Találatok a következő kifejezésre: A kutyámnak a bőre (46 db)

A kutyámnak a könyökcsont magasságában hiányzik a szőre, a bőre szürkés, az állatorvos nyara. Van ötlet arra hogy mi ez? Mit csináljak vele?

Legjobb válasz: 1. vagyok Azért is jó, ha kezelteted, mert ez lassan ugyan, de növekszik, így kezeletlenül szép lassan kopasz lesz a kutyád ( és nem mellesleg szerintem bele is halhat ).

1. vagyok Azért is jó, ha kezelteted, mert ez lassan ugyan, de növekszik, így kezeletlenül szép lassan kopasz lesz a kutyád ( és nem mellesleg szerintem bele is halhat ).
Májbetegsége van, az én kutyámat már nem lehetett kezelni mikor megtudtuk, 3 nap múlva meg is halt.
Ugyanez van az én kutyámmal. Plusz neki a füle tövében is van egy pici pötty. Két állatorvos kezelte kétféleképp, de csak találgattak, hogy gomba, vagy atka, eddig nem javult, így rá fogjuk szánni a 7 ezres bõrkaparék vizsgálatot, abból biztosan kiderül mi okozza és már célzottan tudjuk kezelni.
ez tényleg olyan mint egy sebhely. lehet hogy volt egy sérülése, ahol aztán nem nõtt ki a szõr. nekem eddig akárhány kutyám volt (többnyire németjuhászok) mindnek ilyen volt a könyöke. ha viszitek oltatni veszettség ellen kérdezzétek meg, de ha a kutyát láthatóan nem zavarja, akkor én nem foglalkoznék vele.
Utolsó, most megnyugtattál. Csak olyan kínos, nehogy a többi kutyás azt gondolja fertõzõ a kutyám én meg hordom közéjük... ( elnézést a kérdezõtõl, hogy nem vele foglalkoztunk )
Egyszerûen csak kikopott, nem kell megijedni, a nagyobb testû kutyáknál, akik sokat fekszenek betonon, ez gyakran elõfordul. Lehet kenegetni neki zsíros krémmel, de ez nem igazán zavarja õket, szóval felesleges.
15:48 vagyok. Igen lehet kifekvésnek is nevezni, vagy felfekvésnek is. Nekem kanárim van, és nekik laza szerkezetû a bõrük. Egyik évben belekenõdött valami baci, és gennyes trutyi jött belõle amikor megnyomtuk. Antibiotikumokkal meg nem tom mivel volt kezelve. Aszem kenni is kellett valami gyulladás csökkentõ krémmel, meg kinyomkodni. Viszont nem mindig kenõdik be, nálunk is csak egyszer fordult elõ. Én amúgy puhítom neki neogranormon krémmel, mert nem akarom hogy nagyobb legyen ez a szõr nélküli rész, és próbálom úgy alakítani, hogy minél kevesebbet feküdjön kemény talajon.
1. vagyok, a "fényképes". A mi kutyánk stafford keverék, szintén laza bõrû. Ma elkezdtem a körömvirágkrém-kúrát, meglátjuk javul-e.
ez egyértelmûen felfekvés. Nyáron gyakrabban elõfordul a nagyobb testû, és a kicsit ducibb kutyáknál. Ilyenkor többet hûsöl a betonon. bekenheted körömvirág krémmel esetleg. nem kell orvoshoz vinni.
A mi kutyánknak (kuvasz) is volt kezdõdõ felfekvése a könyökén. Nem volt nagy és még megkeményedve sem volt nagyon. Én Kék Lukács kenõccsel kentem neki és már a szõre is visszanõtt.
Nem váladékozik, száraz és nem is viszket neki. Az egyik hozzászóló említette a kamillát, ki fogom próbálni a kamillás krémet. A füle aggaszt, mert az néha viszket neki és néha vérzik neki, ha kivakarja, vagy játék közben belekap egy másik kutya. bár az is lehet, hogy csak egy nem gyógyuló seb?? Nem tudom, mindenesetre olyan a füle, mintha lyukasztóval ki lenne csípve belõle egy darab. Most pl. ugyanolyan száraz, szürke a bõr, mint a könyökén. http://kepfeltoltes.hu/110906/F_nyk_p_4037_www.kepfeltoltes...
attól, hogy elég aktív még az ideje nagy részét fekvéssel tölti... Persze, hogy nem említette egyik orvos sem; mennyit hagytál ott?! Én erre a két képre is azt mondom, hogy egy egyszerû kifekvés. Ha nem váladékozik, nem nyalja én biztos nem vinném emiatt orvoshoz
A kérdező hozzászólása: Kedves 1.! pontosan ilyen!
Még mindig 1. vagyok. Sosem gondoltam arra, hogy felfekvés lenne mivel "csak" 23 kg és egy 1, 5 éves aktív kutyáról van szó. Két orvos is látta, egyik sem említette, hogy ez is lehetne az ok. Legalábbis a mi esetünkben.
az én labimnak is iylen a lába :( a könyökénél egy cm-es 'körön' szürkés a bõre és hiányzik a szõr. mi eddig azt gondoltuk hogy kifeküdte mert elég sokat fekszik betonon. akkor ez nem így van? :(
1. vagyok Lefotóztam gyorsan mindkét elsõ lábát, az enyémnek ilyen, látszik, hogy nem pont a könyökcsonton, hanem mellette van: http://kepfeltoltes.hu/110906/F_nyk_p_4034_www.kepfeltoltes... http://kepfeltoltes.hu/110906/F_nyk_p_4035_www.kepfeltoltes...
A kérdező hozzászólása: labrador keverék
Mekkora kutyád van? Nagy testû kutyáknál gyakran elõfordul a felfekvés a könyök ízületen, vagy a hátsó lábakon is csánk tájékon. A szõr kihullik, a bõre szürkés színû lesz. Egy képet nem tudnál betenni? Ám mivel sokszor könyökölnek a kutyák a földön betonon, így elõfordul, ( fõleg a laza bõrûeknél ), hogy befertõzõdik ez a rész, és tályog is keletkezhet. Ekkor már komolyabb állatorvosi kezelésre szorul a dolog.
Enyémnek is ilyenje van, és meleg kamillateával kenegettem, lassan ugyan de már gyógyul :) Elõtte kentem Betadinnal is.
nem csak kifeküdte?!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Milyen fajta kutya a boo?

