Találatok a következő kifejezésre: A kutyám ajtót (37 db)

A kutya ajtón ki tud menni a cica is?

van egy szobacicánk , akit ha kiengednénk megszökne,ellopnák stb.. viszont van egy yorkshire terrierünk , akit nem szeretnénk bezárni , így arra gondoltam ,hogy egy kutyaajtó megoldaná ezt a problémát . hallottam a mágneses nyakörvet , ami kinyitja az ajtót de amilyen gengszterek tuti ,hogy a macska is kiosonna Tudtok valamit , amin nem tud kimenni a macska de a kutya igen

Legjobb válasz: Létezik olyan kuya/macska ajó amibe a chip számot kell felvinni és csak akkor nyílik az ajtó ha a beprogramozott chipszám tulajdonosa akar kimenni/bemenni.

Létezik olyan kuya/macska ajó amibe a chip számot kell felvinni és csak akkor nyílik az ajtó ha a beprogramozott chipszám tulajdonosa akar kimenni/bemenni.
Hallottam én is hogy lehet olyat venni ami csak a beírt adatú állatot engedi ki. De ha a cica is kimenne, biztos hogy elmenne?
A kérdező hozzászólása: szerintem elmenne , aztán nem találna vissza vagy nemtudom , nem akarom kipróbálni
szerintem meg simán visszatalálna, jól tudnak tájékozódni. egyébként, a kutyát nem félted, hogy elszökik, vagy ellopják?
A kérdező hozzászólása: amíg a macsaka a ketírtésen belül van addig õt se féltem
ja, így értem, viszont a cicának nem igazán szokott akadály lenni egy kerítés.

Filmekben szoktam látni hogy van az ajtón egy kisebb ajtó a kutyának. Egy ilyen ajtótón télen nem jön be a hideg? Õk ezt hogy oldják meg?

Nagyon jó lenne egy ilyen ajtó mert a kutyám szeret ki-be járkálni...Anyukámék azzal hárítják el az ötletet hogy télen bejönne azon a kicsi ajtón a hideg...Ezt nem lehet valahogy kiküszöbölni?

Legjobb válasz: Dehogynem!Nálunk is van.A fa lapot ami libeg, egy zsanér tartja, és a kis ajtó körül kívül, és belül is 5-7cm-es gumi van tûzve maga a bejárati ajtóra!.Olyan vastag mint a bicikli belsõ.Nálunk könnyen benyomja a kutya.Nem mondom hogy egyáltalán nem jön be hideg, de nem süvít be a szél.A széles gumi ami rá van az ajtónkra tûzve takarja a réseket!

Dehogynem!Nálunk is van.A fa lapot ami libeg, egy zsanér tartja, és a kis ajtó körül kívül, és belül is 5-7cm-es gumi van tûzve maga a bejárati ajtóra!.Olyan vastag mint a bicikli belsõ.Nálunk könnyen benyomja a kutya.Nem mondom hogy egyáltalán nem jön be hideg, de nem süvít be a szél.A széles gumi ami rá van az ajtónkra tûzve takarja a réseket!
én most olyat találtam a neten tegnap ami infravörös sugaras vagy milyen, a kutya nyakörvére kell tenni, és csak neki nyilik kivalami érzékelõs.de marha drága, mindjárt bemásolom a linket, ha megtalálom.
A kérdező hozzászólása: *ajtón bocsi
A kérdező hozzászólása: Köszi:)

A kutyám az ajtót nyitogatja. Mit csináljak ellene?

9 hónapos keverék kutya.Nem lett mutogatva neki hogy nyissa ki az ajtót!!! A szomszédba egy néni lakik és nem szeretném ha valami történne.Nem vadd a kutya csaknem szeretném hogy ráugorjon a nénire. SEGITSÉG!!!!!!

Legjobb válasz: hát ha már berögzõdött az agyába hogy nyissa ki az ajtót azt nem fogja elfelejteni.nálam a macskák nyitogatják az ajtót felmásznap a függönyre és ránehézkednek a kilincsre :P Zárd be kulcsra az ajtót és akkor nem tudja kinyitni.vagy szerelj az ajtóra azt a tolózárat vagy micsodát és akkor becsinálod az ajtót.

hát ha már berögzõdött az agyába hogy nyissa ki az ajtót azt nem fogja elfelejteni.nálam a macskák nyitogatják az ajtót felmásznap a függönyre és ránehézkednek a kilincsre :P Zárd be kulcsra az ajtót és akkor nem tudja kinyitni.vagy szerelj az ajtóra azt a tolózárat vagy micsodát és akkor becsinálod az ajtót.
A kérdező hozzászólása: Ja és még anyit hogy most csinálta elöször ezt.
Nem kell, hogy megmutasd neki hogyan kell kinyitni, néha elég, ha csak látta már, hogy az emberek miként csinálják.Hacsak magától nem szokik le róla, akkor én is a tolózárra szavazok.
Ha elõször csinálta, akkor az lehetett véletlenül is, csak játszott, ugrált. Ilyenkor még nem rögzõdik neki, csak ha még kétszer-háromszor sikerül kinyitnia. Még meg tudod vele értetni, hogy nem szabad, csak rajta kell tartanod a szemed. Ha viszont többször is ezt fogja csinálni, akkor csak az a megoldás, hogy valahogy megoldod, hogy mindig zárva legyen az ajtó.

