Találatok a következő kifejezésre: A krumpli hizlal Mennyi a (6 db)

A krumpli mennyire hizlal? Mennyi a megengedett adag belőle egy napra? Na és a natur sajt?

Legjobb válasz: MErt ha héjában fõzöd meg akkor nem fog szénhidrátot tartalmazni? jesszus, hová kerültem megint...... Nézd meg a krumpli tápanyag értékét, és hogy mennyi szénhidrátot tartalmaz, na számold ki mennyit kell belõle enned pl diétánál, ha az össz napi szénhidrát max 150 g. Sikerült?? üdv Krisz

MErt ha héjában fõzöd meg akkor nem fog szénhidrátot tartalmazni? jesszus, hová kerültem megint...... Nézd meg a krumpli tápanyag értékét, és hogy mennyi szénhidrátot tartalmaz, na számold ki mennyit kell belõle enned pl diétánál, ha az össz napi szénhidrát max 150 g. Sikerült?? üdv Krisz
HA FOGYNI AKARSZ NE EGYÉL KRUMPLIT
A krumplit HA héjában fõzöd meg, nem hízlal és a tápanyagok is benne maradnak és a rost tartama. Hasonló kíváló megoldás ha krumplit hajában, sütõben sütöd. :D Olajban sütni viszont hízlaló és egészségtelen. Nem javaslom a hámozva-darabolva vízben eljárást sem. Takony lesz az egész, a tápanyagokat kiöntöd a vízzel. :(
nyilvan ha sult krumplit eszel az hizlal. nyilvan ha csak ugy megfozod nem hizlal. a natur sajt hizlal.

A frankfurti leves és a tepsis krumpli mennyire hízlal?

Legjobb válasz: Attól függ, milyen tipusú emésztésed van. Kalóriában a frankfurti leves nem sok, hiszen abban csak zöldség és virsli van. A krumpli, prézli meg sok kalória.

