Találatok a következő kifejezésre: A kutyám olyan lusta (3 db)

Vannak itt olyan gazdik, akik lusták, otthonülõsek voltak, de a kutyának köszönhetõen aktívabbak lettek?

Évek óta szeretnék egy kutyát, és úgy érzem, hogy képes lennék változni érte és akarok is változni.

Legjobb válasz: Nézz ki az ablakon amikor kint -15 fok van, szakad a hó és zúg a szél. Te bent vagy a meleg szobában, takaró a lábadon, kezedben egy pohár forró kakaó. Képes vagy a kutyád miatt felkelni és kimenni? Ha igen a válaszod, bevállalhatsz egy kutyát. Ha kétséged van felõle, akkor inkább válassz cicát.....

Nézz ki az ablakon amikor kint -15 fok van, szakad a hó és zúg a szél. Te bent vagy a meleg szobában, takaró a lábadon, kezedben egy pohár forró kakaó. Képes vagy a kutyád miatt felkelni és kimenni? Ha igen a válaszod, bevállalhatsz egy kutyát. Ha kétséged van felõle, akkor inkább válassz cicát.....
Mármint a 88-asra gondoltam, mint utolsó.
Ugyanúgy vagyok, mint az utolsó. Mindig is menni akartam, csak egyedül nem volt kedvem. Aztán mióta kutyáim lettek, már szabályosan utálok itthon ülni, unatkozom itthon.
En is egy tipikus pelda vagyok erre, hogy megvaltoztatott a kutyam. Kicsi uszkarra, vagy jack russel terrierre vagytam, amik porgosek, de azert nem sulyos esetek es testtomeguk sem tul nehez nekem. Aztan az elkepzelesembol kiindulva a veletlen ugy alakult, hogy lett egy staffim, aki neha megorul, akaratos, hisztis. Teljesen megvaltoztatott, sokat vagyunk kint, allandoan mennek- de a nagy melegben o nem bir, hozzatennem hideget is utalja, esoben is csak ha kabatot huzok ra, akkor indul el velem. Nem vagyok mar olyan visszafogott, szegyenlos. Sokkal turelmesebb is lettem es batrabb.
Amíg nem volt kutyám, csomót ültem a gép elõtt, de csak azért, mert hiába éreztem, hogy csinálnék valamit, mennék valahova, cél nélkül nem igazán volt kedvem sétálni. Mióta van kutyám, lett sétapartnerem is. Amikor meg szakad, vagy -15 fok van kint, nem is szeretnek órákat sétálni, mert átfáznak. Azt a fél óra-órát olyankor meg, fél lában is ki lehet bírni, amíg lemozgatod õket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egyébként szeretek sétálni, kirándulni. Nem ritka az sem, hogy busz helyett inkább sétálva megyek A-ból a B pontba. Csak elindulni nehéz. De ha mondjuk nagyon a halálomon lennék és azért nem tudnék lemenni az esetleges kutyával, a párom szívesen besegít. Kutyaiskola is alap, mivel elsõ kutya lenne, csak többet tanul az ember gyakorlatban, mint elméletben.
Szeretek eljárni a kutyámmal, de mivel kertes házi benti kutya, az ajtó nyitva, így ha épp nincsen kedvem, vagy forróság van, vagy szélvihar, nem megyünk sehová. Volt egy idõszak, amíg lakásban laktunk, természetesen felkeltem hozzá korán, levittem éjjel is, napközben is többször, de nem mindig volt õszinte a mosolyom.
Én sajnos csak még jobban utálok sétálni, mióta van kutyám, ugyanis séta közben olyan viselkedésbeli gondjaink vannak, amelyek évek kemény munkájával is csak kicsit mérséklõdtek. Most már egyébként egész jó, de az évek alatt, míg gyûrtük egymást, valóságos séta-undoritiszem lett, és nem tudok felülkerekedni rajta. Persze annyira elmegyünk, amennyire muszáj, de annál többet csak nagyon ritkán. Ha egyébként sem szeretsz sétálni, mozogni, akkor feltétlenül egy közepesen aktív fajtát válassz, azon belül pedig egy könnyû kutyát (akár szakértõ segítségével), hogy a sétakedvedet ne vegyék el a neveléssel kapcsolatos küzdelmek (persze minden kutyát nevelni kell, de nem mindegyik olyan küzdelmes xD). Egyébként a közös séta igazán jó kikapcsolódás tud lenni, ha a partnerek egymásra találnak.
Ez eszembe sem jutott amikor úgy döntöttünk két kutya kell. Ahogy meglettek, idõm sem volt azon gondolkodni, hogy megmozduljak-e értük. Bár õket nem kell reggel levinni, mert nagy kertes házban élünk, de pl. a kemény hideg téli éjszakákon szinte minden éjjel felkeltem hozzájuk. Mivel nem szobatiszták, de bent tartottam õket éjszakára a mûhelyben, minimum egyszer az éj kellõs közepén fel kellett kelnem pisiltetni õket, mert nem bírják reggelig. Vagy ha nem akartak bejönni lefekvési idõben , akkor meg azért kellett felkelnem , hogy késõbb beengedjem õket. Aztán ott van az idõhöz szoktatott etetés. Ha hajnalban érek haza pl. buliból, akkor is felkelek megreggeliztetni õket, ha törik, ha szakad. Ha nem érek haza idõben vacsoráztatásra, ideges vagyok miattuk. Szóval ezek a dolgok jöttek velük együtt, nagyon szívesen csinálom. Nem gondolkodtam azon, hogy mivel jár. Kicsit olyan, mint amikor kisbaba kerül a családba. Ott van és rászorul, hogy foglalkozz vele és nem érzed terhesnek.
Nekem sokat segítettek a kutyáim.Nem ülök egésznap a gép elõtt, hanem velük vagyok.Rendszeresen sétálunk, játszunk kirándulunk. Bármikor képes vagyok elmenni vele, a legnagyobb melegbe, a legnagyobb fagyba is.Felkapom valamit és indulás.Sokan hülyének néznek hogy így ki tudok menni utcára.Hát emberek, nekem a kutya az elsõ, nem az hogy épp hogy nézek ki...
Azt hittem én is, ha kutyám lesz, aktívabb leszek. Erre lett egy "világ lustája" kutyusom, akit nagyon imádok. Tehát aktívabb nem lettem, viszont semmiért nem adnám a kutyusomat. Ha kiviszem elvégzi a dolgát és "hátra arc" , elindul haza felé. Persze aha rászólok, vagy ha én tovább megyek, akkor õ is szivesen kint marad. De a napi háromszori sétáltatásból, kétszer hátraarcot csinál. :-)
Ilyen vagyok. Nem igazán jártam el, szerettem lustálkodni, de bizony ha az apró mancsok mennének, mennem kell :) most már mindegy az idõjárás, a napszak, más körülmény: simán lemegyek. Még betegen is.
Nagyon igaz, amit az elsõ válaszoló írt. A kutyusnak olyankor is sétálnia kell, amikor neked nincs kedved, ezért tény, hogy sokszor többször kell megmozdulnod, mint szeretnél. Neki minden idõben mennie kell: kánikulában, esõben, fagyban, szélviharban. Sõt, készülj fel, hogy a szokásos sétáin kívül is van, hogy le kell vinned; én sétáltattam már kutyát hajnal négykor dermesztõ hóesésben, mert szerencsére felkeltem rá, hogy mennie kell, amikor valami rosszat evett szegény. Az ilyenekkel számolnod kell. :) Szerintem ha szeretnél kutyát de nem vagy túl aktív, akkor mindenképp olyan fajtát válassz, aminek kevesebb a mozgásigénye.
hehe... világ életemben dög lusta voltam :) az elsõ kutyával jöttek a séták, kirándulások a második már munkakutya, vele kezdõdtek a kutyás sportok, túrák, aztán a harmadik már célirányosan egy hiperpörgettyû, 7-8 év alatt fokozatosan a punnyadék pudingból agility-zõ, 30-40km-es túrákat járó, rendszeresen futó nõszemély lettem, hála a kutyáknak.

