Találatok a következő kifejezésre: A kutyánktól az (1 db)

A kutyánktól már az udvarra se nagyon merek kimenni. Mit csináljak vele?

Van egy 6 hónapos német dog kan kutyánk (ivartalanított). Nem lehet vele normálisan játszani.14 éves lány vagyok és nagyon szeretem a kutyát de nem hallgat rám.Nagyon nagyokat harap és felugrál.Hiába kap ki nem érdekli ugyanúgy csinálja tovább.Ha elkezdek futni valami miatt akkor rohan utám és letámad.Az egész kezem tiszta lilafolt.Már a görényemhez is alig bírok kimenni.Mit csináljak vele? Segítsetek

Legjobb válasz: Az én kutyám is ugrabugrál de én nem szoktam elszaladni meg visongani.Nekem lány kutyám van csak annyi bajom van vele hogy mindig a nyakamba ugrál.Amikor nem birok vele akkor mindig viszem magammal a locsolót. Nagyon fél a viztõl és ha már csak meglátja a locsolót 5 méternél közellebb nem mer jönni. Futni tényeg nem szabad futni.Megérzi a félelmedet és legrosszabb esetben meg is támadhat téged.Fegyelmezd.Ne hagyd hogy õ irányítson téged hanem te irányítsd õt.

Az én kutyám is ugrabugrál de én nem szoktam elszaladni meg visongani.Nekem lány kutyám van csak annyi bajom van vele hogy mindig a nyakamba ugrál.Amikor nem birok vele akkor mindig viszem magammal a locsolót. Nagyon fél a viztõl és ha már csak meglátja a locsolót 5 méternél közellebb nem mer jönni. Futni tényeg nem szabad futni.Megérzi a félelmedet és legrosszabb esetben meg is támadhat téged.Fegyelmezd.Ne hagyd hogy õ irányítson téged hanem te irányítsd õt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Én szoktam etetni.Õ apukámat tartja a falkavezérnek de õ elég sokat dolgozik és nem nagyon tud vele foglalkozni.Már volt egy német dogunk csak megöregedett és elpusztult még karácsonykor.Aztán most vettük õt 6 hetesen és ez lett vele.Majd kipróbálom a dolgokat amiket mondott.
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam visongatni.Futni is csak akkor futok ha például esik az esõ és valamit bekell hozni az udvarról.Mondom neki hangosan hogy nem.Megverni nem szoktam.
Hát nálam azért viccesebben van a helyzet merrt a nagykutyám anyámat tartja falkavezérnek :P pedig én is szoktam vele foglalkozni meg apám is.
El kellene vinni egy jó kutyaiskolába, ott ki tudná magát tombolni és egy kis fegyelmet is tanulhatna, amire nagy szüksége van. 6 hónaposan valószínûleg csak játszani akar veled, de nincs tisztában az erejével. Ha megadod az e-mail címedet, elküldöm Jan Fennel Kutyapszichológia címû könyvét, olvasd el, nagyon sokat segíthet a nevelése során.
Én is azzal értek egyet, hogy egy hat hónapos kutya nagyon gyerek még és különösen egy ekkora blöki nincs tisztában a méreteivel és az erejével. Amit tehetsz, hogy kimész az udvarra és odamész hozzá. Ha ugrál, akkor fordulj el és ne reagálj, esetleg rosszalló hangsúllyal szólj rá. Ha leül, vagy abbahagyja az ugrálást, akkor meg lehet simogatni õt (istenem, de megdögönyözném, imádom a német dogokat :-). Ha megharap és ez fáj neked, akkor fog meg a nyakán a bõrt és rángasd meg. Ne durván, de õ is érezzen egy kis fájdalmat. Az anyakutya is így teszi helyre a szopós kölyköket, ha erõsen harapják a cicit. A fogával kicsit megcsócsálja a nyakukat és egybõl tudják mennyi a hány. Ha futsz elõle, azt játéknak veszi, félévesen még nem rangsorvitázik. Egyszerûen egy pajkos kölök melák, akivel ha szeretettel, de nagyon nagy következetességgel bánsz, egy nagyon higgadt és hûséges társra lelsz. A dogok nagyon okos és jóindulatú kutyák. Csak kicsit szeleburdiak. Vegyél egy fojtó nyakörvet és tedd rá. Ez olyan, mint a "lasszó", hogyha séta közben húz a kutya, akkor kicsit fojtogatja, tehát kénytelen engedni és akkor az örv is enged. Vidd el sétálni magaddal. Ha húz, aprókat ránts a fojtón, és elõbb-utóbb megtanulja, hogy ne húzzon. Ahol teheted, engedd el. Hadd tombolja futkossa ki magát. Vezesse csak le az energiáit. Meg lehet tanítani õt arra is, hogy "ÜL!" vezényszó kimondásakor lenyomod a seggét és ülnie kell. Aztán a pórázzal magadhoz rántva "LÁBHOZ" vezényszóra továbbmentek. Ehhez nem is kell kutyasuli, pusztán sok türelem, energia és idõ. Ha sokat foglalkozol vele, akkor nem az lesz, hogy kimész az udvarra és mivel ritkán lát, így elhalmoz a "szeretetével" és a "fogaspuszikkal":-) Töltsetek sok idõt együtt. Legyen benne fegyelmezés és laza játék is. Hidd el sok örömetek lesz egymással. Sok sikert. Egy lelkes kutyás.
Aki a Jan Fennel-könyvet ajánlotta! Nekem is elküldenéd? Megvolt régen "papírformában", de kölcsönadtam és nem kaptam vissza. Itt a címem: [email protected] Köszi elõre is! A kérdezõnek: Ez a könyv segíthet, érdemes elkérned!
Hali nekem is hasonló a gondom.Eltudnád küldeni a könyvet? címem [email protected] Köszi


