Találatok a következő kifejezésre: A kutyáknak szabad (117 db)

AUTOMATA kenel zár. A kutya szabadon él az udvaron, de ha autóval megyünk ki a kapun, be szoktuk zárni. És a kapu automata, de a kutya miatt vissza kell menni kiengedni. Erre kellene valami megoldás?

Legjobb válasz: meg tanítod a kutyát hogy ne menjen ki a kapun!! egyik ismerõsöm is bajba volt ezzel bár õ 15 m-es láncra kötötte és amíg vissza nem értek a kutya megkötve volt mivel amikor szintén vissza mentek megint megkellet volna kötni.. egyszer így betörtek hozzájuk és a kutya megvolt kötve... azóta megtanították a kutyának hogy ha nyitva a kapu nem mehet ki, kijelöltek egy helye hogy ott kell lenni amig ki/be nem állnak az autóval sok-sok gyakorlás árán a kutya nem ment már ki!! és nem kellett megkötni sem!!

meg tanítod a kutyát hogy ne menjen ki a kapun!! egyik ismerõsöm is bajba volt ezzel bár õ 15 m-es láncra kötötte és amíg vissza nem értek a kutya megkötve volt mivel amikor szintén vissza mentek megint megkellet volna kötni.. egyszer így betörtek hozzájuk és a kutya megvolt kötve... azóta megtanították a kutyának hogy ha nyitva a kapu nem mehet ki, kijelöltek egy helye hogy ott kell lenni amig ki/be nem állnak az autóval sok-sok gyakorlás árán a kutya nem ment már ki!! és nem kellett megkötni sem!!
De az olcsóbb és egyszerûbb amit az elsõ írt :D
Ja, inkább mágneses zár mint a kutyával foglalkozni..
Nem tudom milyen messze van a kennel, de mágneses zárral pl meg lehet oldani ilyesmit.
A kérdező hozzászólása: Hogyan müködik a mágnes zár? Nem ismerem?
Egy olcsó autótávnyitó megteszi ami vezérel egy központizármotort és az egy kis reteszt, vagy az említett mágneszárat.
ford.: Sziasztok! Pár éve vettünk egy kiskutyát, de már nem elég cuki, úgyhogy kib*tuk az udvarra, mert ott õ majd elfoglalja magát. Nevelni nincs kedvem, viszont így megszökik, amint lehetõsége nyílik rá. Hogyan oldhatnám meg anélkül, hogy foglalkoznom kéne a kutyával, vagy tennem kéne konkrétan valamit? Keressetek neki megfelelõ gazdit, kérlek. A kutya minden adandó alkalommal meg akar szökni... milyen hely lenne az, ahonnan te ennyire el akarnál kerülni? Mondjuk egy tíz négyzetméteres, jellegtelen padlószõnyeggel leterített szoba szürke falakkal, ablak nélkül? A kutyádnak ugyanis nagyjából EZT jelenti a kert. Attól pedig, hogy figyelembe sem vetted a kutya tanítására vonatkozó választ, viszont rögtön ugrottál a mágneszárra, szégyenlem magam, hogy egy fajba tartozunk. Ne tarts kutyát. Kérlek.

Allergiás vagyok a kutyámmal együtt, kaptam rá szemcseppet. A kutyámnak szabad cseppenteni a szemébe?

Legjobb válasz: Mármint a te szemcseppedet a kutya szemébe? Azt NEM! Mire vagy allergiás? És a kutya mire? Neki ad az állatorvos kutyáknak valót, de ha allergiás, eddig miért nem kapott?

