Találatok a következő kifejezésre: A kutyám udvaron mindig a (17 db)

A kutyám állandóan kiszedi a plédet ami bent van a házában. Minden reggel kint látom az udvaron, mint a c*******nál. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Biztos melege van már úgy. Amikor már meleg van, az én kutyám is kiszedi, és azon üldögél. Mondjuk mi már egy hónapja kiszedtük a plédjét a házából, mert már nem igényli, sõt reggeltõl-estig napozik :D

Biztos melege van már úgy. Amikor már meleg van, az én kutyám is kiszedi, és azon üldögél. Mondjuk mi már egy hónapja kiszedtük a plédjét a házából, mert már nem igényli, sõt reggeltõl-estig napozik :D
ha lenne kint is pánája, akkor nem szedné ki. A házba télre jobb a szalmamint a pled, mert nem lesz vizes, egy 10 centis szalmaréteg mindíg száraz felül. Kint pedig legyen egy párnája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de télen is kiszedte állandóan...
Azért mondom, hogy tegyél szalmát. az olyan lesz mit egy párna és nem szedegetik ki. egy kis deszkát alulra az ajtóba, hogy ne potyogjon magától és õ se fogja kipakolni.
Kölyökkutya? Az én kutyám is mindig kiszedte, mert azzal játszott, hiába, hogy volt mellette másik millió játék. Én a legócskább plédet kidobtam neki az udvarra, játszottunk vele, és azzal játszott onnantól, és nem szedte ki azt, ami a házban volt. :) szerintem te is tegyél ki neki egy játszós plédet. :)
Kutyaházba nem kell pléd. Ha nagyon akarsz valamit az aljára, tegyél be papírdobozt. Szigetel, jó nedvszívó és , ha szétszedi játék közben, könnyû újat betenni.
Ugyan ezt csinálja az én 9 éves kutyám is. Sõt még a másik kutya alól is kiszedi és kettõt húzgál egyszerre. :)

Mit csináljak a kutyámmal, ha minden reggelre szétrámolja az udvart?

Vicces dolog, mert én is csak nevetni szoktam rajta, de kimegyek reggel 6kor és a slag széthúzva, az összehasogatott fákat kihordja a kapuhoz, folyamatosan ás... egy husky-ról van szó, egyébként nagyon szép meg aranyos, de egyben idióta is... tegnap reggel mostohaanyám kitett a lépcs? mellé egy virágot a teraszra, hogy ott majd jó helye lesz. ma reggel már csak a cserép volt ott... a vakondot kiszedi a földb?l... miért nem tud nyugton maradni? a legkeményebb húzása: reggel apám kocsijának a motorháztetején aludt... és igen, van körme a kutyának... azóta likvidálni akarják a portáról :(

Legjobb válasz: mert fölösleges energiája van és így köti le,jobban kéne sétáltatni és játszani vele

