Találatok a következő kifejezésre: A kutyam hogy (4799 db)

Hogyan tudnám leszoktatni a kutyát, hogy ne akarjon rá mászni az emberekre?

Nagy testű, keverék kutya, irtó barátságos mindenkivel. A helyzet az, hogy a barátomé és az enyém közösen, viszont én a nevelésével annyira nem törődtem, mivel a páromra hallgatott, és ez nekem kényelmes volt. Nemsokára pár hónapig egyedül leszek a kutyussal, és előre félek, hogy mi lesz, hogyha sétálni viszem. A karom is kirándul annyi erő van benne, főleg akkor "bolondul meg", ha kisbabát, kisgyereket lát. 10-ből 8 ember megsimogatja, olyankor el sem tudom rángatni. A barátom azt hiszem nem veszi komolyan a problémámat, mert az ő jelenlétében angyal. Tudom, hogy én rontottam el, de hogyan tudnám helyrehozni?

Legjobb válasz: Kedves elsõ válaszoló. Amit írsz az jó, de nem megoldása a fennálló problémának, hanem ez a probléma elkerülése. A kutya attól még ugrálna, ha tudna csak nem tud, mert éppen maradás van :) Én azt tanácsolom, hogy már mostanában is kezd el sétáltatni. Vigyétek kutya futtatóba, hogy minél többet legyen szabadon. Ennek köszönhetõen el tudod majd kezdeni a pórázfegyelem tanítását.(ehhez majd linkelek videót) A te problémád megoldás egy Tiltó szó befezetése. A szöveget másolom. "A tiltószó azért nem hatásos, mert nincs jelentése a kutya számára, nincs következménye. Vagy nem fejezi ki a szándékot, vagy nem vagy abban a pozícióban, hogy érdekelje a kutyát, hogy téged az adott dolog zavar. A tiltószót a klikkerhez hasonlóan kondicionálni kell. A klikker ugye pozitív, azt egy falattal kondiconáljuk (=töltjük fel tartalommal). A tiltószó azt kell jelentse, hogy a kutya hagyja abba, amit épp csinál. Azaz a "nem" szóhoz egy negatív következményt kell csatolni. Ez a kutya habitusától, méretétõl függõen lehet egy nagy zaj, ami a kutya számára kellemetlen (például egy földhöz csapott palack néhány kaviccsal), vagy valamilyen más negatívum, a kutya elzavarása, orron koppintása, stb. Viszont ha a kutya a "nem" szóra abbahagyja amit csinál, akkor meg kell dicsérni! Érdemes direkt szituációkat kreálni minderre és nem váratlan helyzetekben felkészületlenül reagálni. Mindezek mellett szeretném jelezni, hogy fegyelmezett viselkedést csak akkor szabad egy kutyától elvárni, ha fizikailag, szellemileg és ösztöneit tekintve és le van fárasztva. Vinni sétálni, elengedni más kutyák között, erdei kirándulások, kutyás sportok, stb. De még fiatal is a kutya, ezt is figyelembe kell venni." A videó pedig a pórázfegyelemhez 11percnél kezdõdik: http://www.youtube.com/watch?v=X-GqHMLhN5U Amúgy az egész sorozatot érdemes végig nézni.

Kedves elsõ válaszoló. Amit írsz az jó, de nem megoldása a fennálló problémának, hanem ez a probléma elkerülése. A kutya attól még ugrálna, ha tudna csak nem tud, mert éppen maradás van :) Én azt tanácsolom, hogy már mostanában is kezd el sétáltatni. Vigyétek kutya futtatóba, hogy minél többet legyen szabadon. Ennek köszönhetõen el tudod majd kezdeni a pórázfegyelem tanítását.(ehhez majd linkelek videót) A te problémád megoldás egy Tiltó szó befezetése. A szöveget másolom. "A tiltószó azért nem hatásos, mert nincs jelentése a kutya számára, nincs következménye. Vagy nem fejezi ki a szándékot, vagy nem vagy abban a pozícióban, hogy érdekelje a kutyát, hogy téged az adott dolog zavar. A tiltószót a klikkerhez hasonlóan kondicionálni kell. A klikker ugye pozitív, azt egy falattal kondiconáljuk (=töltjük fel tartalommal). A tiltószó azt kell jelentse, hogy a kutya hagyja abba, amit épp csinál. Azaz a "nem" szóhoz egy negatív következményt kell csatolni. Ez a kutya habitusától, méretétõl függõen lehet egy nagy zaj, ami a kutya számára kellemetlen (például egy földhöz csapott palack néhány kaviccsal), vagy valamilyen más negatívum, a kutya elzavarása, orron koppintása, stb. Viszont ha a kutya a "nem" szóra abbahagyja amit csinál, akkor meg kell dicsérni! Érdemes direkt szituációkat kreálni minderre és nem váratlan helyzetekben felkészületlenül reagálni. Mindezek mellett szeretném jelezni, hogy fegyelmezett viselkedést csak akkor szabad egy kutyától elvárni, ha fizikailag, szellemileg és ösztöneit tekintve és le van fárasztva. Vinni sétálni, elengedni más kutyák között, erdei kirándulások, kutyás sportok, stb. De még fiatal is a kutya, ezt is figyelembe kell venni." A videó pedig a pórázfegyelemhez 11percnél kezdõdik: http://www.youtube.com/watch?v=X-GqHMLhN5U Amúgy az egész sorozatot érdemes végig nézni.
Az enyém menhelyi volt, õ is hajlamos ezt tenni. Szerencsére azért bírok vele, mert közepes termetû srácról van, szó, õ is keverék. Ha séta közben jön valaki idegen, akkor leültetem a járda melletti fûbe és fogom a nyakláncát. Most már nem próbál felugrani. És a a parancsszó a MARAD.
Nekem a kutyám ugyanezt csinálta pár hónapig, amikor elkezdtünk lejárogatni sétálni. Utána fogtam és elvittem a Margit-szigetre, a városligetbe, a várba, a Duna-partra és olyan helyekre, ahol rengeteg ember van. Fokozatosan vesztett az érdeklõdésébõl az emberek iránt, és iszonyú hamar leszokott róla, hogy ráugráljon bárkire. Egyszerûen már nem hatott rá az újdonság varázsa, azóta sem haverkodik különösebben bárkivel. A tesóm kutyájával ugyanez volt, õ fõként a kisgyerekekhez ment örülni, de szintén nagyon hamar leszokott róla. Lehet fura, hogy pont ezt javaslom, de hidd el, eleinte lehet még 1-1 ember megtetszik neki, de gyorsan megunja.