Mármint a te szemcseppedet a kutya szemébe? Azt NEM! Mire vagy allergiás? És a kutya mire? Neki ad az állatorvos kutyáknak valót, de ha allergiás, eddig miért nem kapott?
A kutyának csak az állatorvostól kapott állagyógyszert szabad adni. Vannak kivételek, de ezt is az orvos mondja meg.
Nem szabad. Szemcseppet a kutyádnak az orvos ad. Az emberi szemcsepptõl meg is vakulhat. Más az emberi és más a kutya szemcsepp. Persze vannak kivételek, de ezt az állatorvosodtól kérdezd!
A kérdező hozzászólása: Látom rajta hogy nagyon viszket neki, szokta a 2 elsõ lábával takargatni, dörzsölgetni, de nem nagyon megy neki. Trüsszög, orra fénylik mintha taknyos lenne.. Mint egy ember..egyemmeg:D Azért fogjuk felhívni az állatorvosunk hogy adjon az illetett kavarós szerbõl, mert az elvileg segít neki!
A kérdező hozzászólása: Nem akartam nekem adni csak anyummal beszéltük ma hogy mi lenne ha adnánk neki, egy angol szetter 5 éves kan kutyánk van, nagyon szeretjük, mindent meg adunk neki! Sajnos minden évben elõ jön neki az allergia így tavasz-nyár körül, és szeptemberben is de olyankor véresre szokta magát vakarni. Van egy jó állatorvosunk, szokott adni kapszulában ilyen fehér festék szagú szert amit 2 liter vízben feloldva kell a kutyába dörzsölni.. És hatásos mert elmúl neki egy idõ után.. Köszönöm a válaszokat!
Szia! Az a szer amit kapni szoktatok vagy tac tic vagy neostomosan lesz. az bõrre való lemosó, semmi köze a kutya szeméhez! mi a baja a szemének????

Ha a kutyáknak szabad az utcán vizelni mindenféle bírság nélkül, akkor az embereknek miért nem?

Azt értem hogy a kutyasz*rt össze kell szedni jobb helyeken, de hogy valaki fölmosta volna a vizeletet azt nem láttam még.

Legjobb válasz: Kultúra és közösség... miért? lehet, hogy nem vagyunk kutyák?

Kultúra és közösség... miért? lehet, hogy nem vagyunk kutyák?
Mert talán nem vagyunk egy agyi szinten a kutyákkal, és nem hugyozunk szarunk az utca közepére. Bár itt is van kivétel..
ó bazzzeg.... :DDDD
Szinte látom magam elõtt ahogy a kutyasétáltatók egy vödör vízzel és fölmosó moppal a kezükben ballagnak, és törölgetik a villanyoszlop tövét.
Látszik a kérdésedbõl, hogy nem budapesti vagy/nem laknak a házatok közelében csövesek/nincs szórakozóhely az utcátokban, máskülönben tudnád, hogy az emberi vizeletnek pár óra múlva elviselhetetlenül büdös húgyszaga lesz, szemben a kutyákéval, ami valamiért nem bûzlik. Ha erre jár valaki, aki tájékozottabb nálam, akkor talán azt is megtudjuk, hogy mi ennek az oka.
Az embereknek is szabad, ha lemondanak minden polgári jogukról és kutya módjára gyámság alá helyeztetik magukat (ergo cselekvõképtelen, 'bolond').
Végre egy jó kérdés! Szerintem az utcán hugyozásba semmi rossz nincs, sz*rás is belefér néha-néha pl. ha hasmenése van az embernek és messze a legközelebbi wc, vagy ha nem volt idõ otthon elintézni. Szerintem ugyanannyi jogunk van bárhol kiadni magunkból a cuccost mint az állatoknak. Nem kellene ezért büntetni az embert!
"Ha a kutyáknak szabad az utcán vizelni mindenféle bírság nélkül" Tudtommal megbírságolják a gazdát, ha ez nem a kijelölt helyen történik. Biztos nem mindenhol van ilyen szabály.
Hát talán azért mert nem vagyunk egy szellemi szinten a kutyákkal és mi eltudunk menni a wc-re. Én ezt igy gondolom.

A kutyáknak szabad jégkockát adni?

Van egy máltaim meg egy német juhász kutyám. A máltainak kisebb jégkockát ma adtam el?sz?r, úgy látszott tetszett neki a német juhásznak tudnék adni nagyobatt!! De neki nem merek szabad adni neki?

Legjobb válasz: Én nem tenném. Ugyanúgy megfázhat ilyen melegben, mint az ember. És nem hiszem, hogy tisztában lenne azzal, hogy óvatosan, ne egyszerre kapd be, hanem csak nyalogasd, mert esetleg megfázik a torkod, stb.

Én nem tenném. Ugyanúgy megfázhat ilyen melegben, mint az ember. És nem hiszem, hogy tisztában lenne azzal, hogy óvatosan, ne egyszerre kapd be, hanem csak nyalogasd, mert esetleg megfázik a torkod, stb.
Én szoktam adni, a kuvaszom a két mancsa közé fogja és szépen elnyalogatja. A westiem viszont megrágja és megeszi.
A póráz két végén egyik részében Viktória adott a kutyának jégkockát. Már nem tudom milyen indíttatásból, de adott.
én szoktam adni, bár csak 5 kiló a kutyám de elnyalogatja.
Igen, szokták is ajánlani pl. olyan esetben mikor egy elhagyatott ház udvarában van egy kutya, és nem tudjuk máshogy vízhez juttatni...:/ (átmeneti megoldás)
A kérdező hozzászólása: Mert egyszer adtam nekik és elnyalogaták

Ha még tejfogai vannak a kutyának szabad neki fogtisztító rágcsálnivalót adni?

