Találatok a következő kifejezésre: A kutyák a száraz (61 db)

Hogyan szoktassam rá a kutyámat a száraz tápra? Lent írom.

Próbáltam már úgy, hogy konzervvel keverve, eleinte sikerült, de mostanában kiválogatja és kiköpi a szárazat. Sok fajta száraz táppal próbálkoztunk de nem nagyon barátkozik vele. Ha főzök neki bármilyen csirke filét vagy épp csirke farhátat és azzal keverem akkor úgy megeszi de sajnos nincs annyi pénzem, hogy ezt rendszeresíthessem.. Ötletek esetleg?

Legjobb válasz: Nekünk is finnyás sajnos.sok mindent kipróbáltunk. Leveskockából leveslé és azzal leönteni,konzerv de nekünk is kiköpte a szárazat.. Nálunk az jött be hogy valami hazaival (maradék kajával,levesekkel forgattuk át a tápot.néha kefìrrel vagy joghurttal keverjük.)a miénk rákapott nem gondolkozott hogy kiválogassa nem a tápszagot,ìzt érzi rajta.fõ a változatosság

Nekünk is finnyás sajnos.sok mindent kipróbáltunk. Leveskockából leveslé és azzal leönteni, konzerv de nekünk is kiköpte a szárazat.. Nálunk az jött be hogy valami hazaival (maradék kajával, levesekkel forgattuk át a tápot.néha kefìrrel vagy joghurttal keverjük.)a miénk rákapott nem gondolkozott hogy kiválogassa nem a tápszagot, ìzt érzi rajta.fõ a változatosság
Leteszed neki. Várj 10 percet. ha nem eszi meg, akkor elveszed. Következõ etetésnél ugyanúgy leteszed. Vársz. Ha nem eszi meg elveszed. Ezt addig míg meg nem eszi. Lehet hogy eltelik két nap is. De amint éhes lesz, meg fogja enni. Ezt egyszer-kétszer eljátszod vele, utána már enni fogja. Esetleg ha konzervvel kevered, rakj hozzá kicsi vizet, összekevered és hagyd hogy megpuhuljon.
A mi kutyánk kölyökkorában volt eléggé finnyás.Eleinte csak konzervet, és házikosztot evett. Próbálkoztunk azzal a módszerrel, hogy nem adunk neki mást.Akkor egy fél nap után nyüszített, és megesett a szívünk, adtunk neki mást. Aztán azt csináltuk, hogy parizerdarabokkal, maradék húsdarabokkal , és egy kis levessel/vízzel kevertük neki.Volt hogy megette, volt hogy nem.Elkezdtük csökkenteni a leves/víz/hús adagot a táp mellett, és egy idõ után fogta magát, és megette magában a szárazat.Azóta nem szereti a konzervet...többen is megkérdezték már, hogy:"Nahát, milyen kutya az ilyen finnyás?".Viszont ahogy megszerette a száraz tápot, azóta ha kell, a tablettákat úgy megeszi, hogy még parizerbe se kell rejteni.
Nálunk az 5 hetes kiskutya száraz tápot eszik.Semmi gondja vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szépen a tanácsokat és a válaszokat :)

Az baj, ha a kutyám orra száraz?

Napközbe szoktam nézegetni,és néha nedvs,néha száraz...álltalában akkor száraz,amikor felébred.

Legjobb válasz: szerintem ez normális akkor kell aggódni mikor folyamatosan száraz,mert az a láz jele.

szerintem ez normális akkor kell aggódni mikor folyamatosan száraz, mert az a láz jele.
A kérdező hozzászólása: és azt kutyáknál hogyan lehet csillapítani?
Sehogy. Nem lázas. Alapból száraz az orruk, csak hülye legendákat írogatnak. Azért nedves az orra mert iszik vagy megnyalja, hogy jobban tudjon szaglászni. Ne fogdosd az orrát és akkor nem fogsz aggódni.
Az enyémnek is száraz az orra, ha mondjuk szomjas. De ha baj van, akkor nem csak simán nem nedves, hanem konkrétan száraz, repedezik, elszínezõdik.
Napjában két kérdést tesznek fel arról, hogy baj-e ha a kutyának nem nedves az orra. Komolyan, miért nem lehet egy kicsit utánakeresni?
Fikuszfekatatitisz szabadságon van xD
A kérdező hozzászólása: köszi, mostmár megnyugodtam...:)

Elég az, ha a kutyámat csak száraz táppal etetem?

