Találatok a következő kifejezésre: A kutyám olyan (552 db)

Megnyírtam a kutyát. Olyan lett, mint egy dagadt pocok. Most mit csináljak? Ki kéne mennünk sétálni egyet, de olyan ciki, ahogy kinéz.

Öreg kutya már, és nem akartam a szőrét cibálni,a fésülést is utálja nagyon, ezért inkább megnyírtam. De most valahogy nagyon elnéztem a vágást, mert rettenetes lett szegény. Annyia röhejes ahogy kinéz, annyira sajnálom szegénykét. Olyan, mintha vádlóan nézne, hogy mit műveltem vele. A macska meg mintha gunyorosan méregetné őt. Vagy megnyírjam a macskát is? Máskor mindig olyan kis aranyos szokott lenni a kutya nyírás után, de most nagyon mellétrafáltam. Olyam lelkiismeret furdalásom van, amiért ilyen röhejes lett szegénykém. Mondjatok már valami vígasztalót légyszi!

Legjobb válasz: Nyugi, a kutyát nem érdekli, hogy hogy néz ki. Igazíts még rajta, vidd el sétálni. Ha meg valaki kiröhögi, akkor sincs semmi.

Nyugi, a kutyát nem érdekli, hogy hogy néz ki. Igazíts még rajta, vidd el sétálni. Ha meg valaki kiröhögi, akkor sincs semmi.
Nyírd meg magad is és menjetek sétálni. Akkor majd nem tudod, hogy a kutyán nevetnek vagy rajtad...így nem lesz ciki! Ja igen a macskát is nyírd meg mert gúnyosan méregeti a munkád gyümölcsét!Így mindenki boldog lesz!
Vidd el kutyakozmetikushoz, õ majd megigazítja a szõrét. Egyébként nyugodj meg, a kutyát baromira nem érdekli, hogy hogy néz ki.
ha tudsz akkor igazíts rajta még! képet tudnál feltenni? mert akkor tudok segíteni hogy hol kéne levágni még.
Igen, rakj fel képet, hadd röhögjünk! :DDDDDD Érdemesebb lenne kozmetikussal nyíratni egyébként.
Fel tudsz róla rakni egy képet? Akkor igazíts még rajta ott ahol hosszú lett és nyírd szabályosan egyhosszúra mindenhol. Amúgy csak az ciki amit te annak gondolsz! Biztosan aranyos lehet :)
A kérdező hozzászólása: Elõvettem az ollót, meg a fésüt. Erre azonnal eltúnt a kuckójában, sehogy se lehet elõcsalogatni onnan. Megpróbálom lefotózni. Kis türelem!
Jajj nehogy már egy kutya kifogjon rajtad. Vegyél elõ egy tál kaját, és rakd le, úgyse tud neki ellenállni! :) Amúgy azt akartam írni, hogy fogd meg és húzd elõ, de az elég durva lett volna, bár én azt szoktam az enyémmel. Nem is bújik már el! Szóval képet! :)
Ha bárki kérdezi, mondd, hogy mûtötték, azért ilyen ;)
Hát mit csinálj: vidd a kutyát sétálni. Most nehogy már emiatt ne menjetek... A szõre meg majd megnõ. (Legközelebb meg inkább vidd kozmetikushoz, és a probléma meg van oldva...)
ha raksz fel képet talán megtudjuk mondani hogy lehet e kezdeni vele valamit. Nem tudom elképzelni mitõl lehet olyan szörnyû:D
A kérdező hozzászólása: Lefotóztam a kutyát a mobilommal, de nem tudom feltenni, mert kell hozzá valami madzag, ami viszont nincs meg. A láthatatlan ember eltüntette. Voltunk sétálni. Azt hitték új kutyánk van. De a többi kutyás gazdi szerint nem annyira borzasztó. Persze azért volt kuncogás, krákogás, nevetgélés. Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon aranyosak vagytok. Mindenkinek ment a kezecske.

Lehet korpás a kutya? Olyan, mintha korpás lenne a bőre. Lehet valamivel kezelni, hogy elmúljon? Ha igen, mivel és hol lehet venni?