Jót tett azzal az ember a kutyának, hogy beengedte az életterébe?

Sokaktól azt hallom ma is, hogy kutya nem való házba. A kutya egy HASZON állat, Õ szolgálja az embert, és nem fordítva. És sokan meg emberként kezelik az ÁLLATOT. Foglalkoznak vele, amikor a kutya akarja, ruhákat vesznek neki, nyaralni viszik, ágyban alszanak az emberrel. És hogy eltévedt az ember, mikor már egy állatnak van kiszolgálva az ember, nem fordítva. Jót tett azzal az ember, hogy beengedte a kutyát a házba, a mindennap része lett a kutya, és már nem állatként van tekintve rá, hanem majdnem emberként?

Legjobb válasz: A kutya soha nem volt haszonállat, pont ezért különbözik a többi háziállattól. A kutyát az ember azért háziasította, mert felusmerte, hogy a kutya az ember segítsége lehet. Régebben más volt az emberek napi életvitele, pl vadásztak, nyájakat tartottak. Akkor a kutya abban segített az embernek. Ahogy átalakul a mai ember életvitele, úgy alakul át a kutya szerepe is. Manapság az emberek többsége nem vadászik, az ember élettere sokkal inkább a lakás, mint a kert vagy a mezõ - a kutya pontosan ehhez alkalmazkodik azzal, hogy képes a lakásban élni, hogy szobatisztaságra nevelhetõ, hogy képes együtt élni az emberhez. Ez egy csodás képessége a kutyának. Ha jönne egy nagy világméretû természeti katasztrófa, és eltûnnének a városok, az autók, az elektromosság és az ember újra a természetben kényszerülne élni, a kutya is minden bizonnyal újra alkalmazkodna ehhez.

