Találatok a következő kifejezésre: A kutyáknak szabad csokit (4 db)

A kutyám lehet megevett ilyen mogyorós csokit a csokitól nem félek mert néha adunk tudom nem lenne szabad de hallottam h a mogyoró megakad a gyorukba ez igaz vagy lehet tőle valami bajuk pls írjatok!?

dfasd ,as,dasd

Legjobb válasz: hát én a csokit sem adnám neki, mert megszokja, és azt hiszi szabad, pedig nem szabadna. A csokit nem tudják megemészteni, lehet nincsen most baja, de hosszútávon lehet. A miénk pl mindig nagyon kunyizott, de megtanulta, hogy az édességeket nem szabad, és most már nem is kér olyat (de minden mást igen :p) Viszont ha most nincsen baja, nem köhög..stb, akkor nem akadt meg ott semmi. Azt észrevetted volna. szerintem lenyelte, és nem lesz baja

hát én a csokit sem adnám neki, mert megszokja, és azt hiszi szabad, pedig nem szabadna. A csokit nem tudják megemészteni, lehet nincsen most baja, de hosszútávon lehet. A miénk pl mindig nagyon kunyizott, de megtanulta, hogy az édességeket nem szabad, és most már nem is kér olyat (de minden mást igen :p) Viszont ha most nincsen baja, nem köhög..stb, akkor nem akadt meg ott semmi. Azt észrevetted volna. szerintem lenyelte, és nem lesz baja
A kérdező hozzászólása: Azt halottam hogy kutyáknak u alakú a belük vagy nemtudom és megakad a mogyoró benne
Nem a mogyitól lesz baja, hanem elõbb a csokitól. A csokit nem tudja megemészteni, elakadhat, beragadhat, mert a szervezet nem tud vele mit kezdeni. Mindek adsz neki, ha tudod, hogy baja lehet belõle, és emészthetetlen? Ez olyan, mintha zacskót ennél. Nem finom, nem hasznosítható, csak veszélyes.
A legjobb az lenne a semmilyen édességet nem adnál neki. Mogyoróval semmi probléma. Az én kutyám evett már meg egész meggyet is a kertben. Végén kikakilta egyben.
A kérdező hozzászólása: Nem én adtam földön maradt papírba és kiszette mikor egyedül volt de köszi a válaszokat
Jobban tennéd, ha inkább a csokitól féltenéd, mert az méreg a számára, a mogyoró viszont nem árt neki.
Lehet, hogy méreg a csoki csak ezt az elsõ kutyámnak elfelejtették mondani... (igaz Õ csak a jó minõségû csokit szerette pl: Milka, Balaton szelet, stb...) Nem kapott minden nap de ha mi (akkor még gyerekek) ettünk Neki is járt ... De egy ismerõs megakart lepni egy 30dkg-s csokival, aztán a végén Õt lepte meg a kutyája csak a csomagolást hagyta meg és nem lett semmi baja... (szerencsére)
Csokit NE adj neki!!!!!! Nem tudja megemészteni a kakaót benne, és lehet hogy most nincsen semmi baja, de hosszútávon ez nagy baj lehet !
Azért én egy kicsit szkeptikus vagyok ezzel a csokoládé dologgal... Az elõzõ kutyám is mindig kapott 1-1 falatot, ha mi ettünk, soha semmi baja nem volt. A mostani is szokott kapni, igaz ma már én sem eszek annyit, mint régen:) Ezzel senkit nem akarok arra biztatni, hogy csokival etesse napi szinten a kutyáját, de én az elmúlt 14 év alatt egyszer sem találkoztam olyannal, hogy a kutyának csokoládétól bármi baja lett volna... Pedig találkoztam néhány száz/ezer kutyával...

Miért nem szabad a kutyáknak csokit adni?

Azt tudom, hogy nem szabad de miért? Nagyon érdekelne. Előre is köszi.

Legjobb válasz: A teobromin (és koffein) tartalom miatt, mert ezek mérgezõek a kutya számára. (És nem utolsó sorban hízlalnak is.) Ezeknek a mennyisége csokoládé függõ. Pl a fehér csokoládéban elenyészõ ezeknek a mennyisége,de pl az étcsokoládéban már viszonylag nagy mennyiségben találhatóak meg ezek az összetevõk (minél nagyobb a kakaó tartalom). Mondjuk úgy, hogy egy tábla jó tömény fekete csokoládé egy 20 kg-os kutyának már halálos lehet. Persze nem jelenti, hogy ha kap a kutya 1-1 kocka tejcsokit néha, akkor abba belehal, nem lesznek tünetei sem, de nincs szükségük a kutyáknak édességre, rengeteg más dologgal is lehet jutalmazni. Létezik kutya csoki is, azt kell venni.

