Találatok a következő kifejezésre: A kutyámnak a bőre és (15 db)

A yorkshire terriernek érzékeny a bőre? És ha nem akkor lenne valami baja ha érzékeny bőrű kutyáknak való smaponnal mosdatnám?

0,5l-es tál elég neki ugye? És mennyibe kerülne kb a kutyasuli összesen?

Legjobb válasz: Hogyhogy összesen? Attól függ mennyi ideig, milyen tanfolyamra jártok, mi a célotok ( vizsgát is letenni, vagy csak alapfokú képzés ). Ahova én járok a kutyámmal, az havi 5500 Ft, ez heti 2 alkalom. Szerintem amúgy érzékeny bõre van, de ha nincs is, nem hiszem, hogy bármi baja lenne egy érzékeny bõrûeknek adott sampontól. Ez kb olyan, mintha bajod lenne a korpásodás elleni sampontól, mert nem korpás a hajad...

Hogyhogy összesen? Attól függ mennyi ideig, milyen tanfolyamra jártok, mi a célotok ( vizsgát is letenni, vagy csak alapfokú képzés ). Ahova én járok a kutyámmal, az havi 5500 Ft, ez heti 2 alkalom. Szerintem amúgy érzékeny bõre van, de ha nincs is, nem hiszem, hogy bármi baja lenne egy érzékeny bõrûeknek adott sampontól. Ez kb olyan, mintha bajod lenne a korpásodás elleni sampontól, mert nem korpás a hajad...
A kérdező hozzászólása: hát ilyen alap képzésre gondoltam, vizsga nélkül.

Találtam egy kutyát, nagyon koszos, összeált a szőre, elvittem orvoshoz, aztmondta vízallergiája van, és ha víz érné pirospdna a bőre és kihullana a szőre, mit lehet tenni? Nagyon szeretnék segíteni rajta, és valahogy helyrehozni.

Köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Talán próbáld meg a szárazsampont. Ne haragudj, érdemleges választ nem igazán tudok adni, de annyira jó, hogy vannak még ilyen rendes, jó szándékú emberek, mint te!

Talán próbáld meg a szárazsampont. Ne haragudj, érdemleges választ nem igazán tudok adni, de annyira jó, hogy vannak még ilyen rendes, jó szándékú emberek, mint te!
Ilyet se hallottam még, hogy a vízre legyen allergiás valaki. És mit iszik? Vörösbort? :) )) Elsõ lépés mindenképpen, hogy vágd rövidre a szõrét. Allergiapróba minden esetben úgy történik, hogy egy pici helyen kipróbálod, hogyan reagál. Ha tényleg nem bírja, akkor minél rövidebbre kell nyírni és én megpróbálnám babapopsitörlõ kendõvel tisztára sikálni.
Vízre nem lehet allergiás egy kutya! Maximum a vízben lévõ klórra! Különben már elpusztult volna szomjan! Vidd el kozmetikushoz, vagy hívj el egyet házhoz, aki nullára nyírja le szárazon a szõrét és utána vidd el egy tóhoz vagy patakhoz fürdeni sampon nélkül dörzsöld meg és kész. Az esõ is ráesik mégsincs semmi baja.
Szia! Szerintem fürdesd meg! Egy alkalom csak, nem hal bele, nem lesz semmi baja. Lehet, hogy allergiás de csak 1 fürdés. Tiszta lesz, és onnan ha ápolva van , nincs baj. Ez nem kínzás. Fürdesd meg csak 1 szer.
A kérdező hozzászólása: sok kutyán segítettem már, macskákon is, szeretem az állatok, köszönöm a dicséretet, és ez a bundáját és helyrehozná ? úgyértem a sártól nagyon össze vanr agadva, ráadásul puli
Ohh, puli?:) Nekünk is az van! Sajnos a legjobb megoldás amit tehetsz, hogy levágod rövidebbre a szõrét. Most úgy is jön a jó idõ, nem fog megfázni. És ne higgy annak a szövegnek, hogy nem nõ vissza. Vissza fog nõni, mi is rendszeresen nyírjuk a szõrét, és mindig visszanõ. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, nem akarom rendesenemgfürdetni , nem szeretném hogy baja legyen, szerintem akkor az lesz hogy alehetõ legrövdebre vágoma szõrét, vagy elviszm kozmetikushoz, és aztán megmosom szárazsamponnal, köszönöm szépen, még annyit, hogy a kutyauzmetikusnál ez kb mennyibe kerülne ?
A mi ónémetjuhászunk is "allergiás"volt a vízre. Pedig imádott fürödni. A tünete annyiból állt, hogyha beleszabadult a tóba pár napra rá véresre vakarta, harapdálta magát. Van erre vmi speckó sampon, a nevét sajnos már nem tudom, de kutyakozmetikában, vagy egy állatorvos biztos tud segíteni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, mindentmegfogok tenni hogy egy állatorvos segítsen, vagy kozmetikus, ha esetleg eszébejutna valakinek az a sampon neve örülnék ha szólna
Simán lehet allergiás reakció, legjobb lenne megmutatni egy dokinak.
Szerintem ez a mellékhatás rá van írva a dobozra. Ha már nincs meg keress rá neten, biztos fent van a leírás.
Teljesen normális! Az enyémnek is olyan a szõre, mintha le lenne nyalva, de õ fekete, ezért elszinezõdés nem látható. Keféld át kicsit a bundáját, akkor nem fog látszani! Ennyi!