Létezik olyan spray, amivel ha befújom az ajtót, akkor nem fekszik oda a kutya?

Legjobb válasz: Azért fekszik a kutya az ajtóba, mert nem tud annál közelebb kerülni a gazdihoz. Örülj neki, és ne bántsd érte.

Azért fekszik a kutya az ajtóba, mert nem tud annál közelebb kerülni a gazdihoz. Örülj neki, és ne bántsd érte.
Get Off zselé távoltartó és leszoktató spray
A kutyának az a "dolga", hogy vigyázzon a gazdira :) A lányod hamar megtanulja, hogy figyelni kell a kutyusra, vagyis ne a kutyát próbáld elzavarni, hanem a lányodat tanítani.
A kérdező hozzászólása: kistestû kutyáról van szó, kb. 20-25 cm-es magasságig fújnám be az ajtó alját.a gyermek meg szépen le tud menni a lépcsõn, mert a korlátot fogja.a gond, amikor kilép az ajtón és nem veszi észre az ott fekvõ kutyát és megbotlik benne.a válaszokat köszönöm.
Arra nem gondoltok, ha be lesz fújva az ajtó, azt a kisgyerek összefogdoshatja. Inkább vigyázzon rá a szülõ, amíg kicsi és nem lehet neki megmondani, mit szabad és mit nem.
Való igaz, hogy a kutya alkalmazkodjon. De egy pici gyerek ne menjen ki egyedül az ajtón. Ha meg a szülõ vele van, fogja a kezét, baj nem lehet.
Csak ha máshol botlik bele, nem esik 4 lépcsõfokot. Szerintem igenis a kutya alkalmazkodjon, és ne a gazda.
Kedves kérdezõ, a gyerek bárhol belebotolhat a kutyába és eleshet. Ha sprayzgeted a környezetet, attól a gyereked allergiás is lehet. Egyébként amíg ilyen kicsi, egyedül ne engedd ki az ajtón.
utolso ez furcsan hangzik. Ertem mit akarsz vele mondani de kicsit ugy jon ki hogy jobban szeresse a kutyat mint a lanyat. Amugy chilivel kend be az ajtot, erezni fogja hogy csipi es elmegy onnan.
A kérdező hozzászólása: Szeretem a kutyámat, de az ajtó a lépcsõ tetején van és a 2 éves lányom nem mindig veszi észre hogy a kutyus ott fekszik.De ha megbotlik benne, akkor félõ hogy leesik a lépcsõn (4 lépcsõfok).Ezért nem szeretném ha ott feküdne.
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D így elolvasva furán hangzik a kérdés.... mire gondolsz? mint például a macskáknál a narancskivonatos-spray? ha igen akk biztos van kutyaváltozatban is, de azt te is érezni fogod
Stzerintem túlgörcsölöd a gyereknevelést.

Mit tehetek, hogy a kan kutya ne vizeljen állandóan a bejárati ajtóhoz?

Van egy törpe snaci 5 éves kan kutyám. Egy éve az a rossz szokást vette fel, hogy állandóan levizeli a bejárati ajtót és környékét. Kertben van kinn és nem elég neki a fa, bokor stb még idei dobja a sárgát és büdös van t?le, nem gy?zzük takarítani. Valami jó tanácsot, ötletet várok.

Legjobb válasz: elég a mozgástere, na persze. Miért nem értik meg az emberek, még mindig, hogy a kutyának nem elég, ha egész életében be van zárva egy akármekkora kertben, mert egy idõ után ingerszegény lesz az a környezet számára. Nem elsõsorban azért kell vinni sétálni a kutyát, hogy testileg elfáradjon, hanem hogy új ingerek érjék, amik az agyát is lefoglalják. de ha neked ekkora probléma egy kutya tartása, megadom az e-mail címem, és megbeszéljük, hogy mikor hozhatom el, régóta egy törpe snaci az álmom.

