Találatok a következő kifejezésre: A kutyánktól az (1 db)

A kutyánktól már az udvarra se nagyon merek kimenni. Mit csináljak vele?

Van egy 6 hónapos német dog kan kutyánk (ivartalanított). Nem lehet vele normálisan játszani.14 éves lány vagyok és nagyon szeretem a kutyát de nem hallgat rám.Nagyon nagyokat harap és felugrál.Hiába kap ki nem érdekli ugyanúgy csinálja tovább.Ha elkezdek futni valami miatt akkor rohan utám és letámad.Az egész kezem tiszta lilafolt.Már a görényemhez is alig bírok kimenni.Mit csináljak vele? Segítsetek

Legjobb válasz: Az én kutyám is ugrabugrál de én nem szoktam elszaladni meg visongani.Nekem lány kutyám van csak annyi bajom van vele hogy mindig a nyakamba ugrál.Amikor nem birok vele akkor mindig viszem magammal a locsolót. Nagyon fél a viztõl és ha már csak meglátja a locsolót 5 méternél közellebb nem mer jönni. Futni tényeg nem szabad futni.Megérzi a félelmedet és legrosszabb esetben meg is támadhat téged.Fegyelmezd.Ne hagyd hogy õ irányítson téged hanem te irányítsd õt.

Az én kutyám is ugrabugrál de én nem szoktam elszaladni meg visongani.Nekem lány kutyám van csak annyi bajom van vele hogy mindig a nyakamba ugrál.Amikor nem birok vele akkor mindig viszem magammal a locsolót. Nagyon fél a viztõl és ha már csak meglátja a locsolót 5 méternél közellebb nem mer jönni. Futni tényeg nem szabad futni.Megérzi a félelmedet és legrosszabb esetben meg is támadhat téged.Fegyelmezd.Ne hagyd hogy õ irányítson téged hanem te irányítsd õt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Én szoktam etetni.Õ apukámat tartja a falkavezérnek de õ elég sokat dolgozik és nem nagyon tud vele foglalkozni.Már volt egy német dogunk csak megöregedett és elpusztult még karácsonykor.Aztán most vettük õt 6 hetesen és ez lett vele.Majd kipróbálom a dolgokat amiket mondott.
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam visongatni.Futni is csak akkor futok ha például esik az esõ és valamit bekell hozni az udvarról.Mondom neki hangosan hogy nem.Megverni nem szoktam.
Hát nálam azért viccesebben van a helyzet merrt a nagykutyám anyámat tartja falkavezérnek :P pedig én is szoktam vele foglalkozni meg apám is.
El kellene vinni egy jó kutyaiskolába, ott ki tudná magát tombolni és egy kis fegyelmet is tanulhatna, amire nagy szüksége van. 6 hónaposan valószínûleg csak játszani akar veled, de nincs tisztában az erejével. Ha megadod az e-mail címedet, elküldöm Jan Fennel Kutyapszichológia címû könyvét, olvasd el, nagyon sokat segíthet a nevelése során.
Én is azzal értek egyet, hogy egy hat hónapos kutya nagyon gyerek még és különösen egy ekkora blöki nincs tisztában a méreteivel és az erejével. Amit tehetsz, hogy kimész az udvarra és odamész hozzá. Ha ugrál, akkor fordulj el és ne reagálj, esetleg rosszalló hangsúllyal szólj rá. Ha leül, vagy abbahagyja az ugrálást, akkor meg lehet simogatni õt (istenem, de megdögönyözném, imádom a német dogokat :-). Ha megharap és ez fáj neked, akkor fog meg a nyakán a bõrt és rángasd meg. Ne durván, de õ is érezzen egy kis fájdalmat. Az anyakutya is így teszi helyre a szopós kölyköket, ha erõsen harapják a cicit. A fogával kicsit megcsócsálja a nyakukat és egybõl tudják mennyi a hány. Ha futsz elõle, azt játéknak veszi, félévesen még nem rangsorvitázik. Egyszerûen egy pajkos kölök melák, akivel ha szeretettel, de nagyon nagy következetességgel bánsz, egy nagyon higgadt és hûséges társra lelsz. A dogok nagyon okos és jóindulatú kutyák. Csak kicsit szeleburdiak. Vegyél egy fojtó nyakörvet és tedd rá. Ez olyan, mint a "lasszó", hogyha séta közben húz a kutya, akkor kicsit fojtogatja, tehát kénytelen engedni és akkor az örv is enged. Vidd el sétálni magaddal. Ha húz, aprókat ránts a fojtón, és elõbb-utóbb megtanulja, hogy ne húzzon. Ahol teheted, engedd el. Hadd tombolja futkossa ki magát. Vezesse csak le az energiáit. Meg lehet tanítani õt arra is, hogy "ÜL!" vezényszó kimondásakor lenyomod a seggét és ülnie kell. Aztán a pórázzal magadhoz rántva "LÁBHOZ" vezényszóra továbbmentek. Ehhez nem is kell kutyasuli, pusztán sok türelem, energia és idõ. Ha sokat foglalkozol vele, akkor nem az lesz, hogy kimész az udvarra és mivel ritkán lát, így elhalmoz a "szeretetével" és a "fogaspuszikkal":-) Töltsetek sok idõt együtt. Legyen benne fegyelmezés és laza játék is. Hidd el sok örömetek lesz egymással. Sok sikert. Egy lelkes kutyás.
Aki a Jan Fennel-könyvet ajánlotta! Nekem is elküldenéd? Megvolt régen "papírformában", de kölcsönadtam és nem kaptam vissza. Itt a címem: [email protected] Köszi elõre is! A kérdezõnek: Ez a könyv segíthet, érdemes elkérned!
Hali nekem is hasonló a gondom.Eltudnád küldeni a könyvet? címem [email protected] Köszi


