Találatok a következő kifejezésre: A kutyám szeme (222 db)

Miért jó, ha nem nézek a kutya szemébe? Magyarázat lent.

Volt egy ilyen kérdés, hogy mi a helyes viselkedés, ha egy kutya megtámad. Volt egy válaszoló aki azt mondta, hogy határozottan kell elindulni felé, hogy érezze, te vagy az erősebb. De ne nézz a szemébe. Miért ne? Nekem egy elég erős, domináns kutyám volt nagyon sokáig, és ahányszor neveltem, leszidtam, megbüntettem, vagy csak a szokásos hatalmi harcokat vívtuk, mindig egyenesen a szemébe néztem. Õ volt az, aki nem bírta a hosszú szemkontaktust, és elkapta a tekintetét. Szerintem ahogy az embereknél is, az állatoknál is úgy működik, hogy az az "erősebb" amelyik nem fél a másik szemébe nézni. Ahogy szokták mondani is, farkasszemet néznek. Szerintetek ez hogy van?

Legjobb válasz: hogy mi a helyes viselkedés, ha egy kutya megtámad. ezért. ha egy kutya alapból támad azzal te hogy a szemébe nézel provokálod a harcot. saját kutyánál ismerös kutyánál nem baj ha a szemébe nézel, ha õ kapja el a tekintetét akkor te gyõztél.. viszont egy totál idegen kutyánál, ami még támad is az olaj a tûzre..

hogy mi a helyes viselkedés, ha egy kutya megtámad. ezért. ha egy kutya alapból támad azzal te hogy a szemébe nézel provokálod a harcot. saját kutyánál ismerös kutyánál nem baj ha a szemébe nézel, ha õ kapja el a tekintetét akkor te gyõztél.. viszont egy totál idegen kutyánál, ami még támad is az olaj a tûzre..
Ha egy kutya éppen fenyegetõ jelzéseket közöl veled, az azt jelenti, hogy magát tartja a dominánsnak, ilyen esetben, ha nem nézel a szemébe, azzal elismered, hogy õ a fõnök, ha a szemébe nézel, azzal azt tudatod vele, hogy szerinted meg te vagy a domináns... és az állatvilágban ezt a kérdéskört általában bunyóval döntik el... A saját kutyád meg tisztában van a köztetek kialakult hierarchiával és ezért nyugodtan a szemébe nézhetsz, nem veszi fenyegetésnek...
Ha egy kutya fenyegetõ jelzéseket közöl veled és te a szemébe nézel hogy megmutasd milyen tökös is vagy, akkor igen gyorsan rá fogsz jönni hogy annyira nem vagy tökös... (persze ez kutya méret függõ de egy nj méretû kutya ellen már sok embernek nincs esélye)
Elõszõr is senki nem mondta hogy indulj el felé és ne nézz a szemébe :D Másodszor is teljesen más saját kutyával mint idegennel. Harmadszor lehet hogy a kutya meg se akar támadni amíg nem provokálod és a szemkontakt felvétele az prvokáció ilyen szitukban.
Bármennyire domináns a kutyád, azt már megtanulta hogy te vagy a fõnök, akivel nem érdemes ujjat húzni. Ha egymás szemébe néztek, nem akarja hogy azt hidd, hogy át akarja venni a helyed. Ezért néz félre. Idegen kutyáknál nyilván nincs tisztázva ugyanez. Ha a szemébe nézel, megpróbálhat felülkerekedni rajtad.
Kedves kérdezõ! Én voltam az aki ezt válaszolta! :) Én onnan tudom, hogy nem szabad egy támadni készülõ kutya szemébe nézni hogy régebben folyton Cesar Millan-t ( A csodálatos kutyadokit) néztem a TV-ben. :D
Gondolom azért mondják, mert akkor még inkább bedühödhet a kutya. De részemrõl amelyik kutya komolyan meg akar támadni, az meg is fog, nem a szemkontaktus alkalmazása vagy nem alkalmazása fogja eldönteni a dolgot. Talán az állhat még a háttérben, hogy sokszor tévesen értelmezik az emberek a kutya jelzéseit, és ha amúgy nem is támadt volna, de õk idegesen és erõteljesen a szemébe néznek, akkor lehet mégis támad, mert azt hiszi az ember meg akarja õt támadni. Egyébként szerintem kutyája válogatja, hogy melyik a helyes. Van amelyik végül attól megfutamodik, ha ráordítasz. De van olyan is, amelyik tényleg veszélyes. Olyankor azt mondják még szemben állni sem jó vele, inkább oldalazva kell, minél kevesebb felület nézzen felé a testünkbõl, tehát minél kisebbnek, kevésbé fenyegetõnek tûnjünk. Támadásnál is hasonló, ajánlott összekuporodni és a kézzel a fejet és a lágy, hasi részeket védeni - állítólag. Azért szerintem a legtöbb ember megpróbálná kézzel elkapni a fejét, vagy legalább ököllel bevinni pár ütést. Magyarán vagy szerencséd van, vagy nincs. Változó mikor melyik viselkedés a megfelelõ, és milyen kutyával állsz szemben. Alapvetõen jobb a békesség és ha nem lép fel dominánsan vagy agresszívan az ember, de van amelyik kutyánál pont nem ez válik be. Sajnos ezt csak akkor lehet jobban tudni, ha direkt foglalkozik ezzel az illetõ és jól ismeri a kutyák jelzéseit. - A beteg és a szocializálatlan kutyákét is.
Azért nem nézünk a kutya szemébe mert nem a miénk! A saját kutyáddal azt csinálsz amit akarsz, jó esetben megnevelted, ismered, de egy idegen kutya tojik arra, hogy te milyen kemény falkavezér vagy, fõleg ha ott van a saját gazdája is!
De az indulj el felé és ne nézz a szemébe eléggé érdekes kommunikációt ad.. kutyáknál ez a na nebánts nem csináltam semmi rosszat kb :D ami nem fog összejönni egy éppen területét védõ kutyával.