A kutya ürítési helyének meghatározására a legolcsóbb és igen hatásos az ecet! ott moss fel, vagy azt a felületet mosd le ecetes vízzel, ahová nem szeretnéd, hogy a kutya ürítsen. Nekem bevált. remélem neked is segítettem!
elég a mozgástere, na persze. Miért nem értik meg az emberek, még mindig, hogy a kutyának nem elég, ha egész életében be van zárva egy akármekkora kertben, mert egy idõ után ingerszegény lesz az a környezet számára. Nem elsõsorban azért kell vinni sétálni a kutyát, hogy testileg elfáradjon, hanem hogy új ingerek érjék, amik az agyát is lefoglalják. de ha neked ekkora probléma egy kutya tartása, megadom az e-mail címem, és megbeszéljük, hogy mikor hozhatom el, régóta egy törpe snaci az álmom.
Ha ammónia tartalmú(pl domestos) szerrel mosod fel, még inkább oda pisil. Vegyél spayt, bárhol megkapod, távol tartja a kutyát egyes helyektõl 1000 ft kb.
mi lenne ha foglalkoznátok a kutyával, és sétáltatnátok napi szinten ahogy azt a kutyák igénylik?
Nem akarok rosszmájú lenni, de ez egy üzenet neked.
(az utolsó)Te megvesztél????A veréssel nem érsz el semmit!!!Csak félni fog tõled a kutyád!!!
szidd meg ha oda hugyál ennyih vagy verd meg én is igy vagyok a kutyámmal csak õ meg a barnáját teszi oda.. =/
nincs mit koma :) ezért vagyunk ....mi...... az istenek :) :) :) :) hogy segítsünk !
Biza! :DD
Na hugyozza még az ajtót?Foglalkoztok vele azóta vagy továbbra sem.Azért vizeli az ajtót mert azt hiszi õ a falkavezér!!!
nincs új infó mi , az "istenek ", meg kezdünk nyugtalankodni:) vajon villámot küldjünk a [email protected] ??, vagy józan észt a fejedbe :) ?
A kérdező hozzászólása: Mennyi ideges ember :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Pupákok!
Bizony xDD Csoda történt!A lehetletlen lehetséges!
a hit hatalmas :) talán még van remény , talán látszik a fény az alagút végén, és az agyevõ bogarad elpusztulása után, talán használod a fejed , , gondolkodásra is :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Borzalmasan buta a kérdezõ! Ezt már korábban leírták, amit te kérdezõ örömujongással fogadtál, de azt mondtad és most idézek, hogy: "A kérdező hozzászólása: Amekkora az élettere (nagy kert)szerintem mozog eleget. Azt meg hogy elvigyem sétálni azért hogy minden tereptárgyat le tudjon vizelni, az ki van zárva." Most meg hirtelen megvilágosodtál? Jó sokáig tartott, amíg eljutott az agyadhoz.
Eddig is mindenki ezt pampogta csak hogy leszartad..EZ AZ IGAZSÁG! És nem mondhatod hogy nem adtak elég választ... -.-
A kérdező hozzászólása: Na ez már válasz köszönöm. Tartalmaz konkrétumokat is. Köszönet a vajszívedért.
A kérdező hozzászólása: Mókás dolog, hogy esetleg olyan osztja a tutit aki egy zilált családban él, vagy más netalán más deviáns viselkedéssel bír, de a kutyában profi! Amennyiben nem tartozol egyik csoportba sem akkor elnézésedet kérem.
ez türelmetlenség ! amikor a mesterek vizsgáztatnák a tanítványt, de az a dög , éppen ...... a mesterek lányait :) nem idegeskedünk, csak tanítanánk mást is :) pl: hogyan vigye oda a kutya az ágytálat neked :)
Látom már korábban írták, de én is meg tudom erõsíteni, hogy az ecet beválik erre a célra.
A kérdező hozzászólása: XD Stupidok!
Kezeltesd magad te idióta!!!!!!
Mi a francnak emelsz ki 2, 5 éves kérdést??? Nem volt elég hasznos válasz? :P
Hívj egy állatorvost és altattasd el, oszt többet nem fogja lepisálni.
Utolsóóóó, NE ETESD A TROLLT!!!! :D
Már megint kiemelted.Nem vagy falkavezér még mindíg.Ivartalanísd!!
Utolsó, valószínû igazad van! Kérdezõ, legalább fogalmazd át a kérdést ....., mit tettél ezidáig, mivel próbálkoztál, részletezd .... Itt már annyi hasznos tanácsot kaptál, de nem vetted a fáradságot, hogy valamelyiket meg is próbáld! Ha megtetted volna, már nem lenne aktuális a problémád!!!!
(Ugye mindenki rájött már, hogy ennek a kiemelgetésnek csak akkor lesz vége, ha senki nem ír többé ehhez a kérdéshez?)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az építõ jellegû hozzá szólást :)
