Találatok a következő kifejezésre: A kutyák sötétben (8 db)

A kutyám 8 éves 1kicsit öreg lány, közép-uszkár kutya. Fél a sötétben. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A mi kutyánk is fél a sötétben :D Általában felkapcsoljuk neki a villanyt abban a szobában ahol éppen pihizik, de néha lekapcsolja magának mert szeret ezzel szórakozni(mint ahogy a kilinccsel is :D) de viszza már nem tudja kapcsolni :D Ilyenkor elkezd hangosan ugatni, mert nem szereti a sötétet és rögtön megyünk neki villanyt kapcsolni :D Néha vicce amikor jövünk megyünk, egyszer csak nyílik egy ajtól és a kutya áll mögötte úgy hogy az egyik tappancsa a kilcset nyomja le :D Amióta megnõtt ezt csinálja, de még mindíg nagyon vicces, amikor egy emberre számítasz és egy kutya ácsorog(szó szerint két lábon) az ajtó mögött :D:D

A mi kutyánk is fél a sötétben :D Általában felkapcsoljuk neki a villanyt abban a szobában ahol éppen pihizik, de néha lekapcsolja magának mert szeret ezzel szórakozni(mint ahogy a kilinccsel is :D) de viszza már nem tudja kapcsolni :D Ilyenkor elkezd hangosan ugatni, mert nem szereti a sötétet és rögtön megyünk neki villanyt kapcsolni :D Néha vicce amikor jövünk megyünk, egyszer csak nyílik egy ajtól és a kutya áll mögötte úgy hogy az egyik tappancsa a kilcset nyomja le :D Amióta megnõtt ezt csinálja, de még mindíg nagyon vicces, amikor egy emberre számítasz és egy kutya ácsorog(szó szerint két lábon) az ajtó mögött :D:D
Mibõl látod, hogy fél a sötétben?
Kapcsoljatok neki villanyt:) Mi is úgy oldottuk meg.Egész éjjel égett egy neonlámpa a folyosón, így õ nyugodtan közlekedhetett, annak a fénye beszûrõdött mindenhova.A mi uszkárunk 16 évig élt, szép fokozatosan romlott a szeme, teljesen megvakult, ugyhogy ez a sötétben-félés probléma megszünt.De még akkor is labdázott, csipogó játékkal, és jött-ment , mert ismerte a terepet.Bár néha koppant, mikor elvétette:) Szeretettel emlegetjük Lüszikét!
A kérdező hozzászólása: és ha kiviszem sétálni este? vigyek magammal lámpát?vagy mi!!?
Hát, ha már így rákérdeztél, -igen, vigyél magaddal lámpát!Miért ne?Ha nincs közvilágítás?És, ha fél a sötétben? De egyébként az uszkároknál elég gyakoriak az ilyen tünetek, õk nagyon gyakran túlérzékeny idegrendszerrel bírnak.Ez van, ha szereted õt, akkor mindent megteszel, amit kell ahhoz, hogy ne féljen.Nem olyan nehéz dolgok ezek.

A kutya lát a sötétben?

Legjobb válasz: A kutyának 1 milliószor jobb a szaglása mint neked.Általában és mindig az orrával látnak.De igen,lát a sötétben is.

A kutyának 1 milliószor jobb a szaglása mint neked.Általában és mindig az orrával látnak.De igen, lát a sötétben is.
Sötétben a kutya jobban lát az embernél, ugyanakkor színlátása igen gyenge, egyrészt mert retinájának ingerfelfogó sejtjei között túlsúlyban vannak a fényérzékeny pálcikatestek, másrészt a pálcikák rétege alatt található tapetum lucidum miatt, mert az visszaveri a pálcikákra az összegyûjtött fénysugarakat. Ennek a vadon élõ kutyák nagy hasznát veszik, mivel sötétben vadásznak. A mozgásra már igen messzirõl felfigyelnek. Az álló, mozdulatlan tárgyakat viszont nem érzékelik jól. A kutyák látótere kétféle lehet. A rövid fejû fajtáknál a szem elõrenéz (például a buldognál), és nagyobb az átfedés a két szem látótere között. A hosszú fejû fajtáknál (például: drótszõrû foxterrier, agár) a szem kissé oldalra néz, látóterük között csak kicsi az átfedés. Wikipédia
A kutyák retináján 3-4-szer annyi pálcika található, mint az emberén, ennek következtében jelentõsen jobban látnak szürkületben és sötétben, mint mi. Csapokból jóval kevesebb van és egyes színeket nem tudják úgy érzékelni, mint az ember (piros-zöld színtévesztõk).

