Találatok a következő kifejezésre: A kutyam hogy ha ugat (16 db)

Menhelyeseket kérdeznék. Mit, és mire kell figyelni a kutya viselkedésében ha menhelyre megyek? Azaz felfigyelhetek-e valami arra utaló jelet hogy esetleg nem bírja a gyerekeket, nem-e szökős, nem-e harap, esetleg egész éjjel ugat, stb.

Szerintetek rá lehet jönni valamire ha csak egy ketrecben látom? Van már egy kutyánk, amellé szeretnék örökbe fogadni egy hányatott sorsú kutyust.Köszönöm a segítséget el?re is. (zárójelben megjegyezném hogy minden menhely oldala frissül folyamatosan. Kivéve persze a Miskolcit. Ami engem érint. ) Jó lenne ha lenne chat ezeken az oldalakon. Lehetne kérdezni t?lük...

Legjobb válasz: nekünk 2 menhelyes kutyulink is van, mindkettõ tüneményes. egyik nyugisabb, nagyon emberszeretõ, másik játékosabb, de nagyon szeretetigényes is. a menhely vezetõi elég jól ismerik õket, õk el szokták mondani mit tudnak róluk. mi úgy választottunk, hogy a nyugisabbak közül, mert azért van 1-2 nagyon bolond, aki ugat meg kapar. de azt is megengedik, hogy megismerkedjetek a kutyussal, meg lehet simogatni. szóval tényleg lehet rajtuk látni, hogy milyenek. egyébként nagyon szép dolog, hogy örökbe fogadtok egy kutyust. én imádom az állatokat, a jövõben még legalább 2 menhelyi kutyust szeretnénk.

nekünk 2 menhelyes kutyulink is van, mindkettõ tüneményes. egyik nyugisabb, nagyon emberszeretõ, másik játékosabb, de nagyon szeretetigényes is. a menhely vezetõi elég jól ismerik õket, õk el szokták mondani mit tudnak róluk. mi úgy választottunk, hogy a nyugisabbak közül, mert azért van 1-2 nagyon bolond, aki ugat meg kapar. de azt is megengedik, hogy megismerkedjetek a kutyussal, meg lehet simogatni. szóval tényleg lehet rajtuk látni, hogy milyenek. egyébként nagyon szép dolog, hogy örökbe fogadtok egy kutyust. én imádom az állatokat, a jövõben még legalább 2 menhelyi kutyust szeretnénk.
elsõ vagyok még. egy sima menhelyen, ahol nem fajtatiszta kutyusok vannak nincs semmi megkötés, szeresd, gondoskodj róla. a keverék kutyák nagyon okosak, ragaszkodóak, de sima menhelyen is találni fajtatiszta kutyát.
MI sima menhelyrõl hoztuk el a kutyánkat, amikor megláttam egybõl beleszerettem, felvettem az ölembe és megsímogattam, amikor visszatettem a helyére, hogy megnézzem a többit akkor leült és nézett rám.Szerelem volt elsõ látásra és nem bántam meg, hogy engedtem ennek a szerelemnek.Ahonnan kihoztuk ott a nagy többség keverék kutya volt, de volt fajtatiszta is.Viszont a megkötések itt is voltak, pl nem lehet szaporítani, nem fogom bántani.Kérdésedre válaszolva.Inkább kiskutyát vigyél ki a menhelyrõl, azokat még lehet formálni.Ha mégis nagyot választasz, akkor olyat válassz amelyik nem ugat...a féllénk kutya, ha jó helyre kerül még felélénkülhet..de amelyik már ott is ugat mint a bolond..mit fog csinálni, ha felbátorodik..
A kérdező hozzászólása: rengeteg kutyus van a fajtamentõknél is, de azért túlzás amit követelnek...naná hogy rajtuk maradnak.-családellenõrzés ami nem lenne gond..-kötelezõ ivartalanítás...az sem gond..-de hogy 15 ezres táppal lehet csak etetni....nevetséges...sajnos oda jutottak hogy nem a kutya szeretete számít, hanem hogy mit tudsz megadni neki..azt éreztem lenéznek...így is beszéltek velem..
Szia! Én menhelyen dolgozom. Egy látogatás alkalmával semmi olyanra nem tudsz figyelmi, amibõl ezek kiderülnének. Beszélgetni kell az ott dolgozókkal, mert Õk napi szinten látják a kutyákat, de még az is csak egy tájékoztató dolog lehet, hiszen családba kerülve megváltoznak a körülmények, és a viselkedés is. 180 fokos fordulat azért nem gyakran nem szoktak lenni, de elõfordult már hogy egy nyugodt kutya családban hiperaktív lett és fordítva is. Ilyenkor segítséget kell kérni szakembertõl aki segíti a beilleszkedést. Erre jók. pl. az ingyenes rehabilitációs tanfolyamok (Budapest, Kecskemét, Miskolc)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszotokat..szerintem ha már kikocsikázom lefotózom a többi kutyust is...mert a miskolciak nem csinálják az oldalt..még egyszer köszönöm..

Hogy tanítsam meg a kutyámnak hogy "ugat", ha nem érdeklli semmilyen játék?