Na, megint kiemelted (mondjuk el sem tudom képzelni, hogy nézhet ki azóta az az ajtó...). N-E-V-E-L-N-I kéne a kutyát. Vagy inkább normális gazdát találni neki.
A kérdező hozzászólása: Miért zavar téged? Ha akarom még 100x kiemelem.
Idióta vagy és reménytelen! Már harmadjára emeled ki a 2011-ben megfogalmazott kérdést, valószínû, csak szórakozol, te nagyon hülye!
a jó körtepálinka is megoldás lehet ! megiszod , és mindjárt nem olyan komoly ez a baj !
a "26-os okostojás" vook. még mindíg nem oldottad meg ??:) [email protected] ennyi idõ alatt , komoly összegbe kerülhetett a fertõtlenítõ:) de talán meg is érdemled:) kaptál egy csomó normális és bevált tanácsot , és ...., semmi ??? az ilyenekre mondják, hogy : menthetetlen :) vannak emberek akik nem méltóak a segítségre. vagy , csak símán lökött vagy , és élvezed , hogy legalább itt kommunikálnak veled?
Utolsó: Igen, ez az!!!Egyetértek!
A kérdező hozzászólása: Nagyon okostojás vagy!
kedves lusta gazdi. kaptál pár jó ötletet, de [email protected] a sétáltatás alapvetõ , nem a mozgás miatt, hanem a nevelés része ( na , most elárultam a normális kutyások nagy titkát). na mindegy , te úgysem érted:) az okot kell megszüntetni!! miért pisil oda ? mert jelöli a területét!! mivel nem nevelitek, azt teszi ami a dolga! kutya , tehát kutyaként is viselkedik. hihetetlen módon, egy megnevelt kutya , alapból másként viselkedik. verheted a kutyát ( még jót is teszel a kutyával, mivel addig is foglalkozol vele:) , moshatod, és fertõtlenítheted az ajtót, várakozhatsz az ajtó mögött egy üveggel vízzel, hogy elkapd:) ( esélytelen, mert a szagod már messzirõl érzi:) . tehát próbálkozz csak , néha ird meg hol tartasz, hogy legalább mi is mulassunk:)
gondold végig, történt e valami 1 évvel ezelõtt. másik kutya, új családtag stb. És gondolkodjatok el az ivartalaníttatásán. Az sokat segíthet.
egyszerû: kösd meg valahova és akkor nem fog oda piszkítani
Rendszeres napi séta és ivartalanítás.
Egyrészt tényleg vidd sétálni. Elhiszem, hogy nagy a kert, de zárd be magad egyszer egy szép nagy nappaliba, és próbáld ki, meddig bírod. Na ugye. A kutyáknak is szükségük van élményekre, a világ megismerésére, különben mnár csak unalomból is felvesznek bosszantó szokásokat. Meg amúgy is szeretnek kerttiszták lenni, nem csinálnak be otthon, ha nem muszáj, ezért is segíthet a séta. Másrészt meg a kutya nagy valószínûséggel azért jelöl a bejárati ajtóhoz, mert ott a legerõsebb a szagotok, amit felül akar írni. Ez komoly falkavezérségi problémákra utal, foglalkozz többet a kutyával, meséld el neki az õ nyelvén, hogy hol a helye (erre is a legjobb alkalom a séta egyébként), és ha emellé néhányszor rajta tudod kapni és megtiltani neki az ajtóba vizetlést, meg fog szûnni a viselkedés.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak. Félre értettél. A kutya még soha nem volt benn a házban. Újabban megfigyeltük, amennyiben kimegy a házból egy családtag a kutya ahol van ott elkezd vizelni. Nem lábfelemeléssel, hanem csak úgy 4 lábon állva. Mikor meglátja, hogy visszük a kaját akkor is ott helyben dobja a sárgát. A bejárati ajtó környékét továbbra is levizeli.
Mikor látod hogy ezt csinálja, üss rá a fejére, de ne erõsen, és dobd ki az udvarra! Nekem is szobakutyám van, kan, és nem volt soha ilyen gond vele :) Hálisten.
Az ecettel történõ tisztítás jó mrgoldás. Bizonyos idõ múlva nem szívesen ürít oda az eb. Mellesleg tényleg sétáltatni kellene, nagy kert ide, nagy kert oda. Nekem két kutya van 400 négyszögöl nagyságú kertben, mégis naponta egy órácskát rájuk szánok, és elviszem õket futni, játszadozni. Nem hiszed el, milyen kirobbanó energiával lépnek ki a kapun, és haladnak a séta ideje alatt. Igaz két sportos vadászkutya, de akkor is na. A snauczer is elég mozgékony, szaglászós fajta. Ajánlom, ha nem is mindennap, de legalább kétnaponta vidd el. Ha fél órára. akkor már azzal is elõrébb vagyunk. Sok sikert!
Javíts a falkasorrenden.Nekem egyik kutyámnak se jutna eszébe hogy a házunk bármely részét megjelölje, mivel az az én területem , engedély nélkül be sem jön a nyitott ajtón.Egyébként meg a kertben bárhová jelölhet(és meg is teszi) mivel õ védi a telket.
