Találatok a következő kifejezésre: A kutyánktól az (1 db)

A kutyánktól már az udvarra se nagyon merek kimenni. Mit csináljak vele?

Van egy 6 hónapos német dog kan kutyánk (ivartalanított). Nem lehet vele normálisan játszani.14 éves lány vagyok és nagyon szeretem a kutyát de nem hallgat rám.Nagyon nagyokat harap és felugrál.Hiába kap ki nem érdekli ugyanúgy csinálja tovább.Ha elkezdek futni valami miatt akkor rohan utám és letámad.Az egész kezem tiszta lilafolt.Már a görényemhez is alig bírok kimenni.Mit csináljak vele? Segítsetek

Legjobb válasz: Az én kutyám is ugrabugrál de én nem szoktam elszaladni meg visongani.Nekem lány kutyám van csak annyi bajom van vele hogy mindig a nyakamba ugrál.Amikor nem birok vele akkor mindig viszem magammal a locsolót. Nagyon fél a viztõl és ha már csak meglátja a locsolót 5 méternél közellebb nem mer jönni. Futni tényeg nem szabad futni.Megérzi a félelmedet és legrosszabb esetben meg is támadhat téged.Fegyelmezd.Ne hagyd hogy õ irányítson téged hanem te irányítsd õt.

Az én kutyám is ugrabugrál de én nem szoktam elszaladni meg visongani.Nekem lány kutyám van csak annyi bajom van vele hogy mindig a nyakamba ugrál.Amikor nem birok vele akkor mindig viszem magammal a locsolót. Nagyon fél a viztõl és ha már csak meglátja a locsolót 5 méternél közellebb nem mer jönni. Futni tényeg nem szabad futni.Megérzi a félelmedet és legrosszabb esetben meg is támadhat téged.Fegyelmezd.Ne hagyd hogy õ irányítson téged hanem te irányítsd õt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Én szoktam etetni.Õ apukámat tartja a falkavezérnek de õ elég sokat dolgozik és nem nagyon tud vele foglalkozni.Már volt egy német dogunk csak megöregedett és elpusztult még karácsonykor.Aztán most vettük õt 6 hetesen és ez lett vele.Majd kipróbálom a dolgokat amiket mondott.
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam visongatni.Futni is csak akkor futok ha például esik az esõ és valamit bekell hozni az udvarról.Mondom neki hangosan hogy nem.Megverni nem szoktam.
Hát nálam azért viccesebben van a helyzet merrt a nagykutyám anyámat tartja falkavezérnek :P pedig én is szoktam vele foglalkozni meg apám is.
El kellene vinni egy jó kutyaiskolába, ott ki tudná magát tombolni és egy kis fegyelmet is tanulhatna, amire nagy szüksége van. 6 hónaposan valószínûleg csak játszani akar veled, de nincs tisztában az erejével. Ha megadod az e-mail címedet, elküldöm Jan Fennel Kutyapszichológia címû könyvét, olvasd el, nagyon sokat segíthet a nevelése során.
Én is azzal értek egyet, hogy egy hat hónapos kutya nagyon gyerek még és különösen egy ekkora blöki nincs tisztában a méreteivel és az erejével. Amit tehetsz, hogy kimész az udvarra és odamész hozzá. Ha ugrál, akkor fordulj el és ne reagálj, esetleg rosszalló hangsúllyal szólj rá. Ha leül, vagy abbahagyja az ugrálást, akkor meg lehet simogatni õt (istenem, de megdögönyözném, imádom a német dogokat :-). Ha megharap és ez fáj neked, akkor fog meg a nyakán a bõrt és rángasd meg. Ne durván, de õ is érezzen egy kis fájdalmat. Az anyakutya is így teszi helyre a szopós kölyköket, ha erõsen harapják a cicit. A fogával kicsit megcsócsálja a nyakukat és egybõl tudják mennyi a hány. Ha futsz elõle, azt játéknak veszi, félévesen még nem rangsorvitázik. Egyszerûen egy pajkos kölök melák, akivel ha szeretettel, de nagyon nagy következetességgel bánsz, egy nagyon higgadt és hûséges társra lelsz. A dogok nagyon okos és jóindulatú kutyák. Csak kicsit szeleburdiak. Vegyél egy fojtó nyakörvet és tedd rá. Ez olyan, mint a "lasszó", hogyha séta közben húz a kutya, akkor kicsit fojtogatja, tehát kénytelen engedni és akkor az örv is enged. Vidd el sétálni magaddal. Ha húz, aprókat ránts a fojtón, és elõbb-utóbb megtanulja, hogy ne húzzon. Ahol teheted, engedd el. Hadd tombolja futkossa ki magát. Vezesse csak le az energiáit. Meg lehet tanítani õt arra is, hogy "ÜL!" vezényszó kimondásakor lenyomod a seggét és ülnie kell. Aztán a pórázzal magadhoz rántva "LÁBHOZ" vezényszóra továbbmentek. Ehhez nem is kell kutyasuli, pusztán sok türelem, energia és idõ. Ha sokat foglalkozol vele, akkor nem az lesz, hogy kimész az udvarra és mivel ritkán lát, így elhalmoz a "szeretetével" és a "fogaspuszikkal":-) Töltsetek sok idõt együtt. Legyen benne fegyelmezés és laza játék is. Hidd el sok örömetek lesz egymással. Sok sikert. Egy lelkes kutyás.
Aki a Jan Fennel-könyvet ajánlotta! Nekem is elküldenéd? Megvolt régen "papírformában", de kölcsönadtam és nem kaptam vissza. Itt a címem: [email protected] Köszi elõre is! A kérdezõnek: Ez a könyv segíthet, érdemes elkérned!
Hali nekem is hasonló a gondom.Eltudnád küldeni a könyvet? címem [email protected] Köszi


