Találatok a következő kifejezésre: A kutyám követ (16 db)

Miért eszi meg a kutyám a köveket? Többi lent! Aki tudja az kérem segítsen!

Van egy két és fél éves rotweilerem az egyik baj hogy megeszi a kissebb köveket de úgy hogy összerágja és lenyeli pedig rendesen kap kaját. A másik problémám hogy már két és fél éves és mindig játszik mindennel.

Legjobb válasz: Jó fogai lehetnek, ha szétrágja a köveket... :-) Sétálásnál ne engedd el magad mellõl, így látod, amikor követ akar enni, egyszerûen tiltsd meg neki, szoktasd le róla! A játék meg... Örökifjú. Nincs ezzel baj. A férjem boxere élete végéig (8 éves koráig) játékos maradt...

Jó fogai lehetnek, ha szétrágja a köveket... :-) Sétálásnál ne engedd el magad mellõl, így látod, amikor követ akar enni, egyszerûen tiltsd meg neki, szoktasd le róla! A játék meg... Örökifjú. Nincs ezzel baj. A férjem boxere élete végéig (8 éves koráig) játékos maradt...
Azért ez nagy probléma, hiszen simán lehet bélelzáródása, ahogy nemrég egy ismerõsöm kutyája is járt. Szóval valahogy le kéne szoktatni róla. Van rendesen mozgatva, fárasztva? Nem frusztrált valami miatt? Miért baj, hogy játszik?? Azért mert 2 éves elmúlt? És?
Ásványi anyag pótlás gondolom de az is lehet hogy emésztés segítésre eszi mint a krokodil is. Vagy csak ropogtathat. 1 adnék neki valami jobb fajta vitamint illetve valami rágni valót.
Apám kisgyerekkorában a ház faláról ette a vakolatot. Ember és állat is ösztönösen megérzi, hogy hiányzik valami a szervezetébõl, és meg is találja. Esetedben a követ. Ez az én véleményem

Miért eszik követ a kutyám?

Annyira kell rá figyelni, nem lehet felügyelet nélkül, mert rögtön követ vesz a szájába és ott forgatja, van amikor le is nyeli. Miért csinálhatja ezt?

Legjobb válasz: Én sajnos nem tudom, hogy ez miért van, de azt tudom, hogy egy ismerõsöm rottija annyi követ megevett (és csak késõn vették észre) hogy emiatt el kellett altatni... Igaz, már 9 éves volt, de szerintem az annyira még nem sok. Mi akkor gondolkodtunk, hogy hogyan lehetne leszoktatni róla (persze a kora miatt sem lehetett volna könnyen nevelni) de arra gondoltunk, hogy valahol jól megmelegítünk követ és azt letesszük az udvarra. Talán ha egyszer kétszer megégeti a száját azt túléli, de a kõevést nem biztos... Nem akartalak elkeseríteni!