A kutyámat nem érdekli se a labda,játékok,semmi ilyenre nem ugat!és tudom hogy már feltették a kérdést,de az én kutyámat nem érdekli!!Ha erre nem tudtok választ azt is megírhatnátok van-e még más trükk ami látványos,ha már tudja:ül,forog,pacsi jobbal,ballal,ugyanez lábra is,karikán átugrik,mutatásra ugrat,marad,hempereg,BUMM(lövésre "meghall"),kúszik,fekszik,helyedre,lábhoz!

Legjobb válasz: Menjetek el egy jó kutyaiskolába, és ott sok mindent tanulhatsz a kutyanevelésrõl. Például azt is, hogy mivel motiválható a kutyád: ha nem labdával, akkor valami mással.

Menjetek el egy jó kutyaiskolába, és ott sok mindent tanulhatsz a kutyanevelésrõl. Például azt is, hogy mivel motiválható a kutyád: ha nem labdával, akkor valami mással.
Kaja? Sípolós játék? Ajtócsengõ?
Valamit csak szeret. A korábbi feladatok tanulásakor mi volt a jutalom? Az ajtó csengetésre nem ugat? esetleg ha kopogtatnak az ajtón?
Uristen ha tud mutatásra ugatni akkor miért akarod neki megint megtanitani? XD ....
A kérdező hozzászólása: ugrat, nem ugat!olvasd el még 1-szer
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigieket! Ha még tudtok valami jó trükköt írjátok le! És valaki kérdezte hogy mi a jutalom!Hát száraz kutyatáp (Chappi), mer nem azzal etetjük, van éttermünk és csontok, húsok , meg minden más finomság a mindennapi kajájuk!

A kutyam rajott, hogy ha ugat odafigyelunk ra. Hogy allitsam meg?

az a baj,hogy rajott a kutyam hogy ha nem figyelunk eppen ra,es elkezd ugatni mar ra figyelunk.viszont en ezt meg tudnam oldani azzal,hogy nem figyelek ra akkor se ha ugat.de ejjel vagy mikor mar a szuleim alszanak es elkezd ugatni,megse hagyhatom ot ugatni muszaj ra figyelnem,es akkor kezdodik elolrol :( hogy csinaljam?

Legjobb válasz: Mi nyáron (csak nyáron!) azt csináltuk,egyszerûen leborítttuk egy vödör langyos vízzel.4-5 alkalom után megtanulta hogy ne ugasson feleslegesen.(persze ezt télen ne nagyon csináld meg!)Hát próbálj meg eréjesen rákiáltani,hogy :-Pfúj mit csinálsz?!Nem szabad!.A lényeg az hogy ne verd meg érte.Üdv.:Bea

Mi nyáron (csak nyáron!) azt csináltuk, egyszerûen leborítttuk egy vödör langyos vízzel.4-5 alkalom után megtanulta hogy ne ugasson feleslegesen.(persze ezt télen ne nagyon csináld meg!)Hát próbálj meg eréjesen rákiáltani, hogy :-Pfúj mit csinálsz?!Nem szabad!.A lényeg az hogy ne verd meg érte.Üdv.:Bea
szerintem a kiabálás nem megoldás mert így félni fog tõled nem tisztelni, és nem lesz túl kiegyensúlyozott sem! ne figyelj rá ha ugat, de amint abbagyaja nagyon dícsérd meg!!!! Akár jutalomfalatokkal is, így pár napon, max pár héten belül sikerülni fog!
Mi is azt csináltuk mint az elsö válszado
ha kiabálsz a kutyával mikor ugat, avval csak ösztönzöd, hogy ugasson, mert azt látja, Te is azt csinálod. egy kutyás könyvet se olvastál még?


Van arra törvény, ha a kutya ugat, és ez zavarja a szomszédot, akkor a kutya gazdájának gondoskodni kell arról, hogy a kutya ne ugasson?

A szoszédasszonyommal már egy ideje vitázunk, ugyanis nekünk van kutyánk, aki -láss csodát- ugat. Nem tudom, hogy sokszor e vagy sem, nem mértem még, hogy egy kutya átlagban mennyit ugat. Ok nélkül ez sem ugat. Ha jön a postás, vagy elmegy egy kutya a kertkapu előtt...szóval elég átlagos kutyam semmi extrém ugatási kényszere nincs. Na erre az én drága szomszédom folyamatosan babrál, hogy hallgatassam el a kutyát, mert őt zavarja, és márpedig van arra törvény, hogy kutyát tartani csak úgy lehet, hogy mást ne zavarjon. Nyilván. Ne menjemón át a szomszédhoz, ne piszkítson a kapujuk elé, na de hogy ne ugasson!? Ilyen létezik?? Õ azt mondja, hogy oltassam le. Én persze nem akarom, nem is értem, hogy gondolja, csak azért altassam el a kutyámat mert őt zavarja. De félek, hogy bemegy az önkormányzathoz a faluba, és akkor el kell altatnom, mert tényleg van rá egy ilyen törvény. Tudtok erről?

