Találatok a következő kifejezésre: A kutyám tüzel (163 db)

Mit tegyek, a kutyám tüzel, de nem akarom hogy kiskutyái legyenek?

4 kutya van 3 lány 1 fiu.Az udvaron vannak,és nem akarom ivartalanittatni ?ket.

Legjobb válasz: Én láttam már, hogy bugyit húznak a lánykutyára. Viccesen fog kinézni, ha a 3 kutya egyszerre tüzel... :-))

Én láttam már, hogy bugyit húznak a lánykutyára. Viccesen fog kinézni, ha a 3 kutya egyszerre tüzel... :-))
Ha van rá lehetõség, zárd õket el egymástól! De a legjobb megoldás mégiscsak az ivartalanítás lenne! Gondolom, nem akarod ilyesminek kitenni õket. Ismerem az érzést, de nem nagy mûtét és nem viseli meg õket. Azzal egyszer s mindenkorra megszûnik a probléma. Tudom, hogy nem könnyû rászánni magad, de próbáld meg átgondolni, nem ártsz vele nekik!
de legközelebb beadadhatsz neki injekciót amitõl kimarad a tüzelése, az affajta védekezés.Nekem az unokahugom ezt csinálja a kutyival, ivartalaníttathatod is, de az 3 lánynál nem csekély összeg lesz-amúgy meg nem biztos, hogy a leghumánusabb módszer.
Humánus módszernek nem nevezném sem az ivartalanítást, sem az injekciót! Az ivartalanítás az csonkítás, az injekció pedig okozHAT rákot idõvel! nem feltétlen, de lehet. A különzárástól megõrül majd a környék is (ez személyes tapasztalat)! Marad a bugyi, amit pedig lerághat magáról! Ha nem nagy a kötõdés a fiú kutyához, akkor ajándékozzátok el, persze ez sem a leghumánusabb! A legolcsóbbnak az tûnik, ha a fiút ivartalanítjátok, s a 3 lány meg tüzelhet, csak a szomszédokra kell majd vigyázni! :) Ebben a helyzetben a humánus megoldás az lenne, ha hagynánk a természet menetét, de ezt senkitõl se lehet elvárni! Nekem 2 lány-1 fiú van, s különzárogatom a fiút általában, de az 2 hét visítás! A tanulságom pedig, hogy nem fogok többet fiút és lányt tartani egyszerre, de ezek már lieblingeket, tehát addig így tudom megoldani én.
akkor csak a tüzelõbugyi marad. de saját tapasztalatból mondom, 5 lánykutyus gazdájaként, idõvel így is- úgy is ivartalanítás lesz a vége valószínûleg. Nekem mindegyikük ivartalanítva lett úgy, hogy én nem akartam. de mégegyszer nem várnék rá, mert minél idõsebbek, annál jobban megviseli õket az altatás és a mûtét. legutóbb a 8 éves kutyusomat kellett ivartalanítani, mert nem állt el a vérzése. gondolhatod, az amúgy is nagy vérveszteség mellé egy operáció... szerencsére rendben van, de megfogadtam: mégegyszer, ha lánykutyusom lesz (márpedig én lánypárti vagyok) és nem akarok kicsiket, minél elõbb ivartalaníttatom. ( a másikaknál álvemhesség, petefészek-daganat, méhgyulladás volt az ok- nem kívánom Nektek, de sajnos ez a tapasztalat, de nemcsak az enyém, az orvos is mondta:-( ) az injekció pedig valóban nagy galibákat okozhat évek alatt. nagy adag hormon.
Tudom, hogy vicces de a haziorvosunk mindig fogamzasgatlot adott a kutyajanak....talan ha egyszer nem mukodott....mindig nevettem rajta.... ..es hat igen idetlenul nez ki, de meg mindig jobb bugyogot huzni a tuzelo szukara, mint aztan gazdit keresni az edes kis nemkivant kolykoknek....
Én inkább egy kérdéssel válaszolok a kérdésre...HOGY A FÉSZKES FENÉBE KERÜLT EZ A KÉRDÉS A SPORT, MOZGÁS KATEGÓRIÁBA??????
Én ugy tudom létezik fogamzásgátló gyógyszer is kutyák részére de elõtte kell h kiskutyái legyenek csak utána szedhet gyógyszert de 3 kutyánál az ivartalanitás olcsóbb és kevésbé macerás (a kutyák számára is).
Mielõtt a kutyáidat megvéded a nem kívánt terhességtõl, olvass is, ne csak nézz, és akkor ha a megfelelõ helyre irnád a kérdésedet, biztos hamarabb, és több embertõl kapnál rá választ...