Attól félek, hogy esetleg beletörik a foga. Négy és fél hónapos.

Legjobb válasz: Adjad csak. A neki valót. Fogváltásban van, jót tesz neki.

Adjad csak. A neki valót. Fogváltásban van, jót tesz neki.
Fogtisztításhoz még korai. Ahhoz viszont jó, h rágcsáljon, erõsödjön az állkapcsa.
A Dentastixet például 4 hónapos kortól lehet nekik adni, ha jól tudom. Egyébként jót tesz neki, nyugodtan adhatod.
Persze :)
Lehet. Bár kenyérre túl nagy szüksége nincs, de baja nem lesz tõle - és még a héjjától sem lenne, meg tudja rágni ;o)
Adhatsz.De ne sokat.
Miért ne lehetne? A mi kutyánknak pl. egyik kedvence a pörköltszaftos kenyér (kitörölgetjük az edényt és azt a kenyeret adjuk oda neki - feltéve, hogy közülünk senki nem kéri :D), szerintem a májkrémest is hajlandó megenni. A kenyér bele dolgot én sem értem, hacsak nem nagyon öreg a kutyád, simán megeszi a héját is. Gondolj bele, mielõtt háziasítottuk, azelõtt vadásznia kellett és csontokat ropogtatnia - mi ahhoz képest egy kenyérhéj? :D
Állítólag valamiért nem jó nekik a friss kenyér csak az áztatott vagy a szárított. Én ezt be is tartom. A szárított kenyér kimondottan jó arra, hogy megelõzd vele a fogkõ-lerakódást. Az áztatott kenyeret valamilyen maradékkal összekeverni meg kimondottan jó a gazdi pénztárcájának. Persze nem lehet csak ezen tartani, de néha be lehet egy-egy ilyen étkezést iktatni. Mi sem csak szürkemarha-húson és tönkölykenyéren élünk, sajnos.
Mondjuk mi tényleg tönkölykenyéren élünk :D De egyébként nem árt többet a friss kenyér a kutyának, mint az embernek. Legalábbis a mi kutyáinknak semmi bajuk tõle.
Egészen nyugodtan. Bármilyen formában kaphat húst, bár virslit és párizsit a -gyakorlatilag- nem létezõ hústartalma miatt nem adnék a kutyámnak. Nem lesz baja tõle, de igazából semmi kaja... De egy szelet sonkát, vagy pár falat kenõmájasos kenyeret mindig szívesen elfogad:)
persze, hogy nem lesz tõle baja. nyilván ne ez legyen a fõ tápláléka, de nasinak, jutalomfalatnak szerintem semmi baja se lesz tõle. Amikor mi kirándulni megyünk, és épp szendvicset eszünk, akkor a kutyim is kapnak, májkrémes, téliszalámis, paprikás, rántottás zsemlét is :) Nyilván nem mindig ezt eszik, de akkor szeretik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a váalszokat!!!:) Mégegy kérdés: ha adok neki kenyeret, nem lesz tõle gilisztás? Amúgy 8 hónapos a kutyám és yorky...

A kutyák megőrülnek ha itthon futószáron vannak, és ha elmegyünk akkor szabadon?

Ezt most hülyén fogalmaztam meg de mind1.xd

Legjobb válasz: Mi a fenének vannak futószáron? A kutyát nem szabad úgy tartani. Te is megõrülnél ha meg lennél kötve! Ez kínzás a kutyának!

