Találatok a következő kifejezésre: A kutyám vemhessége (14 db)

Mennyi idő a kutyák vemhességi ideje?

Legjobb válasz: google a barátod :) https://www.google.hu/search?q=kuty%C3%A1k+vemhess%C3%A9ge&a..

A kérdező hozzászólása: Kösz
58-63 nap
9
59-63 nap(felénk:) )
58-63 nap hivatalosan, + - 2-3 nap.

Mik a jelei a kutyai vemhességnek?

Van egy Máltai kis kutyám 8 hónapos .. Most volt meg az elsõ tüzelése és vártam vele míg ki ivartalaníttatom de van egy Kan kutyánk is (yorkshire) nem gondoltam hogy meg történik a "baj" de hát láttam õket összeragadva gondolom hogy viselõs.. HELP !

Legjobb válasz: Irány a doki és ivartalanítsd! Még nem késõ! A szuka bele is halhat a szülésbe. Iszonyat fiatal nincs más megoldás csak az ivartalanítás!!

Irány a doki és ivartalanítsd! Még nem késõ! A szuka bele is halhat a szülésbe. Iszonyat fiatal nincs más megoldás csak az ivartalanítás!!
Akkor hívd ismét a dokit, és foglalj idõpontot sterilizálásra.
akkor bõven belefér az ivartalanítás a jövöhéten
A kérdező hozzászólása: összeragadva õket csütörtökön láttam
igen utolsó, akkor is ivartalanítanak.
Akkor is ivartalanítják amikor vemhes?
egy szuka kb 63-64 napig vemhes, ez alatt az idõ alatt bármikor lehet ivartalanítani, persze jobb minél hamarabb, de ha tényleg nem tudod másikhoz vinni akkor kibir egy hetet
Pontosan mikor láttad õket összeragadva?
A kérdező hozzászólása: Csak most az a baj hogy a doki nem rendel egész héten .. (épp most beszéltem vele telefonon)csak jövõhéten lesz itt ... várhatok eddig vele ??? .. vagy már nagyon sürgõs? itt a körzetben nincs más állatdoki .. meg hát nem is ismerek mást ... mit tegyek ??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat holnap dokihoz viszem és kiivartalaníttatom ... nem is szeretnék kis kutyákat
Ilyenkor ki kell ivartalanítani... Ismerõsöm kapott fogamzásgátló szurit a kutyához, de nem használt, vemhes lett a kutya. Kapott szurit, amitõl majd elpusztulnak a kicsik, de az sem történt meg, ráadásul 14 kiskutya született volna belõle, de amint megtudták, hogy vemhes a kutya, kiivartalanították.
Van egy tüzelõ szukád...és van egy kanod is. Mégis miért nem gondoltad, hogy ebbõl "baj lesz"? Megbeszélted velük, mint felnõtt a felnõttel, és önmegtartóztatást fogadtak??? Irány az orvos, és ivartalaníts, most.
vemhesség alatt is lehet ivartalanítani, a szukád még túl fiatal, belefog pusztulni vagy a vemhességbe vagy az ellésbe
Ivartalanítsd még most, vemhesség alatt is lehet, nagyon fiatal nem biztos hogy kibirni, és a kölykök is halva születhetnek, ne kockáztass!!
Van lehetõség egy injekcióra ami elhajtja a kicsiket. Semmivel nem durvább, mintha megszülné õket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat el van intézve Hétfõn viszem ivartalanítani (már megbeszéltem)

Panelban élő tenyésztők! Ha a kutya a vemhesség végén jár, hogy oldjátok meg a sétáltatást, lépcsőztetést?

Gondolom egy kisebb kutyát ölben is le lehet vinni, de egy nagyobb termet?vel mi a helyzet? Szülés után nem viszi fel a bacikat a kicsikhez? Jelentem se szaporító nem vagyok, se semmi, mert kutyám sincs, puszta érdekl?dés!

