Találatok a következő kifejezésre: A korházba szülök (417 db)

Igen, meg lehet. telefonálj be a kórházba, én már kérdeztem ilyet, igaz nem Sátoraljaújhelyre!
Van persze! Én is tudom, h 85.09.16án 10 ó15kor születtem. S kiadták:) Párom viszont egy már megszünt szülõotthonban született. (Kispesten)Azt mondták neki a Kórházban, hogy a Szent IStván korházban megtalálja a papirokat.Csak kell irni egy pár sort hogy te léred hogy keressék elõ s mikor születtél..

Gond lehet ha nem abban a kórházban szülök ami a kerületemhez tartozik? Mert a fogadott orvosom egy másik kerületben van abban a kórházban ahol dolgozom.

Legjobb válasz: A szülészeti-nõgyógyászati ellátásban szabad kórház és orvosválasztás van.Oda jársz, ott szülsz, ahol neked szimpatikus.

A szülészeti-nõgyógyászati ellátásban szabad kórház és orvosválasztás van.Oda jársz, ott szülsz, ahol neked szimpatikus.
Budapesten szültem, szombathelyi vagyok. Terhesgondozásra Szombathelyen jártam, havonta egyszer pedig Pestre. Ott szülsz ahol akarsz.
Ott szülsz, ahol akarsz. Azért persze Gyõrbõl Nyíregyházára nem célszerû menni, mert valószínûleg megszülsz útközben, de egyébként oda megy az ember, ahová akar.

Szüléshez nem választok orvost, majd az ügyeletesnél szülök. Ilyenkor, hogy van? Abban a korházban szülök, amelyik nekem tetszik, vagy hol?

Legjobb válasz: Amelyikhez körzetileg tartozol.Illetve ha éppen más városban vagy és beindul,akkor természetesen ott.Én legalábbis így tudom.

Amelyikhez körzetileg tartozol.Illetve ha éppen más városban vagy és beindul, akkor természetesen ott.Én legalábbis így tudom.
Hát nem tudom de én úgy értelmezem ha a választott orvosott khzában szülsz akkor nem kell külön fizetned a khnak, csak ha odamégy és igénybe vezsed a"szolgáltatást-ellátását"úgy hogy nincs fogadott dokid.
Sziasztok! Tényleg mindenki mást beszél, nem lehet tudni semmit, csak ha már elõállt a konkrétt helyzet. Szánalmas... Egy kis olvasnivaló errõl: sajnos, ez még mindoig érvényes... http://www.terapia2008.hu/index.php?id=123
Nekem van fogadott orvosom de ezt egy szóval nem mondta még, hogy külön kellene fizetni a khnak.Július közepén szülök meglátjuk de ez azért érdekes lenne, hogy fizetem a tb-t meg a doki jattját és még fizessek 100ezret a skhnak-akkor kb 200e lenne a szülésem..szvalazért ezt én túlzásnak tartanám, akkor nem is mennének az emberek a fogadott dokihoz.Ha ez így van én sem megyek, erre nem lenne pénzem! Azért megkérdem majd tõle.
errõl hol lehet olvasni? Nagyon érdekelne!
Bocsánat, rosszul írtam a fenti infót!!! Elvileg ezt a törvényt 2008. júliusától akarják elfogadtatni. Ha valakinek van fogadott orvosa jobb ha utánajár ennek...
Ja, igen...Július 1-tõl akkor is fizetned kell a kórháznak, ha van fogadott orvosod. Az Országgyûlés által december 11-én megszavazott törvény szerint 2007. január 1-jétõl a betegnek akkor kell ún. részleges térítési díjként kifizetnie a finanszírozási költségek 30%-át, de maximum 100 ezer forintot, ha nem az intézmény munkarendje szerinti orvost választja. Vagyis, akár a területi kórházban, akár más kórházba szóló beutalás esetén a hatályos szabályok érelmében, ha ott választott szülészorvoshoz ragaszkodik, akkor meg kell fizetnie a 30%-os max. 100 ezer Ft. részleges térítési díjat.
Azért, ha az a kórház 200 km-re van, biztos van valami megoldás...
Igen.
A kérdező hozzászólása: Akkor tehát abba a korházba kell mennem, ahova az állandó lakhelyem szerint tartozom?
Szia. A lakhely szerintibe tartozol ebben az esetben. Ha van választott orvosod, akkor mehetsz oda ahol õ dolgozik.
Szerintem ilyenkor csak abban a kórházban szülhetsz, ahova tartozol. De egyébként terhesgondozáson megkérdezheted.
Ezt a törvényjavaslatot már rég elvetették!!!!!! A lakhely szerinti illetékes kórházban kell szülnöd, vagy ahol a fogadott orvosod van. Ha persze mondjuk pesti vagy és épp Debrecenben kap el a szülés akkor persze nem zavarnak Pestig hanem akkor ott szülhetsz. 39 hetes kismama


Az apukak mit csinalnak amig az anyuka a korhazba szul?

