Találatok a következő kifejezésre: A kutyámnak legalább két (3 db)

A kutyámnak már legalább két napja megy a hasa. Mit kell csinálni ilyen esetben?

A szokásos kajákon kívül nem is nagyon szokott másfélét kapni!

Legjobb válasz: Tudom már mondták elõttem de a széntabletta tényleg a legjobb megoldás. Úgy kell bedni a kutyusnak hogy szétnyitod a száját és megpróbálod minél hátrébb a szájába beteni majd langyos vízet fecskedndõvel a szájába nyomni és a száját összezárva tartani amíg érzed hogy nem nyelt a kutya.Így a kutya könnyebben lenyeli a tablettát és az a langyos/ meleg víz hatására hamarbb hatni kezd a gyomorban ha nagyon megy a hasa nyugodtan adhatsz neki 2 szemet is az elõbb leírtmódon. Remélem tudtam segíteni. Üdv Netty

Tudom már mondták elõttem de a széntabletta tényleg a legjobb megoldás. Úgy kell bedni a kutyusnak hogy szétnyitod a száját és megpróbálod minél hátrébb a szájába beteni majd langyos vízet fecskedndõvel a szájába nyomni és a száját összezárva tartani amíg érzed hogy nem nyelt a kutya.Így a kutya könnyebben lenyeli a tablettát és az a langyos/ meleg víz hatására hamarbb hatni kezd a gyomorban ha nagyon megy a hasa nyugodtan adhatsz neki 2 szemet is az elõbb leírtmódon. Remélem tudtam segíteni. Üdv Netty
A kutya setaltatas kozben is talahat valamit amit elfogyaszt es meghajtja. Nehez meggatolni, hogy ne fogyassza el. Szen tablettat vagy Smekta nevu gyogyszert alkalmazni, itt a neten is lehet tanacsot kerni allatorvostol. Ha nem mulik a hasmenes, el kell vini allatorvoshoz mert dehidratalodik, (kiszarad)amitol elpusztulhat.
Hát lehet hogy megevett egy mérgezett patkányt, vagy valamit, szerintem ez tisztitás nála, de ha még 1-2 nap mulva se hagyhja abba, akkor adj neki széntablettát! Na de én nem értek nagyon a kutyákhoz, inkább szakértõt kéérdezz meg!
Alapban MINDÍG legyen elõtte friss víz. A széntabletta tényleg jó de a kutyáról semmit nem tudunk, szóval mielõtt beadsz neki akár egyet is, mindenképp kérdezz meg egy állatorvost, mert Õ tudni fogja mekkora kutyának mennyit szabad beadni. A hasmenéssel nem szabad várni, ha már két napos a dolog azonnal vidd dokihoz. Itt is olvashastsz a hasmenésrõl: http://www.palavet.hu/cikkek/hasmenes.html
Nekem labrador retrieverjeim vannak. Az én kutyáimnak akkor megy a hasa, ha CSAK kutyatápot adok neki. Szerintem nem a legegészségesebb az az étel, ami olyan büdös, hogy rosszul leszek tõle! Én csirkefejet szoktam nekik fõzni, vagy tésztát, vagy még rizst is. Nekem bejött.
elviszed állatorvoshoz és õ ír majd hasfogót neki és enni ne adj neki sûrûn és fõleg rizst és csirkemellet natúran. nekem 1 hétig fosott és hányt a kutyám nyáron és ez 2 nap alatt rendberakta. adtam neki a hasfogót és aznap nem adtam neki enni másnap megfõztem neki a rizst és a csirkét és lassan kis adagokba adtam neki nehogy hirtelen tele egye magát.
Próbáld megitatni egy kicsi jó büdös házipálinkával, nekünk is ezt ajánlotta a doki, és nem kell drága gyógyszereket venni, nekünk bevállt, ne ilyedj meg ha kihányja attól még jó lesz, ha továbbra is megy a hasa akkor kidd állatorvoshoz.
Nekünk a doki azt javasolta ilyen esetben, hogy fõzzünk neki rizst, az nagyon gyomorkímélõ és be is vált. Ha széntablettát vagy doki által felírt tablettát adsz neki, csempészd bele egy szalámi vagy párizsi karika közé. Ha nem javul akkor ne várd meg, míg legyengül, vidd el dokihoz. Mindig legyen elõtte friss víz.