Mi a fenének vannak futószáron? A kutyát nem szabad úgy tartani. Te is megõrülnél ha meg lennél kötve! Ez kínzás a kutyának!
De most akkor mi is tulajdonképpen a kérdésed?
A kérdező hozzászólása: hát jólvan na.xd olyan hogy 5 m-es acélhuzal és azon van 2 m-es lánc.
Lehet, hogy elsõre nem kellene elengedned, hanem futószárral vinni egy darabig sétálni és párszor behívni, hogy lásd vissza jön-e. Utána ha figyel és vissza jön akkor nem lesz gond. Én pl. futószárral szoktam vinni sétálni, nagyon jó ötlet, olyan mint az az visszahúzhatós, csak ezt kézzel kell visszahúzni nem gombbal és nagyobb a szabadságérzete is, hogy kicsit messzebbre mehet. :)
Ha a csõtörés miatt biztonsági okokból van megkötve a kutya egy pár napra, az oké. Inkább, minthogy meglógjon a munkások által nyitva hagyott kapun vagy a lábát törje a törmeléken. És jó, hogy elviszed sétálni, kell is! :) De a rendszeres, hosszú távú láncon tartástól begolyózik a kutya.
az kevésbé tenne neki jót, ha a csõtörésnél lábatlankodna és megütné valaki egy ásóval vagy kiszökne a nyitott kapun és elütné valami
Pár napig kibírja, de nem tesz jót a kutyának.
pár naptól nem lesz semmi baja ;)
A lovat tesszük futószárra, nem a kutyát.
A kérdező hozzászólása: de csak most van futószáron, mert csõtörés volt és dolgoznak itt. De azt kérdem hogy megõrül e ha most így van délután elviszem és eleresztem valahol és aztán megint visszakötöm.
nem mellesleg a kerti kutyának is szüksége van sétáltatásra
A kérdező hozzászólása: hát hogy attól nem õrülnek meg a kutyák ha egyszer szabadon, egyszer meg megkötve vannak?

Szabad a kutyát macskakajával etetni? És forditva is szabad?

Legjobb válasz: Nem feleslegbõl készül külön étel kutyának-macskának. Amiben azonosak, az csak az, hogy mindkét fajta háziállat, kedvencek. De nem egy fajták. Ha a kutya néha benyal a maccs kajájába, még nem dõl össze a világ. Ugyanez vonatkozik a ciccre is. De huzamosan ellentétesen etetni már egészségbe vágó.

Nem feleslegbõl készül külön étel kutyának-macskának. Amiben azonosak, az csak az, hogy mindkét fajta háziállat, kedvencek. De nem egy fajták. Ha a kutya néha benyal a maccs kajájába, még nem dõl össze a világ. Ugyanez vonatkozik a ciccre is. De huzamosan ellentétesen etetni már egészségbe vágó.
Kistestû kutyának komoly elváltozásai lesznek, ha macskakaját eszik folyamatosan.A taurin túladagolása okozza.
A 7-es válasz korrekt, plusz a macskakaja jóval drágább, szóval már csak anyagi okokból sem célszerû a kutyát azzal etetni. Ha udvari cicáról van szó, akkor az jellemzõen vadászik is, tehát a szükséges taurinhoz hozzájut az egerekbõl és madarakból, így az sem okoz nagy gondot, ha ezen kívûl csak házi maradékot kap (mint ahogy falun ez ma is jellemzõ). Szobacicánál viszont nagyon oda kell figyelni az etetésre!
A kutya ehet macska kaját a macska nem ehet kutya kaját... a macskáknak szükségük van egy taurin nevû anyagra aminek hiánya náluk vakságot okoz ez a kutyakajában nincs vagy kismértékben van meg...
A kérdező hozzászólása: Köszi köszi
*több
A macskakajában sokkal tönn a szénhidrát mint a kutyakajában. ez nem jó a kutyának, elhízik, ha pedig kevesebbet adsz neki akkor nem kap elég proteint
A kérdező hozzászólása: Nem nem azért kérdeztem mert hogy én azzal fogom etetni meg semmi csak az egyik ismerõsöm macska kajával eteti a kiskutyáját.. Minden nap. Köszi és bocsi
Hát, a nagyszüleim macskakajával etetik a kutyát, és semmi baja. Mindkettõben moslék hús van, meg egy csomó mesterséges trutyi. nem mindegy, mivel eteted? Azt elhiszem, hogy a prémium tápnál már más a helyzet, ahol jobban az állat igényeire szabják. De a sima márka nélküli szar, az ugyanaz mindkettõ, csak a kutyatáp nagyobb szemekbõl áll.
A kérdező hozzászólása: Na én mondtam neki hogy ne azzal etesse de hát.. Meg valamikor adnak neki pedigree kutya eledelt

Ha nem szeretnék némely dolgokat a kutyámnak akkor SOHA nem szabad engedni?

Majd kés?bbiekben szeretnék kölyök kutyát, ha lesz rá sok-sok pénzem, és id?m. Több könyvet elolvastam, meg volt már több kutyám, de utcai és kölyök még nem.

