Találatok a következő kifejezésre: A kutyám udvaron (97 db)

Mennyi idős koráig ne engedjem ki az udvarra a kutyát?

Elpusztult a kutyusom, és minél hamarabb szeretnék egy új jövevényt, viszont ezek után még óvatosabb leszek. Ezelőtt olyan állat amit én gondoztam csak macskák voltak, - kutyák is mindig, de őket nem én gondoztam annyira. Nagyon odafigyeltem a kutyám nevelésére, meg mindenre, de sajnos nem figyeltem eléggé... De tudom, hogy ha új kutyám lesz, az most nálam nem csak szájjártatás, hogy jobban figyelni fogok rá, hiszen őrá is már ezerszer többet figyeltem mint a családom általában a kutyákra és egy csomó kutyás könyvet elolvastam. :/ Azt találtam ki, hogy ha új kölyök kutya lesz a háznál, akkor amíg olyan pici felügyelet nélkül nem fogom kitenni az udvarra, és a családom se teheti ki. Nem a fertőző betegségek miatt, hanem mert a kedves családom minden szerves sz*rt az udvar végébe dobál, nagyanyám a mosogatós vizet oda önti, amiért már ezelőtt is ejnyebejnyéztem és mondtam, hogy nem lesz jó vége... Persze a kutyát tiltottam arról, hogy mindent felegyen, de félig én otthon se voltam, a család pedig nem tiltotta róla és így semmit sem ért. Ha lesz új kutyám majd többször kimegyek vele pisilni és játszani, elviszem parkba, de az én felügyeletem nélkül nem lehet kint az udvaron majd! Viszont ezt sem lehet örökké csinálni, egy felnőtt-fiatal kutya talán nem akar megrágni mindent és ha csak velem van kinnt, aki mindig tiltja neki, akkor talán meg is tanulná rendesen, hogy azt nem szabad. Mi a véleményetek? Vagy önző vagyok, és nekem nem való kutya...

Legjobb válasz: Hello! Aggódásodból ítélve, neked való a kutya. 4 hónapos koráig nem lehet egyedûl a kertbe, nem lehet sétáltatni, mert addig még nincs meg minden védõoltássa, és könnyen elkaphatja, macskától aki csak betéved az udvarra, akár más kutyáktól! Természetessen az kínzás lenne, ha nem lehete kint a kutya 4 hónapig, ezért felügyelettel bármeddig kint lehet! Esetleg egy zárt kennelben! (felül is legyen zárt, macskák miat, de lásson ki rajta mert ha nem akkor nem fogja szeretni!) Drótkerítésbõl készülteket szeretik mert kilátnak rajta! Nem, egyáltalán nem vagy önzõ, hanem a kutyádra gondolsz és bármilyen nehezen is, de a legjobbakat szeretnéd neki biztosítani! Sok sikert a kutyushoz! :)

Hello! Aggódásodból ítélve, neked való a kutya. 4 hónapos koráig nem lehet egyedûl a kertbe, nem lehet sétáltatni, mert addig még nincs meg minden védõoltássa, és könnyen elkaphatja, macskától aki csak betéved az udvarra, akár más kutyáktól! Természetessen az kínzás lenne, ha nem lehete kint a kutya 4 hónapig, ezért felügyelettel bármeddig kint lehet! Esetleg egy zárt kennelben! (felül is legyen zárt, macskák miat, de lásson ki rajta mert ha nem akkor nem fogja szeretni!) Drótkerítésbõl készülteket szeretik mert kilátnak rajta! Nem, egyáltalán nem vagy önzõ, hanem a kutyádra gondolsz és bármilyen nehezen is, de a legjobbakat szeretnéd neki biztosítani! Sok sikert a kutyushoz! :)
És 4 hónapos koráig mindenképp tartsd bent a lakásba, de vidd ki a kertbe napi 5-ször, hogy elvégezze a dolgát (pisi, kaki), de csak a te vagy valaki más felügyelete alatt! bõven elég 3-szor annyira kivinni, hogy elvégezze a dolgát, és kétszer lemozgatni, hogy játszon is! Ezek legyen kb. 1 órássak! Ajánlatos kora reggel és késõ este "elvégezni" a lemozgatásokat, mert akkor reggel lefáradd, és alszik, ami nagyon fontos neki ebbe a korba, utána 3-szor pisi, kaki, majd lefekvés elött jól kifárasztani, hogy kialudja magát másnapra, mivel ez nagyon fontos neki, és ezt betartva nem fogja végig sírni, ugatni, szenvedi az éjszakát, hanem megkapja a egfelelõ idejû szundikálást, és jól fogja érezni magát! (Ezt én is átéltem , nagyon nehéz vlt elejinte, de utána belejöttem, és végûl megérte! (a kutyának, mert ezeket betartva szépen fejlõdött!) So sikert a kutyihoz! bátran kérdezz bármit kutyákkal kapcsolatba, akár privátba ha valamire kiváncsi vagy, mert nekem volt már egy jó-pár (6) kutyám, és elég sok tapasztalatom van velük kapxsolatba! :)

A kutyám az udvaron mindig a ház elé pisil és ez sok mindenkit zavar. Hogyan szoktassam le, hogy menjen arrébb?

Legjobb válasz: ha lakásban tartod és úgy viszed ki az udvarra hogy elvégezze a dolgát akkor megoldható, hogy mindig egy helyre viszed, és akkor megszokja hogy az a hely az ahol pisilhet, de ha kinti kutya, akkor nem tudom mit tehetnél sajnos erre nem tudok válaszolni