Ha tetten éred, spricceld le vízzel, amit elõre odakészítettél.
A kérdező hozzászólása: Amekkora az élettere (nagy kert)szerintem mozog eleget. Azt meg hogy elvigyem sétálni azért hogy minden tereptárgyat le tudjon vizelni, az ki van zárva.
"lykee válasza: egyszerû: kösd meg valahova és akkor nem fog oda piszkítani." Hihetetlen hogy vannak még ilyen emberek...!
Jól feneken kell rúgni abban a pillanatban. Akkor leszokik róla. Az össze schnaci jó eszû, hamar megtanulja még 5 évesen is.
Na, itt a másik b*romarcú....!
Te egyszerûen reménytelen vagy! Mindennek oka van! A kutya nem így született, hanem azzá vált, tehát vagy egészségügyi problémái vannak, vagy falkabéli problémák. Te se orvoshoz nem viszed és a falkaviszonyt sem rendezed! Akkor minek írtad ki a kérdést?? Részemrõl befejeztem, mert csak feldühít mikor felelõtlenségbõl szenved egy kutya!
A kérdező hozzászólása: Jó neked, hogy ilyen fiatal vagy. Annyit tapasztaltam a környezetemben ahol sok kutya van és egyáltalán nincsenek elkényeztetve a társasági életben, de olyan dolgot még sem mûvelnek mint az én kutyám.
Nem vagyok okostojás! Én "csak" egy felnõtt 43 éves éves felelõsségteljes gazdi vagyok, aki tudja mibõl áll a kutyatartás!
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Nagyon okostojás lehetsz!
"A kérdező hozzászólása: Amekkora az élettere (nagy kert)szerintem mozog eleget. Azt meg hogy elvigyem sétálni azért hogy minden tereptárgyat le tudjon vizelni, az ki van zárva." Most olvasom, hogy mit írtál ..... Kedves gazdi, akkor nem csodálkozz ha ezt csinálja! Szeretnéd ha nem vizelné le az ajtót, de a kis ujjadat se mozdítod ennek érdekében, akkor meddõ az egész. Szagoljátok és tûrjétek, hogy a kutyus minden nap levizeli a bejárati ajtót!
Másfél éve nem tudjátok megoldani ezt a problémát? Ne haragudj, de akkor veletek van baj! Írtak hasznos válaszokat, ennél több már mi kell? Menjünk oda és tanítsuk meg mi a kutyust??
0-nak :) ne félj, õk egyszerûen csak szajkózzák a rosszul betanult szöveget " pozitív megerõsítés, meg a tükörmódszer, és nem bántjuk a kutyusunkat" stb. gõzük sincs, arról, hogyan is kellene . szerintük van varázs-szó, és van varázs-jutalom, meg varázs-mozdulat, amikkel felvértezve egycsapásra megoldják az általuk generált problémát. mivel a kutyájuk [email protected] rájuk:) és a kutyának ez nem okoz problémát, hiszen teszi ami a dolga . jelöli a területét, óvja és vigyázza a falkáját, csak a hü@ye gazdi nem érti . gazdi NEM EGYENLÕ A FALKAVEZÉRREL !
Gondolom azért kaptad a 0%-ot, mert az értelmi szinted a minimumot sem éri el!
0% -ban volt hasznos a válaszom :) Gyanítom az összes kommentelõ omega a családban.
( én, az okostojás:) . látom, hogy még nem tudod értelmezni a sok okosságot amit kaptál. pedig többen megírtuk, hogy mit tegyél. már olvashattad, hogy miért teszi, hogyan tisztítsd az ajtót, mit tegyél, hogy ne tegye, de te , hü[email protected] nem érted. ok. akkor másként, te , egy tipikus rossz gazda vagy akinek, bár van kutyája, de itt véget is ér a dolog! gondolj bele: miért is a kertbe vizeljen?? csak mert nagy, vagy mert van benne fa?? talán, ha emberként gondolkodna ? ( nem , akkor sem!)ez egyszerû figyelemfelhívás, területjelzés, hiszen az ajtó az õ területének külsõ határa!egyszerûen , ezt a határt kell arrébb vinni. NA ez az amit te nem vagy képes megcsinálni. mert ehhez már ész kell, kitartás, következetesség, stb:) úgyhogy, jobban jársz, ha: veszel sok tisztítószert és naponta lemosod az ajtót. mert erre , képes vagy. a kutyádat átnevelni, ..nem. ( különben , nem tennéd vissza a kérdést újra, meg újra:)
Tehát 2 éves hugyozza az ajtót. Nem rohadt még szét?
jól látom ?? a kérdést másfél éve tetted fel?? és még nem oldódott meg?? te tényleg egy lusta [email protected] vagy :)
Hát ez egy rossz jelölõs szokás...... én is azt ajánlom nézz utána kapni ilyen sprayt elmegy a kedve hogy odapiszkítson...

