Találatok a következő kifejezésre: A koraszülött hány (8 db)

Akiknek koraszülött lett a babájuk, hány hétre jött?

Legjobb válasz: 32. hétre szültem placenta leválás miatt. Jelentem egészségesek vagyunk mind a ketten 4 éves kisfiú anyukája

32. hétre szültem placenta leválás miatt. Jelentem egészségesek vagyunk mind a ketten 4 éves kisfiú anyukája
Egyik ismerõsöm 26 hétre szült, elfolyt a magzatvíz, nem tudták már visszatartani, de szerencsére minden rendben, már 5 kg a baba! Annó 30 éve a fõnökasszonyommal is ez történt, neki sajnos nem tudták megmenteni a babáját, ebbõl is látszik ma már mennyire fejlett az orvostudomány!
36.+0 -n született a kislányom, icipici és vézna volt, de makkegészéges és nagyon agilis, nem is tették koraosztályra, velem maradhatott mert nagyon ügyesen szopott és egy hét után 2210 grammal haza is engedték. Jövõhét pénteken lesz 4 éves, törékeny alkatú maradt, de amúgy minden totál rendben van vele, sõt, értelmileg messze a korosztálya elõtt járt mindig is. A férjem egyik tanítványa fél kiló alatti súllyal született (nemtom hányadik héten), a mozgása kissé rendezetlen (értsd: nem lesz tornászbajnok de amúgy mindennel elboldogul, picit csúnyábban ír mégha odafigyel is, de olvasható azért) az egyik szemére nem lát és a másik is kis hányadban sérült. Ezen kívül egy tündéri okos csajszi, mindenki imádja.
Nekem 36. héten születtek a gyerekeim. Mindenki egészséges :-) 10 napot voltunk a kórházban, de nem miattuk, õket már az 5. napon hazaküldték volna.
34.hétre született a kisfiam, 1930g-mal és 43 cm-rel. 3 hetet voltunk a koraosztályon. Ma már közel 10 hós és makk egészséges baba.
Most jött a bölcsibe egy új kislány. 31. héten született, 980 grammal. Egy kicsit kisebb a kortársainál. 15 hónapos és most tanul járni, önállóan még csak 1-2 lépést tesz.

A koraszülött kisbabáknak hány hetes koruktól van jó esélyük az életben maradásra?

Legjobb válasz: 28 hetes koraszülésnél is adnak 85% esélyt a tulélésre megfelelö körülmények közöt,és ez hetek multával egyre nö.

28 hetes koraszülésnél is adnak 85% esélyt a tulélésre megfelelö körülmények közöt, és ez hetek multával egyre nö.
Régen 28 hét volt a koraszülés alsó határa. Ma már 24 hétre levitték. Azért, mert már ekkora koraszülött is életben tartható jó ellátással. Ennek ellenére azt mondom, hogy a 30-35 hét között születettek már sokkal nagyobb védelemben vannak.
Ez a babától is függhet. Az én nagylányom 33 hétre született és egy hétig lélegeztetni kellett, míg a testvéremék gyermeke 29 hétre született és csak inkubátorban volt lélegeztetni egy percig sem kellett. Szerencsére mindketten egészségesek. Ám az elég relatív, hogy mikortól van jó esély, hisz maradnak meg babák 24-26 hétre születettek és sajnos veszítenek el babákat akik akár a 31-35 ik hétre születtek. De igen, én is úgy tudom, hogy már a 24 ik héttõl küzdenek a babáért bár minél korábban születik annál nagyobb az esélye, hogy nem marad meg vagy maradandó károsodást szenvedhet (pl. vakság siketség bénulás stb...)
Szia hát ahogy tudom ahogy én is születtem, 36 héttõl már igen van rá esély

Anyukák akik 35-36 hetesen szültétek a babátokat! Koraszülött osztályra kerültek e, és hány napra? Mennyivel születtek a babák?

Legjobb válasz: 36 hétre született a fiam,de nem került koraszülött osztályra.2540gr 48 cm.vasárnap született és pénteken jöhettünk haza,mert be volt sárgulva.

