Találatok a következő kifejezésre: A kutyámnak legalább (26 db)

Ma vettem észre, hogy a kutyám legalább 3 helyre hányt az udvaron és sajnos ebből kettő véres volt. Ez milyen tünetre utal?

Legjobb válasz: Szerintem valami mérgezõt ehetett,pl.patkánymérget,de ha jobban is van,vidd el állatorvoshoz,nehogy utána mégis beteg legyen!

Szerintem valami mérgezõt ehetett, pl.patkánymérget, de ha jobban is van, vidd el állatorvoshoz, nehogy utána mégis beteg legyen!
Vidd orvoshoz!!!
Szia! Mekkora a kuyusod? Megkapott minden védõoltást? Benyelhetett valamit, ami visszafelé felsértette a torkát, attól is lehet véres a hányás, viszont szopornyica, parvo is lehet, ha nincs védettsége a kutyádnak. Mielõbb orvos! Üdv.
Ez nem utal semmilyen tünetre, mert ez maga egy tünet, és orvosért kiabál. (Soha, de soha nem fogom megérteni, hogy egészségügyi problémákkal az emberek miért vadidegeneket kérdezgetnek az álaltorvosuk helyett. Játszanak az állatuk életével. Igen, drága az állatorvos (bár egy telefon talán beleférne mindenkinek), de erre akkor is lehetett volna gondolni, mikor magukhoz vették a kutyát.)

A kutyám kilopta a táskámból a fogamzásgátlómat és legalább 4 szemet megevett! Lehet ebből baj?

Legjobb válasz: Jobb lenne, ha felhívnál egy állatorvost. De ha más nem, az lenne a legjobb, ha kihányná. Így lehet hánytatni: "Hánytatás: Ennek bevált módja, ha meleg, nagyon sós vizet (egy bögre meleg vízbe 2 evõkanál só) itatunk vele – amit érthetõ okból általában nem fogyaszt el önszántából, tehát az eljárás a következõ. Általában két ember szükséges a végrehajtáshoz, mert szegény kutya nagyon tiltakozik. Ha üres a gyomra, elõször pár falatot adni kell neki enni. Utána meg kell fogni a kutya összezárt és felfele tartott pofáját és a szájzugnál bedugott nagy méretû fecskendõvel (vagy hosszú csõrû tölcsér segítségével) oldalra betölteni a folyadékot olyan ütemben, ahogy nyeli. Ha nem nyeli le, az orrát kell befogni – erre ösztönösen nyel egyet. Legalább fél – egy deci sós meleg vizet kell „beletölteni” az elsõ eredmény „megjelenéséhez”, amit szükség esetén ismételni kell, amíg ki nem hányja a lenyelt tárgyat vagy teljesen ki nem ürül a gyomra. (A hányadékot átvizsgálva ellenõrizni kell , hogy valóban távozott e az idegen test!) Nem szabad megsajnálni a rémülten tiltakozó áldozatot, hanem keményen tartani kell – ez még mindig jobb és biztonságosabb, mint egy gyomor vagy bélmûtét!"