Kutyám jobb első lábán a hajlatban a bőre megvastagodott és befekedtedett, középen meg kis véres seb van. Mi lehet:?

a kutya id?s, korát nem tudom, mert 2 éve találtam és már akkor öreg volt, kb 10-12 éves.Mintha az öreg boxeremnél is lett volna ilyesmi de már nem emlékszem. Õszintén ha nincs baj, nem hivnék dokit, mert most nem futja rá csak ha muszáj. Ugyhogy tapasztalatokat várok. Belentem neki Jóddal ideiglenesen.

Legjobb válasz: A belsõ vagy a külsõ felén van a lábnak?

A belsõ vagy a külsõ felén van a lábnak?
A kérdező hozzászólása: amugy valami öregségi nyavalyára tippelek, mert mintha lett volna anno a boxeremnek is, de már nem emlékszem.
A kérdező hozzászólása: neki is a fekete bõrréteg ott van már egy ideje de most véres lett a közepe. nemsoká kell jöjjön a doki a cicákat oltani, és akkor megmutatnám neki de arra vagyok kiváncsi h nem e tul késõ addig.
* -l Ja és a kutyusom 9 éves szuka.
Az én öreg Goldenemnek is van ilyen szintén a jobb elsõ lábán a hajlatban. Megvastagodott, sötét színû bõr, de neki nincs benne seb. Ha megnyomom nem fáj neki. Abban a kis foltban pedig kihullott a szõre. Amikor megfürdettem bepirosodott :O Körülbelül egy hete találtam rajta, még nem mentünk orvoshoz emiatt, de ha valaki valami okos információval szolgálna meg köszönöm :) 1
A kérdező hozzászólása: köszi mindenképpen.
A kérdező hozzászólása: jóddal kentem be, de veszek neki betadinet is.figyelni fogom és ha nem mulik akkor irány a doki.
Hát akkor nem tudom hogy mi lehet vele! Szerintem hívd fel a dokit telefonon és mond meg neki hogy mi van a kutyával. Õ majd megmondja hogy be kell e vinned vagy mit csinálj vele! De szerintem a szebet ha van otthon akkor betadinozd be és figyelj oda egy kis dejig hogy kutya ne nyalja le kb. 1-2 percig!
A kérdező hozzászólása: külsõ
Kívül van a könyökhajlatnál? Tehát az a része, ami leér, amikor fekszik? " A decubitus, magyarul felfekvés, leggyakrabban idõs kutyák könyökén jelentkezik. Az fokozott nyomásnak – pld. kemény fekhelyen, betonon és fõleg hidegen való fekvés miatt - kitett bõrterületen a nem elégséges helyi keringés és a helyi irritáció miatt kis helyi gyulladások, kis helyi bõrelhalások, és ennek ellensúlyozására szövetszaporulat keletkezik. Ez a bõrfelület a további irritáció hatására rendkívül sérülékeny, nehezen gyógyul. Vannak kifejezetten hajlamos fajták, amelyek egyedei között gyakrabban figyelhetõk meg ezek a problémák." http://www.petbed.hu

Lehet korpás a kutya? Olyan, mintha korpás lenne a bőre. Lehet valamivel kezelni, hogy elmúljon? Ha igen, mivel és hol lehet venni?