1 éves és nekem ez nem t?nik elégségesnek, f?leg, hogy nem is nagyon karja enni. Mindig kap eleget, annyit ehet bel?le amennyit akar. Azért nem kap mást, mert allergiája van. Min?ségi tápot eszik: Happy Dog vagy Hill\'s bárányos rizses.

Legjobb válasz: Minõségi táppal eteted, tehát elég. Azért is eszik belõle keveset, mert ezeknek a tápanyagtartalma magas, nincs szüksége nagy adagokra. Az nem árt, ha idõnként a kutyák számára is fogyasztható maradékból keversz mellé, de pl ilyen lencse, meg hasonló baromságokat felejtsd el. A kutya húsevõ, semmi szüksége nincs arra, hogy zöldségekkel etesd. De ha semmit nem kap mellé, akkor se lesz baja.

Vitamin nem csak a zöldségekben van... A kutya szervezete a húsra van berendezkedve, vitaminszükséglete teljesen más mint az emberé, hiszen mi mindenevõk vagyunk. A minõségi tápok tartalmazzák azt a vitamin, és tápanyag adagot, amire egy kutyának szüksége van. Plusz vitamint mi csak akkor adunk nekik, ha pl kicsit megfáznak nagyon hidegben. Ilyenkor is a vitamintablettát preferáljuk, mert azt a zöldséggel ellentétben biztosan megemészti teljesen. Pl a lencse gyakorlatilag ugyanolyan formában jön ki a kutyából, ahogy megette, mert egyszerûen az emésztõrendszere nem alkalmas annak normális megemésztésére. Hülye hasonlat, de pl nyulat se etetünk csirkemellel:)
Minõségi táppal eteted, tehát elég. Azért is eszik belõle keveset, mert ezeknek a tápanyagtartalma magas, nincs szüksége nagy adagokra. Az nem árt, ha idõnként a kutyák számára is fogyasztható maradékból keversz mellé, de pl ilyen lencse, meg hasonló baromságokat felejtsd el. A kutya húsevõ, semmi szüksége nincs arra, hogy zöldségekkel etesd. De ha semmit nem kap mellé, akkor se lesz baja.
Hát a Happy Dogban pl 14% hús van, az kutyafüle. A Hill's-ben 30%, az valamivel jobb (bár tele van kukoricával, amire a kutyának semmi szüksége), de semmi az Acana 60%-ához, vagy az Orijen 70%-os hústartalmához képest.
Lencse??? A kutyának tilos hüvelyeseket adni. Ha ennyire szakértõ vagy ezt hogy-hogy nem tudod??? Amúgy igen, elég a táp, a mesterséges vitamin is vitamin!
Ez igaz! És nem a vitamintabletta a megoldás. Persze visznek be vitamint így is, de nem annyit amennyi a csomagoláson/dobozon van mert a mesterséges vegyületek nehezebben dolgozhatók fel. Fõzz neki a táp mellé zöldséget, elõször egy fajtából egy kicsit, hogy megeszi-e egyáltalán és nem-e allergiás rá. Bár zöldségre nem valószínû. Ajánlom a répát, fehérrépát, almát. Szokták szeretni. Utóbbit fõzni se kell. Keverhetsz a táphoz fõzeléket, az enyém ma lencséset eszik.
20:08! Tájékozódj, mielõtt butaságot írsz! A hús nem 100% fehérje (akkor az Acana-Orijen tápok 60-70% fehérjét kellene, hogy tartalmazzanak)! Ezen kívül csak tisztában kellene lenni a biológiával. A tojás 100%-ban emészthetõ a kutya számára, tiszta fehérje! Nagyon jó táp az Orijen és Acana, azzal etetek én is, gyönyörûek, egészségesek a kutyáim.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ nektek is! Akkor ezt beszerzem neki!:D
13:36-os! Akkor légyszíves részletezd miért. Mik a hüvelyesek élettani hatásai a kutyára, amik károsak lnnének? Várom a válaszod, te szakértõ!
Ugyan a kérdés nem nekem szólt, de... A hüvelyesek nehezen emészthetõk, és az állat beleiben jelentõs erjedést idézhetnek elõ. Ezért a kutya táplálására kevésbé alkalmasak. A hüvelyesek (borsó, bab) ezenkívül például fehérjében gazdag növényi élelmiszerek. Fehérjetartalmúkat azonban a kutya csak kisebb mértékben hasznosítja, mivel más aminosavakat igényel, mint amelyek a növényi fehérjében elõfordulnak. Ezért a növényi termékek magas fehérjetartalmúk ellenére sem szolgálhatnak húst helyettesítõ alaptáplálékul.