Legjobb válasz: nincs ilyen törvény ne aggódj... ha bemegy önkormányzathoz a jegyzõ is max csak annyit csinál, hogy kijön körbe kérdezi a szomszédokat, hogy valóban túl sokat ugat e a kutya... ellenõrizni fogja hogy téényleg sokat ugat e a kutya (pl behivod teára ott lesz 1-2 órát stb) a szomszédasszonyodnak meg nincs jbb dolga... ismerösömék falun laknak, van vagy 4 kutyájuk, de senki nem szól érte mikor hajnalban is ugatni kezdenek.... rókát ûznek....

Nálunk MINDENKI ugathat - még a kutya is!!! :-D
nincs ilyen törvény ne aggódj... ha bemegy önkormányzathoz a jegyzõ is max csak annyit csinál, hogy kijön körbe kérdezi a szomszédokat, hogy valóban túl sokat ugat e a kutya... ellenõrizni fogja hogy téényleg sokat ugat e a kutya (pl behivod teára ott lesz 1-2 órát stb) a szomszédasszonyodnak meg nincs jbb dolga... ismerösömék falun laknak, van vagy 4 kutyájuk, de senki nem szól érte mikor hajnalban is ugatni kezdenek.... rókát ûznek....
Te meg panaszold be, hogy az õ kutyája miatt nem tudsz aludni. Vica -versa mehet akkor a feljelentgetés.
A kutya fõleg ha házõrzõ azért van hogy ugasson. Nincs semmi törvény rá, hogy nem szabadna ugatni a kutyának. Ha a szomszédasszony hõbörög, nyugodtan lehet neki mondani, hogy menjen, és intézkedjen, mert úgysem tudnak mit csinálni.Viszont én tuti mondanám, hogy én is megyek panaszt tenni, mert engem meg a szomszédasszony kotnyeleskedése zavar..
Köszi. Nem tudom, hogy van-e helyi rendelet, de ez tényleg borzasztó kellemetlen. A szomszédban tartott más kutyák nem zavarnak, sõt nekem is van sajátom, de amit ezek mûvelnek az tényleg kibírhatatlan.
8 kutyásra a válasz: te is mehetsz a jegyzõhöz, panaszt tenni a jegyzõ kivizsgálja az esetet, ha van olyan helyi rendelet ami szabályozza a kutyák számát, akkor felszólitjas a szomszédot, hogy tegye meg a szükséges lépéseket
Elhiszem, nem provokálni akartalak. És tényleg érdekelne engem is valamilyen hiteles válasz.
A szomszéd kutyája nem ugat, hanem konkrétan vonyít, amit zárt ajtók, ablakok mögött is hallok, mégsem zavar. Miért zavarna? Nekem is van kutyám, aki szokott ugatni, természetes dolog. Ha ennyire zavarja, akkor Te meg mondd meg neki, hogy Téged meg az zavar, amikor megnyitja a kerti csapot, vagy bevágja az ajtót, mert milyen hangos. Mert szerintem a két "probléma" nagyjából egy szinten van. Ha még panellakásról lenne szó még megérteném, hogy vkit vmennyire zavar, de kertes házban??? Majd minden második házban tartanak kutyát, mégsem hisztizik az összes szomszéd, hogy zavarja. Ilyen egy ostoba némbert, mint ez a szomszédasszony...
A kérdező hozzászólása: Nekem csak 1 kutyám van. Nekik is van kutyájuk. Nem közvetlen szomszéd, a házunk egymás háta mögött van, nagyjából 300 méterre egymástól. Az én kutyám nem megy el a hátsó kerítéshez ugatni, mert ott nincs semmi. És hidd el, a kutyám valóban nem ugat egész nap.
Ez engem is érdekelne, de a másik oldalról. Engem is zavar a szomszédaim kutyáinak az ugatása. Igaz, hogy a szomszédom 8!!! kutyát tart és egymást hergelik, folyamatosan ugatnak, vonyítanak és verekednek. Alig van 10-15 perc csend és újra kezdik. A keneljük kb 1, 5 méterre van a házamtól és nyáron gyakorlatilag teljesen lehetetlen nyitott alaknál aludni vagy akár tv-t nézni.
Vannak még hülye emberek, akik nem ismerik a 60 forintos füldugót, vagy ezt a készüléket.. http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=710003
A kérdező hozzászólása: Ühümmm...érdekes szitu, mert rá vonatkozó törvény nincs:-) vagyis neki mindent szabad, ilyen falu gazdagja típus. Najó...a lényegre megkaptam a választ tehát nincs drága Magyarországunkon jelenleg olyan törvény ami tiltaná a kutyának az ugatást:-) Mindenkinek köszönöm, megy a zöld kezecske:)
A kérdező hozzászólása: Ezek jók...de a kutyám házörzõ, és mint írtam nem extrém módon ugat. Annyit az õ kutyájuk is ugat mint az enyém:-) Ha rakok rá ilyen ugatás gátlót, akkor viszont semmit nem fog érni a kutya, mert ha be akarna jönni valaki azt sem ugatná meg. A füldugó jó volna, de én nem várom el senkitõl, hogy úgy élje a mindennapjait, hogy be legyen dugva a füle...inkább a száját kellene bedugni valamivel amivel annyid karattyol nekem. Szóval azt tudni kell, hogy éjjel sem ugat extrém módon a kutya, nem olyan fajta. Szuper házõrzõ. Nyilván ha valaki erre jön azt megugatja, de hát minden kutya megugatja nem csak az enyém.
Kár hogy nem hallotta a szomszédod a mi kutyánkat mert akkor a Buksid üdülés lett volna hozzá képest, 300 m -re hallatszott a hangja.Ja és sötétedéskor kezdõdött az elõadás hajnalig mûsor idõvel.

