Találatok a következő kifejezésre: A kutyák fehérben látnak (6 db)

Ugye igaz hogy a kutyak ertenek minket es ha valaki depis a kutya erzi, es igaz hogy a kutyak feher-feketen latnak?

Legjobb válasz: Szia :D igen megérzik ahogy a rossz idõt is és ha valaki a halálán van azt is... :// Nem tudom hogy látja-e a színeket de azt tudom hogy a mi kutyánk Fél a fekete dolgoktól és imádja a rózsaszínt a zöldet nem szereti.... szóval én nem hiszem hogy csak fekete és fehér lenne a látószíne :D

Szia :D igen megérzik ahogy a rossz idõt is és ha valaki a halálán van azt is... :// Nem tudom hogy látja-e a színeket de azt tudom hogy a mi kutyánk Fél a fekete dolgoktól és imádja a rózsaszínt a zöldet nem szereti.... szóval én nem hiszem hogy csak fekete és fehér lenne a látószíne :D
azt nem tudom, hogy a depit érzik-e és hogy milyenben látnak, de a feszültséget, az idegességet és a félelmet érzékelik. legalábbis én ezt vettem észre a saját kutyáimon.
Ha nem is a depressziót de az ember hangulaváltozásait megérzik.A kutatók kimutatták, hogy a kutyák szemében kétféle csapsejt található, tehát látásuk dikromatikus (azaz kétszínlátók). A kutyák két csapsejtje a 429 nanométeres és az 555 nanométeres hullámhosszra azaz a kékes és a sárgás színekre a legérzékenyebb. Különbözõ vizsgálatokból az derült ki, hogy a kutyák ugyanúgy látnak, mint az emberi piros-zöld színvakok, vagyis a kutyák világa sárga, kék és szürke színekbõl áll.
Hogy kicsit érthetõbb legyen: az ember színlátása három alapszínbõl tevõdik össze, ezekbõl keveredik minden más szín. A kutyák esetében az egyik színösszetevõ hiányzik, cserébe viszont jóval több pálcika sejtjük van, ami gyenge fényviszonyok mellet használatos és ezért sokkal jobban látnak sötétben, mint mi. Természtesen a pálcikákkal sötétben ugyan úgy nem látnak színeket õk se, mint ahogy az ember se.
így már értem, miért a kék labdák a kedvencei :D
Én ezért szoktam sárga játékot venni, mert azt én is jobban látom este:) Egyébként a kutyák elsõ sorban testbeszéddel kommunikálnak. Aha valaki szomorú, azt még te is észreveszed ha csak nem szuper színész, a kutyák pláne.

A kutyák tényleg fekete fehérben látnak? Vagy ők is ugyanúgy mint mi emberek? Jól látnak?

Legjobb válasz: A kutyák szemében más arányban találhatók azok a bizonyos csapocskák és pálcikák mint a miénkben. A csapocskák a színlátásért felelösek, viszont csak jó fényviszonyok mellett müködnek. A pálcikák kevés fényben is képesek képet adni, viszont a színeket nem érzékelik. Az ember szemében meglehetösen nagyszámú csapocska és elég kevés pálcika található. Emiatt sokféle színárnyalatot látunk nappal, éjjel viszont szinte semmit. A kutyáknál ez fordítva van, ök sok pálcikával, de kevés csappal bírnak, így szürkületkor is tudnak vadászni, viszont a színeket rosszul látják.