Én sajnos nem tudom, hogy ez miért van, de azt tudom, hogy egy ismerõsöm rottija annyi követ megevett (és csak késõn vették észre) hogy emiatt el kellett altatni... Igaz, már 9 éves volt, de szerintem az annyira még nem sok. Mi akkor gondolkodtunk, hogy hogyan lehetne leszoktatni róla (persze a kora miatt sem lehetett volna könnyen nevelni) de arra gondoltunk, hogy valahol jól megmelegítünk követ és azt letesszük az udvarra. Talán ha egyszer kétszer megégeti a száját azt túléli, de a kõevést nem biztos... Nem akartalak elkeseríteni!
A kérdező hozzászólása: Sok mindennel próbálkoztam már, amikor pl. jutalom falatoztunk, akkor még több mindent vett a szájába, csak hogy kapjon jutalom falatot, úgyhogy azt már máshogy adom. Leszidom mindig és látom rajta hogy tudja, hogy rosszat csinál, mert sandán rámnéz, hogy észreveszem-e, de inkább a szidás, de csakazértis beveszi a szájába. :(
ha beveszi a szájába, oda kell neki pöckölni egyet, meg jól leszidni, nálunk erre egyszer volt csak szükség, azóta ha úgy csinálok a kezemmel, mintha pöckölnék, már rögtön tudja, h nem szabad. fontos, h vhogy úgy old meg, h higgye azt, h nem látod, pl rakd ki a kertbe, és figyeld bentrõl, vagy vmi, ezzel azt tudod elérni, h ha nem figyelsz épp oda, akkor is tudja, h nem szabad neki. én pl az ágyra való felmenésrõl szoktattam le így. otthagytam a szobámban, becsuktam az ajtót, és úgy csináltam mintha elmennék, de közben a kulcslyukon figyeltem, és amint próbált felmenni az ágyra, berontottam, csúnyarosszkutyáztam és kb másodikra már nem próbálta meg, és azóta sem akar felmenni.
Hát egy 3 hónapos kiskutyánál ez egyáltalán nem abnormális dolog! A kiskutyák mindent a szájukba vesznek, megrágnak, megráncigálnak (embereknél is a kisbaba a szájával "érzékel"). Minden egyes alkalommal szólj rá erõteljesen, hangosan, hogy nem szabad! Ne vedd ki a szájából, hanem ajánlj fel helyette egy jutalomfalatot, és közben tanítsd neki a "kérem szépen", "add oda" vezényszavakat. 1-2 hét alatt le tudod róla szoktatni. Légy következetes, soha ne hagyd neki, így nem alakul ki felnõtt korára ez a rossz szokása.
hát egys kiskutyát még le lehet erröl szoktatni, vigyél le vele játékot, labdát és tereld el a figyelmét, még mielött valami komolyabb baj lesz.
A szüleim vizslája is ezt csinálta. Egyszer el is záródott a bele. Fel kellett vágni neki. Vigyázz nagyon, próbáld olyan helyen tartani (ha van rá lehetõség), ahol nem tudja ezt csinálni.
A kérdező hozzászólása: Már túl vagyunk a kötelezõ oltásokon és õt még nem kérdezetem, de ha megyünk jövõ hónapban akkor rákérdezek. Köszi.
Jah és azok a kutyák mert ketten vannak már vagy 5-6évesek , és nincs semmi bajuk se, gondolom nem esznek meg naponta 1 kilo követ , de ha már régebben is ettek akkor gondolom lenne mostanra valami bajuk
Az elsõ vagyok... Ha 3 hónapos gondolom hordod dokihoz szurikra. Õ mit mond???
A kérdező hozzászólása: Tényleg nem? Azt hittem már az én kutyám bolondult meg. Csak én is attól félek, hogy valami szervi baja lesz tõle. Még kicsi csak 3 hónapos.
:D nem tudom de szerintem ez normális mert egyik haveromnál voltam még régebben aztán akkor is ott ette a követ a kutya :D hát mondom megörült a kutyád mert eszi a kavicsot :D, de azt mdta hogy szokott olyat csinálni szval :D nem egyszeri dolog .
lehet, hogy állatkínzó nemtommilyen embernek gondoltok, de szerintem oda kell neki pöckölni, vagy pórázon rántani rajta, ha ezt csinálja. a póráz nálunk nagy segítség volt ebben az esetben. egyébként ugyanez volt velem és a kutyámmal, tudta, h rossz, de megcsinálta, mert nem nagyon érdekelte, h a gazdi csúnyarosszkutyázik. ha viszont tudja, h rossz, és még kap is érte egyet az orrára, akkor már azért meggondolja. tudom tudom, pozitív megerõsítés meg stb., de sajnos, ha nem kutyakiképzõ az ember, nem mindig mûködik ám.

Miért eszi a kutyám a követ?

2 hónapos kölyök. Azt vettük észre hogy amióta elhoztuk eszi a követ. Le is nyeli. Játéka van, rágcsálni valója van bõven, mozgatva van, kutya játszópajtása van.

Legjobb válasz: Az én kutyám kiskora óta ilyen és már 2 éves.Egyszer elvittük Orvoshoz de azt mondták hogy semmi probléma nincsen vele.Bár az én kutyám még a vasat is rágta... :D