Nekünk a legkisebb műtét után is legalább két hét pihenést írnak elő, egy kutya meg egy ivartalanítás után másnap vígan szaladgál. Hogy is van ez?

Legjobb válasz: Hát hogy vígan, az azért kicsit túlzás. :-) Egyébként míg régebben a komolyabb mûtétek után sokáig pihentették, fektették a beteget, jónéhány éve már másnap megmozgatják, felültetik, esetleg sétáltatják, szóval nem hagyják csak úgy "pihengetni". Azt mondják, hogy a betegnek sokkal jobb, ha minél hamarabb ismét aktív életet él.

Hát hogy vígan, az azért kicsit túlzás. :-) Egyébként míg régebben a komolyabb mûtétek után sokáig pihentették, fektették a beteget, jónéhány éve már másnap megmozgatják, felültetik, esetleg sétáltatják, szóval nem hagyják csak úgy "pihengetni". Azt mondják, hogy a betegnek sokkal jobb, ha minél hamarabb ismét aktív életet él.
Arról nem is beszélve, ha a kutyus pontosan felfogná, mi történt, mit vesztett, hetekig feküdne depresszióban. :DDDD
Vakbélmûtétes mûtét után a páciens két nappal saját lábán mehet haza, persze pihenni, kímélõen mozogni utána is kell. Na ezt magyarázd meg egy kutyának. :)
Igen... :) Meg a kutyának nehéz is lenne megmondani, hogy ma egész nap feküdj. Mûtét utáni fájdalma van neki is biztos, de az állatok másként élik meg mint mi.
Szerintem semmi gond nincs ezzel, az ivartalanítás nem hiszem, hogy olyan nagy mûtét, ráadásul 2 kutyahét az pontosan 2 nap.

A kutyám rendszeresen szétszed napi legalább két sünit. Tiszta vér a szája, nem érdekli, hogy szúrja. Lehet valami baja tőle?

Legjobb válasz: Valamit mindenképpen tegyél ellene. Már csak azért is, mert a sün, védett állat.

