Találatok a következő kifejezésre: A kreatív módszerrel tényleg (1 db)

A kreatív nyelvtanulási módszerrel tényleg meg lehet 1 év alatt tanulni egy teljesen új nyelvet?

Tapasztalatokat várnék!!!

Legjobb válasz: A legjobb kreativ nyelvtanulasi modszer,ha kulfoldre mesz nyelvettanulni,es nem szolalsz meg magyarul,csak az adott nyelvvel kezdesz el foglalkozni.En igy tanultam meg az olaszt,1 ev utan mar eleg jol beszeltem,a mai napig is olaszban elek,itt ragadtam:) Udv,Timi

A legjobb kreativ nyelvtanulasi modszer, ha kulfoldre mesz nyelvettanulni, es nem szolalsz meg magyarul, csak az adott nyelvvel kezdesz el foglalkozni.En igy tanultam meg az olaszt, 1 ev utan mar eleg jol beszeltem, a mai napig is olaszban elek, itt ragadtam:) Udv, Timi
Nekünk bevált a módszer! Én a németet csináltam, a Párom meg az angolt és mindketten lenyelvvizsgáztunk 4 hónap alatt.
Szerintem is a kreítv a legjobb a tanulásra szerintem, de hogy ne legyen monoton, ezért jó a programokkal is "játszani".
ne nagyon vedd be amit a mostani hókuszpókuszos nyelvtanítós cégek ajánlanak. parasztvakítás. nyelvet kétféleképpen lehet jól megtanulni: sok munkával, nyelvtanfolyamon, sok gyakorlással, vagy idegennyelvû környezetben. minden más csalás. *robin*
Kedves 11:34! 0-ról tanultátok a nyelvet, vagy volt elõzetes nyelvismeretetek is? Milyen nyelvvizsgát tettetek le (alapfok, középfok vagy felsõfok)?
Nem parasztvakítás, ez is a szorgalmon alapszik. Én a franciát kezdtem el, de rohadt lusta vagyok, kb a 10. oldalig jutottam, de a francia híradóból ezeket a szavakat mindig megértettem és így már nem volt nehéz összeszedni, mirõl beszélnek. Most újra elkezdtem, hátha lesz is belõle valami. Az egy év kinti eltöltése nem mindenkinek megfizethetõ vagy csak simán teljesíthetõ. Lenne rá pénz, de nem fogok 365 napot csak úgy pikk pakk máshol tölteni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Németről magyarra le tudnátok nekem ezt fordítani? Ich kann es einfach nicht beschreiben, du gehst mir einfach nicht mehr aus dem kopf. Träum sogar von dir. Hab dich so gern, bin sehr froh das ich dich habe mein ein und alles.

Köszönöm szépen előre is!!

5

Ti is hulyenek neznetek emiatt?

Mar csak masfel evem van vissza az egyetembol, es meg nincs nyelvvizsgam. (4 eves a suli) Nagyon ideges vagyok, mert komolyan nem latok eselyt, hogy valaha lesz, igy a diplomam is kerdojeles. 12 evig tanultam angolt, majd kimentem angliaba, ahol majdnem 1 evet toltottem/dolgoztam. Szamtalan konyvbol tanultam, rengeteg feladatot oldottam meg, de mindhiaba. A nyelv mostanaban presztizs kerdes, es mindig olyan szanakozva neznek, amikor bevallom, hogy nincsen. Nagyon rosszul esik, mert egyebkent is rossz ez nekem, ez meg csak tetezi. Most komolyan, buta vagyok, mert nincs semmi, de semmi nyelverzekem? Az egyetemen (nem konnyu, realszak) mindig az elso 3 kozott vegzek, jol tanulok, szorgalmas vagyok, de nem er semmit, ha sose lesz papirom rola a nyelv miatt. Nem tudom mit tehetnek meg, ugy erzem keptelen vagyok megszolalni. Felek hogy hibazok, nem all ossze a fejemben egy egyszeru mondat se. Kulon-kulon tudom a szavakat, meg a nyelvtant, de nem tudom osszeollozni, sokszor irasban se, plane beszedben. Butanak erzem magam, es nagyon felek...:(

9

Melyik a legkönnyebb középfokú nyelvvizsga angol nyelvből?