Köszönöm! Ez esetben üzenem annak akinek a kérdésem szólt eredetileg: Kretén vagy!!! Ha a hüvelyest mindössze nem tudja hasznosítani, akárcsak a száraztápban lévõ szénhidrátot akkor nem tilos csak nem ajánlott. Nagyokos.
A tápokkal nem fogja bevinni a vitaminokat.Hiába van ez+az írva a papírra h milyen vitamin van benne..az csak mesterséges "vitamin".
Elõzõ vagyok: igen, nem ajánlott, mivel felfúvódást, haspuffadást és hányást okozhat. Nem hal bele, tehát nem tilos, de én ezeknek se tenném ki a kutyámat, tehát nem ajánlott.
Az enyémnek semmi baja tõle és nem is volt soha. Ezért is nem értettem a kitörést. A lepontozásról meg annyit, hogy aki nem hiszi el, hogy a szintetikus vitamint nem képes a szervezet teljes egészében felszívni annak meglátszik az intelligencia hányadosa. Csak egy kicsit kéne utánnaolvasni.
A bárányos almás táp tényleg nagyon jó! Nyugodtan etesd azzal a kutyusod:)
A kérdező hozzászólása: Én sem gondolnám, hogy a sok/több hús ártana... Pont most szeretnék Acana-ra váltani. Találtam egy jó kis hipoallergén tápot, ami árban is megfelel! Akkor váltunk, BÁTRAN!!!:D Köszi!
Az utolsó hülyeséget mondott, ne hallgass rá. Szerinted az a jó ha a táp kukoricával és búzával van teletömve? A kutya nem csirke, hanem húsevõ. Emellett az Orijenben és Acanában van zöldség, gyümölcs, és gyógynövény és nincs kártékony gabona. Nézz már utána mielõtt hülyeségeket írsz könyörgöm!
A kérdező hozzászólása: Nem? Nah, most aztán végképp össze vagyok zavarodva!!! Azt hiszem jobb lesz ezt az állatorvostól megkérdeznem!:S
Az Orijenben és az Acanaban is nagyon magas a hústartalom, ami egyáltalán NEM JÓ. A 20-30% hústartalmú tápok sokkal egészségesebbek, mint azok, amelyikben ilyen aránytalanul sok hús van. Ennyi erõvel miért nem színhúst adunk a kutyáknak? Annak 100% a fehérjetartalma. De a kutya a vadonban sem csak húson élt. Amelyik tápban 40%-nál több a hús, az már nem jó.
A kérdező hozzászólása: Ok! Köszi!
Keress rá google-ben, néhány webáruházban mintha láttam volna.
A kérdező hozzászólása: Igen, igazatok van. Akkor a Happy Dogot sem kellene megvenni többet? Néztem másik tápokat. Nekem az Orijen túl drága, sajnálom, megvenném, de ha nem megy, nem megy... Acana-ból viszont van allergiás táp, bárányos-almás és az ára is megfelelõ. Neki egy 7, 5 kg-os táp eltart két hónapig, vagy tovább és csak 8700~9000 Ft. Egyébként a dokink ajánlotta még régebben a Royal Canin Hypoallergenic és a Sensitivity Control-t, de nem tudom, hol szerezhetem be, mert a dikihoz már nem járok. Egyáltalán kapható kereskedelmi forgalomban?
A kérdező hozzászólása: Értem! De a zöldségekre a vitaminok miatt lehet szüksége, nem? A hús a tápban van, remélem :) , a "többit" meg pótolom más kajával...
A kérdező hozzászólása: Most akkor elég vagy nem?:D Szoktam adni neki húslevesben fõtt zöldséget és rizst, tésztát, ezeket imádja, de nem minden alkalommal tudok neki a levesbõl zöldséget adni, ha csirke fõ benne, akkor nem, arra allergiás! Vitamint (kalcium, multiv.) Kap hetente több nap is. Akkor mehet a tészta, rizs, zöldség? Fõzelék-félét én soha nem adok neki, azt hallottam szószokat meg hasonlót nem szabad. Tejet? Szokott inni, szereti nagyon. Vagy havonta 1-2* szoktam adni tejet, úgy 1, 5 dl-t.
A kérdező hozzászólása: Jó-jó-jó! Ne vesszünk már össze! Illetve Ti! :) Tehát ehet CSAK tápot!!!