Legjobb válasz: Szerintem kizárt dolog hogy valaki nagyobb testû kutyával panelban komolyabb tenyésztést folytasson... Olyan biztos van akinek becsúszik egy alom, de azok nem hinném hogy figyelnek a lépcsõztetésre. A 'bacikat' meg a nem panelban élõkhöz is be lehet vinni.

Szerintem kizárt dolog hogy valaki nagyobb testû kutyával panelban komolyabb tenyésztést folytasson... Olyan biztos van akinek becsúszik egy alom, de azok nem hinném hogy figyelnek a lépcsõztetésre. A 'bacikat' meg a nem panelban élõkhöz is be lehet vinni.
Szerintem nagytestût senki nem tenyészt panelban. Én kistestûek közül is csak 1 tenyésztõt tudok aki panelban tenyészt...mi nem panelban lakunk de az anivetben kapható fertõtlenítõ szõnyeget használjuk (amit haszonállat telepek szoktak ) ezen kell áthaladni a belépéshez és gyakran felmosunk bár most már a Sagewash fertõtlenítõ rendszert használjuk, ezt akár lakásban is lehet használni
Hát nálam nem panelba de koleszban már neveltem fel 6 nagytestû kölyköt ( az alom be volt tervezve de anyukám pont akkor került kórházba amikor a kutya már mindennapos volt így nálam született Pesten a koleszba)hát vicces kör volt... a konyhát feltöltöttük forgáccsal és konkrétan ott laktak a kicsik, plusz egész nap szólt a zene nehogy meghallják a kiskutyákat, szegény anyjukat is minden nap hadmûvelet volt kivinni sétálni hisz kutyát be se szabadott hozni...vicces kör volt, soha nem vállalnám be újra. szerencsére pont akkor voltam utolsó éves az állatorvosin így az oltásokat betudtam adni én (persze az akkori dokink tudtával és le is pecsételte)Ennek már lassan 10 éve...hogy repül az idõ :)
Egy ismerõs filája fog elleni panelban...kíváncsi leszek, hogy 5-7 kölyök mit fog ott mûvelni :) Kistestû fajta tenyésztése még elfogadható lakásban, de nagytestûeké szerintem nem
Bocs, de én megrugdosnám aki képes panelban kutyákat tenyészteni.
Ebben az egyben nem óhajtottak gazdisodni. XD Neveléssel megoldottuk a dolgot. A barátnõm alaszkai malamutja viszont nem volt túl szerencsés. A kutyus fajtiszta volt, szintén kertes házban tartották, kutyasuliba is vitték, nagy gondot fordítottak a nevelésére már kiskora óta és nagyon okos és szófogadó kutyus volt, de õ is ugyanúgy kiszökött a kapun. Sajnos õk egy forgalmas út mellett laknak, és a kutyust elütötte az autó. Azonnal meghalt. :-(
A kérdező hozzászólása: Jó, mondjuk egy uszkár nem udvarba való, de tény hogy kertes házban könnyebb lehet a tartása. 6 hónaposan még nem gazdisodtak? :(
A kérdező hozzászólása: Szegény malamut :( Jóég, na meg mire az a sok kölyök szobatiszta lesz.... meg annyit sétáltatni, nem semmi! Amúgy pont ilyesmire gondoltam, hogy ezeket hogy fogja majd õ megoldani? :/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még régebben olvastam, hogy az egyik uszkártenyésztõ panelban kezdte a tenyésztés és errõl ugrott be.
Szia, nekem most vemhes rottweilerem van panelban, de a földszinten lakunk, semmit nem kell lépcsõzni szerencsére. :) Tudom, le leszek oltva, nem is írok többet...
A kérdező hozzászólása: 19:18 az egy élmény lehetett :D Akkor ti a konyhát adtátok át a kölyköknek... nagyon rendes volt tõletek :) Meg szerencsétek, hogy nem mentek ellenõrizni a szobát, úgy tudom mostanában havonta bemegy minden szobába egy felügyelõ, megnézni hogy rend van-e. Lett volna nagy meglepetés :D 00:39 Dehogy leszel leoltva, csak válaszoltál a kérdésemre. De akkor még "szerencsétek" van ezzel hogy nem kell lépcsõzni. És a szobatisztaságig hogy oldjátok meg a kicsik wc-ztetését?
Az ultrahangon mutatkozó kölykök.
A hízás csak az utolsó 2 hétben látszik. Akkor is csak hasban.
igen de menj el minél hamarabb hogy tudd meg mit kell csinálni
Ivartalanítás.
Ne tablettát v injekciót adass be, ivartalaníttasd a szukát (vemhesen is megcsinálják még az utolsó napokban is, ha a te dokid esetleg nem, keress másikat), így egy életre le van a gond!
Van magzatelhajtó injekció, de az elég durva, gondolhatod... és nagyon megnõ utána a méhgyulladás kockázata. Akkor egy kicsit kevésbé, ha félidõs vemhesen kapja meg a szuka, de hidd el nekem, azt te nem akarod végignézni, ahogy még mozgó, félig kifejlett, véres kölyköket szül a kutyád görcsök, hányás meg egyebek közepette, és még napokig vérzik utána is... :( Volt hozzá szerencsém, soha-soha-soha többé. Az ivartalanítás a legtisztább megoldás, fõleg hosszú távon, hidd el. Drága, de megéri.
Van olyan tabletta ami elhajtja a kölyköket.
6 évesen már baromi öreg a vemhességhez. Ha ráadásul késõbb akartok kölyköket még öregebb lesz.A tenyész szukák felsõ korhatára JÓ helyeken 5 év!A tied már kilóg 1 évvel ebbõl és még késõbb akartok kölyköket... Ne tedd tönkre a kutyád szervezetét....

