Találatok a következő kifejezésre: A kutyák időközönként (14 db)

Milyen időközönként kell féregtelenítő oltásra vinni a kutyát?

Kérek segítsetek a válaszaitokkal minél hamarabb, fontos lenne még ma megtudnom!!!

Legjobb válasz: Nem oltás, hanem tablettát kap, pár száz forint. Amelyik kutyával más kutyák társaságába járnak, illik 3 havonta, de félévente mindenképp.

Nem oltás, hanem tablettát kap, pár száz forint. Amelyik kutyával más kutyák társaságába járnak, illik 3 havonta, de félévente mindenképp.
A kérdező hozzászólása: köszi. a tablettáért az állatorvoshoz kell menni?
Tablettával féregtelenítenek. A legszorosabb idõköz 3 hónaponként.
Igen, az a legegyszerübb. De kérhetsz töle 2-3 adagot is egyszerre, akkor nem kell annyiszor - én a kutyás se szoktam vinni ha nincs egyéb baja.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek
Van paszta is, és állatpatikában lehet féregtelenítõt venni doki nélkül is.
Az állatorvosom oltja veszettségi oltásnál õket külsõ-belsõ élõsködõ ellen. Másfél hónapig hatásos. Amúgy negyed évente szoktuk õket féregteleníteni tablettával, csak veszettséginél kapnak oltás formájában féreghajtót.

S. O. S. Hány éves korában ellhet először egy kutya? (törpeuszkár) Lehet valami baja, ha 1, 5 évesen ellik? A kutyák mennyi időközönként tüzelnek?

És baj, ha a kan kutya relytett heréj??

Legjobb válasz: Ne elljen 1.5 évesen!!! Várd meg, míg nem lesz 3 éves!!!!! Én is szeretnék az enyémnek majd kölyköket, de még csak 2 éves. Baj, ha relytett heréjû! Keress másik kant, mert csak 3 évesen lehet a kutyádnak kölyke!!! Amúgy fél évenként tüzelnek a szukák!

Ne elljen 1.5 évesen!!! Várd meg, míg nem lesz 3 éves!!!!! Én is szeretnék az enyémnek majd kölyköket, de még csak 2 éves. Baj, ha relytett heréjû! Keress másik kant, mert csak 3 évesen lehet a kutyádnak kölyke!!! Amúgy fél évenként tüzelnek a szukák!
Milyénk is 1, 5 évesen ellett elõször (német dog) és ez volt a legsikerültebb alma, gyönyörû 6 kiskutya. Amúgy a kutyák félévente tüzelnek (miénk nyár elején és õsz végén), de ha nem lesz megtermékenyítés, akkor többször is.
Nagy baj, igen. Tenyésztésbõl kizáró ok. Elõször ilyen alapdolgokat meg kellene tanulni, utána elgondolkodni, hogy kell-e kiskutya. És nem ártana egy helyesírási szótárat is beszerezni.
Egy kutya 2 éves korától ellethetõ elõször, addigra lesz testileg és mentálisan is felnõtt. 1, 5 évesen még túl fiatal, mintha tinédzser korban ellene. Tönkreteszi fizikailag, és az épp hogy kifejlõdött csontozattól elvonják a kölykök a kalciumot. A rejtett heréjû kanok általában nemzõképtelenek (fõleg ha mindkettõ golyó bent van), mert a spermák magas hõ hatására elhalnak. Ha egy golyó kint van, talán lehet esélye kölyöknek, de a rejtet heréjûség öröklõdik, a leendõ gazdiknak a kanoknál szintén meg kell szenvedni vele (ivartalanítás, plusz pénz, nehogy elrákosodjon a hasüregben lévõ golyó). Szóval nem ajánlanám, inkább keress másik kant, és várd ki a 2 évet. Én is a szaporítás ellen vagyok, de megpróbáltam korrekt választ adni arra a kérdésre, amit a kérdezõ feltett.
NE SZAPORÍTS! Fõleg ne egy fiatal kutyát fedeztess egy hibás, selejt kannal! Bõven van elég uszkár is, aki gazdira vár, nem kell növelni a számukat.
Rejtett heréjû kutyával nem szabad tenyészteni, örökítheti és hererákosak lesznek a fiú kiskutyák. Nem hinném hogy ezt akarod.
Egy kutya másfél évesen már szülhet, de általába azt szokták írni a "nagyok" hogy a második tüzelésénél bepároztatható. Nem tudom, hogy ki találta azt ki hogy csak 3 évesen szülhet, de ez hülyeség, bocsánat elsõ válaszadó.:( Bárhol olvasol a neten, mindenhol a második tüzelést írják. Egy kutya 4-6-8 havonta tüzel, általába a 6 hónap jön be. A rejtett heréjüségrõl nem tudok véleményt írni, hál'istennek még nem találkoztam ilyennel. Szerintem ha a fiúcska bírja, és nemzõ képes, akkor miért lenne baj hogy rejtett heréjü.... De ez meg már csak a józanész véleményem.
Sõt az is lehet hogy a kan steril...
Ennyi idõsen fiatal az elléshez. És baj ha relytett heréjû. Örökíti és a kankutya is beteg lehet tõle. Nem kéne szaporítani mikor még ennyit sem tudsz a kutyáról hogy mennyi idõnként tüzel!
3. válaszoló: azért 3 évesen szokott a kutya elleni, mert akkor már elég érett hozzá. Egyébként ez igaz, tenyésztõk véleménye, eddig 10 kennel mondta, hogy így van. ( Az én kutyum is airedale kennelbõl van, az egyik legnépszerûbb Sirius kennelbõl, ottv is azt mondták...)

