Találatok a következő kifejezésre: A kullancs védőoltást be (3 db)

Ki adatta be a Kullancs elleni védőoltást?

köszönöm a válaszokat, És mi volt a mellékhatása? Illetve a 18 hónapos oltással egyszerre kapja meg ugy lett e mellékhatása?

Legjobb válasz: nem volt semmi mellékhatása. de nálunk nem adják be a 18 hónapos oltással. úgy volt, hogy beadták a kullancsot, rá egy hétre a 18 hónapost, rá egy hétre az ismétlõt. ez egy éve volt, most fogunk menni a 2. ismétlõ oltásra

nem volt semmi mellékhatása. de nálunk nem adják be a 18 hónapos oltással. úgy volt, hogy beadták a kullancsot, rá egy hétre a 18 hónapost, rá egy hétre az ismétlõt. ez egy éve volt, most fogunk menni a 2. ismétlõ oltásra
én két gyermekemnek beadattam, szintén kb 1.5 évesen, de nem a 18 hós oltással egyszerre. Valamelyiket csúsztattuk. Nem volt semmi mellékhatás.
Úgy tudom, 3 oltásból áll: az elsõ kettõ között 1 hónap, a második és a harmadik emlékeztetõ között 9 hónap kell. Eddig kettõt kapott, nem volt mellékhatás. A többi oltástól legalább egy hónap különbséggel kapta.
Nem volt mellékhatása, de én nem adatnám be együtt. Az csak egy megjegyzés, hogy nem kullancs ellen, hanem a kullancs által terjesztett agyvelõgyulladás ellen véd. Emellett a kullancs több más nyavaját is terjeszt, úgyhogy kell kiegészítõ védekezés is a kullancszsezonban. Ha oltatni akarsz, ne húzzátok, inkább a 18 hóst csúsztassátok, mert kell 2 hónap mire kialakul a védettség, és mindjárt itt a kullancsszezon.
Az én lányom egy hete kapta meg az elsõt, jövõ hónapban a másodikat.Mivel beteg volt így tolódott az elsõ és az ismétlõ miatt a 15 hós kötelezõ fog tolódni, mert aztmondta a dokinéni, hogy nem adja be egyszerre.Így a 15 hós oltásokat 2-3 hét csúszással kapja majd meg. Semmi mellékhatása nem volt, illetve szurinál mindig többet alszik a lányom aznap de ennyi.Mondjuk most kapott mellé agyhártya gyulladás ellenit is. Ma 14 hós

A kullancs elleni védőoltást be lehet adatni kilenc hónapos babának?

Legjobb válasz: Én ugy tudom másfél éves kortól, de ez nem biztos.Azt tudom hogy Mi 6 hosak vagyunk és nem kaphatjuk meg idén

Én ugy tudom másfél éves kortól, de ez nem biztos.Azt tudom hogy Mi 6 hosak vagyunk és nem kaphatjuk meg idén
Bocs! "másik kórokozó által terjesztett kórokozó ellen" helyett: másik kórokozó által terjesztett betegség ellen Bocs az elírásért!
Nem tudom, hányadik válaszoló írta, hogy 1 éves kor alatt 2, utána csak 1 oltás. Ez nem az az oltás! Amirõl írt, az a meningococcus ellnei oltás, ami szintén agyhártyagyulladás ellen van, de egy másik kórokozó által terjesztett kórokozó ellen. Agyhártyagyulladást én most hirtelen 3 félét tudok: az egyik a meningococcus, a másik a kullancsencephalitis, a harmadik a pneumococcus. A kullancsencaphalitis-rõl szólt a kérdés. 1 éves kortól adható és 3 db oltásból álló sorozat. Ezután 3 évente kell oltani, hogy a védettség megmaradjon.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Elõzõ vagyok!Nem lesz baja 1 éves kor alatt.Elõbb rosszul írtam.
Ez butaság hogy nem lesz baba 1 év alatt.A lányom igenis beteg lett Kullancstól és csak 6 hós volt.
Szia.Mi megkaptuk .Ezt támogatja az állam 1éves kor alatt.Viszont olyan hogy ha akkor beadatod akkor 2 szuriból áll.De ha 1 év fölött akkor csak 1 bõl.Sajnos 1 éves kor felett nem támogatja a kutya sem, ezért én akkor írattam ki és váltottam ki mikor a lányom 11hós volt, és 2hónapot tároltam a hûtõbe és utána kapta meg.Így csak 1 szurira volt szükség.Ezeket azért írom le mert ezeket elfelejtik a dokik megemlíteni, mivel õk csak a támogatás nélküli gyógyszerek után kapnak százalékot.Érdeklõdj egy megbízható gyógyszertárban.
A születési immunrendszer megvédi a babát nagyjábol egy éves korig , onnantól indokoltak az oltások, fõleg a kötelezök, amiket addigra már beadnak, de a kullancs elleni felesleges elõbb, mert terhelõ a babara nézve.
Szia! Én most kérdeztem rá a dokinál, egy éves kortól adható.
A mi doktor nénink csak 8 éves kortól javasolja, vagy ha sokat jár a család kirándulni, akkor is csak 5-6 éves kortól. Mert az immunrendszernek még fejlõdnie kell.

Ki oltatja be a gyerekét kullancs elleni védöoltással?

Màsfèl èves a baba,ès elgondolkodtam rajta.Van valami mellèkhatàsa az oltàsnak?

Legjobb válasz: 2 éves kor alatt nem ajánlott. Jövõre már beadathatod neki. Az én lányom oltva van, most kapja a 3. oltást.

2 éves kor alatt nem ajánlott. Jövõre már beadathatod neki. Az én lányom oltva van, most kapja a 3. oltást.
A kérdező hozzászólása: Ezt nem tudtam, köszi!
Két és fél éves a kisebbik fiam, jövõ hónapban kapja az elsõt. A nagyobbikat is beoltattuk.
2 éves a lányom, holnap adja be neki a férjem. Minden oltásnak lehet mellékhatása, sajnos, mi sokat kirándulunk, fontosnak érezzük.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!