Legjobb válasz: Mekkora méretû a kutya? Hidegen sajtolt étolajat kell adni az ételéhez. Nagy kutyának 1 evõkanállal, kicsinek teáskanállal.

Mekkora méretû a kutya? Hidegen sajtolt étolajat kell adni az ételéhez. Nagy kutyának 1 evõkanállal, kicsinek teáskanállal.
Általában gomba okozza a korpásodást, úgyhogy valóban indokolt ilyenkor gombaölõ fürdetõt szerezni, mielõtt más tünetei is lennének.
Nekünk a spot ontól korpásodik egy-két napig a szõre minden egyes alkalommal. Ha nem csöpögtettél/öntöttél rá semmit, és az egész bundája korpás, akkor viszont valószínûleg tényleg gomba.
Nekünk is volt 1x korpa, de nagyon erõsen, nem tudom mi váltotta ki akkor belõle, de elvittem dokihoz, adott egy fürdetõt aztán el is múlt tõle 1-2 nap alatt.
A kérdező hozzászólása: Nyers, vagy fõtt tojást adsz neki?
Nekünk a kölcsönkutyánk korpásodik be mindig, olyan sz*r tápot kapott, hogy nem is csodálom, de olyankor rakok egy tojást a vacsijába, esetleg kétszer egymás után, ha nagyon gázos, és elmúlik.
fürdesd meg Dermilen samponnal, és alaposan szárítsd meg
Attól függ milyen fajta gomba, de a szõrhullás és a viszketés elég tipikus tünet.
A kérdező hozzászólása: Nem volt most csöpögtetve rá semmi. Nyáron volt spot-on bolhairtó csöppentve rá. Most csak bolhairtó nyakörve van.
A kérdező hozzászólása: Közepes méretû, foxi keverék, 8 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Milyen tünetei lehetnek még?
Nyers, csak ráütöm a tápra és kész. Persze nem mindegyik kutya szereti, de a többség odavan érte :)

Mit tegyek a kutyámmal? Olyan bunkó! (Bőv. Lent)

Az egész azzal kezd?dött hogy a kutyám szerint nem illek össze a csajommal. Elmondtam a kutyámnak hogy az ? kis szerelme az az uszkár meg pláne nem illik vele össze mert a kutyám egy Masztiff. Erre belém köt és elmondta hogy a horoszkópja szerint összeillenek. Erre elkezdtem káromkodni mire ? az anyámat szidta! Amikor átjön a csajom elkezdi a kutyám : szerintem nem illesz össze ezzel a marhával mert nem szeret engem.... Miért olyan bunkó a kutyám??? :D

Legjobb válasz: A kutya olyan mindég mint a gazdija.

A kutya olyan mindég mint a gazdija.
Mondom "Egyéb kérdések/Humor" kategória!!! Az a felkiáltójel, valójában kérdõjel!!! :DD
képzeld el én is az egyik "többiek" vagyok és tudom hogy csak humor ezért adtam humoros választ...-.-""
Én sem értem, hogy: "Egyéb kérdések/Humor" kategóriában, mégis mire számítanak egyes emberek! :)
Az mind semmi: az én lakásomban nem lehet gyors, vagy hirtelen mozdulatot tenni, mert a kutyám elkezd pörögni, mint a centrifuga, és a lendületi-energiájával mindent elsöprõ tornádóörvényt kavar, ami pusztító hatással van a különbözõ lakberendezési tárgyakra, ráadásul, ha agresszíven ráförmedek, hogy: „Please, don’t hurt me!”, elkezdi szavalni Arany Toldiját. Barátnõt nem vihetek haza, mert olyankor eljátszza, hogy õ maga Jack Nicholson, majd száll a kakukk fészkére, ja, és állandóan zsd vicceket mesél, és gonosz tekintettel néz rám; még a pajeszommal is ércelõdik. Úgyhogy egy cipõben járunk... :(
Szerintem kérd el a pórázát és akaszd fel magad, hogy jobb legyen neki :D:D:D
a kutyádat szanatóriumba kell küldeni vagy egyszerûen csak dobd be a patakba (amit magaddal is meg kell majd tenned)
A kutyád egy pszichiátriai eset veled együtt!
Nem csak a Te kutyáddal van baj. Az enyém rendszeresen leharapja a csillárt. Ha valahol sétáltatom, egyszer csak leharapja a csillárt. Nem tudom mi legyen vele.
megnézném a rendõrség arcát akkror.
A kérdező hozzászólása: :D ezek már viccesebbek . na igen de nem akarom megölni . még a csaja feljelentene.
szerintem nem hagyod kibontakozni. Ha a horoszkóp szerint jó neki az uszkár akkor az jó. Adj neki szabadabb életet, amit a legkönnyebben úgy tehetsz meg hogy amputálod a fejed :D
hát ha olyan kutyád van aminek a fajtája MASZTIff akkor ne csodálkozz hogy "bunkó".Azért tettem idézõjelbe a bunkót mert igazából nem bunkó hanem a csajodon akar masztizni.
A kérdező hozzászólása: Na mindegy nem tudtam nevetni egy percig se. Majd kérdezek valami jobbat.
A kérdező hozzászólása: Akkor az az elõzõ gazdája lehetett. De a kutyám aki velem bunkózik már megpróbálta megölni Cisert. (az az a kutya psziholugus)Sajnos szegénykét egy sztriptízbáról mentették én meg hazahoztam.
A kérdező hozzászólása: utolsó: köszi hát igen. a mai kutyák ilyenek. a többinek meg ez csak HUMOR
Mit szívtál tesó?:D A kutya nem beszél... Csak a macskák meg az egerek beszélnek... :D