A kutyák szemében más arányban találhatók azok a bizonyos csapocskák és pálcikák mint a miénkben. A csapocskák a színlátásért felelösek, viszont csak jó fényviszonyok mellett müködnek. A pálcikák kevés fényben is képesek képet adni, viszont a színeket nem érzékelik. Az ember szemében meglehetösen nagyszámú csapocska és elég kevés pálcika található. Emiatt sokféle színárnyalatot látunk nappal, éjjel viszont szinte semmit. A kutyáknál ez fordítva van, ök sok pálcikával, de kevés csappal bírnak, így szürkületkor is tudnak vadászni, viszont a színeket rosszul látják.
A kérdező hozzászólása: :) köszi a válaszokat:)
Egyetemi kutyafélék evolúciója óráról van az infóm: A sárga és kék színárnyalatokat tudják megkülönböztetni, a fekete/fehér/szürke árnyalatokat is, de a zöldet és vöröset nem látják, mert hiányoznak azok a sejtek a szemükbõl (az ideghártyáról) amik a zöldet és vöröset érzékelik. A köv. tartományban látnak: (fény hullámhossz értékek) 430-475nm:" kék (telített szín), 475-485nm: szintelen/szürke, 500-620nm: sárga (telített szín), Nem képes megkülönböztetni:Zöld Sárgászöld Sárga Narancs Vörös "
Én úgy tudom, hogy bizonyos szineket látnak. Igazából biztos h nem tökéletes a látásuk, hiszen a hallás és a szaglás a fõ érzékterületük, az fejlõdött ki jobban náluk. Én még azt is elképzelhetõnek tartom, hogy pl. az agaraknak jobb lehet a szinlátásuk mint monjuk a kopóknak, mivel az agarak a szemükkel vadásztak. Hát erre a kérdésre igazából csak a kutya tud válaszolni:)
ugyanazat akartam irni, amit az elsõ válaszoló, tehát azt mondják, hogy az agarak szeme a legjobb a kutyafajták között... és azt is olvastam, hogy minnél hosszab a pofájuk, annál jobban látnak (ezzel most gondolok pl.a palotapincsi pofikája benyomott, és nem is lát olyna jól)
Csak hogy tisztázzuk, a kutyák tényleg nem látnak minden színt, de ennek nem az a következménye hogy rosszabbul látnak, mint mi emberek, sõt sokkal jobban mert nem zavarja õket össze a sok szín távolabbra is sokkal jobban látnak, mint az embereknél is a színvakok sokkal jobban látnak. ennyi
A színeket nem látják, de nincs is rá szükségük...õk nem akarnak megnézni pl. egy képet. Bár ez valahol érdekes, mert az én kutyám a piros plüssjátékát nagyon szereti, rajong érte. Az egyéb színû viszont nem kelti fel annyira az érdeklõdését. Nekik a fõ érzékszervük a fül és az orr.
Szerintem inkább sperma mint pisi...
Nem lehet, hogy bekapja és rágicsálja azt a részt (mint valami plüss játékot), és ettõl kitisztul?
A kérdező hozzászólása: köszi hogy írtatok. Nem tudom..., de eléggé megijedtem, mert állandóan gond van vele... Meg amitõl még nagyon félek az az, hogy a leendõ kutyánk, aki remélhetõleg hamarosan itt lesz, eltanulja tõle ezt az odapisilõs dolgot, ha az az. Lehet, hogy ez idióta gondolat, de nagyon félek ettõl.... Lány kutya egyébként.
A vizelet inkább sárgásra színez.
nem jön váladék a pérájából?


Igaz.
Ja az más. :) Na azt üldözheti. Amúgy megtaláltam a cikket is, amit kerestem http://kuttya-web.gportal.hu/gindex.php?pg=26064775 Nagyjából jól is emlékeztem, csak itt leírják a pálcikákat is, meg a csapokat is pontosan. Én ehhez már nem értek. :D
Inkább megjegyezte, melyik "kör világításánál" mehet.
Az enyém egészen biztosan meg tudta mondani, mikor vált zöldre a lámpa és mehetünk át.
A pirosat, és a zöldet azt nem tudja megkülönböztetni, ebben biztos vagyok, mert én is kérdeztem errõl az állatorvosomat, de pontosan csak ennyi ragadt meg. A lényeg pedig az volt, hogy kevesebb színt látnak, mint mi, és vannak színek, melyeket egyformának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A pirosat nem is látják :S mondjuk nincs rá szükségü szerintem, mondjuk a vér piros-fekete, Akkor Õk ilyen barnás sárgát látnak helyette.
nem látnak annyi színt mint az emberek.. szal nem teljesen fekete fehérben
nem a kutyák is látnak színeket valahogy így: http://4.bp.blogspot.com/_4vn24YA-Rc4/Sm6vMiup3fI/AAAAAAAAA8..
Biztosan mert az enyém szeret labdázni, de egy neonszínûtõl messzirõl fél ha meglátja pedig csak a színében más a többi labdától.
Nemis!!! :) ))) A futó zöld emberkét akarja elkapni:) )

A kutyák fekete fehérben látnak?

