Találatok a következő kifejezésre: A kutyám a könyvtári könyvet. Mi lesz (1 db)

A kutyám megrágta a könyvtári könyvet. Mi lesz?

Megette a sarkát a könyvtári könyvnek, a szabó ervinb?l vettem ki. Nem nagy a kár, de kifizettetik velem, vagy mit csinálnak ilyenkor?

Legjobb válasz: Azután, hogy kiadják a nemzetközi körözést elrendelik a rögtönítélõ bíróságon az azonnali kegyetlen kivégzésed :) A viccet félretéve, a lejárati határidõ elõtt visszamész a könyvtárba, közlöd, hogy mi történt, õk a könyvet a bekerülési értéken általában (de van ahol a könyv teljes fénymásolási költségét számítják, ez 100 oldalas könyvnél kb. 1000 Ft) kifizeted a könyvet, majd rendben is vagy. Ha nem "sumákolod el" a dolgot, akkor nyugodt lehet a lelkiismereted. Akár a megrágott könyvet is visszaviheted, hogy tényleg nem "le akartad nyúlni a könyvet" :) Ha sumákolsz, életbe lép az elsõ mondatom ;)

Azután, hogy kiadják a nemzetközi körözést elrendelik a rögtönítélõ bíróságon az azonnali kegyetlen kivégzésed :) A viccet félretéve, a lejárati határidõ elõtt visszamész a könyvtárba, közlöd, hogy mi történt, õk a könyvet a bekerülési értéken általában (de van ahol a könyv teljes fénymásolási költségét számítják, ez 100 oldalas könyvnél kb. 1000 Ft) kifizeted a könyvet, majd rendben is vagy. Ha nem "sumákolod el" a dolgot, akkor nyugodt lehet a lelkiismereted. Akár a megrágott könyvet is visszaviheted, hogy tényleg nem "le akartad nyúlni a könyvet" :) Ha sumákolsz, életbe lép az elsõ mondatom ;)
A kérdező hozzászólása: :) köszi
Nyilván kifizettetik
A könytáros is megrágja a kutya fülét!! :) ) Tuti kifizettetik veled. Ugy mintha a tékába visszaviszed törötten dvd-t, azt is ki kell fizetni.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A mostani generációnak az egyik rétege miért ír interneten botrányosan helytelenül, tele helyesírási hibákkal?

Észrevettem, hogy az interneten (youtube, GYK, facebok stb) a mostani generációnak van 1 rétege (tehát nem mind ilyen), kb 8-tól 16 éves korig, akik BOTRÁNYOSAN helytelenül írnak, és sokszor direkt.

Csak pár példa:
wagyok, hejes, juk, mien, mijen, oan, ojan, ojjan, xeretni, ygen, welem, wellem, mijjért, hüje, hüjje, anjád, annja, huggom, ötsém, ceretem, xerintem, wolt

stb stb stb

Nem csak hogy esztétikailag baromi csúnya, de rendkívül helytelen is. Én el nem hiszem, hogy ezek a valóságban is így írnak, amikor a helyesírás a legalapvetőbb dolgok egyike. 8-16 év közöttiekről van szó. Vannak olyanok akik idősebbek, de az azért ritka.
Miért lett a mai generáció EGYIK RÉTEGÉNEK divat az igénytelen, gyatra, hányingert keltő "helyes"írás ? Mire jó ez?

Aztán jön a kifogás, hogy "telefonon gyorsabb v helyett w-t írni". Hát nem tudom, de én nem sajnálom rá azt a 2 másodpercet, míg v-t írok.
Vagy csak engem idegesít ez? Mire jó ez?

Én tényleg nem akarom elhinni, hogy a valóságban is így írnak.

9

Hogyan tudtok belecélozni a toitoi wc-k piszoárjába?

Mindig közvetlenül az ajtó mellé teszik, elé sem lehet állni teljesen.

3

Ha valaki szívességet tett nekem, nem is kicsit, illik-e az, hogy a kisfiának is küldök valami kis ajándékot?