Valami lelki baja van a kutyámnak? Olyan szomorúnak tűnik

Sziasztok! menhelyi kutyusról van szó, az előző gazdája kölyök korában megkínozta, meg kellett műteni... rettegett az emberektől és az autóktól, meg úgy mindentől, amikor ~2 hónaposan hozzám került. Maga alá pisilt a sokktól és igyekezett volna beleolvadni a földbe, amikor kivezettem a menhelyről. (így ölben vittem másfél óra alatt a hévig.) gyönyörűen javult, már játszott más kutyákkal, velem nagyon jó volt a kapcsolata, csak az emberektől tartott még... de egyszer, amikor belém kötöttek elég szépen kitett magáért, pedig még pelyhes volt a kis bundája... sokat jártam vele be a városba, hogy "edzzem őt". már csak a zajos, zsúfolt helyeken fél, de ilyen helyekre amúgy sem viszem. 4 hónapos kora körül magamhoz vettem egy újabb 2 hónapos kutyust. (mindkettő szuka) Egyeske szöges ellentéte, vagány, kihaénnem csajszi. Egyáltalán nem voltak féltékenyek egymásra, sőt... Egyeske (bocsi, hogy nem írok neveket...) mindene a futás, minden nap elmegyünk bringával sétálni vagy az erdőbe kirándulni. Ha kimondom, hogy SÉTA, már szinte sír örömében. Táncol, ugrál, nyüszög, azt se tudja, mit csináljon... Aztán hozzám került még két kutyus, velük is jó a kapcsolata. (mindenki mindenkivel jól elvan, nincsenek falkán belüli problémák, mindenki tudja a helyét.) De Egyeske mindenkinek behódol, pedig méret szerint ő a második a sorban... Még a 8 kilós kis pöttömpanna is felé került a rangsorban... (Pedig amúgy nem egy domináns kutya a picúrka sem - nincs elkényeztetve vagy ilyesmi, + tükörsulisok vagyunk, ahol elég ügyes, sokat dicsérik. tehát nem egy idegbeteg anyucikedvence.) Ugyanakkor a kutyasuliban egyszer pofátlankodott vele (Egyeskével) egy neveletlen kan, és akkor azért visszakapott. (nem durván, nem volt semmi túlzott agresszió.) Ami a legfurcsább viszont, hogy mindig olyan melankólikus... sosem volt egy nagyevő, de az nem túlzás, hogy a legfinomabb falatokért sem jön hozzám "kunyerálni"? a többi megvárja, míg befejezem az evést és tudják, hogy kilátásuk van pár finom falatra a maradékból... Egyeske meg csak néz engem a konyha másik végéből összekuporodva... ha odaviszek neki egy kis falatot, elfogadja, de olyan izén... egyetlen dolog dobja fel, de az iszonyatosan: a séta... meg a játék a kertben... de nekem valahogy mégis furcsa... ha látnátok, hogy néz, amikor nincs program... a többiek jóllakottan lustálkodnak a meleg konyhában, befoglalták az ülőkét, külön kuckó van kialakítva az asztal alatt, mindenki elégedett, ő meg jó, hogy nem fakad sírva... mi lehet a baja?... orvoshoz (mivel összesen 7 állatom van) szinte minden héten járunk, fizikai baja nincs. ivatalaníttatott 28 kilós német juhász-magyar agár keverék szukáról van tehát szó, ha ez segít... (legalábbis a menhelyen ilyen keveréknek tippelték, de minden tekintetben megfelel - külsőre, belsőre is - a holland juhász standardnak. olvastam, hogy a hollandok nagyon egygazdásak és sértődékenyek... lehet, hogy nem mutatja, de a lelke mélyén rossz neki, hogy ennyi kutyám van? De hát senkivel nem kivételezek, mindenkinek kiszolgálom az egyedi igényeit, egész nap velük vagyok - kivéve a keddet,... vagy csak a természete ilyen?... úgy látom, hogy nem kiegyensúlyozott...:( Mit nem veszek észre? Mit csinálok rosszul? A többi kutyám tök boldog, elégedett, mindig jó hangulatúak... Nagyon köszönöm, hogy végig olvastad!