A teobromin (és koffein) tartalom miatt, mert ezek mérgezõek a kutya számára. (És nem utolsó sorban hízlalnak is.) Ezeknek a mennyisége csokoládé függõ. Pl a fehér csokoládéban elenyészõ ezeknek a mennyisége, de pl az étcsokoládéban már viszonylag nagy mennyiségben találhatóak meg ezek az összetevõk (minél nagyobb a kakaó tartalom). Mondjuk úgy, hogy egy tábla jó tömény fekete csokoládé egy 20 kg-os kutyának már halálos lehet. Persze nem jelenti, hogy ha kap a kutya 1-1 kocka tejcsokit néha, akkor abba belehal, nem lesznek tünetei sem, de nincs szükségük a kutyáknak édességre, rengeteg más dologgal is lehet jutalmazni. Létezik kutya csoki is, azt kell venni.
Tele van vele a google. Nem sikerült rákeresni?
1-2 kocka csokit sem szabad neki adni mert bele lehet nemhal de beteg lesz az biztos
Rászokik, ha csokikockákat kap. Olyan mint a drog kis mértékben élvezik, könnyen rászoknak. Amennyiben rászoktatod és elzáród elõle nyûgös, bolond lesz. Viszont ha nem zárod el, akkor túladagolja magát mint bármely drogos és megdöglik. A döglött drogosok pedig büdösek...
2. leírta, és tényleg inkább kockákat se adj neki, ha nem muszáj. Kutyacsokit egyszer vettem, megkóstoltam, hát... még az falánk kutyámnak sem kellett, pedig õ tényleg mindenre ugrik ami ehetõ.
Az én kutyám néha egy kis kókuszos csokit szokott kapni, vagy is egy kis darab bountyt.Kb. egy évben 2-szer szokott kapni, eddig nem volt semmi baja.
Mert a fiam nagyon megharagudna, ha a kutyák ennék meg a csokit. Õk elvannak csoki nélkül, de mi nem. :) Semmi más oka nincs.

A kutyáknak sem szabad csokit enni vagy csak a macskáknak?

Legjobb válasz: Kutyáknak sem szabad adni, viszont nagyon szeretik :D Csak az a baj, hogy többet ártunk vele, ha hozzászokik (pedig csak jót akarunk nekik).