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Valakinek van tapasztalata a Real Pearl border collie kennelel?

http://www.realpearl.hu/
Mi a véleményetek a kennelről? Vennétek innen kutyát?

6

Ez most komoly?

http://aprod.hu/hirdetes/yorkshire-terrier-kan-IDQfKP.html#0..
és 8000-ft?? :O

13

Hány hónapos korában "sül" meg egy kutya?

Itt arra gondolok, hogy mennyi idős korában dől el az, hogy a kutya nem fog normálisan kifejlődni?

4

Bernáthegyit és moszkvai őrkutyát milyen főbb külső jegyek alapján lehet megkülönböztetni? Egyáltalán látszik ránézésre, hogy melyik melyik fajta?

7

Mi a véleményetek erről a kennelről? (Staffordshire)

http://www.sweetgangland.hu/rolunk.htm

Staffit szeretnék venni, és még csak nézegetem a kenneleket.
Ti hallottatok már erről a kennelről? ha igen jót, vagy rosszat?
Esetleg valaki nem tudja, hogy itt kb mennyibe kerülhet egy kölyök? Ha lehet, konkrét árat írjatok, mert még gyűjtöm a pénzem, most elrakva 150.000 van, és nem vagyok benne biztos, hogy ennél a kenneknél tudnék ennyiért venni egy kiskutyát.
A válaszokat előre is köszönöm!

1

Kutyusomat tegnap műtötték, nem sétálhat sokat, mit tegyek hogy ne unatkozzon? Lemozgatás helyett mit ajánlotok?

Tegnap volt egy komoly szemműtétje a kutyámnak, 3 hét múlva lesz varratszedés, addig gallér, és a doki szerint kevés séta nehogy megerőltesse magát/fertőződjön a seb. Na most, eddig naponta 2X fél óra reggel-este, 2 óra délután, 10 perc késő este volt a mozgás. Délután bandázás, rohangászás, tanulás. Mit tegyek, hogy addig se unatkozzon? Most napi 3X fél órára gondoltam, ma még elég rosszkedvű a gallér miatt, inkább alszik, de mi van ha megszokja és megint igényelni fogja a sok mozgást? 3 hét még sok idő. Sajnos panelban lakunk, kertbe nem tudom kiengedni...

5

Van itt valaki, aki naponta, vagy gyakran tisztítja a kutyus fogait? Mit használ? Kefét, vagy sprayt?

6

Tudtok olyan rágócsontot mondani ami nagyon sokáig bírja?

Csak azért mert amit vettem eddig a kutyámnak azt mindet egy perc alatt szétrágta.. a válaszokat előre köszönöm :)

2

Komondor nem megy pórázon?

5 hónapos komondor kanom van, már 3 hónapja kínlódok különféle praktikákkal (jutalomfalat, másik kutyámmal való vezetés) de semmi nem működik. Idegen terepre meg nem tudom vinni mert nincs autóm.
Kiállításra terveztem volna vinni de ha nem indul, a kapu elől nem mozdul akkor semmi esély.
Több kutyám volt az idők folyamán mindenik megtanult pórázon menni... Találkozott még valaki ezzel a problémával főleg komondoros gazdik véleménye érdekelne. Ha tudtok adjatok tippeket. köszönöm

7

Mit tennétek a helyemben?

tegnap voltak nálunk barátnőmék és a két gyereke. a kisfiú bejött és mikor meglátta a kutyát mondta hogy vau vau. erre a kutyám nagyon elkezdett ugatni. hiába szóltam hogy nem szabad akkor is csinálta. nincs gyerekhez szokva. miért tette? labrador. egyébként szófogadó okos kutya. mikor mentek el akkor ki se jött a helyéről...

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!