Attól függ, milyen tipusú emésztésed van. Kalóriában a frankfurti leves nem sok, hiszen abban csak zöldség és virsli van. A krumpli, prézli meg sok kalória.
Hát a tévébõl sem éppen az intellektualitás sugárzik, sõt mondhatnám azt is, hogy az elbutuláshoz egy remek opció. Inkább ne is nézzen tévét (és sétáljon egyet például), mert bármi jobb a tespedésnél.
Áh. Inkább venni kell egy tv-t https://www.youtube.com/watch?v=lnlKXTsEhYM
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ááh, felesleges vitázni vele.. látni, hogy õt is agymosottá tették a nõi magazinok/blogok ezzel a kalóriás cirkusszal. Nem azon van a hangsúly, hogy tudsz-e vele fogyni, hanem azon, hogy tudod-e hosszútávon tartani! Ha szemetet eszel (virsli pl.), akkor nem fogod tudni tartani, mert a szervezet nem tud hozzájutni a szükséges vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz. Hiányállapot kialakulása után meg szépen lehet visszaszedni a hájat, sokszor a többszörösét is. Ha jobban elmerülsz a témában, és nem csak a felszínt súrolgatod, akkor olvashatnál kicsit az inzulinreakciókról, és a hormonváltozásokról (izmot, vagy zsírt bont a szervezet). Így talán kicsit többet is megtudhatnál a fogyás valódi menetérõl (s nem csak esztelenül az izomból fogynál, mert megsúgom, hogyha nem zsírból fogysz akkor mutathat a mérleg kevesebbet, de valójában sajátmagad alatt vágod a fát, mert az izom több energiát éget el, és kisebb térfogatú is). 18/L
Azt akartam írni, hogy "jó, nem vitázom :) )) " De amikor arról írsz, hogy hasmenés lesz a szalonnaevéstõl? :) Miket hallucinálsz még? :P Az endokrin rendszerünkrõl szerintem itt neked nincs sok fogalmad, de ezt magad is el tudod dönteni :P
Igen, tudom, hogy mindenki hülye, csak te vagy a (félreértett, nem kellöen elismert) zseni. Az általad emlegetett elmélet sokkal értelmetlenebb, mint a kalóriaszámolás. De ha valaki megeszik egy csomó szalonnát magában, akkor garantáltan több napos hasmenése lesz, amit egyetlen értelme ember sem tarthat egészségesnek. Az endokrin rendszerek meg nem úgy müködnek, ahogy te szeretnéd, akárhogy is erölködsz.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Engem legalább az a hozzáállás (már) nem minõsít, hogy az embert valami primitív termodinamikai modellnek tekintsem mint amin 1. éves egyetemi hallgatók tanulják a td alaptörvényeket.. :) Belsõ egyensúly, endokrin rendszer, ezek mondanak valamit? Jobb lenne ha igen, mert ezek miatt az állításod miszerint a kalóriamérleg-elmélet mûködik, egyszerûen nem igaz. Esetleg bizonyos körülmények között, bizonyos esetekben igaz lehet, ezt ki lehet használni, de hát ettõl még nem fog megszûnni a kérdezõd túlsúlya, vagy éppen a lakosság többségének az elhízása :) De persze ragaszkodhatsz az elmélethez, mivel van benne valamennyi ráció így nem arról van szó hogy ez egy alaptalan hit, csak esetleg ilyen témánál szóba kerülhetne, hogy mi a fenének eszik krumplit az akinek fogyási tervei vannak. Nem mintha komolyan hasraütéssel meg lehetne mondani, hogy egy adag krumplis mennyi energiatartalmú. De írjuk már le azt is, hogy egy adag rakott szalonna (krumpli nélkül) csak 500 kcal, és minimális a kiváltott inzulinválasza. Hátha a fogynivágyót ez is érdekli. Mármint ugye érdekli, mert ügyes okos és tudja hogy az inzulinszintjétõl függ, hogy mégis hájasodni fog vagy fogyásnak indul :)
"Kár hogy ezt a kalóriaelméletet már cáfolták. " Ennek ellenére müködik, mégha van is, aki cáfolgatja. De ez minden más táplálkozási módszerre ugyanúgy igaz, olyan nincs, amit nem cáfolt volna meg valaki. Az meg, hogy szerinted nem jó, magánügyed, emiatt nem kellene alpári módon válaszolgatni, habár az csak téged minösít le, jogosan.
Kár hogy ezt a kalóriaelméletet már cáfolták. Az emberi test azért gondolhatnád, hogy egy hangyafa.sznyit mégiscsak bonyolultabb ennél, nem?
Frankfurti leves egy adag kb 300 kcal, tepsis krumpli egy adag 570 kcal, ha szalonna is van benne, akkor 620 körül. Az, hogy mennyire hízlal, attól függ, hogy mennyi kalóriát fogyasztasz ezen kivül és mennyit használsz fel belöle.
Nos, ha fokozatokra vagy kíváncsi: Az én szubjektív rangsorolásomban (1-10) az 1-es a zöldséget jelenti, és a 10-es talán egy bõségesen megpakolt hamburger :D A leves mondjuk 6, a (rakott?) krumpli meg 7. 18/L
A krumpli elég ütõs ch bomba, a zöldséges levesnél az a kérdés hogy mennyi 'extra' van benne. Tudod: cukor, liszt, szója a virsliben, egyéb meglepetések
68%-ban hízlal! Értelmetlen a válasz? A kérdés is. Az egésznapi kalóriabevitel számít és persze azt sem tudjuk mennyit eszel belõle. A csoki se hízlal, ha csak 1 kockát eszel belõle
Van amikor el tudsz lazítani és csak simán humorral kezelni a dolgokat?

Egy adag rakott krumpliban mennyi kalória van kb? (krumpli, tejföl (1, 5%-os), kolbász ( én azt nem eszem meg de belefő), tojás Nagyo hízlaló ebéd:S? Amúgy a főtt krumpli tényleg hízlal:O?

Legjobb válasz: Ez egészséges ebéd volt, mit nem szeretsz benne ? Gondolom még kamasz vagy, ilyenkor szükséged van tojásra is, krumplira és tejfölre is !!! Amm....nem hizlaló, semmi sem hizlaló, ha lemozgod.