Mit jelent ha azt almodtam hogy egy macska kikaparja a kutyam szemet?

nem szoktam allatokkal almodni.

Legjobb válasz: Szerintem nincs nagy jelentõsége én pl. nem álmodtam hogy el fogják ütni a kutyám, mégis elütötték... Nem gondolsz mostanában sokat macskákra és a kutyádra? Vagy épp szemekre...:D Nyugi, én is álmodtam már értelmetlen dolgokat Szal szerintem nincs nagy jelentõsége...(de kitudja...)...

Szerintem nincs nagy jelentõsége én pl. nem álmodtam hogy el fogják ütni a kutyám, mégis elütötték... Nem gondolsz mostanában sokat macskákra és a kutyádra? Vagy épp szemekre...:D Nyugi, én is álmodtam már értelmetlen dolgokat Szal szerintem nincs nagy jelentõsége...(de kitudja...)...
A kérdező hozzászólása: nem szoktam ilyenekre gyondolni, de a valosagban ha a kutyam kozelit egy macskahoz mindig ettol felek.itt meg olyan durva cicak vannak.ahelyett hogy elfutnanak tamadoallasba allnak.
Mit jelentenek neked ezek az állatok? Nekem a macskák az abszolút szabadságot, míg a kutyák az érdekhûséget!
A kérdező hozzászólása: nekem a kutya az oszinte baratsagot, huseget jelenti. a macskak viszont ketszemuseget, nyalakodast, stb
Az egy rémkép, semmi.

Találkoztatok már az ún. harmadik szemhéj mirigyének előesésével, ami a kutya szeme sarkában egy kis fehér-piros duzzanatot eredményez? Tapasztalatok, gyógymód?

Azt hiszem a kutyám ebben szenved, de csak nagyon minimálisan látszik neki, de észrevehet?. Tegnap vettem észre, azt hittem majd elmúlik, de nem úgy t?nik. Ma néztem utána az interneten és ott olvastam. Holnap konzultálok az állatorvossal. A kutyátoknak volt már ilyen problémája? Ugye elkerülhet? a m?tét, ha id?ben kap rá cseppet pl?

Legjobb válasz: Az én kutyámnak volt ilyen mind 2 szemén a képen lévõnek kb a fele volt , nekünk az orvos mûtétet javasolt,így meg is mûtettük..egy pár napig vmit kellett csepegtetni a szemébe gondolom vmi fertõtlenítõt vagy nem tudom..szerintem ezt csak mûteni lehet..de mutasd meg a dokinak kérdezd meg mi a teendõ,mondom nekünk mûtét javasolt..