A kutyának meleg száraz az orra, lusta, nem mozog, fekszik, száraz a széklete, mintha kicsit fel lenne puffandva a hasa, mi baja lehet?

Legjobb válasz: rossz kat. egyébként lehet h bélcsavar, vidd el állatorvoshoz sürgõsen, ne legyen a kutyunak semmi baja :S

rossz kat. egyébként lehet h bélcsavar, vidd el állatorvoshoz sürgõsen, ne legyen a kutyunak semmi baja :S
A kérdező hozzászólása: jajj tényleg rossz kategória, am megitta most a tejet
Figyelj, ha a kutyád nem mozog, és úgy látod, hogy fel van puffadva a hasa, akkor hagyd a csudába a tejet (amit egyébként sem javasolnak a kutyáknak) és vidd állatorvoshoz.
Állatorvos! Nagyon sürgõsen. A bágyadság, láz, fáradékonyság jelezheti a kullancsfertõzést is. A puffadás szintén elõjele lehet, a has nyálkahártyáját is megtámadja.
Hogy van a kutyus?

A kutyám orra száraz, mit tegyek?

Legjobb válasz: Semmit. A kutyák orrának nedvessége a közhiedelemmel ellentétben semmiféle kapcsolatban nem áll az egészségi állapotával - kivéve azt a nyilvánvaló esetet, amikor dõl belõle a takony.

Semmit. A kutyák orrának nedvessége a közhiedelemmel ellentétben semmiféle kapcsolatban nem áll az egészségi állapotával - kivéve azt a nyilvánvaló esetet, amikor dõl belõle a takony.
írd át a kérdést a kutyás témákhoz :) ott több választ kaphatsz
Utolsónak teljesen igaza van.

Baj ha a kutyámnak teljesen száraz az orra?

Azt hallottam hogy akkor egészséges egy kutya ha nedves az orra. (Nekem puli-spániel keverék kutyám van)Már kiskora óta mindig száraz az orra ez baj?

Legjobb válasz: Ha egyébként vidám, szép a szõre, jó kondiban van, rendesen eszik stb. akkor nincs baj.

Ha egyébként vidám, szép a szõre, jó kondiban van, rendesen eszik stb. akkor nincs baj.
A kérdező hozzászólása: igen egyépként minden rendben van vele
A száraz orr nem természetes! jelezhet hõemelkedést, ami viszont fertõzésre utalhat. A nem magas láz pedig idült fertõsért jelenthet, ami lappang a szervezetben. Egy kivizsgálás mindenképpen ajánlott ha tényleg ez a helyzet.
A kérdező hozzászólása: értem. egyépként 4 hetes korában kaptam meg és már akkor sem volt nedves az orra és azóta sem.Köszönöm a választ
ha száraz a levegõ a lakásban, attól is kiszáradhat. ilyenkor ha picit vízzel benedvesíted, utána magától megindul az orrváladék termelõdése.
Tévedés azt hinni, hogy a meleg orr betegség, láz jele! A kutyáknak izzadságmirigyei vannak az orrán, s amennyiben valamilyen okból a nedvesség más módon hagyja el a testét vagy a véráramot, az állat orra meleg és száraz lesz. A legtöbb kutyának egyébként alvás után meleg és száraz az orra, mihelyt azonban felkel és ide-oda mozogni kezd, orra ismét megnedvesedik és hideg lesz. Az ivóvízhiány ugyanakkor oko lehet a száraz orrnak
A kérdező hozzászólása: Melegnek nem meleg az orra csak száraz!!!Egyépként köszönöm a válaszokat!
a kiskutyámba belemászott egy kullancs, egy ici pici és mikor próbáltam kiszedni, a feje beleszakadt.Valamilyen lé jött a kullancsból.Felhívtuk az egyik itteni állatorvosi ügyeletett, és azt mondták, hogy nincs semmi probléma, bevinni nem muszáj mert õk sem tudják kiszedni, de kenegetni kell betadinnal, meg más antibiotikummal napi 2×.Amnt beteg lesz, lázas akkor azonnal vigyük állatorvoshoz.Nagyon félek, lehet én reagálom túl, de mennyi esély van rá h lesz valami baja?

