Találatok a következő kifejezésre: A kutyám olyan lusta (2 db)

A kutyám lusta? 5 hónapos koktél kutyám van. Olyan tacskó féleség. Naponta többször is levinném sétálni, ha lenne hozzá kedve. Ha nincs kedve lemenni meglátja a pórázt és visszamegy a helyére aludni. Ez normális vagy kezdjek el aggódni?

..egyébként amikor lemegyünk tök jól elvagyunk ..játszik futkározik egy hatalmas füves területen leveszem róla a pórázt és ott is rohangálunk meg mindenféle kutyás dolgokat csinálunk,de ezt naponta maximum kétszer pedig ahogy olvastam az sem lenne gáz,ha napi tízszer is levinném.

Legjobb válasz: Aggódni nem kell, de ha jól érzed magad a kutyáddal akkor mért ne vihetnéd le többször? Ahogy írtad lent meg jön a kedve a sétához játékoz. Hát vidd többször! Kis idõ után úgyis megszokja és lehet, hogy már önként fogja vinni a pórázt neked.

Aggódni nem kell, de ha jól érzed magad a kutyáddal akkor mért ne vihetnéd le többször? Ahogy írtad lent meg jön a kedve a sétához játékoz. Hát vidd többször! Kis idõ után úgyis megszokja és lehet, hogy már önként fogja vinni a pórázt neked.
A kérdező hozzászólása: Ha nincs hozzá kedve és úgy viszem le akkor "duzzog" leül velem szembe és nem figyel a játékokra sem..meg nem érdekli semmi..sõt! van amikor egyszerûen lefekszik aludni:D
Szerintem fordulj szakemberhez mert egy 5 hónapos kutyánál ez nem normális. Én elõször egy kivizsgálást ajánlanék az állatorvosnál, és ha minden oké, akkor nem árthat egy ingyenes rehabilitációs foglalkozás (Budapesten, Kecskeméten és Miskolcon is van ilyen.) Elõfordulhat hogy valamilyen stressztünet az alvás, de akár szervi oka is lehet. Én a helyedben kivizsgáltatnám.
A kérdező hozzászólása: Semmi baja nincs a kutyának egy hete látta állatorvos(mm. testileg) napi két órát van maximum egyedül..bántani nem szoktam..nem hiszem , hogy kutyapszichológushoz kéne vinnem azért, mert nem mindig van kedve lent lenni...
Ha így jól érzi magát a kutyád, ne erõltesd. Inkább az a probléma, hogy a kutya nem annyira mozgékony amennyire te szeretnéd. Lehet egy kevésbé aktiv fajtával keveredhetett, azért elég neki a napi két futkározás. Eléggé kifáradhat, ha nincs kedve lemenni veled. Miért nem veszel egy aktivabb kutyát ez mellé, ha annyira sok ídõd van foglalkozni vele?

A kutyám miért olyan lusta?

Legjobb válasz: Nem írtál részleteket.Netán öreg, vagy túlsúlyos is lehet.Eddig is ilyen volt?

Nem írtál részleteket.Netán öreg, vagy túlsúlyos is lehet.Eddig is ilyen volt?
Több ingert neki!
Tedd a reggelizõtálkáját 50 km-rel távolabb :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!