Az én kutyámnak volt ilyen mind 2 szemén a képen lévõnek kb a fele volt , nekünk az orvos mûtétet javasolt, így meg is mûtettük..egy pár napig vmit kellett csepegtetni a szemébe gondolom vmi fertõtlenítõt vagy nem tudom..szerintem ezt csak mûteni lehet..de mutasd meg a dokinak kérdezd meg mi a teendõ, mondom nekünk mûtét javasolt..
Spánielkeverékem van és volt ilyen problémánk. Egész pontosan a harmadik szemhéja gyulladt be. Kb. így nézett ki, mint a képen. Egyáltalán nem kellett mûteni. Kapott valami szemcseppet vagy krémet, már nem emlékszem és soha többé nem jött elõ. Már 9 éves és arra se emlékszem, ez mikor történt vele, annyira rég volt.
Az én kutyámnál kölyökkorában jött elõ. Állítólag bármilyen heves játék, megerõltetés hatására elõ jöhet. Õt mûteni kellett, de semmi komolyra nem kell gondolni. Kb. addig tartott a gyógyulása, míg magához tért.
Nekem volt idõs kutyának, azt mondta az orvos, hogy ha fiatalabb lenne, akkor meg kellene mûteni, de így idõs korára csak ártanánk vele, mint használnánk.
A kérdező hozzászólása: Aha, ezek szerint akkor azért különbség van aközött, hogy begyullad, vagy elõrenyomul az a mirigy. Én inkább gyulladásra tippelnék az én kutyám esetében, mert nagyon kicsi a duzzanat és ha úgy fordítja a szemét akkor abszolút nem is látszik. Tegnap például egész délelõtt azt hittem, hogy elmúlt, mert nem látszódott, a fekete hártya eltakarta a szeme sarkában. Mindenképp megmutatom az orvosnak és akkor remélem valami csepp hatékony lesz. Köszi a válaszokat!!
Mi 3 honapos kutyusunknak ma jött, ki, le vittük dokihoz, aki adott neki gyuladás csökentö szurit. Most csütörtökig várunk ha elmulik meguszta ha nem müteni kell.Tök jó fej volt a doki, elmondta hogy ez kiskutyáknál gyakori probléma, és sajnos az esetek 90 százalékában nem elkerülhetõ a mütét, ha a gyuladás csökentö 2-3 nap mulva nem használ , sajnos muszály a mütét mert a kutyus meg is vakulhat. Azt tudom mondani vidd el dokihoz biztos ami biztos. Mi most bizakodunk hogy a kutyus aabba a 10 százalékban van akinél használ a gyuladás csökentö! De itt érdemes tájékozodnod. http://www.kisallatdoki.hu/macska-kutya-szemeszet


El kéne őt engedni? Az eszem tudja, hogy igen, de a kutya szemeiben mást látok.

Munkahelyemen van egy id?s, nagytest? kutyus. Õrkutya. Pénteken volt nála az állatorvos, kiderült, hogy szívproblémája van, a hasa megtelt vízzel. Kapott különböz? gyógyszereket (vízhajtót + szívgyógyszert + beöntést, mert kakilni sem tudott). Felkelni sem tud már szegény. Az állatorvos azt mondta pénteken, ha túléli az éjszakát, akkor van esély a gyógyulásra és reménykedhetünk, hogy hatnak a gyógyszerek. A hasa minimálisan lett kisebb.

Legjobb válasz: Pár napon belül biztosan kiderül. Lehet, hogy csak a saját reményedet látod a szemében, vagy talán már csak ti vagytok az egyetlen öröme szegény kutyának, mert amúgy nagyon rosszul érzi magát. Minden jót kívánok szegény kutyusnak, és ha eljött az ideje ne szenvedjen sokat, nektek pedig kitartást.

Pár napon belül biztosan kiderül. Lehet, hogy csak a saját reményedet látod a szemében, vagy talán már csak ti vagytok az egyetlen öröme szegény kutyának, mert amúgy nagyon rosszul érzi magát. Minden jót kívánok szegény kutyusnak, és ha eljött az ideje ne szenvedjen sokat, nektek pedig kitartást.
Az ember nem isten, hogy döntsön élet és halál felett.Megtettétek, amit lehet, most várni és reménykedni kell.
Amíg a kutyám szemében az öröm legparányibb szikráját fel tudtam csillantani, addig én sem engedtem el. És amikor el kellett engednem, tudtam hogy jó, hogy vártam. Fájdalmai voltak, de a hátsó kertbe engedve még láttam rajta azt a régi ragyogást, tudtam hogy még nincs itt az idõ. Meglátott a kezemben egy szál ropit és felcsillant a szeme, és akkor is tudtam, hogy még nincs itt az idõ. Eljött az idõ, amikor már nem csillogott többé a szeme semmitõl. Hányt és nem tudta kiemelni a fejét a hányásából. Akkor vettem fel a telefont. Sajnos az állatorvos tudtom és engedélyem nélkül nem elaltatta, hanem légzésbénítóval ölte meg. Csak azért írom, hogy figyelj oda, épp nemrég tárgyaltuk ki itt a gyakorin, hogy létezett és illegálisan még ma is létezhet a légzésbénításos altatás, azt ne engedjétek soha.
Basszus. Én se láttam a kutyám szemeiben fényt elég sokszor, egész addig amíg meg nem gyógyították.
A kérdező hozzászólása: Megkapja ma a szurit ;( Valószínû vhol elzáródása is van (szerintem a beleiben), azóta sincs kaki és a reggelije egy részét már tegnap is és ma is visszahányta. Minden falat nehezére esett, már nem láttam a szemében az örömet, amikor mentem hozzá, csak a fájdalmat :(
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mi legyen. Továbbra sincs kaki, ma bágyadtabbnak látom. Fõnököm nem látta egész hétvégén, szerinte viszont jobban van a pénteki állapothoz képest. Ez a kaki dolog eléggé aggaszt :(
Nekem pont ma szólt a másik házunknál a szembeszomszéd, h nézzek már rá a kutyájára, valszeg a végét járja. Átmentem, a kutyi hátsó lábai be vannak rogyasztva, nagyon ingatag. Kérdeztem h széklet van-e, mondta h van, eszik, iszik, de már nem kergeti meg a szomszédból átszökõ csirkéket és macskákat, nem megy ki enni és inni (csak akkor eszik-iszik, ha beteszik neki az ólba). Múlt hónapban volt 14. Mondtam h igazából itt már csoda nem várható, amíg eszik-iszik, kakil és lábra tud állni, addig nincs baj. Ha valamelyik elmarad, akkor hívják a dokit, hátha. De ha õ is azt mondja, akkor kifejezetten kérjék az altatást, mert 14 évi "szolgálat" után megérdemli, h tisztességgel, fájdalom nélkül menjen el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Bizakodok, de sajnos az àllatorvos se kecsegtetett sok reménnyel. Remélem nem adja fel, de azt sem szeretném, ha értelmetlenül elnyújtanánk a szenvedését. Nem tudom vannak-e fàjdalmai, de amíg làtom a szemében, hogy maradni akar, addig a tõlünk telhetõ maximumot megkapja.
Kívánok a kutyusnak mielõbbi gyógyulást, ti pedig várjatok , reménykedjetek és szeressétek nagyon! (A szeretet csodákra képes.)
Elsõ vàlaszoló tökéletesen megfogalmazta a lényeget. Remélem, h meggyógyul.
A kérdező hozzászólása: Nem jószántunkból lett elaltatva vagy azért, mert nem tettünk meg mindent a kutyáért. Rajta már nem lehetett sajnos segíteni, megvizsgálta az állatorvos újra és mondta, hogy sajnos itt a vége, innentõl már csak szenved, a lehetõ legjobb, amit tehetünk vele, hogy megszabadítjuk a fájdalmaitól ;(

