Találatok a következő kifejezésre: A kutyák fehérben (83 db)

Bemuszklisodna.
Kib*szott izmos lenne.
Bepúzna.
albinó pasivá változna és azt mondogatná hogy im awesome kesesesese :)

Mitől lesz a kutya széklete fehér?

Több helyen látni fehér kutyagumit és nem értem, hogy mit?l lesz fehér szín?. Valakinek valamit tipp? :)

Legjobb válasz: 13:49-es: Én írtam,hogy vagy a csont vagy az amit Te írtál. És a csontól is lehet száraz,mert az egyik kutya mamáméknál szinte csonton él és õ fehéret szokott [email protected] vagy fél nap után fehér lesz--> a kutyát most viszik el mamámékhoz ahol normálisan lesz etetve. Neked is igazad van,de azoknak is igazuk van akik azt írták,hogy a csont miatt.Ja és Én a hasznos válaszra pontoztalak téged ;)

13:49-es: Én írtam, hogy vagy a csont vagy az amit Te írtál. És a csontól is lehet száraz, mert az egyik kutya mamáméknál szinte csonton él és õ fehéret szokott [email protected] vagy fél nap után fehér lesz--> a kutyát most viszik el mamámékhoz ahol normálisan lesz etetve. Neked is igazad van, de azoknak is igazuk van akik azt írták, hogy a csont miatt.Ja és Én a hasznos válaszra pontoztalak téged ;)
Vagy a csont vagy az, hogy ott van már 1 hete
Attól, ha az étrendje túl sok csontot tartalmaz. Neadjisten szinte csonton is él szerencsétlen állat...
Igen, én is akkor vettem észre ha csontot evett.
A tul sok csonttol.
Komolyan.. az egyetlen olyan embert szavaztátok le, aki normális dolgot írt! Nem a csonttól lesz fehér.. istenem.. Tényleg attól, ahogy szárad ki. Figyeld csak meg, ha több hétig ott hagyod a kutyádét az udvaron az is fehér lesz.
Ha már ott van pár hete és szárad.
Szerintem a kutyának nem kell adni csontot, mert megakadhat, emésztési problémákat okoz. Ha nem szükséges inkább ne adjunk csontot kutyának.
A kérdező hozzászólása: Tehát ezek szerint a parkokban lévõ fehér kutyagumi az a sok csonttól van? Eredetileg én olyasmire gondoltam, hogy a "tápanyag"-ot a föld felszívja/kiszívja és kifehéredik. De akkro tévedtem. :)

Tényleg káros a magas fehérje a kutyáknak?

Az Orijen 42-44%-os fehérjetartalma sok?

Legjobb válasz: Nem sok. Manapság a probléma az, hogy egyre több kutyának van fehérjeallergiája. Ez azonban nem a hústól alakul ki, hanem a sok növényi fehérje (pl szójatartalmú tápszerek) allergizálja a szervezetet, míg az már az állati fehérjére is allergiával reagál. Tehát a legveszélyesebb a nagy NÖVÉNYI fehérjetartalmú táp. (Ebbõl ered a tévhit, hogy nem jó a fehérje)