A kutyák látnak a sötétben?

Legjobb válasz: Igen. Van a szemükben egy tapetum lucidum nevû réteg, ez az, ami megcsillan, ha sötétben rávilágítunk egy állatra, ettõl tûnik úgy, mintha 'világítana' az állatok szeme. A feladata ennek a rétegnek, hogy a kevés fényt visszaverje a szem belsejébe, és így olyan, mintha õk kétszer világosabb helyen lennének. Teljesen sötétben amúgy õk sem látnak, ahogy egy macska sem. Néhány állatból hiányzik ez, pl belõlünk, a fõemlõsökbõl, mókusoknak sincs...

Igen. Van a szemükben egy tapetum lucidum nevû réteg, ez az, ami megcsillan, ha sötétben rávilágítunk egy állatra, ettõl tûnik úgy, mintha 'világítana' az állatok szeme. A feladata ennek a rétegnek, hogy a kevés fényt visszaverje a szem belsejébe, és így olyan, mintha õk kétszer világosabb helyen lennének. Teljesen sötétben amúgy õk sem látnak, ahogy egy macska sem. Néhány állatból hiányzik ez, pl belõlünk, a fõemlõsökbõl, mókusoknak sincs...
az elsõ tök jól leírta. Vak sötétben nem látnak, mint, ahogy általában semmilyen állat. De ez a réteg van nekik, ami miatt tûnik úgy, hogy izzik a szemük, ha pl este csinálunk róla egy fotót.


A kutyák lehetnek teljesen sötétben éjszakánként vagy valamilyen minimális fény szükséges nekik?