mert fölösleges energiája van és így köti le, jobban kéne sétáltatni és játszani vele
Mert rengeteg a fölösleges energiája. Ezek a kutyák nem csak sima 1 órás pórázos sétára termettek. Köss utána robogó/kocsigumit, húzza hámmal 1-2 órán keresztül az elején, aztán lehet növelni az idõt. Télen fogjátok szánkó elé, húzzon téged... http://www.sleddogsportclub.hu/
Nem, nem elég neki. Ezt magyarázzuk minden egyes alkalommal, mikor szánhúzó-kutya vásárlással kapcsolatos kérdést tesznek fel. Hogy nagyon önállóak, baromi nagy a mozgásigényük és ha unatkoznak, hajlamosak a rombolásra, ezért mindenki nagyon gondolja meg, hogy tényleg neki valók-e ezek a fajták. Úgyhogy tessék vele többet foglalkozni, futtatni, a család életébe jobban bevonni ha már ilyen huskyt vettél, neki nem lesz elég, ha kivágod a telekre.....
A kérdező hozzászólása: amúgy szoktam sétáltatni és elég sokat baromkodok vele, már minden tõlem telhetõt megtettem hogy normális kutya módjára viselkedjen. nem akarom hogy el kelljen mennie mert szeretem a kis idiótát és pont ezért kérek tanácsot. ha nem engedem ki estére akkor: folyamatosan, megállás nélkül vonyít. ezt egyetlen egyszer próbáltam ki, de többször nem fogom
A kérdező hozzászólása: ez egy hasznos válasz volt, bár féltem tõle hogy valami hasonlót kell olvasnom. kitalálok valamit a kis majomnak amivel leköti magát... ha elviszem a telephelyünkre, ahol senki nincs este, és kb. 1200 m2-en szaladgálhat az elég lenne neki ? múltkor elvittem 2 napra, és cafatokra szaggatta a szomszéd néni csirkéit pedig annyi kajája volt amit meg se tudott volna enni.
A szaladgálás nem elég, foglalkozás kell neki, feladat, aktív falkatevékenység (nem, ez nem azt jelenti, hogy egy másik kutya elég, mert az csak falka, de nem tevékenység). Szerezz be egy rendes húzóhámot (nem olcsó, de megéri), és húzass vele valami nehezet, mármint persze elõször könnyût, aztán akár autógumit is akaszthatsz rá, és vidd úgy is sétálni. Ez nem helyettesíti a szaladgálást, viszont rendesen megdolgoztatja, lefárasztja, amire esetleg egy egy-két órás kocogás nem képes.
Husky. Ennyi. Ne próbálj virágot ültetni neki. :) ) Jó buli az ásás, a virágok kiszedése. Én nem tudtam a harmadik rózsatövet elültetni, mert addigra az elsõ kettõt már kiszedték. Tájékozódni kell a fajtáról, mielõtt az ember beszerez egyet.
A kérdező hozzászólása: hát igen rádöbbentem :) de nem baj, semmi pénzért nem adnám oda senkinek, mert amúgy meg imádom a kis hülyét :)

A kutyám az udvaron mindig a ház elé pisil és ez sok mindenkit zavar. Hogyan szoktassam le, hogy menjen arrébb?

Legjobb válasz: ha lakásban tartod és úgy viszed ki az udvarra hogy elvégezze a dolgát akkor megoldható, hogy mindig egy helyre viszed, és akkor megszokja hogy az a hely az ahol pisilhet, de ha kinti kutya, akkor nem tudom mit tehetnél sajnos erre nem tudok válaszolni

ha lakásban tartod és úgy viszed ki az udvarra hogy elvégezze a dolgát akkor megoldható, hogy mindig egy helyre viszed, és akkor megszokja hogy az a hely az ahol pisilhet, de ha kinti kutya, akkor nem tudom mit tehetnél sajnos erre nem tudok válaszolni
Szia!!! Ha kint van a kutyád akkor szerintem figyelj rá hogy mikor pisil, mert a kutyák általában evés, ivás után szoktak pisilni vagy kakilni.Ha látod hogy fog pisilni akkor mutasd meg neki hogy hova végezze el a dolgát, és alaposan dicsérd meg, hameg esetleg nem oda végzi a dolgát ahová te szeretnéd szidd meg.De lehet venni kutyaboltokban ilyen csepentõt, amit valahova lecsöpentsez és a kutya oda megy pisilni.(mert érzi az illatot)
allj!! bocs a kritikaert, de a kutyat nem szabad nagyon megszidni, foleg ha benti ugyanis ha benti, akkor o csak azt fogja hinni, hogy azert szidod meg , mert kint vegezte el a dolgat es ha igy fogod folytatni raszokik, hogy nem szabad neki kint pisilnie, es a hazban fogja ezt megtenni, inkabbb csak hadd figyelmen kivul, es ha jo helyre akkor boven jutalmazd meg!!es akkor a kutya lassan osszekapcsolja magaban az egyik helyen valo elvegzest a jutalommal, es fogja tudni, hogy ha megcsinalja akkor jutalmat kap, ha nem akkor nem kap jutalmat!!!
Én biztosan futnék az enyémmel az ajtótól odáig, ahol már pisilhet, úgy, hogy közben hívom, hogy fusson velem. Egy kis játéknak fogja úgy is venni. Aztán ha odaértél és pisil, simi, simi, ügyi voltál puszi, stb... Nálam ez tuti beválna, én így csinálnám.


A kutyáim "felásták" az udvart. Mit lehet tenni ellene? Tiszta lyuk az udvar mert mindig kaparnak. Így a fűnek is off és az udvar is csúnya

Legjobb válasz: Mennyit sétáltatod? Az enyémek addig dìbolták a kertet amíg nem volt meg a napi rendszeres séta. Mióta naponta másfél- két órát kinn vagyunk megszünt ez a dolog.

