Találatok a következő kifejezésre: A kutyáknak szabad (123 db)

AUTOMATA kenel zár. A kutya szabadon él az udvaron, de ha autóval megyünk ki a kapun, be szoktuk zárni. És a kapu automata, de a kutya miatt vissza kell menni kiengedni. Erre kellene valami megoldás?

Legjobb válasz: meg tanítod a kutyát hogy ne menjen ki a kapun!! egyik ismerõsöm is bajba volt ezzel bár õ 15 m-es láncra kötötte és amíg vissza nem értek a kutya megkötve volt mivel amikor szintén vissza mentek megint megkellet volna kötni.. egyszer így betörtek hozzájuk és a kutya megvolt kötve... azóta megtanították a kutyának hogy ha nyitva a kapu nem mehet ki, kijelöltek egy helye hogy ott kell lenni amig ki/be nem állnak az autóval sok-sok gyakorlás árán a kutya nem ment már ki!! és nem kellett megkötni sem!!

meg tanítod a kutyát hogy ne menjen ki a kapun!! egyik ismerõsöm is bajba volt ezzel bár õ 15 m-es láncra kötötte és amíg vissza nem értek a kutya megkötve volt mivel amikor szintén vissza mentek megint megkellet volna kötni.. egyszer így betörtek hozzájuk és a kutya megvolt kötve... azóta megtanították a kutyának hogy ha nyitva a kapu nem mehet ki, kijelöltek egy helye hogy ott kell lenni amig ki/be nem állnak az autóval sok-sok gyakorlás árán a kutya nem ment már ki!! és nem kellett megkötni sem!!
De az olcsóbb és egyszerûbb amit az elsõ írt :D
Ja, inkább mágneses zár mint a kutyával foglalkozni..
Nem tudom milyen messze van a kennel, de mágneses zárral pl meg lehet oldani ilyesmit.
A kérdező hozzászólása: Hogyan müködik a mágnes zár? Nem ismerem?
Egy olcsó autótávnyitó megteszi ami vezérel egy központizármotort és az egy kis reteszt, vagy az említett mágneszárat.
ford.: Sziasztok! Pár éve vettünk egy kiskutyát, de már nem elég cuki, úgyhogy kib*tuk az udvarra, mert ott õ majd elfoglalja magát. Nevelni nincs kedvem, viszont így megszökik, amint lehetõsége nyílik rá. Hogyan oldhatnám meg anélkül, hogy foglalkoznom kéne a kutyával, vagy tennem kéne konkrétan valamit? Keressetek neki megfelelõ gazdit, kérlek. A kutya minden adandó alkalommal meg akar szökni... milyen hely lenne az, ahonnan te ennyire el akarnál kerülni? Mondjuk egy tíz négyzetméteres, jellegtelen padlószõnyeggel leterített szoba szürke falakkal, ablak nélkül? A kutyádnak ugyanis nagyjából EZT jelenti a kert. Attól pedig, hogy figyelembe sem vetted a kutya tanítására vonatkozó választ, viszont rögtön ugrottál a mágneszárra, szégyenlem magam, hogy egy fajba tartozunk. Ne tarts kutyát. Kérlek.

Allergiás vagyok a kutyámmal együtt, kaptam rá szemcseppet. A kutyámnak szabad cseppenteni a szemébe?

Legjobb válasz: Mármint a te szemcseppedet a kutya szemébe? Azt NEM! Mire vagy allergiás? És a kutya mire? Neki ad az állatorvos kutyáknak valót, de ha allergiás, eddig miért nem kapott?

Mármint a te szemcseppedet a kutya szemébe? Azt NEM! Mire vagy allergiás? És a kutya mire? Neki ad az állatorvos kutyáknak valót, de ha allergiás, eddig miért nem kapott?
A kutyának csak az állatorvostól kapott állagyógyszert szabad adni. Vannak kivételek, de ezt is az orvos mondja meg.
Nem szabad. Szemcseppet a kutyádnak az orvos ad. Az emberi szemcsepptõl meg is vakulhat. Más az emberi és más a kutya szemcsepp. Persze vannak kivételek, de ezt az állatorvosodtól kérdezd!
A kérdező hozzászólása: Látom rajta hogy nagyon viszket neki, szokta a 2 elsõ lábával takargatni, dörzsölgetni, de nem nagyon megy neki. Trüsszög, orra fénylik mintha taknyos lenne.. Mint egy ember..egyemmeg:D Azért fogjuk felhívni az állatorvosunk hogy adjon az illetett kavarós szerbõl, mert az elvileg segít neki!
A kérdező hozzászólása: Nem akartam nekem adni csak anyummal beszéltük ma hogy mi lenne ha adnánk neki, egy angol szetter 5 éves kan kutyánk van, nagyon szeretjük, mindent meg adunk neki! Sajnos minden évben elõ jön neki az allergia így tavasz-nyár körül, és szeptemberben is de olyankor véresre szokta magát vakarni. Van egy jó állatorvosunk, szokott adni kapszulában ilyen fehér festék szagú szert amit 2 liter vízben feloldva kell a kutyába dörzsölni.. És hatásos mert elmúl neki egy idõ után.. Köszönöm a válaszokat!
Szia! Az a szer amit kapni szoktatok vagy tac tic vagy neostomosan lesz. az bõrre való lemosó, semmi köze a kutya szeméhez! mi a baja a szemének????

Ha a kutyáknak szabad az utcán vizelni mindenféle bírság nélkül, akkor az embereknek miért nem?

Azt értem hogy a kutyasz*rt össze kell szedni jobb helyeken, de hogy valaki fölmosta volna a vizeletet azt nem láttam még.

Legjobb válasz: Kultúra és közösség... miért? lehet, hogy nem vagyunk kutyák?