Legjobb válasz: Mekkora méretû a kutya? Hidegen sajtolt étolajat kell adni az ételéhez. Nagy kutyának 1 evõkanállal, kicsinek teáskanállal.

Mekkora méretû a kutya? Hidegen sajtolt étolajat kell adni az ételéhez. Nagy kutyának 1 evõkanállal, kicsinek teáskanállal.
Általában gomba okozza a korpásodást, úgyhogy valóban indokolt ilyenkor gombaölõ fürdetõt szerezni, mielõtt más tünetei is lennének.
Nekünk a spot ontól korpásodik egy-két napig a szõre minden egyes alkalommal. Ha nem csöpögtettél/öntöttél rá semmit, és az egész bundája korpás, akkor viszont valószínûleg tényleg gomba.
Nekünk is volt 1x korpa, de nagyon erõsen, nem tudom mi váltotta ki akkor belõle, de elvittem dokihoz, adott egy fürdetõt aztán el is múlt tõle 1-2 nap alatt.
A kérdező hozzászólása: Nyers, vagy fõtt tojást adsz neki?
Nekünk a kölcsönkutyánk korpásodik be mindig, olyan sz*r tápot kapott, hogy nem is csodálom, de olyankor rakok egy tojást a vacsijába, esetleg kétszer egymás után, ha nagyon gázos, és elmúlik.
fürdesd meg Dermilen samponnal, és alaposan szárítsd meg
Attól függ milyen fajta gomba, de a szõrhullás és a viszketés elég tipikus tünet.
A kérdező hozzászólása: Nem volt most csöpögtetve rá semmi. Nyáron volt spot-on bolhairtó csöppentve rá. Most csak bolhairtó nyakörve van.
A kérdező hozzászólása: Közepes méretû, foxi keverék, 8 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Milyen tünetei lehetnek még?
Nyers, csak ráütöm a tápra és kész. Persze nem mindegyik kutya szereti, de a többség odavan érte :)
ha megadod a fajtáját talán tudok segíteni
A kérdező hozzászólása: keverék kutya, beagle + valami

Kaukázusi farkas kutyámnak fáj az egyik szemme marmint pislogtatja. Tépi a saját szorét és alata ilyen csunya lesz a bore. A kutyámnak mi baja lehet?

Legjobb válasz: gondoltál arra, h elvidd orvoshoz? lehet h be van gyulladva a szeme, kapna rá vmi gyógyszert...

gondoltál arra, h elvidd orvoshoz? lehet h be van gyulladva a szeme, kapna rá vmi gyógyszert...
"a te kutyád se lenne nyugton ha a macskák menének neki" Most azt akarod nekünk bemesélni, hogy a 4-5 kilós macskák megtámadják a te mittudomén hány kilós kutyádat:D Megszakadok a nevetéstõl:D Biztos ugrálnak neki mi? Jesszus:D
Bocs, nekem 400 nm-es kertem van és 3 kistestû kutyám, és viszem õket sétálni minden este a párommal... Mert kellenek nekik az ingerek, és akkor nem lesznek olyan antiszociális dögök mint a tiéd, akit ki sem lehet vinni az utcára. Egyébként google-ban keress rá létezik-e kaukázusi farkaskutya. Elárulom neked én megnéztem és NINCS ilyen! (bár tudtam hogy nincs)
A kérdező hozzászólása: jaj és gondolom ha 100 négyzetméteru portád lenne amin szaladgálna akkor biztos nem vinéd sétálni
A kérdező hozzászólása: Képzeld el kaukázusi farkas kutya nem juhászkutya van törzskönyve bele van szépen írva és azért tudom mit vettem . Az álatorvos akkor kijön ha oltás van elég sok pénzért . és szerintem a te kutyád se lenne nyugton ha a macskák menének neki
Gombás, vagy atkás fertõzés.( még akár rühös is lehet) Nem lehet ingyé gyógyítani, kell az állatorvos!
Naja nem jön ki... Ezt sem hiszem el.
Mi az a kaukázusi farkas kutya? Bocs, de te még a kutyád fajtáját sem tudod. Kaukázusi juhászkutya, de mindegy. Mi az hogy elhúz? Gondolom nevelve sem volt. Egy megnevelt kutya normálisan megy séta közben (bár gondolom szerencsétlen sétálni sem jár). Oltásokat hogy kapja meg ha nem viszed el orvoshoz? Pff, szánalmas vagy.
A kérdező hozzászólása: az a baj hogy nem jön ki.. :(
Akkor meg hívd le a dokit
A kérdező hozzászólása: nem lehet elvini elhuz ha meglát valamit és tele van macskával az utca (arra van kitenyésztve hogy medvét oljon én semmi nem vagyok neki)
lövesd ki azt kész, a köcsög telkedet meg aknázd alá. és tanulj meg írni te szánalmas ellenzseni