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyi idő amíg a kennelnév megérkezik?

3

Csau Csau kennelt tudtok mondani?

1

Szerettem volna pároztatni a szuka kutyám egy kannal baj ez? (Törzskönyvesek)

Szóval az én szukám apai oldaláról a dédszülő azonos a kan kutya apai ágáról a dédszülővel. Sehol máshol nem azonosak. Baj inkább ne pároztassam? Nagyon ritka fajta és nem találok olyan kant ami egyáltalán nem lenne azonos szülőkben.

21

Miért félnek az emberek olyan kutyáktól is, akiktől nem kellene?

Gondolok ilyenekre hogy labrador, boxer.... Testvéremnek labradorja van, szuka ráadásul, és mindig mondja hogy hogy rettegnek tőle az utcán. Én nem értem. Az én németjuhászomtól is rettegnek, látom hogy meglátnak és egyből húzódoznak. Én egy labradortól soha nem tudnék félni, egy kaukázusi már más téma. Meg a vizslától is miért kell félni? Annyira érthetetlen nekem tényleg.

12

Milyen fajta kutya lehet ez?

http://www.kepfeltoltes.hu/view/131012/1375973_6077248226179..

4

Hogyan tanítsam meg kutyámnak, hogy ne húzzon?

Egy beagle-pointer keverék kutyusról van szó...úgyhogy vadászkutya,de nem tudom,ettel össze füg-e ez a kettő

15

Miért olyan felkapott most ez a staffordshire terrier?

Nekem olyan csúnya de a szomszéd azt mondja, hogy most megéri vele foglalkozni, vett 3 külömböző színű szukát.

3

Boxer farok-, és fülvágottan kiállításon? (Többi lent)

Sok vita volt arról, hogy a német boxerek indulhatnak-e úgy kiállításokon, hogy a fülük és a farkuk csonkítva van. Hallottam olyat, hogy a kutya 2013. január után született és csonkítva vannak ezek a testrészei, akkor már nem vehet részt kiállításokon. Igaz ez? Mert egy tenyésztő ismerősömnél láttam, hogy a kevesebb, mint fél éves kutyájának a farka és a fülei vágva voltak, és mégis részt vettek a kiállításon. Kérem, valaki tisztázza a dolgokat, mert nem tudok kiigazodni. Köszi előre is!

6

Honnan a lehetne Ónémetjuhász KÖLYÖK kiskutyáthozni, venn? Ha lehetne a tavaszi vagy késő téli alomból!

7

Nektek szokott kohogni/oklendezni a kutyatok?

Harom honapja van nalunk egy mentett keverek kutya,10honapos.Amikor hozzank kerult (mar amikor bekerult a menhylre)mar akkor kohogott. Kapott antibiotikumot a menhelyen, de nem javult ezertelvittuk dokihoz. Kapott antibiotikum kurat meg beres cseppet.Amitol elmultak a kohogesrohamok..de ket het utan visszatert de mar nem olyan intenziven..akkor is kapott valami gyogyszert de nem tudta megmondani az orvos h mi baja.."meg van fazva/uj hely miatti stressz nem tudja..aztan kiderult h mandula gyulladas..kapott ra gyogyszert es elmult majd ujra visszajott most:( most megint kezdi a valadek felkohpgeset (volt atlatszo es most ragacsos feher) Az elmult egy honapban harpmszor hanyt is de az sztem mas miatt volt. Hetfon ujra elviszem orvoshoz (vagy ha rendrl akkor ma egy masikhoz) de nektek volt ilyab problematok?:(

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!