Mennyit sétáltatod? Az enyémek addig dìbolták a kertet amíg nem volt meg a napi rendszeres séta. Mióta naponta másfél- két órát kinn vagyunk megszünt ez a dolog.
Mozgással, sétával hogy álltok? Ha ilyen szinten "szétásták" a kertet, annak valószínûleg szimpla unalom az oka
Tavaly az enyim is ezt csinálta. Aztán jött a tél. Megfagyott a föld. És a nyomorult nem tudta kiásni az elásott csontjait! Baromi dühös volt! És idén már nem ásott el semmit, csak bedugta a kerítésen növõ borostyán alá. Okos. :)
nem tudom pesti vagy e, de pont errõl lesz elõadás:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=530061397074232&set=.. vasárnap megmondom a választ :)
Ha nincsenek kellõen lemozgatva, vagy nem éri õket elég inger, akkor az ellen kell tenni. Lehet nekik beépíteni egy kis homokozó részt, ahol szabadon áshatnak, a más helyen lévõ ásást meg tiltani kell nekik, illetve a gödrökbe ha a saját kakijukat temeted, valószínûleg ott már nem fognak ásni.
Egy két hûsölõ gödör még rendben van.de ha felássák az udvart, az arra utal, hogy egyrészt unatkoznak, másrészt így vezetik le a felgyült energiákat.A kert nem mozgatja le a kutyákat, érdemes elvinni sétálni, bringával futni, vagy a közelben elengedni szabadon futni, játszani más kutyákkal és nem fognak ásni.Ha emelett mégis próbálkoznának, le kell tiltani, hamar megértik.
Hát azért nem csak a mozgás hiánya miatt ásnak. Az enyém is ásós, igaz nem ássa fel az udvart de most is van egy gödre. Ezt például azután csinálta, hogy délelõtt tíztõl este fél hétig rohangált együtt egy labradorral, szóval nem éppen lassú volt a tempó, közben maximum ilyen pár perces fekvõ szüneteket tartottak. Mikor hazaértünk elájult, héttõl éjfélig meg sem mozdult, gondolom utána sem. Majd mikor felkeltem reggel hatkor, megvolt a gödör. Én mindennap gyakorlok vele négyszer ötször 10 perceket, sokat sétálunk, játszunk, tréner is jár hozzánk hetente kétszer, tehát az elfoglaltsággal nincs gond, és mégis néha ás.
Na de nem "tiszta lyuk az udvar" :) egy-két-három gödör teljesen rendben van, ha a kutya szeret ásni, az nem unalom, egyszerûen csak szórakoztatja az ásás :)

Van 2 kutyám, egy tacskó, és egy vizsla-beagle keverék, akik minden este elszöknek otthonról. Nagy kertes házban lakok, óriási udvarral, de a 2 kutya szétszedi a kerítést, és elmennek, de nem értem miért?

Nyugalmas helyük van, rendesen kapnak enni, foglalkozva van velük, de akkor is elszöknek, akármivel próbálkozok. Mit tegyek?Már mindent próbáltam,de ha nem sikerül valamit csinálni velük,akkor el kell altatni õket,mert más emberekre (idegenekre) veszélyesek,és nem akarom,hogy az életüket láncon kelljen tölteniük,vagy hogy megtámadjanak valakit. Az az érdekes,hogy viszont a szomszéd kutyája szinte mindíg egy fél méteres láncra van kötve,van hogy napokig nem kap enni,és ha nagy ritkán elengedik pár percre,akkor se szökik el,és nem is támad,ezt a szomszédot állatkínzásért már feljelentették,de semmit nem csináltak vele.Minket is fel akarnak,hogy a kutya az útcán van....

Legjobb válasz: Zárd be magad pár évre a wcbe tv, telefon, ismerõsök, internet, könyv, MINDEN nélkül, és megtudod. A kutyáknak meg keressetek másik gazdát,aki megneveli, és megfelelõen tartja õket.