Ez egészséges ebéd volt, mit nem szeretsz benne ? Gondolom még kamasz vagy, ilyenkor szükséged van tojásra is, krumplira és tejfölre is !!! Amm....nem hizlaló, semmi sem hizlaló, ha lemozgod.
Elsõ vagyok Nos akkor elmondom: a fõtt krumpli NEM hizlal, ráadásul komplex szénhidrátforrás, vagyis remek. A tojás fehérje, tehát nagyon jó választás bármikor. A tejföl is jó, mivel szüksége van a szervezetnek kálciumra. A fõtt krumpli a legjobb krumpli amit ehetsz. A sültkrumplival ellentétben, ez nem hizlal és még jót is tesz neked ! Egy adag rakott krumpli 300 kalória körül van ( ne menj a kalóriatáblázatok után, mert a tejfölötök 1, 5%-os, a kalóriatáblázatban szereplõ tejföl pedig sokkal zsirosabb és te még a kolbászt sem eszed meg ) Szóval 300 kalória volt és egészséges volt !
Hát mondom, hogy a krumpli nem hizlaló !!! Hány kalóriát akarsz ? Attól is függ mennyit ettél, ha az adag nagyobb volt, mint 150 gram akkor több kalória 300-nál, de 500-nál biztos nem több ! És azért mégis ebéd, gondolkodj egy kicsit, egy 500 kalóriás ebéd teljesen normális, napi 1200 kalória alá soha ne menj !
nemigazbmeg h az összes bfaszezen az oldalon azzal keseríti az életét hogy nem bír egy kibszott kaját megennianélkül h jaj mennyi kcal van benne. sportolj és szrj az egészre, ne legyél már ennyire szánalmas
A kérdező hozzászólása: Utána tornázom egy kicsit. De akkor most a fõtt krumpli hízlal vagy nem? Mindenki mást mond. És akkor most kb egy adag hány kalória ?
A kérdező hozzászólása: És az hogy a kolbász zsírja belefõ? Hogy lehet háromszáz kalória , ha a régi fogyós ebédem volt kb annyi? Ami csirke vagy pulyka volt salátával?
Igen a krumpli tényleg hízlal minden formában!!!!


Hogy kell késziteni a héjában sült krumplit? És ez mennyire hizlal?

Legjobb válasz: Szia! 1. Megmosod a krumplikat. 2. beteszed egy tepsibe. 3. Kissé elõmelegített sütõben megsütöd, a krumpli nagyságától függõen kb. 30-50 percig. Ha parázson sütöd, akkor kevesebb idõ is elég neki. Mennyire hízlal? A fene tudja... ha nem zabálod belõle hülyére magad, és utána mozogsz is, akkor ne törõdj ezzel... ;) Jó étvágyat!

Szia! 1. Megmosod a krumplikat. 2. beteszed egy tepsibe. 3. Kissé elõmelegített sütõben megsütöd, a krumpli nagyságától függõen kb. 30-50 percig. Ha parázson sütöd, akkor kevesebb idõ is elég neki. Mennyire hízlal? A fene tudja... ha nem zabálod belõle hülyére magad, és utána mozogsz is, akkor ne törõdj ezzel... ;) Jó étvágyat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!:)

A főtt krumpli most akkor hízlal vagy nem? Pl egy rakott krumplis ebéd mennyire hízlaló? Ha hízlal akkor miért?

Legjobb válasz: Szerintem nem az van hogy hízlal, hanem hogy nem túl egészséges a bélnek, mert nagyon sok keményítõ van benne.