A kutya soha nem volt haszonállat, pont ezért különbözik a többi háziállattól. A kutyát az ember azért háziasította, mert felusmerte, hogy a kutya az ember segítsége lehet. Régebben más volt az emberek napi életvitele, pl vadásztak, nyájakat tartottak. Akkor a kutya abban segített az embernek. Ahogy átalakul a mai ember életvitele, úgy alakul át a kutya szerepe is. Manapság az emberek többsége nem vadászik, az ember élettere sokkal inkább a lakás, mint a kert vagy a mezõ - a kutya pontosan ehhez alkalmazkodik azzal, hogy képes a lakásban élni, hogy szobatisztaságra nevelhetõ, hogy képes együtt élni az emberhez. Ez egy csodás képessége a kutyának. Ha jönne egy nagy világméretû természeti katasztrófa, és eltûnnének a városok, az autók, az elektromosság és az ember újra a természetben kényszerülne élni, a kutya is minden bizonnyal újra alkalmazkodna ehhez.
3. válaszoló vagyok. Ha már itt tartunk, egyébként, a macska is haszonállat volt, meg a ló is, meg a disznó is. Ehhez képest ma a városi (városiasodott) ember legnagyobbrészt kedvtelésbõl tart lovat meg macskát, és egyre nagyobb divat a törpemalac is, akibõl sosem lesz kolbász... Egy csomóan tartanak díszbaromfit stb. A jóléti társadalom egyik velejárója, hogy nem kell küzdeni a megélhetésért, hanem kedvtelésbõl is tarthatunk olyan állatot, amit korábban a húsáért/erejéért/egyéb képességeiért tartottunk. Egyébként szerintem ahol a mai napig haszonállatként tartják a kutyát (természeti népeknél stb.) ott is nagyon szoros a kutya-gazda kapcsolat, nem csak úgy elvan a kunyhó körül, mint a gaz.
Utolsó: hát tudom, hogy vannak ilyen emberek, de soha nem fogom megérteni. Finnyás vagy a kutyaszõr miatt, közben valószínûleg nem vagy vegetáriánus, ezért vélhetõen gond nélkül eszel húst, kolbászt, felvágottat. Na, ha valami miatt finnyásnak lehet lenni, az az. Amilyen kosz és egérszar kerül a szervezetedbe ezek a feldolgozott hústermékek miatt, na az a veszélyes, közben meg észre se veszed, mert a szervezeted simán kibírja, közben meg ha látnád, hogy mi történik, na, attól hánynál. De mert szépen mûanyagba csomagolják, azt hiszed, hogy az patika tisztaságú...
Én mindenképp jól tettem, hogy beengedtem Mollyt az életterembe. Én is boldog vagyok, õ is. A többi nem érdekel. Amúgy meg egy 5 kilós kutyától nem várhatok el többet annál, minthogy leélje velem az életét boldogságban. Oké, patkányfogásra tenyésztették ki, de nem sok patkány van a környékünkön, szóval szegényem munkanélküli :D
Mivel egy kutyától több szeretetet kapsz mint a legtöbb embertõl (de te ezt biztos nem tudod) ezért igen, jót tett ezzel az ember! Valamint a kutya akkor is ott fog feküdni melletted amikor már senkid és semmid nincs! De persze nincs azzal se gond ha valaki a kutyára csak haszonállatkén néz mert mindenkinek meg lehet a saját véleménye! De ahogy én vagy mondhatom úgy, hogy mi (kutyások) se "nézzük" le azokat akik a kutyát haszonállatnak nézik úgy azok se nézzenek le minket akik a kutyáját családtagnak tartja! Akárki akármit mond szerintem egy kutya bármelyik embernél többet ér! A kutya nem a saját érdekeit nézi, hanem a gazdájáét! Fõleg akkor ha jó a kutya és a gazda között a kapcsolat! :)
Ugye éjjel nappal kint van, ha oda piszkol azt fel takarítom, mikor meglátom hogy éppen a dolgát végzi akkor megyek megvárom még elvégzi eltakarítom, vagy ha hazaérek akkor is rögtön össze szedem az ürüléket.Én nem állítom hogy az enyém tiszta, mint írtam is kint van éjjel nappal, porosodik a szõre mivel elég nagy a bundája meg amúgy is kint van, de bolha meg semmilyen élõsködõ nincs benne veszek rá bolhanyakörvet, és nincs benne bolha nem vakarózik.Most nem értem mi a gond ha eszek egy szelet vajas kenyeret és ha nem kell oda adom neki.És nem kenyérrel etetem.A kenyértõl csak nagy lenne a hasa. Lehet a tied egészségesebbnek néz ki de az én kutyám 12 éves, nem egy fiatal kutya.
*este
Ezt el felejtettem! Most azt mondtam ételmaradék.Figyelj, fõzök vagy nõvérem, marad egy kis hús fogom oda teszem a táljába, eszek egy vajas kenyeret nem kell oda adom neki, kakaó, vagy tejet nem bírom meginni mert annyit csináltam megy ki a táljába, almát eszek nem kell oda adom neki és még sorolhatnám, el van kicsit hízva, 1 héten 2x kap IGAZI tehén tejet 2litert.Általában vizet iszik.Az én kutyám lehet változatosabban eszik mind a tied.Reggel meg este kap enni, Reggel kevesebbet teste meg többet.
jah azt el is feljtettem leírni a büdösséggel kapcsolatban hogy az én hülye szokásom mindig az hogy a kutyát megfogom és "beleszipuzok" a szõrébe, mert mindig olyan jó illatú. ha büdös lenne, vagy csak az a jellegzetes kutyaszaga akkor bizonyosan ezt nem tenném meg.
Hát ha már az ürüléknél tartunk: szerinted a mosógépbõl sterilen jönnek ki a ruhák? Meglepõdnél, mennyire nagyon nem. Azt meg tudom érteni, hogy valakit zavar a kutyaszõr. Én sem szeretem a lepedõmön, tehát nem engedem fel a kutyát az ágyra és pont. Nem engedem a szõnyegen vakarózni, kint fésülöm, tisztán tartom õt is és a vackát is, semmi nem büdös, a kevés kihullott szõrt meg összeszedi a partvis/porszívó. A lakásban tartott kutya nem egyenlõ az ágyban alvó kutyával. De ha meghúzzuk a határokat a kutya számára, teljesen alkalmas a lakásban való létre.
A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad. Nem tudom hogy mi van a húsba, felvágott stb, nem vagyok vegetáriánus, de hogy is mondják amit nem tudsz az nem is fáj.
Szerintem a témának két ellentétes végletét emelted ki.Haszonállat vagy valami pótlék.Egyik sem jó a kutyának.A helyes állattartás a kettõ között van egy igen széles skálálán.A lényeg az, hogy figyelembe veszem a kutya kutyára jellemzõ igényeit , a fajta jellegzetességeit és azt, hogy nekem mire van szükségem.Ezeknek együttesen kell passzolni, mert akkor egy jó együttmûködés lesz a kapcsolatból, merev szabályok , értelmetlen elvárások nélkül.
Ezt még le felejtettem bocsi! Oké el hiszem hogy nem büdös a kutyád.De miért is disznó ha változatosan eszik?Rendben is tartom a portámat, és a portámon van a kutya is, tehát a helye tiszta ez alatt azt értem nincs kutyaszõr, ürülék semmi.Egyébként kár is ezen vitatkozni, a te kutyád is más célt szolgál meg az enyém is.

A többi kutyával szemben nagyon kettős, antiszociális viselkedésű a kutyám, hogyan tudnék ezen változtatni?

Yorkshire terrier, 7 hónaposan került hozzám. Állítólag kisebb korában is félénk volt, pedig nem érte negatív élmény. Rengeteget viszem barátságos kutyák közé, de vagy fogat csattogtatva támad és hátrál vagy ha alárendeltebbnek érzi a másik kutyát, akkor nagyon dominánsan viselkedik. Rátapos a másik kutyára, megpróbálja meghágni, néha még le is szorítja.