Ez normális hogy a kutyám szeme bepirosodik ha sétálni vagyunk?

A kutyám szeme bepirosodik ha elviszem sétálni vagy ha sokat fut. Ez mit?l lehet? A ti kutyáitoknak is pirossab a szeme séta után?

Legjobb válasz: Az én kutyámnak nem szokott bepirosodni a szeme, de az elsõ tippem így látatlanba, az volt, hogy vagy talán kifújta a szél, vagy allergiás lehet valamire. De szerintem vidd el dokihoz, õ jobban tudja, mint én. :)

Az én kutyámnak nem szokott bepirosodni a szeme, de az elsõ tippem így látatlanba, az volt, hogy vagy talán kifújta a szél, vagy allergiás lehet valamire. De szerintem vidd el dokihoz, õ jobban tudja, mint én. :)
Milyen fajta a kutyád? Az enyémnek is csak az utcán piros, ahogy behozom a lakásba 2 perc alatt elmúlik. Nekem beaglem van.
A kérdező hozzászólása: Nekem puli keverékem. Voltunk dokinál és azt mondta hogy nem beteg de engem zavar egy kicsit.
Nem lehet, hogy túl szoros a nyakörve? Amikor kutyasuliba jártunk ott volt egy amerikai bulldog akinek sokszor bevérzett emiatt a szeme...
A kutyák is lehetnek allergiásak, ugyanúgy, mint az emberek. Hazaérve, ahogy megszûnik a pollenek okozta támadás, elmúlik az allergiás reakció. ennyi az egész, mi is sok helyet végigjártunk a vizslámmal, és kiderült, hogy csak allergiás.

Van egy dudor a kutyám szeme alatt. Mi lehet a gond? 4 hónapos kölyök kutyáról van szó. (a többi lentebb)

Még a tenyésztõnél a kennelben a testvéreitõl szerzett egy kicsi karcolást a szeme alá, mikor elhoztuk még sebes volt neki, de pár nap után a seb lehullott, alatta tiszta volt a bõr,és lassan kezdett visszanõni a szõr is, úgy két hete pedig lett egy dudor azon a helyen. Elõbb azt hittük megütötte játék közben. Pár nap után mintha húzódott volna vissza, de aztán megint megnõtt.A tegnap voltam állatorvosnál, azt mondta ha két héten belül nem tûnik el akkor menjünk vissza és röntgen lesz, hogy lássuk mi is az. A dudor kemény, tehát nem lehet gennyes. Fájni nem fáj neki, engedi, hogy hozzányúljak. Picit mintha mozogna is, ha mozgatom, tehát nem valószínû hogy csontkinövés. Nektek volt már ilyen? Mi volt a gond?