Milyen időközönként van rajta a kutyákon a párzási időszak?

pl. ha ma észrevettem, hogy rajta van a szuka kutyámon, akkor mikor lesz megint?

Legjobb válasz: ha ma el kezdett tüzelni akkor az átlagosan 2 hétig tüzel és majd a jövõ héten figyelj oda rá mert akkor ha össze kerül egy kannal akkor lehet nem kívánt kiskutya. legközelebb majd csak jövõ tavasszal fog tüzelni. Egy évben 2x szoktak álltalában õsszel és tavasszl. De milyen fajta a kutyád mert van egy fajta amelyikícsak õsszel 1 évben 1x.

ha ma el kezdett tüzelni akkor az átlagosan 2 hétig tüzel és majd a jövõ héten figyelj oda rá mert akkor ha össze kerül egy kannal akkor lehet nem kívánt kiskutya. legközelebb majd csak jövõ tavasszal fog tüzelni. Egy évben 2x szoktak álltalában õsszel és tavasszl. De milyen fajta a kutyád mert van egy fajta amelyikícsak õsszel 1 évben 1x.
A kérdező hozzászólása: Huskym van, és nagyon szépen köszönöm a válaszod. megy a zöld kéz.:) egyébként én már most is nagyon figyelek rá, szóval nem hinném, hogy lesz probléma, de akkor még jobban fogok.:)
Az a két hét igazából 3. Annyit megtehetsz, hogy veszel Deofill tablettát és az elõírás szerint adod neki. Kevésbé lesz vonzó illata a kanoknak. Persze, teljesen nem fogja eltüntetni a tüzelés szagát.

Milyen időközönként adhatok a kutyámnak csontot?

marha lábszárcsontot

Legjobb válasz: Ha nem megy a hasa tõle akkor havonta egyszer.Nagyon koptatja a fogát és 6 évesen már nem lesz mível rágnia ha túl soakt kap.A kutya nem csont evõ :)