Legjobb válasz: Az ivartalanítáõst csinálnám meg elsõ körben. Másodszor kutyasuli. Az ilyen viselkedést kontrollált körülmények között lehet legjobban kezelni. Mert a parkban hiába találkoztok normális kutyásokkal és kutyákkal, ha nem tudjátok az egyes viselkedési formákat lereagálni. Nekem úgy tûnik, h ez a kutya nem lett kutyákkal szocializálva, nem tanult meg kutyákkal normálisan kommunikálni. Olyan mint akit mindig elhúztak ha kutya jött szembe. Nem tanulta meg a kutyákkal játszani is lehet. Ezt az idõszakot kell valahogy pótolnod. Kutyaovi, kutyasuli! Hajrá!

Az ivartalanítáõst csinálnám meg elsõ körben. Másodszor kutyasuli. Az ilyen viselkedést kontrollált körülmények között lehet legjobban kezelni. Mert a parkban hiába találkoztok normális kutyásokkal és kutyákkal, ha nem tudjátok az egyes viselkedési formákat lereagálni. Nekem úgy tûnik, h ez a kutya nem lett kutyákkal szocializálva, nem tanult meg kutyákkal normálisan kommunikálni. Olyan mint akit mindig elhúztak ha kutya jött szembe. Nem tanulta meg a kutyákkal játszani is lehet. Ezt az idõszakot kell valahogy pótolnod. Kutyaovi, kutyasuli! Hajrá!
A kérdező hozzászólása: Ivartalanításon túl vagyunk néhány hete. Marad a kutyasuli akkor. Remélem lehet valamit kezdeni vele, mert eléggé elszomorító, hogy vagy egy feleakkora macska kergeti meg, vagy nekimegy egy 40 kg-os kutyának és megpróbálja "szétmarcangolni" - idõ kérdése, hogy valamelyik megtorolja a támadást.


Van egy 2 hónapos kutyusom ez az elsö kutyám. Mikor kimegyek egy kicsit játszani vele akkor össze vissza harapdál, kapar ez normális? A kutyám hogy nevelhetném meg mert össze vissza vizel mindent a kertben.

Keverék kutya

Legjobb válasz: Ott kezdõdik a történet, hogy egy két hónapos kölyköt nem rakunk ki az udvarra, mert egyrészt bármilyen fertõzést összeszedhet, másrészt olyan telünk lesz, amit nem fog túlélni. Minden másra: Magadhoz vettél egy ÉLÕLÉNYT, akiért 15 évre FELELÕSSÉGET ( http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Felel%C5%9.. ) vállaltál, és még csak olyan szinten sem néztél utána, mintha egy mosógépet, vagy telefont vennél - pedig azok csak tárgyak - ez normális? Kiírtad a kérdést, így arra tippelnék, hogy van interneted. Kb. négy google keresésbõl (pl.: kölyök kutya tartása; kutyanevelés; kutya szobatisztaság; vagy simán csak "kutya") fel tudnád hozni magad arra a szintre, ahol akkor kellett volna lenned, amikor megfordult a fejedben, hogy talán kutyát vállalsz.

Ott kezdõdik a történet, hogy egy két hónapos kölyköt nem rakunk ki az udvarra, mert egyrészt bármilyen fertõzést összeszedhet, másrészt olyan telünk lesz, amit nem fog túlélni. Minden másra: Magadhoz vettél egy ÉLÕLÉNYT, akiért 15 évre FELELÕSSÉGET ( http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Felel%C5%9.. ) vállaltál, és még csak olyan szinten sem néztél utána, mintha egy mosógépet, vagy telefont vennél - pedig azok csak tárgyak - ez normális? Kiírtad a kérdést, így arra tippelnék, hogy van interneted. Kb. négy google keresésbõl (pl.: kölyök kutya tartása; kutyanevelés; kutya szobatisztaság; vagy simán csak "kutya") fel tudnád hozni magad arra a szintre, ahol akkor kellett volna lenned, amikor megfordult a fejedben, hogy talán kutyát vállalsz.
A kérdező hozzászólása: Kedves sippara vagy ki 1. ez a kutya a hazban van csak kimegy es ravizel a viragokra es azt kerdeztem hogy hogykellmegtanitani hogy a fure vizeljen.2 ne kommentelj olyasmit mirol nem is tudsz semmit!

Szerintetek tényleg rá kéne szólnom a kutyára, hogy ne ugasson?

kertes házban lakunk, mindkét szomszédos ház üres, lakatlan, láttuk is hogy az egyikben egy nyest család is él már és nálunk is elég sok sajnos az egér, emellett tyúkokat is tartunk. a macskák is állandóan a mi kertünkön haladnak át...csoda, hogy a kutyában(er?s németjuhász fajtajelleg? kb 75%os:)) a területvéd? ösztön er?s?!, ráadásul a határban lakunk. a kutya sötétedésben amikor megindul az éjszakai ragadozás el kezd ugatni és 1-2 óráig se hagyja abba. én nem akarok rászólni, mert "ez a dolga".de a szembe szomszédok állandóan megjegyzéseket tesznek,hogy nem lehet aludni a kutyától...na jó néha tényleg elég már az ugatásból, de ? kutya és nem akarok rászólni, mert nem rosszat csinál s?t! vagy nektek mi a véleményetek...én látom rosszul?kicsit félek attól is, nehogy megmérgezzék, bár okos kutya megtanulta, hogy csak a saját táljából egyen, de hát azért nehogy baj legyen...tanácsok?

Legjobb válasz: Én marhára nem örülnék, ha egy kutya ugatna órákon át, miközben aludni akarok. Nem értem, hogy Te ezen miért csodálkozol. Igenis szólj rá a kutyádra, hogy ne ugasson. Ja, és nekem is van kutyám, tudom mirõl beszélek.