Nagyon aranyos kutya és szeretnék én is egy ilyen fajtát tudom hogy ez nyirva van csak nem tudom hogy milyen fajta! köszi a segítséget! (bocsi , dislexiás vagyok ezért nem tudok helyesenírni)

Legjobb válasz: Pomerániai törpe spicc, magyarországon kevesen tenyésztik az ára kb 300 000-tõl a csillagos égig.

Pomerániai törpe spicc, magyarországon kevesen tenyésztik az ára kb 300 000-tõl a csillagos égig.
A spicc pont nem az a tipikus öleb habitusú kutya...
Semmit nem tudsz róla, csak láttál egy képet. Inkább ne!
Mert mi baj az uszkárral? Hogy normális, könnyen tanítható, nem az agyonszaporított divatkutya?
A kérdező hozzászólása: igen tudom de én nem úszkérsz szeretnék
A toy uszkár nagyon pici! De amúgy bolognese, havanese, a westinek spánieles szõre van (trimmelõs).
A kérdező hozzászólása: nem ölebnek tartanám ! amúgy milyen göndör szõrû kutya van mint pl az uszkár vagy az ír vízi spániel vannak még ilyen szõrüek kisebb miéretben?
A kérdező hozzászólása: Olcsobban venni
A kérdező hozzászólása: Uristen de. Mar nem is venni?
Ha ennyire kinézet alapján akarsz kutyát, akkor miért nem veszel plüsskutyust?:D

Kutyám jobb első lábán a hajlatban a bőre megvastagodott és befekedtedett, középen meg kis véres seb van. Mi lehet:?

a kutya id?s, korát nem tudom, mert 2 éve találtam és már akkor öreg volt, kb 10-12 éves.Mintha az öreg boxeremnél is lett volna ilyesmi de már nem emlékszem. Õszintén ha nincs baj, nem hivnék dokit, mert most nem futja rá csak ha muszáj. Ugyhogy tapasztalatokat várok. Belentem neki Jóddal ideiglenesen.

Legjobb válasz: A belsõ vagy a külsõ felén van a lábnak?