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A kutyámnak eltörték a farkát, vissza lehet ugrasztani a hejére mint amikor eltörik egy ujj?

15

A rizst mivel lehet helyettesíteni, ha főzök a kutyámnak?

Ma épp nincs otthon rizs.4kg-os a kutyám és eddig mindig rizst kapott.Ha ma este egy fél zsömlét kap,az is jó?(csirkenyakkal és zöldséggel)

9

Mit gondoltok a kutya beválik, mint csajozási eszköz?

26

Ha a kutyámnak megnőnek az emlői és az étvágya megnő az azt jelenti vemhes? Vagy hogy tudhatom meg hogy vemhes e a kutyám? !

7

Mitől függ, hogy egy kutya szeretni fogja-e a vizet vagy sem? Befolyásolható ez már kölyökkorban?

Tudom,hogy a gének is meghatározóak,hiszen pl egy újfundlandi esetében nem hiszem,hogy sok olyan egyed lenne,amelynek víziszonya van.Inkább arra lennék kíváncsi-a ti tapasztalataitokra is!-hogy befolyásolható-e már kölyökkorban a kiskutya annyira,hogy mondjuk megszeresse a vizet(tegyük fel,egy nem,,vízimádó"fajta)Eddig öt kutyám és egy cicám volt/van és bár mind felnőtten kerültek hozzánk és már idősebbek voltak,mikor befogadtuk őket,egytől-egyig mindannyian utálták a vizet,fürdetni nem lehetett őket,ha mégis,még a kutyám is úgy csinál,mint a macska,a lábait szétterpeszti,hogy még véletlenül se tudjam betenni a kádba...:) Ez főként nyáron rossz,amikor szenvednek a melegtől és tudom,hogy jól esne nekik egy kis langyos vizes pocsolás,de úgy kell egy locsoló vízzel körbekergetni őket az udvaron.Jövőre lesz először kölyökkutyám és szeretném,ha ő végre szeretné a vizet,vihetném pancsolni,nyáron hűthetném,stb.Ezért kérdezem,tapasztalataitok szerint mennyire múlik a kölyökkori élményeken,szoktatáson a dolog és a ti kutyáitok hogyan viszonyulnak a vízhez?Van-e valami konkrét oka,élménye,ami miatt szereti/nem szereti?Nagyon köszönöm a válaszokat előre is!

8

Akkor ez most hogy van?

Mindenhol azt olvasom,hogy szaporítóknál 99%-ban ideggyenge kutyát lehet venni,ezért soha ne vegyünk ilyen emberektől.De mondjuk,ha e.ügyi problémája van,lehet,hogy a szaporító le se tojja.Viszont,ha pl. én megveszem,akkor én biztos ellátom,ha beteg,ha nem.Akkor most mit ajànlotok?Lehet,hogy sokba kerül majd,de inkább drága legyen,mint szomorú!Előre is köszönöm!

16

A tojás fehérje árthat a kutyának?

Kb. hetente szoktam adni a kutyának egy tojást, tejben elkeverve.
Egyik nap a szomszéd asszonnyal beszéltem aki rá ripakodott, hogy a tojásnak csak a sárgáját és a fehérjét NEM szabad a kutyának adni.

Mi az igazság?

2

Mit jelent az, hogy ideggyenge kutya?

7

Milyen csontot és hogyan?

Szeretnék a kutyámnak csontot adni rágni. Milyet vegyek és mit kell vele csinálni mielőtt odaadom neki?

3

Szerintetek, hogy lenne jobb a kutyámnak?

Már hónapok óta gyötör a kérdés,hogy mégis mit csináljak.Idén érettségizek és valószínűleg Budapesten fogok tovább tanulni.Viszont van egy 2 éves bolognese kutyám,akit mindenképpen szeretnék magammal vinni.Viszont a szüleim szerint sokkal jobb lenne neki otthon,ahol van kert és sosincs egyedül.12 hetes kora óta (amióta elhoztuk) MAX.3 ÓRÁRA volt összesen egyedül.Tehát világ életében volt vele valaki.Na most,ezek után én is úgy érzem,hogy önzőség lenne magammal vinni,ahol naponta több óráig egyedül lenne.:( Lenne saját lakásom az nem probléma,de az,hogy magányos lenne,nagyon bánt.:(( Õ mindig is az enyém volt,de nappal,amikor suliban vagyok,a szüleim vigyáznak rá.Ti mit tennétek?

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!