Nem sok. Manapság a probléma az, hogy egyre több kutyának van fehérjeallergiája. Ez azonban nem a hústól alakul ki, hanem a sok növényi fehérje (pl szójatartalmú tápszerek) allergizálja a szervezetet, míg az már az állati fehérjére is allergiával reagál. Tehát a legveszélyesebb a nagy NÖVÉNYI fehérjetartalmú táp. (Ebbõl ered a tévhit, hogy nem jó a fehérje)
én elõzõ persze P/Ca-ot akartam írni.
én elsõ Növekedéskor a helytelen foszfor/kálcium arány árthat a kutyának. Pl. A nagytestû kutyáknak kevesebb foszforra, több kálciumra van szükségük. A húsban sok foszfor van. Tehát nagytestú kutyáknak kifejezetten nekik készült tápot kell adni, ahol a F/Ca arány az õ igényeiknek megfelelõ. Tehát itt sem a hússal van baj, hanem az aránnyal.
Orijennel etetett nagytestû KÖLYÖK!! kutyáknál elõfordult, foghiba(inkorrekt harapás) illetve egyéb izületi bántalom is.Én biztos ami biztos, csak a kutya teljes kifejlõdése után (1.5-2 éves kora után) váltottam Orijenre, mostmár nem sok neki, de a növekedéskor a túl sok fehérje valóban árthat
Ime két szánhúzós link, akik BARF módszerrel etetik a kutyájukat. A Sno Klassic kennel egyébként a világ egyik leghíresebb malamut kennele, de a mási se "kutya"! http://www.snoklassic.com/nutrition.html http://www.playmorsiberians.com/nutrition_barf.html
Az én kutyáim BARF-fal nagyon jól elvannak. A kételkedõknek csak azt szoktam mondani, hogy mutassanak nekem egy 16 éves belgát, akinek egy kis szívtágulaton kívül semmi baja, minden nap nagyot sétál és ugrál a többi kutyával. Minden bizonnyal szerencsém is van, a genetika is belejátszik, de szerintem az étkezés is.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, teljesen, 100%-ig egyetértek veled mindenben amit írtál. Én ezért is nem vagyok hajlandó más táppal etetni mint az Orijen, Acana, mert ezek azok a tápok amikbe nem raknak gabonát (meg van még a Fish4Dogs, és a Real Nature táp). Azért kérdeztem ezt a kérdést, mert egy pár ismerõsöm közölte hogy az õ kutyái a magas fehérjétõl vakaróznak. Az eszembe sem jutott akkor hogy pl a Royal Caninba raknak szóját, talán ez volt a baj... Bár a másik meg kijelentette hogy az Orijenre való áttéréskor rágta, vakarta szét magát a kutya.
Akkor ezt beszéld meg az állatorvosommal és a BARF etetõkkel.
semmilyen állati eredetû dolgot nem adunk nyersen a kutyának!!!! a csont szerkezete pedig a csöves csontos esetében ugyanolyan fõzve mint nyersen, csak úgy a benne lévõ velõ fertõzött lehet!
Nyersen bármilyen csontot ehetnek, a csont szerkezete a fõzés közben változik meg, válik szálkásan hasadóvá.
Minden kutyára érvényes. Kölyköknél természetesen más a mennyiség, nekik többet kell enniük. Kiegészítéseket is kapnak, zöldkagylót és olajat. De nem esznek szénhidrátot, csak amennyi a zöldségben gyümölcsben van. Semmi gabona. A színhús hetente egyszer belsõség, tehát máj, szív vese. Magyarországon sajnos nem lehet kapni "zöldpacalt" azaz tisztítatlan pacalt, így a zöldségeket lereszelve kapják, mert a cellulóz emésztésével a kutyáknak gondjuk van. (a zöldpacal, egész pacal, amiben benne van az állat által félig megemésztett zöldség)
A kérdező hozzászólása: Köszi:) De akkor szerinted egy kistestû kutyánál is ok a magas fehérje? Gondolom akkor minden kutyára érvényesek ezek a dolgok.
Belga juhász és ír farkas
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor te 10 éve 70% húst adsz a kutyusaidnak, és semmi bajuk tõle:) Na az megnyugtatott. Megkérdezhetem milyen fajtájúak?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ezeket már elolvastam, és teljesen hihetõnek tûnik, de tegnap egy páran jól nekem támadtak amiért én olyan táppal etetem a kutyám ami 70% húst tartalmaz. Mert szerintük az lenne a normális ha csak 14-30% hús van egy tápban, a többi meg rizs meg egyéb növény. Aztán jöttek a tudományos szöveggel stb, és elbizonytalanodtam. Példákat is hoztak fel hogy a kutya az Orijen sok fehérjéjétõl vakarta szét magát. Én akkoris tudom hogy a legjobb táppal etetem a kutyáimat:) Ha fõzök nekik akkor is legalább 60% a hús mennyisége a fõtt kajában.
A kérdező hozzászólása: Én kistestû (10 kg) alatti kutyákat etetek Orijennel. Mindeki jön azzal hogy majd szétvakarájk magukat a sok fehérjétõl meg vesebajuk meg egyéb bajuk lesz, meg különben is nem munkakutyák, nem kell nekik sok fehérje. Már kivagyok. De nem tudom hogy ez mennyire igaz, sok doki le van maradva 20-30 évvel, ezért nem merek már tõlük kérdezni. Nyugaton, fõleg Amerikában, Kanadában már normális hogy nem növényekkel etetik az emberek a kutyáikat, hanem hússal (meg persze zöldséggel, gyümivel mint ahogy az Orijenben is van).
A kérdező hozzászólása: Azért kérdezem, mert vannak olyanok akik azt állítják hogy a magas fehérjétõl (Orijentõl) vakarózik a kutyájuk. Én ilyet nem tapasztaltam. Meg hogy káros a vesére stb stb...
A kérdező hozzászólása: Köszi elsõ, hasznos volt. A másodikat nem kommentálom, nem tudom ez hogy jött ide...
Én nem adok tápot a kutyámnak. Egyszer egy fajtára egy hét alatt úgy rászokott hogy a normál kajára rá se nézett, elég nehéz volt visszaszoktatni... Ne mondja senki hogy nem kevernek semmi függõséget okozó cuccot a tápba... A macskám meg valszeg a táp miatt lett beteg... Nem vette fel a szervezete a vizet és kiszáradt :(
engem egy bizonyos oldalon hülyének néztek h írtam h hús alapú táp a legjobb, ne etessenek sz*r gabona alapúval. meggyõzõdésük, h a Rc-tól jobb nincs, vagy hillstõl, és olyan nincs h hús alapú táp:DDDDD egyébként én is Orijennel etetetek:) most váltottam, remélem be fog jönni, mert vakarózik a kutyusom.