ha lakásban tartod és úgy viszed ki az udvarra hogy elvégezze a dolgát akkor megoldható, hogy mindig egy helyre viszed, és akkor megszokja hogy az a hely az ahol pisilhet, de ha kinti kutya, akkor nem tudom mit tehetnél sajnos erre nem tudok válaszolni
Szia!!! Ha kint van a kutyád akkor szerintem figyelj rá hogy mikor pisil, mert a kutyák általában evés, ivás után szoktak pisilni vagy kakilni.Ha látod hogy fog pisilni akkor mutasd meg neki hogy hova végezze el a dolgát, és alaposan dicsérd meg, hameg esetleg nem oda végzi a dolgát ahová te szeretnéd szidd meg.De lehet venni kutyaboltokban ilyen csepentõt, amit valahova lecsöpentsez és a kutya oda megy pisilni.(mert érzi az illatot)
allj!! bocs a kritikaert, de a kutyat nem szabad nagyon megszidni, foleg ha benti ugyanis ha benti, akkor o csak azt fogja hinni, hogy azert szidod meg , mert kint vegezte el a dolgat es ha igy fogod folytatni raszokik, hogy nem szabad neki kint pisilnie, es a hazban fogja ezt megtenni, inkabbb csak hadd figyelmen kivul, es ha jo helyre akkor boven jutalmazd meg!!es akkor a kutya lassan osszekapcsolja magaban az egyik helyen valo elvegzest a jutalommal, es fogja tudni, hogy ha megcsinalja akkor jutalmat kap, ha nem akkor nem kap jutalmat!!!
Én biztosan futnék az enyémmel az ajtótól odáig, ahol már pisilhet, úgy, hogy közben hívom, hogy fusson velem. Egy kis játéknak fogja úgy is venni. Aztán ha odaértél és pisil, simi, simi, ügyi voltál puszi, stb... Nálam ez tuti beválna, én így csinálnám.

A kutyáim "felásták" az udvart. Mit lehet tenni ellene? Tiszta lyuk az udvar mert mindig kaparnak. Így a fűnek is off és az udvar is csúnya

Legjobb válasz: Mennyit sétáltatod? Az enyémek addig dìbolták a kertet amíg nem volt meg a napi rendszeres séta. Mióta naponta másfél- két órát kinn vagyunk megszünt ez a dolog.

Mennyit sétáltatod? Az enyémek addig dìbolták a kertet amíg nem volt meg a napi rendszeres séta. Mióta naponta másfél- két órát kinn vagyunk megszünt ez a dolog.
Mozgással, sétával hogy álltok? Ha ilyen szinten "szétásták" a kertet, annak valószínûleg szimpla unalom az oka
Tavaly az enyim is ezt csinálta. Aztán jött a tél. Megfagyott a föld. És a nyomorult nem tudta kiásni az elásott csontjait! Baromi dühös volt! És idén már nem ásott el semmit, csak bedugta a kerítésen növõ borostyán alá. Okos. :)
nem tudom pesti vagy e, de pont errõl lesz elõadás:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=530061397074232&set=.. vasárnap megmondom a választ :)
Ha nincsenek kellõen lemozgatva, vagy nem éri õket elég inger, akkor az ellen kell tenni. Lehet nekik beépíteni egy kis homokozó részt, ahol szabadon áshatnak, a más helyen lévõ ásást meg tiltani kell nekik, illetve a gödrökbe ha a saját kakijukat temeted, valószínûleg ott már nem fognak ásni.
Egy két hûsölõ gödör még rendben van.de ha felássák az udvart, az arra utal, hogy egyrészt unatkoznak, másrészt így vezetik le a felgyült energiákat.A kert nem mozgatja le a kutyákat, érdemes elvinni sétálni, bringával futni, vagy a közelben elengedni szabadon futni, játszani más kutyákkal és nem fognak ásni.Ha emelett mégis próbálkoznának, le kell tiltani, hamar megértik.
Hát azért nem csak a mozgás hiánya miatt ásnak. Az enyém is ásós, igaz nem ássa fel az udvart de most is van egy gödre. Ezt például azután csinálta, hogy délelõtt tíztõl este fél hétig rohangált együtt egy labradorral, szóval nem éppen lassú volt a tempó, közben maximum ilyen pár perces fekvõ szüneteket tartottak. Mikor hazaértünk elájult, héttõl éjfélig meg sem mozdult, gondolom utána sem. Majd mikor felkeltem reggel hatkor, megvolt a gödör. Én mindennap gyakorlok vele négyszer ötször 10 perceket, sokat sétálunk, játszunk, tréner is jár hozzánk hetente kétszer, tehát az elfoglaltsággal nincs gond, és mégis néha ás.
Na de nem "tiszta lyuk az udvar" :) egy-két-három gödör teljesen rendben van, ha a kutya szeret ásni, az nem unalom, egyszerûen csak szórakoztatja az ásás :)


Mit tegyek ha a kutyám folyamatosan szökik? (magyar vizsla) Pedig nagy udvarunk van és mégis.

Legjobb válasz: Az udvar nem elég! Le kell vezetnie a fölös energiáit, azt pedig csak az udvaron nem tudja! Egy vizslának amúgy is szüksége van arra, akár napi szinten is, hogy erdõbe, mezõn szaladgálhasson, ezt nem lehet megvonni tõle! Szóval fizikailag is és pszichikailag is jobban le kellene fárasztani! Ennyi! Plusz lehet javítani a kapcsolatotokat, hogy jobban kötõdjön hozzád, illetve mikor rajtakapod a szökésen, akkor lehet tiltani. De ezt csak akkor lehet, ha épp rajtakapod. Ha már befelé mászik, akkor már nem, vagy mikor már kinn van, akkor sem... nincs értelme. A legfontosabb az lenne, hogy lefáraszd!