Legjobb válasz: Aki nem lógta el a biosz órákat, az tudja, hogy a szem nem mûködik fény nélkül. Még jó, hogy kell neki minimális fény. Annyi is elég, ami nekünk már nagyon sötét, ez a különbség az emberi a kutya szem között, nem az, hogy a kutya lát fény nélkül :D Úgyhogy nincs igaza az elõttem szólóknak... Egyébként a kutya elsõdleges érzékelõ berendezése az orra, az ahhoz tartozó agyi terület rendkívül fejlett, ezért arra jobban támaszkodnak, látniuk sem kell, elég, ha megnézzük a süket és vak kutyákat, azok is tájékozódnak, pedig másuk nincs, csak a szaglásuk.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeteket!!:) ))
Én viszont azt szeretném megkérdezni, hogy mire gondolsz, Kérdezõ? Hogy kell-e nekik fényforrást biztosítani éjszakára? Nem, nem kell. Hogy láthatnak-e fény nélkül éjszaka? Igen, méghozzá úgy, ahogy az utolsó kettõ ember megválaszolta. Teljes sötét soha nincs a természetben, de ha elõ tudod idézni ezt speciálisan egy szobában, és ott tartod a kutyád, akkor sincs gond, mert mint írták, átveszik ezt a szerepet más, ennél sokkal-sokkal jobban fejlett érzékszervek (szaglás, hallás).
"SÖTÉTBEN TAPOGATÓZVA Megfigyelhetjük, hogy kutyánk a legnagyobb sötétben is hihetetlen biztonsággal vadászik és közlekedik anélkül, hogy bárminek nekimenne vagy felsértené önmagát. Kedvencünk a koromsötétben is kitûnõen közlekedik, mert pupillája képes annál nagyobbra nyílni minél kisebb a fény. Továbbá sötétben remekül funkcionálnak a tapintószerveik és a már említett hallásuk és szaglásuk, amelyek a közelgõ akadályokra és veszélyforrásokra figyelmeztet." Forrás: http://magazin.zassa.hu/index.php/magazin/cikk/80/Mit%20l%C3.. :)
Aki nem lógta el a biosz órákat, az tudja, hogy a szem nem mûködik fény nélkül. Még jó, hogy kell neki minimális fény. Annyi is elég, ami nekünk már nagyon sötét, ez a különbség az emberi a kutya szem között, nem az, hogy a kutya lát fény nélkül :D Úgyhogy nincs igaza az elõttem szólóknak... Egyébként a kutya elsõdleges érzékelõ berendezése az orra, az ahhoz tartozó agyi terület rendkívül fejlett, ezért arra jobban támaszkodnak, látniuk sem kell, elég, ha megnézzük a süket és vak kutyákat, azok is tájékozódnak, pedig másuk nincs, csak a szaglásuk.
Miért kéne nekik fény éjszakára? A természetben sem kapcsolnak fel lámpát.
nincs szüksége fényre, az én kutyám éjszaka többnyire alszik. de ha felkel és kimegy enni magától megtalál mindent nem megy neki semminek sem.
Lehetnek teljes sötétben, nem kell fény nekik. A kutyák színtévesztõk (egyes színeket nem látnak vagy másnak érzékelnek), talán ezen az áron látnak a sötétben is. Éjszaka kb. olyan lehet nekik, mint a nappal. És tényleg láthatnak sötétben, kertes házban lakok viszonylag nagy udvarral, teljes sötétben eldobom a labdát, nem egyszer teszteltem, visszahozza, miközben én azt sem tudom hova dobhattam.
Ha felhõs az ég, akkor nincs sok fénye a drágámnak... Még nem hallottam hangos koppanást, hogy nekimenne valaminek és nem hagyom égve neki a kerti lámpát sem.
Ha esténként szeret olvasni, kapcsolj lámpát.
Utolsó: jót röhögtem! :-))

A kutyák látnak sötétben?

A párom szerint igen, szerintem viszont nem! :D Kinek van igaza?

Legjobb válasz: a kutyák színvakok a világosban se túl jó a látásuk emiatt van olyan jó szaglásuk tehát neked van igazad

a kutyák színvakok a világosban se túl jó a látásuk emiatt van olyan jó szaglásuk tehát neked van igazad
nem ertek egyet az elottem iroval, ugyanis a kutyak nem szinvakok, szinesben latjak a vilagot ugy mint mi, csak hat ok nem tudjak megkulonboztetni pl:a pirost a zoldtol olvastam ez nem hulyeseg :)
Hát igen azt nehéz eldönteni hogy szinesben vagy nem szinesben látják a világot de miért nem kérdezzük meg õket:) Szerintem látnak sötétben a kutyák ugyanis nekik is olyan retina hártyájuk van ami begyûjti és felerõsíti a kevéske fényt is.Pl ott vannak a farkasok elég közeli rokonság a kutyák meg közöttük és õk szürkületben éjszaka vadásznak akkor csak kell látniuk.Annyira biztos nem jól mint a macsekok de a szaglássukkal párosítva egész jól eltájékozodnak éjszaka.
a színvakság igazából ugyanaz, mint a színtévesztés, télleg csak a pirosat és a zöldet keverik
Az én 13 éves németjuhászom élete utolsó éveiben egyik szemére teljesen vak volt, a másikra is csak keveset látott. Ennek ellenére szaglása és hallása segítségével remekül tájékozódott. Csak alapos megfigyelés után lehetett észrevenni, hogy baj van a látásával. Még akkor is jött-ment a lakásban, amikor én semmit sem láttam. Szerintem kb. ugyanúgy láthatnak sötétben, mint mi, de ez csak kiegészítés nekik. Lakásban pl. el tudom képzelni, hogy már a padlón a körmük kocogása által keltett hangok visszaverõdésébõl is pontosan tudják, hogy hol vannak.

