Találatok a következő kifejezésre: A koraterhességben lehet (8 db)

Mi lehet annak az oka ha felszívódik a koraterhességben az embrio?

Legjobb válasz: Azt mondjak, hogy azert szivodik fel (lokodik ki), mert nem volt eletkepes.

Azt mondjak, hogy azert szivodik fel (lokodik ki), mert nem volt eletkepes.
Vagy azért mert vékony a méhnyálkahártya és nem tud rendesen beágyazódni!

A koraterhességben az lehet terhességi tünet, hogy nappal is 37 fokos a hőm?

Megfázásra, meghülésre nincs semmi jel!

Legjobb válasz: Erre én is nagyon kíváncsi lennék, ugyanis nappal nekem is 37 a hõm, és 2 tesztem is negatív lett. Nem lehet, hogy a reggeli hõ a mértékadó? Lehet akkor alacsonyabb! Akárhol olvasgatok, mindig a reggelit jelölik meg. Bárcsak terhességet jelenten!:):):)

Erre én is nagyon kíváncsi lennék, ugyanis nappal nekem is 37 a hõm, és 2 tesztem is negatív lett. Nem lehet, hogy a reggeli hõ a mértékadó? Lehet akkor alacsonyabb! Akárhol olvasgatok, mindig a reggelit jelölik meg. Bárcsak terhességet jelenten!:) :) :)
Szia!Nekem is 37 fokos a nappali, nagyon remélem, hogy ez babát jelent.Pár nap van még addig, h meg kéne jönni a mensinek (vagyis nem kéne), de már jópár napja jelentkeztek premenstruációs tünetek. Én úgy tudom, ez jó jel.
A 37 körüli hõmérséklet a mensi elõtt esik vissza 1-2 nappal. A hõt azért kell reggel mérni, mivel az a mozgás hatására megemelkedhet. Tehát napközban mindig magasabbat fogsz mérni, legalábbis nekem reggel 37, délután 37, 5. Ha nem mérted rendesen a ciklus elejétõl nem tudod mihez viszonyítani, ezért érdemes a ciklus.hu vezetni. Ha nem jön meg és még mindig 37 körül van, akkor tesztelj. De bízzunk benne, hogy a terhességedet fogja jelenteni.

Ebben a hónapban annyira éreztem, hogy sikerült. Egészen 1 hetet késett is a mensim, már az orvos is mondta, h koraterhesség lehet, mire megjött. Tuti, hogy nincs baba igaz?

Tudom,hülye kérdés,ha megjön miért is lenne babóca,csak már annyira várom.És olyan nehéz a párom is el fog utazni 3000km-rel arrébb...

Legjobb válasz: Szia! Rendesen megjött,ahogy szokott vagy kicsit kevesebb vagy másabb?Ha nem olyan,amilyen lenni szokott,érdemes lenne csinálni még egy tesztet!Ha nega,akkor szedjél barátcserje kapszulát,hátha tutira bejön egy baba! Sok szerencsét!:)

Szia! Rendesen megjött, ahogy szokott vagy kicsit kevesebb vagy másabb?Ha nem olyan, amilyen lenni szokott, érdemes lenne csinálni még egy tesztet!Ha nega, akkor szedjél barátcserje kapszulát, hátha tutira bejön egy baba! Sok szerencsét!:)
A kérdező hozzászólása: Annyi változás, hogy én sose barnázok az elején(rögtön vér) csaka végén.És most 1 napot csak barnáztam és keveset.Köszi a választ:)
Attól még könnyen elõfordulhat hogy babás vagy.Én 3 hónapig barnáztam mikor meg kellett volna jönnie, és mégis itt szuszog a kis 16 hetes babóm.Ne add fel, csinálj majd még egy tesztet.Van aki hónapokig rendesen menstruál terhesen, a barátnõm 5 hónapig menstruált.Írj majd hogy mi a helyzet.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Pénteken megyek orvoshoz vissza kontrollra.Múlt hét kedden 13, 5(vastag) nylkahártyát látott, amire a koraterhességre utalt.Aztán pénteken reggel már csak 10, 5volt+barnázás ami nálam sosincs mensi elõtt.És estére pénteken vér:(...
Sajnálom. Nagyon drukkoltam neked. Remélem nincs baj és hamarosan összejön.