A pajzsmirigy túlműködése befolyásolja a kutya fogamzását és vemhességét?

Legjobb válasz: Igen. A pajzsmirigy hormonja az egész szervezetre nagy hatással van, beleértve a nemi mûködését (legalábbis én így olvastam). Mindenképp káros, ha egy vemhes állatnak hormonproblémája van. De errõl megkérdezhetnél szakembert is, ha mailt írsz, az még ingyen is van.

Igen. A pajzsmirigy hormonja az egész szervezetre nagy hatással van, beleértve a nemi mûködését (legalábbis én így olvastam). Mindenképp káros, ha egy vemhes állatnak hormonproblémája van. De errõl megkérdezhetnél szakembert is, ha mailt írsz, az még ingyen is van.
Igen befolyásolhatja. a tüzelési ciklust, a vemhesülést, és fenáll az a veszély is, hogy ha vemhes is marad, elpusztulnak a kicsik.

Kékes színű a kutyám m. bimbója körül a bőr, lehet a vemhessége miatt?

Legjobb válasz: Mikor fog elvileg elleni? Mást nem tapasztalsz? Pl fájdalmas duzzanatot, gyulladást, lázat, sérülést? Esetleg képet rakhatnál fel róla.

Mikor fog elvileg elleni? Mást nem tapasztalsz? Pl fájdalmas duzzanatot, gyulladást, lázat, sérülést? Esetleg képet rakhatnál fel róla.
Figyelj arra, hogy ne feküdjön a havon ! Lehet megfagyott!!!!

A kutyám a vemhessége 59. napjánnál tart és még csak most kezd igazán duzzadni és vörösödni az emlője. Ez normális?

Mert én úgy tudom, hogy a 4.hétt?l kezd.A hasa se nagy és már volt álvemhes is.

Legjobb válasz: Az emlõk általában a 40. nap körül szokott vörösödni, sötétedni, de szerintem nem gond, hogy az 59. napon kezdett, az a lényeg, hogy van teje :) Minden jót a kutyusnak, kölykeinek és a gazdinak egyaránt!

