Találatok a következő kifejezésre: A kutyám kiszökik (12 db)

Mit csináljak ha a kutyám kiszökik jövőre megcsináljuk a helyet de addig mit csináljak?

Legjobb válasz: Oldd meg, hogy ne tudjon szökni, legyél kreatív: javíts kerítést, vagy vidd be a házba. És persze vidd sokat sétálni, foglalkozz vele aktívan, hogy ne akarjon szökni.

Oldd meg, hogy ne tudjon szökni, legyél kreatív: javíts kerítést, vagy vidd be a házba. És persze vidd sokat sétálni, foglalkozz vele aktívan, hogy ne akarjon szökni.
Igen, nem viszed minden nap sétálni. De többször nem mondom el.
A kérdező hozzászólása: agyilag is lefárasztom a kutyát fogom többszörös vinni sétálni de csak ha meg csináltam a helyet mert elég rossz helyen lakunk sajnos nem vagyok túl tapasztalt õ az elsõ kutyám. na meg a bajok akkor kezdõdtek mikor elvittem õt sétára. lehet hogy én csinálok valamit rosszul?
Minden nap kell sétáltatni, és biztosítani számára a megfelelõ fizikai és szellemi kihívást. Ha egyedül nem tudod, hogyan, keress szakembert. És persze csináld meg a kerítést.
Hát igen, a játékkal lefárasztod, olyan 5 percre, ezért szökik, meg agyilag sem ártana lefárasztani.
A kérdező hozzászólása: játszok vele mindig szóval "lefárasztom" de mikor sétálni vittük utána jöttek a problémák már aznap kiszökött és utána mindig régen is vittem sokat sétálni de már akkor is kiszökött.
Akkor részleted a foglalkozok vele mindig sokat-ot.
A kérdező hozzászólása: kan kölyökorától mi neveljük foglalkozok vele mindig sokat de akkor is.....
Érdemes lenne tudni kéne, hogy miért szökik? Kan vagy szuka? Kölyökkorától ti neveltétek? Esetleg most költöztetek? Az elõzõ válaszok egyébként hasznosak. Sok-sok foglalkozás, séta, stb. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat okosabb lettem :)

A kutyám kiszökik otthonról esténként, de mindig visszajön. Hogy tudnám leszoktatni róla?

Igazából 2 kutyám van, de a szuka folyamatosan elszökik és van hogy viszi magával a kant is. 2 méteres kerítést szinte helyb?l átugorja, de ha épp észreveszem h kiment, és rászólok azonnal visszajön. Az a baj h mi külterületen lakunk, és a szomszédok tartanak állatokat, pl. csirkéket.. és nem egyszer mentem ki reggel úgy h csirketollakat láttam az udvarban. Sokat foglalkozok vele, nincs elhanyagolva, nem értem h mért csinálja ezt, mert kaját is rendesen kap. nem szeretném ha elkapnák vagy vmi :S Lécci segítsetek

Legjobb válasz: A szitu, amit írtál én is végig csináltam. Nekem a kennel lett a biztos megoldás. És ez több mindenre is jó. Pl ha tanítod õket, akkor külön-külön is lehet és tüzeléskor külön lehet õket csukni. Nekem kb 5 m2 teljesen zárt csak az eleje rácsos. Az elsõ 1 hét kicsit rossz volt a szukának de megszokta és nagyon sokat mozgatom. Azóta nincs vele baj.