Az én kutyám kiskora óta ilyen és már 2 éves.Egyszer elvittük Orvoshoz de azt mondták hogy semmi probléma nincsen vele.Bár az én kutyám még a vasat is rágta... :D
A kérdező hozzászólása: A kõevés bélelzáródástól kezdve mindent okozhat. Veszélyes dolog, így minden erõnkkel azon vagyunk hogy leszoktassuk róla.
Lehet azért, mert tú sok a felesleges energiája, nincs megfelelõen lemozgatva, nem megfelelõ kaját kap. A legvalószínûbb, hogy csak szimplán unatkozik. Az én németjucim pl. olyan szinten meg van õrülve a labdákért, hogy amikor kölyökként elkezdtük a "nincs játék a kutya elõtt" szabályt, rászokott a kövekre (kocsibeálló fel van szórva), és amikor kimentem hozzá, rögtön hozta, hogy dobjam el neki. Késõbb már ha kint hagytam a labdáit, akkor is néha inkább kõvel játszott. Soha nem nyelte le, csak széthordta õket, meg tartotta. Sajnos ez már így maradt, próbálok vele minél többet játszani, hogy kevesebbet jusson eszébe a kavicsozás, de ennyi...
Az enyém szerencsére csak játszott vele. Nem tesz jót a fogainak, tiltottam róla és abbahagyta. Ezt javasolnám nektek is. :) Mit kap enni egyébként? Sz.
A kérdező hozzászólása: Royal Canin giant puppy + kálcium és izületek védelmére is kap kiegészítõt. Kiegészítõket csak a mai naptól kap. Eddig nem kapott, úgy voltunk vele hogy elég a táp. De sokan javasolták. Ami viszont nálunk gond hogy van még egy kutya aki lehet nem engedi eleget hogy rágcsáljon mert egybõl ellopja a játékát. Együtt szoktak sokat játszani. Így nem hiszem hogy unatkozik. Mert akkor minek nyeli le? De igyekszem én is lefoglalni minden nap.


Mi a szarért követ meg kuncsorog a kutyám?

csütörtökön lesz 2 hete hogy itt van. 20.-án lesz 4 hónapos,kínai powder puff Állandóan a s*ggünkbe van.Szegény tappancsaira mindig rálépünk mert a nyomunkban van folyamatosan. Enni nem lehet mert kuncsorog. Oda jön és ha nem adunk akkor morog meg nyüszög meg ugat.

Legjobb válasz: Figyelmen kívül kell hagyni, akkor elõbb-utóbb abbahagyja. Követni meg azért követ, mert elkezdett ragaszkodni hozzátok.