Kultúra és közösség... miért? lehet, hogy nem vagyunk kutyák?
Mert talán nem vagyunk egy agyi szinten a kutyákkal, és nem hugyozunk szarunk az utca közepére. Bár itt is van kivétel..
ó bazzzeg.... :DDDD
Szinte látom magam elõtt ahogy a kutyasétáltatók egy vödör vízzel és fölmosó moppal a kezükben ballagnak, és törölgetik a villanyoszlop tövét.
Látszik a kérdésedbõl, hogy nem budapesti vagy/nem laknak a házatok közelében csövesek/nincs szórakozóhely az utcátokban, máskülönben tudnád, hogy az emberi vizeletnek pár óra múlva elviselhetetlenül büdös húgyszaga lesz, szemben a kutyákéval, ami valamiért nem bûzlik. Ha erre jár valaki, aki tájékozottabb nálam, akkor talán azt is megtudjuk, hogy mi ennek az oka.
Az embereknek is szabad, ha lemondanak minden polgári jogukról és kutya módjára gyámság alá helyeztetik magukat (ergo cselekvõképtelen, 'bolond').
Végre egy jó kérdés! Szerintem az utcán hugyozásba semmi rossz nincs, sz*rás is belefér néha-néha pl. ha hasmenése van az embernek és messze a legközelebbi wc, vagy ha nem volt idõ otthon elintézni. Szerintem ugyanannyi jogunk van bárhol kiadni magunkból a cuccost mint az állatoknak. Nem kellene ezért büntetni az embert!
"Ha a kutyáknak szabad az utcán vizelni mindenféle bírság nélkül" Tudtommal megbírságolják a gazdát, ha ez nem a kijelölt helyen történik. Biztos nem mindenhol van ilyen szabály.
Hát talán azért mert nem vagyunk egy szellemi szinten a kutyákkal és mi eltudunk menni a wc-re. Én ezt igy gondolom.

Valóban jobb a kutyának szabadon?

Most találtam: <[link]

Legjobb válasz: Az én kutyám 1 nap után halna meg kb., pedig egy 30 kilós mackó. :D Egyszerûen imádja a közelségemet (pedig nem vagyunk egy ágyban meg ilyenek, csak mindig egy légtérben akar velem lenni), nem bírná ki a vezetõje nélkül. Igen domináns típus, valószínûleg lenne pár véres csatája is hamár falkába verõdve tartanák õket, nem tudom. Szerintem elég halva született ötlet.

Az én kutyám 1 nap után halna meg kb., pedig egy 30 kilós mackó. :D Egyszerûen imádja a közelségemet (pedig nem vagyunk egy ágyban meg ilyenek, csak mindig egy légtérben akar velem lenni), nem bírná ki a vezetõje nélkül. Igen domináns típus, valószínûleg lenne pár véres csatája is hamár falkába verõdve tartanák õket, nem tudom. Szerintem elég halva született ötlet.
Ez egy hoax. :D Magyarul kamu az egész, szóval nem kell infarktust kapni. :) [link]
Nem nagyon olvastam utána, csak a linket néztem meg, de ha csak ennyibõl áll az egész, akkor kamu. Semmi nincs tényszerûen említve, és egy ilyen honlapot fotókkal, kommentekkel, likeokkal kb fél nap alatt összerakok. Az is, hogy ingyen elviszik a kutyát, ugyan már... Mert ilyen pénzorientált világban egy kutya földkörüli útja lesz majd pont ingyenes. Sztem kamu mint a bonsaicat, pedig annak is nagy feneket kerítettek.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ez hülyeség, nem véletlenül képezni kell túlélésre az emberrel együtt nevelkedett vadállatokat is. Egy gepárdot sem löknek ki a szavannába, miután ember nevelte fel, hónapokig tanítják vadászni, felismerni az ellenséget, és még gyorsan futni is. Akkor most egy kutya mihez kezdjen, amit már több, mint 10000 éve háziasítottak, és arra szelektálták, hogy az emberi társaságot kedvelje? Szerintem ez állatkínzás, és elmondom az én elméletem szerinti scenáriót: A kutyák kétségbe esve, hogy nincs ember, és így nincs meg a génjeikbe már beleivódótt alfa, saját maguk közt próbálnák kialakítani a rangsort, ami vérengzéssel járna, és mivel több, mint valószínû, hogy embertársaság mellett sosem volt szükségük dominancia-harcokra, ezért nem ismervén a szabályokat élet-halál harcot vívnának. Hány falka lenne egy szigeten? Nekem azt ne mondják, hogy az egy szigeten élõ 300 kutya mind egy falkába tartozna. Sõt, túlontúl sok kicsi, pár fõs falka lenne, így viszont nem tudják megvédeni egymást, nem tudnak vadászni, folyamatosan harc lenne a szaporodás miatt, a szigeten a fauna minden tagja kinyiffanna valami betegség, beltenyészet, vagy a falkaháborúk során. És igen, a kóborkutya-falkák kivételek, de én most olyan kutyákra gondoltam, akiknek egyik nap a gazdájuk megkattan, és a fotelbõl kilöki az ebet az óceán közepére egy kis vulkáni szigetre. Azt nem értem, hogy az ember már régóta belepiszkál a természetbe, oké, de amit egyszer megváltoztattunk, az már sosem lesz olyan, mint volt, akkor meg miért kínozzuk azzal, hogy a kutyák esetében mondjuk 10000 évvel ezelõti körülmények közé taszítjük õket? Ha valakinek van egy csöppnyi felelõsség tudata, az ilyenekkel nem játszadozik. Egy farkas tud vadászni. De a több mint háromszáz kutyafajtából hány tud? Hát szerintem a két kezemen össze tudom számolni, azt meg õk sem gondolhatják komolyan, hogy majd a vadászni tudó pár darab kutya a szigeten pusztán szánalomból etetni fog minden mást.
Tiszta éhezõk viadala, csak kutyákkal. Nekem borderem van, na õ csak kerülgeti a nyers húst, de meg nem eszi. Juhászkutyaként csak terelgetné a nyuszikat is mint minden mozgó lényt. Bár a fizikai adottságai alkalmassá tenné õt, hogy túlélje, de annyira megszokta, hogy ki van szolgálva, hogy biztos õ lenne az elsõ amelyik éhen halna szegény :-( szerintem ez kínzás. Ezek haziasított kutyák nem pedig farkasok.
Ez szerintem valami rossz vicc. "a kutyád sírni fog amikor elhagyjátok a szigetet, annyira jó volt neki ott", meg "amikor 1 év után meglátogathatod a kutyád akkor vagy nem fog felismerni, vagy utálni fogja rabságban eltöltött éveket" meg "néha megölik és megeszik egymást a kutyák, de hát ez természetes és ritkán esik meg szóval a kutyád teljesen biztonságban lesz".... AHA... NOPE.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ez nagyon hülyeség! Némelyik kutyafajta szerintem képtelen vadászni a testi adottságai miatt. Társasági kutyáknak meg pláne ez egy kínzás lenne, mondjuk minden kutyának.Hiszen ha már egy évet is de emberek közt nevelkedett egy kutya onnantól kezdve már 100% hogy nem lenne meg ember nélkül. Vannak olyan gazdák akik képesek leadni a kutyájukat? :O Azért ez szomorú :( Szegény kutyákat kirakják a szigeten, hirtelen idegen környezet, idegen kutyák és magára van utalva hol ott eddig minden nap sétált, idõben kapott enni, szerették, családja volt :( Inkább úgy lenne jó, hogy gazdikkal együtt nyaral a kutyus is.Mivel sok szép ilyen helyre kutyákat ritkán engednek.A gazdi-kutyás paradicsomot kellett volna létre hozni.Nem azt hogy b..uk ki a kutyát egy szigetre.
A kérdező hozzászólása: Bennem az is felmerült, hogy bizonyos fajták, plegy mackósabb bernáthegyi, hogy vadásznak, ha a testfelépítésük nem alkalmas erre? Mert azért sok fajta már elég messze van a természetestõl.
Ez is hülyeség, hogy külön a kis- és nagytestûek, mintha ez kevésbé tenné életveszélyesség a dolgot. Most õszintén, együtt a foxterrierek a bichonokkal? Az argentin dogok az újfunlandiakkal? Behorpad az agyam az emberi hülyeségtõl, komolyan. Egyszerûen.... Áááá, ha nyerek a lottón, megcsinálom ugyanezt emberekkel. Bárki leadhatja az iszákos férjét, drogos gyerekét, neveletlen anyósát, megunt húgát, és innentõl szabadon élnek boldogan egy kis szigeten. Kaja van, minden van. Illetve... a fenébe, ezt már feltalálták elõttem a ValóVilágban...
Jószagú rezeda... A kutya kutya, nem farkas és nem dingó. A sokadik leszármazottaik már el fognak dingósodni, de ezek, akiket kiraknak a szigetre, még KUTYÁK. Amennyire én látom és tudom, a kutya éppoly erõsen igényli az ember közelségét, mint pl. a mozgást. Ha egy családban nevelkedett kutyát kiraksz a többiek közé, szerintem eljátsszák a Legyek urát, és oké, hogy nekiállnak vadászni, mint minden kutya, ha "vad" falkába kerül, de attól még ugyanúgy hiányozni fog a gazda az életükbõl, ahogy a nyúlhajkurászás hiányzott a kanapén döglõs idõkben.
A kérdező hozzászólása: Második, akkor jól gondolom.:)
A kérdező hozzászólása: Egy farmon dolgozom, hatalmas területen fekszik, az egyik végébõl a másikba eljutni gyalog fél óra. Bekerítve nincs. Van egy kb 10 fõs kutyafalka. Nevelve soha nem voltak, kapnak kaját és ennyi. Amúgy bármikor elmehetnének. Ennek ellenére kifejezetten keresik az emberek társaságát. Mindig a közelünkben vannak, ha megyünk valahova, elkísérnek. Láthatóan nem csak a kaja miatt vannak velünk. Szerintem a kutya ösztönösen keresi az emberi társaságot.
A kutya azért kezdett el közeledni az emberhez több ezer évvel ezelõtt, mert felismerte, hogy sokkal nagyobbak a túlélési esélyei velünk. A kutya ösztönösen kötõdik az emberhez ma már, és ezt etológiai kutatások is bizonyítják. A farkas az, amelyiknek szüksége van a szabadságra. A kutyának szüksége van az emberre.
Ez egy baromság!! Ezek háziasított kutyák, kisebb vagy nagyobb mértékben, de ignylik az ember jelenlétét!