A szitu, amit írtál én is végig csináltam. Nekem a kennel lett a biztos megoldás. És ez több mindenre is jó. Pl ha tanítod õket, akkor külön-külön is lehet és tüzeléskor külön lehet õket csukni. Nekem kb 5 m2 teljesen zárt csak az eleje rácsos. Az elsõ 1 hét kicsit rossz volt a szukának de megszokta és nagyon sokat mozgatom. Azóta nincs vele baj.
Villanypásztor.
Nálunk is elindult az egyik kutyám a szomszéd csirkéit levadászni. Villanypásztort tettem fel, azóta nincs gondunk.
A kérdező hozzászólása: Próbáltuk már bezárni a garázsba de olyan zajt csapott h kénytelenek voltunk kiengedni :S Egyszerûen nemtudom mi lenne a legjobb módszer a számára... :/
nincs garázsotok vagy valami??oda kéne bezárni vagy pedig valami tetõs kenelbe bezárni esténként vagy mikor éppen nem érsz rá figyelni rá!igaz hogy akkor sokkal többet kell sétáltatni de legalább nem tud kiszökni pl. a garázsból vagy a kenelbõl(elég lenne csak a szukát (ha a kan úgyse megy ki magától))ha igen akkor azt is!!!
A kérdező hozzászólása: Minimum 1, 5 órás sétákra szoktam elvinni, leginkább késõ délután, nyáron meg akár kora esténként is.És persze sokat játszok vele. Sokszor volt már büntetve a kiszökés miatt, de sajnos nem használ, és sztem az lesz a vége h egyszer az egyik szomszéd berág és el kell majd altatni vagy nemtom, és azt nagyon nem szeretném :/
Mit értesz az alatt, hogy sokat foglalkozol vele? Sok játék, rendszeres nagy séták? Fáraszd le este úgy, hogy amikor hazaér fáradtan feküdjön be a kis házikójába. :)
sajnos ez egy önmegerõsítõ folyamat, mert mikor kiér, mindig megkapja amire vágyott a szabadságot. Csak úgy tudod leszoktatni, ha minden alkalommal bünteted, de marha nehéz, mert ha nem vagy ott, akkor megint kimegy, és megint megerõsítõdik a viselkedés.
ivartalanítás ;)
ivartalanítás.

A kutyám állandóan kiszökik séta után, vagy ha nyitva van a kapu, mit csináljak vele?

Legjobb válasz: Azt hiszem, hogy semmit nem tudsz tenni ellene. Sajnos én is ezzel a problémával küldök egy ideje... Sõt, ha az én kutyám kiszökik, még oda sem akar jönni hozzám, mert tudja, hogy rosszalkodik. Már próbáltam szép szóval is visszacsalni, próbáltam hogy hangosabban szólok rá, de sajna semmi sem jött be... :) Úgyhogy sok sikert hozzá! :)

Azt hiszem, hogy semmit nem tudsz tenni ellene. Sajnos én is ezzel a problémával küldök egy ideje... Sõt, ha az én kutyám kiszökik, még oda sem akar jönni hozzám, mert tudja, hogy rosszalkodik. Már próbáltam szép szóval is visszacsalni, próbáltam hogy hangosabban szólok rá, de sajna semmi sem jött be... :) Úgyhogy sok sikert hozzá! :)


Amikor kiállok a kocsival mindig kiszökik a kutyám és az utca végén kapom el. Segíteni, hogy ne menjen ki a kapun?

Legjobb válasz: Ez nálunk is rendszeres volt 4 kutyával (cane corsok). Mi azt csináltuk, hogy direkt nyitottuk az ajtót, pattintós ostorral a bejárat elé vágtunk, és a kutyák a hangtól megijedtek. Pár hét alatt megtanulták, hogy a kapun kívül nincs kimenet (azóta szép sorban egymás mellett ülnek, amíg ki-be állunk az autóval). Vesszõvel is meg lehet csinálni, ha nem érti meg úgy sem, akkor kaphat egy picit az orrára, plusz kiabálás.