Kiküldeni csak a 150kilós kutyát lehetetlen alatta ki lehet max vontatni..
A kutya igényli a szabályokat, a rendet és a fegyelmet. Neki szüksége van egy vezetõre, aki igen is megmondja, hogy mit tegyen, aki képes irányítani a "falkát". Ne lágyulj el a nagy szemeknek. Ha egyszer mondasz neki valamit, akkor azt tartasd is be, különben csak süllyedsz a szemében, következetlen leszel és nem lesz semmi tekintélyed. Márpedig minden a tekintélyen múlik. Anélkül nem lehet normálisan együtt élni egy kutyával.
Pedig ez csak rosszabb lesz, ha nem külditek ki. Nem is kell hozzáérned, hanggal, testtartással kell kiküldeni. Azt meg ne mond, hogy lehetetlen. Én is azt hittem, hogy lehetetlenség lehívni a kacsákról a mudimat... de csak a megfelelõen fenyegetõ hangszínt kell megtalálni, s hirtelen minden megváltozik. Lehet, hogy a kutyátok valójában tök érzékeny, csak elkapattátok, s egy határozott "Nem!" is elég. De ha egy keményfejû, akkor... szerintem el kéne mennetek egy kutyaiskolába, mert ha valamit nem lehet normálisan bemutatni írásban, az az, hogy lépj fel úgy, hogy a kutyád komolyan vegyen téged. Ez nagyon nehéz is lehet. Nem szabad ellágyulni a boci szemektõl ilyenkor, mert a kutyának is jobb, ha tudja, hol a helye. :)
kuncsorgás :D Errõl mndig ez jut az eszembe. "Ne is próbálozz plecsni-kuncsorgással Mardell, mert már biztonságban vagyok és semmit nem tehetsz ez ellen"
Kuncsorgás: Csak akkor fog megszûnni, ha nem adtok neki a kajátokból. Ha emiatt ugat, határozott hangon küldjétek ki a szobából. Tappancs rálépés: Az elsõ kutyánknál mindig mérges voltam páromra, hogy õ, ha a kiskutya az útjába került, ugyanúgy ment tovább, mint ha mi sem történt volna. Rálépett? És? Én meg folyton kerülgettem, meg rosszul voltam, ha ráléptem a mancsára. Eredmény: a kutya páromra jobban hallgatott és soha, de soha nem volt a lába alatt, míg én azon kaptam magam, hogy folyton kerülgetem. Szerencsére felismertem, hogy ezt elszúrtam, s azóta már nekem sincs láb alatt. :) Ti is tegyétek ezt.
Figyelmen kívül kell hagyni, akkor elõbb-utóbb abbahagyja. Követni meg azért követ, mert elkezdett ragaszkodni hozzátok.
Muszáj lesz megbirkóznotok a kutya kiküldésével étkezéskor, mert ha ez sem megy nagy gondok lesznek késõbb. Falkavezérségrõl olvasgassatok és tartsa be mindenki. Ha fogalmatok sincs arról hogyan lehet egy kutyát testbeszéddel elküldeni rengeteg videót találtok az interneten akár Cesar Millantól, akár más trénertõl.
Ha kizárod a kutyát, míg esztek, az nem megoldás. Nyitott ajtónál kell elérni azt, hogy ne jöjjön be, méghozzá hanggal és testtartással. Szerintem a szabályokat most kell lefektetni, különben majd a kamasz-korszakában a kutyának megbolondul a gazdi. A kaja pedig kulcseleme annak, hogy ki is hordja a nadrágot. Most még ez könnyen helyrehozható, de késõbb már egyre nehezebb lesz - s a kiküldésnél jobb és kíméletesebb módszer nincs is.
egyértelmû! de normálisan odafigyelve, és nem a kutyának engedelmeskedve. egyelõre neki kell(ene) szabályokat tanulnia, nem?
Compactegon: pedig inkább most forogjon a 4 hónapos körül a világ, hogy utána ne 15 évig szívjon vele, hogy 4 hónaposan nem tanította meg a kutyának, amit kellett volna!
rég rossz, ha egy 4 hónapos kölyökkutya körül forog a világ... javaslom olvasgass utána miként nevelj egy kutyát, különben neked is hamarosan lesz egy idegbeteg akaratos Fifikéd. "nem lehet kiküldeni", beszarok komolyan :D
Azért ne feledkezzünk meg arról, hogy egy négy hónapos kölyökrõl van szó... "Mi a szarért követ?" Azért, mert épp alakul köztetek a kötõdés, a családi viszonyok. Egy négy hónapos kutyát sokkal kevésbé drasztikus módokon is lehet nevelgetni, mint amiket itt leírtak. De ha jó esetben szereted és akartad ezt a kutyát, akkor nem teherként éled meg, hogy naponta akár 20x is le kell parancsolni magadról, ha rádugrik. Gondolom, sokat foglalkozol vele, tanítod az alap parancsokra, ül, fekszik, gyere ide, marad, ezért a kutya hozzá van szokva, hogy kérsz tõle valamit... És neked nem lesz idõ elõtt eleged ebbõl a munkából, mert a közös jó kapcsolatotokat ebben a 2-3 hónapban fogod megalapozni, ami most következik. Ha most konzekvensen neveled, foglalkozol a napi tanításával minimum napi 10x5 percet és még szereted is, akkor jó lesz a kapcsolatotok.
Amikor esztek, zárjátok ki a helyiségbõl. Nagyon fontos minden állat tartásánál, hogy rendszeresség legyen az étkezési idõben. Tehát ne egész nap bármikor etessétek, hanem pl. naponta 3 alkalommal, de mindig ugyanabban az idõpontban. Akkor ahhoz szokik hozzá. Ez nekik is és nektek is sokkal jobb.
A kérdező hozzászólása: De úgy képzeljétek el hogy adunk neki egy nagy húst és egy az egybe benyelni. Próbáltam darabonként de nem megy.
Fentiekkel egyetértek, még annyit tennék hozzá, hogy azért tesz így, mert kutyából van. ;-)
A kérdező hozzászólása: kiküldeni lehetetlen. Még a mancsait se lehet levenni a székrõl olyankor. Néz azokkal az édes nagy bociszemeivel és sír. annyira rossz komolyan:D
Compactegon: persze, én is így gondoltam. Csak ez sok munka és idõ és türelem.

Hogy szoktassam le a kutyámat, hogy ne egye a követ?

2 hónapos kölyök. Mindent megeszik. A követ meg szokta rágcsálni, kiköpi általában de ha lenyeli, akkor az életveszélyes a kutyára + a fogai is el fognak elég hamar kopni.

Legjobb válasz: Hogy jut kõhöz? Ha az udvaron van, akkor 1) el lehet távolítani õket 2) be lehet kenni vagy sprézni valami olyannal, amit a kutya nem fog jónak találni. Ha meg látjátok pl. sétán, akkor meg letiltani róla, elvenni tõle, elterelni a figyelmét, pl. labdát adni neki helyette.