Mik a kutya bőr rák tünetei? A kutyámnak kihulott a szőre és a bőre rózsaszínről fekete lett. Azt tudom, hogy neon cső alatt látni lehetett a gombákat

Legjobb válasz: Miért nem viszed orvoshoz, mi nem vagyunk orvosok, csak õ tud segíteni rajta, meg te azzal, hogy elviszed hozzá!

Miért nem viszed orvoshoz, mi nem vagyunk orvosok, csak õ tud segíteni rajta, meg te azzal, hogy elviszed hozzá!
A kérdező hozzászólása: De ók azt minták, hogy gombás egy rokonnak pedig ilye nvolt a kutya bõre és bõr rákos volt és azárt kérdeztem
A kérdező hozzászólása: mert õk nem montak ilyesmit és gondoltam hátha tudja valaki h mi a tünetie
Szerintem egy orvos szakavatottabb ilyen kérdésben, mint egy rokon. Adott valamit az orvos? Ha igen használt? Ha nem, vidd másik orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Adott gyógyszert, és azt mondta, hogy majd egy hét múlva hív, ha elfogy a gyógyszer, hogy vakarózik e.... De nem hívott és nem is vakarózik.

Hogyan taníthatom meg a kutyámat arra, hogy 20 m-ről kirohanjon a bójához, megkerülje, és lefeküdjön mellette?

1 éves border colliemmal a k99-es vizsgarendszer engedelmes ágazat 2. szintjére kéne megtanítani a bójás-kiküld?s feladatot. SOS!!!!! Segítsetek légyszi, mert kb másfél hetem van a vizsgáig és nem szeretnék megbukni, mert egy vagyon nekem egy ilyen tanfolyam. Egyébként kb ott tartunk, hogy leül a kutyus 30 cm-re a "bójától" ( virág, vagy virágcserép ), és én mondom neki, hogy bója+ egy nagy testjelet is adok ( rámutatok a bójára, és egy kicsit ki is lépek ), ? meg unottan, szinte félholtan kivánszorog, oda teszi az orrát, és rögtön vissza is jön.. Gyakorolni kellett az elején egy törölköz?vel, hogy odamenjen a törölköz?höz, és ráfeküdjön, de az nagyon jól ment az elején, aztán megunta a kutya.. Légyszives segítsetek, mert szoros az id?, és rossz nézni, hogy a többiek kutyája már testjel nélkül kirohan a bójához, és megkerüli, és lefekszik mellette.. SOS!!!!!! Köszi.

Legjobb válasz: Az elején jól ment!Akkor elszúrtad.Nem dícsérted meg,mikor meg csinálta,és ráunt.Egy hangúan tanítottad.Közben játszani is engedd.