Ez nálunk is rendszeres volt 4 kutyával (cane corsok). Mi azt csináltuk, hogy direkt nyitottuk az ajtót, pattintós ostorral a bejárat elé vágtunk, és a kutyák a hangtól megijedtek. Pár hét alatt megtanulták, hogy a kapun kívül nincs kimenet (azóta szép sorban egymás mellett ülnek, amíg ki-be állunk az autóval). Vesszõvel is meg lehet csinálni, ha nem érti meg úgy sem, akkor kaphat egy picit az orrára, plusz kiabálás.
zárd be, vagy kösd ki amig kiállsz ..nem éri meg hogy elüsse egy autó, amig probálkozol megnevelni, hogy ne menjen ki ...
Mi az "OTT MARAD" jelszót tanítottuk meg neki és ilyenkor is alkalmazzuk. És nem szalad ki a kapun. (6 hónapos amstaff).
én is kikötöm a 6 hónapos kutyám amígy kiállok! Egyszer már azt hittem, hogy nem kell, ki is rohant, el is ütötték, de szerencsére nem lett baja!
mi úgy csináltuk, hogy az utca végén lesben álltam, addig apukám elengedte a kutyámat, nyitva volt a kapu, õ meg persze elkezdett rohanni a szabadság felé, amikor a sarokhoz ért, elõugrottam, rákiabáltam, megszidtam, 3 szor csináltuk ezt, azóta nem is csinál ilyet...
Vagy zárd be addig egy biztonságos helyre, vagy tanítsd meg neki a "marad"-ot. :)
kösd meg. szerintem a marad szó jó, de ha valami érdekes/vedszélyes ott kint és kirohan akkor a marad se tartja vissza...
Velem is ugyanez volt a helyzet:S elég sokáig.. a két kutyusom amint kinyílt a kapu, már rohantak is ki, de novemberben az egyik kutyám soha többet nem ment ki a kapun, mert elütötte egy autó, amit sajnos nem élt túl:'( úgy találtuk a házunk elõtt, pont jött volna haza az út testen mikor egy kocsis nem figyelt és elütötte:@ :'( azóta a másik kutyusom nem szökik ki a kapun.:S

A kutyám állandóan kiszökik valahogy az útcára, és kiugrik a kocsik elé, vagy megkergeti őket. Hogyan lehetne leszoktatni arról hogy ne szökjön ki az útcára?

Nem akarom megkötni vagy bezárni.Minden lehetséges helyet ahol ki tud szökni, elbarikádoztam, berácsoztam, de van hogy jön hozzánk valaki, vagy épp megy el, és akkor a kapun szempillantás alatt kioson....a rohatt. Az a legnagyobb baj hogy elütteti magát a kocsival. Ma is kis híján múlt hogy túlélte az incidenst egy spoilerrel való talállkozáskor.

Legjobb válasz: Én azt tudom neked tanácsolni, amit mind a 4 kutyámmal megcsináltam: Amikor nyitom a kaput, akkor ugrásra készen, várja a pillanatot, hogy kisprintelhessen. Ahogy elrugaszkodott, elkaptam, kicsit elvertem, pont annyira, hogy elmenjen a kedve a szökéstõl. Ezt 2-3x eljátszottam minden kutyámmal, nah ne aggódj, egész nap nyitva lehet a kapu, akkor sem mennek el. Amúgy amilye gyakran csak tudom, viszem õket sétálni, meg rengeteget játszom velük, szóval nem unatkoznak, jól érzik magukat a kertben is. De mindegyi megtanulta, hogy a kapu az tabu, tilos rajta átmenni engedély nélkül.