Ha nem megy a hasa tõle akkor havonta egyszer.Nagyon koptatja a fogát és 6 évesen már nem lesz mível rágnia ha túl soakt kap.A kutya nem csont evõ :)
A kérdező hozzászólása: és te milyen idõközönként? havonta?
szia! Én nem adtam a kutyámnak csontot, amíg le nem cseszett az állatorvos érte. Azóta kap. Most 15 hónapos, és mudi.
sertés lapockát és csontot kapnak, de a nagy kutyám hamar elintézi, max fél óra még a marha lábszár is
Azok a csontok, amiket nem tud a kutya elrágni, károsak a fogaira. A velõs csontra is igaz ez pl. A marha forgóit ketté vágatva lehet adni havonta talán, mert a szálas belsõ résszel nagyon jól megtisztulnak a fogai. Mivel elfogyasztja, nem lehet sûrûn adni, mert szorulást okozhat a túl sok csontos anyag.
CSak azok mondják, hogy jót tesz akik még nem jártak a rendelõben 5 éves full lekopott fogsorú kutyával.... Egyébként a kutya ragadozó..szép is lenne ha rágnia kellene!!x) Nem növényevõ...nem véletlenûl nyeli le egyben a nagyobb falatokat.Persez mindenki azt csiná la kutyájával amit akar.De akkorse csontevõk.Egy falkában se csontot esznek hanem húst...max a legbénább egyednek nem jút más. A foga meg nem attól lesz erõs, hogy lekoptatja egy marhalábszárral :D Belûlrõl kell erõsíteni nem kívûlrõl. Ha a csonton múlna akkor már jópár munkakutyának kihulott volna a foga és nem tudna a csibészen lógni:D Aki nem hiszi kérdezze meg állatorvosát ^^
Szerintem havi 1 lábszárcsont elég neki , és nem hogy rosszat tesz kimondottan jó a kutya fogának.Idõsebb kutyáknak viszon nem érdemes adni , mert nekik már nem olyan erõs a gyomorsavjuk és könnyen szorulásuk lehet tõle.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat : ) és utolsó, te mennyi ideig hagyod náluk? vagy 1 nap alatt meg is eszik?
utolsó vagyok és nagyon jó a rengeteg foszfor miatt nekik .
Én minden héten adok a kutyáimnak csontot, és igenis azért van a foguk, hogy rágjanak vele és edzzék, erõsítsék és nem pedig azért, hogy kínjukban a kanapét rágják szét.
szia! Az enyém minden héten kap, de keveset. Szóval nem lesz fehér a kakija.

Naponta hányszor, és milyen időközönként (hány órakor) viszitek le a kutyát sétálni?

Légyszi fajtát is írjatok csak a mozgásigény végett.

Legjobb válasz: Pont te mondod ezt, aki nem jár ki vele, csak kiengedi az udvarra? Hehehehehe....

Pont te mondod ezt, aki nem jár ki vele, csak kiengedi az udvarra? Hehehehehe....
Alexandra! Azért a bullmasztiff elég egy zömök kutya..bár nem olyan izmos mint egy staffordshire, szerintem egy masztiffnak is kellene egy egy kiadósabb mozgás, futás, játszadozás..
staffordshire...kenelbe van, még kicsi..fél éves..napi többször van kint az udvaron... másik 2 kutya hátsó kertbn szabadon... Neked milyen kutyud van?
Törpe pincser. Hétköznap: reggel másfél óra, este 1 óra, lefekvés elõtt még fél óra. Hetente-kéthetente 20-30 km erdõben, illetve hétvégéken 2-3 órás séták.
Este fél héttõl kilencig sétálunk, napközben udvaron vannak. Egy golden retriever és egy collie átlagos mozgásigénnyel. Délután szoktunk engedelmességi gyakorlatokat, trükköket gyakorolni illetve a collieval most kezdtünk el agility edzésekre járni.
hétköznap: reggel 7 körül 15 perc. utána anyukámnál van, õ nap közben kétszer leengedi a másik kutyával 10 percre(ugyanolyan fajta). Este fél 9 körül megint 20 perc Hétvégén hosszabb séták vannak, illetve 3, nem 2. Tibeti spániel (magyaroknak pincsi) Egyébként kis kutya létére nagy a mozgás igénye, 1-2 órát simán sétálna, de nem mindig van rá idõ :( nyáron viszont jobb, mert a jó idõ miatt hosszabb séták lehetnek. De télen vigyázni kell, mert könnyen megfázhat, bár nagy a bundája, nyáron meg a turcsi orra miatt túlhevül :) viszont imád futkosni :)
Francia bulldog. Reggel 9-10 fele, ahogy sikerül észhez térnem 1 órás séta, ha találkozunk közben más kutyással akkor egy kis játék. Akkor ez kitolódik másfél órára. Délután játék, tanulás. Este, ha nincs nagyon hideg akkor még egy fél-háromnegyed órás séta. Vagy pedig frizbizés. Hétvégén, ha nem egyedül megyek akkor sétálunk akár 2-3 órát is. Vasárnaponként pedig kutyaiskolába járunk!
Reggel 6kor 45 perc séta/engedelmességi/gyakorlás/játék 2 körül (tesóm) 15 perc Este 6 körül 1-2 óra séta/engedelmességi/gyakorlás/játék Nyáron az esti program általában vagy frizbizés vagy úsztatás (vagy inkább csak tanulása még :D ) Keverék kutyám van, ha kéne mondanom fajtákat akkor labrador, agár, vizsla kb, másfél éves.
* nem 3, hanem 2 hete volt ivartalanítva...
Én járok vele kutyaoviba és kutyás társaságba is. Ha fel lenne pörögve a kutya, hidd el, észrevenném. Ahogy beérünk a lakásba tök nyugodtan elfekszik, otthon még tanulunk is egyébként. Az utóbbi idõ amúgy az elmúlt 3 hetet jelenti, mivel 3 hete volt ivartalanítva ill. most beteg is volt... Amúgy az, hogy mekkora egy kutya, az nem minden. Pl. a házunkban lakó yorkinak sokkal nagyobb a mozgásigénye, mint az enyémnek és egy staffinak is, mivel terrierekrõl van szó.
nagytestû keverék ( 40kg ). 04, 30 ( hajnalban ) 10 perc heti 4 nap délelõtti séta 9-és 12 között átlag : 1 óra 15, 00 10 perc 16, 00-18, 00 séta , futtatás , játék ( esetleg erdei séta ) 20, 30 10 perc ( minimum heti 30-40 km futtatás bicaj mellett , persze heti 1-2 X kutyasuli ) 2 ember között megosztva, de napi minimum 2 óra foglalkozás.
Pont te mondod ezt, aki nem jár ki vele, csak kiengedi az udvara? Hehehehehe....
Bullmasztiff, 7 hónapos. 7 óra fele kb. 10 perc. 12 h fele (anyósék) 10-15 perc. 17 h fele 10 perc. 18-19h fele séta fél-1 óra, mostanában inkább fél óra. 21h fele 5 perc. Neki nagyon kevés a mozgásigénye.
keverék (de sprintel mint egy agár) idõjárástól függ. utoljára 22 óra környékén viszem le, az elsõ séta 9 környékén van, illetve leszoktam még vinni 15 óra környékén egy rohangálós sétára. (ha esik akkor nincs rohangálás) de ha nincs ilyen hideg (rövidszörû) és süt a nap akkor átlagban még kétszer szoktam levinni ezeken kivül egy nagy sétára. (a szép idõ véget)
8-9 között fél óra (pisi/kaki séta) 15-16 között valamikor 1 óra séta, rövid kocogás 21-22 óra között 15-30 perc pisi/séta Husky

