Találatok a következő kifejezésre: A kutyák az ételtől (1 db)

A kutyák függnek az ételtől?

Meg tudnám tanítani a kutyámnak, hogy ne egye meg azt az ételt amit idegen ad neki amit bedob a kerítésen? Mérgezésre gondolok. Tudom sokféleképpen meg lehet béníteni a kutyákat már nem akadály betörés céljából, de nem szeretném ha valaki megmérgezné.

Legjobb válasz: Persze, meg lehet tanítani. Kutyaiskolákba is csinálnak ilyet. Az én kutyám pl csak tõlem fogadja el az ételt. Úgy tudod rávenni, hogy megkérsz egy számára ismeretlen embert h nyújtson felé valami finom ételt, és amikor el akarja tõle venni akkor mérgesen rászólsz hogy "fúj nem szabad" vagy vmi ilyesmi. Utána pedig te adsz neki valamit. Ezt sokszor gyakorlod vele, egy idõ után megtanulja, hogy csak tõled szabad elfogadni.

Persze, meg lehet tanítani. Kutyaiskolákba is csinálnak ilyet. Az én kutyám pl csak tõlem fogadja el az ételt. Úgy tudod rávenni, hogy megkérsz egy számára ismeretlen embert h nyújtson felé valami finom ételt, és amikor el akarja tõle venni akkor mérgesen rászólsz hogy "fúj nem szabad" vagy vmi ilyesmi. Utána pedig te adsz neki valamit. Ezt sokszor gyakorlod vele, egy idõ után megtanulja, hogy csak tõled szabad elfogadni.
Szia! Az én apukám németjuhászokat tenyészt már 15 éve és kiképzi is õket. Õ úgy tanítja meg velük, hogy csak akkor esznek, ha azt mondja nekik, hogy "Tessék". Így biztosan nem esznek meg olyat, amit más ad nekik enni. Végül is, kinek jutna eszébe azt mondani egy kutyának, hogy "Tessék"??? :) :) :)
A kutyák jobban ragaszkodnak a gazdijukhoz, így megtaníthatóak. Én még a macskámat is meg tudtam tanítani, hogy azt egye meg, amit tõlem kap. Úgy, ahogy az elsõ válaszoló írta: ha más adott neki, csúnyán rászóltam, hogy "Fúj Marci, rossz Marci!", s amikor picit megszeppent, adtam Neki jutalomfalatot a kezembõl, s megdícsértem, hogy "Okos Marci, jó Marci!" ... Aztán miután már nem fogadott el kaját, csak tõlem, néha még kapott és kap pozitív visszajelzést. De már csak néha, hogy megmaradjon benne valahol, a "megéri jónak lenni" érzés:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, szerintem lehet már elkéstem vele mert 6 éves németjuhász, de majd ha lesz másik kutyám neki feltétlenül megtanítom. Ennnél a kutyánál már azért késõ mert nagyon szereti a hasát. Én nem azt szeretném, hogy csak tõlem kapjon enni mert ha nyaralás vagy el kell menni valahova nem tudom etetni. Szóval, hogy attól is egyen akire rábízom. Ezt ilyen tessék jelszóval lehet?:) Ez nagyon tetszik :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az mit jelent, ha nagyon sokszor nyalogat a kutyám?

A lábamat, a papucsom, ami a lábamon van, ha leguggolok az államat próbálja, ha az ölembe veszem, a karomat. Ez rosszat jelent, vagy jót? Vagy nem jelent semmit, csak szeret nyalogatni?

3

Van egy baegle kutyám és iszonyatosan hullajtja a szőrét és akkor is így hullana neki ha a házban tartanánk?

3

Miért büdös a vizes kutya?

7

Mi a véleményetek a Rizi-Bizi angol cocker spaniel kennelről?

2

Milyen név illene jobban egy kislány csivavára: Zara vagy Page vagy Lotti vagy Pinky?

9

Van három kutyám hogy kell házila készíteni tápot?

léci válaszoljatok :)

3

Szeretnék egy kislány csivavát! Milyen nevet adjak neki?

15

Kik azok a kutya kennelek? Tenyésztők?

4

PRA szűrésnek van értelme, ha szaporítani biztos nem fogom?

Mentett kölyök, olyan fajta, ahol gyakori ez a probléma. Van bármi értelme annak, ha leszűretem? Tehát ha van baj, akkor tudom lassítani a folyamatot, vagy akár visszafordítani, vagy így is úgy is megvakul?

3

Milyen kutya? (többi lent)

Nagyon barátságos, közepes termetű kutya fajtát keresek.
Légy szíves írnátok le néhány fajtát!

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!