Én azt tudom neked tanácsolni, amit mind a 4 kutyámmal megcsináltam: Amikor nyitom a kaput, akkor ugrásra készen, várja a pillanatot, hogy kisprintelhessen. Ahogy elrugaszkodott, elkaptam, kicsit elvertem, pont annyira, hogy elmenjen a kedve a szökéstõl. Ezt 2-3x eljátszottam minden kutyámmal, nah ne aggódj, egész nap nyitva lehet a kapu, akkor sem mennek el. Amúgy amilye gyakran csak tudom, viszem õket sétálni, meg rengeteget játszom velük, szóval nem unatkoznak, jól érzik magukat a kertben is. De mindegyi megtanulta, hogy a kapu az tabu, tilos rajta átmenni engedély nélkül.
"a rohatt".. ejha .. szépen becézgeted.. Amugy meg tedd azt amit én.. kennelbe vannak és mindennap délután viszem õket 1 orás sétára.. nemhiszem hogy neked ez gondot jelentene..
ivartalaníttasd!
A kérdező hozzászólása: Rendesek vagytok hogy ennyire segíteni akartok, sok hasznos tanáccsal bombáztok tíz percenként. Itt fekszik a szõnyegen a kis Dongóm. A kis tappancsai az égnek mered, a golyóival együtt. A cipõmön fekszik, aminek az orrára ráragadt a nagy nokedli.
Még egy dolog eszembe jutot, kicsit költséges, meg macerás, de csak egyszer kell befektetni. Villanypásztorral körbe kell zárni a kerités mentén az udvart és a kapunál úgy megcsinálni, hogy elõszõr kimész a villanypásztoron, visszazáros, utána nyitod csak a kaput. Az én kutyámat is csak egyszer csapta meg az áram a lovardában (6000 V), utána a drót közelébe se mertek menni!
utolsó: 6000 V???!!!! abba belehal, nem??????
Nem lehet a villanypásztor rázásba belehalni, mivel az áram erõssége kb 0.000001 Amper. (Gondolom Te is tanultál fizikát középiskolában, igy tudod jól, hogy gyenge amper mellett megrázhat nagyfeszültség)
A kutya elõl nincs elzárt kerités, hisz ha az egyik helyen becsinálod a lukat, legközelebb másutt fog utat keresni, ugy hogy nem érdemes vele kisérletezni. Gondolom, még játékos, gyerek kutya és jobban igényelné a mozgást, a törõdést. Igyekezz vele sokat játszani, botot dobálni stb. hátha jól lefárad. Gondolom nem akarod pórázra kötni, igy más lehetõséged nem nagyon van.
A kérdező hozzászólása: A kutyám egy éves, még elég játékos. eddig négy helyet találltam ahol ki tudott szökni, de megcsinnálltam úgy hogy ne tudjon onnan kijutni az útcára. Nyílván ezért is várja hogy nyíljon a kapu, mert tudja hogy az az egyetlen kiszökési lehetõsége már. Megkötni természetesen nem akarom. A szomszéd kutyája szerencsétlen meg van kötve. Nyomorúságos élete vann a láncon csórikámnak. Csak az igénytelenek kötik meg a kutyájukat, azért hogy ne kelljen nekik foglalkozni vele. Néha-néha kap kaját, meg vizet, aszt csókolom. A kutya szabadnak született.
Szoktad sétáltatni? Szerintem szabadságra vágyik, azért szökik. Minden nap vidd el egy órát és szerintem le fog szokni róla!
A kérdező hozzászólása: Foglalkozom a kutyámmal. Rendesen adok neki enni, játszok vele, naponta dögönyözöm. Olyan élete van neki, amilyenrõl mi emberek nem is állmodhatnánk....Csak azon a kapun ne szökne ki néha.
A kutya fajtájától is függ, hogy mennyire engedelmes.Van olyan akit agyonvernél akkor sem engedelmeskedik.
A kérdező hozzászólása: Nem engedhetem ki. Ajjaj. Akkor nagy felfordulást csinállna. Az Ûrdongót csak a gyomra húzza haza. Addig amíg meg nem éhezik, kint szemtelenkedik az útcán a rendes kukaborogató állampolgároktól kezdve a szippantós traktorokig mindennel.
A kutyával is foglalkozni kell. Nekünk is 2 kutyánk van, de ha a kapu nyitva van nem mennek ki.Párszor megtették, kikaptak érte. Nem nagyon, de hatott.