36 hétre született a fiam, de nem került koraszülött osztályra.2540gr 48 cm.vasárnap született és pénteken jöhettünk haza, mert be volt sárgulva.
36. hétre, kislány 2400gr, 49 cm, 10/10 apgar, nem volt koraszülött osztályon.
ismerõsöm kislánya a 35. hétre született, 2800gramm volt és nem került koraszülött osztályra. Szép és egészséges kisbaba volt.
37. hétre született a lányom 2150 g-mal, két hét koraszülöttosztály, ami maga volt a rémálom...
35. héten született a kisfiam, 2600 gramm, 53 centi, 10/10 apgar. Egy percet nem töltött koraszülött osztályon! Szerencsére!!! Mi 6 napot voltunk bent, mert kedden született, és dokim nem akart a hétvégén hazaengedni a pici babával, mondván, ha bármi baj lenne, a gyerekorvost nem biztos, hogy elérjük, akkor úgyis vissza kellene menni a kórházba. Úgyhogy hétfõn engedtek haza. 2530 grammal jöttünk ki a kórházból, holnap lesz 14 hetes, és immár 5480 gramm, 58 centi, és nagyon szépen fejlõdik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.33 hetes vagyok de nagyon kivan nyílva a méhszáj és lehet hogy elöbb jön a baba azért kérdeztem.Tényleg ugy van, hogy 36.hét elött és 2500g alatt számít koraszülöttnek a pici?
igen, igaz!az én babám 36+3naposan született 2480grammal és 48cm-rel, 9/10-es Apgarttal, de õ se került koraszülöttre, Hál'istennek!picit sárga volt, de minden baba picit besárgul!2400grammal jöttünk haza 3nap után és gyönyörüen fejlödik!mára már 9hónapos, több, mint 9kiló és 72cm!szuper egészségnek örvend!ne aggódj, nem lesz gond(bizzunk benne)


Hány hetes az a kor amire még azt mondják, hogy koraszülött?

Legjobb válasz: 36. hét elõtt ill. 2500gr alatt

36. hét elõtt ill. 2500gr alatt
A kérdező hozzászólása: Köszi:-)

Koraszulott babak anyukai! Hany hetre szultetek es mennyit kellett a korhazban lenni? A babak hogy vannak? 37-hetnel kissebb terhessegekre vagyok kivancsi!

Legjobb válasz: 35.hétre szültem 2260 gr-mal.Két hetet volt kórházban mert 2500 gramm alatt nem adnak haza babákat Szegeden.