A kutya ha jön valami ismerős akkor mindig majd megőrül. Hangosan ugat és ki akarna ugrani a helyéről. Hogy tudnám leszoktatni arről, hogy ha bejön vmi ismerős akkor ne őrüljön meg a kutya hanem csendben eltürje?

Ha egy " cigány " vagy a postás jön akkor másképp ugat, akkor úgy ugat h majd megöli. Az még jó de le akarnám szoktatni arr?l, hogy ha jön vmi ismer?s akkor ne ?rüljön meg. Akkor a nyüszítés és az ugatás keverékével ugat.

Legjobb válasz: nem értek egyet az elsõ válaszolóval, mert ha egy kutya viselkedése a gazda számára gond, akkor arról le kell szoktatni. a kutyád tipikus falkavezér, aki úgy gondolja, hogy õ feladata a látogató fogadása. egyszerû módszerrel el tudod tõle venni a vezéri posztot. a módszert elolvashatod Jan Fennell könyvébõl: Hallgassunk a kutyánkra. az ott leirtak alapján sikerült nekem is leszoktatni a kutyámat az ugrálásról, ugatásról. ma is ugat, ha jön valaki - jelez nekem - de ha megjelenek a kapuban, rögtön átadja nekem a terepet, hogy a látogatókat fogadjam. ha rossz elküldöm, ha jó beengedem. bizik bennem, hogy meg tudom védeni az otthonunkat, az õ közremûködésével - neki csak jelezni kell, a többi az én dolgom. a módszerrõl: a farkasok viselkedésén alapszik, a vezér "mindenható", minden falkatag az õ döntése alapján cselekszik. a kutyáknál nem egyértelmû, hogy az ember a vezér, ugyanis a gazda akaratlanul is olyan jeleket közvetit a kutya felé, amikbõl azt szûri ki, hogy az õ kezében van az irányitás, ezétr úgy cselekszik, ahogyan akar, ami nekünk nem mindig jó. 4 rituálén alapszik: 1. a falka újraegyesülése - mikor a gazdi hazaérkezik, vagy kilép a kertbe nem szabad figyelembe vennie a kutyát. semmi kényesztetés, simogatás, semmi orditozás. bármit csinál akkor sem veszed figyelembe. csak szépen nyugodtan. egy idõ után lenyugszik, vársz egy 5 percet, utánna magadhoz hivod, és megjutalmazod. 2. etetés - az étel nem lehet állandóan a kutya elõtt, csak amikor enni kap. ha jóllakott el kell venni elõle. + gesztusevés (könyvben) 3. veszély észlelése - itt jön a te probémád. amikor jönnek a vendégek, a kuty elkezd ugatni, nyugodtan megköszönöd neki, hogy jelzett, egy játékkal, vagy jutalomfalattal elvezetetd valahova, ahol elcsukod egy pár percre. bebengeded a vendégeket, megkéred õket, hogy ne vegyék figyelembe a kutyát, úgy ahogyan az elsõ pontban irtam. kiengeded. 4. séta - az elsõ lépéseket otthon kell megtenni,a láb mellett kell sétálnia, ha jól csinálja jutalmazod. ha elkezd húzni, megállsz, és csak akkor indulsz el vele újra, ha lábadhoz ment. persze ez igy kevés, jobb ha elolvasod a könyvet. lehet durvának fogják néhányan mondani, de én erre azt mondom, hogy inkább igy viselkedek a kutyámmal, minthogy üssem, vagy orditozzak vele, vagy egyszerûen a rosszaságait figyelmen kivül hagyjam. az az idõ amit a kutyával töltök az kellemes,és a gonjaimról megfeledkezve játszhatok vele, nem kell azon gondolkodnom, hogyan oldhatnám meg a kutyámmal kapcsolatos gonjaimat, nem kell velük bosszúskodnom. bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de irtam egy kicsit a könyvrõl izelitõnek, hogy kedvet kapj rá, mert sokan nem is olvasnak el kutyákkal kapcsolatos könyvet, mert vagy nem fogja meg õket, túl nagy falatnak érzik, hogy valami újba kezdjenek. de hidd el nekem MEGÉRI! sok sikert:)