Az emlõk általában a 40. nap körül szokott vörösödni, sötétedni, de szerintem nem gond, hogy az 59. napon kezdett, az a lényeg, hogy van teje :) Minden jót a kutyusnak, kölykeinek és a gazdinak egyaránt!
A kérdező hozzászólása: Köszi!:) Már úgy megijedtem. a másik gondom az, hogy csináltam neki helyet, probálom szokatni vele, de este se volt hajlando ott maradni.Addig kapart és nyüszitett mig ki nem engedtem és egyböl a házához vette az irányt, de én nem nagyon akarom, hogy oda fialjon, mert másik kutya is van meg igy nincs szem elõtt.

Kutyák ivartalanítása/vemhessége kapcsán mik a leggyakoribb tévhitek?

Legjobb válasz: Hogy "jaj hát olyan okos kutya, meg szép, hadd szaporodjon", és "neki is joga van hozzá" meg "kellene egy alom tõle mert olyan okosan eszik és alszik, ilyen jó kutya még a világon nem volt".

Hogy "jaj hát olyan okos kutya, meg szép, hadd szaporodjon", és "neki is joga van hozzá" meg "kellene egy alom tõle mert olyan okosan eszik és alszik, ilyen jó kutya még a világon nem volt".
A kutyának egyszer ellenie kell is nagyon bent van még a köztudatban. Ivartalanítás kapcsán pedig, h meghízik a kutya, pedig csak vissza kell venni a kajájából, ha hízna.
- A szukának egyszer elleni kell - Ha már ellett egy szuka nem szabad ivartalanítani, mert megbolondul, hogy nem lehet több kölyke -Egy kan kölyök nem fedezi be a saját anyját / fordítva, egy szuka kölyköt nem fedez be úgysem a saját apja, így külön zárni sem kell -Az ivartalan kan kutya nem õrzi a házat, elpuhul -Nekik is joguk van "gyereket" nevelni/szülõknek lenni -Az ivartalanított állat elhízik és nem fogja tudni tartani a vizeletét 1 évet dolgoztam állatorvosi asszisztensként egy rendelõbe...ezek csak azok a kifogások, amik hirtelen beugrottak, de volt bõven hasonló hülyeség. Ennél már csak az volt a jobb, amikor a doktornõvel leállt vitázni a Béla bácsi, miközben a kapanyél lógott ki a szájából, hogy de már pedig az orvos tudja rosszul. Az emberi hülyeség határtalan.
A kérdező hozzászólása: 'a kan kutya napjában többször is képes befedezni a szukát' Anyám, mint a nyulak.... Lehet hülyeség, de kutyáknál nem léteznek úgymond fogamzásgátló eszközök? Ha mi, emberek igyekszünk védekezni nem kívánt terhesség ellen, négylábúinknál van ilyesmi?
A kérdező hozzászólása: Volt már eset, hogy a szuka szabályosan úgy nézett ki a kölyköktõl, mint a felfújt léggömb?
Amit idéztél, azt igen, az egyik kedves páciensünk 2x is behozta a kutyáit, hogy "felpuffadt" a hasa...Hát az a puffadás az konkrétan vemhesség volt, mert õ úgy gondolta, hogy a saját apja a szukának nem fogja felcsinálni, így el sem kell õket zárni. Egy császármetszés lett a vége 6-ból 4 kölyök elpusztult, a szukának meg folyamatos megfigyelés és mindez olyan 50-60 ezerbe fájt az okos gazdinak.De hál' isten ivartalanítást kért. A másik kérdésre pedig a kan kutya napjában többször is képes befedezni a szukát, a kölykök száma pedig teljesen változó, fajtától függetlenül lehet 1-2, de akár 12-15 is. Méretügyileg pedig, ha nem fajtatiszta példányokról beszélünk, akkor a nagyszülõk, sõt dédszülõk méreteit is örökölhetik, és ha pl. a felmenõk nagytestûek, de a vemhes szuka kistestû (pl. spániel méret) akkor nagy az esélye a komplikációnak a kölykök várható nagy méretei miatt.