Hogy jut kõhöz? Ha az udvaron van, akkor 1) el lehet távolítani õket 2) be lehet kenni vagy sprézni valami olyannal, amit a kutya nem fog jónak találni. Ha meg látjátok pl. sétán, akkor meg letiltani róla, elvenni tõle, elterelni a figyelmét, pl. labdát adni neki helyette.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, rosszul fogalmaztam: kavicsot eszik. Az udvarunk tele van vele, a kennelben is van, és a kocsi feljáró is kaviccsal van leszórva. az udvarunkból esélytelen eltávolítani vagy lefújni a kavicsokat. Nevelési módszerre, tiltási módszerre gondoltam.
Reagalj ugy, mintha kb. Kakit enne... Felhaboradottan nezz ra, szolj ra: fujjj, mondd undorral. Meg fogja erteni, hogy az nem jo. Nekunk igy sikerult, sot a kovek mellett a csigakat is ette, mert eso utan tele van az udvar azokkal is. Ha a szajaban ropogtatja mar, mikozben raszolsz ilyen felhaborodottan, mondhatod, hogy kopd ki, ha nem erti, nyulj be a szajaba, es kapd ki belole, csak vigyazz az ujjaidra, ragas kozben ha nem akar, veletlenul is rad haraphat.
Nem unatkozásból, frusztrálság miatt eszi? Van játéka amit rághat? Foglalkoztok vele eleget? le van mozgatva?
A kérdező hozzászólása: Igen, minden megvan. Lemozgatva le van, foglalkozunk vele. amikor nem vagyunk itthon (kb 1-2 óra/nap) akkor vele van a másik kutyánk. Igazából szerintem játékból eszi. megkóstol mindent. De rendszeresen szedem ki a követ a kakijából.... és ez azért annyira nem jó, mert ha lenyel egy nagyobbat vihetem dokihoz mûtétre....
2-3

Fekete 9 hetes labim, még nagyrészt a lakásban van. A hófehér kövön, folyamatosan látom, a szőrszálakat, pedig minden nap felporszívózom. Valamennyire mindig hullik a szőrük? Gondolom még nem vedlik, és mivel első kutya, nincs tapasztalatom ezügyben.

Legjobb válasz: A labik folyamatosan hullatják a szörüket. Adj neki biotint és naponta fésûld át trimmelõhurokkal. http://www.webkutya.hu/kutyaknak/taplalekkiegeszitok/luposan.. http://www.fressnapf.hu/uploads/pics/fur-trimmer_karlie.jpg

A labik folyamatosan hullatják a szörüket. Adj neki biotint és naponta fésûld át trimmelõhurokkal. http://www.webkutya.hu/kutyaknak/taplalekkiegeszitok/luposan.. http://www.fressnapf.hu/uploads/pics/fur-trimmer_karlie.jpg
A kérdező hozzászólása: Köszi. A trimmelõhurok már megvan, azzal fésülöm.Szóval akkor ez normális hullás.
Persze, fõleg ilyen pici korban. Nekem is labim van, csak zsömleszínû, és mi ugyanezt a sötét hajópadlón figyeltük :) Teljesen normális, naponta egyszer fésüld meg, és vizsgáld meg a szõrét, ha egészséges, csillogó, és azonnal visszaugrik az eredeti állapotába, akkor semmi gond nincs!

Mostanság feltűnően sokat követ a kutyám, miért?

Ha elmegyek wc-re már jön utánam,ha kimegyek a konyhába már jön,vagy tv-zek és a szobámba bemegyek vmiért..és állandóan konkrétan futva jön utánam,egy kicsit idegesít már,hogy állandóan követ..régebben nem követet mindenhová...pár hónapja csinálja ezt.. 11 éves kistestű kutya..

Legjobb válasz: Lehet, hogy fél

Lehet, hogy fél
Kistestûek nagyon-nagyon ragaszkodnak. Enyém is pont ezt csinálja, mondjuk õ mindig ilyen volt. Jó, fiatalon talán kiváncsibbak, elfoglalják magukat jobban, ezért lehet, nem ilyen feltûnõ. Ne haragudj rá ezért, csak kimutatja hogy nagyon szeret. Akkor érzi biztonságban magát, ha közel van a gazdija, a társasági kutyának ez a "dolga":)
Ha idegesít, ne hagyd neki mindig. Tereld a helyére, hogy ott várakozzon. Ha ez rögeszméssé kezd nála válni, akkor õt is megnyugtatja az irány mutatás,
Egyszerûen csak szeret!
A kérdező hozzászólása: jajj nem haragszom rá, csak néha kicsit túlzásba viszi, de mostanság csinálja régebben nem csinálta...már ma is többször amikor kimentem a szobából mondtam, hogy marad ott maradt vissza mentem megdicsértem, úgy örült :)

Miért követ mindenhova a kutyám?