nem értek egyet az elsõ válaszolóval, mert ha egy kutya viselkedése a gazda számára gond, akkor arról le kell szoktatni. a kutyád tipikus falkavezér, aki úgy gondolja, hogy õ feladata a látogató fogadása. egyszerû módszerrel el tudod tõle venni a vezéri posztot. a módszert elolvashatod Jan Fennell könyvébõl: Hallgassunk a kutyánkra. az ott leirtak alapján sikerült nekem is leszoktatni a kutyámat az ugrálásról, ugatásról. ma is ugat, ha jön valaki - jelez nekem - de ha megjelenek a kapuban, rögtön átadja nekem a terepet, hogy a látogatókat fogadjam. ha rossz elküldöm, ha jó beengedem. bizik bennem, hogy meg tudom védeni az otthonunkat, az õ közremûködésével - neki csak jelezni kell, a többi az én dolgom. a módszerrõl: a farkasok viselkedésén alapszik, a vezér "mindenható", minden falkatag az õ döntése alapján cselekszik. a kutyáknál nem egyértelmû, hogy az ember a vezér, ugyanis a gazda akaratlanul is olyan jeleket közvetit a kutya felé, amikbõl azt szûri ki, hogy az õ kezében van az irányitás, ezétr úgy cselekszik, ahogyan akar, ami nekünk nem mindig jó. 4 rituálén alapszik: 1. a falka újraegyesülése - mikor a gazdi hazaérkezik, vagy kilép a kertbe nem szabad figyelembe vennie a kutyát. semmi kényesztetés, simogatás, semmi orditozás. bármit csinál akkor sem veszed figyelembe. csak szépen nyugodtan. egy idõ után lenyugszik, vársz egy 5 percet, utánna magadhoz hivod, és megjutalmazod. 2. etetés - az étel nem lehet állandóan a kutya elõtt, csak amikor enni kap. ha jóllakott el kell venni elõle. + gesztusevés (könyvben) 3. veszély észlelése - itt jön a te probémád. amikor jönnek a vendégek, a kuty elkezd ugatni, nyugodtan megköszönöd neki, hogy jelzett, egy játékkal, vagy jutalomfalattal elvezetetd valahova, ahol elcsukod egy pár percre. bebengeded a vendégeket, megkéred õket, hogy ne vegyék figyelembe a kutyát, úgy ahogyan az elsõ pontban irtam. kiengeded. 4. séta - az elsõ lépéseket otthon kell megtenni, a láb mellett kell sétálnia, ha jól csinálja jutalmazod. ha elkezd húzni, megállsz, és csak akkor indulsz el vele újra, ha lábadhoz ment. persze ez igy kevés, jobb ha elolvasod a könyvet. lehet durvának fogják néhányan mondani, de én erre azt mondom, hogy inkább igy viselkedek a kutyámmal, minthogy üssem, vagy orditozzak vele, vagy egyszerûen a rosszaságait figyelmen kivül hagyjam. az az idõ amit a kutyával töltök az kellemes, és a gonjaimról megfeledkezve játszhatok vele, nem kell azon gondolkodnom, hogyan oldhatnám meg a kutyámmal kapcsolatos gonjaimat, nem kell velük bosszúskodnom. bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de irtam egy kicsit a könyvrõl izelitõnek, hogy kedvet kapj rá, mert sokan nem is olvasnak el kutyákkal kapcsolatos könyvet, mert vagy nem fogja meg õket, túl nagy falatnak érzik, hogy valami újba kezdjenek. de hidd el nekem MEGÉRI! sok sikert:)
Nem értem mi ezzel a probléma. A kutya örül, te pedig tudod, hogy ismerõs jön. Mindenkinek jó..
Én pedig veled nem értek egyet, mert szerintem azt a könyvet be kellene tiltani. Az írója pszichopata.. Nálunk én vagyok a falkavezér, pedig kölcsönösen üdvözöljük egymást a kutyámmal mikor hazaérek és nem veszem ki a szájából a kaját.. De hát ahány ember, annyi szokás. Abban igazad van, hogy ha a gazdit zavarja valami arról le kell szoktatni. Én csak azt nem értem mi a zavaró benne.
úgy tudod leszoktatni , hogy pl: az ismerõs , mielõtt bejönne elmondod neki , hogy hogyan viselkedjen . ne nézzen a kutyára, ne vegyen róla tudomást, tolja el magátol, ha ráugrik , stb. majd késõbb 5-10 perccel azután, hogy a kutya lenyugodott és félreált, hívja magához- dícsérje és jutalmazza meg. 22.52-nek amit leirtál az okos és egyet is értek vele , de használni nehéz ! tényleg azért teszi a kutya mert õ a vezér . 11.24-nek , gondolom nem a lakásban tartasz nagyobb termetû kutyát , és fogadsz sok vendéget. jön a kislány barátnõje, a kutya meg súlyra és termetre is 2 × nagyobb a gyereknél ? ott kapna mindenki szívrohamot , amikor a nagy kutya agyonszeretné a kicsi gyereket. de : a kicsi lánynak elmagyaráztuk, hogy hogyan viselkedjen, meg is muttatuk, meg is tanulta . a nagy kutya pedig teszi amit a kicsi lány mond neki , pedig vagy 2 × találkoztak életükben ! nekünk embereknek is meg kell tanulnunk a kutyák nyelvét . ezt tanítja többek között , jan fennel, cessar millan , és még sokan mások. és tudod: HASZNÁL !
Látod nagyon is jó példát írtál le mert ez így mûködik nálunk. Csak elõtte nem szadiztam halálra a kutyámat ezekkel a beteges módszerekkel. De ahogy szoktam mondani, ahány ember annyi féle..
nem szeretnék vitatkozni és ezzel fárasztani a kérdezõt. igy inkább neki válaszolok: ha fennel módszerét használod (lehet, hogy nehéz, de egyáltalán nem kegyetlen) a probléma pár hét alatt megoldódik. lehet, hogy a te kutyádnál elég lesz figyelmen kivül hagyni, csak akkor, ha vendégek jönnek (ahogy az elõbb leirtam). persze ha megnyugodott magadhoz hivhatod (vagy a vendégek), és megjutalmazod vagy falattal, vagy játékkal, vagy simogatással stb. nem tudom, hogy igy milyen gyorsan tanul, de igy is javulhat.