Legjobb válasz: Mindig ilyen volt? Vagy csak amióta több kutyád van?

Mindig ilyen volt? Vagy csak amióta több kutyád van?
A kérdező hozzászólása: igen, ha nincs mit csinálni, csak pihenni, akkor ilyen kis búvalbélelt. de a lefárasztással nem lehet gond, minden nap minimum egy óra FUTÁS, + séta az erdõben (egerészés, patakban pancsolás stb), az elõzõ kutyasuliban agility, ... az apport nem nagyon érdekli, az agility sem volt nagy szenvedélye, csak a futás. de azt vettem észre, hogy ha bringás sétára megyünk (oda általában csak kettesben, mert forgalmas utakat is keresztezve nem merem több kutyával egyszerre bevállalni), akkor az maga a mennyország... ja, és olyankor 1000%-osan hallgat rám. ami pláne furcsa, mert akkor sem hallgat rendesen, amikor másik ember is velünk van. pedig iszonyú okos, nagyon durván betartja a parancsokat, pedig nem is nagyon tanítottam neki, csak valahogy megértette, hogy a JOBB, a BAL, az ÁLLJ, a MEHETSZ, a FUTÁS, a VÁR stb az mit jelent. ha viszont a több kutyával foglalkozom egyszerre, 4-bõl 3 olyan, mint egy duracell nyuszi, õ meg tetteti a dilist és elég lassan csinálja a feladatokat... az biztos, hogy nagyon egygazdás, de nem látom, hogy kimutatná a többi kutya felé a féltékenységét... és miért hagyja magát így alárendelni másoknak?... olyan, mint az embernél a társfüggõk... ha nem rá figyel a "társ", akkor mintha elszállna minden ereje, magabiztossága, önbizalma...:( azért vállaltam be mellé még 3 kutyát, mert amikor Ketteske érkezett, az nagyon jó hatással volt rá, sokkal bátrabb lett...
A kérdező hozzászólása: igen, ha nincs mit csinálni, csak pihenni, akkor ilyen kis búvalbélelt. de a lefárasztással nem lehet gond, minden nap minimum egy óra FUTÁS, + séta az erdõben (egerészés, patakban pancsolás stb), az elõzõ kutyasuliban agility, ... az apport nem nagyon érdekli, az agility sem volt nagy szenvedélye, csak a futás. de azt vettem észre, hogy ha bringás sétára megyünk (oda általában csak kettesben, mert forgalmas utakat is keresztezve nem merem több kutyával egyszerre bevállalni), akkor az maga a mennyország... ja, és olyankor 1000%-osan hallgat rám. ami pláne furcsa, mert akkor sem hallgat rendesen, amikor másik ember is velünk van. pedig iszonyú okos, nagyon durván betartja a parancsokat, pedig nem is nagyon tanítottam neki, csak valahogy megértette, hogy a JOBB, a BAL, az ÁLLJ, a MEHETSZ, a FUTÁS, a VÁR stb az mit jelent. ha viszont a több kutyával foglalkozom egyszerre, 4-bõl 3 olyan, mint egy duracell nyuszi, õ meg tetteti a dilist és elég lassan csinálja a feladatokat... az biztos, hogy nagyon egygazdás, de nem látom, hogy kimutatná a többi kutya felé a féltékenységét... és miért hagyja magát így alárendelni másoknak?... olyan, mint az embernél a társfüggõk... ha nem rá figyel a "társ", akkor mintha elszállna minden ereje, magabiztossága, önbizalma...:( azért vá