Legjobb válasz: nem lehet kullancs? a kutyám novemberben szedett össze egyet a szeme alá, úgy nézett ki, mint ahogy leírtad, nézd meg hátha

nem lehet kullancs? a kutyám novemberben szedett össze egyet a szeme alá, úgy nézett ki, mint ahogy leírtad, nézd meg hátha
A kérdező hozzászólása: nem kullancs... :(
biztos? :S mi is nagyon nehezen találtuk meg :S
Szia! Ha teljesen azon a helyen van, ahol a korábbi seb, két dologra tudok gondolni: - Begyógyult a sérülés, de maradt a sebben valami minimális genny, ahonnan most megint elszaporodtak, lett egy mini tályog ott - doki feltárja, kitakarítja, ha szükséges, illetve antibiotikumot ad, és gyógyul - Keloid képzõdött - a heg túlburjánzott, erre is vannak krémek, amit felírhat a doki, de ennek a felületén nincsen szõr, és ált. élénk rózsaszínû.
A kérdező hozzászólása: Akkor meglehet hogy az elsõ lesz... Nem rózsaszín és szõr is van rajta normálisan. Egy ilyen beavatkozás mennyibe kerül egyébként?
nekem elég egy hangos szó a kutyának és az nem mozdul, szóval megfogtam a fejét, doki éberen csinálta ezt meg neki, de semmi nyüssz vagy hasonlók, nemvolt gond se, és mivel régóta orvosom, ezért ingyen csinálta.. ha neked is van orvosod, aki félig meddig barát is, lehet ha nem kell kábítani vagy ilyenek, akkor ingyen csinálja, amúgy sztem max 3 ezer lehet egy ilyen kis tisztítás, ha nemkábítják hozzá..

A kutyám szemével gond van, csipás, mit tegyek?

Csipás a kutya és zöld 'takony' szerű folyadék jön ki a szeméből és állandóan rázza a fejét. Eddig törölgettem kamillás teával, de most olvastam, hogy az állítólag ront a helyzeten. Mit csináljak? Állatorvos nem jön mert nem ér rá, vinni meg nem tudom :/

Legjobb válasz: Keress másik állatorvost, aki ráér, vagy hívj állatmentõ egyesületet, hogy ismernek-e olyan dokit, aki ráér. A zöldes, sárgás váladék mindig valamilyen fertõzés jele, erõsebb kezelés kell, mint a kamilla. Ha viszont rá hagyod, akár a szeme is rámehet. Ne hagyd már kínlódni, a kutyád érdekében állj a sarkadra és keress addig dokit, amíg végre egy rá nem ér, hogy ellásson egy beteg állatot. (Ezt sem értem, nem ér rá, holott ez a munkája és ezért fizetik! Kritikán aluli!)

Keress másik állatorvost, aki ráér, vagy hívj állatmentõ egyesületet, hogy ismernek-e olyan dokit, aki ráér. A zöldes, sárgás váladék mindig valamilyen fertõzés jele, erõsebb kezelés kell, mint a kamilla. Ha viszont rá hagyod, akár a szeme is rámehet. Ne hagyd már kínlódni, a kutyád érdekében állj a sarkadra és keress addig dokit, amíg végre egy rá nem ér, hogy ellásson egy beteg állatot. (Ezt sem értem, nem ér rá, holott ez a munkája és ezért fizetik! Kritikán aluli!)
Az én kutyámnak akkor volt ilyen a szeme, amikor kötõhártya gyulladása volt. Körömvirág teával kellett mosni, napi 3x és 2 óránként corneregelt kellett nyomni a szemébe, ez egy vénynélküli humán gyógyszertárban kapható gyógyszer. Viszont a legfontosabb szemcsepp nevére amit szintén 2 óránként kellett kapnia, nememlékszem. De ez úgy is vényköteles gyógyszer, szóval doki nélkül úgy sem tudod megvenni. Nagyon fontos, hogy kezeld, ez nem játék. A kutyusom mentett kutya, az elõzõ helyén nem kezeltek neki egy egyszerû gyulladást, és meg is vakult arra a személre! Mûteni kellett 2x is, azóta is folyamatos gondok vannak vele, és ez már így is marad. Szóval valahogy próbálj meg dokihoz jutni mindenképp.
Esetleg Visine-t vagy hasonló szemcseppet megpróbálhatod, de tényleg jobb lenne állatorvosnak megmutatni.
Az egyik barátom kutyájával is ez a helyzet neki az egyik szeme állandóan csipás, az állatorvos szerint a könnycsatornái el vannak záródva, felírt neki két féle szemcseppet(hozzáteszem mind2 emberi szemcsepp)és ennyi azzal csepegteti neki de semmi változás nincsen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Nagy nehezen csak kijött azt mondta, hogy allergiás reakció is lehet vagy akármi más is és vegyek neki Garasone szemcseppet, azzal kezeljem. Hát remélem jó lesz, mert annyira nem nézte meg, de lehet pont annyira megnézte mint amennyire neki szüksége van rá. Állatorvos létére eléggé félt a kutyától. Mindenesetre a kamillától míg kezeltem elég szép lett a szeme bár valahol azt olvasom, hogy nem szabad valahol meg azt, hogy nagyon is jót tesz neki. Mondjuk szerintem a kamilla nem hiszem, hogy ártana neki.
Ha tényleg allergiás, akkor lehet, jobb lenne hanyagolni a kamillát, mivel a virágzatából fõzünk teát, és az is allergizál. Remélem, használ majd a szemcsepp, majd írd meg, mi lett!
A kérdező hozzászólása: Sry hogy késõn írok Igen használt a szemcsepp bár elég nagy szenvedés volt cseppenteni vele

Ha ivartalanitatnám a kutyámat elmúlna az agressziv viselkedés a kutyákkal szemben?