Már több mint egy éve velünk van, az alsó szomszédé volt, aki 5 hónapos korában kint tartotta es?ben, szélben, napsütésben (uszkár ráadásul), és csak a véletlennek köszönhet?, hogy nekünk adta. Azóta folyton, mindenhova követ, de ha csak wc-re megyek akkor is, képes lekászálódni az ágyról és lefeküdni a wc el?tti kis sz?nyegre és szemmel tartani. Boldog, szófogadó kutyus, nem vezér típus, aminek én örülök, mert nem okoz galibát más kutyákkal. Csak nem értem, hogy miért követ mindenhova. A páromat már nem követi, csak ha én nem vagyok otthon, ha anyósoméknál van, akkor csak az ottani németjuhász érdekli, meg a kaja.

Legjobb válasz: Kötõdik hozzád.fél,hogy esetlegesen téged is elveszít (het )

Kötõdik hozzád.fél, hogy esetlegesen téged is elveszít (het )
Áruld már el a könyved címét, nehogy véletlenül megvegyem!
A kérdező hozzászólása: Ha kutyákról van szó abszolút nem gondolkozom emberként róluk. De inkább hagyjuk a beszélgetést, mert te okosabbnak gondolod magad nálam (pedig én írtam egy könyvet is a kutyanevelésrõl...) úgyhogy semmi értelme a továbbiaknak...
Semmi köze a német juhásznak meg az uszkárnak ebben. Még mindig emberül gondolkodol. Próbálj kutyául gondolkodni. Na jó neked lefordítom. Mész az utcán, szembejön egy gyerek, ha a törvények szerint csak egyetlen párnak lehet gyereke, akkor az az õ gyerekük akkor is, ha épp távol vannak a szülei. Te pedig köteles vagy neki biztosítani mindent, mert ha nem , ha megjönnek a szülei akkor lesz nemulass.
A kérdező hozzászólása: Azt nem értem, hogy ki az alfapár. A németjuhász meg az uszkár? :) Mert ha nem is õk és nem is a gazda, akkor végkép nem tudom... :) Én nevelném azt a szerencsétlent, de nem nekem kéne, hanem a saját gazdáinak, akiket nem lehet már átnevelni mert megszokták (a csivava 7 éves), hogy mindent megkap, és hiába mondom nekik, hogy addig ne adjanak neki falatokat, amíg õk be nem fejezték az étkezést, egyszerûen nem hallgatnak rám. A csivava annyira el van kényesztetve, hogy a legalapvetõbb parancsokat sem hajlandó végrehajtani, mint az ül, gyere ide, nem, stb. De kis buksijában õ a falkavezér, tehát nem is engedelmeskedik. A németjuhász az hallgat a szóra, persze csak miután megmondtam nekik, hogy következetesnek kell lenni, pl ha nem csinált rosszat, akkor ne küldjék be a ketrecébe (???). Az anyósom még mindig nem érti a kutya testbeszédét, sõt határozottan utálja a nagyobbik kutyát, mert túl sokat eszik, hullajtja a szõrét, megrágja a bútorokat, stb, stb. Amikor mondtam, hogy átveszem a nevelését, az volt rá a válasz, hogy nem, mert akkor nálunk is megeszi a bútorokat. No comment. Mondom, az uszkár a legszófogadóbb, mert azt én neveltem, kicsi kora óta tudja, hogy én vagyok a rangban felette álló, meg a párom is. Addig nem ehet, amíg én meg nem engedem neki, az elsõbbség mindig a miénk, és csak utána jön õ, ezen kívül mi döntjük el, hogy játszunk-e vagy sem, illetve mikor van vége a játéknak. Amint anyósomékhoz kerül, "megbolondul" és nem hallgat rájuk, csak a németjuhászt nyúzza, a csivavával meg játszani akar, de az elmarja magától. Csak ha mi ott vagyunk, akkor viselkedik valamennyire, mert tudja, hogy rangban még mindig fölötte és a többi kutya fölött állunk. Gondolom ezért is követ mindenhova, hogy szemmel tartson. Bárcsak meg tudnám nevelni azt a kis mihaszna dögöt, amelyik csak enni képes, meg ugatni és harapni! Lehet, be kéne szereznem neki egy pórázt... :D
