Találatok a következő kifejezésre: A korházba szülök pécs (3 db)

A korházba ahol szülök (pécs édesanyák utja), elinditják baba anyakönyvezését, lakcimkártyát, tb kártyát nekem kell intezni?

Nem tudom milyen papirokat kell bevinnem,házasági anyakönyvi kivonat kell oda vinnem,mikorit?

Legjobb válasz: Én is ott szültem, a házassági anyakönyvi kivontaról nem tudok mit mondani, de a tébés néni bejött és felvette az adatokat, viszont már nem emlékszem, hogy miért, de be kellett telefonálnom, hogy intézik-e, és azt mondták, hogy azt nekem kell. De a TAJ kártyát azt postán küldték.

Én is ott szültem, a házassági anyakönyvi kivontaról nem tudok mit mondani, de a tébés néni bejött és felvette az adatokat, viszont már nem emlékszem, hogy miért, de be kellett telefonálnom, hogy intézik-e, és azt mondták, hogy azt nekem kell. De a TAJ kártyát azt postán küldték.
Ahol házasságot kötöttél a férjeddel, ott kell a szülés elõtt ( 30 napnál nem lehet régebbi ) házassági anyakönyvi kivonatról hivatalos másolatot kérni, mondani kell hogy kisbaba születéséhez és akkor ingyenes. A lakcímkártyához a te adataidat veszik fel szülés után és a te állandó lakóhelyed címe kerül a kicsi kártyájára. Ezért vidd magaddal a kórházba személyi igazolványodat és a lakcímkártyádat TB kártyádat, és a házassági anyakönyvi kivonat friss másolatát. Ha van ideiglenes lakcímed akkor azt utólag kell az okmányirodában bejegyeztetni a babának. Az anyakönyvi kivonathoz is felveszik az adatokat ( ehhez mellékelik a házasságit )és a kicsi anyakönyvi kivonatáért meg be kell menni személyesen az anyakönyvi hivatalba, általában a baba megszületése után 1 héttel készen van. A TB kártyát postán fogod megkapni.
A második válaszoló vagyok, a lakcímkártyát vagy az anyakönyvi kivonattal együtt odaadják, vagy kiküldik postán.

A korházban mi a helyzet ami a pihenést illeti? Több ágyas szobák vannak ott ahol én szülök ugy tudom (Pécs édesanyák utja), éjjel is bent maradhatnak a babák? Hogy lehet aludni, és a látogatok is bemehetnek a kortermekbe? Ha szoptatok akkor mi van?

Legalább ott tudjun kicsit pihenni mert othon semmi segitség és akkor már nem igazán tud az ember aludni.Meg hát kell hogy kipihenjük a szülést hogy a babárol megfelelöen tudjunk gondoskodni.

Legjobb válasz: Több ágyas szobák vannak, de vannak 2 ágyasok is - attól ügg, hogy hova kerülsz:)Éjjelre a babád veled maradhat, de átviheted az õrzõbe is a nõvérekhez - én volt, hogy átvittem, így legalább kialudtam magam. Nem kell szívbajosnak lenni, otthon úgyis te leszel vele.A látogatok nem mehetnek be a kórterembe van egy erre kijelölt társalgó. Csak nyugi minden rendben lesz. Jó fej mindenki.

Több ágyas szobák vannak, de vannak 2 ágyasok is - attól ügg, hogy hova kerülsz:) Éjjelre a babád veled maradhat, de átviheted az õrzõbe is a nõvérekhez - én volt, hogy átvittem, így legalább kialudtam magam. Nem kell szívbajosnak lenni, otthon úgyis te leszel vele.A látogatok nem mehetnek be a kórterembe van egy erre kijelölt társalgó. Csak nyugi minden rendben lesz. Jó fej mindenki.

Ha van valaki aki szült vagy császározták a pécsi Édesanyák úti kórházban, mi a véleménye róla?

Els? gyermekemet a klinikán szültem de az megsz?nt és most a kórházban fogom. Császáros voltam és az els?nél sem ment simán minden,kicsit félek f?leg,hogy ismeretlen lesz a hely.

Legjobb válasz: Tavaly novemberben szültem (császárral), nekem nagyon jók a tapasztalataim (nyilván nem tudom mivel összehasonlítani.) Velem mindenki nagyon rendes volt, pedig senkinek nem fizettem 1 fillért se (már úgy értem hálapénzt). szakmailag, emberileg jó a személyzet, az ellátás is (persze ne 5 csillagos szállóra gondolok.) Mire vagy kíváncsi pontosan?

Tavaly novemberben szültem (császárral), nekem nagyon jók a tapasztalataim (nyilván nem tudom mivel összehasonlítani.) Velem mindenki nagyon rendes volt, pedig senkinek nem fizettem 1 fillért se (már úgy értem hálapénzt). szakmailag, emberileg jó a személyzet, az ellátás is (persze ne 5 csillagos szállóra gondolok.) Mire vagy kíváncsi pontosan?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!