Az miért van hogy ha elmegyek ugat a kutym?

Mondjuk elment itthonról mindneki, és én is megyek, és ugat.

Legjobb válasz: Szeparációs szorongás, és igen, a falkavezérséggel függ össze. A kutya pánikol, ha egyedül marad. Egy kiegyensúlyozott kutya, aki fölött áll egy vezér, az nyugodtan viseli, ha nincs mellette senki. Tudja, hogy a gazdi távozása egy normális dolog, haza fog jönni, és minden folytatódik tovább. Ennek olvass utána, és dolgozz rajta sokat, mert ez mindenki életét megkeseríti, de leginkább a kutya idegrendszerét.

Szeparációs szorongás, és igen, a falkavezérséggel függ össze. A kutya pánikol, ha egyedül marad. Egy kiegyensúlyozott kutya, aki fölött áll egy vezér, az nyugodtan viseli, ha nincs mellette senki. Tudja, hogy a gazdi távozása egy normális dolog, haza fog jönni, és minden folytatódik tovább. Ennek olvass utána, és dolgozz rajta sokat, mert ez mindenki életét megkeseríti, de leginkább a kutya idegrendszerét.
Jézusom, a hajam égnek áll, olyan hatalmas ostobaságokat olvastam itt! Mi az, hogy vegyél a kutyának logikai játékot és akkor nem ugat? Badarság!! Falkavezérség/dominancia, ez áll a háttérben. Nagyon úgy tûnik, téged nem vesz sokba a kutyád, mert nem te vagy a falkavezér, hanem õ. Ezek õsi ösztönök a kutyákban, ha te nem vagy elég határozott, domináns, akkor neki kell annak lenni. A kutyák közt nincs egyenlõség, ott bizony hierarchia van, aminek jelenleg õ áll a csúcsán. Most az érzi, az õ feladata megvédeni a falkát, ami ugye a családod és te és ha épp nem vagytok otthon, a kutya nem tud vigyázni a falkájára, nem tudja szemmel tartani a dolgokat, tehát feszült, nyugtalan, ugat. Ha azonban utánaolvasnál ezeknek az igen egyszerû, ám rendkívül hasznos tényeknek, nem lenne ilyen gondod. Nagyon ajánlom, hogy olvass utána annak, miként lehetsz (jó) falkavezért! Nem bánod meg, élvezni fogod te is és a kutyád is boldog és kiegyensúlyozott lesz! Jó kutyázást! :)
az hogy kötõdik hozzád
A Kutyák társas állatok nem szeretnek egyedül lenni mert unatkoznak. Mint ahogy az õseik a farkasok is falkákban élnek. Azért ugat hogy valaki meghallja és törõdjön vele. Ha nem szeretnéd h ugasson vegyél neki valami logikai játékot amivel leköti magát amíg nem vagy otthon vagy fáraszd ki jó alaposan. Vigyázz ha hagyod hogy eluralkodjon rajta az unalom akkor a végén kárt tehet a lakásban vagy a kertben vagy akár saját magában is. Sok sikert ;)
ne koszonj el tole es akkor biztos lehetsz benne hogy nem azert, mert o a falkavezer
ennyi hülyeséget jesszusom....-.- semmi köze hozzá hogy a kutya a falkavezér vagy sem. egyszerûen nem akar egyedül maradni.ennyi.

Van egy kutyám 2 éves. Mióta a bátyám elköltözött azóta a kutyának nincs falkavezére és teljesen megvadult. Hörög ha simogatni akarom, non-stop ugat, és nem fogad szót. Hogy szerezzem vissza a falka vezérséget?

El szeretném vinni kutyakozmetikushoz is,de félek megharap valakit. De én nem szeretném elveszteni őt. Bármit megtennék hogy újra szelíd legyen.