Valamit mindenképpen tegyél ellene. Már csak azért is, mert a sün, védett állat.
Nem hinném, hogy baja lenne tõle. Milyen fajta kutya amúgy? Az én dobermann-om már 8 éves múlt és még a mai napig szét szed pár sünit, de úgy, hogy még véres se lesz. Nem tudom, hogy csinálja, de ha eddig nem lett baja ezután se lesz. Ösztöneibe van, máshova nem tudom rakni az udvart, de a süniket sem tudom levadászni... Szerencsére nálunk ritkábban jár süni.
Hát szerintem a kutyával semmit nem tudsz csinálni. Max. ha tényleg ennyi a süni, akkor keresd meg honnan jönnek és próbált az õ útjukat elzárni vagy menteni amennyit tudsz :DDDD (elsõ voltam)
Megint elsõ... Persze kutyát lehet nevelni, ha rögtön rajtacsíped, de mondjuk fél nap múlva hiába szidod le azt sem tudja mivel érdemelte ki. Én speciál nem tudok egész nap a kutyám mellett állni. Ha egy ember dolgozni vagy iskolába jár akkor szinte kivitelezhetetlen, hogy pont akkor abban a pillanatban ott legyen amikor szétkap a kutyája egy sünit vagy akármit. Mondjuk ha cicákat tartasz vagy nyuszit vagy egyéb állatot ami minidig ott van ahhoz könnyebb szoktatni persze, mert azt nem úgy kell nyakoncsípni, ez nálunk is mûködött. Igaz, hogy a remegésig feszült a dobi , de tudta, hogy nem szabad, mert a miénk...
Azért nem kéne hagynod a kutyádnak ezt ... meg kéne nevelni, a mienk még a csiripelõ madarakra is mindig ugrott, ugatott, aztán kb fél év alatt megszokta, hogy most már fel se figyel, ha mellette van. Kutyát lehet nevelni !!!!
A kérdező hozzászólása: Hát ez komoly... Nem gondoltam, hogy eljön az idõ, amikor körbe kell betonozni a kertet... Remélem, hogy nem kapott el semmit a kutya. Utánanézek a veszettség tüneteinek. Egyébként nem tartom valószínûnek, hogy emiatt elõvennének minket. Mit tehetünk mi arról, hogy a sün állandóan betéved hozzánk, a kutyának meg mûködik a vadászösztöne?
az enyém is talál és befogadott keverék és ugyan ilyen kis butus:D 1szer mikor sétálni vittem kirántotta a pórázt a kezembõl elszaladt aztán mire utolértem 1 fácánt szedett szét(de a sünikéket is elõszeretettel szedi szét....XD)sõt már vakondot is fogott.....ettõl egyépként nemlesz baja de különben sem tudsz vele semmit csinálni
A süni tényleg vészélyes a kutyára, nemcsak a tüske hanem mert tele van élõsködõvel, bolha, kullancs stb. Terjesztheti a veszettséget, bár ez ritka, de van kockázata. Nem tudom milyen e kerítésetek, de nem lehe betunkerítést csinállni mindenhol. Meg lehet próbálni azt, hogy körbe kb fél méteres magasságig áthatolhatatlanná teszed a kerítést. Nem tudom hogy megbüntetnek-e mert megevett egy sünit, de szerintem ha az eber házába berepül egy rigó és a macska megeszi akkor nem õ a hibás. (a természet rendje)
Jobb nem kockáztatni! A természetvédelmi hatóság mondhatja azt, hogy az ingatlan tulajdonosának kötelessége, hogy ilyesmit megakadályozzon. Na és tényleg igaz, hogy a sünik tele vannak élõsködõvel, nálam is volt már rehabon süni, elsõ volt mindig a külsõ/belsõ élõsködõk eltávolítása.
szerintem minden kutya sünizik, valamelyik szétszedi valamelyik nem, végtére ragadozók. az enyém csak ugatja (még a végén meghurcolnak hogy szegény süni megsüketül..) amúgy szerintem a farkasok is így vannak a sünökkel.
Igen, csak éppena farkassal ellentétben a kutyának gazdáj van, akinek az a dolga, hogy kontrollálja az eb viselkedését. Minden kutyát meg lehet nevelni, csak sokan lusták rá.
Na, ahogy itt olvasom a hozzászólásokat kaptál Te hideget, meleget bõven. Az viszont tény, hogy a sün védett állat, és ha valamelyik "jóindulatú" honfitársad feljelent bizony csúnyán megbüntethetnek. Nem tudom mit tanácsoljak, mert a kerítés alját körbebetonozni sem egyszerû, a költségérõl nem is beszélve. Na meg a sünök hihetetlenül pici helyen át tudnak bújni. A testük valójában elég kicsi. A tüskéik miatt nagyobbnak tûnnek. A kutyust kellene valahogy megnevelni, de ehhez én nem értek. Azt tanácsolom, hogy keress egy kutyakiképzõt, neki a munkájából kifolyólag erre is tudnia kell a választ.