Jobb lenne, ha felhívnál egy állatorvost. De ha más nem, az lenne a legjobb, ha kihányná. Így lehet hánytatni: "Hánytatás: Ennek bevált módja, ha meleg, nagyon sós vizet (egy bögre meleg vízbe 2 evõkanál só) itatunk vele – amit érthetõ okból általában nem fogyaszt el önszántából, tehát az eljárás a következõ. Általában két ember szükséges a végrehajtáshoz, mert szegény kutya nagyon tiltakozik. Ha üres a gyomra, elõször pár falatot adni kell neki enni. Utána meg kell fogni a kutya összezárt és felfele tartott pofáját és a szájzugnál bedugott nagy méretû fecskendõvel (vagy hosszú csõrû tölcsér segítségével) oldalra betölteni a folyadékot olyan ütemben, ahogy nyeli. Ha nem nyeli le, az orrát kell befogni – erre ösztönösen nyel egyet. Legalább fél – egy deci sós meleg vizet kell „beletölteni” az elsõ eredmény „megjelenéséhez”, amit szükség esetén ismételni kell, amíg ki nem hányja a lenyelt tárgyat vagy teljesen ki nem ürül a gyomra. (A hányadékot átvizsgálva ellenõrizni kell , hogy valóban távozott e az idegen test!) Nem szabad megsajnálni a rémülten tiltakozó áldozatot, hanem keményen tartani kell – ez még mindig jobb és biztonságosabb, mint egy gyomor vagy bélmûtét!"
(Én másoltam be) Ne is mondd, én is elképzeltem, hogy ha ilyesmi történne, hogy a francba tudnám ezt megtenni a kis Dögöcskével. Szerintem az uramat kényszeríteném, hogy tegye meg õ és közben a háttérben sikítoznék.
Terhes a kuytád! Vagy te vagy terhes!
A kérdező hozzászólása: Neeeee! Komolyan aggódom miatta...
Nem lesz komolyabb baja, ne aggód túl! (Egy állatorvos)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszát! Kan kutyusom van, kistermetû (pinscher). A rágókat is lopkodja, már nem tudom mit melyik bútor tetején tároljak :(
ez a hánytatós dolog... elhiszem hogy használ meg nyilván ha szükséges meg kell tenni... de komolyan, nekem már attól görcsbe rándult a gyomrom hogy elolvastam. magam elé képzeltem Szotyikát amint sós vizet küzdök le a torkán miközben szegény életéért küzdve kapálózik és ááá :'(
még jó hogy nem viagra volt:) szegény kutya

Ha megtudom tiltani a kutyámnak hogy meghágjon egy másikat akkor én vagyok a falkavezér? Vagy legalább jó úton haladok felé?

Legjobb válasz: Alapvetõen nem kéne hagyni, hogy felugráljon a kutyád bárkire és bármire... Így is nagyon sok kóbor és menhelyes kutya van, nem kell még több. Plusz nem árt kasztrálni a kutyákat...

Alapvetõen nem kéne hagyni, hogy felugráljon a kutyád bárkire és bármire... Így is nagyon sok kóbor és menhelyes kutya van, nem kell még több. Plusz nem árt kasztrálni a kutyákat...
Szerintem ez alap, hogy meg tudd tiltani. A vezetõ szerep pedig szituációról szituációra változhat. A kutya képes dinamikusan átvenni illetve átadni ezt a szerepet, szóval egy ilyen kiragadott mozzanat az életetekbõl nem sokat árul el a kapcsolatotokról. Az se mindegy, hogy mit nevezel meghágásnak. Ha van egy kanod akinek meg tudod tiltani, hogy meghágjon egy tüzelõ szukát, az már eredmény. Ha viszont domináns hágásról van szó, akkor a tiltás csak tüneti kezelés és van még mit fejlõdnötök, mert ennek elõ se szabadna fordulnia ha tényleg te lennél a "falkavezér", ergo nem volna mit tiltani.
Ez most komoly?
A kérdező hozzászólása: Utolsónak köszönöm:)

A kutyák és a macskák értik a mi nyelvünket? Vagy legalább sejtésük van róla?

Szóval hogy ha szólok neki, nevén szólitom amit gondolom ? megszokja és azért tudja hogy neki szólok odajön meg minden. De ha mást mondok nem érti meg kivéve ha er?sebb hangenmben vagy épp máshogy.

Legjobb válasz: Bizonyos szavakhoz, mint pl a nevük, meg parancsok, meg amit még gyakran hallanak tudnak társítani bizonyos cselekvéseket, történéseket, gondolatokat, érzéseket. Az én kutyám pl ismerte a saját nevét, azt, hogy helyedre, ül, továbbá ismerte a labda, kaja, kutya szavakat illetve az én nevemet. A labda szóra hozta a labdáját, a kaja szóra nyalta a szája szélét, a kutya szóra látszott rajta, hogy tudja, hogy róla van szó. Viszont az állatok nem ismerik a nyelvet, nem tudják összerakni a mondatokat, csak bizonyos szavakat ismernek, és azokra reagálnak.