Legjobb válasz: nos, ha BÁRMIT megtennél, a legegyszerûbb ha elmész kutyasuliba vele. olyan helyre ahol a gazda kutya kapcsolatán van a hangsúly. sok szerencsét!

nos, ha BÁRMIT megtennél, a legegyszerûbb ha elmész kutyasuliba vele. olyan helyre ahol a gazda kutya kapcsolatán van a hangsúly. sok szerencsét!
Szerintem elõször is olvasd el Jan Fennell Kutyapszihológia címû könyvét. Nem tudom mi történhetett vele, de jó lenne ha látná egy szakember is. Nem kutyaiskolára gondolok hanem olyan trénerre aki házhoz megy és személyesen foglalkozik a kutyával, és konkrét tanácsot tud adni. Nem írtál arról hogy van tartva a kutya. Ha jól sejtem nem viszitek sétálni, kertben van esetleg kennelbe vagy megkötve? Milyen fajtájú kutya?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. még egy kérdés: Tudna ajánlani egy kutyasulit Budapesten, és ha igen akkor mennyiért lehet odavinni a kutyust ?! :)
A kérdező hozzászólása: Óriás Snauczer. Nincs megkötve. A kertben van szabadon. Nem merjük elvinni sétáltatni. Nagyon vad kutyus lett belõle.
A kérdező hozzászólása: nagyon nagyon szépen köszönöm a választ :')

3éves kislányom retteg a kutyáktól ha elkezd ugatni mellette egy kutya már sir járdán nem mehetünk mert a keritésnél ugat a kutya. Nekünk nincs kutyánk mert a férjem nem szereti öket. Szeréntetek hogyan lehetne leszoktatni erröl a félelméröl?

Legjobb válasz: Hát csak úgy, ha más módon megismerkedik a kutyákkal és megszereti õket lassan. És a kerítés mentén pedig segíts neki, hogy ne legyen akkora stressz neki elmenni egy kerítés mellett.

Hát csak úgy, ha más módon megismerkedik a kutyákkal és megszereti õket lassan. És a kerítés mentén pedig segíts neki, hogy ne legyen akkora stressz neki elmenni egy kerítés mellett.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen.
Esetleg ha van a rokonságotokban vagy ismerõsöknél egy szelídebb fajta kutyus, vele össze lehet lassacskán ismertetni a kislányod. Mi így csináltuk. AZ én kislányom 4 éves, és múltkor Õ is sírva fakadt, mert egy 2x akkor kutya nekünk rontott játékból. Hát elég ijesztõ lehetett szegénykémnek. Amúgy elég nagy gondnak tartom, hogy az ilyen vehemensebb kutyákat póráz nélkül sétáltatják óvodák, bölcsik, játszóterek mellett. Mikor pici volt a leányzó, a babakocsiba ugrott be szó szerint egy kisebb kutya. Így nem nehéz félni tõlük...
nem baj ha fél tõle és kerüli õket.életveszélyes ez a sok idióta dög a barom gazdáikkal akik szájkosár és póráz nélkül sétáltatják õket. sztem fontosabb h megtanitsd kikerülni a kutyákat és elkerülni a bajt, mit h megszeresse õket
A kérdező hozzászólása: Igazad van köszi a választ.
Én is féltem a kutyáktól, különösen, miután egy puli velem akart játszani, és ugrált rám, én meg visítottam. Utána ha az utca végén pórázon megláttam egyet, már felvetettem magam. Ne erõltesd rá, nem kell szeresse õket, és próbáljátok kikerülni a kutyákat. Ezzel nem eteted a félelmét, hanem érzi, hogy óvod õt és biztonságban érzi magát. Ahogy nõ majd átértékeli a dolgokat. Bár én a mai napig félek tõlük, de már ha egy kóbort látok, és már elment más mellett is, akkor megnyugtatom magam, hogy ha õt nem harapta meg, engem se fog. És mindig körülnézek, hova tudok menekülni, felmászni. A vicces az egészben, hogy már anyuka vagyok, és mikor a kisfiunk ijed meg egy kutyától, jelzi félelmét, akkor én vagyok a legbátrabb és nyugtatom, mintha én nem ugyanúgy éreznék, mint õ. Emlékszek vendégségben voltunk kiskoromban valahol, és a kutya még járni sem tudott néhány napos volt kúszott csak, én meg totál bevoltam ... . Csak védd õt, és tegyél hozzá szép szavakat a kutyára nézve, de ne erõltesd.

A kutyám ugat, ha csengetnek, és, ha bejön valaki, addig nem fejezi be, amíg az érkezõ meg nem simogatja. Hogyan szoktassam le az ugatásról?

Legjobb válasz: Netán letiltanád? Rászólnál, hogy nem. Persze, a kutyának tisztában kellene lennie a NEM szó értelmével.

Netán letiltanád? Rászólnál, hogy nem. Persze, a kutyának tisztában kellene lennie a NEM szó értelmével.
A kérdező hozzászólása: Azzal nem lenne baj, ha kettõt vakkantana, csak, mikor 10perce folyamatosan ugat, már zavaró a vendég számára is. Felfogja a NEM-et, csak ilyenkor nem érdekli, a víz spricceléssel is próbálkoztam már, de az se válik be :/
Az én németjuhászom is ezt csinálja, csak õ nem azért, hogy simogassák :D:D:D én azt csináltam, hogy rászóltam, hogy elég már, nyilván erélyes hangon. Ha meg nem hagyta abba, akkor elzavartam onnan, és akkor már értette, hogy kuss legyen, mert én döntöm el, hogy bejöhet-e, s ha meg bejöhet, akkor fogja be!Volt, amikor újra kezdte, pl mikor gyerekek jöttek hozzánk és egy fél óra múlva elkezdett az egyik ordítozni a saját gyerekemmel. Akkor azonnal odarohant és elkezdte ugatni a gyereket, mert védte az enyémet. De ott voltam és rászóltam. A gyerekre nem kellett, annyira megijedt. Szóval le kell inteni.
Akkor akár egy használaton kívüli kulcscsomót vágj mellé és mondd, hogy csend!. Vagy kis mûanyag palackba kavicsokkal ugyanez. és ne várd, hogy elsõre mûködni fog. De másodikra sem.