A kutyáknak szabad jégkockát adni?

Van egy máltaim meg egy német juhász kutyám. A máltainak kisebb jégkockát ma adtam el?sz?r, úgy látszott tetszett neki a német juhásznak tudnék adni nagyobatt!! De neki nem merek szabad adni neki?

Legjobb válasz: Én nem tenném. Ugyanúgy megfázhat ilyen melegben, mint az ember. És nem hiszem, hogy tisztában lenne azzal, hogy óvatosan, ne egyszerre kapd be, hanem csak nyalogasd, mert esetleg megfázik a torkod, stb.

Én nem tenném. Ugyanúgy megfázhat ilyen melegben, mint az ember. És nem hiszem, hogy tisztában lenne azzal, hogy óvatosan, ne egyszerre kapd be, hanem csak nyalogasd, mert esetleg megfázik a torkod, stb.
Én szoktam adni, a kuvaszom a két mancsa közé fogja és szépen elnyalogatja. A westiem viszont megrágja és megeszi.
A póráz két végén egyik részében Viktória adott a kutyának jégkockát. Már nem tudom milyen indíttatásból, de adott.
én szoktam adni, bár csak 5 kiló a kutyám de elnyalogatja.
Igen, szokták is ajánlani pl. olyan esetben mikor egy elhagyatott ház udvarában van egy kutya, és nem tudjuk máshogy vízhez juttatni...:/ (átmeneti megoldás)
A kérdező hozzászólása: Mert egyszer adtam nekik és elnyalogaták

Ha még tejfogai vannak a kutyának szabad neki fogtisztító rágcsálnivalót adni?

Attól félek, hogy esetleg beletörik a foga. Négy és fél hónapos.

Legjobb válasz: Adjad csak. A neki valót. Fogváltásban van, jót tesz neki.

Adjad csak. A neki valót. Fogváltásban van, jót tesz neki.
Fogtisztításhoz még korai. Ahhoz viszont jó, h rágcsáljon, erõsödjön az állkapcsa.
A Dentastixet például 4 hónapos kortól lehet nekik adni, ha jól tudom. Egyébként jót tesz neki, nyugodtan adhatod.
Persze :)
Lehet. Bár kenyérre túl nagy szüksége nincs, de baja nem lesz tõle - és még a héjjától sem lenne, meg tudja rágni ;o)
Adhatsz.De ne sokat.
Miért ne lehetne? A mi kutyánknak pl. egyik kedvence a pörköltszaftos kenyér (kitörölgetjük az edényt és azt a kenyeret adjuk oda neki - feltéve, hogy közülünk senki nem kéri :D), szerintem a májkrémest is hajlandó megenni. A kenyér bele dolgot én sem értem, hacsak nem nagyon öreg a kutyád, simán megeszi a héját is. Gondolj bele, mielõtt háziasítottuk, azelõtt vadásznia kellett és csontokat ropogtatnia - mi ahhoz képest egy kenyérhéj? :D
Állítólag valamiért nem jó nekik a friss kenyér csak az áztatott vagy a szárított. Én ezt be is tartom. A szárított kenyér kimondottan jó arra, hogy megelõzd vele a fogkõ-lerakódást. Az áztatott kenyeret valamilyen maradékkal összekeverni meg kimondottan jó a gazdi pénztárcájának. Persze nem lehet csak ezen tartani, de néha be lehet egy-egy ilyen étkezést iktatni. Mi sem csak szürkemarha-húson és tönkölykenyéren élünk, sajnos.
Mondjuk mi tényleg tönkölykenyéren élünk :D De egyébként nem árt többet a friss kenyér a kutyának, mint az embernek. Legalábbis a mi kutyáinknak semmi bajuk tõle.
Egészen nyugodtan. Bármilyen formában kaphat húst, bár virslit és párizsit a -gyakorlatilag- nem létezõ hústartalma miatt nem adnék a kutyámnak. Nem lesz baja tõle, de igazából semmi kaja... De egy szelet sonkát, vagy pár falat kenõmájasos kenyeret mindig szívesen elfogad:)
persze, hogy nem lesz tõle baja. nyilván ne ez legyen a fõ tápláléka, de nasinak, jutalomfalatnak szerintem semmi baja se lesz tõle. Amikor mi kirándulni megyünk, és épp szendvicset eszünk, akkor a kutyim is kapnak, májkrémes, téliszalámis, paprikás, rántottás zsemlét is :) Nyilván nem mindig ezt eszik, de akkor szeretik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a váalszokat!!!:) Mégegy kérdés: ha adok neki kenyeret, nem lesz tõle gilisztás? Amúgy 8 hónapos a kutyám és yorky...