A belsõ vagy a külsõ felén van a lábnak?
A kérdező hozzászólása: amugy valami öregségi nyavalyára tippelek, mert mintha lett volna anno a boxeremnek is, de már nem emlékszem.
A kérdező hozzászólása: neki is a fekete bõrréteg ott van már egy ideje de most véres lett a közepe. nemsoká kell jöjjön a doki a cicákat oltani, és akkor megmutatnám neki de arra vagyok kiváncsi h nem e tul késõ addig.
* -l Ja és a kutyusom 9 éves szuka.
Az én öreg Goldenemnek is van ilyen szintén a jobb elsõ lábán a hajlatban. Megvastagodott, sötét színû bõr, de neki nincs benne seb. Ha megnyomom nem fáj neki. Abban a kis foltban pedig kihullott a szõre. Amikor megfürdettem bepirosodott :O Körülbelül egy hete találtam rajta, még nem mentünk orvoshoz emiatt, de ha valaki valami okos információval szolgálna meg köszönöm :) 1
A kérdező hozzászólása: köszi mindenképpen.
A kérdező hozzászólása: jóddal kentem be, de veszek neki betadinet is.figyelni fogom és ha nem mulik akkor irány a doki.
Hát akkor nem tudom hogy mi lehet vele! Szerintem hívd fel a dokit telefonon és mond meg neki hogy mi van a kutyával. Õ majd megmondja hogy be kell e vinned vagy mit csinálj vele! De szerintem a szebet ha van otthon akkor betadinozd be és figyelj oda egy kis dejig hogy kutya ne nyalja le kb. 1-2 percig!
A kérdező hozzászólása: külsõ
Kívül van a könyökhajlatnál? Tehát az a része, ami leér, amikor fekszik? " A decubitus, magyarul felfekvés, leggyakrabban idõs kutyák könyökén jelentkezik. Az fokozott nyomásnak – pld. kemény fekhelyen, betonon és fõleg hidegen való fekvés miatt - kitett bõrterületen a nem elégséges helyi keringés és a helyi irritáció miatt kis helyi gyulladások, kis helyi bõrelhalások, és ennek ellensúlyozására szövetszaporulat keletkezik. Ez a bõrfelület a további irritáció hatására rendkívül sérülékeny, nehezen gyógyul. Vannak kifejezetten hajlamos fajták, amelyek egyedei között gyakrabban figyelhetõk meg ezek a problémák." http://www.petbed.hu


A kutyámnak allergia következtében bizonyos helyeken nem volt bőre a nyáron, a bőre visszanőtt, de a szőre nem. Milyen módszerrel lehet visszanöveszteni a szőrét?

Legjobb válasz: Nem írtad, mire volt allergiás: Amúgy : nyers koszt, és lazacolaj. Ezt javasolnám minden olyan kutyának, akiknek szõr/bõr illetve allergia (vagy bármilyen jellegû) problémáik vannak.

Nem írtad, mire volt allergiás: Amúgy : nyers koszt, és lazacolaj. Ezt javasolnám minden olyan kutyának, akiknek szõr/bõr illetve allergia (vagy bármilyen jellegû) problémáik vannak.
[link] [link] + [link]
Meg kell várni a következõ vedlést. Ha akkor sem nõ ki, a vakarás miatt megsérültek a szõrtüszõk, akkor ott semmilyen módszerrel nem lesz szõr. (vagy pillanatragasztóval, de az nem igazán egészséges :D )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!
Hasonló volt a mi kutyánkkal is. Kiegészítõ kezelésként Allerderm Spot On-t használtunk. Igaz, neki nem volt teljesen szõrtelen a bõre, de szinte meg lehetett számolni a szõrszálait egyes helyeken. Egész szépen bedúsult mostanára a szõre ahol kezeltük. Egy próbát megér, hátha nektek is használ.

15 éves kutyám nem hajlandó inni hónapok óta, lehet hogy a vízhiánytól ereszkedett meg a bőre?

Kb fél éve csak konzerv kutyatápot és zsírosabb, hígabb házi kosztot kap, mert nagyon szorulásos, és már nem tudta elvégezni a dolgát. Viszont amióta nincs száraz táp, szinte egyáltalán nem iszik. Mostanra eléggé lefogyott, illetve kiáll a gerince és lóg a bőre, Tudom hogy az öregség miatt is lehet ez, és orvoshoz is fogunk menni, mert aktuális az oltás, de kíváncsi lennék addig is mi lehet ez. Vizelete van, sajnos ide is pisil esténként a lakásba, de ez már más téma.