A noverem reggel taxival bement a korhazba, telefonalt a ferjenek aki du. munka utan ment csak be a korhazba ( addigra meglett a baba gyors konnyu szulese volt). Nekem ez fura mert a fedjem ezt soha nem csinalta volna en kertem hogy ne legyen bent amikor szulokert ott akart lenni. De a tesom alitja hogy minden rendbe koztuk de en megsem ezt erzem.

Legjobb válasz: A férjem épp éjszakás volt, amikor szültem, telefonon tartottuk a kapcsolatot egy darabig, reggel meg le se feküdt, jött be hozzám a kórházba. Sajnos se a gyereket, se engem nem láthatott, csak annyit engedtek meg neki, hogy a csomagot, amit hozott, beküldje egy nõvérrel. Ez nagyon rossz élmény volt, úgy szerettem volna találkozni vele.

A férjem épp éjszakás volt, amikor szültem, telefonon tartottuk a kapcsolatot egy darabig, reggel meg le se feküdt, jött be hozzám a kórházba. Sajnos se a gyereket, se engem nem láthatott, csak annyit engedtek meg neki, hogy a csomagot, amit hozott, beküldje egy nõvérrel. Ez nagyon rossz élmény volt, úgy szerettem volna találkozni vele.
a férjem bevitt éjjel, mivel azonnal a szülõszobába mentem õ leült a folyosón mert nem akart bent lenni.ÉS ELALUDT!azt mondta nagyon álmos volt:) szép kis apuka mi?
Éjjel vitt be a férjem a kórházba, egész éjjel vajúdtunk, hajnalban szültünk, azért többes szám, mert végig bent volt, õ vágta el a köldökzsinórt, mert kíváncsiskodni a fürdetésnél. Aztán hazament és elmondása szerint összerogyott a fáradságtól :-9 Egyem a szívét, még a karja is elzsibbadt, mert kitolás közben tartotta a fejem :-) Azt pontosan tudom, mit csinált, míg 4 napot bent voltunk a fiammal, mert anyukám is itt volt velünk. Szaladgált mint a mérgezett egér, kaját vásárolt, meg apróságokat a babának, amik a kórházban jutottak eszembe, aztán amennyi idõt lehetett velünk töltött. Utolsó nap, meg padlótól a plafonig felsúrolta a lakást, az utolsó kilincsig, hogy tisztaság legyen mire hazamegyünk. Nem tudom melyikünk volt nyúzottabba, mire a babóval hazamentünk, de anyukám nagyon büszke volt a vejére.
Az én férjem, miután megszültük a fiúnk és õ kigyönyörködte magát, hazament összeszedni a többi gyereket az iskolákból, mert nekünk négy van. Mindezt úgy, hogy nincs kocsink és otthonunktól a kórház 2 órára van busszal. Én nagyon büszke vagyok rá. Míg benn voltam a kórházba, addig mindent megcsinált otthon és semmi segítsége nem volt.
Sok férfi nem akar bent lenni a szülésnél, mert nem bírja a gyomruk, félnek, hogy elájulnak. Ez nem feltétlenül jelent gondot. Ha dolgozik, akkor legalább leköti magát, és addig sem stresszel.
Engem a párom vitt a kórházba éjszaka, de Õ se maradt ott. Reggel ment dolgozni, és Õ is akkor jött be, amikor meglett a kisfiunk - pont a munkáját is befejezte. De persze többször is telefonált, hogy mi a helyzet. Nem minden férfi olyan, aki bemegy a szülõszobába. Az én párom se akart jönni, nem is erõltettem. Azt, hogy nincs köztük rendbe valami gondolom nem ezek alapján vontad le?
A párom vitt a kórházba éjszaka.Megbeszéltük, hogy nem lesz bent a szülésnél.Amíg én szültem addig õ a folyosón izgult és serényen próbálta elérni a fõnökét, hogy nem megy reggel dolgozni, mert nemsokára apuka lesz.Miután meglett a baba akkor pedig végig telefonálta/sms-ezte az ismerõsöket rokonságot.
A kérdező hozzászólása: Miert nem engedtek meg. Amugy igen mas dolgok miatt is gondolom ezt. De o megtehette volna hogy par orara bemegy hozza aztan vissza megy dolgozni de nem tette.
Jaj, Kedves Utolsó! Most egy picit irigyellek a férjed miatt!!! :) )) Pedig az én párom is remek ember, de amit te leírtál...! :) Apa nem jött be a szülõszobába, a legjobb barátnõmmel szültem. :) Úgy volt, hogy be sem jön a kórházba az nap (hetek óta bent voltam már), mert sürgõs munkája lett volna. Felhívtam, hogy esemény van, és kb 15 perc alatt a folyosón ült. :) 16 óra alatt lett meg a baba, de nem mozdult egy percre sem, folyton telefonon tartottuk a kapcsolatot. :) Én egy picit bánom hogy nem volt mellettem, de a végén, mikor már megvolt a lányunk, bejöhetett és együtt örültünk a kis manónak. :)