A kérdező hozzászólása: 'Egy kan kölyök nem fedezi be a saját anyját / fordítva, egy szuka kölyköt nem fedez be úgysem a saját apja, így külön zárni sem kell' Ezt most értsem úgy, el se kell különíteni, mert egyik sem mászik majd a másikra? Vagy hogyan?
A kérdező hozzászólása: Két kérdésem lenne gyorsban. Ha egy kan (tacskó méret) eléggé felajzott állapotban van, úgy kb. hányszor 'mászhat' meg egy nõstényt napjában? Illetve hány kölyköt képes produkálni egy leendõ anya(mérete ugyanaz)?
A kérdező hozzászólása: 'A kutyának egyszer ellenie kell is nagyon bent van még a köztudatban.' Mert miért? A szukának kutya kötelessége fialni??? Bár, ha beleteszik az Alkotmányba...:) Szerintem egy nõsténnyel úgy is elvan a tulajdonos, ha egyetlen utódot nem hoz a világra életében. És itt is megjelenik a fentebbi probléma, azt hiszik, a szuka leghõbb vágya az, hogy anyuka lehessen.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, akkor azt is megmagyarázhatnád, miért hajlamosak a kutyát emberi érzésekkel felruházni? Amúgy hallottam már olyan érvet, tán nekem jól esne-e ha kiherélnének és itt is látok ilyet tucatjával. Ehhez csak annyit: mi emberek azért vagyunk olyan értelmesek-én legalábbis feltételezem-, nem teszünk magunkévá minden utunkba kerülõ nõstényt, a kutyák viszont pont az ellenkezõjét teszik. És igen, igazat adok annak, aki úgy érvel, inkább ivartalanítás, mintsem egy szekérderékra való kölyök, magyarul nem kívánt vemhesség.
Hát igen, ezért írtam ezeket, mert már a fülemen jönnek ki nekem is.
A kérdező hozzászólása: Ehhez még hozzá lehetne tenni, bizonyos hányad már-már emberi érzelmekkel is felruházza a kutyát, holott köztudottan ösztönlény, tehát csak és kizárólag az állati ösztönök hajtják.
A kérdező hozzászólása: 'Hogy "jaj hát olyan okos kutya, meg szép, hadd szaporodjon", és "neki is joga van hozzá" meg "kellene egy alom tõle mert olyan okosan eszik és alszik, ilyen jó kutya még a világon nem volt".' Joga? Jó, addig oké, hogy mégiscsak jogállamban élünk, de ennyire nem kéne elszaladnia a kiscsikónak. Túlságosan belelovalljuk magunkat a jogokba. És mihez kezd majd a tulaj a 'szekérnyi' kölyökkel, ha nincsenek meg hozzá a kellõ feltételek? Azért mégsem gyerekjáték gondoskodni az utódokról...
Létezett anno egy injekció, de azt ma már tilos beadni, ennek ellenére még vannak olyan hentesek, akiket orvosnak nem neveznék, hogy jó pénzért megoldják. Illetve létezik olyan injekció is, ami vetélést okoz, de ezt idõben kell alkalmazni, elõrehaladott állapotban nem lesz eredménye.Ez még legális, de nagyon megterheli a kutya szervezetét. Illetve, a minap járt nálunk egy orvoslátogató, bemutatta az új terméket, ami egy implantátum, amit a kutyába ültetve megszûnik a hormontermelés a kutya szervezetében. Élõ példával még nem találkoztam, egyelõre nálunk nem elterjedt módszer, árat sem tudnék mondani, de mindenképpen érdekes. Ha érdekel, itt van róla egy cikk: http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=7047

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!