Legjobb válasz: Igen, csökkenhet és teljesen el is múlhat az aggresszívitás más kutyák felé. De minnél idõsebb a kutya, annál jobban rögzûlnek a negatív tulajdonságok. Érdemes minnél elõbb megcsináltatni az ivartalanítást.

Igen, csökkenhet és teljesen el is múlhat az aggresszívitás más kutyák felé. De minnél idõsebb a kutya, annál jobban rögzûlnek a negatív tulajdonságok. Érdemes minnél elõbb megcsináltatni az ivartalanítást.
Azért ebben az is benne van, hogy a kutya tudja: megteheti(!), hogy agresszív a többi ebbel. Õ falkaállat, és a falkában csak és kizárólag az történhet, amit a falkavezér, az alfa engedélyez. Gyanús, hogy nem tekint fõnöknek a kutyád. Az ivartalanítás az "általános dühét" (és a felesleges szaporulatot) mérsékelheti ugyan, de a köztetek lévõ viszonyt nem változtatja meg a helyes nevelésen kívül semmi a világon. Én a kutyaiskolát javaslom, ahol a gazdik is értékes tudásanyagot kapnak a blökik kordában tartására.
A kérdezö nem azt irta, hogy ö és a kutya között van gond, a kutyákkal szemben agressziv!!! Ez kanoknál természetes dolog! De csökkenni fog az ivartalanitás után, én is ezt ajánlom.
igen!
Valóban nem írta, de hangsúlyozom: ha a kutya megzabolázhatatlanul agresszív a többiekkel szemben, akkor ez MINDIG azt jelenti, hogy nem megfelelõ a gazdival a kapcsolata- nevelés szempontjából, legalább is. Emellett kétségtelen, a hormonok megnehezítik a nevelést.
nem hiszem, ez a kuty szocializációjának kérdése. Szeretettel, türelemmel, odafigyeléssel, oktatással le lehet szoktatni errõl a viselkedésrõl, csak kezdj el vele foglalkozni és az eredmény nem fog elmaradni.
Nem sokat változtat az ivartalanítás.Az enyémmel ugyanez volt a gond, ivartalaníttattuk és a helyzet változatlan, sõt néha talán még agresszívabb.Nagyon egyetértek a második válaszolóval, hogy a kutyád vezérnek hiszi magát akinek kötelessége megvédeni a "falkát".Át kell venni a szerepet tõle és talán javul a helyzet.Én is ezen vagyok úgyhogy sok sikert nekünk!:)

Ez mi lehet a kutyám szemén? (kép)

http://kepkezelo.com/images/p1s0u7g4er1qt68kpyq.jpg

Legjobb válasz: Na azt viszont ne engedd az állatorvosnak, hogy eltávolítsa a mirigyet! Ha ezt akarná javasolni, akkor vidd el egy másik állatorvoshoz. Ez súlyos szakmai hiba, és csak akkor megengedett, ha nagyon csúnyán elfajult már a könnymirigy, és nincs más megoldás. És nagyon súlyos következménye lehet!(lehet, hogy csak évek múlva, lehet, hogy soha, de kialakulhat száraz szem betegség, és utána élete végéig kezelgetni kell a szemét iszonyú drága kenõccsel, és mûkönnyel minden nap, naponta többször. Hiszen ez egy könnytermelõ mirigy, a szem könnytermelésének kb 60%-át ez teszi ki). Vidd el orvoshoz,megnézi, egyébként elõfordul, hogy magától "visszabújik" a helyére, de legtöbbször sajnos újra elõjöhet. A mûtét pedig abból áll, hogy visszavarrják a mirigyet a helyére.