Az udvar nem elég! Le kell vezetnie a fölös energiáit, azt pedig csak az udvaron nem tudja! Egy vizslának amúgy is szüksége van arra, akár napi szinten is, hogy erdõbe, mezõn szaladgálhasson, ezt nem lehet megvonni tõle! Szóval fizikailag is és pszichikailag is jobban le kellene fárasztani! Ennyi! Plusz lehet javítani a kapcsolatotokat, hogy jobban kötõdjön hozzád, illetve mikor rajtakapod a szökésen, akkor lehet tiltani. De ezt csak akkor lehet, ha épp rajtakapod. Ha már befelé mászik, akkor már nem, vagy mikor már kinn van, akkor sem... nincs értelme. A legfontosabb az lenne, hogy lefáraszd!
Nem azon van a hangsúly, hogy benn vagy kinn jó neki, hanem azon, hogy nincs lefárasztva! Hiába lenne benti kutya, ha nem foglalkoznál vele, ott se maradna nyugton... Ezt értsd meg! Az meg, hogy melyik fajta hova való, nem az dönti el, hogy mekkora, hanem, hogy mennyire van lefárasztva, stb. Egy rotti is nagyon jól elvan lakásban, ha szellemileg is le van fárasztva! Az állatorvos meg azt csinálja, amihez ért, ne adjon hülye tanácsokat...
2 összesen 80kilónyi növendék kutya van a szobámba :D Ha felnõnek 100fölött lesz az összsúlyuk valamenyivel... Mennyi is egy vizsla ? 20kiló? Meg kell tanítani lakásban viselkedni és semmi kárt nem csinál. 1-2 állatorvossal meg komolyan elbeszélgetnék.. akkora marhaságokat tudnak mondani hogy az elképesztõ.
Sétáltatni kéne, meg szellemileg is lefárasztani.
Tenyésztése során mindig is a házban volt a vizsla, a vadász mellett! A vizslának még a többi kutyához képest is hatalmas a szociális igénye, a magányt, elhanyagolást nem bírja! Napi 2-3 óra a gazdával semmi, bõven nem elég neki. A szõre sem alkalmas a téli mínusz fokok és a nyári kánikulához. Nincs aljszõre, semmit nem szigetel! Úgyhogy lesztek szívesek kicsit utána nézni ennek a fajtának, mielõtt itt okoskodtok!
Az állatorvosod... És a tenyésztõ mit mondott? Kicsit fontosabb egy olyan ember véleménye, aki ezzel a fajtával foglalkozik, mint egy mezei állatorvosé. Se tenyésztõk, se menhelyek, se a fajtamentõk nem adnak vizslát kinti tartásra. Vajon miért...
De arra még mindig nem tudtál válaszolni, kedves kérdezõ, hogy pontosan mennyit sétálsz vele póráz nélkül, mennyit tanítod, mennyit viszed más kutyák közé.
Szeretem az ilyet. Nagy udvar, minek sétáltatni a kutyát?! Gratulálok, kérdezõ, ezzel bizonyítod, mennyire tudatlan a magyar kutyatartók nagy része. Csak finoman közlöm, a magyar vizsla nem kerti kutya! A lakásban a helye a gazda mellett! És a napi LEGALÁBB 3-4 óra szabad, aktív séta, futtatás, illetve még efölött a napi tanítás, munka, gyakorlás elengedhetetlen! Értem én, ehhez már nincs kedved, neked a kutya csak dísznek van. De így minek is? Ha nem vagy hajlandó azt a minimális igényét is kielégíteni, mint a lakásban tartás, szellemi és fizikai fárasztás, inkább keress egy normális, felelõs gazdát neki!
Ennyi ésszel, mint ami neked van, nem lehet mit kezdeni...aztán egy napon azzal kopogtatnak nálad, hogy a kutyád balesetet és/vagy anyagi kárt okozott valakinek, fizethetsz büntetést és kártérítést! Gratula, nagyon felelõs állattartás...
A kérdező hozzászólása: Kimondta azt hogy nekem a kutyám megvan kötve?????? Nekem az udvaron van szabadon! Csak itt sokaknak az a bajuk hogy az udvaron tartom és nem a házban!!!!! Úgyhogy gondolkodjatok már ti is azzal a mákszemnyi agyatokkal!!
Az a 95% (ami a te kis agyadban fogant, nem reális arány), akirõl te beszélsz, kedves kérdezõ, tipikusan a falusi, paraszti réteg. Õk láncon tartják a kutyát és ha bevezetik az ebadót arrafelé, akkor agyonverik, jobb esetben kirakják az autópálya szélére. Akkor most legyen ez mindenkiknek a követendõ? Mert sokan ezt csinálják? Gondolkozzál már csak egy egészen kicsit, kérlek! Hátha megy, próbáld ki.
Azt csinálsz amit akarsz de akkor ne gyere ide segítségért, vagy te elég okos ahhoz hogy megold ahogy látom..:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szívesen! És maradjunk annál hogy mindenki ott tartja a kutyáját ahol akarja!
A magyar vizslák színe a jellegzetes vizslaszín :D Drótszõrû magyarvizsla jellemzése: Ezeknek is hullik a szõrük :.D.. a vizsla nem cirkuszi bohóc ne tanítsunk neki trükköket ... Kutyánktól sose vegyük el a játékát mert az csak az õvé :D:D Hát ezzel a linkel feldobtad a napomat köszönöm!
Magyarország lakosságának a 40%él panelben kb. Ott is sokan tartanak kutyát. És egyre többen engedik be a kutyájukat a házba azok közül akik kertesben élnek. Miért? mert jobb neki ott. Alapból 8hónapos korig ajálott ben tartani hogy közvetlen kapcsolata legyen az emberrel folyamatosan. Ebben az idõszakban tanul meg olvasni többek között az arcodról is.. A kötõdés is sokkal erõsebb így.. Igazából azt csinálsz a kutyáddal amit akarsz.. Kösd láncra jó magyar szokás szerint az a biztos...
http://vizslak.csapata.hu/oldalak/a-magyar-vizsla-tartasa-26.. a kérdezõ által belinkelt szöveg elsõ mondata szerint a vizsla nem szobakutya. viszont fontosnak tartja a napi 1 vagy 2 sétát, mert szétrágja, amit talál, megszökhet, agresszívvé válhat. szóval kedves kérdezõ, az általad ajánlott oldal megoldotta a problémádat: sétáltasd többet a kutyusod. (bár félve merem megjegyezni, nem emlékszem a több oldalon leírt veszekedésbõl kiderült-e hányszor sétáltatod) egyébként mennyi idõs és milyen nemû a kutyus?
Nem az a legnagyobb probléma, hogy kint tartod. Már leírtam, hogy sokkal fontosabb az, hogy sokat legyél vele, lefáraszd! Ha bent lenne, lehet, hogy akkor se foglalkoznál vele, úgy tényleg csak unatkozna. Értsd már meg, hogy nem azon múlik, hogy kint van, vagy bent, hanem azon, hogy mennyit vagy vele!!!!! És nem csak úgy, hogy kint csinálsz valamit a kertben, hanem úgy, hogy vele foglalkozol!
Úgyse fogja fel, amíg nem büntetik meg a kiszökõs kutyája miatt...
A kérdező hozzászólása: Nem értitek meg hogy én a házban nem tartom és nem is fogom mert egy kutyának kint a helye. De ha tehetem mindig vele vagyok, játszok, sétálok labdázok vele.
De ertjuk. Te feltettel egy kerdest, kaptal ra valaszt. A valasz a hibas kutyatartas. Hiaba bizonygatod, hogy te mit gondolsz, ha a kutyad egy pottyet tobbre vagyik siralmas eletenel:) Nem veletlenul szokdosik el. (Magyar vizsla napi 3-4 alkalmas hosszabb treninget igenyel es nem udvarra valo kutya. ez teny, PONT! Nem vita targya) Tehat a megoldas, nem az, hogy bizonygatod, hogy marpedig te jol tartod, mert NEM! Hanem a., keresel a kutyadnak olyan gazdat aki tud vele annyit foglalkozni, hogy jo legyen. T emeg ha kutyat akarsz, keresel egy olyan kutyat akinek megfelel a te altalad biztosithato torodes/ellatas b., nem valtoztatsz es nem valtozik semmi. Termeszetesen a kutyad tovabbra is el fog szokdosni.. Remelhetoleg nem uti el egy auto es nem mergezi meg vmelyik joakaro szomszed.