Én marhára nem örülnék, ha egy kutya ugatna órákon át, miközben aludni akarok. Nem értem, hogy Te ezen miért csodálkozol. Igenis szólj rá a kutyádra, hogy ne ugasson. Ja, és nekem is van kutyám, tudom mirõl beszélek.
Házõrzés közben nem kell feltétlenül megbolondítani a szomszédságot. Gondolom, ha az ablakotok oda nézne, ahol a kutya ugat, nektek is más lenne a véleményetek a témáról. Az ugatás egyébként is pontosan addig egészséges, ameddig a gazda úgy gondolja. Ha szerintetek megéri ezen összeveszni a szomszédokkal és megkockáztatni, hogy esetleg valamelyik lemérgezi a kutyát a makacsságotok miatt, akkor valami baj van a fejetekkel. Foglalkozzatok sokat a kutyával, hogy legalább az unalom ne tegyen rá még egy lapáttal az ugatásra, egyébként meg tiltsátok le róla, az õ érdekében. Jelezni szabad, de a folyamatos ugatás rossz.
Egyébként meg az is tévedés, hogy le kell szidni a kutyát azért, mert ugat. Nem úgy kell nekiesni, mintha rosszat csinált volna, hiszed eddig nem volt felállítva szabály ilyen téren, hanem el kell neki magyarázni (az õ nyelvén nyilván), hogy eddig ez jó volt, de most más lesz a rendszer. Egyszerûen megtiltjátok neki az ugatás folytatását, nem kell ehhez mérgesnek lenni meg lecseszni a kutyát, feltéve, hogy van tekintélyetek a szemében, és eleget foglalkoztok vele, tehát nem stresszbõl ugat fél éjszaka.
Egy idõ után azért tényleg zavaró...nem hiszem el, hogy Titeket nem idegesít, mikor 2 órán keresztül folyamatosan ugat?? :O A kutyám is jó házõrzõ, bár a kedvétõl függ, hogy milyen hangosan, milyen sokáig és milyen intenzitással ûzi e tevékenységet...nem találtam még összefüggést a fizikai-szellemi lefárasztás és az ugatás-vonyítás közt :D Volt, hogy három napon át napi 13 km-ert bringáztunk 1 órás úszással együtt...azt hittem, hogy elfáradt, aludni fog...de neeeem, egész éjjel pofázott, nem gyõztem kiszólni rá vonyítás miatt pl...és nem is volt oka rá, csak beszélgetett a szomszéd ebbel :) A szomszédokat meg szoktam kérdezni, hogy mennyire zavaró a dolog, ha pár napig többet ugat a kelleténél. A bal oldalinak is van kutyája, az is jelez éjjel, ha van vmi, õt nem zavarja...jobb oldalinak nincs kutyája, hallja, de nem zavarja, hátsó szomszédnak szintén jó jelzõ a kutyája. A két házzal odébb lévõ sörözõben nyáron hétvégente ment a piálás, kiabálás, üvegtörés a kapunk elõtt, stb...ekkor hagytam, hadd õrjöngjön a kutyám, meg is dicsértem...errõl nem voltam hajlandó letiltani. De tényleg érdekes...van, hogy tele van a segge energiával, minden apró történést õrjöngéssel kísér...van, hogy le van fárasztva és úgy õrjöng...van, hogy a melegben akkor sem ugat, ha bejön a postás...van, hogy az "ellenség" kutyát végignézi a házából és meg sem moccan :D totál az adott napi hangulatától függ
Mi be szoktuk hívni a kutyát, ha elkezd ok nélkül ugatni. Semmi baja nem lesz a kutyádnak attól, ha nem kergeti õrületbe a szomszédokat az ugatásával.
A kutyának az a dolga hogy ész- és ok nélkül ugasson ha kell, ha nem? Nem is tudtam...
A kérdező hozzászólása: biztos, hogy nem stresszbõl ugat, kevés kuyával foglalakoznak ennyit mint mi a mienkkel (erre fele legalábbis) igyekszem az ugatását kicsit visszább venni...
A kérdező hozzászólása: azért bátorkodom azt mondani, hogy nálunk sem a fizikai és szelleni lefárasztással van a gond, mert mindennap foglalkozva van a kutyával, aki jön hozzánk, mindenkit a "kutyatrükkökkel" szórakoztatunk, amiket megtanítottunk nekik. és jellemzõen a sötétedési idõszak a kritikus...az az 1-2 óra.és igaz, minket is zavar egy idõ után...de annak örülök, hogy a ragadozókat távol tartja a baromfi óltól...de szívesen várok tanácsokat ezzel kapcsolatosan, amikor betelik nálam pohár és kimegyek szólni, átlagos hangon vonom kérdõre: mit csinálsz mért ugatsz? utána átmenetilag abba hagyja...de õszintén várok tanácsoakt ezzel kapcsolatosan

Miért mondják azt, hogy a macskák hűtlenek az emberekhez és, hogy csak az ételért dorombolnak? Volt egyáltalán macskájuk azoknak, akik ilyeneket mondanak? És miért mondják a kutyára, hogy az ember legjobb barátja?