Bizonyos szavakhoz, mint pl a nevük, meg parancsok, meg amit még gyakran hallanak tudnak társítani bizonyos cselekvéseket, történéseket, gondolatokat, érzéseket. Az én kutyám pl ismerte a saját nevét, azt, hogy helyedre, ül, továbbá ismerte a labda, kaja, kutya szavakat illetve az én nevemet. A labda szóra hozta a labdáját, a kaja szóra nyalta a szája szélét, a kutya szóra látszott rajta, hogy tudja, hogy róla van szó. Viszont az állatok nem ismerik a nyelvet, nem tudják összerakni a mondatokat, csak bizonyos szavakat ismernek, és azokra reagálnak.
elõzõ hozzászólót kiegészítve...minden kulcsingerként hat rájuk...
Pár szót képesek megjegyezni, fõleg a kutyák. Az én kutyám ha megkérdezem tõle, hogy hol a labda, akkor elkezdi keresni, ha azt mondom, hogy sicc, akkor ugatva lesi, hogy hol a cica.
Inkább a hangsúly az, ami meghatározó. Arról döntik, hogy az most kedvesség, parancs vagy szidás. 16/f
biztosan értik valamilyen mértékbe, például nagymamámnak van 3 kis testû kutyája, és ha nagyi ezt mondja: Ki a mama kis kuyája?? akkor mindegyik elkezd nyüszíteni és a mama ölébe ugrálni :)
igen fontos a hangsúly is, de valamilyen szinten értik is hogy mit mondasz neki. legalábbis a kutyák szerintem, a macskákról nemtudom ezt elmondani mert nincs macskám és még nem sokszor volt velük dolgom ha én a kutyámnak azt mondom kedves hangsúllyal hogy: Ülj le! vagy ha rákiabálok hogy: Ülj le! akkor is le ül. szóval amikre meg van tanítva azt mindegy hogy milyen hangsúllyal mondom ígyis úgyis megcsinálja. egyik rokonomék panelba laknak, volt egy kutyájuk, nagyon okos volt. olyanokat megértett hogyha csak egymás között beszélték hogy: "A kutyát le kéne vinni" ezt a kutya megértette és már ment az ajtóhoz. szal szerintem valamennyire értik, ha nem is mindent, vagy csak nagyon keveset
Értik. A macskák biztos. Nem arról van szó, hogy egy szót megtanul, nem is arról, hogy hangsúly - rendesen érti, amit beszélünk. Száz százalék. Imádnivalóan okosak. Már ha kedvük van hozzá :)
Vannak szavak, amiket helyzetekhez párosítanak. De a kutyáknál tényleg a hangsúly az, ami korlátozza a megértést. A szavakat nem tudják szétszedni, megérteni hol vannak a határok, hogy egyáltalán külön szavak vannak, mert nem ismerik a nyelvet. A macskáknál már tényleg érdekesebb a kérés.. :) Valamiért, hogyha a közelben vannak és szóba kerülnek, akkor egybõl odafordulnak. Nálunk legalábbis ezekre a szavakra odafordulnak: dög, macska, cica, féreg.. (de érdekes, ha más témánál hangzanak el a szavak és nem konkrétan róluk van szó, akkor nem o_O). Bár nem azt mondom, hogy MINDEN ilyen esetben észreveszi, csak elég sokszor "reagál" rá.. Próbáltam már a kutyánknál is, hogy kicsit más hangsúllyal ejtem ki akár csak a legalapvetõbb dolgot; a nevét. De nem figyelt rá mindig oda, csak ha tényleg "hívó" hangsúllyal használtam, vagy "felszólító"/"számonkérõ" hangsúllyal :)
Az biztos hogy nem minden szavunkat, ahogy mi sem értjük teljesen az õ testbeszédüket.

A kutyámnak már legalább két napja megy a hasa. Mit kell csinálni ilyen esetben?

A szokásos kajákon kívül nem is nagyon szokott másfélét kapni!