35.hétre szültem 2260 gr-mal.Két hetet volt kórházban mert 2500 gramm alatt nem adnak haza babákat Szegeden.
Napra pontosan 35. hét, ikrek, 2290 és 2490, 5 napot kellett maradni, de csak mert "mégiscsak ikrek meg koraszülöttek". Kutya bajuk se volt és azóta sincs (5 hónaposak)
30.hétre szültem 1360 grammal és 2 hónapot voltunk kórházban:(Most volt 4 hós és 5100 gramm, csak anyatejes.Neked is korababád van?
36+4 -re született a lányom 2370 grammal. A 4.napon jöttünk haza, itthon kicsit besárgult, de ügyesen szopott és két nap alatt rendbe is jött, a gyerekdoki nem utalt vissza minket a kh-ba. Amúgy kutya baja sem volt, máig makkegészséges, épp tegnap múlt 9 hónapos, villámgyorsasággal közlekedik négykézláb, feláll és kapaszkodva próbál oldalazni, gagyog, tudatosan használt szava 5db van - szóval semmivel nincs lemaradva az idõre születettekhez képest.
a tesóm 36 hétre szült kislányt 3600dkg volt és azt hiszem 49 cm de az nem biztos, már 3 éves és rossz mint az "ördög" nagyon okos szép igaz nem az a nagy növésû de teljesen egészséges
35. hétre született a kisfiam 2900grammal és 47 centivel. A 9. napon jöttünk haza, mert a születése utáni órákban kis légzészavart észleltek nála és inkubátorba tették. Aztán még aznap átszállították egy másik kórházba, mivel hogy ott jobban fel vannak készülve a korababákra. Én nem mehettem vele, ami nagyon rossz érzés volt. Majd a 3. napon kiengedtek addig, míg meglátogatom. Majd a 4. napon is kiengedtek és akkor foghattam meg elõször, akkor tehettem elõször cicire. Majd az 5. napon visszaengedték a mi kórházunkba. Sajna nem tud szopizni. Fejem a tejet és úgy kapja, de kevés is és pótolnom kell táppal. Úgy 2 hetes korára lefogyott 2, 67-re. Innentõl kapja a tápot. Azóta nagyon szépen fejlõdik, növöget. Már 3, 90 és másfél hós. Mindenben nagyon ügyes. Járunk vele kontrollokra és minden ok!
30. hetre szuletett, 1380g-al es 5 hetig volt bent!
a minap olvastam hogy 2500g alatt nem adják ki a piciket, lehet hogy van benne valami.ne aggodj
10-20 között kb. Ez sokmindentõl függ: hány grammal születtek, miért születtek elõbb és milyen a tászer-anyatej arány?
A kérdező hozzászólása: Az egyik 1950g. a másik az 1550g. és még kapnak infúziót is a tápszert azt nem kapnak.
2 kiló alatt tuti nem, de utána ha megy a tplálkozás és jól vannak, akkor sztem mehetnek. Egy picit jobban megindul majd a súlyuk, ha kapnak anyatejet. Ugye fejed a cicid?
Az elõttem válaszolóval értek egyet. 2000g felett, és ha megindul a súlygyarapodás. 2008 júniusában én is ikreket szültem 35. hétre születtek 2340g és 2490g volt a súlyuk. Õk is visszaestek egy kicsit, de 1hét után hazaengedtek bennünket. Sajnos szoptatni nem nagyon tudtam õket, de a tápszert nehezen de elfogadták. A lányaim is voltak infúzión, sõt be is sárgultak, de minden rendben lett aztán velük. Ha gondolod írj nyugodtan privit!

Hány hetes terhesség az, ahol ha koraszülött lesz a baba, akkor meg tudják menteni az életét?

Legjobb válasz: A barátainknak 28. hétre született a kisfiuk. Sok nehézségen vannak túl, de már minden rendben van. Most lassan fél éves és utolérte a rendes idõre született társait súlyra. :)

A barátainknak 28. hétre született a kisfiuk. Sok nehézségen vannak túl, de már minden rendben van. Most lassan fél éves és utolérte a rendes idõre született társait súlyra. :)
Minel tovabb marad bent a baba anal tobb az eselye. Pihenj sokat es ne idegeskedj. Minden rendben lesz.
A babáért akkor kötelezõ mindent megtenni, ha életjelenségeket mutat. Ha 20 hetes, akkor is. De 24. hét elõtt vetélésrõl beszélünk, és csak utána beszélünk szülésrõl. Ennek az az oka, hogy a 24. hetet tartották az életképesség határának. De azóta már sikerült (fõleg fejlettebb országokban) lejjebb tornázni a határt, talán olyan 22.-23. hétre. De nyilván olyan pici babánál nagyon kicsi az esély, és rengeteg szövõdmény alakulhat ki.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nyugi! Én veszélyeztetett vagyok. Alig vártam, hogy betöltsük azt a bûvös 24. hetet. Mikor végre eljött a nap, nagyon megnyugodtam. Onnantól kezdve az volt a cél, hogy a következõ hetet kihúzzam. Eljött a 25. 26. 27. hét is. A 27. héten erõs görcseim lettek. Azt hittem, hogy akkor ennyi, eddig húztuk. Végül, hála Istennek, semmi komoly nem volt. A doki azt mondta, innentõl kezdve egy 10 hét és rendben vagyunk. Megbeszéltem a kisfiammal, hogy nagyon-nagyon várom már, de fontos, hogy még benn maradjon 10 hétig. Most ott tartunk, hogy 31 hetes és 6 naposak vagyunk, szóval a fele eltelt. Szépen fejlõdik, 2 kg-os most a picike, szóval még nagyobb is, mint az átlag. Lassan kiegyezek a 36. héttel is, de ha azt elérjük, mindenképpen megpróbáljuk már elérni a 37. hetet is. Imádkozom folyamatosan, hogy sikerüljön, mert elég sok jósló fájásom van. A hûtõnkön van egy papír. A 27. héttel kezdõdõen ott számolgatjuk a heteket. Nagyon jó ránézni mindig és csütörtökönként, amikor a fordulónap van, kihúzni egy újabb betöltött hetet. :) Sok kitartást még nektek és ne add alább soha, mint a 37. hét! Ez legyen a cél nektek is! Menni fog, hidd el!
Mi pár hétig voltunk a koraszülött PIC-en, láttam pár nagyon pici babát. A legkisebb 25 hétre született, akkor már túl volt a nehezén. De ezek nehéz dolgok. Az én babám 33 hétre született, mégis kritikus volt napokig az állapota. Egy másik baba, aki 30 hétre született, sokkal kisebb volt ugyan, de jelentõsen jobb állapotban volt. Kitartás! Baj van?
kedves kérdezõ hány hetes terhes vagy?Vagy van valami baj, hogy ezt a kérdést tetted fel?
Kitartás!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!! Akkor még 3 hetet ki kell tartanunk!!
Így van! 24. héttõl már mindent meg kell tenniük az orvosoknak. Magyarországon a legkisebb koraszülött, akit sikerült megmenteni a 23.hétre született. Azt hiszem, 500 gramm körül volt a súlya.
Törvény szerint 24 hetes babát "kötelezõ" megmenteni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, és a bíztató szavakat!!!