Ha a kutyám tüzel, mgfürdethetem?

Legjobb válasz: Megfürdetheted így is, ebbõl a szempontból nincs jelentõsége annak, hogy éppen tüzel.

Megfürdetheted így is, ebbõl a szempontból nincs jelentõsége annak, hogy éppen tüzel.

Ha a kutyám tüzelt és volt egy kannal (véletlenül) és még mindig tüzel lehet kölylök amit nagyon nem szeretnék?

Legjobb válasz: A kannal össze ragadt a szuka? Ha igen akkor lesznek kölyök. De ha nem akarsz kölyköt akkor vidd el a szukát ivartalanítani!

A kannal össze ragadt a szuka? Ha igen akkor lesznek kölyök. De ha nem akarsz kölyköt akkor vidd el a szukát ivartalanítani!
Lehetnek kölykök. Ha 'hobbykutyus', akkor az ivartalanítással járnátok a legjobban (a tüzelés után).
3. válaszoló Attól, hogy sikeres egy fedeztetés attól nem marad abba a tüzelés. Ugyan addig tüzel akkor is mintha nem lenne megtermékenyítve.
Szerintem nem marad abba a tüzelés, hiszen egy szukának egyszerre több kantól is lehetnek kölykei. Mivel nem úgy mûködik a dolog mint az embereknél. Nekem ezt még állatorvos mondta... :P Szóval ha nem akarsz kölyköket és elvinném ivartalanítani.
Szerintem akkor nem lesznek kölykök mert ha sikeres volt a fedezés akkor abbamarad a tüzelés.A legjobb lenne ha elvinnétek ivartalanítani, hogy máskor ne történjen ilyen.
Amíg vérzik a szuka, addig általában nem szokták felvenni kant, vagyis nem lesz kölyök. De ha összeragadtak, akkor minden bizonnyal lesz. Ha nem akarsz kölyköket a tüzelés után vidd el ivartalanításra, mindenki így jár a legjobban.
Párzás után még 3-4 napig vérzett a mi kutyánk....és lettek kölykök...

A kutyám tüzel és belepisil a tüzelőbugyiba, tippek?

Nem először tüzel és amikor elkezdi mindig szó szerint hisztizik ,hogy adja rá a bugyit. (lakásban tartott) De most teljesen más, kéri de egy idő elteltével belepisil. Sőt nem csak bele, ha nem adom rá akkor a lakásba.Máskor nem csinál ilyet.! óránként leviszem . Mit csináljak még,hogy ne ezt csinálja?

Legjobb válasz: Szerintem arra az idõre, amíg tüzel, jelölj ki neki egy alomtálcát, mint a macskáknak. Ha bepisil a lakásba, akkor a pisit szedd össze valamivel(pl. papírzsepi), és vidd az alomra. Így nem fog bepisilni a lakásba, és csak az almot kell kicserélni, nem kell állandóan levinni. Persze ezt kaki esetén is lehet, de én azt tanácsolom, hogy ne várd meg, míg bekakil a házba. A bugyit pedig vedd le róla, amikor látod, hogy vécéznie kell. Aztán rakd vissza rá.

Szerintem arra az idõre, amíg tüzel, jelölj ki neki egy alomtálcát, mint a macskáknak. Ha bepisil a lakásba, akkor a pisit szedd össze valamivel(pl. papírzsepi), és vidd az alomra. Így nem fog bepisilni a lakásba, és csak az almot kell kicserélni, nem kell állandóan levinni. Persze ezt kaki esetén is lehet, de én azt tanácsolom, hogy ne várd meg, míg bekakil a házba. A bugyit pedig vedd le róla, amikor látod, hogy vécéznie kell. Aztán rakd vissza rá.

Mit tegyek, ha a kutyám tüzel?