Legjobb válasz: Tudom már mondták elõttem de a széntabletta tényleg a legjobb megoldás. Úgy kell bedni a kutyusnak hogy szétnyitod a száját és megpróbálod minél hátrébb a szájába beteni majd langyos vízet fecskedndõvel a szájába nyomni és a száját összezárva tartani amíg érzed hogy nem nyelt a kutya.Így a kutya könnyebben lenyeli a tablettát és az a langyos/ meleg víz hatására hamarbb hatni kezd a gyomorban ha nagyon megy a hasa nyugodtan adhatsz neki 2 szemet is az elõbb leírtmódon. Remélem tudtam segíteni. Üdv Netty

Tudom már mondták elõttem de a széntabletta tényleg a legjobb megoldás. Úgy kell bedni a kutyusnak hogy szétnyitod a száját és megpróbálod minél hátrébb a szájába beteni majd langyos vízet fecskedndõvel a szájába nyomni és a száját összezárva tartani amíg érzed hogy nem nyelt a kutya.Így a kutya könnyebben lenyeli a tablettát és az a langyos/ meleg víz hatására hamarbb hatni kezd a gyomorban ha nagyon megy a hasa nyugodtan adhatsz neki 2 szemet is az elõbb leírtmódon. Remélem tudtam segíteni. Üdv Netty
A kutya setaltatas kozben is talahat valamit amit elfogyaszt es meghajtja. Nehez meggatolni, hogy ne fogyassza el. Szen tablettat vagy Smekta nevu gyogyszert alkalmazni, itt a neten is lehet tanacsot kerni allatorvostol. Ha nem mulik a hasmenes, el kell vini allatorvoshoz mert dehidratalodik, (kiszarad)amitol elpusztulhat.
Hát lehet hogy megevett egy mérgezett patkányt, vagy valamit, szerintem ez tisztitás nála, de ha még 1-2 nap mulva se hagyhja abba, akkor adj neki széntablettát! Na de én nem értek nagyon a kutyákhoz, inkább szakértõt kéérdezz meg!
Alapban MINDÍG legyen elõtte friss víz. A széntabletta tényleg jó de a kutyáról semmit nem tudunk, szóval mielõtt beadsz neki akár egyet is, mindenképp kérdezz meg egy állatorvost, mert Õ tudni fogja mekkora kutyának mennyit szabad beadni. A hasmenéssel nem szabad várni, ha már két napos a dolog azonnal vidd dokihoz. Itt is olvashastsz a hasmenésrõl: http://www.palavet.hu/cikkek/hasmenes.html
Nekem labrador retrieverjeim vannak. Az én kutyáimnak akkor megy a hasa, ha CSAK kutyatápot adok neki. Szerintem nem a legegészségesebb az az étel, ami olyan büdös, hogy rosszul leszek tõle! Én csirkefejet szoktam nekik fõzni, vagy tésztát, vagy még rizst is. Nekem bejött.
elviszed állatorvoshoz és õ ír majd hasfogót neki és enni ne adj neki sûrûn és fõleg rizst és csirkemellet natúran. nekem 1 hétig fosott és hányt a kutyám nyáron és ez 2 nap alatt rendberakta. adtam neki a hasfogót és aznap nem adtam neki enni másnap megfõztem neki a rizst és a csirkét és lassan kis adagokba adtam neki nehogy hirtelen tele egye magát.
Próbáld megitatni egy kicsi jó büdös házipálinkával, nekünk is ezt ajánlotta a doki, és nem kell drága gyógyszereket venni, nekünk bevállt, ne ilyedj meg ha kihányja attól még jó lesz, ha továbbra is megy a hasa akkor kidd állatorvoshoz.
Nekünk a doki azt javasolta ilyen esetben, hogy fõzzünk neki rizst, az nagyon gyomorkímélõ és be is vált. Ha széntablettát vagy doki által felírt tablettát adsz neki, csempészd bele egy szalámi vagy párizsi karika közé. Ha nem javul akkor ne várd meg, míg legyengül, vidd el dokihoz. Mindig legyen elõtte friss víz.

A kutyám minden nap legalább 1X hányni szokott! Mitöl lehet? VÁLASZOKAT ELÕRE IS KÖSZÖNÖM!

Legjobb válasz: Ha minden nap csinálja, talán el kellene vinni orvoshoz!