A kutyának kint a helye... A nyers hústól meg vad lesz mi ? :D
A kérdező hozzászólása: Ti nekem ne magyarázzatok, hogy mit csinálok a kutyámmal!
Ha nem érdekel a válasz akkor ne kérdezz! Remélem befogják a kutyád.. és normális gazdához kerül ahol nem veszélyeztetik az életét nap mint nap..
Jau a hozzaallas. MI a turunak kerdezel, hogy ha nem tudod elfogadni valaszkent, hogy te vagy a hibas? Ertelmes ember ebbol tanulna, te meg megsertodsz. Tul sikeres nem lehetsz ilyen hozzaallassal. Na ezert mondom en, hogy nemetes kutyatartas kellene Mo.-on is. Akkor nem itt jarna a szad, hanem a yardon, hogy miert szokott el a kutyad megint.. Meg csengetned az 1000Eurokat. Azert remelem a kutyad tuleli.
A kérdezõnek (inkább a hasonló problémával küzdõknek) írom hogy ne foglalkozzon értelmetlen válaszokkal, amibõl itt sincs hiány. A vizsla egy ilyen típus, ha szökni akar, akkor fog is. Lehet kint, lehet bent, foglalkozhatsz vele napi 5 órát is, mehetsz suliba vele, sõt, ivartalaníthatod is, ha el akar menni, el is fog. Egy megoldás van csak ekkor, a magas kerítés és rács.
A kérdező hozzászólása: Magyarországon a 100%-ból kb. 95% tartja kint a kutyáját és 5% a házban. Akkor most melyik is vált be jobban?! Hát persze hogy az udvaron tartás. Itt bent a házban unatkozna márcsak szegényke! semmi szaladgálás stb. Amúgy neked volt vizslád? vagy van?
Jah meg ezt :D http://vizslak.csapata.hu/oldalak/a-vizsla-etetese-es-itatas.. Kifinomult ízlés ? :D istenem. Tojást adni neki? csak azt nem írja le hogy hogy kell etetni a tojást .. A kis vizsla nagyon sok tejet iszik... Ezt az oldalt elmondom neked hogy egy 14éves lány csinálta aki roppant mód érthet hozzá.. Meg maradék etetésér bíztat mert nem eszi meg a tápot :D Az ilyen szemét oldalakat nem lehet jelenteni valahol ?
A kérdező hozzászólása: Ja és az állatorvos is mondta hogy hülyeség a szobában tartani! fõleg ilyen nagytestû kutyát
Diesel! Sajnos ez így van, az orvosok nem sokat konyítanak ezekhez... Egyébként nem hinném, hogy tk-s a kutya, mert ha az lenne és mondjuk normális tenyésztõtõl, akkor nem valószínû, hogy adtak volna ilyen embernek kutyát, aki semmi nem ért hozzájuk!
A kérdező hozzászólása: A tenyésztõ szerinti válsz még durvább volt! :szerinte undorító ha a kutyát házban tartják! Kivéve ilyen kis pincsik meg ilyenek! De a magyar vizslának sok mozgás kell amit a ház nem is tud biztosítani!
Tenyésztõ mondta ezt? Le tudnád írni a kennel nevét? A kert mégis szerinted milyen mozgást biztosít egy ilyen kutyának? Semmit! Viszont azzal, hogy a kertben van, csak frusztrált és ideges lesz, mert igényli a gazda jelenlétét! Mellesleg lakásban jobban elfárad, hisz ott legalább tud kommunikálni az emberekkel. Kint, az udvaron erre sincs lehetõsége.
A kérdező hozzászólása: De szerintem az orvos azért mégis többet konyít a dologhoz mint ti! Elõtte lévõ válaszolónak: Nem kell kutyák közé vinni van õ eleget amikor elszökik!
Hát akkor nagyon rossz tenyésztõt választottál! Ha kellõen le van fárasztva a kutya, testileg, szellemileg, akkor pont nagyon jól elvan lakásban is! Nekem vizsla keverékem van, kertes házban lakunk és benti kutya. Nagyon jól elvan, benn is tudunk játszani, tanulni, vagy épp csak pihen, ha úgy van. De rendszeresen sétáltatva van, nem rövid pórázas sétákra gondolok. Emellett persze kinn is szokott lenni, fõleg most, hogy már nincs olyan hideg. De ameddig kinti kutya volt, akkor is volt sétáltatva, stb., soha nem volt vele gond!
Na jó, szerintem te nem vagy normális... válaszokat vársz, hogy mit tegyél?! Leírtuk többen is! De neked nem tetszik, mert az orvos jobban tudja... Akkor mégis mit vársz tõlünk? Mást nem fog neked senki se mondani...
Az állatorvosok jó része még ahhoz sem ért, amibõl lediplomáztak. A kutya neveléshez, tartáshoz pedig végképp nem! De a kennel nevet sem tudtad leírni, ahogy azt sem, mégis mennyit foglalkozol szerencsétlen állattal. Ebbõl arra következtetek, hogy egy mocskos szaporítótól van a kutyád (ha nincs tk, akkor biztos), vagyis az, hogy a "tenyésztõ" azt mondta, kint a helye, nem helytálló, nem számít semmit. Már régóta ez a legprimitívebb vélemény, amit most tõled hallottam, hogy nem kell kutyák közé vinni, ha szökik találkozik eléggel! Megint felteszem a kérdést, minek neked mégis kutya? (Mellesleg ez a hozzáállás is azt mutatja, hogy tenyésztõrõl nem beszélhetünk. Tenyésztõ nem ad el kutyát ilyen ostoba, felelõtlen embernek, mint te.)
Nekem is van egy vizslám. Az én állatorvosom azt mondta kifejezetten házban kell tartani legalább télen, mert rövid a szõre, és nem bírja a hideget. Nem is szökik, 3 vadász fajtám van, hiperaktívak, mozgatni kell õket. Még túrázni is járunk, én már esek össze, õk meg a labdát hozzák még.
Menthetetlen..
most biztos lepontoz a kérdezõ, de mindegy. inkább add oda a fajtamentõknek és ne tarts kutyát. egy pót hozzászólás a szökés miatt: ivartalanított a kutyus? mert ha nem és szuka, hamarosan egy alom tulajdonosa lehetsz, ha kan, akkor fenn áll a veszély, hogy párzik egy tüzelõ szukával és akkor ismét gyarapítod a menhelyre esélyes kölykök számát.
A kérdező hozzászólása: Jaj persze mert az udvaron tartom a kutyát már hívni kell a fajtamentõket meg mindent. A tenyésztõ nevére pontosan már nem emlékszem, de Sárospatakról hoztuk.
Nézd meg a kutya törzskönyvében.
Itt most nem arról van szó, hogy kint vagy bent jobb-e neki. Lényegében mindegy, ha normálisan van vele foglalkozva és sokat lehet a gazdijával. Ennyi a történet. Persze jobb lenne neki bent, de azért kint se lesz semmi baja, ha van egy jó meleg kis kuckója, nyáron pedig egy hûvös hely, ahová elhúzódhat. Az a lényeg, hogy foglalkozz vele sokat, esetleg tanulmányozd a klikkerezést, a Tükör-módszert, szerintem sokat segítene a problémán...
A kérdező hozzászólása: http://vizslak.csapata.hu/oldalak/a-magyar-vizsla-tartasa-26.. Ezt olvassátok el Diesel és a többiek! Már az elején azzal kezdi : Nem szobakutya!!!!
Ez ugyan az az oldal ami ezt mondja? http://vizslak.csapata.hu/oldalak/mibol-allnak-a-kutyak-26682/ ? :D:D:D qrva hitelesnek tûnik. Tudod mi kinti kutya? A komondor meg a kuvasz meg a káj és a moszkvai õr kutya azok kinti kutyák.... A vizsla a 18kilójával 0zsírral és 2milis szõrrel nem. Amikor régen vadásztak velük már akkor is beengedték õket ..
A kérdező hozzászólása: Szerintem ez hülyeség hogy szobában tartani!! Minek is kéne egy vadászkutyát! Itt szaladgálna a szobába?! És rengeteget játszok vele sétáltatom, de mihelyt befejezem máris szökik!