Hogyan hagyjam magára a kutyámat? Sír, ugat, kapar, ha otthon hagyom! Mit tegyek?

Már egyszer kérdeztem,de sajna nem válaszol senki.Megkérdem megint,hátha szerencsével járok. Két hete hoztunk a menhelyől egy nagyon barátságos kb 2 év körüli palotapincsit.Kitették a Tesconál,és a kutyus 3 napig várta hiába a gazdáját.Ezután került menhelyre,majd hozzánk.Nagyon édes!Az az egy probléma van vele,hogy amint bezárom az ajtót,és elmegyek ő ugat,sikít,kaparja az ajtót.Egészen addíg amíg haza nem érek.Ha a párom otthn van,akkor is ezt csinálja,csak egy picivel jobb a helyzet,mert ugye próbálja nyugtatgatni.Mit tegyek??

Legjobb válasz: Egyrészt szoktassátok egyedülléthez akkor is, amikor otthon vagytok. Küldjétek át a másik szobába, és ne engedjétek kijönni. Aztán ha azt megszokta, csukjátok rá az ajtót is. Csak akkor engedjétek ki, ha megnyugodott. Ha párod otthon van és hisztizik a kutya, ne "nyugtatgassa", mert azzal csak megdicséri, inkább tiltsa meg a hisztizést. Mielõtt elmész, vigyétek el nagyot sétálni, fárasszátok le. Ne köszönj el tõle, és hazaérlezéskor is csak akkor foglalkozz vele, ha megnyugodott és elfeküdt valahol, és már nem vágyik a figyelmedre. És ami a legfontosabb: falkavezérségnek, szeparációs stressznek olvassatok utána, mert nagy valószínûséggel az a probléma, amit mélyebben kell megoldani annál, mint hogy szoktatgatjátok.

Egyrészt szoktassátok egyedülléthez akkor is, amikor otthon vagytok. Küldjétek át a másik szobába, és ne engedjétek kijönni. Aztán ha azt megszokta, csukjátok rá az ajtót is. Csak akkor engedjétek ki, ha megnyugodott. Ha párod otthon van és hisztizik a kutya, ne "nyugtatgassa", mert azzal csak megdicséri, inkább tiltsa meg a hisztizést. Mielõtt elmész, vigyétek el nagyot sétálni, fárasszátok le. Ne köszönj el tõle, és hazaérlezéskor is csak akkor foglalkozz vele, ha megnyugodott és elfeküdt valahol, és már nem vágyik a figyelmedre. És ami a legfontosabb: falkavezérségnek, szeparációs stressznek olvassatok utána, mert nagy valószínûséggel az a probléma, amit mélyebben kell megoldani annál, mint hogy szoktatgatjátok.
Szerintem fél, hogy ti is ott hadjátok, mint az elõzõk!Hát biztos nehéz lehet.ahova tudod próbáld meg magaddal vinni.Vagy felváltva jártok el, ha lehetséges, akkor talán egyikötök leköti és nem figyel oda.
Elég összetett a problémátok, egy hozzászólással nem lehet megválaszolni a megoldást. Érdemes lenne telefonon segítséget kérjetek egy tüköriskolától, õk szakszerûen, személyre szabottan, gyorsan tudnak eredményes megoldást nyújtani nektek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kipróbálom a módszert, hogy nem köszönök el tõle, és nem üdvözlöm amíg le nem nyugszik miután hazaérek. Nagyon nehéz lesz, hisz szinte kiugrik az örömébõl olyankor.De az õ érdekében muszáj lesz. Amúgy a nevére már akkor is hallgat, ha suttogva mondjuk.Nagyon hamar(1 hét) alatt megtanulta.Mással nincs gond, a táljába is bele nyúlhatok ha eszik.Megosztaná velünk a kajáját.Este kap enni, és ha végzett elveszzük elõle.Az ágyra is csak akkor ugrik fel, ha engedélyt kap.Szóval egyedül evvel az egyedül maradással van gond.Remélem megtanulja ezt is.
ez a létezõ legösszetettebb probléma!!! minden területet érint a kutyanevelés kapcsán, a séták, személyes tér tisztelete, ételosztás, a család védelme stb. tehát a vezetõi státusz egyértelmûsítése minden pillanatban és a nyugalom megteremtése az egyedülléthez való fokozatos szoktatás kérjetek szakértõi segítséget!-ebben telefonon vagy interneten nem fog tudni segíteni senki!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!