Hogy tanítsam meg a kutyám, hogy ne menjen ki az ajtón, csak ha megengedem, és hogy az emeletre ne menjen fel?

Ha kinyitom az ajtókat mindig ki akar rohanni, alig tudunk miatta ki-be menni. A másik, hogy 3 emetes házunk van. A kutyánk kinti-benti, tehát lehet bent, sőt általában mindig bent van velünk, csak a legfelső szinten nem lehet. Hogy tanítsam meg neki, hogy az első 2 emeleten meg a földszinten lehet, de a harmadikon nem?

Legjobb válasz: Arra kell tanítani, amit nem csinál magától, de te szeretnéd, hogy csináljon. Amit magától csinál de te nem szeretnéd, azt tiltani kell. Tehát meg kell tiltani neki, hogy a nyitott ajtón kimenjen illetve hogy a harmadik emeletre felmenjen.

Arra kell tanítani, amit nem csinál magától, de te szeretnéd, hogy csináljon. Amit magától csinál de te nem szeretnéd, azt tiltani kell. Tehát meg kell tiltani neki, hogy a nyitott ajtón kimenjen illetve hogy a harmadik emeletre felmenjen.
A kérdező hozzászólása: De hogyan? Ha rákiabálok, hogy "nem!", mikor ki akar menni vagy felmenni, az nem használ. Mit csináljak?
Ez csak tekintély kérdése, de részeltes tanácsokkal írásban nem tudok szolgálni, mert nem ismerlek se téged se a kutyádat, ráadásul a gyakorlatban sokkal könnyebb megmutatni illetve nagyon könnyû rosszul csinálni is. Hátha majd valaki más felvállalja, hogy neten keresztül adjon tanácsokat!

Mivel szoktathatnám le arról a kutyámat, hogy kaparja az ajtót?

Amikor bejövök a játék után, mindig elkezdi kaparni az ajtót és hiába szólok rá, hogy nem, ? csak kaparássza. Jó pár percig "civakodom", hogy nem szabad, az ajtóra csapok és közben mondom, hogy nem, de erre sem hallgat mindig.

Legjobb válasz: Elõször is el kellene gondolkodnod azon, hogy itt van-e már az ideje, hogy legalább egy kutyaneveléssel foglalkozó könyvet elolvass. Ilyen esetben a legrosszabb amit tehetsz, hogy rászólsz, "civakodsz vele." Hiszen mi is a célja azzal, hogy kaparja az ajtót? Hogy foglalkozz vele? És foglalkoztál? Igen. Tehát elérte célját. Figyelmen kívül kell hagyni és rájön, hogy ezzel nem ér el semmit. Minden egyes alkalommal amikor kimész leszidni, csak azt erõsíted benne, hogy érdemes.

Elõször is el kellene gondolkodnod azon, hogy itt van-e már az ideje, hogy legalább egy kutyaneveléssel foglalkozó könyvet elolvass. Ilyen esetben a legrosszabb amit tehetsz, hogy rászólsz, "civakodsz vele." Hiszen mi is a célja azzal, hogy kaparja az ajtót? Hogy foglalkozz vele? És foglalkoztál? Igen. Tehát elérte célját. Figyelmen kívül kell hagyni és rájön, hogy ezzel nem ér el semmit. Minden egyes alkalommal amikor kimész leszidni, csak azt erõsíted benne, hogy érdemes.
1. válaszoló: Addig pedig, a kedves kérdezõ ajtaját tönkre teszi a kutya. Egyébként hasznosabb választ is írhattál volna.. Nálunk a sokadik nem és nem szabad, illetve ajtó hirtelen kinyitása és rá szólás bevált. Nem tudom, te hogyan szoktál rá szólni... de a kedves szóból nálunk nem értett.
"Egyébként hasznosabb választ is írhattál volna." Öhmmm, khmmm: A válasz 100%-ban hasznosnak tûnik. :)
Már ne is haragudj, de: "A válasz 61%-ban hasznosnak tûnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad."
:D:D:D Hány regisztrációval pontoztál le? :)
Már bocs, de NEM pontoztalak le! Arról, meg nem tehetek, hogy más lepontoz....

A kutyáknak éreznie kell ha a gazdija jön haza? Tegnap reggel a párom hajnalban jött haza az utcán ugattak a kutyák. Az enyém ahogy nyílt az ajtó óvatosan előre ment és morgott. Ahogy bejött a párom már csaholt.

Legjobb válasz: Lehet, hogy hülye kérdés, de nem volt véletlenül a párod kissé ittas? Máskor megérzi a kutyád ha jön haza a párod? Minden kutyának más a szaglása, hallása. Az enyémek már akkor szaladnak kifelé, ha megáll a kocsi a ház elõtt. De tegnap például este annyira aludtak este, hogy csak arra ébredt fel az egyik, hogy a párom átlépett rajta.