Mennyi időközönként ajánlott a kutyáknak féregtelenitő tablettát adni?

Június közepén kapott a kutyám és egy ideje észrevettem, hogy néha húzza a seggét a földön. Szerintetek már adhatok neki?

Legjobb válasz: igen , fél évente lehet adni

igen , fél évente lehet adni
én 3havonta szoktam, de gyerek mellett 2havonta ajánlott!
Én 3 havonta adom. Úgy tudom, így ajánlják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segitséget, akkor épp jókor kérdeztem, mert most van fél éve. Adok is neki:)

A kutyák milyen időközönként tüzelnek?

Palota pincsimnek most múlt el, ez volt neki az els?. Mikorra várható a következ??

Legjobb válasz: öszre. kétszer egy évben.

öszre. kétszer egy évben.
Igen, kétszer. Általában õsz-tél, és tavasz-nyár.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!
Általában tényleg kétszer, de elég sokszor elõfordul, hogy a fiatal állatok negyedévre újra betüzelnek. A most 2 éves szukámmal én is így jártam, 7 hónaposan tüzelt elõször, azt hittem, most fél évig nyugi lesz. Aztán 3 hónap múlva megint elkezdte, ezért 10 hónaposan ivartalanítva lett.
Szia! A mienk is félévente, tavasszal és õsszel.

Lány kutya milyen időközönként vérzik? Ez nála a mestruáció vagy a tüzelés?

Bocsi,ha érthetetlen a kérdés,most van el?ször saját kutyám és még nem tudok ilyen dolgokat.Másfél éves a kutyám és 3 hete volt,hogy vérzett-el?ször.De ma észrevettem,hogy megint vérzik.Ez akkor most mi?

Legjobb válasz: A szuka kutyák általában kétszer egy évben ivarzanak, leginkább kora tavasszal és õsszel. Amit 3 hete láttál, az uyanaz az ivarzás, ami még mindig tart nála, de valószínû, hogy napokon belül elmúlik. Egy-egy ilyen 3-4 hétig is tarthat náluk. A jó hír viszont, hogy utána szeptember-októberig nem kell ilyesmivel foglalkoznod. Ha mégsem múlik a vérzés, akkor más gond lehet, keress fel egy állatorvost. Minden jót!