Na azt viszont ne engedd az állatorvosnak, hogy eltávolítsa a mirigyet! Ha ezt akarná javasolni, akkor vidd el egy másik állatorvoshoz. Ez súlyos szakmai hiba, és csak akkor megengedett, ha nagyon csúnyán elfajult már a könnymirigy, és nincs más megoldás. És nagyon súlyos következménye lehet!(lehet, hogy csak évek múlva, lehet, hogy soha, de kialakulhat száraz szem betegség, és utána élete végéig kezelgetni kell a szemét iszonyú drága kenõccsel, és mûkönnyel minden nap, naponta többször. Hiszen ez egy könnytermelõ mirigy, a szem könnytermelésének kb 60%-át ez teszi ki). Vidd el orvoshoz, megnézi, egyébként elõfordul, hogy magától "visszabújik" a helyére, de legtöbbször sajnos újra elõjöhet. A mûtét pedig abból áll, hogy visszavarrják a mirigyet a helyére.
A harmadik szemhéjmirigy, ami egy könnytermelõ mirigy, el kell menni vele állatorvoshoz, ilyen korai stádiumban még meg lehet próbálni a konzervatív kezelést, de ha nem mész el idõben, (illetve spontán késõbb is elõfordulhat), akkor mûteni kell.
én bichonomnak is volt mind2 szemén, az orvos a mûtétet javasolta.. mi lemûtettük, 15-20 perc alatt megvolt mind2 szemre.. 2-3 napig csöppögtetni kellett és meg is gyógyult..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ akkor megyünk állatorvoshoz mit gondoltok Dr. Töltéssy Zsolt jó lesz?

C. Milan agresszív a kutyákkal szemben?

Mindig látom a m?sorába, hogy neki támad egy husky, meg nagyobb test? kutyák, Õ meg rángatja a kutyát a pórázánál fogva a kutyát. Nem csodálkozok, hogy neki ugranak, ha így bánik a kutyákkal...

Legjobb válasz: Egyáltalán nem agresszív. Azok a jelek, amiket pl õ küld a kutyák felé, neked durvának, agresszívnak tûnhetnek, a kutyáknak pedig nem. Nem kell emberként kezelni a kutyákat, mert akkor nem fognak boldog életet élni egy ember mellett. Igenis kutyaként kell õket kezelni. Én szeretem Caesar Millan-t, szerintem nagyon jó dolgokat ír a könyvében, és nálunk a módszere is bevált, mint ahogy több kutyás-gazdi párosításnál! :)