1

Van olyan köztetek, aki nyelvvizsgával, de nyelvtanári diploma nélkül tanít nyelviskolában?

Èn Németországban éltem évekig, nyelvvizsgákat tettem le és alapvetöen középiskolai tanári diplomám van, de nem nyelvtanári és tanítottam is évekig egy gimiben, tehát pedagógiai gyakorlatom is van böven.
Egyik nyelviskola sem akar velem szóba állni, mert egyrészt nincs meg a megfelelö "papirom" hozzá másrészt ugysem tudnék mit kezdeni a felnöttekkel, ha "csak" gyerekekkel foglalkoztam eddig.
Ti ezt hogy látjátok?
Szerintem a tanításban kb. 60-70% maga a tanár személye, egyénisége és csak 30-40% a szaktudás. Ha valaki nem tudja átadni a tudását, mert egy halkszavú, visszafogott vagy nem tudja mozgósítani az embereket, mert nincs az a fajta vezetö-irányító képessége, akkor az a valaki sem fog sikereket elérni.

11

Mi a különbség a két mondat között? I have never been in (valahol), I was never in (valahol).

3

Melyik nyelvet könnyebb egyedül tanulni: olaszt vagy franciát? Melyikből lehet könnyebben eljutni középfokra? (Angolul felsőfokon beszélek. )

3

Hol találhatnék magamnak angol levelezőtársa (ka) t?

A kérdésem arról szólna, hogy szeretnék olyan oldalt, vagy fórumot találni, ahol tudnék echte angolokkal, vagy angolul anyanyelvi szinten beszélőkkel kommunikálni. A google-t már néztem, de semmi hasznosat nem találtam, így esetleg akik már vannak valahol, küldhetnének egy címet tapasztalattal. Előre is köszönöm a válaszokat. :)
(Ha túl ostobának tartod a kérdésem, vagy engem, és esetleg lustának is, akkor pedig előre is sajnálom, hogy raboltam az időd.)

4

Levél helyesírását kéne leellenőrizni egy hozzáértőnek?

Az volt a feladat, hogy írjak egy válasz levelet erre :

Dear Terry,

I have a problem and i want your advice, I'm having trouble with my new flatmate. He keeps playing loud music and inviting loads of his friends over to the flat.
I've been trying to study for my exams and it's almost impossible for me to concentrate. I've been going to the library to get some peace and quiet. But when I get back, he has the music on and his friends are still there.
Last week, one of the neighbours came round to complain. I had to open the door because my flatmate couldn't hear the doorbell ringing, of course. The neighbour was very annoyed and said that if the noise continued, she would call the police. When I told my flatmate, he turned off the music that night but he put it back on again the next day.
What do you think I should do ? I'd be really grateful for your advice.

Best wishes,
Victor

Kaptam segítséget és így összejött ez a válasz levél :

Dear Victor,

thank you very much for your letter. It was lovely to hear from you. In your letter you said you weren't sure what to do with your flatmate. I'll try to help you.
Firstly in my opinion you should discuss it with your flatmate, because if she won’t make a change in it, the policeman is going to inflict a serious punishment on her, and it wouldn’t be good.
Secondly if she will not take your’s advice, you should move into another dig, because the school is the first in the lifetime.
I hope I could help you. I’m looking forward to hearing from you.

Yours faithfully,
Terry

Az utóbbi levelet kéne átnéznie egy jó angolosnak, és megköszönném ha kijavítaná a szóbeli és nyelvtani hibákat átírná.
Köszönet előre is !

3

Hogyan fordítanátok ezt a mondatot angolra?

Én várni fogom a percet, mikor zuhanni kezdesz, hogy elkaphassalak.

3

Hogy vannak ezek a mondatok angolul?

Ki kezd a játékot/dobást? (bowling)
Nem kell hazakísérni,köszi.
A terem a második emeleten van.
Szép dobás volt.
Még csak bemelegítek.. :D
Majd én beszélek a pultnál.

Köszönöm a válaszokat előre is :)

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!