Ha minden nap csinálja, talán el kellene vinni orvoshoz!
Menni idõs a kutya? Vannak kutyák, akik nehezen emésztik meg a csontot, fõleg idõsebb korban, olyankor általában kihányják. De lehet más betegség tünete is, pl. bélgyulladásé, ami veszélyes, ha nem kezelik. Van még más tünete is? Eszik rendesen? Fáj a hasa vagy ilyesmi? Hasmenése van? Mióta csinálja? Mindenképpen vidd orvoshoz mielõbb.
Mit kap enni és mennyit?
Nem vagyok állatorvos, de még én is tudom, hogy ha mindennap hány a kutyám, el kell vinnem az ÁLLATORVOSHOZ, és õt megkérdezni!

Hagyjam a kutyákat békén vagy tehetek valamit annak érdekében, hogy barátok legyenek vagy legalább elviseljék egymást?

Az a lényeg, hogy van egy egy éves tacskó keverék kutyám. Udvaron van tartva. Vasárnap valami jófej kutyabarát bedobott hozzánk az udvarra egy kb. 3 hónapos schnauzer kiskutyát. Mire hazaértünk a párommal már két kutyánk volt. Tehát a találkozásukat nem tudtuk befolyásolni. A kiskutya szegény (mondjuk most pont akkora mint a tacsi) nem tud nyugodtan még pihenni sem, mert a másik állandóan meg akarja izélni.( Nem akarom ?ket ivartalanítani.) Amikor odakerült a kutyus még inni sem hagyta, most már tegnap délután egy itatóból ittak. Az evésnél a párom volt a tacsival én az új kutyával, mert nem hagyná enni szegénykét. Egyébként meg hagyta, hogy este a párnáján aludjon az új kutya. Mit csináljak? Ha nekimegy szóljak rá, vagy hagyjam, hogy egymás között intézzék el? Kárt nem tesznek egymásban, mert a kicsi is megvédi magát. Félek ha a régire szólok rá, akkor megbolondul...mit kell tenni ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: Akkor meg hagydd õket, szokják egymást, barátkozzanak

Akkor meg hagydd õket, szokják egymást, barátkozzanak
Miért nem akarod ivartalitani õket? Pedig ha meg akarod tartani a kislanyt muszáj lesz
A kérdező hozzászólása: MInd a kettõ kisfiú azt elfelejtettem odaírni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Semmi gond, a tacsi így közli vele, hogy õ a fõnök. A kicsi meg fogja tanulni és tisztelni fogja. Ha nincs bunyó két kutya között, nem kell beleszólni.
A kérdező hozzászólása: Balhéznak kicsit, de nem tesznek kárt egymásban. Csakhogy úgy nézem, hogy a kicsi az óriás schnauzer lesz..akkor megeszi a tacsit reggelire? Vagy akkor már õ a fõnök és kész? Mert gondolom megharcolnak majd a sorrendért idõnként. Egyébként én próbálok úgy viselkedni a tacsival ahogy eddig, de nem is érdeklem:D csak az új kutyával törõdik..

Mit tegyek, hogy a három hónapos tacsi kutyám legalább az éjszaka nagy részét átaludja?

Már tiszta zombi vagyok. Éjjel két-háromszor ki kell vele menni pisilni, és így is hajnali 5-kor már mindig felkel és játszik. Egy hónapja van nálam, és már elég nehezen bírom a kialvatlanságot.

Legjobb válasz: Lassan jobb lesz. :) Sajnos az elsõ hónap még 3 óránként pisi, 5-6 óránként etetés. 3 hónaposan ezt le lehet vinni 5-6 óránként pisi és 8 óránként etetésre. Aztán 4 hónapos korában már végig fogja aludni az éjszakát.