A szuka kutyák általában kétszer egy évben ivarzanak, leginkább kora tavasszal és õsszel. Amit 3 hete láttál, az uyanaz az ivarzás, ami még mindig tart nála, de valószínû, hogy napokon belül elmúlik. Egy-egy ilyen 3-4 hétig is tarthat náluk. A jó hír viszont, hogy utána szeptember-októberig nem kell ilyesmivel foglalkoznod. Ha mégsem múlik a vérzés, akkor más gond lehet, keress fel egy állatorvost. Minden jót!
Arra figyelj nagyon hogy a kislány kutyusok a tüzelés második hetében engedik magukat.akkor ne engedd kan kutya közelébe?
Jól értem? 1, 5 éves a kutyád és most tüzelt elõször? Szerintem vidd el orvoshoz, mert általában a kutyák elsõ tüzelése - termettõl függõen - 4 és 8 hónapos kor között szokott bekövetkezni! Én a helyedben felkeresnék egy dokit! Írj, priviben ha van kedved!
már bocsi de egy kutya 1. tüzelése 6-9 hónaposan zajlódik le . viszont vannak olyan ritka kutya fajták amelyek 1 évben csak 1-szer tüzelnek azok lehet hogy késõbb kezdik meg elsõ tüzelésüket, nem tudom azok annyira nem értek.
Ha 2 éves kora elõtt tüzel, akkor nem kell vinned orvoshoz. Én ezt olvastam.

Befogadtam egy 2 éves tacskót aki mindig kertben tartózkodott, és most "bérházi kutya lett". Naponta hányszor és milyen időközönként célszeri levinni hogy a dolgát elvégezze, mert ezzel problémák vannak?

Nem végzi el a dolgát a lakásban, ha leviszem mindig pisil többször is, de a nagydolgát már két napja nem végezte el már két napja, pedig rendesen eszik. A hámot, a liftezést már megszokta, de nem akarja a lakást elhagyni és ijedős lett.

Legjobb válasz: a kutyafajták lételeme a vándorlás, séta nem csak azért szükséges, h ne bent végezze a dolgát, fõleg igaz ez egy vadászkutyára...szóval egyrészt egy szakértõ aki jártas rehabilitációban, ismeri a kutyaák ösztöneit viselkedését és házhoz megy -még mielõtt teljesen tönkre teszitek pszichésen a kutyát! másrészt teljeskörû állatorvosi vizsgálat a székrekedés nem játék!

a kutyafajták lételeme a vándorlás, séta nem csak azért szükséges, h ne bent végezze a dolgát, fõleg igaz ez egy vadászkutyára...szóval egyrészt egy szakértõ aki jártas rehabilitációban, ismeri a kutyaák ösztöneit viselkedését és házhoz megy -még mielõtt teljesen tönkre teszitek pszichésen a kutyát! másrészt teljeskörû állatorvosi vizsgálat a székrekedés nem játék!
A székrekedéshez nem értek, de az biztos hogy gond van és kezelni kell, én állatorvoshoz vinném. Az egyik kutyánknak bélelzáródása volt, eleinte hasonló tünetek kísérték, komoly mûtétje volt és nagyon-nagyon kellett vigyázni rá, hogy mit eszik. Igaz õ konkrétan mindent megevett. Nem értem, hogy miért kellene ennek a kutyának rehabilitációs szakember. Ha te magad szakértõ vagy a témában szívesen várunk, ugyanis nekünk van rehabilitációra szoruló kutyánk. Minél többször és minél hosszabb idõre tudod levinni, annál jobb, de legalább naponta háromszor: reggel, délután mikor hazaérsz a munkából/suliból és este. A kiadós mozgás a bélmozgást is serkenti.

Milyen időközönként fürdessem a bichon havanese kutyámat?

milyen samponnal fürdessem és milyen id?közönként ???

Legjobb válasz: én 3-4 hetente szoktam fürdetni, illetve nyáron kicsit sûrûbben... igazából ha nagyon vakarózik akk mindig megfürdetem... és ez olyan 3-4 hetente van, illetve nyáron sûrûbben...