Legjobb válasz: arra a kanapéra nem szabad felengedni, ahova nem mehet, és oda SOHA nekem is keverék kutyám van és tudja hova mehet, hova nem. (bátyám szobájából ki van tiltva, és oda egyszerûen nem megy be)

arra a kanapéra nem szabad felengedni, ahova nem mehet, és oda SOHA nekem is keverék kutyám van és tudja hova mehet, hova nem. (bátyám szobájából ki van tiltva, és oda egyszerûen nem megy be)
értelmes kutyával az ilyesmi nem lehet gond. nálunk egy idõben ágyra is felmehettek a kutyák, mostanra viszont elegem lett belõle, hogy az ágytakaró (szép krémszínû) csupa fekete szõr... úgyhogy letiltottam onnan õket. egy-két nap átállás, néhányszor rájuk lett szólva, azóta felé se néznek az ágynak. a kanapéról viszont nem szóltam nekik egy szót sem, oda felugranak most is - sõt, esténként mivel az ágyalvás megszûnt oda ugrik fel szunyálni.
Azt meg tudod neki tanítani, hogy a régi kanapéra felmászhat, a többire nem. Tudni fogja, hogy az az õ helye. De nagyon fontos, hogy ahova nem mehet fel, már az elején, kölyökként se mehessen. Különben nem fogja érteni, miért lehetett elõzõ héten és most miért nem.
szerintem a szabályokból soha nem szabad engedni mert utána megzavarod a kutyát
Szerintem a kérdésedet az elõttem szólok megválaszolták helyesen, annyit tennék hozzá, ha elsõ kutyád lesz, inkább a következetesség elvét kövesd.Tisztázd a kutyusoddal mit lehet, mit nem, te vagy a fõnök fogadja el amit mondasz.Viszont, ha késõbb változtatni szeretnél valaminn, azt is tökéletesen meg fogja tanulni, addigra te is jobban fogod tudni , hogy kezeld a kutyát.A könyvekrõl meg csak annyit, minden évben rengeteget fejlõdik a kutyakiképzés, szerintem , ha lesz idõd, meg kutyád is majd, vidd kutyasuliba, ott rengeteget tanulhattok.

Milyen gyakran szabad fürdetni a kutyát?

Persze a kivételes eseteket (sárban fürdés xD) nem említve :)

Legjobb válasz: Évente 2-3 esetleg 4... Minõségi samponnal persze, de avval sem szabad túl sokszor, mert nem tesz jót a kutyának!

Évente 2-3 esetleg 4... Minõségi samponnal persze, de avval sem szabad túl sokszor, mert nem tesz jót a kutyának!
pulit minek? nyárra esetleg géppel letolhatod a szõrét, egyébként nem kell ápolgatni, így van kitalálva.
1.5-2 havonta, és jó minõségû samponnal (tehát nem Bobi és hasonlók). http://www.zanni.hu. Itt találsz jó minõségû samponokat. Milyen fajta a kutyus, mert attól is függ a gyakoriság?
Nekem azt mondták a kutyakozmetikában, hogy évi 2-3 alkalomnál többször nem jó a fürdetés a kutyának. Inkább ha teheted, vidd el néha tóhoz, az helyettesítheti a samponos fürdetések egy részét.
Hetente semmiféleképpen ne! Akármennyire is jó a sampon, leszedi a kutya bõrén kévõ kis zsírréteget, ezáltal elveszíti a bõr a védekezõképességét, és gombát kaphat a kutya. Tapasztaltam sajnos... Azóta 2 havonta fürdetek és semmi gond. Zannis cuccokkal.
Fekete vagy fehér? Szokták fürdetni a pulit is, de a szárítás nem két perces mûvelet. Egy igazán jó minõségû samponnal akár hetente is megfürdetheted, de ha igazán szép szõrt akarsz neki, akkor inkább beszélj pulisokkal és a feltépést tanuld meg, hogy szép zsinóros legyen a szõre.
A kérdező hozzászólása: vagyis már
A kérdező hozzászólása: más bocs de nem akarom hogy mócsingokban álljon a szõre :@ talán egy puli nem nézhet ki szépen?
Egy pulinak letolni a szõrét? Az durva... Nem véletlen van ilyen bundája!
A kérdező hozzászólása: és köszönöm a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: puli :) de még csak fél éves, úgyhogy nem hosszú a szõre
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) a pulim fekete. még rövid a szõre mert 5 hónapos. van egy pulis ismerõsöm, õ fog megtanítani ápolni a szõrét :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!