Talán néha vidd ki sétálni vagy engedd ki kicsit nézelõdni. Az enyém is kimegy a kapun de már megszoktam, mindig hagyom is neki. Fél perc alatt körbeszalad aztán magától vissza be is jön a kapun, rá se kell szólni. Egy idõ után nem lesz már neki újdonság.
A kérdező hozzászólása: Ûrdongó a neve na! rosszul írtam.
A kérdező hozzászólása: Ûrdongónak a neve amúgy. De amikor kiszökik akkor kicsit haragszom rá, mert csináll akkora felfordulást az útcába hogy haajaj!
A kérdező hozzászólása: Ha anyám jön haza két szatyorral, és amire megfordul velük hogy maga mögött becsukja az ajtót, addigra a kutyámat már rég kivasalta egy autó. Ivartalanítsam? kéne ja. köszi a válaszokat.
Normális kerítésen, bezárt kapu mellett nem megy ki a kutya. Ha meg épp nyitjátok a kaput, meg kell fogni addig a kutyát.
Buksi kiszökött :D Addig fogja meg valaki amíg nyitva van a kapu
Azt írtad hogy 1 éves a kutyus.Ebben a korban olyanok a kutyák mint embereknél a 14-16 éves kamaszok, próbálgatják mit lehet megtenniük.Az enyém is engedetlen volt de már kinõtte.Rendben van hogy foglalkozol vele, kényezteted de hidd el néha nem árt egy kis dorgálás.Azt tanácsolnám hogy vidd el néhányszor sétálni, de mielõtt elindultok álljatok meg a nyitott kapu elõtt és addig ne is lépjetek ki rajta amíg megnem nyugszik.A lényeg hogy te lépj ki elõbb a kapun.Tudom nem könnyû tapasztalatból mondom, de ha mindennap eljátszod vele ezt egy idõ múlva már nem fogja érdekelni a nyitott kapu, sem a szökés.
Ha mondjuk többet foglalkoznál vele??? Egy kutya akkor szökik, ha nem érzi magát jól a helyén.
4méter hosszú lánc és nem megy sehova és az állatvédelmi törvénynek is megfeleltél.
A kérdező hozzászólása: Lakásban tartjuk , amihez van egy nagy kert is ahol tud mozogni egy kicsit. Meg kötni nem szeretnénk sajnos:(van egy társa egy kan schih tzu.Az a kutya olyan lusta mint a bûn.Semmivel se lehet kirobbantani a kosarából, csak ha etetés van.Mindent meg kap a kutya szeretettõl az ételtõl kezdve mindent.Semmibe se szenved hiányt, egyszerûen csak nem bír magával.
Milyen fajta?
Vidd el naponta sétálni legalább 1 órát, jutalomfalattal tanítsd meg neki a behívást. Ha le van mozgatva, meg van nevelve, akkor eszébe nem jut majd a szökés. Másik megoldás a kerítés megjavítása. Addig mindenesetre ne engedd el a kertben, mert nagyon veszélyes odakint kószálnia egy gyenge látású kutyának, elüthetik, nem talál haza, bántják, megmérgezik.
A kérdező hozzászólása: A behívás sikerül is és jutalmazás is van, talán még el is szégyelli magát, másnap ugyan úgy folytatja .lehet õ azzal köti össze hogyha elszökik akkor hívom és jön a jutalom csemege.Beton fal van, meg 1 kis kapu ahol a macska szokott kimenni, de simán kifér rajta Ginny is.A kutyus Bichon havanese.Ha itthon vagyunk teljesen feszült, nyafog ugat hisztizik.Nem tudom mért csinálja:( Nem az enyém a kutyus hanem a barátoméké:) Csak szeretném a barátomat meg gyõzni, .hogy nem jó döntés ha útjára engedi a kutyát.
Ha kivinnéd az utcára és megmutatnád mi van kint talán nem szökne ki mert tudná hogy mi van kint. a miénknél bevált. és miénk 1 éves igaz de soha nem használtam jutalomfalatot csak az ülés megtanításához. én úgy vagyok vele hogy ne a jutalom falatért jöjjön ide hozzám hanem azért mert én ezt kértem. lehet hogy használhatnák de nekem ez vált be.Például ha rosszat csinál és nagyon rossz akkor leordítom kicsi pofon szokott néha lenni de az csak ha nagyon kiborulok.