A kutyák megőrülnek ha itthon futószáron vannak, és ha elmegyünk akkor szabadon?

Ezt most hülyén fogalmaztam meg de mind1.xd

Legjobb válasz: Mi a fenének vannak futószáron? A kutyát nem szabad úgy tartani. Te is megõrülnél ha meg lennél kötve! Ez kínzás a kutyának!

Mi a fenének vannak futószáron? A kutyát nem szabad úgy tartani. Te is megõrülnél ha meg lennél kötve! Ez kínzás a kutyának!
De most akkor mi is tulajdonképpen a kérdésed?
A kérdező hozzászólása: hát jólvan na.xd olyan hogy 5 m-es acélhuzal és azon van 2 m-es lánc.
Lehet, hogy elsõre nem kellene elengedned, hanem futószárral vinni egy darabig sétálni és párszor behívni, hogy lásd vissza jön-e. Utána ha figyel és vissza jön akkor nem lesz gond. Én pl. futószárral szoktam vinni sétálni, nagyon jó ötlet, olyan mint az az visszahúzhatós, csak ezt kézzel kell visszahúzni nem gombbal és nagyobb a szabadságérzete is, hogy kicsit messzebbre mehet. :)
Ha a csõtörés miatt biztonsági okokból van megkötve a kutya egy pár napra, az oké. Inkább, minthogy meglógjon a munkások által nyitva hagyott kapun vagy a lábát törje a törmeléken. És jó, hogy elviszed sétálni, kell is! :) De a rendszeres, hosszú távú láncon tartástól begolyózik a kutya.
az kevésbé tenne neki jót, ha a csõtörésnél lábatlankodna és megütné valaki egy ásóval vagy kiszökne a nyitott kapun és elütné valami
Pár napig kibírja, de nem tesz jót a kutyának.
pár naptól nem lesz semmi baja ;)
A lovat tesszük futószárra, nem a kutyát.
A kérdező hozzászólása: de csak most van futószáron, mert csõtörés volt és dolgoznak itt. De azt kérdem hogy megõrül e ha most így van délután elviszem és eleresztem valahol és aztán megint visszakötöm.
nem mellesleg a kerti kutyának is szüksége van sétáltatásra
A kérdező hozzászólása: hát hogy attól nem õrülnek meg a kutyák ha egyszer szabadon, egyszer meg megkötve vannak?

Összeverekedett a kutyám (pórázon) egy másikkal (szabadon), a másik kutya megkapta a lábam mikor szétszedtem őket, a szüleim szerint én vagyok a hibás, igazuk van?

Tegnap a délutáni játékból jöttünk haza a shar pei kutyámmal. Észrevettem, hogy felénk tart egy kutya amelyik mindig szabadon van, de nagy ívből tojik a gazdájára, sosem megy oda hozzá, ha az közeledik ugrálni kezd, játszik. Próbáltunk kerülni, de ő szemtelenül körbe ugrálta a kutyámat, az enyém meg az ilyet nem szereti, fáradt is volt, megmorogta. (Sosem verekszik, de mikor elég neki valamiből annak hangot ad.) A másik kutya gazdája kb. 300 méterre volt tőlünk egy társasággal és cigizett, kiabált párat a kutyájának, de nem mozdult meg. Összeverekedtek, de nagyon megijedtem mert a másik egy olyan magasságú, de harmad olyan széles keverék kutya, féltem nehogy baja legyen. Közéjük nyúltam, mire a keverék összekarmolta a kezem, majd nekem ugrott és elszakította a nadrágomat. Ugyan csak megkapott, de kicsit vérzett a helye, nem is ez a lényeg. Egy másik kutyás pasi segített nekem, ő vitte vissza a csajhoz (aki még mindig nem mozdult meg!) a grabancánál fogva a kutyáját, és kérdezte nem akar-e esetleg bocsánatot kérni tőlem, mire a csaj közölte, hogy "Most mit problémáznak, nem is harap akkorát?"... Kaptam tetanuszt, de mikor elmeséltem a szüleimnek a dolgot még engem szúrtak le, hogy miért nem engedtem rá a kutyámat, az elintézte volna! Ti ilyenkor mit tettetek volna a helyemben? Nem az volt a helyes reakció, hogy egyből próbáltam védeni mindkét kutyát? Úgy el vagyok keseredve, hogy ezek után még le is szidtak, nem elég hogy a tetanusz nagyon fájt. :( Talán rosszul reagáltam?

Legjobb válasz: rosszul bizony. verekedõ kutyák közé nem szabad nyulni mert ez lesz az eredménye. ha leközelebb ilyen van hagyd õket, elintézik egymást közt. Az ilyen játékbol induló morgás miatti veszekedések amugy se komolyak.