Hogyan tudnám kiszoktatni az udvarra? És hogyan szoktassam meg azt vele, hogy ne bántsa a kutya a macskákat?

4 hónapos kutyusunk kb 3 napja van velünk és eddig bent aludt a házban, hogy megszokja az új "családját" de most már ha ki akarjuk tenni a helyére, nyüszít és kaparja az ajtót

Legjobb válasz: Ha kergeti a macskát mondd neki,hogy nem szabad.Egyébb iránt ha csak kergeti nem hinném bántani akarja akkor rakjátok õket egy szobába és a macsek majd ad nek iey-két kokit :D Nálunk mindig így volt. A kiszoktatást úgy kellene kezdeni,hogy eleinte soakt játszotok kint és csak 5-10 percre hagyjátok az udvaron.Ha lenyugodott nem nyûszít és kapar akkor kimentek és megdicséritek.Idõnként engedjétek be nehogy azt hidje kivan zárva falkából ,valamiféle bünti az udvar.Etetni is kint etessétek.

Ha kergeti a macskát mondd neki, hogy nem szabad.Egyébb iránt ha csak kergeti nem hinném bántani akarja akkor rakjátok õket egy szobába és a macsek majd ad nek iey-két kokit :D Nálunk mindig így volt. A kiszoktatást úgy kellene kezdeni, hogy eleinte soakt játszotok kint és csak 5-10 percre hagyjátok az udvaron.Ha lenyugodott nem nyûszít és kapar akkor kimentek és megdicséritek.Idõnként engedjétek be nehogy azt hidje kivan zárva falkából , valamiféle bünti az udvar.Etetni is kint etessétek.
A kérdező hozzászólása: Köszike a választ. A macskás dolog szerintem nehéz lesz, mert van 1 9hónapos macsekom és az kötekedik a (4hónapos nj)kutyával:( bemegy az udvarára a kutyus meg persze, utána, és félek, hogy egyszer utoléri a cicust és akkor annyi a cicának:( :( próbáltam szúnyoghálón át szoktatni õket, de amikor a macska rá fújtatot a kutya elkezdett rá morogni:( Vajon össze fognak szokni?

AUTOMATA kenel zár. A kutya szabadon él az udvaron, de ha autóval megyünk ki a kapun, be szoktuk zárni. És a kapu automata, de a kutya miatt vissza kell menni kiengedni. Erre kellene valami megoldás?