Dehogy a gazdáé... Látom, nem érted. Az alfa páré. Kis kutyát nem bánthatnak, mert csak az alfa párnak lehet utódja a falkában. A csivava a viselkedésével megerõsítette a pozicióját, fõleg, hogy a gazda mindent ráhagyott. Amúgy miért hagyná irányítani magát a gazda által, mikor õ a falkavezér, amaz pedig a falka egy tagja, aki köteles õt etetni. Amíg a gazda nem változtat a viselkedésén, addig ez így is marad. Ismered azt a módszert, amit a farkasok alkalmaznak? A falkán kivülre helyezést? Ha elkövet valamit, magára hagyják egy idõre. Míg megtanulja az alázatot. Nem bántják, de nem is törõdnek vele. Mintha nem lenne közéjük tartozó. Enni csak a legvégén kap, ha marad valami... Ha nem, hát nem...Hiába hízeleg, se egy simogatás, se egy szó. Korrigálható a viselkedésük, de következetességgel lehet csak eredményt elérni.
A kérdező hozzászólása: De akkor ki a fõnök? Kinek az utódja a csivava? A gazdáé? Elég nehezen tudom elképzelni, hogy anyósomék falkavezérek, fõleg mivel nem is értenek a kutyákhoz, csak szeretik õket. A németjuhász egyenesen lobogtatja maga után a két embert, ha viszik sétálni, nem hallgat rájuk házon kívül, elszökik tõlük, stb, csak nekem engedelmeskedik, mert én helyesen viszem ki sétálni, helyesen dícsérem, illetve büntetem, stb. A csivava meg póráz nélkül megy mindenhova, akkor megy haza, amikor neki jól esik, zabáltatják, lassan akkora mint egy disznó. Szóval szerintem még is csak azért terrorizál, mert el van kényesztetve, és domináns alkat, nem azért, mert tabu. De érdekes a teória. Errõl hol olvastál?
Ha a saját kölyke lenne, (náluk nincs olyan, hogy "azt hiszi..." az csak az embereknél van) akkor helyrerakná ne aggódj. Az õ értelmezésében a kicsi a fõnök utódja, és mint olyan: tabu. Hiába erõsebb, nagyobb, rangban alatta van. Majd megérted...
A kérdező hozzászólása: Hmm... Szerintem tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy nem a sajátjuk, fõleg azért mert kb nem is foglalkoznak vele, a kis csivava meg mindenért harap. Iszonyúan agresszív kis dög, ha kajáról, ha gazdáról, vagy simogatásról van szó. Protektív és territoriális, ezen kívül domináns. Ne mondja nekem senki, hogy egy németjuhász ne tudna könnyû szerrel elbánni egy ilyen kis idiótával. A németjuhászt egyszerûen terrorizálja a kicsi, és nem azért, mert a nagy azt hiszi, hogy a saját kölyke, hanem mert nem domináns, még úgy sem, hogy az enyémmel tartozik egy falkába, a csivava pedig külön álló falkát képez. De köszönöm a választ! :)
Mert kicsi. Náluk a kicsi azt jelenti, hogy az alfa pár utódja, tehát a hierarchiában feljebb van, mint bármelyik tagja a falkának. A falkatagok kötelesek etetni és megvédeni az utódokat és fõleg engedelmeskedni. Ki van ez találva.
A kérdező hozzászólása: Van egy csivavájuk is van, aki viszont sakkban tartja a németjuhászt... :)
A gyengébbeknél nem kuncsorog, hanem elveszi. Hidd el, hogy ahol egy uszkár és egy német juhász van, ott az utóbbi az úr, fõleg ha az õ területén vannak.
A kérdező hozzászólása: Én tudom jól, hogy a kutya az állat, az ember pedig ember, és egyáltalán nem humanizálom a kutyám szokásait. Csak érdekelt, hogy tényleg azért követ-e mert én vagyok a felette álló. Ezek szerint akkor még a páromnál is feljebb valónak érez. Amúgy nem a falkavezérnél szoktak kuncsorogni, hanem a gyengébbeknél, akiktõl könnyen el lehet csenni egy-egy falatot. A falkavezér az úgy se ad, amíg be nem fejezte a táplálkozást. Én sem adok neki, csak amikor már végeztem, ellenben anyósom folyton fincsi falatokkal próbálja levenni a lábáról. :) Köszönöm az eddigi válaszokat!
Az a baj, hogy a kutyák viselkedését(is)az emberi viselkedési minták alapján akarjuk megérteni, pedig hiába háziasítottuk õket, attól még megmaradtak az ösztöneik.
Természetes ez. Kutyakötelességét teljesíti. Te vagy a falkavezér, és mindig a falkavezér mutatja az utat. Te mondod, hogy most éppen merre mentek neki pedig követnie kell téged. Ha nem vagy otthon akkor a párod a falkavezér. Anyósodnál pedig nem anyósodat tekinti falkavezérnek, hanem a németjuhászt. Egyértelmû. A falkavezérnél kuncsorog a kajáért. Annyira egyértelmû a viselkedésük.
Te írtál könyvet kutyanevelésrõl és itt teszel fel kérdést?!