Zárd be magad pár évre a wcbe tv, telefon, ismerõsök, internet, könyv, MINDEN nélkül, és megtudod. A kutyáknak meg keressetek másik gazdát, aki megneveli, és megfelelõen tartja õket.
Ó Istenem, hogy a géped köré szerelt volna valaki villanypásztort, te szerencsétlen... Legalább nem lennének nyilvánosak a baromságaid.
A megoldás szakszerûen fölszerelt erõs villanypásztor a kerítésre belülrõl, nyugi megszûnik a tekergés.
Szoktad õket sétáltatni?
az állatorvosnak nem ez a dolga. Õ ahoz ért, hogy egézséges legyen az állat. A nevelése rád és a kutyakiképzõre tartozik.
Nem. Egyrészt az állatorvos az állatok EGÉSZSÉGÉHEZ ért, másrészt a kutyáknak azon kívül, hogy szar gazdát fogtak ki, semmiféle bajuk nincs. Két lehetõséged van: a) Megpróbálsz te fejlõdni - ha már FELELÕSSÉGET vállaltál két ÉLÕLÉNYért -, ehhez felkeresel egy megfelelõ kutyaiskolát, vagy házhoz járó kiképzõt hívsz. b) Keresel nekik egy normális gazdát.
A kérdező hozzászólása: mivel õ a szakember, tudnia kéne tanácsot adnia....
Miért akarnak emberre támadni, miért nem szocializáltad õket soha. Se a tacskó, se a vizsla beagle keverék nem olyan, hogy csak úgy emberre támadjon. Keress nekik egy olyan gazdit akit megérdemelnek és nem lesz gond velük.
Állatorvos? Az mégis mit tudna segíteni?
Meg kell nevelni!!! Kutyaiskola, házhoz hívott tréner stb. Megoldás van, csak nem a csodára kell várni, hanem tenni is érte.
A kérdező hozzászólása: Elõször is:kulturált módon is lehet írni, elvégre azért vagyunk emberek.Hogy vigyek ki olyan kutyát, aki mindenkit meg akar támadni?Kértünk segítséget állatorvostol, de ô se tudott mit csinálni.A villanypásztoros meg remélem nem gondolta komolyan......
Minden napos séta a dolog megoldása.Mind a kettõ kutyád vadászkutya és vadászkutya keverékek, baromira unatkoznak, ezért szöknek.Ezeknek rengeteg séta és még több agyi lefárasztás kell.
De neked mi a szarnak kutya? Ne elaltasd õket, hanem add valaki másnak te fogyatékos. Még egyszer megkérdezem, minek neked kutya?
ha sétáltatnád õket, akkor nem akarnának elszökni!
Nekem tacsi-foxi keverékem van, ugyanaz a problémám volt mint neked, de megoldottam és azóta egy tündéri barátságos, nem szökõs kutyám van, akit a világ összes pénzéért nem adnék senkinek. Vadászkutyáid vannak, sok mozgás kell nekik..sõt rengeteg. (az enyém nyáron 2 órát úszott egyhuzamba és meg se kottyant neki, utána még haza sétáltunk, és nem volt fáradt). Ha sétálni viszed õket tegyél rájuk szájkosarat, így nm tudnak más kutyát bántani, viszont az ismerkedésben nm gátolja õket. A lényeg az hogy minden nap vidd el õket sétálni, folyamatosan szoktasd mind emberekhez mind állatokhoz. A villanypásztor nem is olyan rossz ötlet mint hinnéd, sok szakember is javasolja...az alapelve gyszrû, mivel az áram megcsípi a kutyát mikor ki akar menni, vagy szét akarja szedni a kerítést, egy idõ után megtanulja, hogy ha folytatja amit akar (elszökni) büntetést kap azonnal, így elõbb utóbb felhagy vele. ezek a kutyák általában nagyon okosak, hamar megtanulják a leckét, és utána nem lesz szükség a villanypásztorra. A szomszéd kutyája meg azért nm szökik el, mert talán örül hogy még él. Viszont ezt az altatás dolgot nagyon gondold át, ha nem bírsz velük, keress nekik gazdit. Csak azért elvennéd az életüket mert nem értesz úgy hozzájuk ahogy kén? :( egy családtaggal nem tesz ilyet az ember. Szoval kezelhetetlen kutya nincs, sem reménytelen..mindig mindenre van megoldás. Tanulj, kérdezz tényleges szakembereket, vagy csak hozzá értõ embereket a kutyáidról, és megtalálod a megoldást. De ne az állatorvoshoz menny nevelési kérdésekben, keress fel egy kutyaiskolát, vagy menj be egy menhelyre és ott kérdezz meg valakit, biztos tud ajánlani egy szakembert.

