Találatok a következő kifejezésre: A kutyánktól az (1 db)

A kutyánktól már az udvarra se nagyon merek kimenni. Mit csináljak vele?

Van egy 6 hónapos német dog kan kutyánk (ivartalanított). Nem lehet vele normálisan játszani.14 éves lány vagyok és nagyon szeretem a kutyát de nem hallgat rám.Nagyon nagyokat harap és felugrál.Hiába kap ki nem érdekli ugyanúgy csinálja tovább.Ha elkezdek futni valami miatt akkor rohan utám és letámad.Az egész kezem tiszta lilafolt.Már a görényemhez is alig bírok kimenni.Mit csináljak vele? Segítsetek

Legjobb válasz: Az én kutyám is ugrabugrál de én nem szoktam elszaladni meg visongani.Nekem lány kutyám van csak annyi bajom van vele hogy mindig a nyakamba ugrál.Amikor nem birok vele akkor mindig viszem magammal a locsolót. Nagyon fél a viztõl és ha már csak meglátja a locsolót 5 méternél közellebb nem mer jönni. Futni tényeg nem szabad futni.Megérzi a félelmedet és legrosszabb esetben meg is támadhat téged.Fegyelmezd.Ne hagyd hogy õ irányítson téged hanem te irányítsd õt.

Az én kutyám is ugrabugrál de én nem szoktam elszaladni meg visongani.Nekem lány kutyám van csak annyi bajom van vele hogy mindig a nyakamba ugrál.Amikor nem birok vele akkor mindig viszem magammal a locsolót. Nagyon fél a viztõl és ha már csak meglátja a locsolót 5 méternél közellebb nem mer jönni. Futni tényeg nem szabad futni.Megérzi a félelmedet és legrosszabb esetben meg is támadhat téged.Fegyelmezd.Ne hagyd hogy õ irányítson téged hanem te irányítsd õt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Én szoktam etetni.Õ apukámat tartja a falkavezérnek de õ elég sokat dolgozik és nem nagyon tud vele foglalkozni.Már volt egy német dogunk csak megöregedett és elpusztult még karácsonykor.Aztán most vettük õt 6 hetesen és ez lett vele.Majd kipróbálom a dolgokat amiket mondott.
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam visongatni.Futni is csak akkor futok ha például esik az esõ és valamit bekell hozni az udvarról.Mondom neki hangosan hogy nem.Megverni nem szoktam.
Hát nálam azért viccesebben van a helyzet merrt a nagykutyám anyámat tartja falkavezérnek :P pedig én is szoktam vele foglalkozni meg apám is.
El kellene vinni egy jó kutyaiskolába, ott ki tudná magát tombolni és egy kis fegyelmet is tanulhatna, amire nagy szüksége van. 6 hónaposan valószínûleg csak játszani akar veled, de nincs tisztában az erejével. Ha megadod az e-mail címedet, elküldöm Jan Fennel Kutyapszichológia címû könyvét, olvasd el, nagyon sokat segíthet a nevelése során.
Én is azzal értek egyet, hogy egy hat hónapos kutya nagyon gyerek még és különösen egy ekkora blöki nincs tisztában a méreteivel és az erejével. Amit tehetsz, hogy kimész az udvarra és odamész hozzá. Ha ugrál, akkor fordulj el és ne reagálj, esetleg rosszalló hangsúllyal szólj rá. Ha leül, vagy abbahagyja az ugrálást, akkor meg lehet simogatni õt (istenem, de megdögönyözném, imádom a német dogokat :-). Ha megharap és ez fáj neked, akkor fog meg a nyakán a bõrt és rángasd meg. Ne durván, de õ is érezzen egy kis fájdalmat. Az anyakutya is így teszi helyre a szopós kölyköket, ha erõsen harapják a cicit. A fogával kicsit megcsócsálja a nyakukat és egybõl tudják mennyi a hány. Ha futsz elõle, azt játéknak veszi, félévesen még nem rangsorvitázik. Egyszerûen egy pajkos kölök melák, akivel ha szeretettel, de nagyon nagy következetességgel bánsz, egy nagyon higgadt és hûséges társra lelsz. A dogok nagyon okos és jóindulatú kutyák. Csak kicsit szeleburdiak. Vegyél egy fojtó nyakörvet és tedd rá. Ez olyan, mint a "lasszó", hogyha séta közben húz a kutya, akkor kicsit fojtogatja, tehát kénytelen engedni és akkor az örv is enged. Vidd el sétálni magaddal. Ha húz, aprókat ránts a fojtón, és elõbb-utóbb megtanulja, hogy ne húzzon. Ahol teheted, engedd el. Hadd tombolja futkossa ki magát. Vezesse csak le az energiáit. Meg lehet tanítani õt arra is, hogy "ÜL!" vezényszó kimondásakor lenyomod a seggét és ülnie kell. Aztán a pórázzal magadhoz rántva "LÁBHOZ" vezényszóra továbbmentek. Ehhez nem is kell kutyasuli, pusztán sok türelem, energia és idõ. Ha sokat foglalkozol vele, akkor nem az lesz, hogy kimész az udvarra és mivel ritkán lát, így elhalmoz a "szeretetével" és a "fogaspuszikkal":-) Töltsetek sok idõt együtt. Legyen benne fegyelmezés és laza játék is. Hidd el sok örömetek lesz egymással. Sok sikert. Egy lelkes kutyás.
Aki a Jan Fennel-könyvet ajánlotta! Nekem is elküldenéd? Megvolt régen "papírformában", de kölcsönadtam és nem kaptam vissza. Itt a címem: [email protected] Köszi elõre is! A kérdezõnek: Ez a könyv segíthet, érdemes elkérned!
Hali nekem is hasonló a gondom.Eltudnád küldeni a könyvet? címem [email protected] Köszi