Legjobb válasz: meg tanítod a kutyát hogy ne menjen ki a kapun!! egyik ismerõsöm is bajba volt ezzel bár õ 15 m-es láncra kötötte és amíg vissza nem értek a kutya megkötve volt mivel amikor szintén vissza mentek megint megkellet volna kötni.. egyszer így betörtek hozzájuk és a kutya megvolt kötve... azóta megtanították a kutyának hogy ha nyitva a kapu nem mehet ki, kijelöltek egy helye hogy ott kell lenni amig ki/be nem állnak az autóval sok-sok gyakorlás árán a kutya nem ment már ki!! és nem kellett megkötni sem!!

meg tanítod a kutyát hogy ne menjen ki a kapun!! egyik ismerõsöm is bajba volt ezzel bár õ 15 m-es láncra kötötte és amíg vissza nem értek a kutya megkötve volt mivel amikor szintén vissza mentek megint megkellet volna kötni.. egyszer így betörtek hozzájuk és a kutya megvolt kötve... azóta megtanították a kutyának hogy ha nyitva a kapu nem mehet ki, kijelöltek egy helye hogy ott kell lenni amig ki/be nem állnak az autóval sok-sok gyakorlás árán a kutya nem ment már ki!! és nem kellett megkötni sem!!
De az olcsóbb és egyszerûbb amit az elsõ írt :D
Ja, inkább mágneses zár mint a kutyával foglalkozni..
Nem tudom milyen messze van a kennel, de mágneses zárral pl meg lehet oldani ilyesmit.
A kérdező hozzászólása: Hogyan müködik a mágnes zár? Nem ismerem?
Egy olcsó autótávnyitó megteszi ami vezérel egy központizármotort és az egy kis reteszt, vagy az említett mágneszárat.
ford.: Sziasztok! Pár éve vettünk egy kiskutyát, de már nem elég cuki, úgyhogy kib*tuk az udvarra, mert ott õ majd elfoglalja magát. Nevelni nincs kedvem, viszont így megszökik, amint lehetõsége nyílik rá. Hogyan oldhatnám meg anélkül, hogy foglalkoznom kéne a kutyával, vagy tennem kéne konkrétan valamit? Keressetek neki megfelelõ gazdit, kérlek. A kutya minden adandó alkalommal meg akar szökni... milyen hely lenne az, ahonnan te ennyire el akarnál kerülni? Mondjuk egy tíz négyzetméteres, jellegtelen padlószõnyeggel leterített szoba szürke falakkal, ablak nélkül? A kutyádnak ugyanis nagyjából EZT jelenti a kert. Attól pedig, hogy figyelembe sem vetted a kutya tanítására vonatkozó választ, viszont rögtön ugrottál a mágneszárra, szégyenlem magam, hogy egy fajba tartozunk. Ne tarts kutyát. Kérlek.

Nektek mi a véleményetek arról akik sok időre bezárják a kutyát egy kennelbe hiába van udvaruk?

Mert a szomszédom azt csinálja hogy nappal be van zárva egy kennelbe a kutya, majd este kiengedi.

Legjobb válasz: Kedves elsõ! A kutyákat alap esetben azért tenyésztették ki, hogy az embernek, az emberrel együttmûködve dolgozzanak. Én sokkal jobban sajnálom a szobacirkálókat meg a kis zsebkutyákat, akiket felöltöztetnek, meg ékszereket aggatnak rájuk, mint azokat a kutyákat, akiket munkára használnak. Sokkal kiegyensúlyozottabbak a dolgozó kutyák, mint a tengõ társaik... Persze, ahogy már az elõbb is leírtam, más az, ha képzett kutyád van, mondjuk objektum õrzésre képzett és más, ha csak úgy vettem/szereztem mondjuk egy német juhászt, mert az úgyis véd, mert német juhász. Hát ez nem így van...