Legjobb válasz: Szeretnék smst küldeni

Szeretnék smst küldeni
én úgy tudom igen.
Errõl a kérdésre nemsokan tudják a választ én véleményem szerint meny a kutyád elé gugulj le hozzá, és nézd a szemit, és te eltudodd d9nteni a választ, én próbáltam és hatott... :)
Egyetemi kutyafélék evolúciója óráról van az infóm: A sárga és kék színárnyalatokat tudják megkülönböztetni, a fekete/fehér/szürke árnyalatokat is, de a zöldet és vöröset nem látják, mert hiányoznak azok a sejtek a szemükbõl (az ideghártyáról) amik a zöldet és vöröset érzékelik. A köv. tartományban látnak: (fény hullámhossz értékek) 430-475nm:" kék (telített szín), 475-485nm: szintelen/szürke, 500-620nm: sárga (telített szín), Nem képes megkülönböztetni:Zöld Sárgászöld Sárga Narancs Vörös "
A sok okostojásnak csak olyan dologhoz kéne hozzászólnia amihez ért is, ha egyáltalán van olyan dolog. A kutyák ugyanúgy látnak szineket, kicsit elmosódottabban ugyan de látnak szineket és képesek azokat megkülönböztetni is egymástól. Rendelkeznek szinlátással csak nem ismerik azok jelentõsségét..
a kutyak szinesben latjak a vilagot, csak nem tudjak megkulonboztetni egymastol a szineket
100% hogy fekete fehérben látnak.
Szia! Hallottam hogy fekete-fehérben, de már azt is hogy vörös-kékben látnak. Ezt szertintem biztosan nem tudhatjuk... Egy kutyát kéne megkérdezni errõl.:P :D
A kutyák színesben látnak, a cicák is. A szemük is világít a sötétben.
nem...olvastam a National Geographic-en (ami szerintem eleg megbizhato forras) hogy a kutyak ugyanolyan szinskalaban latjak a vilagot, mint mi, csak sokkal halvanyabban..
Én azt olvastam a minap, hogy nem fekete-fehérben látnak, csak nem látnsk olyan élesen színeket, mint mi, emberek. Azt írta az a könyv, hogy úgy látnak, mint mi félhomályban. Amúgy pár napja figyelem és mondjuk lehet, hogy nem véletlen, hogy a kutyusok játékai mindig vmi élénk színû anyagból készülnek...! Az én véleményem viszont az, hogy lehet, hogy ez egy olyan dolog, amire az életben nem tudunk biztos választ kapni.
Több tanulmány bizonyította, hogy a kutyák és macskák egyaránt fekete-fehérben látnak.
Én úgy tanultam, hogy világos zöldben látnak mindent :)
úristen, szegény bobek... XD
Mennyi az a por? Mikor jelentkezett? Vedlik-e a madár? Írj még, ez kevés a válaszhoz.
A kérdező hozzászólása: Nem sok de van bõven a kalitkában, nem régota van nálam a madár ugyhogy nemtom miota csinálja ezt! Egy két kissebb toll van még mellette! Nem vedlik sztem! Eszik is rendesen!Amugy az normális ha non hangosan csipog? Nem sokáig, néha néha! De általában halkan szokott!
A tollaknak van némi természetes 'pora', de ez nem szokott annyi lenni, hogy látsszon, rághat valamit (fa, mûanyag) intenzíven, fõleg ha nincs régóta nálad (menne vissza az ismerõs környezetbe, csinálná a kijáratot), jelentõsebb mennyiségõ por keletkezhet még az evése következtében (a szétrágott magvak 'megszökõ' lisztje)... Tehát sok oka lehet, ha nem szomorkodik, soványodik, gubbaszt akkor szinte biztosan nem betegség. Váratlan, hangos: "csirup' a párjának vagy a volt környezete élõlényeinek, stb hallatott hívóhang, van még ezen kívül egy nehezen visszaadható, általában élénk mozgással párosuló hosszabb rikácsolásszerû hang, szabadon élõ madaraknál ez apró röpködéssel jár. Ez utóbbi emésztés, bóbiskolás, alvás után jellemzõ, sokszor a nyújtózkodást követi. Amolyan 'reggeli torna' (csak hangos)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!