Legjobb válasz: NAgyon-nagyon figyelj rá, hogy ne találkozzon ivaros kan kutyával. Ha kerti kutya, ebben az idõszakban tartsd bent a házban. Legalább 3 hétig nagyon figyelj, mert bármikor becsúszhat baleset. Emelett készülj a vérpöttyök miatt a gyakoribb takarításra is.

NAgyon-nagyon figyelj rá, hogy ne találkozzon ivaros kan kutyával. Ha kerti kutya, ebben az idõszakban tartsd bent a házban. Legalább 3 hétig nagyon figyelj, mert bármikor becsúszhat baleset. Emelett készülj a vérpöttyök miatt a gyakoribb takarításra is.
Jegyeztesd elõ ivartalanításra, és zárd el jól, hogy ne férhessenek hozzá kan kutyák. Elég elszántak, bemásznak a kertbe, úgyhogy tényleg zárd el, ha kint van. Ha meg lakásban, akkor sétáltatásnál vigyázz rá, és keveset legyél kint vele.
szia, nekem is most tüzelt, de hála istennek vége van. én azt csináltam(mivel van egy ivaros kanunk) hogy a kis szuka egész nap bent csücsült mellettem a házban, ha kiengedtem szigorúan szemmel voltak tartva, sétálni csak olyan zárt helyre vittem, ahol nincsenek más kutyák(egy üres portára, ami a miénk)és 3 hétig bizony keményen el kell viselni azt, hogy õ bent van, egy kicsit hisztisebb lett, hogy a kan egész nap vonított, és sorolhatnám. A lényeg, hogy kb két percre se hagyd magára kint, mert megtörténhet a baj. Én se akarom ivartalanítani, mert nekem ivartalanítással kapcsolatban rossz élményem van(a doki elrontott valamit az állítólagos rutin mûtét közben, és az ivartalanítás után kb 2 héttel már temettem a kutyámat, ezért én inkább szenvedek vele fél évente, és ha esetleg beteg lesz, akkor ivartalanítom, de addig nem) Sok sikert, és kitartást, az elkövetkezendõ 3 hétre.
ne fordíts neki hátat.
Zárd el a fûtést.
A kérdező hozzászólása: Oké ezek hasznosak! (már amelyik) igyekezni fogok!

A kutyám tüzel és véletlen egyedül hagytam egy fiú kutyával. Nem tudom h megtörtént-e a dolog. Van valami gyógyszer amit adhatok neki h biztos ne legyen vemhes?

Legjobb válasz: van gyógyszer ami nagy % ban okoz méh és emlõ daganatot (esemény utáni 3. napig van csak lehetõség arra, hogy nagy adag hormon adagolásával megakadályozzák az embrió beágyazódását.)

van gyógyszer ami nagy % ban okoz méh és emlõ daganatot (esemény utáni 3. napig van csak lehetõség arra, hogy nagy adag hormon adagolásával megakadályozzák az embrió beágyazódását.)
Ha nem akarsz kiskutyákat, ivartalanítsd. Én gyógyszert tutira nem adatnék neki, annál jobban szeretem õket...
Igen az esemény utáni injekciót lehet 72 órán belül beadni neki. De ha megkapta utána tényleg nagyon vigyázni kell rá hogy ne fedezzék be, mert teljesen összezavarodnak a hormonok.
nagyon nagy adag hormon amit kapna, ne adasd be neki.Ivartalaníttasd. az biztos. (hogy fordulhat elõ, hogy tüzelõszukát "véletlenül" kannal hagysz?)
Ûzdd be te is a kutyát ha megáll akkor még nem történt semmi.
Az elsõ válasz butaság, ne foglalkozz vele.
Ha most nem is akarod ivartalaníttatni késõbb valószínû fogjátok, mert jönni fog az ebadó. Az ivaros chip nélküli kutyák után fizetni kell majd. Amúgy az injekció majdnem annyiba kerül mint az ivartalanítás. Nagyon kis mértékû eltérés van az áruk között. Ivartalanítani jobban megérné.
A gyógyszereket én inkább hagynám, mert elég nagy a rizikó velük. Egyszerû a dolog, kérsz egy idõpontot ivartalanításra is viszed. Akkor többször ilyen nem fog elõfordulni legalább és a kutyádat is megvéded sok lehetséges betegségtõl. Ezzel csak nyerhetsz.
Egyetértek az elõttem szólókkal, az egyetlen biztos módszer az ivartalanítás, ezzel sok betegséget spórolhatsz meg a kutyádnak, pénzt és bonyodalmat magadnak. A gyógyszer csak egy ideiglenes megoldás (és nem is veszélytelen), az ivartalanítás viszont végleges.