Gyermekápolási táppénz jár e akkor ha a feleségem a kórházba szüli a 2. babát, és az első babával otthon maradjak addig?

GYERMEKÁPOLÁSI TÁPPÉNZ

Legjobb válasz: NEM!Az eleve beteg gyermek esetén jár.Ráadásul,ha a feleséged már igénybe vesz utána valamilyen támogatást(GYED,GYES,GYET)abban az esetben sem,mert egy háztartásban élõ szülõk ugyanazon gyerekre nem igényelhetnek 2 fajta támogatást.

NEM!Az eleve beteg gyermek esetén jár.Ráadásul, ha a feleséged már igénybe vesz utána valamilyen támogatást(GYED, GYES, GYET)abban az esetben sem, mert egy háztartásban élõ szülõk ugyanazon gyerekre nem igényelhetnek 2 fajta támogatást.
Te szeretnél otthon maradni táppénzen a nagyobbikkal? Ha alapesteben jogosult vagy a táppénzre, akkor megteheted.
Kedves elsõ, olvasd el a kérdést, nem ugyanazon gyerekrõl van szó. Ha meg a gyerekorvos hajlandó kiírni, akkor megteheti.
Az 1. vagyok.Elolvastam, csak hirtelen nem vettem számításba, hogy a szüléskor valószínûleg már TGYÁS-on van.Ám akkor csak a gyerekorvos jóindulata marad, mert egészséges gyerekkel nem mehet.
:) Igen, alapesetben nem mehetne, de gyerekorvosa válogatja, hogy mihez járul hozzá:)
A kérdező hozzászólása: És ha valaki már igénybe vett ilyet akkor csak addig jár amíg a feleségem kórházban van??NEM UGYANAZON GYERMEKRE VENNÉM IGÉNYBE.Mivel a második baba után jár majd a tgyás.

A Sims3-ban ha elmentem azt ahogy a csaj éppen a kórházban szül és én kislányt akarok, de mindig fiú van és mindig visszamegyek a főmenübe majd vissza akkor el van már előre döntve hogy kisfiú lesz, és nem kislány?

Legjobb válasz: Én csak azt tudom, hogy ha a terhesség eleje felé almát etetsz a terhes simeddel nagy eséllyel fiú szül és ha görögdinnyét etetsz vele nagy eséllyel lány.

Én csak azt tudom, hogy ha a terhesség eleje felé almát etetsz a terhes simeddel nagy eséllyel fiú szül és ha görögdinnyét etetsz vele nagy eséllyel lány.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt már én is tudom, de sajnos akkor nem tudtam :(

Induljunk a kórházba? Szülök? 40hkm

Az a helyzet,hogy 24 hetesen elkezdett nyílni a méhszájam,29.héten be is is indult a szülés,4 hétig szigorúan feküdnöm kellett,kórházban voltam.Emiatt volt pár téves riasztásunk.Ma viszont borzalmas derékfájás és állandó lábzsibbadás kísér.Sokat keményedek,és 7-8 percenként jönnek a jóslók,zuhanyzásra sem múlnak.1 ujjnyira nyitva vagyok.Nyákdugó két napja elment.

