Találatok a következő kifejezésre: A kullancs védőoltást (30 db)

Ha kullancs elleni védőoltást kap valaki, a kullancs meg se tud maradni a bőrfelületen, vagy az oltás csak a fertőzéstől véd? Ha a kullancs így is bennemaradhat az emberben, mi történhet?

Legjobb válasz: Az oltás csak az agyhártya-gyulladás ellen véd, Lyme-kórt még kaphatsz, de szerintem annak a tünetei hamar megjelennek.

Az oltás csak az agyhártya-gyulladás ellen véd, Lyme-kórt még kaphatsz, de szerintem annak a tünetei hamar megjelennek.
Vannak bizonyos vitaminok, amibõl, ha több van a véredben, akkor nem szeretnek annyira a kullancsok, amúgy gondolkozz egy picit logikusan, és rá fog sz jönni, hogy beléd mehet-e a kullancs. Bennmaradós rész.Ha már belédment, akkor az pont elég, hogy megfertõzzön.Ez nem idõ függvényes dolog.Ki kell szedni, amit te is megtehetsz simán otthon.Nem baj, ha bent marad a feje hamar kilökõdik.Ha nagyon aggódsz, akkor tedd el egy üvegcsébe néhány napig, és ha a harapás helyén nagy piros folt kezd megjelenni(több centisrõl beszélünk, esetleg be is dagad)akkor kullancsostól fordulj orvoshoz. Mellesleg megjegyzem, hogy szerintem kicsit fel van fújva ez a téma, jobban mint a komolysága engedné, de ez a 21. századi ember, aki mindenben csak a halálos kórt látja, és közben elfelejt élni, mert annyira fél.
A kullancs ellen megfelelõ öltözékkel és kullancsriasztó sprayvel lehet védekezni. Minden más porhintés. Öltözékrõl kirándulóoldalakon találsz bõséges anyagot, kullancsiasztóval pedig teli vannak a boltok.

Hogy véded pici babádat (9-13hós) a kullancs ellen? Védőoltás kizárva!

Legjobb válasz: Hol találkozhat egy pici baba kullanccsal?

Hol találkozhat egy pici baba kullanccsal?
Biogalaktívval gyógyszertárban kapható
Hát egy évesnél talán meg lehetne kérdezni, de a B vitamint illata érzõdik a bõrön át és utálják a kullancsok. Mikor kicsi voltam, apu polivitaplexet adott nekem és sosem volt. Nem tuti módszer és nem tudom, ilyen pici kaphat e? De a gyógyszerészek biztosan tudják, fõleg a dokinéni... Mi is meg fogjuk kérdezni, mert a lányom csak augusztus végén lesz 1.
alva effitan
Miért nem jó a védõoltás? Mi azt gondoltuk hogy majd azt beadatjuk neki. Miért nem ajánlott? Tudtok valamit? Köszi elõre is.
Sehogy. A kullancs megtalál, ha akar...
Nem viszem a bozótosba. Ha mégis, akkor leszedném a kullancsot. És eltaposnám.
Utolsónak: akár a fûben is. Sajnos. DM-ben lehet kapni olyan bio kullancs- és szúnyogriasztót, amit a babák bõrére is lehet használni, nem vegyszeres, csak természetes anyagokból készül.
A kérdező hozzászólása: Tudod, ha egy baba elkezd menni, akkor nem parancsolhatsz rá, h oda nem menj stb.... Akkor Õ megindúl és bizony kúszik-mászik ha kell, ha nem. És sajnos akár a kertben is megtalálják azok a dögök. Oltást nem akarok mert "felesleges".Ugyanis azt hiszem a Lyme-kor ellen nincs oltás-vagy fordítva?! Mindegy is.Hisz hiába adok neki oltást, ha nem teljes egészében védi meg a kullancscsípéstõl. Akkor meg tényleg felesleges. Most rendeltem szúnyog és kullancsriasztó karperecet de még be akarok szerezni valami fújós cuccot is. Azt hiszem van valami kimondottan kullancs elleni szer-BioGalaktív.

Létezik valami olyan védőoltás kutyáknak, ami véd a kullancsok ellen?

Frontline semmit sem ér, max. bolha ellen, a nyakörvet meg nem viseli el egész nap.

Legjobb válasz: Nem létezik. A kullancsok által terjesztett betegségre van, de gondolom nem arra gondoltál.