Az én kutyám is megõrült a süniktõl, de leszoktattuk róla. Tavaly novemberben kiásott egy sünit, akinek már éppen aludni kellett volna(téli álom). Elvettem elõle és bevittük a lakásba egy dobozba, kapott szalmát, meg kaját. 5 napig velünk lakott sünõke, aztán miután jól kajált, az állatorvosunk elintézte, hogy bevegye a Budakeszi Vadaspark. Most már van chipje is és gyakran meglátogatjuk a gyerekekkel. A 3. napon már nem is foglalkozott vele a kutyám, azóta is ugat, ha sünit talál, de már nem bántja. Szóval ez a találkozás jót tett neki.
Tényleg az a megoldás, hogy ahol bejárnak a sünik, lezárjátok rendesen. Mi az, hogy a kutya szétszedi azt, mivel elzárjátok a kerítésen lévõ rést?Nehogy már azt csináljon, amit õ akar! Nem mellesleg nagyon csúnyán (és teszem hozzá, jogosan!)megbüntethetnek titeket természetkárosításért, ugyanis van ilyen kategória, és beletartozik védett állatok pusztítása. Az meg senkit nem fog érdekelni, hogy a kutyátok csinálja, ti vagytok a felelõsek mindenért, amit csinál. Ha egyszer tényleg veszett állattal találkozik(bemehet akár róka is, ismerõsömékhez kerítésen át ugrott be a veszett róka)két dolog lehet:vagy azonnal kiirtják a kutyádat(veszett állattal való marakodás esetén oltott kutyánál is ez az elõírás)vagy 90 napig megfigyelik egy sintértelepen zárt helyen, ami sem a kutya egészségének, sem a pénztárcátoknak nem fog jót tenni.Ez oltott kutyára vonatkozik, oltatlant azonnal leölik.
Én hallottam már olyat is, hogy egy házaspár befogadott egy sünt, és hetekig náluk volt, majd elpusztult, és hozzáértek stb.És elvitték megvizsgáltatni mi volt a baja, és veszett volt.Az egész családot be kellett oltani.Ha nem viszik el, lehet, hogy már nem is élnének, mert állandóan érintkeztek a sünivel.Szóval vigyázz nagyon a kutyádra, mert a sünök az erdõkket járják, és gondolom a rókáktól eredthetett, vagy nem tudom mitõl lett veszett.De jobb félni mint megijedni alapon.
A kérdező hozzászólása: Pont ma olvastam el ezt. El is mentettem, úgyhogy elkezdem a nevelését. Bár nem hiszem, hogy ettõl a sündisznók biztonságban lesznek. :) Mert nem tudok folyton ott állni és lesni, hogy mikor téved be egy süni az udvarra. Viszont azt a dolgot, hogy kézbe veszem, és úgy mutatom meg neki, meg fogom próbálni...
A kérdező hozzászólása: Õ egy talált, befogadott keverék kutyus. :) Nagy vadász egyébként! :)
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy honnan jönnek, már el is zártam õket, de a kutya szétszedte a barikádot. :) Remélem nem nyel le egy tüskét sem... :S
A kérdező hozzászólása: Szerinted nincs nevelve? Mindent nagyon okosan csinál, kel, fekszik, hozzám jön, szóval mindent, amit kell, DE ha meglát valamit, ami mozog az Õ területén (a kertben), egyszerûen megbolondul. És hiába próbálom fegyelmezni, rám se bagózik. Utána is megszidom, hogy rossz volt, ezt nem szabad. Gondolhatod, hogy pláne hajnal négykor, mint ma, milyen szidást kap... Viszont ha jót csinál, akkor meg van dícsérve. Errõl egyszerûen nem tudjuk leszoktatni. Esetleg valami ötlet?
A kérdező hozzászólása: 07:54-nek szólt a kommentem persze... :)
A kérdező hozzászólása: Jó, majd akkor õrt állok felváltva a párommal minden nap, és persze éjszaka is... Most komolyan, mit tudnék tenni ellene??? Van egy hatalmas kertünk, körbe van kerítve. Betonozzam körbe, vagy mi? Ha bejön, akkor bejön... Csak azt nem szeretném, hogy a kutyának baja legyen belõle...
Mièrt nem pròbàlsz meg Te tartani egy sunit a kezedben, ès ùgy megtanìtani, hogy nem szabad? lerakod a sunit a foldre, de a kutyàt nem engeded oda. Megfenyìted. Elobb-utòbb megtanulnà! Nekem cicàval sikerult!
A kérdező hozzászólása: Na, ez pl. egy hasznos ötlet, köszönöm szépen! :) Meg fogom próbálni!
A mi spániellünk meg madarakat szokott szétszedni.Most hogy jó idõ van kiraktam hozzá a pintyemet(kalickában).Vele nem csinált semmit , sõt a közelébe se akart menni.Szóval próbáld valahogy hozzá szoktatni a sünikhez.
Sajnos lehet! Nekem volt egy boxerem, akit megfertõzött a "szétszaggatott" süni. Gondolom evett belõle. Nagyon sajnáltam a kicsi állatot, de éppen nem voltunk otthon. Másra volt bízva a kutyus, ez pedig éjjel történt. Na, szóval a kutyus antibiotikumokat kapott, mert hányt, és nem evett. Rendbe jött. De egy hétbe telt az egész.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!