rosszul bizony. verekedõ kutyák közé nem szabad nyulni mert ez lesz az eredménye. ha leközelebb ilyen van hagyd õket, elintézik egymást közt. Az ilyen játékbol induló morgás miatti veszekedések amugy se komolyak.
Az nem a legjobb hogy kozejuk nyult.. de az hogy nem o volt a hibas az biztos.. ket kutya meg ha egymasnak megy nem feltetlenul lesz annyival vege hogy az egyik leteszi a masikat.. veletlen megkapjak egymast.. a har heveben belemelegszenek es siman komoly problema lehet ket jol szocializalt kutya kozott is.
Egyszer én is voltam hasonló szituációban. Német juhász-rottweiler keverék szukámmal mentünk hazafelé, és az úton jött velünk szembe egy nagy, szürke kutya. A gazdája egy fiatal srác volt, aki épp egy csajjal meg egy idõsebb nénivel beszélgetett, nekünk háttal. A kutyám nem szokott morogni/ugatni, egyszerûen kihúzza magát és felemeli a farkát, domináns testtartást vesz fel, és sajnos eléggé harcias. Gyorsan megkötöttem és elhúztam, a másik kutyára pedig rákiáltottam, hogy "Kusti!" (Erdélyben mindenki ezt mondja a kutyának, ha el akarja küldeni/kergetni. Igen, erdélyi vagyok) A szürke kutya egyszerûen fogta magát, és odament a gazdájához. A fickó csak ekkor vett észre minket, és megkötötte a kutyáját. Amint rákerült a póráz, õrült módon elkezdett ugatni, mintha minden vágya az lenne, hogy lenyelje a kutyámat keresztben. Szépen elmentünk mellettük, ekkor az öreg nõ "diszkréten"(=olyan hangosan, hogy Nagyváradig is elhallatszik) odasúgta a másik kettõnek: "Hú, ha nem jön vissza magától, biztos megtámadta volna õket!" Hát igen. Ha nem küldöm vissza, biztos összeverekedett volna a kutyámmal. (Bocs a fogalmazásért, álmos vagyok)
"ilyenkor kuld magad moge a kutyad" te se lattal kutyat verekedni. igy jo esellyel megin o kap. porazba bekeveredhet. jo otlet baratom. rendort hivni.... karterites? halo 1 essel mas orszagba elunk tan ? ebbol birosagra menni max magad szivatod... barmely kutya elpusztulhatott volna, nalam ez az ove lenne asszem.. ha belekot a masikba viselje a kovetkezmenyet... nem fogm a sajatom lefogni h a masik harapja!
21-es, nem bunyó közben, hanem lehetõleg elõtte kell a két kutya közé kerülni
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igazából ahogy én láttam, elég komoly volt a dolog. Az enyém is domináns, nem szokott verekedni, de volt már rá példa, így minden kutyával akivel játszik szép lassan szoktatom össze õket, szóval nem véletlen van pórázon, suliba is járunk. Ez a kutya csak játszani akart én tudom, de mikor az enyém megmorogta olyan furcsa lett, egybõl nekiment, lehet az is csak játéknak indult volna? Ennyire nem értette hogy az enyém nem kér belõle? Az enyém ekkor: 1. kihúzta magát 2. gyorsabban szedte a levegõt 3. nyáladzani kezdett Azért ez így nem csak játék, nem? Igazából nem is az eset rázott meg annyira, inkább hogy olyan lekezelõen bánt velem a nõ, annak ellenére hogy láthatta hogy gyerek vagyok, és jót akartam. Mindegy, a kutyasuliban vajon lehet kérni olyat, hogy készítsenek fel ilyen helyzetekre? Még mindig köszi a válaszokat! :)
20-as vagyok. Valamelyik nap pedig éppen sétálni indultunk a gyümölcsösbe (nagyon kevesen járnak arra), amikor jön velünk szemben egy fiatal kuvasz, nyakörv NÉLKÜL. Mögötte egy nõ meg a gyereke, akiknél még póráz sem volt. (ugyebár, ha szükséges, lazán lehet nyakörvként használni a pórázt) A kutyám - mint mondottam vala - nem morog, se nem ugat. Viszont én akaratom ellenére mindig megijedek az idegen kutyáktól, ezért a kutyám úgy érzi, hogy meg kell védenie. Felraktam rá a pórázt, és próbáltam minél messzebb tartani a kuvasztól, az pedig élénken követte, játszani akart. Én rászóltam és felé toppantottam, de nem zavartatta magát. A nõ szólt: "ne félj, csak játszani akar!" Mondom neki: "Az enyém viszont harapós, és NEM akar." A nõ (elképesztõen bénán) próbálta hívni és megfogni a kutyáját, több-kevesebb sikerrel. Közben ezt mondta magának: "nem hoztam pórázt, mert csak idáig jöttünk ki" Hát basszus. Mi is csak idáig jöttünk, mégis a nyakörv+póráz kötelezõ tartozék.
"Mindegy, a kutyasuliban vajon lehet kérni olyat, hogy készítsenek fel ilyen helyzetekre? " Persze, sõt, érdemes. Ha tapasztalt oktatók dolgoznak a suliban, akkor nem ismeretlen a hasonló helyzetek kezelése számukra. :)
21-es , nem szivatom magam , egy jó ügyvéd egy ilyen esetbõl kihoz néhány 100ezret plusz a saját tiszteletdíját is. Mindenki úgy van vele , hogy nem éri meg , mert nem is próbálta, csak legendákra alapoz.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); lefordítom neked kérdezõ: kutya: gyere játszunk! tied: hagyj a fenébe fáradt vagyok kutya: mi az hogy nem akarsz velem játszani gyer játszál már! tied: hagyj már békén a p.csába megmondtam hogy nem akarok játszani! az én sztorim: az én kutyusom közepes/kisméretû kissé domináns "tanitó" tipus. Egyszer levittük a közeli tóhoz és rátámadt egy németjuhsz kutya. (mindkét kutya el volt engedve, a mienk had szaladgáljon a parton, csak annyit hallottunk hogy valaki hivogat egy kutyát, mikor már észre vettük, mi csak annyit láttunk, hogy a németjuhász "vadászó pózban" közelit a mienk felé az a kis hülye meg farok csóválva megy hogy szia haver- amint közelebb ért a másik rátámadt, ekkor a mienk már menekült volna, ismerösöm pedig belerugott gey kis homokot a másik kutya arcába, ekkor jött egy kislány z apukájával és fogták meg a kutyát. mi pedig lemostuk a homokot a mienkrõl és megnéztük hogy van e rajta sérülés - nem volt, de láthatoan megviselte a dolog. nah ezt csak azért írom le, mert a minap ahogy kiléptem a lépcsõházból két nagytestû kutyával találtam szembe magam (az egyik kan volt a másik nõstény) az egyik szembe lévõ teleprõl söktek ki miközben az kamion ment el. egy pár másodpercre lemerevedtem (kb amig azt mondtam hogy nah ti hiányoztatok) de nem tüntek agreszivnak igy elindultam feléjük. a kan kutya nyugodt volt, szokásos kutya köszöntéssel köszöntötte az enyémet, aki behuzta a farkát, és látszott rajta hogy meg van szeppenve. a nõstény hál istennek nem volt domináns, ellenben összevissza ugrált a játékpózban és probálta az enyémet játékra birni, õ viszont probálta kikerülni folyton a himet hogy ne szaglásza a segét (nem tudom vlmiért ez zavarja õt nagytestûeknél)fogtam és elhuztam a kutyámat, a kan kutya nem mutatott érdeklõdést iránta, ment elöttünk szaglászva, a nõstény kutya még tett pár játék kisérltet, de aztán ott hagyott minket mikor látta a himet távozni. a him elé ugrott elkezdte ugatni játék pózban, majd ráugrott, morgott, és probálta bunyozásra fogni a másikat (az meg nem is hederitett rá) mindezt látta egy néni egy pár éves kislánnyal és megijedt, majd valami okból kifolyolag elindult felém ölbe kapva a gyereket... mikor közelembe értek a két kutya az eõbb emlitett modon a placc másik felén volt, mikor a néni megemlitette a gondolom unokának , hogy látod? veszekednek a kutyusok.. én meg inkább kijavitottam, hogy nem veszekednek, az egyik játszani akar, csak a másik nem foglalkozik vele. és ezt msot nem tudom miért irtam le :D