Te mindig ilyen sokat írsz
Szerintem túl sokat agyalsz ezen :) Te mondtad hogy mindenkinek megvan a maga helye a kis falkádban, kiegyensúlyozottan, kijönnek egymással, nincs balhé. Tudod hogy minden falkának van egy legalsó tagja, de az a tag nem "boldogtalan" amiatt, neki az a természetes (nem próbálja feljebb küzdeni magát ergo oké így). Tudom hogy ezt mind tudod meg lehet hogy nem is segít, de ne komplikáld agyon hogy a kutyád szomorú emiatt, nem ember, nem szomorkodik! :) Remek kis élete van melletted (nem nagyon sikerül névtelennek maradni szerintem, nagyon jellegzetes íromány tagolási stílusod van meg nem sok mindenkinek van holland juhász hasonmás kutyája menhelyrõl és még 3 másik :D), szerintem boldog állat. Ugyancsak ne felejtsd el hogy nem minden kutya egyforma, nem lehet mindenki ugyanolyan lelkes ugyanazon dolgok iránt, õk is egyéniségek. Saját tapasztalat, nekem az elõzõ kutyám imádott gyakorlatilag az arcomban ülni amíg ettem, nem ugrált meg nem volt neveletlen, de kinézte a falatot a számból szó szerint :D A mostani blökim feje fölött ehetek csirkemellet úgy hogy õ a lábamnál csücsül amíg én is ülök, anélkül hogy a füle botját is megmozdítaná, max. rám néz, de ennyi :D Még annyit, hogy én régebben azt hittem hogy egy kutya akkor boldog, ha mindig pörög, ugrál, ha "látszik" rajta hogy mennyire örül, stb. No aztán megtanultam hogy úgy boldog, hogyha nyugodt és kiegyensúlyozott, nem pedig ha 93847343894000-es fordulatszámon süvít 24/7 :) Szóval szerintem szeresd olyannak amilyen (tudom hogy ezt teszed), ha valami nem lenne rendben az nem így nézne ki, egyszerûen csak más karakterû mint a többi kutyusod :)
A kérdező hozzászólása: jaj de jó, köszönöm Mecse, nem is tudod, mennyire megnyugtattál!:D lehet, hogy tényleg csak túlgondoltam az egészet...:)
Örülök :) ) Még valami eszembe jutott most hirtelen, pl. az elõzõ kutyumat tanításnál mindig kajával (virslike, sajtocska) lehetett a legjobban motiválni, mindig tökéletesen mûködött úgy, neki a simi + kedves szavak nem volt elég. A mostani kutyum magasról tesz a virsire pl., neki simi és dícsérõ szavak kellenek, mert az jobban motiválja, nem érdeklik a finom falatok :D Csak gondoltam ezt leírom még, örülök hogy valamelyest megnyugodtál :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ezt is kipróbálom, mert lehet hogy Manó is inkább elismerésre vágyik...:)
Annyira jó néha ilyen gazdiról olvasni, aki ennyire szereti a kutyusait! :) Sajnos ritka az ilyen. :(

Van arra mód, hogy pl aki nem rendör, hanem szimpla kutyás átlagpolgár, és van kutyája (pl:németjuhász) ugy ki lehessen képezni a kutyát, mint a rendörkutyákat? vagy a szimpla kutyasuliban is kiképzik a kutyákat olyan szinten mint a rendörkutyákat?

pl igy mint a videon?