A kutyám folyamatosan a kiszökik a kennelből. Kiássa magát. Lebetonozni túl nagy a hely (egy teleknyi), borsot már szórtunk a lyukba még mielőtt vissza temettük volna, de nem hat. Valami ötlet?

Nem zavarna hogy kijön ha nem szedné szét a kiteregetett ruhákat, a seprűt, cipőt stb.

Legjobb válasz: kutyák akkor sincsenek lefárasztva ez a komolyabb probléma ezért foglalja le magát rombolással! Nekik az nem fárasztás hogy körbeszaglásszák a megszokott környezetet mert az nekik ingerszegény. Próbáld meg elvinni õket sétálni hogy új ingerek érjék,találkozzatok más kutyásokkal is ha van lehetõséged,vagy ha van egy rét vagy mezõ a környéken ott el is tudod engedni õket!

kutyák akkor sincsenek lefárasztva ez a komolyabb probléma ezért foglalja le magát rombolással! Nekik az nem fárasztás hogy körbeszaglásszák a megszokott környezetet mert az nekik ingerszegény. Próbáld meg elvinni õket sétálni hogy új ingerek érjék, találkozzatok más kutyásokkal is ha van lehetõséged, vagy ha van egy rét vagy mezõ a környéken ott el is tudod engedni õket!
Borzasztóan egyszerû a megoldás, ne a kutyát zárd el, hanem a felsorolt dolgokat, hogy ne férjen hozzá, például a kiteregetett ruhák legyenek a kennelben, a seprõ meg cipõ, mivel nem nagy tárgyak, valami magasabb helyen, vagy egy kinti kis szekrényben.
# 10/10 Idõpont ma 08:33 Emberben is van elmebeteg meg hiperaktív. Az Én németjuhászomat meg rotimat az életben nem vittem sétálni és vígan elvoltak a kertben, nem romboltak. NA ilyen is van.
nekem kicsit ellent kell, hogy mondjak. Az egyik szukám, (ma már 8 éves) világ életében szökött. A munkája olyan, hogy irigylésre méltó, és mivel sokat dolgoztunk, és csavarogtunk is, igy kellõképp le volt fárasztva. Volt olyan, hogy hétvégén reggel kimentünk a tóra fürdeni, kutyástól, gyerekestõl, õ egész nap labdázott, uszott, aztán este kibontotta a keritést, és tett egy 2 órás túrát plusszban. Betonalapos kerités lett, amit nem tud kibontani, de ha rájött az 5 perc, láttam ahogy jön-megy fel alá, és keresi a kiutat. A mai napig hordom ki futni, sétálni, hogy ne öregedjen, és talán most elérkezett az az idõ, hogy lenyugodtt annyira, hogy kinnt merem hagyni a kertben ha elmegyek dolgozni:) )))
Sétáltatni minden kutyát kell. A szökés legfõbb oka mindig az, hogy unatkozik a kutya. Vidd el sétálni minden nap, fáraszd le fizikailag és agyilag is (tanítsd, adj neki feladatokat), a kiskutyákkal pedig szoktasd össze (legjobban együtt sétáltatással lehet ezt megoldani).
A kérdező hozzászólása: Ez jó ötlet. Köszi :)
nem kell lebetonozni, csak csinálni neki egy jó 2 soros zsalukõ alapot. már a keritésnek.
A kérdező hozzászólása: Az egyik fél éves a másik 10 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Kéne? Még akkor is ha az a telek 2 hektár? Olyan nagyok, hogy 2 ember kéne az egyik sétáltatáshoz. Ketten vannak.
mennyit van az a kutya sétáltatva?
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy nem csak nagy kutyák vannak, hanem kicsik is(2 havanese, törpe yorki) és õket nem tûrik el.
Ha 2 hektár az a rohadt udvar, miért nem felezed meg a kertet? és akkor a kutyát nem kéne kennelben tartani. S a ruhák is biztonságban lennének

Állandóan kiszökik a kutyám. Mit tegyek?

Sajnos meg van kötve a kutyánk, mivel állandóan kiszökött, és fenn állt a veszélye, hogy elütjük. Más kutyákkal nem találkozik, és szuka. Éjszakára általában elengedjük és vannak olyan napok mikor el van engedve. Ám a nap hátralévő részében meg van kötve. Szoktam vele foglalkozni, pályákon vezetem végig, szóval oktatom. Fox Terrier a fajtája és szuka.

Legjobb válasz: Ezesetben elég lenne akkor megkötni, mielõtt kinyitjátok a kaput, nem?