Legjobb válasz: szerintem szülni fogsz..

szerintem szülni fogsz..
Szerintem is szülni fogsz.Induljatok a kórházba.
Én mennék... :) Max. haza küldenek :)
Az 5perceseket még érdemes megvárni... De hívd fel az orvosod, õ többet tud mondani! Könnyû szülést, jó babázást!:)
Lehet, hogy már meg van a baba :) !
Igen szülsz Kérdezõ!Gratulálok a babához, ha már meg van!
Szerintem is. Kitartást, és jó egészséget kívánok nektek!
Haza tuti nem küldenek. Nincs az az orvos, aki elenged ilyen kórtörténet után! Sok sikert!
Engem 110-120-as fájásokkal akartak hazaküldeni, mert zárt volt a méhszáj.(derék fájás, fájások, minden ami kellett...) Mivel éjjel 2 volt, így mondták, h ok, éjjelre bent tartanak. Szerencsémre, mert 6kor beindult a szülés :)

Szült vagy fog szülni valaki mostanában a Szent István kórházban? Miket kell a kórházi csomagba rakni? Milyen a kórház, rendesek az orvosok, nővérek? És a szobák? Egy kicsit izgulok, mert elvileg 1 hónapon belül fogok ott szülni.

Legjobb válasz: Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2,5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))

Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2, 5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))
Csatlakozom az elõttem szólókhoz...a 3.babámat is ott tervezem szülni!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igen hasznosak voltak. Annyi lenne még a kérdésem, hogy a szülõszobai csomagba mit kell tenni? És addig a másik csomagomat hova fogom tenni, míg szülök? Köszönöm!:)
A második válaszoló vagyok. Az eddigi három szülésemnél nem pakoltam külön, hanem a hatalmas sporttáskámat vittem már a szülõszobára is. Most elõször csináltam két pakkot. A szülõszobásba a következõket tettem: hálóing a szüléshez (vagy amiben szeretnél szülni, lehet póló is, vagy bármi, ami kényelmes, és nem baj, ha full véres lesz...), törölközõ, papucs, tusfürdõ a tusoláshoz, tiszta ruha (hálóing v. pizsi) és bugyi szülés utánra, zokni, hajgumi, ásványvíz (mentes), nasi (pl. csoki), szõlõcukor, az elsõ ruci a babának, amit ráadnak születése után (body, rugi, kissapka), kistakaró (ha sajátot akarsz, de ha nincs, majd õk bebugyolálják a babát valamibe), kozmetikumok egy piperetáskában (fogkefe, fogkrém, stb. - amiket amúgy is viszel a kórházi napokra, szerintem ezt érdemes a szülõszobás pakkba tenni), köntös, fényképezõgép/kamera + töltõ, telefon+töltõ, esetleg olvasnivaló, zenei CD, masszázsolaj, ha szeretnél elyeneket használni. Ja, és ha van valami állandó gyógyszered (pl. orrspray), azt is oda tedd, hogy kéznél legyen. Ja, és ami a legfontosabb: terhes kiskönyv + leletek, és személyes iratok! Bocs, talán kicsit összevissza írtam, így jutott eszembe. Remélem, nem hagytam ki semmit. Ha autóval mentek szülni, lent hagyhatod az autóban a nagyobb csomagot, ha nem autóval mentek, akkor pedig nyugodtan felviheted magaddal a szülõszobára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor ezeket én is külön fogom pakolni, és addig lent hagyjuk a nagy pakkot a csomagtartóban.

Aki már szült annak hogyan csinálják az abortuszt? Meddig kell bent lenni a kórházba?

Legjobb válasz: Nem igaz, aki már szült, annál nem raknak fel tágítót. Aki még nem szült annál elõzõ este felhelyezik, orvosa, kórháza válogatja éjszakára hazamehet, másnap visszamegy reggel, átöltözik, aztán mûtik mikor sorra kerül. Szerintem annál is így van aki már szült, reggel bemegy, aztán várja mikor kerül rá a sor...

Nem igaz, aki már szült, annál nem raknak fel tágítót. Aki még nem szült annál elõzõ este felhelyezik, orvosa, kórháza válogatja éjszakára hazamehet, másnap visszamegy reggel, átöltözik, aztán mûtik mikor sorra kerül. Szerintem annál is így van aki már szült, reggel bemegy, aztán várja mikor kerül rá a sor...
Reggel bemész, délelõtt megcsinálják, két óra ágynyugalom és ha minden rendben du. mehetsz haza.
Ez a gyakorlati része.Nagyon rossz dolog az abortusz.
Ugyanúgy, mint annálaki még nem szült. Reggel megcsinálják, délután mehetsz, ha minden okés.
Ha nem tágultál, akkor elõtte nap felteszik a lamináriát. A hüvelyi szülés szokott számítani. (Nem akarok papolni, de meggondoltad? Ha az elõzõ kellett, õ miért nem? Nyilván van oka, csak gondolj bele, a meglévõ gyereked is így kezdte. Szinte tök ugyanolyan a hasadban lévõ)
A kérdező hozzászólása: Annak is így csinálják aki császárral szült?
Igen, délelõtt megcsinálják, magadhoz térsz az altatásból, egy kicsit lábadozol egy-két órát, aztán ha úgy érzed mehetsz is... Estére otthon vagy.
A kérdező hozzászólása: És akkor a mûtét napján haza is mehet vagy bent kell maradni?
A kérdező hozzászólása: De én nem tudom hogyan csinálják
http://www.youtube.com/watch?v=_-s_dy-K24Q Nyugi, nem a néma sikoly :-)