A kutyák torka nem fájdul meg ha isszák a hideg vizet ilyenkor? Az udvaron tartjuk a kutyit és a vizét is mindig.

Legjobb válasz: De. Vannak érzékenyebb kutyák, akik hajlamosabbak rá, egy csomónak egész életében nincs gondja a torkával, de télen egy csomó köhögõs kutyával találkozni aki hideg vizet iszik és/vagy eszi a havat. Ha meleg (nem forró) vizet teszel ki neki egy szélvédett zugba, és naponta többször cseréled, megelõzhetõ a probléma.

De. Vannak érzékenyebb kutyák, akik hajlamosabbak rá, egy csomónak egész életében nincs gondja a torkával, de télen egy csomó köhögõs kutyával találkozni aki hideg vizet iszik és/vagy eszi a havat. Ha meleg (nem forró) vizet teszel ki neki egy szélvédett zugba, és naponta többször cseréled, megelõzhetõ a probléma.
Ez már nekem is eszembe jutott. Én mindig igyekszem kicserélni a vizét, de nem egyszer látom reggelente, hogy feltörte a jeget és úgy ivott, vagy a jeges folyóból iszik, eszi a havat, miközben a rohangálástól fel van hevülve, vagy szintén rohangálás után issza a jeges vizet. Nekem már a látványtól is megfájdul a torkom, neki meg semmi baja.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Bordeaux-i dog, szuka, négyéves a miénk. Ilyenkor télen ha befagyott a vize (ha nem), minden reggel meleg vízzel töltjük fel az edénykéjét. Ilyenkor nem iszik sokat, elég naponta egyszer, reggel megismételni. A havat is megeszi ha úgy van. :)

Mért nem sétál úgy a kutyám kint az utcán, mint az udvarban?

Az udvaron tanitgatom,ott minden megy neki. Pórázon jön mellettem lassan,gyorsan,akár futva is. Bicigli mellett is simán jött. Kint az utcán meg húz,folyton feszes a póráz,alig lehet vele bírni. Mi lehet az oka ennek?

Legjobb válasz: Ezzel én is csúfos kudarcot vallottam, aztán elgondolkodtam rajta, és kipróbáltam valamit. Rájöttem, hogy nálunk túl kiszámítható volt minden, azonos rituálé szerint történtek a dolgok, így tulképpen fejbõl vágta az egészet. Alap volt, hogy nálunk már akkor nem bírtam vele, ha rákerült a póráza. Egy nap rátettem, megint tiszta pörgés lett. Rajtahagytam aznapra, és nem mentünk sehová. Másnap ugyanígy a pórázzal. Idõnként levettem róla, majd visszacsatoltam, néztem, hogy reagál. Amikor mindegy volt neki, akkor lábhoz rendeltem, és elindultunk. Ha izgatottá vált és húzni kezdett, megálltunk, lefektettem, és addig vártam, amíg nyugi lett (elõször 2 órát tartott ez). Aztán egy picit haladtunk, amikor fejjel meghaladta a térdem vonalát, irányt váltottam, és mondjuk, visszafele jöttünk, vagy átmentünk az úton. Volt, hogy 50 métert haladtunk 1 óra alatt. Eljött egy pont, amikor rájött, hogy lövése sincs, merre megyünk, szabályosan kezdett járni mellettem, és folyamatosan figyelt rám, hogy mi fog történni. Aztán fokozatosan vontam be újabb ingereket, embereket, kutyákat, ha izgatott lett, azonnal fekszik, és vártunk, amíg elmúlott.