Lassan jobb lesz. :) Sajnos az elsõ hónap még 3 óránként pisi, 5-6 óránként etetés. 3 hónaposan ezt le lehet vinni 5-6 óránként pisi és 8 óránként etetésre. Aztán 4 hónapos korában már végig fogja aludni az éjszakát.
Hát ne hagyj elõtte vizet éjszakára és akkor nem fog neki pisilni kelleni, elalvás elõtt még vidd ki egyszer aztán majd csak reggel. A lényeg, hogy kialakíts egy rendszert és akkor lassan meg fogja érteni h mûködnek a dolgok.
egy kutya sosem fog annyit aludni mint egy ember....napközben is alszik ezért éjszaka annyit nem....az enyém óránként járõrözik és mindenkihez bemegy a szobába, hogy ott van-e:)
Legyél türelmes még egy évig, akkor már felnõtt lesz és nem lesznek ilyen problémák.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Hát... kitartok :) Egy tündér, úgyhogy megérdemli, csak jó lenne már egyet aludni...
Én is zombi vagyok xD, csak az én kutyám felkel és sír. én kb 2-3 órát alszom, de mindeggy, hisz szeretem.

Hogyan tudnám leszoktatni a kutyámat, hogy átjárjon a kőkerítésünkön? Kutyakiképző tud ebben segíteni, vagy építsünk magasabb kerítést? Most vannak kiskutyái, azt hittem, hogy legalább őket őrízve leszokik erről, de ma is kint csámborgott.

Legjobb válasz: Tanítsd meg neki, hogy engedély nélkül ne menjen ki semmilyen ajtón, és csinálj nagyobb kerítést. Neki nem féltétlenül addig vana határ ameddig a kerítés tart. Nem értheti hogy miért ne menne ha simán át tud menni rajta.

Tanítsd meg neki, hogy engedély nélkül ne menjen ki semmilyen ajtón, és csinálj nagyobb kerítést. Neki nem féltétlenül addig vana határ ameddig a kerítés tart. Nem értheti hogy miért ne menne ha simán át tud menni rajta.
Nem túl barátságos, tudom, de talán, ha megkötnétek. Vagy csak akkor, mikor észreveszitek, h kiszökött, vagy vhogy megbüntetni, hangosan rászólni, elõbb-utóbb szerintem hozzászokna, h azt nem szabad csinálni.
A kérdező hozzászólása: Nem azért fogadtam be, hogy láncon legyen, amúgy hatalmas területe van futni. Ajtón nem megy át engedély nélkûl, azt már megtanítottam neki. A kõkerítés 40 méter hosszú. Imádja az embereket, de csapnivaló házörzõ. Csak azt látommindíg, amikor befelé mászik a falon, de ha akkor szidom meg, azt hiszi azért kapja, mert bejött, -kivagyok tõle, pedig annyi mindent megtanult már, de ez kimászkálás! Nem hiszem, hogy bántana valakit is, de hát törvények vannak, meg félõs emberek.
A mi huskynk is ilyen..és nem is tudunk mit kezdeni vele.. mellette van egy kis németjuhászunk, aki nélkülünk két lépést nem tenne, de ezelõtt még õt is magával vitte, amikor kiszökött. Csak õk voltak kint. Nem tudom mit lehetne tenni, már egy csomó mindennel próbálkoztam, sétáltatjuk is, de úgy tûnik neki az egy hatalmas élvezet, ha kint, szabadon futkározhat. Mindenesetre így már 2 kutya lógott meg..igaz lehet a kicsi többet nem fog, mert õ úgy tûnt annyira nem élvezte csak ment a nagy kutya után.
Hajtsátok vissza a kerítést ("tyúkháló" behegesztése úgy, hogy befelé dõljön). Mivel kõbõl van a kerítés, hiába magasítjátok, fel fog tudni rajta mászni. A kerítés visszahajtás nem is olyan drága, és ha van egy ügyes férfi ember a háznál, meg is tudja csinálni saját kezûleg. Segítséget nyújthat a minden napi séta, kutyaiskolába hordás, minél több feladat adása (trükkök tanítása, dog-dancing, agility), hogy le fáradjon szellemileg, ne legyen igénye máshol kielégíteni a kíváncsiságát. A szökés egyrészt ösztön, másrészt az unatkozás jele. És bár szukáknál kevésbé ajánlják szökési problémára, de az ivartalanítás is elõsegítheti a szökés elmulasztását. Azért is elõny, mert nem lesznek kölykei minden tüzelésénél...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!