Ha a kutya tüzel vannak-e olyan tünetek hogy pl. :felássa a kertet?

légyszíves mihamarabb válaszoljatok!

Legjobb válasz: Akkor mindenki kutyát venne tavasszal vagy legalább bérelné, amíg felássa a kertet.

Akkor mindenki kutyát venne tavasszal vagy legalább bérelné, amíg felássa a kertet.
Ha egy szuka tüzel akkor kanhoz akar jutni. Ki hevesebben, ki nem annyira. A szuka "se bír magával" , ilyenkor felmásznak a kerítésen, kiássák magukat... De természetesen a tüzelésnek nem ez a jellemzõje, nem innen ismered fel, hanem hogy a szuka pérája megdagad és elkezdõdik a vérzés.
nincs.
Tüzeléskor max. le akar lépni azért ás, és a kerités tövében. Ellés elõtt a jó ösztönös szukák hajlamosak gödröt ásni, hogy abban hozzák világra a kölykeiket.
A kérdező hozzászólása: ez a kutyus mindent kiásott a kertbõl az lehet tünet vagy ha nem miért csinálja ezt?(3 éves szóval már nem gyerek de amikor még pici volt nem csinálta ezt)
Unatkozik.

Ha a kutya tüzel, akkor megvan neki, mint az embereknek? De miért akkor szokták vinni fedeztetni, ha a nőknek meg olyankor a legkisebb az esélye a teherbeesésnek?

És egy majdnem 6 hós kutya már tüzelhet szerintetek?

Legjobb válasz: Tüzelhet, fõleg ha kistestü, azok hamarabb lesznek ivarérettek.

Tüzelhet, fõleg ha kistestü, azok hamarabb lesznek ivarérettek.
A kutyánál nem válik le a nyálkahártya. Amitõl "vérzik", az a progeszteron szint emelkedésével járó folyamat, ami a méh fala picit ödémássá válik, és a nyálkahártya és ezzel együtt az érfalak áteresztik a vörösvérsejteket. Szó sincs semmiféle menstruációról. Amikor rögzül a progeszteron szint, akkor lehet menni fedeztetni. Kutyáknál általában 11-14 napon a tüzelés kezdetétõl számolva. Kutyáknál van anösztrusz, metösztrusz és ösztrusz. Ezek követik egymást, nem nehéz kihámozni, hogy ez az elnevezés az ösztrogén szinttel van összefüggésben. Az ösztrusz idõszaka maga a tüzelés, ergo a kutya ekkor képes vemhesülni, azaz a tüzelés alatt. 6 hónapos kutya tüzelhet, fõleg ha kistestû. De nagyon nem ajánlom a fedeztetés, inkább az ivartalanítás mellett vagyok. Várom a lepontozást!
A kérdező hozzászólása: köszi
A tüzelés nem menstruáció, mint arra te is rávilágítottál, mivel teljesen más az élettani szerepe. A kutyák csak tüzeléskor képesek párosodni és vemhesülni, az emberek menstruációjának ehhez nem sok köze van. Ha komolyabban érdekel a biológiai oldala a dolognak, javaslom a google használatát.
Ez engem is érdekelne.:D Egy szuka kutyát csak akkor lehet fedeztetni ha tüzel? Itt arra gondolok ha rámegy egy kan egy nem tüzelõ szukára akkor teherbe eshet a szuka?
A kérdező hozzászólása: sztem akkor nem is megy rá, mert nem érzi a szagot :D
Szép fejtegetés, csakhogy menstruáció alatt csupán azt a folyamatot értjük (a köznyelvben), amikor a nyálkahártya vérzéssel kísérve leválik, a tüzelés pedig a komplett folyamat a megtermékenyülésre legalkamlasabb idõvel együtt, tehát a kettõ közel sem ugyanaz. De ha mégis a komplett ciklusokról akarnánk beszélni, akkor is feltûnhetne, hogy egy nagyjából fél éves tüzelési ciklusról és egy ~28 napos mentsruációs ciklusról beszélünk, miközben a nõk konkrétan bármikor képesek megtermékenyülni, a kutyák pedig csak nagyon korlátozott ideig, hiszen a fennmaradó idõben párosodni is képtelenek. Nem mindegy.
A kérdező hozzászólása: Foxiròl van szó, õ elmegy még a kistestû kategòriàban? Piros ott neki és sokat nyalogatja, de konkrétan vért nem làtok. Lehet ez vmi más. Köszi
Vért nem is fogsz látni. Csak esetleg pirosas váladékot, ahogy keveredik a hüvelyváladékkal a már említett testnedv. Ha meg van duzzadva a pérája, várja a kanokat, sokszor pisil (jelölget) akkor tüzel. Ha nem, csak piros a péra, akkor vidd dokihoz, mert valami baj van.