Nem létezik. A kullancsok által terjesztett betegségre van, de gondolom nem arra gondoltál.
Kullancs ellen cseppek, vagy nyakörv. Keress rá a googleban. Bõven választhatsz.
Kifejezetten kullancsok ellen nincs oltás, de az általuk terjesztett betegségekre van. Létezik oltás Lyme-kór, és már babézia ellen is, de én mindkettõ oltást elég kockázatosnak, és fölöslegesnek tartom, hisz mindkettõ elég nagy mértékben károsítja a kutyád máját, és még nem is véd jól, mert ahány kullancs-annyi fajtájú betegség.. nekem ez a véleményem. A spot-onok között nem csak a Frontline van, lehet próbálni Stronghold, Exspot, Advantix termékeket is, az is nagyon jók, nekem bevált az Advantix + ultrahangos kullancsriasztó.
A Strongold nem véd kullancs ellen.
Nekem a Frontline bevállt, vagy a Frontline combo..
A kérdező hozzászólása: Frontline-t vettük eddig is, de sz*rt nem ér! Ninna! Köszi, majd valamelyiket kipróbáljuk!
Ha nagyon fertõzött területen élsz, a tavaszi és õszi szezonban sokszor nem elég egy fajta védekezés ma már. Nyakörv és csepp, vagy nyakörv és ultrahangos, vagy nyakörv és fújás, stb.


A kullancs elleni védőoltás mikortól adható? /hány éves kortól/

Ha megkaptuk mindkét agyhártyagyulladás elleni oltást érdemes-e ezt is beadatni? /azért kérdezem, mert a kullancs ugye ezt terjeszti, tehát elvileg már védett ez ellen.../

Legjobb válasz: A kullancs teljesen más agyhártyagyulladást okoz,és más betegségeket is. Nem drága úgyhogy jó beadatni. Nekem a doktornõnk egy éves kortól ajánlotta.

A kullancs teljesen más agyhártyagyulladást okoz, és más betegségeket is. Nem drága úgyhogy jó beadatni. Nekem a doktornõnk egy éves kortól ajánlotta.

Ki adatta be a Kullancs elleni védőoltást?

köszönöm a válaszokat, És mi volt a mellékhatása? Illetve a 18 hónapos oltással egyszerre kapja meg ugy lett e mellékhatása?

Legjobb válasz: nem volt semmi mellékhatása. de nálunk nem adják be a 18 hónapos oltással. úgy volt, hogy beadták a kullancsot, rá egy hétre a 18 hónapost, rá egy hétre az ismétlõt. ez egy éve volt, most fogunk menni a 2. ismétlõ oltásra

nem volt semmi mellékhatása. de nálunk nem adják be a 18 hónapos oltással. úgy volt, hogy beadták a kullancsot, rá egy hétre a 18 hónapost, rá egy hétre az ismétlõt. ez egy éve volt, most fogunk menni a 2. ismétlõ oltásra
én két gyermekemnek beadattam, szintén kb 1.5 évesen, de nem a 18 hós oltással egyszerre. Valamelyiket csúsztattuk. Nem volt semmi mellékhatás.
Úgy tudom, 3 oltásból áll: az elsõ kettõ között 1 hónap, a második és a harmadik emlékeztetõ között 9 hónap kell. Eddig kettõt kapott, nem volt mellékhatás. A többi oltástól legalább egy hónap különbséggel kapta.
Nem volt mellékhatása, de én nem adatnám be együtt. Az csak egy megjegyzés, hogy nem kullancs ellen, hanem a kullancs által terjesztett agyvelõgyulladás ellen véd. Emellett a kullancs több más nyavaját is terjeszt, úgyhogy kell kiegészítõ védekezés is a kullancszsezonban. Ha oltatni akarsz, ne húzzátok, inkább a 18 hóst csúsztassátok, mert kell 2 hónap mire kialakul a védettség, és mindjárt itt a kullancsszezon.
Az én lányom egy hete kapta meg az elsõt, jövõ hónapban a másodikat.Mivel beteg volt így tolódott az elsõ és az ismétlõ miatt a 15 hós kötelezõ fog tolódni, mert aztmondta a dokinéni, hogy nem adja be egyszerre.Így a 15 hós oltásokat 2-3 hét csúszással kapja majd meg. Semmi mellékhatása nem volt, illetve szurinál mindig többet alszik a lányom aznap de ennyi.Mondjuk most kapott mellé agyhártya gyulladás ellenit is. Ma 14 hós

Más is beadatja 2-3 éves gyermekének a kullancs elleni védőoltást?

Legjobb válasz: Igen, beadattam! De siess, mert ha védettséget akarsz nyárra, már most be kell adatni!

Igen, beadattam! De siess, mert ha védettséget akarsz nyárra, már most be kell adatni!
elsöt beadattam a héten 18 hós csaj
2, 5 éves a fiam, tavaly megkapott kettõt, idén kapja az emlékeztetõt
2 éves múlt, tavaly az elsõ kettõt megkapta, jövõ hónapban kapja az ismétlõt
Sziasztok! Én is gondolkodom rajta, hogy beadassam a lányomnak. Volt vmilyen mellékhatása?

Mennyire gyengíti a kullancs elleni védőoltás az immunrendszert? Gyermekeimnek beszeretném adatni, de félek, hogy utána lebetegszenek= ( Kismamaként beadatható?

Legjobb válasz: Kisfiam 1 éves kora után nem sokkal kapta meg, semmi változást nem vettem észre rajta, nem beteges. Én úgy tudom, kismamáknak nem adják be.