Ez nem is rossz ötlet. Tarts magadnál egy kis zacskó homokot, amit a másik kutya pofájába hintesz ha véletlen támadna a pórázon lévõ kutyusodra. Olyan 5 hónapos lehetett a kölyköm, pórázon vittem. Belvárosban szembe jön egy németjuhász gazdája délcegen mögötte. Nézek rá, kérdezem odamehetünk e a kutyájához barátkozni... semmi reakció. Jó 4 méterre voltunk, mikor a másik dög hirtelen nekiugrott az enyémnek. Alig tudtam kiszedni a szájából, plussz semmi oka nem volt támadni. Ha akkor lett volna nálam némi homok, könnyen meg tudtam volna oldani a helyzetet. És a gazdi is kapott volna egy adaggal, aki nagy pofával kijelentette hogy az õ kutyája igenis kedves, jólnevelt.
26 szted ott varnek? raadasul a kutyam hiaba porazon, a korcsos not hoznak ki jonak h a kiskutyaja csak odaszaladt, enyem meg tv szerint harcikutya... szoval nm varnam meg a rendort :) kb a kerdezo is erre ment volna, a csaj reg lelep, onnantol jelentgethetsz... nalunk a betorot se kaptak el... azota a 2 kutya. ezek csak trafizni tudnak kialni.
Jó ebbe ne menjünk bele a jogi dolgokhoz jobban értek . Kb 1nap alatt elõállítana a rendõrség hiába sétálsz el , személyleírás , kutya leírása adott, lakhely a közelben valószínûleg sokszor sétálsz arra, nagyon hamar meglennél. Bizonyítási eljárásban meg hiába a sok hamis tanu , egy kis ellentmondásba keverednek , berezel az egyik a hamis tanúzás után járó szankcióktól és már mind szavahihetetlenné válik. Aztán közös megegyezés , vagy néhány éves huzavona és addigra már nem 100ezret kell fizetned hanem 1 milliót.
# 30/30 ez attól függ hol lakik az illetõ... van olyan város ahol bejelentesz bûncselekményt és a rendõr végzi a munkáját, akár milyen piti dologrol van szó, és van ahol még a rendõr téged küld el a fenébe, mert papir munkát csinálsz neki...
Nem szabad ilyenkor közéjük nyúlni, mert nagyon súlyos sérülésed lehet belõle.Hibás nem vagy, a nõ viszont gyomorforgatóan viselkedett.Mint szülõ, ilyenkor felkutatom az illetõt és elbeszélgetek vele és minimum elkérem a kutyája oltási könyvét, és ha nem adja, bizony rendõrt hívok.Ha nincsen a kutyája oltva, chipezve, megbirságolják.
A saját kutyám harapott meg mikor próbáltam hasonló esetnél közéjük állni . Fogtam az enyémet közben ordítottam a másikkal és rúgtam felé .A másik villámgyorsan mögém került és ráharapott az enyém combjára, erre kínjában hátrakapott az enyém, és pont az én lábam volt ott.2 hétig sántikáltam utána , de nem szidtam le , mert véletlen volt. Azóta én ráeresztem akármilyen támadó kutyára nem játszom a rambót.
Egyatalan nem a te hibad! Teljes mertekben a no a hibas. Velem is volt ilyen egyszer annyi kulonbseggel, hogy az idegbeteg kutya porazon volt, de kibujt a nyakorvbol a gazdajara meg magasrol tojt. Es a kutya nagyobb volt az enyem.el, raadasul o tamadt. Hat olyat rugtam a kutyaba, hogy az nem igaz. Talan nem volt a legjobb otlet, de egyertelmuen a sajatomat fogom vedeni. Mondjuk azert jo, hogy nem akartad, hogy baja essen a masik kutyanak, mert hangsulyozom NEM A KUTYA A HIBAS HANEM A GAZDAJA, O TETTE ILYENNE!
a jo anny......t aki az 1 t lepontozta. majd aljon be 2 brutalis kutya koze az agyatlanja. nem csak megkarmolni fogja... de csak irjatok a kerdezonek h alljon kozejuk. sot arcat tegye oda. ilyen felturbozott allapotban meg a sajatodtol is kaphatsz akaratlanul! ahogy emberi bunyo kozbe allasnal is siman kaphatsz...
Engem a helyedben nem érdekelt volna a másik kutya épsége, inkább akkorát rúgtam volna belé, amekkorát tudok. Nagyon veszélyes így két kutya közé nyúlni - de azt jól tetted, hogy megpróbáltad te lerendezni a dolgokat, mert az sose vezet jóra, ha ezt a kutyák teszik. Máskor, ha egy kutya így oda akar menni hozzátok, zavard el, hogy megelõzd a bajt.
Abszolút a nõ a hibás. - idegbeteg, antiszoc kutyája póráz nélkül volt - szétválasztásnál se kapkodta magát - még õ szól be?!!?! Te teljesen rendben voltál, pórázon volt a kutyád, igyekeztél a veszélyt is elhárítani. Bár ha még egyszer ilyen elõfordul, inkább a saját kutyádat védd. Csúnya dolog, de ha elkezdesz a másikkal foglalkozni, esélyes hogy pont úgy rád támad mint ahogy most. Ilyenkor küldd magad mögé a kutyád, az idegen kutyára pedig üvölts rá, lehetõleg úgy, hogy a gazdája is hallja. Én biztos nem csak egy ejnyebejnyét mondtam volna annak a nõnek...
Nem te vagy a hibás, hanem a nõ volt az! Én a helyedben rendõrt hívtam volna. Nem normális dolog, hogy a behívhatatlan kutya póráz nélkül flangál, a gazdája meg szarik rá, meg még neki áll feljebb ezek után.
Hát a szüleid elég szerencsétlenek, hogy arra biztatnak hogy kutyaviadalt rendezz az utcán.. Helyükben biztos nem szidlak le , de megkerestem volna a kutya gazdáját és kártérítést követelek, bizonyítéknak ott az orvosi papír is, mert emberre veszélyes kutyát de semmilyen kutyát nem szabad póráz nélkül elereszteni , fõleg ha oda se figyelünk rá. Ha nem hajlandó erre a gazda, akkor úgy beperelem kutyával való szándékos veszélyeztetés és 8 napon túli sérülés okozása címén , hogy még 3 év múlva is bíróságra jár majd aztán kifizetheti a teljes perköltséget. Nekem lenne idõm ilyenre, de mindenki másként reagálja le ezt , van aki szimplán pofánvágná a flegma pitsát, az is jó módszer. Kifejezetten utálom az ilyen póráz nélkül sétáltatott ebek gazdáit, mert nekem is egy ilyen okozott sérülést, és a fenti módon jártam el vele szemben.
Egyáltalán nem a te hibád! Én is ugyan ezt tettem volna, nem te tehetsz róla hogy valaki nem képes figyelni a kutyájára.Szerintem helyesen cselekedtél, hogy védted mind két kutyát.A szüleidet meg nem értem, mi az hogy "ráhagyták volna"?Ezt sosem szabad ráhagyni, bármelyik kutya elpusztulhatott volna!