Legjobb válasz: az konzerv kajában és a "házi kosztban" jóval nagyobb a nedvesség, így nem meglepõ hogy a kutya az étrend változása következtében már nem iszik annyit mint annak elõtte, mivel az étel tartalmazza a számára megfelelõ nedvességet. a konzerv ugyanakkor 80% víz, és bár emiatt megérted miért nem iszik az ebed, de jó volna azt is megérteni hogy a konzerv kaja egy igen silány tápanyag a kutya számára. jóval többet kellene neki ahhoz adni hogy elég legyen (figyelembe véve a maradék 20%ot, tehát a konzerv összemennyiségének 20%a kaja a kutya számára csak!)... ezt figyelembe véve, nem is olyan meglepõ ha a kutya elkezdett fogyni (hiszen nem kap annyi tápanyagot mint annak elõtte a szárazzal) és ezáltal természetesen megereszkedett a bõre ami szintén a hirtelen fogyásnak köszönhetõ.

az konzerv kajában és a "házi kosztban" jóval nagyobb a nedvesség, így nem meglepõ hogy a kutya az étrend változása következtében már nem iszik annyit mint annak elõtte, mivel az étel tartalmazza a számára megfelelõ nedvességet. a konzerv ugyanakkor 80% víz, és bár emiatt megérted miért nem iszik az ebed, de jó volna azt is megérteni hogy a konzerv kaja egy igen silány tápanyag a kutya számára. jóval többet kellene neki ahhoz adni hogy elég legyen (figyelembe véve a maradék 20%ot, tehát a konzerv összemennyiségének 20%a kaja a kutya számára csak!)... ezt figyelembe véve, nem is olyan meglepõ ha a kutya elkezdett fogyni (hiszen nem kap annyi tápanyagot mint annak elõtte a szárazzal) és ezáltal természetesen megereszkedett a bõre ami szintén a hirtelen fogyásnak köszönhetõ.
Elsõ jól írta. Max annyit tennék hozzá hogy inkább valami jobb minõségû senior tápot áztass neki ha szárazon esetleg nem tudja megenni és azzal etesd.
A kérdező hozzászólása: Erre gondoltam én is, viszont a széklete kb ugyan annyi mint azelõtt, és most is idõnként beszorul, tehát nem hígat kakil. Száraz tápból elég keveset evett mert nem volt a kedvence. Inkább a házi kosztnál nagyobb a változás, mert köretet, rizst, krumplit nem kap a húshoz, mert az is hasfogó. De ha emiatt lefogyott vagy neadjisten éhezett, mert úgymond kevés kaját kapott, eléggé bûntudatom van :-(
Szerintem ne okold magad, egy ídõs kutyának már nagyon más az emésztése mint egy fiatalnak és ez nem mindíg jut eszünkbe. Nekem is idõs a kutyám ezért most tápot váltotam erre http://www.dogshop.hu/kutyatapok/brit-kutyatapok/8659-brit-p.. Azon kívûl heti 2x kap nyers csirke nyesedéket, csont nélkûl, 2x kaukázusi kefírt és lazac olajat minden nap ezt a fajtát http://www.dogshop.hu/kutyatapok/brit-care-kutyatapok/8552-b.. Nálluk hozott erdeményt azóta jobb a kedve és szorulás se nagyon van.
dehogy, éhezni biztos nem éhezett hiszen evett. nem kell hogy bûntudatod legyen, sajnos nem egyszerü dolog kiszámolgatni, megtalálni azt a táplálékot ami mindenben pont megfelelõ. az utolsó nagyon jókat írt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon kedvesek vagytok!

3 hónapos palotpincsi kutyámnak hámlik a bőre, mintha száraz lenne. Lakásban tartott ápolt kutyi? Mivel lehetne kezelni?