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy tartsam fenn a kutyám érdeklődését játék közben? 15 perc futástól tényleg elfáradhat ennyire? (Menhelyi masztiff típusú)

Masztiff típusú nagytestű menhelyi kutyám van. Talán sharpei és rotti keverék, némi bullmasztiff jellege is van. Most 3 éves, elvileg ereje teljében lévő kutyus. Orvos többször is látta, minden létező szűrést megcsináltunk, makk egészséges. DE NAGYON LUSTA! Illetve amikor indulunk sétálni még nagyon aktív, gyakran kell fordulnom is hogy ne húzzon, de ezt betudom annak hogy most szabadult egy kennelből. Aztán megyünk a futtatóra játszani, ha ketten vagyunk labdát vagy kötelet viszek. A labda után kétszer elfut és már nem érdekli, a kötél azért tovább tart főleg ha ő ugrál érte meg én fogom az egyik végét, ő húzza a másikat, néha közben eldobom, de ez is max. 15 perc. Utána már nem megy utána, csak szaglászik, nézelődik van hogy le is ül lihegve. Ha ott a többi kutya akkor valamivel aktívabb, de úgy 30 perc után így is kifullad. Ilyenkor mit tegyek? Szeretném ha lefáradna rendesen... Próbáltam hogy pihenjünk ilyenkor, de nem akar már utána sem szaladgálni. Akkor ő egy lusta kutyi, aki ennyit bír? Vagy majd ha jobb kondiban lesz?

11

8 hetes kiskutyának milyen tápot vegyek?

7

Szombathelyi állatkorházban hogyan van a részletfizetés?

feltöltős a telefonom,alig volt rajta pénz.bejelentettem a kutyát vizsgálatra,de elfelejtettem megkérdezni,hogyan lehet fizetni.én tanulok,nincs pénzem,ezzel is anyuék bíztak meg.de ők elutaztak az ünnepekre,nem tudok kérni hogy feltölthessem.
az a baj hogy vizsgálat nagyon fontos,és anyuéknak fizetés előtt 1-2 nappal lenne.
vagy hogyan szokták ezt megoldani az orvosok?

2

Ringdresszúra kérdés?