Azt mondják,hogy a macskák nem barátkoznak az emberekkel,nem lehet velük játszani stb... A nagybátyámnak régen volt egy macskája.Szerettem azt a cicát és ? is szeretett engem.Mindig odajött hozzám,dorombolt,sokszor játszott velem,pedig nem én etettem.Sajnos már nincsen meg.:'( Vagy egyszer amikor elment édesanyám a boltba én meg az ajtóban álltam és köszöntem neki.Egy (teljesen ismeretlen)macska pedig ott volt a lépcs?házban és bejött hozzám az ajtón.Játszani akart,én meg alig tudtam kivinni a házból.Ott akart maradni velem.:) Nem kismacska volt.Máskor is volt már,hogy egy macska odajött hozzám és hozzámdörgöl?dzött az utcán. Miért mondják sokan,hogy a macska nem barátkozik az emberrel,hanem csak az ételért szereti?Mert ez egyáltalán nem igaz. És miért mondják,hogy a kutya az ember legjobb barátja?Édesanyámat (még kiskorában)is megharapta a saját kutyája.Nekem is egyszer kiszaggatta egy nadrágomat egy kutya.Sok utcába azért nem merek bemenni,mert félek,hogy valaki nyitvahagyta a kaput és kiszalad a kutya,hogy elkergessen.

Legjobb válasz: Mert nem rendelkezenk megfelelõ etológiai ismeretekkel (hozzáteszem te sem). Folyton emberi tulajdonságokkal akarják felruházni a macskát, vagy más állatokéval. Ha nem azt várják tõle amit egy embertõl vagy egy kutyától, ÉS nevelik, nem csak kirakják a kertbe, enni löknek neki aztán csodálkoznak, hogy nem foglalkozik velük, akkor nagyon jó társ. Tehát ebben egyetértek veled. A kutyákról viszont neked is téves tudásod van! Elõször is, a kutya a gazdája legjobb barátja, és te az idegen kutyának senkije nem vagy sõt akár még ellensége is lehetsz. Mádodszor: a kutya állat! Ha valami rosszat tesz, nem tehet róla, ugyanúgy mint ahogy a macska sem! Mindig az ember a hibás, mert õ a felelõs az állatért. Ha egy kutya bánt akkor annak az ember a hibája, a gazdája aki nem neveli, nem jó helyrõl hozta, nem foglalkozik vele, nem ért hozzá (mert hiheted hogy te neveled, ha nem jól csinálod nem ér sokat), aki bántja, ijesztgeti és lehet napestig sorolni. Az állat mindig az áldozat. Az állat nem tud gonoszkodni, nem azért harap meg mert szórakozik. Ha a macskákat megérted, akkor a kutyákat is meg kéne értened. Nem kell szeretni õket, de ne legyenek róla téves gondolataid és ne várj tõle emberi dolgokat. TÉNY, hogy a kutya jobban az emberhez nõtt, régebb óta él az ember mellett, és mivel falkaállat (a macskafélék többsége nem), ezért fejlett szociaális érzékkel rendelkezik amit még jobban kifejlesztett az ember mellett. Nagy mértékben haosnlóvá vált az emberhez, annyira hogy ilyen irányú kísérleteket is folytatnak az egyetemeken. Szeret együttmûködni az emberrel és vezetõre van szükségfe. Ez tény, kár tagadni. Ettõl a macska nem lesz rosszabb. Én mindkét állatot imádom, egyik nélkül sem érzem jól magam.

Mert nem rendelkezenk megfelelõ etológiai ismeretekkel (hozzáteszem te sem). Folyton emberi tulajdonságokkal akarják felruházni a macskát, vagy más állatokéval. Ha nem azt várják tõle amit egy embertõl vagy egy kutyától, ÉS nevelik, nem csak kirakják a kertbe, enni löknek neki aztán csodálkoznak, hogy nem foglalkozik velük, akkor nagyon jó társ. Tehát ebben egyetértek veled. A kutyákról viszont neked is téves tudásod van! Elõször is, a kutya a gazdája legjobb barátja, és te az idegen kutyának senkije nem vagy sõt akár még ellensége is lehetsz. Mádodszor: a kutya állat! Ha valami rosszat tesz, nem tehet róla, ugyanúgy mint ahogy a macska sem! Mindig az ember a hibás, mert õ a felelõs az állatért. Ha egy kutya bánt akkor annak az ember a hibája, a gazdája aki nem neveli, nem jó helyrõl hozta, nem foglalkozik vele, nem ért hozzá (mert hiheted hogy te neveled, ha nem jól csinálod nem ér sokat), aki bántja, ijesztgeti és lehet napestig sorolni. Az állat mindig az áldozat. Az állat nem tud gonoszkodni, nem azért harap meg mert szórakozik. Ha a macskákat megérted, akkor a kutyákat is meg kéne értened. Nem kell szeretni õket, de ne legyenek róla téves gondolataid és ne várj tõle emberi dolgokat. TÉNY, hogy a kutya jobban az emberhez nõtt, régebb óta él az ember mellett, és mivel falkaállat (a macskafélék többsége nem), ezért fejlett szociaális érzékkel rendelkezik amit még jobban kifejlesztett az ember mellett. Nagy mértékben haosnlóvá vált az emberhez, annyira hogy ilyen irányú kísérleteket is folytatnak az egyetemeken. Szeret együttmûködni az emberrel és vezetõre van szükségfe. Ez tény, kár tagadni. Ettõl a macska nem lesz rosszabb. Én mindkét állatot imádom, egyik nélkül sem érzem jól magam.
Második vagyok. Én ezt egy kicsit máshogy értelmezném. Mint mondtam mindkét állatot szeretem és hiányérzetem van nélkülük, de a kutyákat picit jobban. És nem azért mert uralkodni lehet fölüöttük, hanem mert lehet velük dolgokat csinálni. Elviheted sétálni, sokféle dolgot játszhatsz vele, elviheted kutyaiskolába, együtt oldotok meg feladatokat, problémákat, lehet vele versenyezni, sportolni ezer dolgot, nyaralni, együttmûködik mint egy csapattárs. A macska is rettentõ okos, és lehet vele játszani, tanítani, de valljuk be nem lehet vele annyi dolgot csinálni mint egy kutyával.
Szerintem azért szeretik sokan inkább a kutyákat mint a ciccákat, mert irányíthatóbbak, (ha jól vannak nevelve) azt csinálják amit a gazdi mond, pitiznie stb... tehát az ember uralkodhat rajtuk. A cicák viszont ha megunják a simit odébb mennek, nem azt csinálják amihez a gazdinak kedve van. Én inkább cicás vagyok, de szeretem a kutyákat is, bár engem is kapott már meg a saját kutyáám, de az nem az õ hibája hogy nem lett nevelve rendesen... A cicákat imádom, szeretnek az ölembe ülni, és egyfolytában dorombolnak ha simizem õket, szeretik az orrukat összeértetni az enyémmel, és játszani is leget velük, van pici lapdájuk, és azzal birkoznak ha odadobom nekik, vagy a kezemmel is szoknak verekedni nagyon édesek :)
Megmondom, mi a helyzet szerintem: az emberek abból indulnak ki, h régeen az ember és macska között kölcsönös kihasználási szerzõdés volt, a macska irtotta az egereket, cserébe kapott meleg helyet, ahol alhatott, megsimogatták, stb. De az ilyen macskának nincs gazdája, nyilvánvalóan más az a macska aki veled lakik, alszik, te eteted, fésülöd, szeretgeted. Igen általában akik ezt mondják, SOHA nem volt macskájuk :)
a kutyák azt gondolják magukról, hogy õk a gazdiért vannak. A cicák pedig azt, hogy a gazdi van értük. A legtöbb embernek a kutya gondolkodása tetszik jobban, mert az ember is úgy gondolja, hogy az állat van érte, és hogy az állatnak engedelmeskednie kell, tudat alatt de uralni akarja az ember az állatokat. Az elsõ vagyok.