Az elején jól ment!Akkor elszúrtad.Nem dícsérted meg, mikor meg csinálta, és ráunt.Egy hangúan tanítottad.Közben játszani is engedd.
Ja és csak 8 méterre kell kiküldeni Ü2-es vizsgán, gondolom arra gondoltál, mert az E/2-ben nincs is elõreküldés :) Szóval no para :)
Hagyj ki két napot szerintem teljesen. Nincs kaja, nincs gyakorlás, nézd szobanövénynek, ne állj vele szóba egyáltalán. Nem tudom, hogy egy borderrel célravezetõ-e, de nálunk ilyenkor a rohangálós kutyahaveros séták is kimaradnak, pisi-kaki, meg pórázfegyelmes menetelés van de az is szemkontaktus meg bármilyen szóbeli instrukció nélkül kussban. Ettõl általában harmadnapra megjön a munkakedve, és kiugrik a bõrébõl, hogy hozzá szóltam végre, és bármit megcsinál. Ütõs falatnak a sült/fõtt máj, szív mindig nagyon jó, fõleg ha a kutya kellõképpen éhes. Nem kell félteni, mi az alapfokon végig, és középfokon is szinte végig kötõdési tréningre voltunk ítélve, azaz kaja kizárólag munkára volt. Persze igyekeztem annyit dolgoztatni, hogy ne haljon éhen. A játék viszont rohadt fontos, hogy menjen együtt is! Nálunk amit a legjobban élvez, az az hogyha kötelet húzunk, nyerhet és utána megkergetem õ meg menekül a kötéllel. Nálatok semmi nincs ami bejönne? Ez nagyon kéne valahogy, mert így tudod lelkesíteni. Egyébként ne aggódj, ha nem jön össze a vizsga mehetsz pótvizsgázni, nem kell az egész tanfolyamot ismételni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Most kihagytunk 2 napot teljesen (szombat, vasárnap semmi és pénteken csak 1 csontot kapott). Szóval most éhesnek kell lennie, úgyhogy van már máj és szív is sütve, a játék meg a labda, a frizbi és igazából minden tárgy, amit el lehet hajítani. Azért írtam, hogy nem tudok vele játszani, mert a kutyaiskolán eszköz nélkül játszunk a jackpotok után. Szóval ezek rendben is vannak, de nem tudom, hogy hogyan kezdjek hozzá a bója tanításához, hogy mik a lépései!!
A kérdező hozzászólása: +még kérdezném, hogy ha nem áll meg az ott-ra, vagy egybõl a fekszikre, akkor mit csináljak?? köszi
Nekem nem érne meg annyit semmilyen vizsga, hogy napokig éheztessem meg ne szóljak hozzá, ne foglalkozzak vele.Utóbbi értelmét nem is pontosan vágom.A kutyát nem munkagépnek tartom, hanem társnak. Nekem bullterrierem van, ugyanolyan tökagyú, mint a fajtája bármelyik egyede, ideggyenge is, vele nem is iskolázgatok. Az ugyanilyen fajta elõdje viszont vizsgázott volt, versenyeztünk, bemutatóztunk, õrszolgálatban dolgoztunk. Ha kiképzésnél nem tetszett neki egy feladat, pár napig nem foglalkoztunk munkával, játszott, pihent, utána kezdtünk dolgozni a legegyszerûbb alapokkal kezdve, ami már jól ment neki.Ha egy feladat nem ment neki abszolút, visszatértünk az elõzõ, még jól menõ gyakorlathoz. Nem savanyodott be, nem unta meg a munkát.Ha hosszabb idõ kellett a rendesnél egy gyakorlat megtanítására, nem baj, mentünk a következõ vizsgára, nem voltunk idõhöz kötve, senki nem sürgetett.Nekem nem ért meg semmilyen vizsga annyit, hogy a kutya rosszul érezze magát. Egyébként klikkert próbáltad már?A tanfolyamon a kiképzõk nem segítenek?

Megfazhatott a kutyam bore, es attol korpas?

2-3 napja kezdett latszani,ma mar jobban,miutan kifesultem,mert a borerol jon fel.Az etrendjen nem valtoztattam,hogy attol lenne.Viszont most hideg van,es sokat hempereg a hoban,meg meg is azott es bar megtoroltem,lehet nem jol szaradt meg.Nem tudom,attol lehet?Es ha igen,ilyen esetben mivel lehet kezelni?

Legjobb válasz: Ki van száradva a bõre, ami a nagy hideg miatt van.

Ki van száradva a bõre, ami a nagy hideg miatt van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!