Ezesetben elég lenne akkor megkötni, mielõtt kinyitjátok a kaput, nem?
A foxinak hatalmas a mozgásigénye.Naponta bringával lemozgatva nem hinném, hogy szökne.Ha sima hívására nem megy oda, vsz.valamit elrontottatok, ami miatt esze ágában sincs odamenni.Gyakori hiba, hogy hívják a kutyát és amikor nagy nehezen odamegy, a dühös gazda jól leteremti, hogy miért nem jött eddig, vagy amikor odament rögtön megkötötték stb.
Tudjátok, hogy hol szökik ki? Mert akkor ott meg kéne csinálni a kerítést elsõ sorban. Plusz nem találkozik más kutyákkal... hát ne csodálkozz, hogy mehetnéke van. :( Ivartalanított a kutyád egyébként? Amúgy attól, hogy lány a kutyád, még õ is kalandozna, hiszen unatkozik a nap nagy részében.
A kérdező hozzászólása: Akkor megy ki amikor állunk ki a kocsival, ha megyünk valamerre. És ha szüleim mentek állandóan kiszökött. És nem jött oda hozzánk jókutya módjára hanem minél jobban hívtuk annál jobban szaladt el tõlünk, de olyan rossz megkötve látni, és nem nincs ivartalanítva
Akkor csináljátok azt, hogy amíg kiálltok a kocsival, megkötitek. Aztán az rendes ajtón bemegy valaki, elengedi és vissza a kocsiba. :) Itt is jól jön, ha hallgat a "marad" utasításra. :) Akkor gond nélkül be tudod csukni magad után az ajtót. Idõvel megtanulja, hogy ilyenkor nem szabad kirohanni, és a végén már nem is kell megkötni õt. :) Plusz tényleg baromi sok mozgás kell neki, ha kellõen elfárad, nem fog ezzel szórakozni.

A kutyam rendszeresen kiszokik mar szinte mindent probaltam megis valahogy mindig kijut! Mit tegyek?

1 eves a kiskutyam kan tibeti terrier es allandoan kiszokik. Nagy kertes hazban lakunk es mar az egesz kerites korbe van drotozva megis mindig kimaszik valahol pedig napi rendszeresseggel viszem setalni reggel es este! Tobb kutyas ismerosom is azt tanacsolta hogy mivel meg ilyen fiatal kossem ki es akkor megtanulja hogy nem szabad neki kimenni! Tegnap ota ki van kotve kiveve amikor jatszunk delutan, latszik rajta hogy elkeseredett de abszolut nem agressziv jol viseli a korulmenyekhez kepest, viszont en szornyen erzem magam miatta mert latom hogy nem orul neki de vegso elkeseredesemben nem tudtam mar mashoz folyamodni! Kerlek segitsetek egyket tippel mert egyszeruen nem tudom ezen kivul mit tehetnek meg! Elore is koszonom!

Legjobb válasz: ha kimászik akkor a legegyszerûbb a kerítést úgy módosítani hogy a teteje törjön befelé úgy 45fokba kb olyan 30centi hosszan. Azon nem mászik ki többet :)

ha kimászik akkor a legegyszerûbb a kerítést úgy módosítani hogy a teteje törjön befelé úgy 45fokba kb olyan 30centi hosszan. Azon nem mászik ki többet :)
a kikötéstõl egy idõ után szépen be fog dilizni a kutya... fogadjunk hogy ivaros és azért szökik mert érzi a környéken a tüzelõ szukák szagát?
Nekünk is az ivartalanítást javasolta az állatorvos, de azt mondta, lehet utána is kimegy majd, ha hozzászokott.
Ivartalanítás, sok mozgás, aktív séta, tanítás, nevelés, kerítésmagasítás. A tibeti terrier energikus és akaratos, le kell foglalni, különben megoldja magának.

Mit lehet tenni, ha kiszökik a kutya? (bővebben lent)

Van egy nagytermet? szuka (6éves) és egy közepes(6hónapos) kan kutyusunk. Éjjel arra lettünk figyelmesek, hogy nagyon csaholnak a kutyák, a mi nagyobbunk is meg a szomszédok és a kicsi nincs sehol. Elkezdtük veszetten keresni és kint volt a szomszéd kapuja el?tt, kimászott a kerítés alatt (nem értem, hogy fér ki, de eltorlaszoltuk a kritikus helyeket, hogy többet ne forduljon el?)