Hogyan szoktassam le a kutyámat, hogy ne legyen olyan agresszív?

Ha meglát egy másik kutyát,már messzir?l neki akar menni és ugat ezerrel.Ez elég kellemetlen a séták alatt,f?leg hogy kistermet?, és még csak 6 hónapos.

Legjobb válasz: Figyu, ilyen fiatalon úgysem fog bántani senkit. Próbáld meg odaengedni más kutyákhoz, akárhogy ugat meg morog. Rá kell jönnie, hogy nem fogják megenni. Ha véletlenül mégis fájdalmat okoz másik kutyának, nagy-nagy pofon és büntetés. Ettõl függetlenül persze KUTYAISKOLA!, de amellett is szükséges az otthoni "edzés".

Figyu, ilyen fiatalon úgysem fog bántani senkit. Próbáld meg odaengedni más kutyákhoz, akárhogy ugat meg morog. Rá kell jönnie, hogy nem fogják megenni. Ha véletlenül mégis fájdalmat okoz másik kutyának, nagy-nagy pofon és büntetés. Ettõl függetlenül persze KUTYAISKOLA!, de amellett is szükséges az otthoni "edzés".
nem kell feltétlen kutyaiskolaba vinni! ezt asszem te is megoldhatod hívd a kutyát a nevén és húzd a pórázt magadhoz, amugy mivel cipi lehet h nem azert ugat mert agresszív csak játszani szeretne és merges h nem engeded oda!ilyenre volt példam meghozzá egy labrador kevivel es a neven szólíasos nekm bejött!
Szidás, pofon, figyelemelterelés, KUTYAISKOLA!!! Ilyen fiatalon amúgy valószínûleg azért csinálja, mert fél. Ismertesd össze minél több kutyával (KUTYAISKOLA!), hogy elmúljon, mert ez felnõttkorban komoly gondokat okozhat. Ha fiú, egy ivartalanítást is javaslok, az sosem árt (ha lány, akkor is kéne az a mûtét, csak nem emiatt :D).
Én egy megoldást látok a problémára, keress egy kutyaiskolát, ez a viselkedés szerintem onnan ered, hogy a szocilalizációja nem az igazi. Ha pesti vagy, akkor tudom ajánlani a Cerberos kutyasulit, õk kifejezetten a problémás kutyákra szakosodtak.
Én nem értek egyet azokkal, akik mondják, hogy engedd oda nyugodtan. Szerintem is keress fel egy kutyasulit, ahol a hozzáértõ felügyelete mellett engedheted el, mert mi van, ha nem úgy reagál, ahogy szeretnéd?
nekem yorkim van, imád minden kutyát, de ha sétálunk, minden kutyát ugat, jelzi, hohy hééé, ittvagyok, ugassatok csak.csak akkor van ciki, ha kiszabadul egy nagy kutya, akkor a hónomalákapom és futás.de ez a majom még akkor is ugat.sajnos volt már rá példa!az jó ötlet, hogy ismertesd meg sok kutyával, persze olyannal aki tuti ne bántja, esetleg még õ is fiatal legyen.vidd el kutyás ismerõsökhöz ha vannak, vagy õk menjenek át.
A kutyusok félelembõl támadnak fõleg, ez abból adódik, hogy pórázra vannak kötve és így úgy érzik, hogy nem tudnak menekülni, ha baj van.Próbáld sokszor elengedni, hogy ismerkedni tudjon a többi kutyussal.6 hónaposan még nem ívarérett, így nem lesz gond az azonos nemûekkel, ezért bátran elengedheted. üdv, Szatin
A kérdező hozzászólása: Keverék kutyusom van, (tacskó, beagle)Két jóság...:) Néha észrevehetõ hogy miért támad ha pl fél akkor ez természetes de amikor már 2 utcával távolabbról kezdeményezi a dolgot akkor nehézkes.Sõt azt is szokta, hogyha kertes házaknál megyünk elõre neki "ront" a keritésnek ezzel elõhívja az ott lakó kutyát és persze az egész "utcát".
Milyen fajta kutyád van? A viselkedés fajtánként eltérõ. Nekem pulim van. Õ mindent és mindenkit megtámad, ha veszélyben érzi a gazdit, vagy csak azért, hogy tudjuk, õ ám megvéd bennünket és õ itt a környéken a fõnök! Viszont nagyon sok kutyabarátja is van, akikkel meg játszik. Nem hiszem, hogy feltétlenül rossz lenne ez a viselkedés, fõleg 6 hónaposan, amikor még csak ismerkedik a többi állattal, bár a kutyasuli tényleg nem rossz ötlet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, lehet, hogy tényleg kutyasuli lesz a dologból.Ma reggel egy szintén kölyök bernáthegyivel találkoztunk és õt is betámadta.Hiába csinálok vele akármit, nevén szólítom, pofozom, lehajolok hozzá, csitítom.Teljes káosz.:)
Szia! Én kérdeztem milyen kutyád van. A tacsik általában harciasak. Gondolom kis méretébõl adódóan is azt akarja érzékeltetni a többi kutyával, hogy nem fél tõlük. Ne hallgass azokra akik azt írták, hogy üsd meg a kutyát! Nem erõszakkal, veréssel kell nevelni hanem szeretettel, jutalmazással. Szégyeljétek magatokat!