36 hetes 2 napos vagyok, ha most megszületne a babám még koraszülött lenne? Ha igen meddig? És hány nap lennék a kórházba?

Legjobb válasz: A koraszülés a betöltött 37. hét elõtti szülés, amely az összes élve születés 11%-ában fordul elõ. Minden újszülött, akinek a születési súlya 2500 gramm alatt van, kissúlyú újszülött.

A koraszülés a betöltött 37. hét elõtti szülés, amely az összes élve születés 11%-ában fordul elõ. Minden újszülött, akinek a születési súlya 2500 gramm alatt van, kissúlyú újszülött.
Nem csak az idõtõl függ, akivel együtt szültem õ 35 hét 4 napra szült, de nem volt koraszülött a babája, mert nem kellett neki a légzésben segíteni és a súlya sem volt kicsi. 2400 grammal született. Elvileg 2500 alatt kora, de nem csak a súly számít.
Megint én vagyok! A kórházi ellátás függ a baba állapotától.
Elvileg 37. héttõl már nem számít koraszülöttnek a baba. Egyébként meg egyén függõ. Van olyan, hogy 37 hetes baba is éretten érkezik a világra és van olyan is, ha mondjuk valami trauma miatt indul meg a szülés és még szükség lett volna arra a pár hét fejlõdésre méhen belül. Az, hogy koraszülöttnél mennyi idõ a kórház, nos, ez attól is függ, mennyire fejlett már az újszülött. A Te eseted eléggé határeset, még az is lehet, hogy mivel itt valójában csak 5 nap különbségrõl van szó, hogy érett lenne a babád és nem igényelne különleges törõdést. A biztos az, ha megteszel mindent azért, hogy lehetõleg minél közelebb szülessen meg a kiírt idõponthoz. Pihenj sokat és ne csinálj olyan dolgokat, amik beindíthatják a szülést. Ha viszont olyasmit érzel, hogy lehet, hogy elindult a bébi, akkor azt már csak orvossal beszéld meg.
Sajnos vàlaszt nem tudok adni! Csak azt nem értem miért jut eszedbe ilyesmi? Van valami oka? Ha nincs akkor, eszedbe se jusson ilyen! :) Bocsi hogy beleszoltam!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Vannak jóslóim, ma voltam NST-n és a doki azt mondta jó az eredmény de lehet hogy kicsit hamarabb találkozok majd a babómmal!Egyébként jól vagyunk! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!