A kutyám mindenhová követ, ez mit jelent?

Értve ezt úgy, ha átmegyek egyik helyiségbõl a másikba jön utánam és oda fekszik le. Vagy ha kimegyek az udvarra teregetni, odafekszik a szárítóhoz, míg teregetek. Ha bemegyek a házba, míg be nem engedem a teraszajtóban fekszik és bambul befele. Általában a szemeivel is leköveti a mozgásomat.

Legjobb válasz: jah igen, és WC-re meg zuhanyozni is jönne utánam :D

A kérdező hozzászólása: jah igen, és WC-re meg zuhanyozni is jönne utánam :D
szeret téged
Ne hordjál szalámit a zsebedben! :)
Az enyém is mindig jön utánam, az aktuális ideiglenessel karöltve. Szeretik a gazdájuk társaságát, figyelik, hogy mit csinál. Jó dolga van nálad annak a kutyának, jó helyet választott magának. :)
Akkor azért, mert befogadtad és jó vagy hozzá, szereted, õk ezt nagyon is megérzik, nekünk macskánk van ilyen hogy ha meglát valamelyikõnket, egybõl odajön, ( mi is úgy fogadtuk be õt egy falunap este szegõdött hozzánk mikor jöttünk haza tüzijáték után, és mivel nem kereste senki, nem jelentkeztek érte befogadtuk... ) és õ is bemegy a wc-re is utánunk ha engedjük... jó a fürdõszobába nem jön be mikor fürdünk mert hát ugye fosik a víztõl :D de amúgy dettó ugyan az mint a te kutyád, csak õ macska... meg van egy másik macskánk is, õ kb 6 éves õ viszont ha becsukom elõtte a wc ajtót akkor fogja magát és kinyitja... :D jó nagy macska és így feléri a kilincseket, és bizony ki is nyitogatja az ajtókat...
Mert szeret téged!:)
A kérdező hozzászólása: Fogalmunk sincs mennyi idõs, bár a doki szerint 5-6 éves lehet, egy nap besétált az udvarunkba és nem óhajtott elmenni, ennek már egy éve :) . Igazából engem sem zavar, csak nem tudtam mire vélni ezt a viselkedést :D
Ha fiatal a kutya akkor benned látja az anyát, veled érzi magát biztonságban. Az én 11 éves uszkárom is követ mindenhova kicsi kora óta, ha elmegyek tusolni akkor az ajtó elõtt megvár. Szerintem aranyos szokás, engem sosem zavart.:)
Elnyerted a kutyád barátságát :) Ez azt jelenti, hogy ott szeretne lenni veled, simogasd, törõdj vele, szeretné látni, hogy éppen merre mész, mit csinálsz...Örül , hogy melletted lehet ! :) Hatalmas buksisimi neki!
alfa vagy, és õ a falkád. Igen, túl sok Teen Wolfot néztem

Mit tegyek a kutyám lenyelt játszás közben egy 4cm szer 3 cm-es követ Ugye nem hal meg?

amúgy a kutyám k? mániás mindig a köveket hozza és a foga is el kopott amúgy ? egy 2,5 éves rottweiler

Legjobb válasz: nézd majd a székletét sztem kifogja kakilni reméljük legalábbis ha nem akkor doki

nézd majd a székletét sztem kifogja kakilni reméljük legalábbis ha nem akkor doki
A kérdező hozzászólása: remélem sokan ezt mondják!! olajat kap h minnél csúszósabb legyen a széklete!!!!! remélem nem lesz baja!!!
Figyelj nagyon, és ha bármi gyanúsat észlelsz azonnal futás az orvoshoz. Simán lehet tõle bélelzáródása, ami pár óra alatt elviszi a kutyát, ha nem mûtik rögtön.
Mindenképpen szoktasd le a kövezésrõl. Ha talán most nem is de a késõbbiekben nagy baj származhat belõle. Remélem kihányja vagy hátul kijön. Adjál neki egy doboz szardíniát, olajos halat attól hamarabb lesz széklete és könnyebben eltávozik a kõ.
A kérdező hozzászólása: házi barack befõttet adtam neki azt se nagyon akarta megenni deh a szájába dobáltam és ugrott érte úgy megette :D tetszett neki :D ajánlom nektek is :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!