Ezzel én is csúfos kudarcot vallottam, aztán elgondolkodtam rajta, és kipróbáltam valamit. Rájöttem, hogy nálunk túl kiszámítható volt minden, azonos rituálé szerint történtek a dolgok, így tulképpen fejbõl vágta az egészet. Alap volt, hogy nálunk már akkor nem bírtam vele, ha rákerült a póráza. Egy nap rátettem, megint tiszta pörgés lett. Rajtahagytam aznapra, és nem mentünk sehová. Másnap ugyanígy a pórázzal. Idõnként levettem róla, majd visszacsatoltam, néztem, hogy reagál. Amikor mindegy volt neki, akkor lábhoz rendeltem, és elindultunk. Ha izgatottá vált és húzni kezdett, megálltunk, lefektettem, és addig vártam, amíg nyugi lett (elõször 2 órát tartott ez). Aztán egy picit haladtunk, amikor fejjel meghaladta a térdem vonalát, irányt váltottam, és mondjuk, visszafele jöttünk, vagy átmentünk az úton. Volt, hogy 50 métert haladtunk 1 óra alatt. Eljött egy pont, amikor rájött, hogy lövése sincs, merre megyünk, szabályosan kezdett járni mellettem, és folyamatosan figyelt rám, hogy mi fog történni. Aztán fokozatosan vontam be újabb ingereket, embereket, kutyákat, ha izgatott lett, azonnal fekszik, és vártunk, amíg elmúlott.
Túl sok az inger, kint nem elég nagy a tekintélyed.
Az udvar ismerõs már neki. Az utcán sok az érdekes történés, illat. Elõször valóban sétáljon az utcán. Ismerkedjen a szagokkal, hogy emberek jönnek-mennek. A gyakorlást pedig egy kis szabad térségben a séta végén elkezdheted.
Az, hogy kint még nem tanítottad meg normálisan pórázon sétálni. Elõször is érd el, hogy kiengedjen a kapun maga elõtt (nem feszes pórázon kell visszafogni, hanem azt elérni, hogy nyugodtan, önszántából elõreengedjen), aztán pedig nem szabad eltûrni a húzást. Erre vonatkozóan találsz rengeteg technikát itt az oldalon vagy bárhol a neten, keress rá.
Így a neten mink nem taníthatsuk meg veled, hogy sétáltasd a kutyát!

Hogy lehet ez? Toxoplazma eredményem teljesen negatív. Kutyák mindig is voltak a családban/udvarban, macskám is volt, meglepett az eredmény.

20 hetes km vagyok, érdemes még a terhesség kés?bbi id?szakában mégegyszer ellen?riztetni, hogy minden rendben legyen?

Legjobb válasz: Szia! Én ugynaígy voltam mint te, nálunk kicsi korunk óta volt kutya, macska. Az orvos és a védõnõ szerint is azért nem estem bele mert immunis lett a szervezetem éppen ezért, valószínûleg már nem is fogok átesni rajta, de a babának veszélyes. Vigyázz magatokra / macska kaki, nyers hús stb. kerülése/. 5 hónapos baba anyukája :)

