám.

Keresek 1 mesét ami régen ment a tvben talán a 80 -as évek végén, Vámpír volt benne Dr Zimbeg talán és volt 2 vámpír nővére egy mumifikált nyuszi, egy vámpírrá vált breki és egy csontváz fejű kutyus Vagy Cseh, vagy Szlovák, vagy talán szerb?

Legjobb válasz: Rémségek kicsiny boltha, transsylania, hasonló néven futott, és már erõsen 90-es évek közepe-vége, kereskedelmi csatornákon. :D Legalábbis szerintem erre gondolsz. Hogy beszerezni be lehet-e azt nem tudom, elég nehézkes sajnos, van egy pár akkoriból, amit körözök. :(

Rémségek kicsiny boltha, transsylania, hasonló néven futott, és már erõsen 90-es évek közepe-vége, kereskedelmi csatornákon. :D Legalábbis szerintem erre gondolsz. Hogy beszerezni be lehet-e azt nem tudom, elég nehézkes sajnos, van egy pár akkoriból, amit körözök. :(
mármint boltja és nem boltha vagy bolha vagy ilyesmi. :D
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem az amire gondoltok, azokat a meséket én is ismerem:(Ez elég különleges mese volt , de csak 1x adták le a tv-ben.
Hát akkor sztem a leírásod nem jó. Rémségek kicsiny boltjában Zitbag.nek hívták a fõszereplõt, a 2 vámpír ugyan csak szomszéd volt, am Naftalin nõvérek, a Zombinyuszit használták a kísérletekhez, és a Horrifido nevû csontvázkutya volt a fõnök asszem. :D http://kovacsedina.multiply.com/journal/item/39/39 Szóval szerintem gondolkodj részleteken, ha nem ez az, mert a leírás erre passzol, a békát leszámítva, de régen volt már, szóval béka is lehet benne. :D Ha mondasz még valami róla, próbálok segíteni, hátha rájövök. :D

Van egy 7 éves kutyusom! Soha nem volt bolhás! Most viszont tele van a kicsi bőre! Pénzt nem sajnálva mindent vettem neki, de egyszerűen nem mennek ki belőle! Lakásban tartjuk! Mit tudnék venni ami használ is?

Plusz a lakásba is biztos van, mert fürdetjük minden héten és még is tele van! Hogyan irtsam ki a kutyából és a lakásból egyaránt?

Legjobb válasz: Szia! Én is meg vettem a kutyáimnak minden "[email protected]" a bolháikra. De nem használt egyik se. Nekem az vállt be. Veszel bolhaírtós sampont (nekem a Bobi vállt be a legjobban) azzal havonta 2x fürdeted. Egyszer a samponnal máskor pedig: veszel alma ecet kevés vízzel fel hígítod és azzal jól át mosd a kutyát, utánna ki öblíted belõle. A gyógyszertárban lehet kapni bolhaport. Veszel a gyógyszertárban. Vízzel fel hígítod és át mosd vele a kutya pokrócát fekhelyét, majd kiöblíted. A házat pedig hipós vízzel átmosod. Nekem ez vállt be. A kutyáimban 1 db bolha sincsen.

Szia! Én is meg vettem a kutyáimnak minden "[email protected]" a bolháikra. De nem használt egyik se. Nekem az vállt be. Veszel bolhaírtós sampont (nekem a Bobi vállt be a legjobban) azzal havonta 2x fürdeted. Egyszer a samponnal máskor pedig: veszel alma ecet kevés vízzel fel hígítod és azzal jól át mosd a kutyát, utánna ki öblíted belõle. A gyógyszertárban lehet kapni bolhaport. Veszel a gyógyszertárban. Vízzel fel hígítod és át mosd vele a kutya pokrócát fekhelyét, majd kiöblíted. A házat pedig hipós vízzel átmosod. Nekem ez vállt be. A kutyáimban 1 db bolha sincsen.
Nekem a Piret mix nevû spray vált be. Van, akinek nem bírja a bõre, de az enyém szerencsére bírta, és extra hatásos! 1100 ft 2 dl és sokáig elég.
A spot-on szerek a leghatásosabbak. Frontline, Advantix. Bolha ellen több hónapra véd, és ha éppen van rajta, akkor egy nap alatt le is megy róla az összes, ahogy rátetted a kutyára.
Veszel Neostomosant. Megfürdeted vele a kutyát. A lakásban pedig befújsz minden szövet borítású bútort. A padlót felmosod vele. Mindezt hetente megismétled, minimum 4x.
Ami AZONNAL kiírtja a bolhákat, az a Neostomosan. Állatpatikában lehet kapni, 1 ampulla olyan 400 ft körül van, 1 ampullát 1 liter vízzel kell hígítani. Én az 5 kilós kutyámra egyet szoktam feloldani, ha ilyennel fürdetem. Egy lavórba állítsd be a kutyát, egy flakonba pedig keverd be az oldatot (langyos vízzel) A cucc benzin szagú lesz, és olyan színû, mint a tej, de ne aggódj, nem árt a kutyának. Öntsd rá úgy, hogy mindenhol érje, a fején is! Negyed órán át locsolgasd rá ezt a vizet egy pohárral. Ha végeztél, ne öblítsd le róla. Szárítsd meg, vagy hagyd megszáradni, a szag 1-2 óra alatt kipárolog, nem lesz büdös utána. 5 nap múlva ismételd meg ugyanezt, mert a bolhapeték akkorra kelnek ki, és azokat is ki kell nyírni. Aztán tegyél rá vagy kiltix nyakörvet, vagy valami cseppet, ami elsõsorban bolhák ellen jó. És természetesen az egész életterét bolhátlanítani kell. A fekhelyét, pokrócait tedd ki valahová néhány napra, hogy kimenjenek belõle. A lakást porszívózd körbe nagyon alaposan, sarkokat, bútorokat, pokrócokat. Aztán azt is csinálhatod, hogy egy permetezõs flakonba is feloldasz egy ampulla neostomosant, és mindent átpermetezel a porszívózás után.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Kipróbálom õket!Remélem használni fog!
én is köszönöm, mert az én kutyám is ettõl szenved, és nem tudok neki segíteni, de most már menni fog.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!