Találatok a következő kifejezésre: A kutyák időközönként tüzelnek (2 db)

S. O. S. Hány éves korában ellhet először egy kutya? (törpeuszkár) Lehet valami baja, ha 1, 5 évesen ellik? A kutyák mennyi időközönként tüzelnek?

És baj, ha a kan kutya relytett heréj??

Legjobb válasz: Ne elljen 1.5 évesen!!! Várd meg, míg nem lesz 3 éves!!!!! Én is szeretnék az enyémnek majd kölyköket, de még csak 2 éves. Baj, ha relytett heréjû! Keress másik kant, mert csak 3 évesen lehet a kutyádnak kölyke!!! Amúgy fél évenként tüzelnek a szukák!

Ne elljen 1.5 évesen!!! Várd meg, míg nem lesz 3 éves!!!!! Én is szeretnék az enyémnek majd kölyköket, de még csak 2 éves. Baj, ha relytett heréjû! Keress másik kant, mert csak 3 évesen lehet a kutyádnak kölyke!!! Amúgy fél évenként tüzelnek a szukák!
Milyénk is 1, 5 évesen ellett elõször (német dog) és ez volt a legsikerültebb alma, gyönyörû 6 kiskutya. Amúgy a kutyák félévente tüzelnek (miénk nyár elején és õsz végén), de ha nem lesz megtermékenyítés, akkor többször is.
Nagy baj, igen. Tenyésztésbõl kizáró ok. Elõször ilyen alapdolgokat meg kellene tanulni, utána elgondolkodni, hogy kell-e kiskutya. És nem ártana egy helyesírási szótárat is beszerezni.
Egy kutya 2 éves korától ellethetõ elõször, addigra lesz testileg és mentálisan is felnõtt. 1, 5 évesen még túl fiatal, mintha tinédzser korban ellene. Tönkreteszi fizikailag, és az épp hogy kifejlõdött csontozattól elvonják a kölykök a kalciumot. A rejtett heréjû kanok általában nemzõképtelenek (fõleg ha mindkettõ golyó bent van), mert a spermák magas hõ hatására elhalnak. Ha egy golyó kint van, talán lehet esélye kölyöknek, de a rejtet heréjûség öröklõdik, a leendõ gazdiknak a kanoknál szintén meg kell szenvedni vele (ivartalanítás, plusz pénz, nehogy elrákosodjon a hasüregben lévõ golyó). Szóval nem ajánlanám, inkább keress másik kant, és várd ki a 2 évet. Én is a szaporítás ellen vagyok, de megpróbáltam korrekt választ adni arra a kérdésre, amit a kérdezõ feltett.
NE SZAPORÍTS! Fõleg ne egy fiatal kutyát fedeztess egy hibás, selejt kannal! Bõven van elég uszkár is, aki gazdira vár, nem kell növelni a számukat.
Rejtett heréjû kutyával nem szabad tenyészteni, örökítheti és hererákosak lesznek a fiú kiskutyák. Nem hinném hogy ezt akarod.
Egy kutya másfél évesen már szülhet, de általába azt szokták írni a "nagyok" hogy a második tüzelésénél bepároztatható. Nem tudom, hogy ki találta azt ki hogy csak 3 évesen szülhet, de ez hülyeség, bocsánat elsõ válaszadó.:( Bárhol olvasol a neten, mindenhol a második tüzelést írják. Egy kutya 4-6-8 havonta tüzel, általába a 6 hónap jön be. A rejtett heréjüségrõl nem tudok véleményt írni, hál'istennek még nem találkoztam ilyennel. Szerintem ha a fiúcska bírja, és nemzõ képes, akkor miért lenne baj hogy rejtett heréjü.... De ez meg már csak a józanész véleményem.
Sõt az is lehet hogy a kan steril...
Ennyi idõsen fiatal az elléshez. És baj ha relytett heréjû. Örökíti és a kankutya is beteg lehet tõle. Nem kéne szaporítani mikor még ennyit sem tudsz a kutyáról hogy mennyi idõnként tüzel!
3. válaszoló: azért 3 évesen szokott a kutya elleni, mert akkor már elég érett hozzá. Egyébként ez igaz, tenyésztõk véleménye, eddig 10 kennel mondta, hogy így van. ( Az én kutyum is airedale kennelbõl van, az egyik legnépszerûbb Sirius kennelbõl, ottv is azt mondták...)

A kutyák milyen időközönként tüzelnek?

Palota pincsimnek most múlt el, ez volt neki az els?. Mikorra várható a következ??

Legjobb válasz: öszre. kétszer egy évben.

öszre. kétszer egy évben.
Igen, kétszer. Általában õsz-tél, és tavasz-nyár.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!
Általában tényleg kétszer, de elég sokszor elõfordul, hogy a fiatal állatok negyedévre újra betüzelnek. A most 2 éves szukámmal én is így jártam, 7 hónaposan tüzelt elõször, azt hittem, most fél évig nyugi lesz. Aztán 3 hónap múlva megint elkezdte, ezért 10 hónaposan ivartalanítva lett.
Szia! A mienk is félévente, tavasszal és õsszel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!