IR-es kismamik! Nektek hasonlított a koraterhességi rosszullétetek a Merkforminos kezdeti rosszullétekhez? Lehet összefüggés?

Én pont úgy vagyok rosszul 6 hetesen, mint amikor Merkformint kezdtem szedni. A teljes ébrenlét alatti erős émelygés, hányinger az ételek 90%-nak illatától, sőt említésétől is, gyengeség. Csak elgondolkodtam, nem lehetséges-e, hogy így jelez a szervezetem, hogy nem akarja a Merck-et tovább...

Legjobb válasz: A gyógyszerszedés változtatásáról mindenképp orvossal konzultálj, én is azt tenném! A tüneteid simán beleférnek a szokásos terhestünetekbe :) Szerintem érdemes szedni, amíg az orvos szerint is hasznos. NAgyon boldog babavárást neked a kezdeti nehézségek ellenére! :)

A gyógyszerszedés változtatásáról mindenképp orvossal konzultálj, én is azt tenném! A tüneteid simán beleférnek a szokásos terhestünetekbe :) Szerintem érdemes szedni, amíg az orvos szerint is hasznos. NAgyon boldog babavárást neked a kezdeti nehézségek ellenére! :)
A kérdező hozzászólása: Kedves Elsõ Válaszoló! Köszönöm a választ! Természetesen, nem változtatnék magamtól, csak elgondolkodtam. :) Beszélgettem is errõl a dokimmal, és õ abba akarja hagyatni velemmár most, én viszont kértem még haladékot, mert úgy olvastam, hogy a 12. hétig még fontos lenne szedni. Meglátjuk, mit mond a következõ kontrollon. :) Örülnék további tapasztalatoknak. :)
Én is merck-et szedtem, napi 2x1-et. A 10. hétig ugyanúgy kellett szednem, mint elõtte és a 10 és 12. hétig napi 1-et este. Most vagyok 13 hetes :) )) Rosszullét nálam csak a 7. és a 10. hét között volt, így biztos, hogy nem a gyógyszertõl.
most hogy mondod, igen. Bár ebbe soha nem gondoltam bele. Amikor a mercket elkezdtem szedni, akkor is kajaundorom volt és alig bírtam letuszkolni a torkomon az ételt, és kora terhességben is volt ilyenem.

Ha a koraterhességi (4 - 5 hét) panaszok enyhülnek, az baj lehet, vagy természetes?

Napközben már alig "feszül, görcsöl" az alhasam, a mellem már nem fáj. Hányingerem eddig nem volt (tegnap és ma volt/van), inkább savam volt.

Legjobb válasz: Szia! Ha megnyugtat, nekem egyáltalán nem volt semmijen terhességi tünetem! Most van egy gyönyörû 20hónapos kisfiam! Onnan tudtam meg hogy jön, hogy poztív lett a teszt. Utána énis kerestem a hányingert, a szédelgést, amellfeszülést (na jó az egy icipicit talán tényleg) de nem jött semmi, csak a fiam a 37. hét végén! Boldog babavárást!

Szia! Ha megnyugtat, nekem egyáltalán nem volt semmijen terhességi tünetem! Most van egy gyönyörû 20hónapos kisfiam! Onnan tudtam meg hogy jön, hogy poztív lett a teszt. Utána énis kerestem a hányingert, a szédelgést, amellfeszülést (na jó az egy icipicit talán tényleg) de nem jött semmi, csak a fiam a 37. hét végén! Boldog babavárást!

Meg lehet külömböztetni a koraterhességi mellfeszülést a mensi előttitől?