Mi tegyek akkor ha, a kutyám a nagyobb kutyákkal összeverekszik és a végén elmennek de én nem tudom hogy hogy tanítsam meg a kutyámnak hogy nem szabad?

Legjobb válasz: Vidd rövid pórázon oda a nagy kutyákhoz,és ha nem ugat,meg nem támadja meg akkor dícsérd meg,de ha az agresszió legkisebb jelét látod,akkor picit rántsd meg a pórázd,és mond szigorúan,NEM! és szerintem fokozatosan növeld a kutyák méretét,szóval elõször a közepesel kezd,és ha arra nem morog már,akkor lehet egyre nagyobb kutyákkal ismertetni.:)

Vidd rövid pórázon oda a nagy kutyákhoz, és ha nem ugat, meg nem támadja meg akkor dícsérd meg, de ha az agresszió legkisebb jelét látod, akkor picit rántsd meg a pórázd, és mond szigorúan, NEM! és szerintem fokozatosan növeld a kutyák méretét, szóval elõször a közepesel kezd, és ha arra nem morog már, akkor lehet egyre nagyobb kutyákkal ismertetni.:)
szerintem ne kockáztasd más kutyák épségét a szocializálatlan kutyáddal! vidd el kutyasuliba és ott szakember megmond és megmutat mindent! 1000-1500ft körül van egy óra szerintem! hidd el megéri!
A póráz (különösen a feszes póráz) csak növeli a kutyában a feszültséget, ezzel együtt az agressziót is. Alapjaiban véve van gond a közted és a kutyád közti viszonnyal. Normálisan egyetlen kutya sem agresszív a fajtársaival szemben, lévén, hogy falka állat. Valóban, az egyetlen jó megoldás, ha felkeresel vele egy normális, színvonalas iskolát, ahol a szocializációnak elsõdleges szerepe van (ez magával vonja, hogy olyan iskolát kell keresned, ahol mind a szabad foglalkozás és mind a munka is szabadon, póráz nélkül zajlik mindig és ahol nem használnak "segéd eszközöket", szöges nyakörvet, lehetõleg még fojtót sem, stb.) Neked kell megtanulnod, hogyan tudod megszüntetni ezt az állapotot és hogyan tudod kontroll alatt, fegyelmezetten tartani a kutyádat mindig -nem pórázon.

Miért engeded a kutyádnak hogy nyalogasson, amikor tudod hogy előtte más kutya fenekét nyaldosta?

Talán szereted a xar helyzeteket?

Legjobb válasz: én csak azért engedem mert nincs kutyám :D

én csak azért engedem mert nincs kutyám :D
az én kutyám nem nyalogatja más seggét, a sajátja pedig tiszta xD

Milyen extra vitamint adhatok a kutyámnak hogy jön a tél? C vitamin csepp vagy valami? Másik kérdésem : Egy éves kutyám mellé inkább kölyköt vagy egy év körüli kutyát fogadjunk örökbe társnak?

Legjobb válasz: Inkább magasabb energia tartalmú kaját adj neki, fõleg ha kint tartott kutyáról van szó, ugyanis ebbõl fogja melegíteni magát. C vitamint felesleges adni neki, feltéve ha nincs megfázva, nem beteg. Ha úgy látod, hogy a tápban amit egyébként kap nincs elegendõ vitamin, akkor vegyél neki kutyának való multivitamint. (pl. Bobi, nem egy horribilis összeg és a kutyák is szeretik)

Inkább magasabb energia tartalmú kaját adj neki, fõleg ha kint tartott kutyáról van szó, ugyanis ebbõl fogja melegíteni magát. C vitamint felesleges adni neki, feltéve ha nincs megfázva, nem beteg. Ha úgy látod, hogy a tápban amit egyébként kap nincs elegendõ vitamin, akkor vegyél neki kutyának való multivitamint. (pl. Bobi, nem egy horribilis összeg és a kutyák is szeretik)
Immunovet por. Azt mondják jó. Fressnapfban lehet kapni. Kb 1700 Ft.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!