Milyen kutya a svájci fehér juhászkutya? Milyen a jelleme? Ugyan olyan mint a német juhászkutya csak fehérben? Hol lehet ilyen kutyát szerezni?

Legjobb válasz: Gondolom már nem aktuális a kérdés, de nekem van egy 9 éves kutyám és sokkal jobb természete van mint a német juhásznak és szebb is. Érdemes ilyet venni egy jó kenelbõl :)

Gondolom már nem aktuális a kérdés, de nekem van egy 9 éves kutyám és sokkal jobb természete van mint a német juhásznak és szebb is. Érdemes ilyet venni egy jó kenelbõl :)

Van valami a kutyám fején! Valami fehér és lába van . Talán kullancs? Van egyáltalán fehér kullancs?

Legjobb válasz: Én még nem láttam fehér kullancsot. De miért nem veszed le róla??

Én még nem láttam fehér kullancsot. De miért nem veszed le róla??
Amikor egy kullancs megszívja magát, elég világos lesz, ilyen: https://www.google.hu/search?q=kullancs&source=lnms&tbm=isch.. Ha nem az, akkor nem tudom mi lehet.
1es vagyok. De megszívva se fehér a kullancs. Láttam már jópárat sajna, de fehéret még soha. Se megszívva, se sehogy.
Hát nem fehér, az tény. De lehet, hogy erre gondolt a kérdezõ, mert elég világos.
A kérdező hozzászólása: Azert nem szedtem ki mert most lattam meg es nem tudtam h mi az. Meg egyik ismerosom azt mondta h nincs feher(ink.bezs) kullancs. Ez meg pici, nincs megszivva.
Márpedig már jó páran fehéres színû kullancsot találtak a kutyájukban. Én is ezelõtt egy hónappal.
Akár kullancs akár nem miért hagytad rajta? Ha látnék valami lényt a kutyámon nem itt írogatnék, hanem fognám és lepöckölném...
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindekinek. Nar leszedtem es kullancs volt

Nem értem, hogy hogy van ez a fehérje tartalom dolog. Milyen táp lenne jó a kutyámnak?

Mindenhol írják, hogy fehérje így, úgy, nem tesz jót, ha túl sok... De nem értem, hogy akkor miért olyan magas a jó min?ség? tápoknak a fehérje tartalma?

Legjobb válasz: Általában csak a nagytestû kutyáknak mondják, hogy óvatosan a magas fehérje tartalmú tápokkal. Szerintem mindegyik táp jó a TOTW tápok közül. Nekem nagytestûm van, én a sierra mountain-nal etetem.