Legjobb válasz: Szerintem nem. Én legalábbis így a második babát várva sem tudnám pusztán a mellfeszülésbõl megállapítani,mi a helyzet. :))

Szerintem nem. Én legalábbis így a második babát várva sem tudnám pusztán a mellfeszülésbõl megállapítani, mi a helyzet. :) )
Szia En meg tudom mostmar kulomboztetni, mert az a mellfajdalom ami akkor volt nekem soha nem volt menszesz elott.Nekem sokkal durvabban fajt, es igen inkabb fajdalmas volt mint kellemetlen, a mensinel viszont nekem csak kellemetlen volt.
Nekem mensi elõtt mindig feszült a mellem, így aztán amikor a terhesség miatt feszült, a mensire gyanakodtam. Igazából csak a 2 csíkból jöttem rá, hogy terhes vagyok, az egyéb tünetek csak késõbb jelentkeztek. Én tehát nem tudtam megkülönböztetni.
Nem!!!
mennyire sok? én 1000mg-ot majd 500 mg-ot szedtem, s minden rendben van. most már nem szedek c vitamint, mert a doki 12 hetes korig írta fel nekem a c vitamint.
nem tudsz többletet bevinni, mert ha sok a vizelettel távozik, mivel vízben oldódó vitamin. Az A D E K vitaminokkal kell vigyázni, mert ezek zsírban oldódnak, fel tudnak halmozódni a szervezetben...
A kérdező hozzászólása: Koszonom!
A picire nem, de vesekövet okozhat a túlzott C-vitamin bevitel Rád nézve. Érdemes azért vigyázni vele :) .

Koraterhességben veszélyes lehet a fizikai emgerőltetés, akár el is vetélhetek emiatt?

Ikerlányaim 14 hónaposak, 7. héten járok a kicsivel.Viszont a 4. emeleten lakunk, és tök egyedül vagyok egész nap, úgyhogy cipelem a két babát föl - le, ha sétálni, vagy bárhová megyünk.Félek, hogy baj lesz, már most nehezen bírom, mi lesz kés?bb...

Legjobb válasz: Én az 5. héten,amikor még nem tudtam,hogy baba van,sittet lapátoltam.Baba azóta is vígan el van a pocimban.Az ikreket meg próbáld meg arra szoktatni,hogy gyalogoljanak,meg mutasd meg nekik,hogy milyen jó móka lépcsõzni stb...Illetve,ha tud a párod is jó lenne,ha kivenne 1-1 hét szabit néha,hogy te tudjál pihizni egy kicsit.

Én az 5. héten, amikor még nem tudtam, hogy baba van, sittet lapátoltam.Baba azóta is vígan el van a pocimban.Az ikreket meg próbáld meg arra szoktatni, hogy gyalogoljanak, meg mutasd meg nekik, hogy milyen jó móka lépcsõzni stb...Illetve, ha tud a párod is jó lenne, ha kivenne 1-1 hét szabit néha, hogy te tudjál pihizni egy kicsit.
A fizikai megerõltetés veszélyes lehet, persze gondolom, hogy a két kicsi babád mellett nem nagyon tudod kikerülni az emelgetést. Lépcsõzés, emelgetés után próbálj meg pihenni, vagy idõnként kérj meg valakit, hogy segítsen neked (párod, szülõk, barátnõk). Gratulálok a picihez (és az ikrekhez is)!
Persze jó lenne ha nem kellene emelgetned õket, de gondolom ha lenne minden nap segítség, nem tennéd, nem vagyunk egyformák, van aki meg sem érzi, van akinek egybõl jelentkezik a szervezeténél valami jel, hogy pihenjen.Még az elején vagy, ha teheted vigyázz magadra, de ha csak arra gondolok hogy régen is mi volt, azt hiszem inkább mi kismamák nagyon óvatosak akarunk lenni, ami helyes is, de sztem nem lesz baj, csak tényleg pihenj egy ilyen lépcsõzés után.Itt a jóidõ, persze az ikrek is igénylik a napi játszást , sétát, stb. menni kell velük, de ha úgy érzed a szervezeted jelez, inkább említsd meg az orvosnak.Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat, megpróbálok figyelni a testem jelzéseire!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!