2

Miért hangoztaják mindenhol, hogy a menstruáció/menstruálás már senkinek sem furcsa/ciki?

Mikor ez nem épp így van. Az én tapasztalatom, hogy a férfiak még mindig kellemetlenül érzik magukat ha szóba kerül és az egyik eset meg különösen azt bizonyítja, hogy nem épp semleges nekik a téma. Az egyik üzletben egy asszony több csomag egészségügyi betéttel a bevásárlókocsijával igyekezett a kasszához. Erre egy pali leszólítja azzal, hogy "te aztán jól felfegyverkeztél!" és aztán nagy röhögés a férfitársaságban. Ezek szerint még mindig nem tartunk ott, mint mondjuk a fogkrémmel, azért nem szól be senki.

6

Miert szolnak be folyton mindenkinek aki a facebook-kal kapcsolatban kerdez valamit?

Pl. valaki feltesz egy kerdest hogy "veletlenul kitoroltem az egyik kepemet amin meg volt jelolve x-y, szerintetek visszategyem?" vagy "hogyan allitsam be hogy csak az ismeroseim lassak az adatlapom?", esetleg olyat, hogy "senki sem lajkolta a profilkepemet, miert?" szoval akarmi, akkor valakinek rogton az az elso gondolata hogy a kerdezo mekkora egy luzer, nem a valosagban el, egyfolytaban a feszbukon log es csak az erdekli. Miert gondolnak rogton erre es oltjak be a kerdezot, feltetelezik azt hogy egy elettelen szanalmas senki lenne? Konkretan ilyeneket mondanak, hogy "ne a feszbukon eld az eleted!!!!", "szanalmas vagy!!!!", "uristen ez a legnagyobb problemad???!" es tarsai. Miert jo ez?

(Nem vagyok benne biztos hogy ez lenne-e a jo kategoria)

4

Utcán fütyörészni bunkóság?

Anyám mondta ezt apámról, mert amikor szórakoztatja magát, fütyörészik kicsit. Szerintem nincs ebben semmi, kikérném más véleményét. :)

12

Honnan ered az a sztereotípia, hogy az afro-amerikaiak nagyon szeretik a sült csirkét?

4

Hogy illik a nőnek köszönni? Bővebben lent!

Pl egy huszon 1-2 évesnek hogy illik köszönni egy 30-as hölgynek aki nem milf, szóval még nincs gyereke pl? Nyilván utána máshogy illik szerintem, ha már anyuka!? már csak megtisztelésként is! Kézfogással? Nekem az olyan 'nem nőies' dolog, meg hogy ki mondja először általában a nevét? Mert mindig egyszerre mondják/mondjuk és az olyan rossz! Jó napot ugye férfiaknak illik, a csókolom pedig nőknek, de még ha nem idős?? Akkor hogy?

5

Hová tűnt a közvetlenség az emberekből?

Példának okáért egy közös lakó helységben élek másokkal.
Ez azt jelenti, hogy közös fürdőszoba, étkező. Hetek óta laknak újak a másik szobában, de fogalmam sincs, kicsodák.
Nem mondom, hogy muszáj, lenne leállni haverkodni, de szerintem az is gáz, ha mindenki elzárkózik, és néha a köszönés is nehezére esik az embereknek. Ma már nehéz ismerkedni, mert ha fel akarok dobni egy témát, akkor azt kapom: Nézd meg a google-on és azzal ott hagynak kábé. Tényleg ez a normális, hogy mindenki sza*ik mindenkire, és elvan a saját kis világában? Nem kell jópofizni a másiknak, de azért gáz, ha elmennek egymás mellett az emberek, ha egy helyen laknak. Vagy nem?

1

Angliáról mindent!?

Szeretnék Angliában élni ezért érdekel minden ami vele kapcsolatos..szokások,ételek,kifejezések,szólások,mondások, stb..
Ha tudsz valami apróságot is légyszíves írd le. köszönöm!

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!