Legjobb válasz: Ha azért szidod meg, emrt hagyta magát behozni (õ ebbõl ennyit látott), akkor ne csodálkozz, ha legközelebb nem fogod tudni megfogni sem. Ha magát a szökést nem tudod elkapni és akkor letiltani róla, akkor egyszerûen szó nélkül vidd be és engedd el, illetve maradj ott figyelni, és ha megint megpróbál kiszökni, akkor egyrészt tudod, hogyan csinálta, másrészt rá tudsz szólni érte. A szökést amúgy a jó kerítés és a mindennapos sétáltatás, foglalkozás általában megelõzi.

Ha azért szidod meg, emrt hagyta magát behozni (õ ebbõl ennyit látott), akkor ne csodálkozz, ha legközelebb nem fogod tudni megfogni sem. Ha magát a szökést nem tudod elkapni és akkor letiltani róla, akkor egyszerûen szó nélkül vidd be és engedd el, illetve maradj ott figyelni, és ha megint megpróbál kiszökni, akkor egyrészt tudod, hogyan csinálta, másrészt rá tudsz szólni érte. A szökést amúgy a jó kerítés és a mindennapos sétáltatás, foglalkozás általában megelõzi.
Le kell fárasztani napközben, és ha nem jó a kerítés, akkor azt megcsinálni. (de ha jó a kerítés, akkor csak a fárasztás marad. Nekem is gond nélkül átugrott a tökéletes 2 méteres kerítésen a közepes méretû kutyám)
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm a tanácsokat. A fárasztással nincs gond szerintem, amennyit tudunk, foglalkozunk vele, tegnap voltunk kutyasuliban is. A két kutya is sokat játszik egymással, azért is lett hogy a nagyon átmozgassa, mert kisit ellustult. A foglalkozás után ott szoktunk maradni, mindenfélét csinálunk vele, hagyjuk a többi kutyával játszani. Ha megyünk valahova kirándulni, visszük magunkkal, szerencsére nagyon jó a természete és még nem volt semmi gond ilyenkor. Nap közben ha nem is tudok végig vele lenni, mert ugye dolgozni kell, stb., amikor tudok vele vagyok, gyakoroljuk amit a kutyaiskolában tanulunk, labdázunk, ha épp nem ilyen rossz az idõ, akkor a futkározok vele, fetrengünk a füvön. Rendesen etetjük, foglalkozunk, eljárunk vele, mindenben gondját viseljük, nem hiszem, hogy lenne oka meglógni. Ja 2 hónapja van nálunk kb. szerencsére a legtöbbször van itthon valaki a családból, és hozzá van szokva, hogy le van zsibbasztva, csak mos a párom szülei elmentek hosszú hétvégézni, talán ez a baj, összezavarodott, hogy "hiányos a falka". Meg szerintem az is közre játszott, hogy a szomszédban van egy kutya, akivel folyton hergelik egymást, az õ kerítésük elõtt volt és neki csaholt amikor behoztuk. Meg fogom kérdezni a kutyaiskolában is, hátha van valami tuti tippjük. A kerítéssel semmi baj nincs, a tolókapu alatt van egy 10cm körüli rés, csak ott bújhatott ki, amit nem értek, mert foxi méretû kb. De eltorlaszoltuk ugye.
Azt nem írtad, de minden nap viszitek sétálni? Sokat segíthet, tényleg. Persze lehet, hogy simán csak a szomszéd kutyával akart haverkodni, arra meg jó kerítés a megoldás, meg hogy néha összejárhassanak játszani :)
A kérdező hozzászólása: nem, sajnos nem minden nap sétálunk, de akkor bevezetem. Nem szeretem a kertes házak közt sétáltatni, mert amint meglátják csaholnak a többi kutyák, amikor tudjuk elvisszük kirándulni a patakhoz, vagy a nõvérem nem messze lakik a városka szélén ott van egy rét, oda a nõvérem kutyáival. Szóval heti 2-3 alkalom séta+heti 5kutyaiskolás kiruccanás, meg mikor megyünk a nyaralóba (dunaparton van, ott imád kolbászolni meg pancsolni)
A kérdező hozzászólása: *2x van kutyaiskola


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!