Szia! Én ugynaígy voltam mint te, nálunk kicsi korunk óta volt kutya, macska. Az orvos és a védõnõ szerint is azért nem estem bele mert immunis lett a szervezetem éppen ezért, valószínûleg már nem is fogok átesni rajta, de a babának veszélyes. Vigyázz magatokra / macska kaki, nyers hús stb. kerülése/. 5 hónapos baba anyukája :)
Én se értettem, amióta az eszemet tudom, állatok voltak körülöttem mindig. Kutya, macska, papagáj, csirkék... Szerencsére végig negatív lett, de azért nem mentem ki a macskához. Még ellenõrizni fogják, biztos, ami biztos!
utolso vagyok, ez lemaradt: a dokim azt mondta, hogy mostantol minden alkalommal vizsgaljak a verembol, hogy idokozben nem kaptam-e el friss toxoplazma fertozest. :-)
en sem estem at meg rajta es nagyon meglepodtem. mindig is allatok vettek korul, evek ota vadaszok es allatot zsigerelek. biztos voltam benne, hogy ez nekem nem lehet gond, de azert betartottam a dietat, amit javasolt a doki( nem lehet nyers hust enni, kolbaszt, szalamit, fertotlenitenem kell a paradicsomot, paprikat, amit a kertunkbol szedek es a cica lepisili es a boltit is stb...) en csak remelni tudom, hogy ha 30 evig ilyen korulmenyek kozott nem kaptam el, akkor nem most fogom az elkovetkezendo 6 honapban! te is figyelj oda jobban es a leheto legkevesebbet allatozz vagy csak kesztyuben! boldog babavarast!
Én is így voltam, meg is lepõdtem...annyi a hátránya, hogy elvileg mégegyszer vért vesznek, és megnézik újra...:(
Ha már korábban átestél volna rajta, a vérvétel azt is kimutatta volna. Ne cseréld az almot, nekem 3 havonta nézik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok a válaszokat! Az a legkevesebb, hogy mégegyszer vért vesznek és megnézik, már immunis vagyok a vérvételre:) Szerencsére mióta a párommal együttélünk, azóta nincs macska, úgyhogy ez a veszély nem fenyeget, csakhát azért izgul az ember, nehogy elkapja.
A kérdező hozzászólása: Minden alkalommal ellenõrzik?? Jesszus. Ezzel csak az a bajom, hogy a teljes vérképet nekem csepelen csinálják, oda tartozom lakhelyileg, és ott nem tudják szûrni a toxoplazmát:( Igy is, a 18. heti genetikai uh-nál az Istenhegyi Géndiagnosztikán csináltattam meg a toxoplazma szûrést, 4.000 ft-ért, járkálhatok mindig oda ezután?? Kórházban, ahol szülni fogok, ott csak AFP-t csinálták meg a cukorterhelésest fogják majd...
A kérdező hozzászólása: Állatok hálistennek nincsenek most, bár a szomszédból átjár a kertbe egy macska, meg se merem mondani a páromnak, hogy fokozottan vigyáznom kell velük, tuti felrúgja, ha legközelebb meglátja, amúgy sincs jóba a macskákkal... Szegény cica...
Azért azt a cicát nem kell bántani! :) Gondolom nem simogatod, ölelgeted, puszilgatod, szóval nem lesz gond. :)

Hogyan tanítsam meg a kutyáimnak, hogy az udvarban mindig egy helyre piszkítsanak?

Kett? kutyánk van, egy kb 4 hónapos golden retriever kislány, és egy 4 éves palota pincsi fiú. Elég nagy udvarunk van, és nem szeretném 2-3 naponta körbejárni, hogy összeszedjem utánuk a piszkot, ezért gondoltam azt, hogy ha esetleg rá lehetne tanítani ?ket, hogy mondjuk a keneljükbe piszkítsanak, annak nagyon örülnék! Onnan azért könnyebben össze tudnám szedni! :) Kisgyerek is van, meg hát ugye nem szeretném, hogy az udvarunkban szerteszét legyen kutyapiszok! Van valami ötlet, vagy ilyesmi?

Legjobb válasz: Mindenhonnan össze kell szedni és ahol akarod hogy kakiljanak ott hagyjál 1-2-3 darabot.. A koromgáboros egyik kutya másik nemben az utolsó részek közül van egy ilyen rész pont.

Mindenhonnan össze kell szedni és ahol akarod hogy kakiljanak ott hagyjál 1-2-3 darabot.. A koromgáboros egyik kutya másik nemben az utolsó részek közül van egy ilyen rész pont.
esetleg pelenka...
Kutyafüggõ:/ Vannak eleve igényesebb kutyusok, akik egy helyre piszkítanak, de az én kutyám is ahol éri..:/ Az a baj, hogy nem annyira tiszta állatok mint pl. a macsekok, de hallottam olyan spray-rõl, amivel ha lefújsz egy területet, akkor oda piszkít, mert annak olyan szaga van. Esetleg nézz utána:)
Esetleg séta és kerttisztaságra tanítás?
Szerintem ez normális! Szedd össze a kakikat!
Nálunk is volt ilyen, de szedjük a kakikat folyamatosan, minden állatét.
Ez azért fordulhat elõ mert a kutya illetve a macska nem emésztette meg rendesen a táplálékot és a te kutyád érzi rajta a szagot ezért eszi meg. Vagyis ez normális! Szedd össze a kertbõl a kakit. Vagy ha megteheted és a te macskád akkor az ételébe tegyél ananászt kis kockákra vágva mert akkor a kakinak furcsa szaga lesz és a kutya nem fogja meg enni.
A kutyák szeretik a kakit. Még nem nagyon láttam olyan kutyát, aki soha nem eszik kakit.
A kérdező hozzászólása: És én olyat is láttam hogy mielõtt megenné szét lapítja , ráfekszik és lapítja.Aztán megeszi.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!