Általában csak a nagytestû kutyáknak mondják, hogy óvatosan a magas fehérje tartalmú tápokkal. Szerintem mindegyik táp jó a TOTW tápok közül. Nekem nagytestûm van, én a sierra mountain-nal etetem.
Ajánlom figyelmedbe a fehérjéhez: http://www.acana.hu/konyvtar/htmls/ Amúgy rengeteg tévhit tartja magát, ez is egy olyan..
a totw-nak van a halasa meg a bárányosa, annak nem olyan magas a fehérjetartalma. szerintem ez a túl magas a fehérje így alapvetõen hülyeség. egy ragadozónak, aki nagyrészt húsevõ (a farkasok és a kutyafélék sem csak húst esznek, hanem halat, tojást, gyökereket, gyümölcsöt, amit találnak), hogy lenne már túl sok a fehérje? szerintem inkább a fejérje eredetével van baj. ha húsból jön, oké, ha másból, nem. az én kutyámnak kifejezetten magasabb fehérjetartalmú tápok kellenek, télen pl. a totw bölényese. ha gyengébb a tép, kifakul a szõre stb. de a tesójának pl. megy a hasa az ilyenektõl. az acana kezdte asszem ezt a minnél több a fehérje, annál jobb cuccot. sztem egy 30-33 %-ig semmi baj nem lehet... az orijennek 40% a fehérjetartalma asszem, na ott nekem valami már gyanús volt, amikor utoljára néztem, de mlg sosem próbáltuk, lehet, hogy tök jó.
Nekem az Acanától a kutyámnak ment a hasa, az orijent már meg sem mertük próbálni. :/
Mi meg orijennel és acanával etetünk 20kg-os kutyát már 3.5 éve és minden ok. Az ivartalanított kutya szép szálkás, nem hízik és szereti a kaját. Nem hiperaktív amúgy a fehérjétõl.. Vagyis csupa jó tapasztalatunk van..
Szerintem inkább sperma mint pisi...
Nem lehet, hogy bekapja és rágicsálja azt a részt (mint valami plüss játékot), és ettõl kitisztul?
A kérdező hozzászólása: köszi hogy írtatok. Nem tudom..., de eléggé megijedtem, mert állandóan gond van vele... Meg amitõl még nagyon félek az az, hogy a leendõ kutyánk, aki remélhetõleg hamarosan itt lesz, eltanulja tõle ezt az odapisilõs dolgot, ha az az. Lehet, hogy ez idióta gondolat, de nagyon félek ettõl.... Lány kutya egyébként.
A vizelet inkább sárgásra színez.
nem jön váladék a pérájából?

TASTE OF THE WILD Pacific Stream et kölyök nagytesű kutyának adjak ( 4hónapos)? Totw ból ebbe van a legkevesebb fehérje. Vagy vegyek neki valamilyen más kölyökkutyának való tápot?

Legjobb válasz: Teljesen jó ez vagy bármelyik más TOTW táp is, a fehérjetartalom mizéria meg inkább egyedfüggõ, vannak olyan kutyák akik nem tolerálják vannak akik igen pl. az acana és az orijen ahogy észrevettem messze a legmagasabb fehérjetartalmú tápok és mégis rengetegen boldog, egészséges kölyköket nevelnek fel rajta, míg másoknak ez már sok és kénytelenek váltani/mást keresni. A halasnak mivel csak 26%-os a fehérjetartalma biztos nem fog gondot okozni akkor sem ha a kutyád erre érzékeny és akkor sem ha amúgy meg tolerálná a magasabb fehérjetartalmat és minõségre messze az egyik legjobb táp amit lehet kapni.