A kutyám lusta? 5 hónapos koktél kutyám van. Olyan tacskó féleség. Naponta többször is levinném sétálni, ha lenne hozzá kedve. Ha nincs kedve lemenni meglátja a pórázt és visszamegy a helyére aludni. Ez normális vagy kezdjek el aggódni?

..egyébként amikor lemegyünk tök jól elvagyunk ..játszik futkározik egy hatalmas füves területen leveszem róla a pórázt és ott is rohangálunk meg mindenféle kutyás dolgokat csinálunk,de ezt naponta maximum kétszer pedig ahogy olvastam az sem lenne gáz,ha napi tízszer is levinném.

Legjobb válasz: Aggódni nem kell, de ha jól érzed magad a kutyáddal akkor mért ne vihetnéd le többször? Ahogy írtad lent meg jön a kedve a sétához játékoz. Hát vidd többször! Kis idõ után úgyis megszokja és lehet, hogy már önként fogja vinni a pórázt neked.

Aggódni nem kell, de ha jól érzed magad a kutyáddal akkor mért ne vihetnéd le többször? Ahogy írtad lent meg jön a kedve a sétához játékoz. Hát vidd többször! Kis idõ után úgyis megszokja és lehet, hogy már önként fogja vinni a pórázt neked.
A kérdező hozzászólása: Ha nincs hozzá kedve és úgy viszem le akkor "duzzog" leül velem szembe és nem figyel a játékokra sem..meg nem érdekli semmi..sõt! van amikor egyszerûen lefekszik aludni:D
Szerintem fordulj szakemberhez mert egy 5 hónapos kutyánál ez nem normális. Én elõször egy kivizsgálást ajánlanék az állatorvosnál, és ha minden oké, akkor nem árthat egy ingyenes rehabilitációs foglalkozás (Budapesten, Kecskeméten és Miskolcon is van ilyen.) Elõfordulhat hogy valamilyen stressztünet az alvás, de akár szervi oka is lehet. Én a helyedben kivizsgáltatnám.
A kérdező hozzászólása: Semmi baja nincs a kutyának egy hete látta állatorvos(mm. testileg) napi két órát van maximum egyedül..bántani nem szoktam..nem hiszem , hogy kutyapszichológushoz kéne vinnem azért, mert nem mindig van kedve lent lenni...
Ha így jól érzi magát a kutyád, ne erõltesd. Inkább az a probléma, hogy a kutya nem annyira mozgékony amennyire te szeretnéd. Lehet egy kevésbé aktiv fajtával keveredhetett, azért elég neki a napi két futkározás. Eléggé kifáradhat, ha nincs kedve lemenni veled. Miért nem veszel egy aktivabb kutyát ez mellé, ha annyira sok ídõd van foglalkozni vele?

A kutyám miért olyan lusta?

Legjobb válasz: Nem írtál részleteket.Netán öreg, vagy túlsúlyos is lehet.Eddig is ilyen volt?

Nem írtál részleteket.Netán öreg, vagy túlsúlyos is lehet.Eddig is ilyen volt?
Több ingert neki!
Tedd a reggelizõtálkáját 50 km-rel távolabb :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!