Kisfiam 1 éves kora után nem sokkal kapta meg, semmi változást nem vettem észre rajta, nem beteges. Én úgy tudom, kismamáknak nem adják be.

Mennyibe kerül a kullancs elleni védőoltás?

Az 5 éves lányomat szeretném beoltatni vele. A doktorn? ma mondta, hogy jó volna beadni az els?t ebben a hónapban.Nem Magyarországon élek, és itt, ha a gyógyszertár szerzi be, nagyon drága. Ezért szeretném megtudni kb. mennyi az ára, hátha ismer?ssel meg tudnám vetetni.

Legjobb válasz: Gyermekeknek 1850 forint az egyszeri vakcina, gondolom, receptre. De az is lehet, hogy gyógyszertáranként kicsit változik az ára. Az oltást 3x beadatni. Az elsõ után 1 hónappal és 1 év múlva kell ismételni.

Gyermekeknek 1850 forint az egyszeri vakcina, gondolom, receptre. De az is lehet, hogy gyógyszertáranként kicsit változik az ára. Az oltást 3x beadatni. Az elsõ után 1 hónappal és 1 év múlva kell ismételni.
szia egy kérdés.honnét vagy?én se Magyarországról.Igen ugy kell beadatni elsõ után egy hónapra rá kapja a következöt harmadikra rá ugy emlékszem fél év mulva de ez nem biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Vajdasági vagyok.
Sziasztok 18 éven felülinek 17000 de "akciósan" már 13500 forintért is lehet kapni ez egy kombinált szer 3 védettséget ad 3 évig tart a hatása! a neve meningococcus c Mindenkinek ajánlom aki erdõ közelében tanul v dolgozik!!!!

A kullancs elleni védőoltást be lehet adatni kilenc hónapos babának?

Legjobb válasz: Én ugy tudom másfél éves kortól, de ez nem biztos.Azt tudom hogy Mi 6 hosak vagyunk és nem kaphatjuk meg idén

Én ugy tudom másfél éves kortól, de ez nem biztos.Azt tudom hogy Mi 6 hosak vagyunk és nem kaphatjuk meg idén
Bocs! "másik kórokozó által terjesztett kórokozó ellen" helyett: másik kórokozó által terjesztett betegség ellen Bocs az elírásért!
Nem tudom, hányadik válaszoló írta, hogy 1 éves kor alatt 2, utána csak 1 oltás. Ez nem az az oltás! Amirõl írt, az a meningococcus ellnei oltás, ami szintén agyhártyagyulladás ellen van, de egy másik kórokozó által terjesztett kórokozó ellen. Agyhártyagyulladást én most hirtelen 3 félét tudok: az egyik a meningococcus, a másik a kullancsencephalitis, a harmadik a pneumococcus. A kullancsencaphalitis-rõl szólt a kérdés. 1 éves kortól adható és 3 db oltásból álló sorozat. Ezután 3 évente kell oltani, hogy a védettség megmaradjon.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Elõzõ vagyok!Nem lesz baja 1 éves kor alatt.Elõbb rosszul írtam.
Ez butaság hogy nem lesz baba 1 év alatt.A lányom igenis beteg lett Kullancstól és csak 6 hós volt.
Szia.Mi megkaptuk .Ezt támogatja az állam 1éves kor alatt.Viszont olyan hogy ha akkor beadatod akkor 2 szuriból áll.De ha 1 év fölött akkor csak 1 bõl.Sajnos 1 éves kor felett nem támogatja a kutya sem, ezért én akkor írattam ki és váltottam ki mikor a lányom 11hós volt, és 2hónapot tároltam a hûtõbe és utána kapta meg.Így csak 1 szurira volt szükség.Ezeket azért írom le mert ezeket elfelejtik a dokik megemlíteni, mivel õk csak a támogatás nélküli gyógyszerek után kapnak százalékot.Érdeklõdj egy megbízható gyógyszertárban.
A születési immunrendszer megvédi a babát nagyjábol egy éves korig , onnantól indokoltak az oltások, fõleg a kötelezök, amiket addigra már beadnak, de a kullancs elleni felesleges elõbb, mert terhelõ a babara nézve.
Szia! Én most kérdeztem rá a dokinál, egy éves kortól adható.
A mi doktor nénink csak 8 éves kortól javasolja, vagy ha sokat jár a család kirándulni, akkor is csak 5-6 éves kortól. Mert az immunrendszernek még fejlõdnie kell.

Kérnek külön pénzt a kullancs elleni védőoltás beadásakor?

Nálunk igen, +2000 ft. Meg ugye kb 3000 ft a vakcina.

Legjobb válasz: Múlt héten kapta az elsõt. Nekünkm 1700 körül volt az oltóanyag, és nem kért semmit a doki.

Múlt héten kapta az elsõt. Nekünkm 1700 körül volt az oltóanyag, és nem kért semmit a doki.
Nálunk a nem kötelezõ oltásoknál 1000 Ft-ot kérnek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!