Kedves elsõ! A kutyákat alap esetben azért tenyésztették ki, hogy az embernek, az emberrel együttmûködve dolgozzanak. Én sokkal jobban sajnálom a szobacirkálókat meg a kis zsebkutyákat, akiket felöltöztetnek, meg ékszereket aggatnak rájuk, mint azokat a kutyákat, akiket munkára használnak. Sokkal kiegyensúlyozottabbak a dolgozó kutyák, mint a tengõ társaik... Persze, ahogy már az elõbb is leírtam, más az, ha képzett kutyád van, mondjuk objektum õrzésre képzett és más, ha csak úgy vettem/szereztem mondjuk egy német juhászt, mert az úgyis véd, mert német juhász. Hát ez nem így van...
Én sose tennék ilyet. Fõleg, ugye, azt mondod éjszakára engedi ki... Szóval neki a kutya eszköz, hogy éjjel " õrizze a házat". Ugyan ilyenkor sokkal nagyobb éjjel az esélye, hogy ellopják, megmérgezik, de az ilyen ember nem azért zárja kennelbe a kutyáját pl hogy nehogy meg tudják mérgezni, hanem nappal zavarja a kutya a kertben, nem foglalkozik vele, aztán éjszakára engedi ki, amikor õ, a gazdi ugye alszik, szóval tuti, hogy nem foglalkozik a kutyával... Viszont ha elég nagy a kennel, ez sajnos nem számít állatkínzásnak.
@14: mar miert ne lehetne altalanositani? Azert mert te kivetel vagy es van meg par kivetel, az altalanos, ergo a tobbseg nem ilyen. Es ne bizonygasd, hogy marpedig nem, mert de!:) (Tudom honnan jottem:) , elvarosiasodott parasztgyerek vagyok:) ) Eleg vegigsetalni a jomagyar videken.. Lehet mar egyre kevesbe divat a lancon tartas, mert mar buntetik. De nem is ez a lenyeg. Hanem az, hogy haszonallat. Ki van csapva az udvarra, oszt jonapot. Igazan idegbeteg, bekattant kutyakat jocskan termeli a magyar falu.
Nem kéne általánosítani!Mi szó szerint PARASZTOK vagyunk.Növénytermesztésbõl élünk, sertést és tyúkokat tartunk.Van kutyánk és képzeld nem láncon tartjuk, kan és ivartalanítva van chipezve van minden oltását meg kapta és menhelyrõl hoztuk, kutyaiskolába járunk vele.És ezt kapd ki macskánk is van kandúr és õ is ivartalanítva van.
Tipikus "paraszt" hozzaallas. (A parasztot szo szerint ertem, mint foldmuvelesbol es alattartasbol elo emberek, mindenfele lenezes nelkul) Nekik az allat haszonallat. A malac azet van hogy megegyek, a macska azert hogy megfogja az egeret, a kutya meg hogy ugasson es jelezzen ejszaka vagy ha nincsenek otthon. A legtobb esetben mar az is nagy szam ha nincs lancra verve a kutya es kap normalis kajat meg van viz elotte. Ha egyebkent a kennel merete megfelelo es betartja a szukseges allatvedelmi eloirasokat akkor max. maganvelemenyed lehet a szomszeddal nem sokat tudsz tenni. Mi zavar egyebkent? Az hgy ugat v., hogy nem jol tartjak a kutyat?
állatkínzás
Ja és az tényleg baromi vad dolog, hogy ha elmész elõtte akkor ugat rád. Oda ne rohanjak. Mit kéne tennie, az idegenek kezét nyalni? Nekem szpcializált, kutyaiskolába járatott, versenyzõ kutyám van, és képzeld ha elmennek a kerítés elõtt akkor ugat. :O
Inkább bezárom a kutyám, mint hogy valami baja legyen. Szerintem semmi közöd más kutyájához, nincs jogod megitélni amikor semmit sem tudsz. Azt pedig el kell fogadni, hogy nem lehet mindenkit arra kényszeríteni, hogy azonos módon tartsa a kutyáját, valakinek igenis munkaeszköz marad, nem fogja aranytálból etetni és az ágyában altatni, mert õ ilyen. Ez ellen felesleges küzdeni.
Ja, és ettõl függetlenül egy õv-s kutyával is kell foglalkozni, törõdni és szüksége van az ember társaságára, de nem az elkényeztetésre pl. Meg egyébként van egy pár olyan fajta, amelyik nem igényli annyira az ember társaságát... Egy német juhászt mondjuk sose tartanék úgy, ahogy a kérdezõ is írja (szerintem a szolgálati kutyáknak sem tesz jót, nem tudom miért ragaszkodnak a fajtához annyira), mert szüksége van az ember társaságára, tanulásra, mozgásra, stb.
Kedves 5ös! Igen, tisztában vagyok vele, hogy nem minden kutya munkakutya és nem minden mankakutya õv-s kutya. De sajnos az a tapasztalatom, hogy a munkakutyákkal, mondjuk õv-sekkel nem úgy bánnak sokan, ahogy kellene... értem ez alatt, hogy sokukat elkényeztetik, míg másokat túl keményen fognak... egyik sem jó. És sajnos a szobacirkálókat, akik egyébként élhetnének normális kutya életet, elkényeztetik, mert kicsi, mert aranyos, mert cuki, stb. Szóval nem véletlen az, hogy sok ember pont emiatt utálja a szobacirkálókat (bichon és társai), holott nem a fajta tehet arról, hogy rosszul kezelik. És ez ugyanúgy igaz mondjuk a rottikra is... mert félelmetes, mert agresszív, stb... fenét... csak nem jól kezelik, nevelik...
Valószínûleg azért tartják, hogy ugasson, "õrizze a házat", erre a kenneles vagy láncos tartás a legmegfelelõbb, mert elõbb-utóbb minden kutya viselkedésére kihat, de ha éjszaka kiengedi, akkor az még elviselhetõ a kutya számára. Ha kicsi a kennel, lehetne jelenteni, de ha egyébként viszonylag normálisan el van látva a kutya akkor ez nem a világ vége. (Mindemellett természetesen én is úgy gondolom, hogy a kutyának a gazda mellett a helye.)
Ez egy nagyon rossz - és sajnos nagyon gyakori, fõleg vidéken -gyakorlat többnyire annak a megakadályozására hogy h tüzel a kutya, csavarog, vagy a szomszédok baromfiját dézsmálja így "akadályozzák" meg. A kutyával való törõdést kimeríti a számára odavetett maradék. Vidéken sok helyen bezárják a kutyát hetekre sötét, ablaktalan disznóolakba, kamrákba. Olyat is láttam, hogy a kutya szépen csendben elhalálozott ilyen helyen:((( Mindenki tudja, mindenki látja de nem szól bele a szomszéd dolgába! Ez ugyanaz az eljárásmód, amikor a családban erõszak történik...mindenki tudja, mindenki látja stb. Ha ilyet tapasztalok, akkor szólok vagy más módon próbálom a helyzetet menteni, de nem megyek el mellette tett nélkül. Tudjátok: cinkos aki néma!
Kedves 3., elsõ vagyok :) nyilván tudod, hogy vannak fajták, akiket õrzõ-védõnek tenyésztettek, de vannak társasági kutyák is, akiket meg pont szobacirkálónak. Szóval a kettõ szembeállítása értelmetlen, hisz mindkettõt pontosan a céljára használják. De egy németjuhásznak is kell az emberi társaság, a játék, a közös tevékenység, a séta. A kutya nem gép, nem robot. A dolgozó kutyákat is egy idõ után nyugdíjba küldik, hogy utána önfeledt, nyugis, normál kutya életet éljenek.
A kérdező hozzászólása: Abszolút nem foglalkoznak a kutyával csak enni inni adnak neki, de nem hiszem hogy olyan sokszor adnának neki enni inni. Nagyon vad kutya amikor elmegyek a kerítésük elõtt akkor is mindig ugat.
Alapból semmi gond nincs azzal, ha egy kutya be van zárva egy kennelbe. Persze nem egész napra... Az én kutyám is be volt zárva, míg én haza nem értem, meg éjszakára is... Mostmár benti-kinti kutya. Szóval alapból nem lenne vele gond, de én egész napra nem zárnám be, ha nem muszáj, pláne nem úgy, hogy csak éjszakára engedem ki. Mondjuk mi nem is azért tartunk kutyákat, hogy éjszaka õrködjön, hanem mert szeretjük õket... De pl. nyáron a mi szomszédunk is inkább csak estére engedi ki a kutyáját... Egyébként meg akik mondjuk munkára használják a kutyákat, tehát pl rendõrség, na ott is sokszor 10-12 órákat, vagy még többet is be van zárva egy-egy kutya és lehet, hogy csak 1-2 órára engedik ki õket, míg dolgoznak... Tehát lényegében, aki mondjuk házõrzésre használja a kutyáját és nem csak úgy, hogy vettem egy x fajta kutyát, aztán majd õriz, hanem képzett kutyája van, tehát objektum õrzésére képezték, annál mondjuk teljesen normális, ha nappal pihen a kutya, éjjel meg "dolgozik". Nem kell ezt annyira drasztikusan felfogni... Persze más az, ha valaki hobbiból tart kutyát, aztán egész napra bezárja és le se tolja...
Közepes méretû kutya 6 méteres láncon elfogadható, amíg a kerítés nem biztonságos. Inkább ez, minthogy a kiszökött kutya megmarjon valakit. Törvényben kisméretû kutya 4 m, közepes méretû 6 méteres láncon tartható, de ilyenkor is biztosítani kell a napi kétszeri sétát.