Ha a kutyám tüzel és kipöttyen belőle a vér, elkezdi nyalni és közben elkezd remegni a szája, mitől lehet az a szájremegés?

Legjobb válasz: Nem szágremegés, hanem a szaglását élesíti még vele. "nagyon" szagol.

Nem szágremegés, hanem a szaglását élesíti még vele. "nagyon" szagol.
A kérdező hozzászólása: elkezd reszketni a szája, az egész állkapcsa jár olyankor
bocs az off-ért, de az enyémnél is ez van.most tüzel.és neki is remegett a szája.picit nyitva volt és látszódtak a fogai, és úgy remegett.kétszer láttam ezt.szóval mi lehet az oka?
bocs az offért, de ez a kérdés rohadt beteg :D:DD

Hogy veszem észre hogy a kutya tüzel? Miből látszik?

Legjobb válasz: Bár sosem volt szukám, megpróbálok válaszolni. Egyrészt a kora alapján tudhatod, hogy kábé mikor várható. Fõleg, ha kölyökrõl van szó. Illetve ahogy én tudom, kb félévente szoktak tüzelni. Ilyenkor megdagad a puncija, jóval nagyobb lesz, mint szokott, és a kanok is jobban érdeklõdnek iránta. Persze az elején ez csak szimatolás, hiszen a tizen valahányadik napjától számít komolynak a tüzelés, akkortól befogadóképes a szuka. Illetve nézegesd a punciját, hogy jön-e belõle vmi.

Bár sosem volt szukám, megpróbálok válaszolni. Egyrészt a kora alapján tudhatod, hogy kábé mikor várható. Fõleg, ha kölyökrõl van szó. Illetve ahogy én tudom, kb félévente szoktak tüzelni. Ilyenkor megdagad a puncija, jóval nagyobb lesz, mint szokott, és a kanok is jobban érdeklõdnek iránta. Persze az elején ez csak szimatolás, hiszen a tizen valahányadik napjától számít komolynak a tüzelés, akkortól befogadóképes a szuka. Illetve nézegesd a punciját, hogy jön-e belõle vmi.
Nekem meg sosem volt argentin dogom, ezért nem válaszolok olyan kérdésre, ami rájuk vonatkozik. Elsõ nap megdagad a pérája, másnap vér csöpög belõle. Ha bejár a lakásba, azonnal észreveszed, hogy vércseppek vannak mindenfelé. Hosszú szõrûnél kicsit nehezebb, neki a combja lesz véres.
A kérdező hozzászólása: Megkérnék olyat aki ért hozzá írjon már!
Mégis mi a baj az elsõ válasszal?
A kérdező hozzászólása: DE minek kéne jönni belõle? Amúgy nem azt látszik hogy véreset pisil!
Menstruációs folyadéknak, minek... Majdnem olyan, mint a nõknél. Nem pisiléskor jön, hanem állandó jelleggel csepegtet.
Mit vársz, mi jöjjön még a véren kívül? Jó lenne néhány aranyrög, vagy bemutatóra szóló részvény, de olyat nem tudnak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!