Hol tudok kiállítási (kutya-ember-tömeg)kavalkádot imitálni? Egy olyan fajtának akinek vidáman csóválva kell végig vonulni a bíró előtt?Ha csak vízszintesen lóbál az nem elég.Nálunk a kutyaiskolában a max létszám,kb 10-12 kutya és gazdáik,esetleg 1-2 kísérő.Gondoltam a heti piacra,ott elég nagy a nyüzsgés,de nincsenek kutyák.Vagy váltva a kettőt.Próbálom kiállításra vinni csak nézőnek gyakorolni,de mind olyan messze van...

1

Staffbull terriernek melyik tap megfelelo 1 eves kortol?

Hamarosan valtani kell, most meg Eukanuba puppy mediumot eszik+ marhahust.

1

Ilyen feltételekkel tartható?

Már kiírtam pár napja ezt a kérdést, de csak két válasz érkezett. Szeretnék azért több véleményt kapni!

Szóval... magyar vizsláról lenne szó. Jelenleg van két kutyám, de majd később szeretnék egy magyar vizslát.

Tenyésztőtől venném természetesen (még nem igazán néztem szét ez ügyben). Kinti-benti kutya lenne (a mostaniak is azok). Minden nap tudnám vinni kb. 2-3 órát mozogni, emelett kutyasuliba (agilityre gondoltam), illetve a vadászat is megfordult a fejemben. Plusz ugye a szellemi fárasztás. Kutyás túrákra most kezdünk el járni a kutyáimmal, szóval tudnám vinni őt is ilyen helyekre, nem hiszem, hogy unatkozna mellettem.

Persze lennének olyan napok, mikor kevesebb foglalkozás lenne, attól függ hogy érek rá, de a mostani két kutyámat sem hanyagolom el.

Kölyök korában nyilván nem hagynám magára egész nap, mondjuk felnőtt korában sem. Neveltem már kölyköt, tudom, hogy sok időt kell rájuk fordítani.

Szerintetek megfelelne így neki?

5

Hogyan tudnék erre a versenyre benevezni? Sehol nem találom. ( lent)

http://www.noiportalszepsegverseny.hu/gazdikeskedvencek/ciml..

3

S:O:S? ! Eltűnt a kutyám!?

Kérlek ha tudsz segíts.... eltűnt ma kb 12-13 óra között csivava fehér alapon barn a(öklömnyi)foltos kutyám, nagyon szeretem nagyon hiányzik és nagyon szeretném visszakapni, soroksárról a kör utcából tűnt el,szóltam a rendőrségnek minden szomszédbnak és minden embernek aki szembe jött velem, az állatorvosi rendelőkbven leadtam a chip számát és egyéb adatait még az állatmenhelyeeket sőtmég begy rádiót is felhívtam,nagyonaggódom főleg a hideg miatt nem szeretném ha bármi baja lenne ! szerintetekmekkotra az esélye hogy valaki befogta ésmost így a hidegben,meleg ágyban alszik,?

8

Hogy tanitsam meg a kutyamnak, hogy a szajaba adva sokaig tartson egy targyat?

10 honapos, nagyon ertelmes.
Megfogja a targyat parancsszora,vagy a szajaba teszem es ugy fogja, de sajnos rogton leteszi a foldre.
Szeretnem elerni, hogy addig tartsa, amig nem szolok neki. De annyira varja a jutalomfalatkat, hogy rogton leteszi a targyat es varja a kajat.

3

Mi lehet az a púp?

Ma lettünk figyelmesek a kutyusunk hátán jobb oldalon, kb ahol a bordái végződnek egy puklira... 3 éves magyar vizsla. Nagyon játékos, és aktív, a kertben gondolkodás nélkül ugrik madarak után, vagy akármi után, ami mozog, gyakran esni is szokott. Lehet, hogy csak szimplán beütötte, vagy az ilyen púpok egyből betegséget jelentenek?? Nem kedvtelen egyelőre a kutya, olyan mint szokott lenni.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!