Teljesen jó ez vagy bármelyik más TOTW táp is, a fehérjetartalom mizéria meg inkább egyedfüggõ, vannak olyan kutyák akik nem tolerálják vannak akik igen pl. az acana és az orijen ahogy észrevettem messze a legmagasabb fehérjetartalmú tápok és mégis rengetegen boldog, egészséges kölyköket nevelnek fel rajta, míg másoknak ez már sok és kénytelenek váltani/mást keresni. A halasnak mivel csak 26%-os a fehérjetartalma biztos nem fog gondot okozni akkor sem ha a kutyád erre érzékeny és akkor sem ha amúgy meg tolerálná a magasabb fehérjetartalmat és minõségre messze az egyik legjobb táp amit lehet kapni.
De, számít a fehérjetartalom, problémákhoz vezethet, ha egy kölyök kutya túl magas fehérjetartalmú tápot kap. pl. csonthártya gyulladás, durvább esetekben deformálódás stb.
Belinkeled mit tartalmaz pontosan?
A kérdező hozzászólása: Taste of the Wild Pacific Stream Száraztáp füstölt lazaccal és gyümölcsökkel kutyáknak Javasolt életkor:minden életkor Javasolt méret:minden méret Összetétele: Lazac, tengeri halak, édesburgonya, burgonya, kukoricaolaj, füstölt lazac, burgonyarost, természetes íz, kolinklorid, szárított cikóriagyökér, áfonya, jukka schidigerakivonat, Casei kultúra, Lactobacillus acidophilus, E-vitamin, protein, rézprotein, vasszulfát, cinkszulfát, rézszulfát, káliumjodid, thiamine-mononitrate (vitamin B1), mangán protein, aszkorbinsav, vitamin kiegészítés, biotin, kálcium pantothenat, Mangán szulfát, pyridoxine hydrochloride (vitamin B6), vitamin B12 supplement, riboflavin (vitamin B2), vitamin D supplement, folsav Garantált beltartalmi értékek: Nyersfehérje: 25% Nyerszsír: 15% Nyers rost: 3% Nedvességtartalom: 10% Nátrium: 0, 3% cink: 150mg/kg E-vitamin: 150mg/kg Szelén: 0, 4mg/kg Omega-6 zsírsavak: 2, 4% Omega-3 zsírsavak: 0, 3%
Szerintem ezzel minden rendben van :) Még a Ca:P arány az érdekes ill. az, hogy tapasztalatom szerint nem jó, ha 1, 5 fölött van a Ca tartalom.
Teljes mindegy a fehérje tartalma, ha a többi összetevõje rendben van és pl. arányosan kevesebb benne a szénhidrát
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor most még maradok a halasnál aztán majd lehet váltok a bölényesre ha nagyobbacska lesz. Annak 32% a fehérje tartalma.
Vegyes Gandalf.
A kérdező hozzászólása: Nem és amúgy sem gamelek az ac-vel. :D Ezek inkább ilyen hóhér féleségek voltak csak a ruhájuk az fehér volt és nem fekete de a csuklyájuk meg fekete.
guglizd me h mit jelent az álmom
Azt jelentik, hogy aludtál.

Milyen fajta az a kutya amelynek, hosszabb lecsungo fule van, es foltos (feher, barna, szurkes) es tobb reklamban is szerepel, (pl opel), filmben?

valahogy ugy volt a reklam hogy az auto 280-an megy be beugrott a kutya egy kek astraba

Legjobb válasz: Inkább a magyar helyesírás szabályairól olvasgass, és vegyél egy plüss kutyát..

Inkább a magyar helyesírás szabályairól olvasgass, és vegyél egy plüss kutyát..
nem tudom a reklámot de rá gondolsz? http://www.toptenz.net/wp-content/uploads/2008/09/basset-hou..
A kérdező hozzászólása: igen, milyen fajta? sok baj van vele? ugye nem harap, vagy veszelyes lenne?
Biztosan harap, hiszen valahogy neki is táplálkoznia kell. Amúgy basset hound.
A kérdező hozzászólása: ertem, es nehez egy ilyet eltartani? okos kutya? es lehet ilyet kapni magyar orszagon?
oda van írva hogy basset hound. Mi az hogy nem veszélyes? Miért lenne veszélyes? Remélem nem akarsz kutyát így:) Amúgy egy közepes mozgásigényû, kitünõ vadászkutya aki a gazdája mellett érzi jól magát. Olvasgass róla neten, és ha tényleg akarsz kutyát akkor a nevelésrõl is. Valamint írd be google-ba hogy szaporító és olvasgass róluk is.
A kérdező hozzászólása: olvazsgattam, es nem rossz falyta, nagyon baratsagos, csak kell ra ugyelni mert hamar megserul es hajlamos a a betegsegre
Basset Hound...elvileg ez a legbutább kutyafajta..de szerintem ez kutya függõ..:) aranyos és kedves kutyák:) természetesen Magyarországon is lehet venni:) de szerintem gondold végig hogy milyen kutyát szeretnél..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!