Legjobb válasz: Lehet hogy bõrbetegség.Ilyen az én kutyámnak is volt.Száraz volt a bõre a fenekénél és már a szõrt is levakarta.Elvittük állatorvohoz és felírt egy gyógyszert már nemtudom mi a neve és azzal kellett mindig kenegetni. És az én kutyám udvaron tartott :)

Lehet hogy bõrbetegség.Ilyen az én kutyámnak is volt.Száraz volt a bõre a fenekénél és már a szõrt is levakarta.Elvittük állatorvohoz és felírt egy gyógyszert már nemtudom mi a neve és azzal kellett mindig kenegetni. És az én kutyám udvaron tartott :)
Nem kell sûrûn fürdetni, attól is hámlik a bõre.
Talán a természetes közeg hiányzik neki.... :(
Ha megfürdetted kend be egy kis balzsammal:) a tapancsait pedig glicerinnel:)

Lehet korpás a kutya? Olyan, mintha korpás lenne a bőre. Lehet valamivel kezelni, hogy elmúljon? Ha igen, mivel és hol lehet venni?

Legjobb válasz: Mekkora méretû a kutya? Hidegen sajtolt étolajat kell adni az ételéhez. Nagy kutyának 1 evõkanállal, kicsinek teáskanállal.

Mekkora méretû a kutya? Hidegen sajtolt étolajat kell adni az ételéhez. Nagy kutyának 1 evõkanállal, kicsinek teáskanállal.
Általában gomba okozza a korpásodást, úgyhogy valóban indokolt ilyenkor gombaölõ fürdetõt szerezni, mielõtt más tünetei is lennének.
Nekünk a spot ontól korpásodik egy-két napig a szõre minden egyes alkalommal. Ha nem csöpögtettél/öntöttél rá semmit, és az egész bundája korpás, akkor viszont valószínûleg tényleg gomba.
Nekünk is volt 1x korpa, de nagyon erõsen, nem tudom mi váltotta ki akkor belõle, de elvittem dokihoz, adott egy fürdetõt aztán el is múlt tõle 1-2 nap alatt.
A kérdező hozzászólása: Nyers, vagy fõtt tojást adsz neki?
Nekünk a kölcsönkutyánk korpásodik be mindig, olyan sz*r tápot kapott, hogy nem is csodálom, de olyankor rakok egy tojást a vacsijába, esetleg kétszer egymás után, ha nagyon gázos, és elmúlik.
fürdesd meg Dermilen samponnal, és alaposan szárítsd meg
Attól függ milyen fajta gomba, de a szõrhullás és a viszketés elég tipikus tünet.
A kérdező hozzászólása: Nem volt most csöpögtetve rá semmi. Nyáron volt spot-on bolhairtó csöppentve rá. Most csak bolhairtó nyakörve van.
A kérdező hozzászólása: Közepes méretû, foxi keverék, 8 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Milyen tünetei lehetnek még?
Nyers, csak ráütöm a tápra és kész. Persze nem mindegyik kutya szereti, de a többség odavan érte :)

Ha egy kutya férges akkor az a bőre alatt van?

ha egy kutya férges és ugye állítólag a féreg a bőre alatt van akkor keletkezhet ott egy pukli ahol a féreg van?? milyen veszélyei vannak? és viszket a kutyusnak?

Legjobb válasz: Bõrféreg esetén igen, keletkezhet pukli a bõr alatt. Ez még a jobbik eset, ugyanis a microfilaria parazitát a szúnyog terjeszti, és okozhat szívférgességet is. Csináltass egy vérképet, az kimutatja, ha microfilaria fertõzése van. Ezután fontos kideríteni, hogy nem szívféreg e, mert annak a kezelése sajnos nagyon nehéz. Egyébként bár sokan nem is veszik észre, de nagyon sok kutya fertõzött ezzel a parazitával. Szerencsére nem komoly probléma, rengeteg kutya éli le az életét így, és igazából tünetmentesek, leszámítva néhány puklit, ami bizony féreg a bõr alatt. Ha bõrféreg, azt Stronghold cseppel kell majd kezelni 3-4 hónapig. Én tavaly kezeltem ki ebbõl a kutyámat, szóval nagyon utána jártam a dolognak, ha bármi kérdéses van szívesen segítek.