Én is ajánlanám a wu 2 NARANCSÁSÁRGÁT, ami száraz hajra van, de ez itt egyeseknek nem tetszik. Több kozmetikában is ezt használnak, évek óta, beválik. A fürdetésnél lényeg, h elõtte ALAPOSAN fésüld ki a bundját a tövétõl, és mosás közben ne dörzsöld, csak egy irányba (fejtõl farok felé) simogasd a bundát, kicsit erõteljesebben. Kétszer mosd és mindig figyelj rá, h nagyon alaposan kiöblítsd a sampont. Törlésnél szintén ne dörzsöld, csak itasd fel róla a vizet, esetleg kicsit nyomkodd ki. Szárításnál szintén használj fésût (tükrös kefét).
én 3-4 hetente szoktam fürdetni, illetve nyáron kicsit sûrûbben... igazából ha nagyon vakarózik akk mindig megfürdetem... és ez olyan 3-4 hetente van, illetve nyáron sûrûbben...
Miért aki lepontozott az soha nem fürdeti a kutyáját?
Havonta, és jó minõségû samponnal. Nem kell egybõl a zannihoz rohanni, a gatyádat is otthagyod. Vannak más, ugyanolyan minõségû samponok is, csak nem csillagászati áron. Ha poros, azt simán ki lehet szedni fésüvel is, nem kell egybõl fürdetni. Esetenként, ha hûteni akarod, akkor érdemes a lábacskáit és a haha alját bevizezni, sima vízzel. Sokan ajánlják a sima vizes fürdetést, h az akár minden nap mehet, de én nem ajánlanám, figyelembe véve, h magyarországon a csapból milyen klóros és kemény víz folyik. Úgy kiszárítja a bõrt, hogy csak na.
Akkor sem szeretem a zanni-t, drága. Kiállítási kutyáknál megértem, hogy szuperbiztosra akarnak menni, de szerintem egy hobbikutyánál az olcsóbb, de gyakorlatilag ugyanolyan hatásó sampon is jó. Semmi csodálnivalót nem találtam még a zanni-s cuccokban. Nem leszólom õket, egy magánvélemény. A bõrbeteg kutya meg hogy jön ide? Egy bõrbeteg kutyára én is azt adnám, amit a doki mond és nem azt, amit egy boltos. Az 5:1 arányú higítás meg erõs túlzás, akárhány sampont próbáltam az elõírt higítással, mind túlzott volt, nem habzott, nem tisztított rendesen. Ha azt látom h 5:1-hez, akkor max 4:1-hez a valós higítási mutató. Van olyan sampon is, ami 50:1-hez kell higítani, olyan is lett, mint a víz.
Attól függ, hogy mennyire "kutya". Rohangászós, hempergõs, vagy amolyan komótos sétabajnok:) Ha jól tudom a bichonok sem hullatják a szõrüket, mindennap ki kell fésülni, és ha az elõbbi akkor kb. 10 naponta fürdetni. Mert egyrészt pici és nem hosszúlábú nagykutya, a por és piszok ráragad amit nem tudsz kifésülni, a szõre nem túlélõ és idõjárásálló "kivitel". Másrészt pedig mi az egészségesebb? Koszos bõrrel kivárni, hogy 4-6 hét múlva fürödhessen mert tönkremegy a bõre? Viszont a sûrû fürdetést nagyon nem mindegy, hogy mivel teszed. Figyelmedbe ajánlom a http://www.zanni.hu. oldalt ott kézséggel segítenek kiválasztani a kutyádnak megfelelõ, jó minõségû sampont.
Ma érkezik a kis havanese-ünk, kaja, fésû, kefe megvan, de sampont még nem vettem neki. Tippek? (Bár a tenyésztõ tegnap elvileg megfürdette nekem, de elõbb-utóbb nekem is kelleni fog.) Esetleg videó link, hogyan kell fürdetni? Vagy csináljam úgy ahogy hajat mosok?
1, 5-2 havonta fürdetjük a havanese-ünket.. mi WU2-vel fürdetjük (a száraz hajra valóval) ismink ajánlotta, így mi is kipróbáltuk és jó, jól tisztít és a kutya nem vakarózik tõle :)
Hát ha nem bertnáthegyije van mint mondta havanese, annál azért nem mondanám hogy drága egy 300 ml sampon 1950.- ft. amit 5:1 arányban kell higítani. Tudod az én kutyámnak bõrproblémája volt. közel egy évig pancsoltam vele mindenféle orvos által felírt gyógysamponnal, ami 3-4 ezer forint volt! Tele istentudja milyen adalékokkal....errõl ennyit
Van direkt annak a fajtának, és én akkor szoktam füröszteni, ha már nagyon piszkos, vagy büdös.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!