Legjobb válasz: Hát, szerintem sima kutyaiskolában nem,ehhez valami speciális képzés kellhet,ilyen okos kutya jó lenne nagyon sok helyen,hasznos lehet: )

Hát, szerintem sima kutyaiskolában nem, ehhez valami speciális képzés kellhet, ilyen okos kutya jó lenne nagyon sok helyen, hasznos lehet: )
A kérdező hozzászólása: jo lenne találni valakit, aki nemcsak a rendörség számára képezne ki ilyen kutyákat, hanem átlagembereknek is, , sztem jo lenne, , elsö, te tudsz ilyen valakit??
Átlagember ilyen szitukra nem használhatja a kutyáját. Ha ilyen érdekel, keress Mondioringeseket.
A kutyaiskolában kiképzik ilyen szintre, az más kérdés, hogy te nem használhatnád erre a való életben, maximum versenyen, gyakorlópályán, ugyanúgy, ahogy fegyvert sem foghatsz csak úgy másokra.
Elsõ vagyok, Sajnos nem tudok semmi ilyesmit:S
A rendõrkutyák oktatásának az alapja az õrzõ-védõ képzés, ezt szinte akármelyik kutyaiskolában elkezdheted a tieddel is. Amit a videon látsz, nagyon kemény, nagyon durva, hosszú ideig tartó képzés eredménye. És ha megfigyeled, a video végén a visszatartott kutya a rendõr kezét is megfogja, és nem is engedi el egybõl. Ez viszont nagyon nagy baj!! Egy ilyen rendõr kutyával nem lehet csak úgy kimenni a parkba sétálni meg labdázni, mert egy kisgyerek felemeli a kezét, hogy félresimítsa a haját, a kutya azonnal rátámad. Ezek a kutyák brutális munkakutyák, megõrülnek munka közben, se látnak, se hallanak, ahogy ezt a video is alátámasztja. A hétköznapokban nincs erre szükség, veszélyes is lenne az utcán, ha egyáltalán tudnál közlekedni vele kinn. Azonban egy alap õrzõ-védõ képzés simán mehet, ha a kutyát érdekli és élvezi is.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, csak érdekelt hogy egy átlag kutyásnak (aki nem rendör stb)lehet e- ilyesmit tanitani a kutyának, ,

Ha a kutyám olyan más kutya táljából ivott egy keveset, amely 11 hónappal ezelőtt súlyos Babézián esett át akkor ezúton megfertőződhetett?

Ma történt pár órája. Amikor hazaértünk hányt egy nagyot, mondjuk az ettől szerintem független, szerintem az azért, mert hazafelé futottunk egy kicsit. (Egyébként nem fajtiszta, erős kutya és a korához képest nagyon élénk, egyesek szerint, ebben különleges is.)

Legjobb válasz: Másik kutyától nem tudja elkapni a babéziát.A babéziát csak és kizárólag kullancstól kaphat.

Másik kutyától nem tudja elkapni a babéziát.A babéziát csak és kizárólag kullancstól kaphat.
Evett füvet? Akkor attól hányt (szõrt).
A babéziát csak kullancstól lehet elkapni, egymást nem tudják megfertõzni. Egyébként a babézia nem jár hányással.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Miért rohannak örömükben a kutyák olyan eszetlenül?

Mikor kint játszok a kutyusommal, és nagyon belejön a játékba, fogja magát, sprintel néhány kört, majd visszajön, felkapja a labdáját és sprintel tovább. :)