Nem te vagy a hibás, de két kutya közé nem szabad benyúlni. Ha a másik kutya gazdája nem egy ostoba p*csa, mint a fenti példában, akkor a legcélszerûbb, ha mindkét gazda a saját kutyáját próbálja kihúzni a verekedésbõl. Ha a másik gazda így viselkedik, ahogy ez a fenti, akkor nehezebb az ügy, ha nincs kéznél egy vödör víz. Mindenesetre a szüleidnek nincs igazuk, nem jó ötlet hagyni a kutyákat hogy jobban belelovallják magukat a verekedésbe.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A szüleim nem igazán értenek a kutyákhoz, nem tudják hogy mennek ezek a dolgok, meg nekem minden kutya kutya, szerintük ha nem az enyém pusztul, akkor kit érdekel. Sajnáltam volna a kis keveréket, mert esélytelen lett volna az enyémmel szemben, már ránézésre is. Próbáltam mondani a nõnek, hogy legalább egy nevet és telefonszámot mondjon, de nem volt hajlandó, mondtam hogy rendõrt hívok erre kiröhögött hogy "És szerinted meg is várom?"... Nem tudtam volna mit csinálni, és azt is közölte velem hogy ha bírósági ügy lenne belõle, akkor az õ társasága (8-10 ember) egyöntetûen mondaná hogy az enyém támadott az õ pórázon lévõ kutyájára, szóval ne is próbálkozzak. Gondoltam veszett ügy, fájt a kezem úgyhogy inkább hazaballagtam. De nagyon köszönöm a válaszokat, legközelebb nem nyúlok akkor közéjük csak elsõ kutyám, és még tapasztalatlan vagyok. :) Most kicsit jobb kedvem lett, még egyszer köszönöm!
Ne érezd rosszul magad, csak jót akartál. Ilyen helyzet lenne, én sem nagyon tudnám hirtelen, mit kell csinálni - ilyenkor pedig könnyen választjuk a hirtelen eszünkbe jutó, legrosszabb megoldást. Mindenesetre, leírom mit láttam a minap: Doberman pórázon nyugodtan sétál. Szembe jön egy "hölgy" póráz nélküli pincsi nagyságú kutyával. A kiskutya nekiment a Dobermannak. Az felkapta, megrángatta, majd a kiskutya a falon landolt. Szerintem, ez így teljesen jó, mármint a kutyák lerendezik egymás közt az ilyen dolgokat. Ha a gazdája nem tudja megnevelni, hogy ne rohangáljon oda mindenkihez agresszívan, egy másik kutya megteszi helyette. Az én kiskutyám is ilyen odarohanós, de ha elmorogják, abból ért. Igaz, kölyök még, de legalább megtanulta az alapvetõ kommunikációt a fajtársaival. Amúgy, csak Gellért hegyen engedem el, "kutyás" részen, vagy ha olyan van, megfogom mielõtt elfuthatna ismeretlen kutyák felé. Parkban pedig, nem hagyom hogy kedvére bóklásszon. Addig lehet szabadon, míg játszunk, és rám figyel. De ha egy ismeretlen kutya jön, mindíg pórázon viszem oda, biztos ami biztos alapon. A másik gazdinak is hasonlóan kellett volna tennie, cigizés és trécselés helyett. Akkor nem került volna a kutyája, és ártatlan szereplõk kellemetlen helyzetbe.
Huhh, szívesen rongyosra verném az ilyeneket, hiába nõ... Mindenesetre fel a fejjel, jó látni, hogy értelmesen viselkedtél/viselkedsz, és felelõs gazdája vagy a kutyának.
Ez nagyon sokkoló, hogy a másik gazdi hogy reagált. Mondjuk, ha õ így van vele, akkor én hagynám hogy kitapossa a kutyám a sz*rt is az övébõl, már elnézést. Aztán, ha rendõrrel fenyegetõzik, én röhögném pofán, és mutatnám fel a középsõ ujjam. Alapból eszembe nem jutna nekem sem ilyen megoldás, de néhányan annyira pofotlanok, hogy nem érdemelnének mást.
elpusztulhatot volna a kutya te jó ég holéltek ti? arról volt szó, hogy az egyik kutya játszani akart a másik nem, rámordult és ezért összekaptak. amint lenyomta volna az egyik a másikat ment volna mindkettõ a dolgára... az én kutyámmal is elõfordult már nem egyszer hogy az egyik hiperaktiv kutya addig piszkálta hogy összeugrottak. 10 másodpercig tartott a "küzdelem" és még csak karcolás se volt egyiken se.
De az azért abszurd, mert kutyák között is vannak viselkedési, kommunikációs szabályok. Alighanem, ezt hívják szocializációnak. Hiába akar az én kutyám játszani a másikkal.Ha az lemorogja, akkor érti, tiszteletben tartja a másikat, és nem zaklatja. Nekem is ilyen kutyám van, nagyon pörgõs, mindenkivel játszana, de nem pofátlan. Ellenben ismerek pár "pofátlan" kutyát, akik nem értenek semmilyen jelzésbõl. És õk igenis megérdemlik hogy helyre tegyék õket. Ha finom jelzésbõl nem értenek, akkor elõbb utóbb valaki durvábban fog fellépni velük szemben. De ettõl még nem a másik kutya agresszív. És szerintem, nem arra mennek ilyenkor hogy "megöljék" a másik kutyát... Ez most egy normális eset, nem egy horrorsztori, ahol vér fog folyni, miegymás.
Pl , kb 10 éves sztori, mikor vidéken kocsmánk volt, ott volt anyám pincsije az üzlethelyiségben. A kocsiúton jött bicajjal valaki, pitbull kutyával, pórázon. A pincsi meglátta, ugatva acsarkodva odarohant. A Pitt ugyanezt csinálta, mint a dobermann: felkapta lendített rajta párat a levegõben, majd a kutya kb 10 méterre landolt. Én kicsi voltam ekkor, anyám pedig nem volt egy "kutyakiképzõ". A kiskutyánk utána nem rohangált acsarkodva semmilyen kutyához, ebbõl értette meg, hogy hol a helye úgymond, a kutyák közt. Ja, és nem lett semmi baja. Pedig a másik kutya simán kettéharaphatta volna, ha akarja.
Úgyhogy, szubjektív vélemény, amit elõttem is írtak: Ha ilyen van, és megbízol a kutyádban, hogy nem egy vérengzõ fenevad, akkor hagyd neki, hogy helyre tegye a másik ebet. Normális kutyák nem arra mennek hogy kicsinálják a másikat. Ebbõl talán tanul a másik kutya is, és a gazdájának teszel szívességet tulajdonképp. :D Kicsit hajmeresztõen hangzik, de én így tennék. Elõttem is írta ezt valaki, ha jól emlékszem. :
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem vagy hibás :) DE! Legközelebb ha köztudottan ilyen neveletlen, antiszoci kutya jön, fõleg gazda nélkül, akkor messzirõl kiabálj oda, hogy "fogja meg a kutyát, mert ha idejön, felrúgom!!!!". Ha nem tudod kikerülni, akkor kutyát helyben lefekteted ha megy, ha nem, akkor pórázzal magad mögé húzod és a másik kutya FELÉ gyalogolsz lassan, de határozottan és hanggal-testtel zavarod vissza gazdijához. Lényeg, hogy a két kutya NE érintkezhessen egymással. Persze normális, gazdival jövõ kutyával ismerkedhessen a kutyád: VAGY MINDKÉT KUTYA SZABADON, VAGY MINDKETTÕ LAZA PÓRÁZON!!! Ha egyik pórázon van, másik szabadon, ott szinte tuti lesz vmi probléma! Az, hogy verekedõ kutyák közé ne nyúljunk, alapszabály elvileg, igen...de vhogy véget kell vetni a balhénak, mert sokszor valóban komoly a szitu...ha így egyedül maradsz a kutyákkal, az nagyon gáz :( Volt, hogy pórázról elszabadult labi féle kutya támadott a szabadon sétáló kanomra, miközben velem volt még másik 5 kutya is, és én mentem át a túloldalra, mikor jöttek szemben...de gazdit elrántotta a kutya és nekiment Arginak...útra keveredtek. Argit elkaptam a hámjánál, eresztett is, de labika nem...ekkor én is elengedtem, gazdi csak messzirõl óbégatott. Újra megfogtam Argos hámját, felém húztam, közben a másikba egyet rúgtam és kiáltottam...ez elég volt hogy abba hagyja. Volt, hogy kapun rontott ki kutya ránk, elég volt egy üvöltés. Volt, hogy haver kutyával kaptak össze játékon és nem álltak le rászólásra, ilyenkor lábbal billentem meg, ekkor leáll. Mindig szitutól függ. De nekem elsõdleges a balhé megelõzése, rosszabb esetben mielõbbi beszüntetése, hogy ne sérüljön a kutyám és a másik se...illetve sorozatos támadások után a kutyám is már kezdett antiszocin viselkedni...ezt is el akarom kerülni!