Az baj, ha a kutyámnak eléág száraz az orra és sokat alszik és folyton a hátsó részét nyalogatja? 2 hónapos weimari vizsla

Még kezdő kutyás vagyok szóval nem tudom hogy ez most baj-e. :(

Legjobb válasz: de jó az étvágya

A kérdező hozzászólása: de jó az étvágya
A kérdező hozzászólása: meg játszik is és kicsit híg a széklete de ez a tápváltás miatt lehet
egy kölyök simán alszik napi 18-20 órát is szóval az nem gond. A száraz orr se jelent semmit viszont a nyalogatás érdekes kérdés... nem lehet, hogy férges? vagy az is lehet, hogy a hígabb széklet irritálja
A kérdező hozzászólása: köszi :) más vélemény?
Mindenképp vidd el dokihoz. Lehet hogy nincs baja, de a legjobb az elõvigyázatosság.
vidd el orvoshoz, és elsõ körben egy féregtelenités.
Most hoztad el a tenyésztõtõl? Miért kellett tápot váltani?
A kérdező hozzászólása: mert nem tudtunk olyan tápot szerezni de 100g-ot kell enie és elõször a régibõl 85g újból 15 és így tovább... ma megyünk dokihoz de már nedves a nózija

Miért száraz a kutyám orra, semmi baja egészséges?

Csak akkor lesz nedves ha kint vagyok vele az utcán.

Legjobb válasz: http://catdog.mindenkilapja.hu/html/18185721/render/kutya Mitõl, illetve mi célból nedves a kutyák orra folyamatosan? Elõször is le kell szögeznünk, hogy a kutyák orra nem mindig nedves. Egy boldog, kiegyensúlyozott kutya ideje nagy részében nyalogatja az orrát (meg a gazdiját, a környezetében lévõ tárgyakat, és egyéb testrészeit), így orra akaratlanul is nedves lesz. Ha a kutya nem érzi jól magát, elképzelhetõ, hogy nem nyalogatja az orrát, és az száraz marad. Ezt azonban ne vegyük egyértelmû jelnek, azaz, ha a kutya orra száraz, nem biztos, hogy beteg is. Akadnak olyan kutyafajták is, amelyek annyira magasan hordják az orrukat, hogy nyelvükkel el sem érik. Az orr nyirkossága segíti a kutyát a lehûlésben, hûti a belélegzett levegõt. Kis kitérõ: a kutyáknak kevés, a hõháztartásukat szabályozó, ún. eccrin verejtékmirigyük van. Ezek a verejtékmirigyek a tappancsukon helyezkednek, és ezzel magyarázható, hogy meleg nyári napokon a kutyák nedves lábnyomokat hagynak maguk után. A lehûlést segíti az erõteljes lihegés, valamint a hõcsapdaként szolgáló bunda is. De visszatérve a nyirkos orrhoz. Az orr nedvességét elsõsorban a szagérzékelõ sejtek által termelt váladék biztosítja. A sejteket minden új illat stimulálja. Az illatmolekulák a nedves váladékban lebontódva kerülnek kapcsolatba az érzékelõ sejtekkel. A kutyák szaglása körülbelül egymilliószor jobb, mint az emberé, ez részben azzal is magyarázható, hogy míg az ember orrában körülbelül 3-4 négyzetcentiméter szaglóhám, egy átlagos kutyáéban 130 négyzetcentiméter található. A népszerû legenda szerint egyébként a kutyák orrának nedvessége egészen Noé idejére nyúlik vissza. Noé, mint minden állatból, kutyából is kettõt választott bárkájára. A kutyák folyamatosan járõröztek a hajón, felügyelték a többi állatot, vagy egyszerûen csak fel alá rohangáltak és szaglásztak, mint ahogy a kutyák azt általában teszik. Egy nap az õrjárat során érme nagyságú lyukra lettek figyelmesek a bárkán, amelyen ömlött be a víz. Az egyik kutya segítségért rohant, a másik pedig orrát nyomta a lyukba, megakadályozva ezzel további víz beömlését. A legenda szerint e hõsies cselekedet emlékére van a kutyáknak hideg, nedves orra.