Legjobb válasz: juuj az én kis tacsimnál is midnig ez van, évek óta, vagy mikor hazajövünk akkor is midnig úgy örül hogy csak rohangál oda vissza egyszer csak abbahagyja és odajön hozzám :D én sem tudom hogy mitõl van de szerintem nagyon vicces és aranyos

juuj az én kis tacsimnál is midnig ez van, évek óta, vagy mikor hazajövünk akkor is midnig úgy örül hogy csak rohangál oda vissza egyszer csak abbahagyja és odajön hozzám :D én sem tudom hogy mitõl van de szerintem nagyon vicces és aranyos
én kutyám is ezt csinálja de nem tudom rá a választ hogy ez miért van. engem is érdekelne. ha belemelegszünk a játékba a kutyám fogja magát és majdnem max sebességgel futkos körülöttem össze vissza majd pár perc múlva vagy elõbb/késõbb oda jön hozzám :)
Az enyém dettó. Behúzza maga alá a fenekét, és mint ha puskából lõtték volna ki, szalad, mint egy õrült :) Szerintem amúgy valami olyasmi lehet a háttérben, hogy ahogy meglát, és megörül, hogy ott vagy, vagy ha játék közben jön rá, lehet, hogy megugrik az adrenalin szintje, (vagy bármilyen más hormon, most csak ez jutott eszembe) és ezáltal kitör belõle az állat. Bár lehet, hogy egy jó nagy hülyeséget írtam most, nem tudom, ez csak saját elmélkedés, sehol nem olvastam ezelõtt ilyenrõl.. Amúgy, nálam is van olyan, hogy ha valaminek nagyon örülök, akkor érzem, hogy dobban egy nagyot a szívem, és és a mellkasom is mintha lüktetne, és olyankor én is képes lennék egy örömkör lefutására. Lehet, hogy náluk is ez a helyzet.
Az enyém is így játszik, csak más kutyákkal. Legalábbis, aki vevõ rá. Szerintem nem eszetlen rohanás, biztos élvezik a mozgást, meg hogy úgy futnak, ahogy csak tudnak. Ilyenkor cseréldnek a szerepek két kutya között. Az üldözött behúzott farokkal rohan a másik elõl. Utána cserélnek: az üldözõbõl lett üldözött, és az én kiskutyám üldöz, felemelt farokkal. Birkózásnál is ugyanígy cserélgetnek.
mert olyanok mint a gyerekek. :) Csak a gyerek egy helyben ugrál, a kutya meg fut pár kört. :) Amúgy valószínûleg ugyanazért teszik mint az emberek, mi is ha úgy érezzük kicsattanunk az örömtõl azt valahogy fizikailag is levezetjük (tapsolás, ugrálás, ölelgetés vagy bármi), gondolom õk is ezért szaladnak. :)
Szerintem ez olyan, mintha azt kérdeznénk, hogy mi miért mosolygunk, ha örülünk valaminek. Miért pont így jelezzük az örömünket, és miért nem más máshogy? Ráadásul az sem igaz, hogy a szocializáció eredménye, azaz ezt láttuk az idõsebbektõl, és megtaláltuk, mert már a kisbabák is csinálják, meg egymástól teljesen független népcsoportoknál, például amerikai, ausztrál bennszülötteknél is ugyanúgy megvolt, megvan. Szóval ez egyszerûen ösztönösen bennünk van, a törzsfejlõdés során alakult ki így.
A kérdező hozzászólása: Az eszetlen rohanást nem degradáló értelemben használtam, hanem olyan kis fejetlenül rohan. Nem tudom jobban kifejezni, de imádom benne. Belejön a játékba, behúzza a fenekét, és mint akit puskából lõttek ki rohan, mikor elindul a teste hamarabb elindul, mint a feje, imádom. :D
Az én kutyám sem kivétel :) Õ is a játéknak, illetve nekem örül annyira(ha pl hazajövök pár nap/hét után, mivel más városban tanulok)hogy szó szerint azt sem tudja, hová kapjon.Rohangál fejvesztve fel-alá, pörög ezerrel, néha úgy szalad, hogy elesik szegény :) Ez általában akkor van, mikor kilépek az ajtón és füttyentek egyet, õ meg rohan ész nélkül és a terasz kövén csúszik egyet...De még az sem érdekli, gyorsan felpattan és már a lábamnál van:) Gondolom ilyenkor, , felmegy bennük a pumpa", megugrik az adrenalinszintjük és a hirtelen támadt fölös"energiát muszáj valahogy levezetniük.Én gyerekkoromban voltam így, ha valaminek nagyon örültem, én is futottam meg ugráltam, az örömöt ki kell tombolni...:) Valószínûleg náluk is hasonló a helyzet:)
Az enyém akkor csinálja ezt, amikor bírkozok vele.:)

Ehetnek a kutyák olyan házi kosztot amiben van zöldborsó meg vajbab?