Egyáltalán nem agresszív. Azok a jelek, amiket pl õ küld a kutyák felé, neked durvának, agresszívnak tûnhetnek, a kutyáknak pedig nem. Nem kell emberként kezelni a kutyákat, mert akkor nem fognak boldog életet élni egy ember mellett. Igenis kutyaként kell õket kezelni. Én szeretem Caesar Millan-t, szerintem nagyon jó dolgokat ír a könyvében, és nálunk a módszere is bevált, mint ahogy több kutyás-gazdi párosításnál! :)
én is csak dícsérni tudom Ceaser munkáját! Nekem is sikerem volt már ezzel a módszerrel több, különbözõ problémájú kutyánál. Sokat segített a kutyatestbeszéd megértésében is! Szerintem nem agresszív a kutyákkal szemben. Nem akarok rossz indulatú lenni, de van egyáltalán olyan kutyatartó a Földön aki, már ne vágott volna le taslit a kutyájának például?. Az hogy pl. a tacsit meg földnek vágta a mûsorban, csak lerántotta a kanapéról. Hagyta volna hogy arcon kapja a gazdáját? És az energia, nos igen! Én sem hittem amíg nem egy kínai gyógyászatban dolgoztam és a saját testemen nem éreztem az egészet! Én is hitetlenként kezdtem! Szóval szerintem akinek nem tetszik, ne nézze, olvassa!
szerintem nem agresszív ...az ott be mutatott dolgokat megcsináltam a kutyámmal és rengeteget fejlõdõt azóta ...meg ha agresszív lenne a kutyákkal kapcsolatban akkor õt is megtámadnák és a kutyák behódolnak neki szóval szerintem sokat tud.. attól hogy vkinek nem szimpatikus a módszere az így járt.. csak kényesztetéssel és csupa jó indulattal nem lehet kutyát nevelni.. magabiztos határozottság kell..nekem egy bichon frise-em van és mivel a családból csak én nevelem C.milan módszerével rám is hallgat a legjobban pl ha a parkba elengedjük akkor se a tesómnak se anyámnak nem jön oda csak nekem
Ha a Cesar nem fegyelmezné meg a vörös zónás kutyákat par force módszerrel akkor ezek a kutyák többsége a másvilágra kerülne. Nagyon jól csinálja amit csinál. Idehaza is a kutyaiskolák többségében alkalmazzák a rendkívül agresszív támadó kutyákkal szemben.
A kutyák nem igazán tudnak beszélni, ezért jobb híján testbeszéddel kommunikálnak. A testbeszédes kommunikáció az emberek közt is megfigyelhetõ. Na mármost, aki ért a kutyákhoz, az képes kiolvasni a testbeszédükbõl a "terveiket", hogy támadni fognak-e, vagy behódolnak, stb. Azt, hogy energiákkal kommunikálnának a kutyák, mondjuk fura, de több dolgok vannak földön és égen mintsem bölcselmünk álmodni képes. Akár igaz is lehet. De az eredeti kérdésre válaszolva: egyáltalán nem agresszív. Ha megnézel egy mûsort, a kutya az elõtt támad neki, hogy õ megrángatná a nyakörvét. Az emberek nagyon fel tudják fújni, hogy ez kegyetlen, meg nehogy megüssük a kutyát, és a többi... A farkasfalkák vezére, hidd el, nem klikkerrel tanítja a farkasoknak a helyes viselkedést. A kutyáknál ugyan így van. A falkavezér használ testi fenyítést. Ez pont olyan. Ettõl a kutya nem fogja megutálni (persze, testi fenyítést használni nem célszerû. A kutyákat önön szórakoztatásra bántani meg kegyetlenség). Most az, hogy megrángatja a fojtót, az nem kegyetlenség. A kutya azt tudja meg, hogy "ha ezt csinálom, utána megrántják a nyakörvem, ami nem jó, inkább nem csinálom ezt". Szóval, nem, nem kegyetlen.
Cesar Milan csodálatos kutyadoki a kutyákal suttogó, terapeuta én szertem és kutyás tanácsai beváltak mert fétem kutyáktol dem ár nem megtanultam mitõl függ az energia hasonlok példaképem meg 2 haveromnak
nem agresszív sohasem hanem asszertív, nyugodt, magabiztos minden amit csinál a kutyák természetes kommunikációját imitálja ezért is nevezik kutyasuttogónak de kutyatrénernek semmiképpen nem nevezhetõ és pláne õ nem nevezi magát annak (embereket képez elsõsorban). A kutyák ösztöneire gyakorol hatást, számukra jól érthetõ módon. Kutyául beszél és erre tanítja az embereket is.
Szerintem jó, amit csinál. A kutyák azért támadnak neki, mert valószínûleg neveletlenek, épp ezért van ott. Amúgy meg megpróbálja kutyák számára érthetõ módon megértetni velük, hogy mit csináljanak. Ezt általában el is mondja. Õ legalább ért a kutyákhoz. És lehet, hogy a te szemedben agresszívnek tûnik, de szerintem ez teljesen normális. És persze, hogy rángatja, mert te mi mást csinálnál egy félrenevelt ebbel? A kutyának attól nem lesz semmi baja, mert azért nem rángatja olyan durván. És nap mint nap látok olyan emberek az utcán akik hatszor olyan erõvel cibálják a kutyájukat rövid pórázon, hogy szépen menjen. Na, az tényleg kínzás. De amit C. Milan csinál, az egyáltalán nem az.
egyet rétek veled kérdezõ! Meg láttam olyat is, hogy kb földhöz [email protected] a kutyát. idétlen egy fickó, meg mondja "ne próbálják ki otthon" akkor minek a mûsor, ha mi nem tudunk csomó dolgot alkalmazni, amit mutat. ezeket meg tudjuk egy Magyar kutyakiképzõtõl is, vagy olyantól, aki neveletlen kutyákkal dolgozik! És állítom sok hazai ember, aki ezzel foglalkozik, jobban végzi a dolgát, mint amiket õ a tv-ben majomkodik:D ez egy megrendezett mûsor, mint sok más. Gyanítom, betanított kutyákkal dolgozik....!
kutyául beszél, meg jeleket ad nekik... JÁÁÁJJJJJ persze pesze vegyétek be ezt az elvont maszlagot. Falnak megyek rögvest :D:D jót nevettem:D
Szerintem is nagyon jól csinálja a dolgát ért a kutyákhoz ez nem kétséges. Aki az ellenkezõjét állítja annak vagy nincs kutyája vagy a kertbe hátúl van kikötve és konyhamalacnak használja vagy egy elkényeztetett kutyája.
Kedves 4. válaszoló! Szerinted ha nem ért a kutyák nyelvén miért ennyire sikeres és elfogadott egész Amerikában ? És azokat a kutyákat , hogy tudja helyretenni akikrõl már mindenki lemondott és elaltatnák ? Egyáltalán hogy lehet neki tv müsora , ha szerinted nem müködik az amit csinál ??
Lol. Kedves kerdezo van neked kutyad? Vitted mar a kutyadat valaha egy falkaba? Tudod mi tortenik ott? A dominans kutya a vezeto ramorog foldre kenyszeriti az uj kutyat, ez teljesen normalis mert a kutya egybol megtanulja mi a rend es hol a helye a falkaba. Es nem harcolnak meg verekednek egymassal csupan a kutyak falkaba elnek, ezert ha nincs mas kutya korulotte az ember lesz a falkaja, csak az a kerdes ki fog dominani te vagy a kutyad. A kutya nem ember nem ugy kell vele viselkedni mint egy emberrel, es igen rangatni kell a porazt neha mert neked kell lenni a domninansnak nem a kutyanak. Ajanlom mielott az agressziorol beszelsz vidd el a kutyadat egy falkahoz es nezd meg mi tortenik, ok hogy tanitjak egymast tiszteletre es arra hogy a kutyanak hogy kell viselkednie.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!