Lehet, hogy hülye kérdés, de nem volt véletlenül a párod kissé ittas? Máskor megérzi a kutyád ha jön haza a párod? Minden kutyának más a szaglása, hallása. Az enyémek már akkor szaladnak kifelé, ha megáll a kocsi a ház elõtt. De tegnap például este annyira aludtak este, hogy csak arra ébredt fel az egyik, hogy a párom átlépett rajta.
A kérdező hozzászólása: munkából jött haza :) józanul:)
Nem a gazdi üdvözlésérõl (elészaladás), hanem az ugatásról szólt a kérdés. Egyértelmûen NEM kellene pofáznia, ez a neveletlen kutyák sajátja. Az véletlenül se tévesszen meg, hogy a többségi kutya ilyen, ettõl ez még nincs rendben. Idegenre jelez a kapunál, az rendben van, az viszont már megint nincs, hogy a házigazda és a vendég nem érti egymás szavát a csaholástól.. Szóval gazdit nem ugatunk, nem csaholunk, teljesen természetellenes és értelmetlen is. Le kell szoktatni róla.

Mit csináljak a fa ablakkeretekkel, és faajtókkal, ha megrágta a kutya elég rendesen? Létezik valami olyan famintázatú massziv vékony burkolóanyag, és élvédő amit felrögzíthetnék az ajtókra, ablakkeretekre?

Egyik ajónk 90 ezer ft volt, és az alját teljesen szétrágta a kutya. szeretnék valami olcsó és tartós megoldást amivel ezt eltüntethetném. Ablakkeretekkel ugyanez a helyzet, mert ha magára marad itthon szabadulni szeretne a kutya, pánikot kap és kínjában minden létező menekülő helyen szétrágja a fából készült ajtókat ablakokat. Szeretném ezeket megjavitani, eltüntetni, de ha lehet olyan megoldással, ami tartós, és ha újra egyedül marad itthon akkor nem tud már benne kárt okozni, mert akkor megint hiába költöttem a javitásra, minden kezdődik előlröl. Nem tudom kizárni a kertbe, mert a szomszéd megmérgezheti, mert nem szereti hogy kutyát tartunk. Gondoltam valami vékony keményfára, amit felcsavaroznék, vagy ragasztanék, vagy legrosszabb esetben valami szebb vékony fém lemezre, ami színezett. fogalmam sincs milyen anyagok léteznek, és hogy hol lehetne ilyesmit beszerezni. tudtok valami jó ötletet, megoldást, terméket ilyen célra? ti hogy oldanátok ezt meg? s.o.s. ki kell ezeket javitanom, mert borzasztóan néz ki a ház emiatt.

Legjobb válasz: ha valami fóliás ajtóról van szó akkor gittel tömítsd be a lyukakat, gödrökat, majd újra kell fóliázni az ajtót, ha natúr festett ajó akkor is gittelni kellene és újrafesteni, de a fa mintázat felejtõs, esetleg azt lehetne még tenni, hogy csiszolt fûrészport, (nem fûrészelésbõl származó fûrészport) összekeversz faragasztóval és azzal kitöltöd a sérült részeket, majd azt is csiszolni kell és festeni, vagy fóliázni. a faragasztó száradás után színtelen lesz

ha valami fóliás ajtóról van szó akkor gittel tömítsd be a lyukakat, gödrökat, majd újra kell fóliázni az ajtót, ha natúr festett ajó akkor is gittelni kellene és újrafesteni, de a fa mintázat felejtõs, esetleg azt lehetne még tenni, hogy csiszolt fûrészport, (nem fûrészelésbõl származó fûrészport) összekeversz faragasztóval és azzal kitöltöd a sérült részeket, majd azt is csiszolni kell és festeni, vagy fóliázni. a faragasztó száradás után színtelen lesz
A kérdező hozzászólása: akkor ez egy jó kis pepecs munka lesz. a helyzet az hogy mindent megrágtak, tehát cserélni elég nagy beruházás lenne. ott vannak a fognyomok, élek teljesen lerágva (ezért nem is tudom hogy csinálom vissza az éleket) ilyen szálkásra vannak feltépkedve a farostok kb térd magasságig. azért gondoltam hogy valami vékony falemez lenne-e amit 4 csavarral felrögzitenék úgy gyorsabb lenne a megoldás mint glettelgetni. de végül lehet az lesz. köszi a válaszod.
Mindenek elõtt a kutyus helyzetén kellene változtatni, mert ha állatbarát vagy, akkor be kell látnod, hogy ez nem megoldás! Mindegy, hogy a lakásba van bezárva, vagy egy szûk egyéb helyre, ez mindenképpen kibírhatatlan lesz a számára és ha acél ajtóid és ablakaid lesznek, az állat körülményei semmit nem változnak!
A kérdező hozzászólása: végülis pont azért alakult igy a helyzet, hogy bent szétrágta az ajtókat, mert a kertbõl is kiszabaditja magát a betonrácsok és deszkák kövek ellenére, a kennelben meg olyan hisztirohamot kap, hogy képes a fogát beletörni a rácsokba, és a nyakáról húsig lehúni a bõrt, ahogy dugdossa ki a fejét ahogy szabadulna. Sajnálom hogy igy van, de a házon kivül még nem találta ki jobb megoldást. nagyon szeretem õt, még ennek ellenére sem adnám õt semmi pénzért, csak nem értem mi ez a viselkedés. nálam született, és iszonyatosan hozzám nõtt, teljesen függ tõlem, mint egy ártatlan kis árva, néha teljesen úgy viselkedik ha magára hagyom.
Lehet, hogy én vagyok kicsit szigorúbb és nyílván elõfordulhat ilyen helyzet, csak ahogy éppen Te is írod, hogy a keményebb helyekrõl is kiszabadítja magát, akkor egy lakásban mit javasolhat az ember? Nem ismerem a magyar helyzetet, mert én nem tartok kutyát, de biztosan tudom, hogy léteznek kutyaterápiás szakemberek, akik a hasonló esetekkel foglalkoznak( fûnyíró, repülõ, petárdázás, villámlás, stb) Lehet, hogy érdemes lenne rákeresni és érdeklõdni, mert ez egyikõtöknek sem jó! Bocs, hogy nem a szaktanácsokra szorítkozom, de szerintem az ráér, ha az elõbbiekre van már megoldás!