Mit csináljak, ha félek sétáltatni a sötétben a kutyámat?

Olyan környéken lakunk, ahol általában minden 2. padon megtalálható egy igen részeg csapat, és eléggé félek. Mit csináljak? 15/L

Legjobb válasz: Menj közösen, más kutyással, baráttal, rokonnal, bárkivel. Vagy menj hosszabb sétára világosban, aztán este csak egy rövid egészségügyi séta.

Menj közösen, más kutyással, baráttal, rokonnal, bárkivel. Vagy menj hosszabb sétára világosban, aztán este csak egy rövid egészségügyi séta.
Kedves elsõ válaszoló, nem kellene sértegetni a kis méretû kutyák gazdáit!Azért mert neked lehet Rotid van, vagy más harcikutyád attól még másnak lehet a pincsi jön be.Kedves kérdezõ, én is kutyatartó vagyok, és én például a többi kutyással megbeszéltem, hogy este egy adott idõpontban találkozzunk és együtt sétáltassuk a kutyáinkat.Gondolom más is hasonló szituban érezheti magát esténként, és örülne neki ha nem kellene gyomorgörccsel együtt kutyát sétáltatni.
Nálam pont fordítva van. Nem én félek a kutyámmal tõlük, hanem õk félnek tõlem a kutya miatt. Nem harci kutya, német juhászkutya, de nagyon mérges lesz, ha csak csúnyán néznek rám. :)
xDDD Mi ez valami kis panelkutya? Ne a kutyát kelljen félteni, hanem a kutyának a gazdit és védje is meg xD

A kutyáknak milyen a látásuk sötétben?

embernél jobb, rosszabb ? vagy úgy is kérdezem ,hogy a tájékozódásuk? Köszönöm!

Legjobb válasz: Jobb.

Jobb.
Az embernél jobb, de a kutyának az elsõdleges az orra, aztán a füle és csak utána jön a szeme.
sokkal jobb az embernél. olvastam egyszer egy pszihologiai felmérésrõl hogy a kutyák a sötétben pl. sokkal jobban elcsentek dolgokat mert tudták hogy a gazdi nem látja õket. a tájékozodáshoz pedig még az orruk is ott van.
A színérzékelésük gyakorlatilag megszûnik a sötétben mint ahogy nekünk is, de õk sokkal kevesebb fényben is látnak. Mivel nekik ez a vadászathoz fontos, ezért elsõsorban a mozgást tudják jól érzékelni, míg a mozdulatlan tárgyakat nehezebben veszik észre. Könnyû elõlük elbújni, ha nem használják az orrukat. Persze egy tapasztalt kutya már nem verhetõ át ilyen könnyen, az már tudja, hogy miként kell az érzékeit hatékonyan összehangolni.
Az embernél jobb de a macskákénál rosszabb.
hát úgy ahogy

Korom sötétben, szobában lát a kutya?

Egy yorkiról lenne szó, éjszaka semmi világítás nélkül neki megy a szekrénynek, nyüszít h menjünk érte, fél nem tud tájékozódni.

Legjobb válasz: Lát. Legalábbis az enyém igen, minimum annyira, hogy a vizét, meg a két macskát megtalálja, ha akarja. Ha nekimegy dolgoknak, nyüszít éjszakánként, akkor ott valami gond lesz - vagy állatorvosi, vagy nevelési.

Lát. Legalábbis az enyém igen, minimum annyira, hogy a vizét, meg a két macskát megtalálja, ha akarja. Ha nekimegy dolgoknak, nyüszít éjszakánként, akkor ott valami gond lesz - vagy állatorvosi, vagy nevelési.
nem, a macska sem lát koromsötétben (csak ha van vmi minimális fény beszürõdés vagy ugye a holdfény ) szóval lehetséges hogy ezért megy neki mindennek
Ha nem rendezgeted a szobát, akkor megtanulja, hogy mi hol van és nem lesz ilyen gond.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!