Találatok a következő kifejezésre: A kutyák az ételtől (1 db)

A kutyák függnek az ételtől?

Meg tudnám tanítani a kutyámnak, hogy ne egye meg azt az ételt amit idegen ad neki amit bedob a kerítésen? Mérgezésre gondolok. Tudom sokféleképpen meg lehet béníteni a kutyákat már nem akadály betörés céljából, de nem szeretném ha valaki megmérgezné.

Legjobb válasz: Persze, meg lehet tanítani. Kutyaiskolákba is csinálnak ilyet. Az én kutyám pl csak tõlem fogadja el az ételt. Úgy tudod rávenni, hogy megkérsz egy számára ismeretlen embert h nyújtson felé valami finom ételt, és amikor el akarja tõle venni akkor mérgesen rászólsz hogy "fúj nem szabad" vagy vmi ilyesmi. Utána pedig te adsz neki valamit. Ezt sokszor gyakorlod vele, egy idõ után megtanulja, hogy csak tõled szabad elfogadni.

Persze, meg lehet tanítani. Kutyaiskolákba is csinálnak ilyet. Az én kutyám pl csak tõlem fogadja el az ételt. Úgy tudod rávenni, hogy megkérsz egy számára ismeretlen embert h nyújtson felé valami finom ételt, és amikor el akarja tõle venni akkor mérgesen rászólsz hogy "fúj nem szabad" vagy vmi ilyesmi. Utána pedig te adsz neki valamit. Ezt sokszor gyakorlod vele, egy idõ után megtanulja, hogy csak tõled szabad elfogadni.
Szia! Az én apukám németjuhászokat tenyészt már 15 éve és kiképzi is õket. Õ úgy tanítja meg velük, hogy csak akkor esznek, ha azt mondja nekik, hogy "Tessék". Így biztosan nem esznek meg olyat, amit más ad nekik enni. Végül is, kinek jutna eszébe azt mondani egy kutyának, hogy "Tessék"??? :) :) :)
A kutyák jobban ragaszkodnak a gazdijukhoz, így megtaníthatóak. Én még a macskámat is meg tudtam tanítani, hogy azt egye meg, amit tõlem kap. Úgy, ahogy az elsõ válaszoló írta: ha más adott neki, csúnyán rászóltam, hogy "Fúj Marci, rossz Marci!", s amikor picit megszeppent, adtam Neki jutalomfalatot a kezembõl, s megdícsértem, hogy "Okos Marci, jó Marci!" ... Aztán miután már nem fogadott el kaját, csak tõlem, néha még kapott és kap pozitív visszajelzést. De már csak néha, hogy megmaradjon benne valahol, a "megéri jónak lenni" érzés:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, szerintem lehet már elkéstem vele mert 6 éves németjuhász, de majd ha lesz másik kutyám neki feltétlenül megtanítom. Ennnél a kutyánál már azért késõ mert nagyon szereti a hasát. Én nem azt szeretném, hogy csak tõlem kapjon enni mert ha nyaralás vagy el kell menni valahova nem tudom etetni. Szóval, hogy attól is egyen akire rábízom. Ezt ilyen tessék jelszóval lehet?:) Ez nagyon tetszik :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit szólnátok, ha lenne olyan, hogy kötelező felelősségbiztosítás kutyáknak?

Most, hogy a csapból is a jogiszabályook, meg a lehetséges megoldások folynak, én is gondolkodtam egy csomót.

6

Most altatták el végleg a kutyámat, mit tanácsoltok, mit tegyek, hogy dolgozzam fel?

akik voltak ebben a cipőben, írják le, hogy ők mit éreztek, mit tettek utána...

6

Szeretnék érdeklődni magyar vizsa tartóktól, hogy normális e ha a 2 és fél hónapos kiskutyám még nagyon eszetlen és minden felborít és megrág:D?

Azért érdekel a dolog, mert gondolom még pici ahhoz, h nevelni tudjam, de nem szeretném ha rossz szokásokkal elrontanám S: szeretnék tanácsot kérni, hogy mit tegyek.

23

Vajon miért ment el a kedve az agilitytől?

Otthon csináltam a kutyámnak egy kezdetleges agility pályát,több minden nincsen benne,de kezdő kutyának elég.Majd tavasszal elmegyünk rendes oktatásokra is.

4

P-betűvel kezdődő nevet tudnátok?

Német juhász kennelhez kellene . Ezelőtti Owen volt . Valami rövid de jól hangzós névre gondoltunk elsősorban.

12

Főtt csirke nem okoz gondot ha napi rendszerességgel adom a kutyámnak?

A csirkét úgy értem egész csirke belsőség nélkül,minden hús rajta van bőrrel együt.Nincs szétfőzve de azért nem is nyers.Picit a combcsont miatt aggódok...... bár ott van a gyomorsav ami megemészti szépen nem de?A kutyám 25 kg.

10

Agility kizárja a Canicross?

Szóval nekem az lenne a kérésem, hogy egy Border Collie-val lehet-e egyszerre agilitízni és canicrossozni? Persze nem úgy gondolom, hogy egyszerre kezdem el tanítani a kettő sportot hanem kb egy fél év kihagyással.

3

Kisbaba + kutya?

Sziasztok!

4

A kutyusom most evett, de sétálni akar! Levigyem most, vagy várjak még egy kicsit amíg valamennyire megemészti?

11

A kutyakakát tehetem rendes szemetesbe?

Sajnos nálunk csak 2 db kijelölt gyűjtő van, viszont nem sokszor visszük arra a kutyát, meg még szobatisztaságra szoktatom.

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!