Bõrféreg esetén igen, keletkezhet pukli a bõr alatt. Ez még a jobbik eset, ugyanis a microfilaria parazitát a szúnyog terjeszti, és okozhat szívférgességet is. Csináltass egy vérképet, az kimutatja, ha microfilaria fertõzése van. Ezután fontos kideríteni, hogy nem szívféreg e, mert annak a kezelése sajnos nagyon nehéz. Egyébként bár sokan nem is veszik észre, de nagyon sok kutya fertõzött ezzel a parazitával. Szerencsére nem komoly probléma, rengeteg kutya éli le az életét így, és igazából tünetmentesek, leszámítva néhány puklit, ami bizony féreg a bõr alatt. Ha bõrféreg, azt Stronghold cseppel kell majd kezelni 3-4 hónapig. Én tavaly kezeltem ki ebbõl a kutyámat, szóval nagyon utána jártam a dolognak, ha bármi kérdéses van szívesen segítek.
A féreg a belében van. A bõre alatt atka vagy rüh lehet.
van bõrféreg, szív féreg illetve bélféreg keletkezhet sõt olyat is láttam már mikor a bõrbõl másztak elõ a férgek...
A kiskutyák hasán át a bõrõn keresztül is bejuthatnak a férgek szó szerint befúrják magukat, de nyugtatás képp az embereknél is van ilyen keres rá larva migrans visceralis et cutanea.A parazitológia a legjobb horror tudomány.
Szóval milyen és mekkora puklit fedeztél fel a kutyádon? Más színe van mint máshol a bõrének? Egyéb tünet?
nem csak kiskutyáknál van bõrféreg...felnõtteknél is lehet a szúnyogok terjesztik
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek :) sokat segítettetek.
ha megadod a fajtáját talán tudok segíteni
A kérdező hozzászólása: keverék kutya, beagle + valami

Hogy lehet leszoktatni a kutyát arról, hogy egy bizonyos bokor tövébe végezze a dolgát?

Tele van fákkal az udvarunk, amikben kevésbé tenne kárt, mégis egy bizonyos, kényes örökzöld a kedvenc helye, aminek az alja már kezd sárgulni. van erre valami megoldás? Igaz az, hogy ivartalanítás után úgy pisil mint a lány kutyák? Mindenképp tervbe van véve az ivartalanítás, de most nincs rá keret.

Legjobb válasz: Idegen kutyák esetében rózsa-ágakkal szokás körbekeríteni a bokrot. Így tanulja meg a leggyorsabban, Pavlov. Gondolom a saját kutyád nem akarod bántani, tehát marad a nevelés.

Idegen kutyák esetében rózsa-ágakkal szokás körbekeríteni a bokrot. Így tanulja meg a leggyorsabban, Pavlov. Gondolom a saját kutyád nem akarod bántani, tehát marad a nevelés.
utolsónak: az én kutyám a rózsabokor tövébe fekszik mindig és nem zavarja :( Én sem értem, hogy nem szúrja meg, de nem zavarja. Én egy szép kis 10 cm magas díszléces kerítést javasolnék a bokor köré, obiban nem drága, és jól is néz ki.
Nagy munkával.Kiköltözöl a bokorhoz és ahányszor odajönne pisilni rászólsz. Sajnos csak ez mûködik, vagy körbekeríted. Ivartalanítás után nem fog úgy pisilni mint a lányok, de kevesebbet fog, nem jelöli körbe a kertet és a vizelete is megváltozik, nem olyan maró már.
Ez a kerítéses ötlet jónak tûnik :)
Nálunk a kerítés sem vált be. Átugrottak rajta. Konkrétan azzal töltötték az idõt, hogy átugráltak rajta - mert az milyen jó :) - úgyhogy nálunk ez nem használt. Édsanya ki volt akadva, de nekem tetszett, meg a kutyáknak is :) Azért egy próbát mindenképp megér a kerítés dolog. :)
Az elõzõnek: Ha átugrik a kerítésen, akkor közvetlen a bokorba landol.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mindegyik nagyon hasznos, bár a kerítéssel az az egy gondom van, hogy ezek a bokrok a kerti kézmosót veszik körül U alakban, amin belül már van egy kerítés. ha még kívülre is teszek, úgy fog kinézni, mint egy bokorral töltött kerítésszendvics :-)))))Elsõ körben kipróbálok egy olcsó megoldást, oda állítok valami alacsony deszkát és rövid idõn belül kiderül, hogy vonzódik-e még a helyhez. (mert ha azt is célba veszi, a fû is eltûnik a környékérõl.)Ha nem válik be, jön a nevelés. Késõbb mindenképp ivartalanítás lesz a vége, addig is mentjük ami menthetõ :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!