A kutyam folyamatosan elszökik, kinyitja az ajtot, mit tegyek?

Masfel eves,ivartalanitott kan.Sokat megyünk setalni meg futni vele,de megis mindig meglep.Amugy szofogado,megtanitottam neki sok dolgot,de ha kint vagyunk,akkor fütyül ram.

Legjobb válasz: Tehát akkor nem szófogadó... Kutyaiskolát javasolok, ahol megtanulod kezelni a kutyát.

Tehát akkor nem szófogadó... Kutyaiskolát javasolok, ahol megtanulod kezelni a kutyát.
Mennyi az a sok? El szoktad engedni a pórázról? Van lehetõsége más kutyákkal játszani?
A lakásban legyen citromfû vagy levendula illat. Ne füstölõt használj, hanem illõolajat párologtass mécsessel.Ezek az illatok megnyugtatják(és még a bolháktól is megszabadul, mert nem szeretik a bolhát), mivel lehetséges, hogy túlbuzgó és izgatott, tehát élvezi a kinti szabadlevegõt. Ha visszahozod vagy maga megy vissza hozzád vagy ha csak a közeledben van adj neki jutalomfalatkát. Remélem ez segít, mert minden kutya teljesen más.
Szereljetek fel olyan ajtót, amit nem tud kinyitni...
A kérdező hozzászólása: Gyakoroltam vele jutalomfalattal is.Az ajtokat nem tudjuk zarni mindig, ha valaki kimegy a kertbe.Nem egyedül lakom vele.Nem fogunk keritest felhuzni csak ezert, meg uj ajtokat sem. Altalaban 8-10km-t futunk + seta, de 14km-t utan is siman meglep. Sok itt a vad es erzi a szagukat.
A kérdező hozzászólása: A kutyaiskola sajnos most nem lehetseges, maximum tavasztol. Nem akarom megkötni szegenyt. Tenyleg sokat foglalkozunk vele, de ha nem nezünk oda, akkor mar kint rohngal a reten.Kiabalok neki, ramnez csovalja a farkat es elrohan meg messzebbre.Valoszinüleg ezert dobta ki az elözö csalad szegenyt.Tanulekony, trükköket 5 perc alatt betanitottam neki, kivetel azt, hogy ne lepjen le a pimasz..
Szia! Nagyon is érthetõ, hogym milyen szituációban vagy. A rossz hír: a szökést a legnehezebb kezelni. Ez több emberes feladat és idõigényes. Meg lehet azonban állítani. Kutyasuliban majd tuti segítenek (Tükör sulit ajánlok, így hogy a fajtát nem írtad), leírni ide marha hosszú lenne. Találkoztam már ilyennel egy staff szukánál/illetve snaci kannál is. Befogadottak szintén. E/2-es vagy 3-as vizsgájuk is van, engedelmesek, az agresszió szikrája sincs bennük (na jó, a kan néha mosolyog :D), de szöktek ha lehetõségük adódott rá. Aztán errõl lebeszélték õket jó pár hónap alatt. A jó hír tehát: megoldható ajtó és egyéb csere nélkül is. Még azt mondom ha valóban "csak" ennyi a gond (tehát egyébként engedelmes), akkor még üsszegben sem lesz egy ló ára 1-2 konzultáció. Sok sikert a kis Hudinivel :D!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valaszokat! Amugy ír szetter es bordel colie keverekre saccolt az allatorvos

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!