http://catdog.mindenkilapja.hu/html/18185721/render/kutya Mitõl, illetve mi célból nedves a kutyák orra folyamatosan? Elõször is le kell szögeznünk, hogy a kutyák orra nem mindig nedves. Egy boldog, kiegyensúlyozott kutya ideje nagy részében nyalogatja az orrát (meg a gazdiját, a környezetében lévõ tárgyakat, és egyéb testrészeit), így orra akaratlanul is nedves lesz. Ha a kutya nem érzi jól magát, elképzelhetõ, hogy nem nyalogatja az orrát, és az száraz marad. Ezt azonban ne vegyük egyértelmû jelnek, azaz, ha a kutya orra száraz, nem biztos, hogy beteg is. Akadnak olyan kutyafajták is, amelyek annyira magasan hordják az orrukat, hogy nyelvükkel el sem érik. Az orr nyirkossága segíti a kutyát a lehûlésben, hûti a belélegzett levegõt. Kis kitérõ: a kutyáknak kevés, a hõháztartásukat szabályozó, ún. eccrin verejtékmirigyük van. Ezek a verejtékmirigyek a tappancsukon helyezkednek, és ezzel magyarázható, hogy meleg nyári napokon a kutyák nedves lábnyomokat hagynak maguk után. A lehûlést segíti az erõteljes lihegés, valamint a hõcsapdaként szolgáló bunda is. De visszatérve a nyirkos orrhoz. Az orr nedvességét elsõsorban a szagérzékelõ sejtek által termelt váladék biztosítja. A sejteket minden új illat stimulálja. Az illatmolekulák a nedves váladékban lebontódva kerülnek kapcsolatba az érzékelõ sejtekkel. A kutyák szaglása körülbelül egymilliószor jobb, mint az emberé, ez részben azzal is magyarázható, hogy míg az ember orrában körülbelül 3-4 négyzetcentiméter szaglóhám, egy átlagos kutyáéban 130 négyzetcentiméter található. A népszerû legenda szerint egyébként a kutyák orrának nedvessége egészen Noé idejére nyúlik vissza. Noé, mint minden állatból, kutyából is kettõt választott bárkájára. A kutyák folyamatosan járõröztek a hajón, felügyelték a többi állatot, vagy egyszerûen csak fel alá rohangáltak és szaglásztak, mint ahogy a kutyák azt általában teszik. Egy nap az õrjárat során érme nagyságú lyukra lettek figyelmesek a bárkán, amelyen ömlött be a víz. Az egyik kutya segítségért rohant, a másik pedig orrát nyomta a lyukba, megakadályozva ezzel további víz beömlését. A legenda szerint e hõsies cselekedet emlékére van a kutyáknak hideg, nedves orra.
szia! Egyéni jellegzetesség, nem kell semmit mögé képzelni, ha a kutya egészséges. Az én angol cockerem orra 15 évig volt száraz. Semmiben sem zavarta.

3 hónapos palotpincsi kutyámnak hámlik a bőre, mintha száraz lenne. Lakásban tartott ápolt kutyi? Mivel lehetne kezelni?

Legjobb válasz: Lehet hogy bõrbetegség.Ilyen az én kutyámnak is volt.Száraz volt a bõre a fenekénél és már a szõrt is levakarta.Elvittük állatorvohoz és felírt egy gyógyszert már nemtudom mi a neve és azzal kellett mindig kenegetni. És az én kutyám udvaron tartott :)

Lehet hogy bõrbetegség.Ilyen az én kutyámnak is volt.Száraz volt a bõre a fenekénél és már a szõrt is levakarta.Elvittük állatorvohoz és felírt egy gyógyszert már nemtudom mi a neve és azzal kellett mindig kenegetni. És az én kutyám udvaron tartott :)
Nem kell sûrûn fürdetni, attól is hámlik a bõre.
Talán a természetes közeg hiányzik neki.... :(
Ha megfürdetted kend be egy kis balzsammal:) a tapancsait pedig glicerinnel:)
Mihez képest száraz a szõre? Mennyit fürdeted? Milyen szõre van? Milyen fajta kutya?
A kérdező hozzászólása: Labrador, télen nem szoktam fürdetni csak nyáron havonta egyszer kb. Az állatorvostól kaptunk valami kapszulát szõrhullás ellen, akkor kicsit zsírosabb lett, de már elfogyott és szárazabb lett megint a szõre.
A kérdező hozzászólása: pontosabban Aptus Eforion Forte kapszulát kapott
Vagy a tápot váltsd le, hátha, vagy vegyél neki Omega 3 halolaj kapszulát. Az enyémnek is sprõd volt a szõre (meg mellé viszketõs a bõre), az orvos ezt ajánlotta rá, nagyon szépen reagált, puha, csillogó lett. Legalább 1000 mg-ot adj neki naponta, de ha kettõt kap, az sem baj. Amiket állatok részére gyártanak, azokba egyrészt kevesebb van, másrészt drágábbak, szóval jobban jársz, ha emberi fogyasztásra gyárottat veszel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!