Találatok a következő kifejezésre: A kutyák az ételtől (1 db)

A kutyák függnek az ételtől?

Meg tudnám tanítani a kutyámnak, hogy ne egye meg azt az ételt amit idegen ad neki amit bedob a kerítésen? Mérgezésre gondolok. Tudom sokféleképpen meg lehet béníteni a kutyákat már nem akadály betörés céljából, de nem szeretném ha valaki megmérgezné.

Legjobb válasz: Persze, meg lehet tanítani. Kutyaiskolákba is csinálnak ilyet. Az én kutyám pl csak tõlem fogadja el az ételt. Úgy tudod rávenni, hogy megkérsz egy számára ismeretlen embert h nyújtson felé valami finom ételt, és amikor el akarja tõle venni akkor mérgesen rászólsz hogy "fúj nem szabad" vagy vmi ilyesmi. Utána pedig te adsz neki valamit. Ezt sokszor gyakorlod vele, egy idõ után megtanulja, hogy csak tõled szabad elfogadni.

Persze, meg lehet tanítani. Kutyaiskolákba is csinálnak ilyet. Az én kutyám pl csak tõlem fogadja el az ételt. Úgy tudod rávenni, hogy megkérsz egy számára ismeretlen embert h nyújtson felé valami finom ételt, és amikor el akarja tõle venni akkor mérgesen rászólsz hogy "fúj nem szabad" vagy vmi ilyesmi. Utána pedig te adsz neki valamit. Ezt sokszor gyakorlod vele, egy idõ után megtanulja, hogy csak tõled szabad elfogadni.
Szia! Az én apukám németjuhászokat tenyészt már 15 éve és kiképzi is õket. Õ úgy tanítja meg velük, hogy csak akkor esznek, ha azt mondja nekik, hogy "Tessék". Így biztosan nem esznek meg olyat, amit más ad nekik enni. Végül is, kinek jutna eszébe azt mondani egy kutyának, hogy "Tessék"??? :) :) :)
A kutyák jobban ragaszkodnak a gazdijukhoz, így megtaníthatóak. Én még a macskámat is meg tudtam tanítani, hogy azt egye meg, amit tõlem kap. Úgy, ahogy az elsõ válaszoló írta: ha más adott neki, csúnyán rászóltam, hogy "Fúj Marci, rossz Marci!", s amikor picit megszeppent, adtam Neki jutalomfalatot a kezembõl, s megdícsértem, hogy "Okos Marci, jó Marci!" ... Aztán miután már nem fogadott el kaját, csak tõlem, néha még kapott és kap pozitív visszajelzést. De már csak néha, hogy megmaradjon benne valahol, a "megéri jónak lenni" érzés:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, szerintem lehet már elkéstem vele mert 6 éves németjuhász, de majd ha lesz másik kutyám neki feltétlenül megtanítom. Ennnél a kutyánál már azért késõ mert nagyon szereti a hasát. Én nem azt szeretném, hogy csak tõlem kapjon enni mert ha nyaralás vagy el kell menni valahova nem tudom etetni. Szóval, hogy attól is egyen akire rábízom. Ezt ilyen tessék jelszóval lehet?:) Ez nagyon tetszik :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen közepes/nagy testű (kb 25-35kg) családi kutyát tudtok ajánlani, amelyiknek hosszú szőre van?

Érdekelne a Ti véleményetek is.
Rengeteg kutyafajta van, és nem ismerem mindegyiket.
Golden mellett írjatok még mást is, mindenhol ezt olvasom, de én más fajtákra is kíváncsi vagyok.
Az ausztrál juhász nagyon tetszik, de szuka kutyust szeretnék, és legalább egyszer az életében szeretném ha lennének kiskutyái. Ez ilyen kutyát viszont horror áron fedeznének be. Huskyn van most, és szeretnénk mellé egy méretben majdnem azonos kutyust.Köszi a válaszokat.

20

Melyik kutyák tetszenek nektek, és miért?

http://allatok.info/animal.php?a=10432305 <-ez szép kutya
______

14

Ez mijen kutya lehet?

Pár hónapjka hozzám szokott egy kóbor kutya ,nagyon megszeretett látszódott rajta ,hogy gondozott volt de kitették .. Egy nap elvittéka sintérek . Anyukám azt mondta hogy 2év mulva vehetek egy kutyát amiet akarok .. Egy ilyet akarok venni .Nem tudjátok mien kutya? Sokan azt mondták labrador (lány kutya volt) ..
Ha valaki tudná ,hogy labrador-e vagy sem ,kérem szóljon .. Ha tudnátok linkelni eladó ilyen kutyát kérlek szépen titeket linkeljetek

4

Tapasztalatok a "tacskóbénulásról"?

6 éves keverék kutyusomnál jelentkezett, de mivel hétvége van - hétfőnél hamarabb nem jöhet szóba a műtét. Addig szteroidinjekciókat ad neki a helyi állatorvos - aki nem vállalja ezt a bonyolult műtétet.

2

Kutyaovi/kutyaiskola. Erről szeretnék tudni mindent, mit tanítanak bennük? Viszi valaki a kutyáját innen? (:

4

Milyen kutya versenyek, és sportok vannak Magyarországon, és külföldön?

Aki versenyzik a kutyájával,az mit sportol?

6

Mennyi idő amíg a kennelnév megérkezik?

3

Csau Csau kennelt tudtok mondani?

1

Szerettem volna pároztatni a szuka kutyám egy kannal baj ez? (Törzskönyvesek)

Szóval az én szukám apai oldaláról a dédszülő azonos a kan kutya apai ágáról a dédszülővel. Sehol máshol nem azonosak. Baj inkább ne pároztassam? Nagyon ritka fajta és nem találok olyan kant ami egyáltalán nem lenne azonos szülőkben.

21

Miért félnek az emberek olyan kutyáktól is, akiktől nem kellene?

Gondolok ilyenekre hogy labrador, boxer.... Testvéremnek labradorja van, szuka ráadásul, és mindig mondja hogy hogy rettegnek tőle az utcán. Én nem értem. Az én németjuhászomtól is rettegnek, látom hogy meglátnak és egyből húzódoznak. Én egy labradortól soha nem tudnék félni, egy kaukázusi már más téma. Meg a vizslától is miért kell félni? Annyira érthetetlen nekem tényleg.

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!