Szerintem nem az van hogy hízlal, hanem hogy nem túl egészséges a bélnek, mert nagyon sok keményítõ van benne.
Egy szokásos adag rakott krumpli (ha nem extra sok zsiradékkal készited, hanem csak ami a kolbászban meg tejfölben van), akkor 500-600 kcal közt van. Egyébként 100 g krumpli kb. 90 kcal - tehát nem igazán hizlal, és keményitö sincs több benne, mint a mistanában annyira divatos rizsben.
Magas kalóriatartalmú étel, úgyhogy biztos hogy hízlal, mégsem hajlandó senki sem lemondani róla. Többek között én sem :)
A fõtt krumpli magában nem hízlal, nincs benne olyan sok kalória, mint a híre. De a rakott krumpli ugye nem fõtt krumpliból áll, hanem egy rakás tejfölbõl, kolbászból, tojásból, vajból - na az hízlal!
100 g krumpliban 20 g, 100 g lisztben 70g, 100 g rizsben 77 g a szénhidrát!
Krumpliban viszonylag sok a CH, azért hizlal.
szerintem a krumpli nem egészségtelne és önmagában nem is hízlal, hanem az hízlal ahogy csinálják
Egy adag rakott krumplitól senki nem hízik meg. Egy nap alatt sem meghízni, sem lefogyni nem lehet. Mellesleg nem diétás kaja, mert a krumpliban keményítõ (=szénhidrát van). Viszont a krumpli egészséges, és sehol nem olvastam olyat, hogy a keményítõ ne tette jót az egészséges gyomornak. Ráadásul sok benne a rost, ami segít egyes rákfajták megelõzésében. Természetesen itt is igaz, hogy nem egy adag krumpli fogja megmenteni az életedet.
A kérdező hozzászólása: De ha eszem egy adaggal ( muszáj anyám azt akar csinálni) azzal meghízom? Mennyi kalória van benne kb :S?
Hát igen, de van benne :D

A paprikás krumpli mennyire hizlaló?

Persze kolbász nélkül, finom ubi salival. Tudtok esetleg egyszer? fogyókúrás vacsorákat írni?

Legjobb válasz: Ettõl nem fogsz meghízni. Én is sokszor eszem, mégis jóval 50 kiló alatt vagyok.

Ettõl nem fogsz meghízni. Én is sokszor eszem, mégis jóval 50 kiló alatt vagyok.
A kérdező hozzászólása: az lehet, de én nagyon hajlamos vagyok a hízásra.
Azt hiszed én nem? 1 éve még 60 kiló voltam.
Ha kevés zsiradékon csinálod, nem lesz baj. egy paprikát, paradicsomot is tegyél bele, így egy kicsit lecsósabb, így többnek tûnik. persze így nem passzol az uborka, de aztán ki tudja, lehet, hogy jólesik hozzá.
amikor én nagyon fogyóztam a következõt csináltam. csirkemellett vettem, pláne, ha akciós volt, akkor többet. csíkokra vágtam, 10 dekás adagokat csomagoltam folpackba.egy adag kaja, 10 deka csirkemell, egy teáskanál olajon megpirítva. egy másik serpenyõben szintén egy teáskanál olajon legalább 3 féle zöldséget pároltam, kb 30 dekányit. gomba, cukkini, brokkoli, répa, borsó, zöldbab, kínai kel, karfiol káposztafélék...stb, amit lehet kapni akár frissen, akár fagyasztva., hagyma minden változatban(lila, vörös, zöld, póré, amihez illett fokhagyma is ) roppanósra pároltam, összeborítottam apirított csirkemellel és fûszereztem, mindig másfajta fûszereket használtam, hogy ne legyen unalmas. a zöldfûszerek cserépben álltak a konyhaablakban. amikor olyan kedvem volt, nem pároltam a zöldséget, hanem friss nyers salátát dobtam össze a husi mellé. ekkor sem sajnáltam a fûszereket, kecsappal megöntözve is finomak. általában dupla adagot csináltam és másnap egyik felét vittem ebédre a munkahelyemre. ritkén, de ugyanígy egy teáskanál olajon, csináltam és magamnak csirkemellpörköltet, gombapörköltet "székelykáposztát" ekkor szárazon mért 5 deka fõtt rizst, vagy tésztát engedélyeztem magamnak:) nem volt unalmas, mellette zsírszegény joghurtokat és gyümölcsöt ettem nasinak. Most is vissza kellene állítanom az agyamat erre az életmódra...:) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!