Szült már valaki a János korházban? Milyen volt a hozzá állásuk? Ember és Baba barát a korház?

Legjobb válasz: Én az elsõ gyerekemet ott szültem. Ugyan császár volt, mert nem volt más megoldás, de én nagyon meg voltam elégedve. Ez volt 3 éve. Azóta új szülõszoba van, külön szobákkal, otthonos környezettel, fürdõkáddal, labdával és bordásfallal. Én a második gyerekemet is ott fogom szülni, mostmár csak napok kérdése. Szerintem abszolút bababarár, mert a babát egybõl odaadják, és egy kis tisztogatás után meg is tudod szoptatni. A baba pedig éjjel-nappal veled lehet, max. fürdeni kell bevinni. Az igaz, hogy többen bejöhetnek már az elsõ idõkben is, de ez szerintem inkább az anyukáktól függ. Mert ha te azt mondod, hogy ne jöjjenek olyan sokan és gyakran, akkor nyílván nem lesz akkora forgalom. Én a Szt. Imrébe tartozom, és hiába felújjított, alternatív szülõszobával is rendelkezõ kórház, viszont hely nagyon nincsen, nagyon sok ismerõsöm volt, aki mondta, hogy szülés után kb.5x kellett szobát váltania, mert a helye mindíg kellett valakinek, vagy pedig már 2 nap után hazaküldik az embert, mert nincs hely és nem tudják hova rakni az anyukákat.

Én az elsõ gyerekemet ott szültem. Ugyan császár volt, mert nem volt más megoldás, de én nagyon meg voltam elégedve. Ez volt 3 éve. Azóta új szülõszoba van, külön szobákkal, otthonos környezettel, fürdõkáddal, labdával és bordásfallal. Én a második gyerekemet is ott fogom szülni, mostmár csak napok kérdése. Szerintem abszolút bababarár, mert a babát egybõl odaadják, és egy kis tisztogatás után meg is tudod szoptatni. A baba pedig éjjel-nappal veled lehet, max. fürdeni kell bevinni. Az igaz, hogy többen bejöhetnek már az elsõ idõkben is, de ez szerintem inkább az anyukáktól függ. Mert ha te azt mondod, hogy ne jöjjenek olyan sokan és gyakran, akkor nyílván nem lesz akkora forgalom. Én a Szt. Imrébe tartozom, és hiába felújjított, alternatív szülõszobával is rendelkezõ kórház, viszont hely nagyon nincsen, nagyon sok ismerõsöm volt, aki mondta, hogy szülés után kb.5x kellett szobát váltania, mert a helye mindíg kellett valakinek, vagy pedig már 2 nap után hazaküldik az embert, mert nincs hely és nem tudják hova rakni az anyukákat.
http://www.golyahaz.hu/nyitolap Nézd meg! Amúgy igen az.Remek kh!
nem tartozik a hivatalos bababarát kórházakhoz. de ahoz képest ogy nem az, viszonylag normális. bár én nem szülnék ott (oda tartozom, de a zt. imrébe megyek, ég és föld a kettõ)
Én mind a három gyerekemet ott szültem (a harmadikat 2 hete!) és jók a tapasztalataim. A szülésznõk és az orvosom is az elvárható legtöbbet nyújtották.
Én 1 hónapja szültem ott. Az osztályos nõvérekrõl (nõgyógy.)és a csecsemõs nõvérekrõl sem tudok jót mondani 1-1 (szó szerint!) kivétellel! Az orvosommal nagyon meg voltam elégedve! A szülésznõk is nagyon kedvesek. Viszont az nem tetszett, hogy egész nap lehetett látogatót fogadni. Nem lehet rendesen szoptatni (sem) ekkora forgalom mellett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!