Legjobb válasz: Semmi baja nem lesz tõle. Ha szereti hadd egye...

Semmi baja nem lesz tõle. Ha szereti hadd egye...
Adhatsz , de ne rendszeresen.
A kérdező hozzászólása: Most van egy kis maradék, gondoltam bekeverem a száraz táphoz.:) Köszi a válaszokat:)
tapasztalatom szerint a hüvelyes zöldségek a kutyáknak maximum kisebb felfúvódást okoznak, finganak tõle mint a gép, büdösek:) de különben semmi gond.csak módjával! úgy mint a csontot, abból se adj neki sokat!

A kutyám olyan szinten megrágta a farkát, hogy teljesen le kellett vágni, eltelt egy hét és még mindig próbálkozik, nem lehet magára hagyni, rendbe fog jönni?

Legjobb válasz: Én ilyet még nem is hallottam!Az állatorvos mit mond?Biztos helyre fog jönni.Esetleg nincs valami olyan dolog amivel le lehet foglani a kutyust?Érdekes,hogy ezzel saját magának okoz fájdalmat!

Én ilyet még nem is hallottam!Az állatorvos mit mond?Biztos helyre fog jönni.Esetleg nincs valami olyan dolog amivel le lehet foglani a kutyust?Érdekes, hogy ezzel saját magának okoz fájdalmat!
egyértelmû , bekattant! talán egy kicsivel másképpen kellene vele viselkedni !! lts : cessar millan féle kutyapszichológia !
Ez egy pótcselekvés. Le kell fárasztani agyilag, fizikailag Kennelkutyáknál szokott elõfordulni.
A kérdező hozzászólása: A második válaszolótól kérdezem, mit kellene csinálnom, mit értesz azalatt, hogy másképp kell vele viselkedni?
Elõször is nekilátni annyit mozgatni és tanítani naponta, hogy a foglalkozások között csak aludni legyen ideje. Utána pedig tisztázni a rangsor problémákat. Ehhez találsz segítséget Jan Fennel könyvében, Cesar Millan könyvében, Korom Gábor könyvében, stb...
Nincs valami allergiája? Bûzmirigye rendben?
Szerintem meg valami kisebb probléma áll a dolog hátterében, pl. rühesség, vagy ilyesmi, ami miatt rágja a farkát. Én is inkább elõször egészségügyi dolgokban gondolkoznék, betegségekben, élõsködõkben, és ha mindegyikrõl bebizonyosodott, hogy nem, akkor keresnék más jellegû problémákat. Én mindenesetre elvinném egy másik állatorvoshoz, nem ahhoz, aki levágta a farkát.

Megvakult a kutyám? Olyan furcsa a tekintete.

Van 1 8 hónapos pulim és az bal szeme már 5 napja tiszta csipa, megfürdettem leszedtem neki a csipákat kamillás teával mostam neki és cseppentettem bele, de a olyan szürke a tekintete. A szemgolyója megvan csak nem barna mint a másik hanem szürke és a pupillája se látszik. Amúgy hétf?n viszem a dokihoz, mert csak akkor tudják szegénykémet fogadni. :(

Legjobb válasz: Zöldes-szürkés és matt? Hályog? Öreg kutyáknál szokott elõfordulni.

Zöldes-szürkés és matt? Hályog? Öreg kutyáknál szokott elõfordulni.
A kérdező hozzászólása: hát tudom elsõnek azt hittem hogy a szeménél a szõrbe összeragadt valami gazféle de nem tiszta szürke sajna:(
Esteleg ne verhette be valahova ? Láttam már ilyet. Szemcseppekkel az orvos 1 hét alatt rendbetette. Ilyen opálos a szeme?
A kérdező hozzászólása: igen olyasmi
Mondjuk sok idõ eltelt már a kérdés óta, azota gondolom voltatok dokinál. Mondom ütéstõl is lehet, egy vizsgálat, és szemcseppek. Ha az a probléma.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!