Szabad a kutyát macskakajával etetni? És forditva is szabad?

Legjobb válasz: Nem feleslegbõl készül külön étel kutyának-macskának. Amiben azonosak, az csak az, hogy mindkét fajta háziállat, kedvencek. De nem egy fajták. Ha a kutya néha benyal a maccs kajájába, még nem dõl össze a világ. Ugyanez vonatkozik a ciccre is. De huzamosan ellentétesen etetni már egészségbe vágó.

Nem feleslegbõl készül külön étel kutyának-macskának. Amiben azonosak, az csak az, hogy mindkét fajta háziállat, kedvencek. De nem egy fajták. Ha a kutya néha benyal a maccs kajájába, még nem dõl össze a világ. Ugyanez vonatkozik a ciccre is. De huzamosan ellentétesen etetni már egészségbe vágó.
Kistestû kutyának komoly elváltozásai lesznek, ha macskakaját eszik folyamatosan.A taurin túladagolása okozza.
A 7-es válasz korrekt, plusz a macskakaja jóval drágább, szóval már csak anyagi okokból sem célszerû a kutyát azzal etetni. Ha udvari cicáról van szó, akkor az jellemzõen vadászik is, tehát a szükséges taurinhoz hozzájut az egerekbõl és madarakból, így az sem okoz nagy gondot, ha ezen kívûl csak házi maradékot kap (mint ahogy falun ez ma is jellemzõ). Szobacicánál viszont nagyon oda kell figyelni az etetésre!
A kutya ehet macska kaját a macska nem ehet kutya kaját... a macskáknak szükségük van egy taurin nevû anyagra aminek hiánya náluk vakságot okoz ez a kutyakajában nincs vagy kismértékben van meg...
A kérdező hozzászólása: Köszi köszi
*több
A macskakajában sokkal tönn a szénhidrát mint a kutyakajában. ez nem jó a kutyának, elhízik, ha pedig kevesebbet adsz neki akkor nem kap elég proteint
A kérdező hozzászólása: Nem nem azért kérdeztem mert hogy én azzal fogom etetni meg semmi csak az egyik ismerõsöm macska kajával eteti a kiskutyáját.. Minden nap. Köszi és bocsi
Hát, a nagyszüleim macskakajával etetik a kutyát, és semmi baja. Mindkettõben moslék hús van, meg egy csomó mesterséges trutyi. nem mindegy, mivel eteted? Azt elhiszem, hogy a prémium tápnál már más a helyzet, ahol jobban az állat igényeire szabják. De a sima márka nélküli szar, az ugyanaz mindkettõ, csak a kutyatáp nagyobb szemekbõl áll.
A kérdező hozzászólása: Na én mondtam neki hogy ne azzal etesse de hát.. Meg valamikor adnak neki pedigree kutya eledelt

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!