Szerintetek rühes a kutyám? Az ügyeletes állatorvos szerint rühes a kutyám, amit én kicsit furcsállok. Az udvaron van 2 db. felnőtt kutya, és 6 db.8 hetes kölyök.

Az összes kutyából csak az anyakutyának hullik a sz?re, illetve közepes mértékben vakaródzik, így néhol már ki is sebesedett neki. A kölykök születésekor jelentkezett a sz?rhullás, de akkor egyáltalán nem vakaródzott. Amit még tudni kell, a kölykök megérkezése óta folyamatosan csirkehúst kap, addig csak hébe-hóba kapott húst. Szerintetek létezik, hogy rühes lenne, de a kölykeit, és a másik kutyát nem fert?zi meg?

Legjobb válasz: Vidd el másik dokihoz! Szerintem nem rüh, hanem hormonális szõrhullás, vagy csirkeallergia. A rüh fertõzõ, akkor a többieken is jelentkeznének ezek a tünetek, nemcsak ezen az egy kutyán.

Vidd el másik dokihoz! Szerintem nem rüh, hanem hormonális szõrhullás, vagy csirkeallergia. A rüh fertõzõ, akkor a többieken is jelentkeznének ezek a tünetek, nemcsak ezen az egy kutyán.
Valószinûleg a vemhesség, és az ellés következtében legyengült az immunrendszere, és igen, lehet rüh. Kéne nála egy bõrkaparékvizsgálat, mert akár gomba is lehet. idõ kérdése, hogy mikor jön ki a többieken. A kiskutyákat ugye még védi az anyatej.
A kérdező hozzászólása: Hétfõn mindenképp viszem egy normális orvoshoz, de hétvégén nem lehet nálunk olyat találni. Az igaz, hogy a kicsik anyatejen vannak, de a kan kutya viszont nincs, és õ is tünetmentes.
minek szaporítasz? áruld el?

Segitségeteket szeretném kérni hogyan tanitsam szoba tisztaságra a kutyámat? Havanesse kutyám 3 hónapos most tanitom a szoba tisztaságra. Kiviszem az udvarra ha én is sétálok ő is és néha- néha el is végzi a dolgát. Ha leülök ő is leül a lábamhoz.

Szinte egész nap kint van játszik és a németjuhász kutya is elfogadta. Mégis naponta itt ott találok a szobába kutya piszkot. Kintr?l be jön elvégeznia dolgát és én nem veszem észre. Mit tegyek szerintetek pár napra csak az els? helyiségig engedjem a szobákból tiltsam ki mig nem tanulja meg a szoba tisztaságot?

Legjobb válasz: Én úgy tanítottam meg a kutyámat a szobatisztaságra ,hogy megfogtam odavittem a "dolgához" és kérdezgettem tõle: Mi ez itt? Hm? Mi ez , hm? Az én kutyám ebbõl értette,hogy rosszat csinál.Próbáld meg egy kis orrlyuk és szemtágítással mutatni,hogy dühös vagy.Sok szerencsét!

Én úgy tanítottam meg a kutyámat a szobatisztaságra , hogy megfogtam odavittem a "dolgához" és kérdezgettem tõle: Mi ez itt? Hm? Mi ez , hm? Az én kutyám ebbõl értette, hogy rosszat csinál.Próbáld meg egy kis orrlyuk és szemtágítással mutatni, hogy dühös vagy.Sok szerencsét!

A kutyák torka nem fájdul meg ha isszák a hideg vizet ilyenkor? Az udvaron tartjuk a kutyit és a vizét is mindig.

Legjobb válasz: De. Vannak érzékenyebb kutyák, akik hajlamosabbak rá, egy csomónak egész életében nincs gondja a torkával, de télen egy csomó köhögõs kutyával találkozni aki hideg vizet iszik és/vagy eszi a havat. Ha meleg (nem forró) vizet teszel ki neki egy szélvédett zugba, és naponta többször cseréled, megelõzhetõ a probléma.

De. Vannak érzékenyebb kutyák, akik hajlamosabbak rá, egy csomónak egész életében nincs gondja a torkával, de télen egy csomó köhögõs kutyával találkozni aki hideg vizet iszik és/vagy eszi a havat. Ha meleg (nem forró) vizet teszel ki neki egy szélvédett zugba, és naponta többször cseréled, megelõzhetõ a probléma.
Ez már nekem is eszembe jutott. Én mindig igyekszem kicserélni a vizét, de nem egyszer látom reggelente, hogy feltörte a jeget és úgy ivott, vagy a jeges folyóból iszik, eszi a havat, miközben a rohangálástól fel van hevülve, vagy szintén rohangálás után issza a jeges vizet. Nekem már a látványtól is megfájdul a torkom, neki meg semmi baja.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Bordeaux-i dog, szuka, négyéves a miénk. Ilyenkor télen ha befagyott a vize (ha nem), minden reggel meleg vízzel töltjük fel az edénykéjét. Ilyenkor nem iszik sokat, elég naponta egyszer, reggel megismételni. A havat is megeszi ha úgy van. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!