Kutyáknak sem szabad adni, viszont nagyon szeretik :D Csak az a baj, hogy többet ártunk vele, ha hozzászokik (pedig csak jót akarunk nekik).
A kutyáknak (és általában az állatoknak) semmi szükségük csokira. Ismerek olyan magyar vizslát, aki akkor mint egy ház, mert a gazdik mindig édességgel tömik. Csak az egészségüket romboljuk!!!
ha már csokit adsz neki akkor KUTYACSOKIT ne sima embernek valót.
Tilós csokit adni a kutyának is mert az õ szervezetük nem tudja lebontani az édeséget ezért olyan mint a méreg. De ezt akár melyik állatorvos megmondja én is tõle tudom. Inkább sima háztartási kekszet szoktak nekik adni.
Nagyon nagy hülyeség, hogy a cukor a mérgezõ a kutyáknak. akkor semmitsem ehetne. Utálom, amikor valaki meggyõzõdésbõl hülyeséget ír. A csokoládé fõképp kakaóporból készül, amelyet a Theobroma cacao nevû növény pörkölt magjából nyernek. A teobromin a kakaó fõ alkaloidja, a koffeinhez hasonló vegyület. Az emberre serkentõleg hat, a kutyának viszont már kis mennyiség is mérgezést okozhat. A kutya szervezete ugyanis sokkal lassabban képes lebontani ezt az alkaloidot, mint az emberi szervezet. A kutyák csokoládémérgezési tünetei általában egy nap elteltével, de nem ritkán már néhány órával a fogyasztás után jelentkeznek. Leggyakoribb tünetek a hányás, hasmenés, a has nyomásérzékenysége, szomjúság, izgatottság, szapora szívverés, nyálzás.
a gyomruk nem tudja feldolgozni, és meghalhatnak cukor-túladagolásban. meg különbenis csak elhíznak tõle. vegyél neki inkább valami jutifalatot, vagy adj neki egy-egy karika virslit, egy kis kocka sajtot. jobban is fog örülni neki mint a csokinak, majd meglátod!
Kutyacsokit néha kaphat, azt jutalomfalatként szokták adni, rendeset ne adjatok a kutyáknak mivel a benne lévõ magas kakaótartalom miatt mérgezõ kutyának is és macskáknak is, aztán egyszer csak azt veszitek észre hogy feldobja a talpát.
a mi tacsink is imádta a csokit, de az állatorvos lebeszélt minket arról h.adjunk neki...kutyaboltban lehet kutyacsokit kapni-mi azt adtuk neki, és szereti:-))
ha keveset(max 1-2 kockát) kap hetente semmi baja nem lesz, én pl kutyatenyésztõtõl hallottam, hogy õ hetente egyszer ad egy kevés csokit a kutyáinak...és léteznek kutyacsokik is, ami nem hinném, hogy ártana a kedvenceidnek, legyen szó kutyáról, vagy cicáról:) szóval mértékkel, de adható nekik.
csokit nem szabad adni a kutyáknak mert belepusztulnak.A kutyáknak a csoki olyan mint a patkánynak a méreg. Kutyáknak a csoki méreg.Halottam már olyat hogy külföldön egy kutya befalt egy egész csokitortát és pár óra alatt feldobta a talpát.
Nem a cukorral van nagyobb baj, hanem magával a csokival, ugyanis mérgezõ a kutyákra nézve! Kérdezzetek meg egy állatorvost, hány kutya halt már bele mondjuk néhány szem szaloncukorba. Mi is adtunk tavaly karácsonykor a kaukázusinak, nagyon beteg lett, mondta is a doki, hogy még jó, hogy ilyen nagy kutya, egy kisebb testû már rég belehalhatott volna.
Az én kutyám eszik csokit de nem mindennap...csak amikor eszek vagy vki a családbol és adunk neki egy picit:) 9éves és pici kora ota kap egy kevés csokit:)
A kutyák szervezete nem tudja feldolgozni a cukrot! Az elsõ spancink nagyon imádta, sajnos meg is lett a hátránya a sok csokinak.. :'(
Mondja már meg valaki, hogy mi a bánatért kell a kutyát csokival tömni? Egy darab sajttal, vagy virslivel is kiválóan motiválhatóak!!!


Szabad-e a kutyának csokit adni?

Egy filmben láttam, hogy a kutyának árt ha csokit eszik..de eközben már azt is hallottam, hogy lehet neki csokit adni. Most akkor melyik?? Segítsetek!!

Legjobb válasz: Nem lehet,mérgezõ.Minél sötétebb,annál inkább.

Nem lehet, mérgezõ.Minél sötétebb, annál inkább.
A teobromin (ami a kakaóban, ergo a csokiban is van) kis mennyiségben rosszullétet, nagyobban pedig akár halált is okozhat a kutyának. A szervezete ezt nem tudja feldolgozni, hasfájást, hányást eredményez. Minél több kakaó van a csokiban (tehát minél "étebb", feketébb), annál mérgezõbb a kutya számára. Nem mellesleg pedig nagyon csúnyán tönkremehetnek a fogai, és el is hízhat tõle. 17/L
Bocsi, miközben írtam véletlen kitöröltem egy részét. Ezt akartam írni: Ahogy elõttem is írták, nem szabad, legalábbis embereknek való csokoládét nem. Létezik "kutyacsoki", de olyan kutyával még nem nagyon találkoztam, aki azt igazán szereti is.
nemlehet a kutyáknak semmijen édeset vagy más csokiféleséget mert depresszios is lehettõle vagy hallás károsult bár ha nagykutyáról van szó akkor nembiztos
Ahogy elõttem is írták, nem szabad. Legalábbis embereknek de olyan kutyával még nem nagyon találkoztam, aki azt igazán szereti is.
Nem lehet! Komoly szív és érrendszeri baja lehet tõle.
Ha sokat eszik egyszerre (testmérettõl függ mi a sok), olyan gyorsan elpusztulhat ha nem tudsz róla, hogy megette, hogy észre sem veszed, csak mikor már késõ. Fõleg az étcsoki veszélyes, nem játék. Hagymát sem kaphat (bár az enyém azt pl. meg sem enné).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!