Találatok a következő kifejezésre: A kontaktlencsehasználatnak következményei (1 db)

A kontaktlencsehasználatnak lehetnek következményei?

Lágylencsét használok már 6 éve, de reggelt?l kés? estig rajtam van.Lehet ennek olyan következménye, hogy egy id? után nem horhatok lencsét és m?teni sem lehet?Nyárra tervezem a m?tétet.

Legjobb válasz: A barátnõm már kb12 éve használ lencsét. (lehet, hogy több) Tavaly mûtötték a szemét és azóta nincs semmi gondja. Azért szerintem kérdezz meg egy illetékes orvost!

A barátnõm már kb12 éve használ lencsét. (lehet, hogy több) Tavaly mûtötték a szemét és azóta nincs semmi gondja. Azért szerintem kérdezz meg egy illetékes orvost!
miért aggódsz elõre ami még meg sem történt? nem ártana pihentetni a lencse hordást, mert szaruréteg képzõdik egy idõ után és akkor a lencse hordása korlátozott...de a mûtéttel a nyárig sztem nincs mitõl aggódni...forditsd inkább az élet napos oldalára a figyelmedet
Az elõzõ hozzászólóhoz lenne egy kérdésem: neked elmúltak az erek az oxigénhiány megszûntével? Mert sajnos enyhén erezõdött a szemem és gyanítom, hogy nekem is oxigénhiányos, mostanában inkább szemüveget hordok, max csak pár órára teszem be a lencsét. Válasz a kérdésre: nagyon vigyázz, hogy ne hordd túl a lencsét, ami nemcsak azt jelenti, hogy a havit egy hónapnál többet hordod, hanem azt is, hogy a napi hordási idõt túlléped. Ez lágy lencséknél 10-12 óra, ezután ajánlatos kivenni. A legkorszerûbb, ún. "lélegzõ" szilikon-hidrogél lencsék lennének neked a legoptimálisabbak, amiket akár 18 órán át is lehet hordani. Az Air Optix is ilyen. Ha túlhordod, vagy elalszol bennük, akkor a szaruhártyád eresedni fog az oxigénhiánytól, ami mindenképp lencseeltiltást eredményez. Az oxigénhiány kezdeti tünetei a kötõhártya eresedése, ilyenkor, ahogy az elõzõ hozzászóló is írta, ritkábban kellene lencsét hordani. A szemmûtét ezek ellenére lehetséges.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyibe kerülhet egy olyan szemüveg, aminek a létező legegyszerűbb a kerete, kb. :-1, 5-es és semmi extra nincs rajta (pl:sötétítő lencse)?

4

Miért "nyilalt" be ma már másodjára a bal szemem?

Eddig ilyenem nem volt, de ma már ez a második.
Csak így hirtelen elkezd fájni, mintha bele ment volna valami, de nem tudom mi ez. És csak a bal szemem. Kb. 1 percig érzem, aztán elmúlik, de nem tudom mi ez. Mitől van... nem akarok megvakulni.

1

Miért van az, hogy ha akarom, homályosan látok, ha nem, akkor rendesen, nagyon élesen?

Tudom, elsőre borzalmasan bénán hangzik, de igaz, úgy homályosítom a szemem, ahogy akarom. Nem megszüntetni akarom, mert igazából remekül elszórakozom vele, de rá szeretnék jönni, hogy mégis mi ez. Ha valaki találkozott már ezzel vagy ugyanilyen "képessége" van, segítsen!

6

A színes kontaktlencse használata tényleg kellemetlen?

6

Lehet napozni kontaktlencsével?

Persze vennék fel hozzá napszemüveget (nem UV szűrős, sima bolti). Napozhatok így 1-2 órát?

8

Online rendelt szemüvegemmel az a gond, hogy a bal lencséből nézve, olyan mintha dőlne (tehát mintha nem vízszintes lenne a padló hanem lejt). Miért lehet ez, elrontottak volna a csiszolast? Vagy a szemészeten mérték rosszul (szkt-ban voltam)?

melyik paramétere okozhat ilyet egy lencsénél?

3

Kontaktlencse kivétel és behelyezés között mennyi időnek kell eltelnie?

5

Böki a szememet a vadiúj kontaktlencse. Mit tegyek?

Tegnap nyitottam ki a dobozt, de már tegnap is, meg ma is iszonyúan bök, pedig tiszta... nem szeretném ezért kidobni, de nagyon zavaró. Mitől lehet?

6

Polaroid napszemüveggel bele lehet sokáig nézni közvetlenül erősebb fényforrásba?

Ha nem akkor mivel lehet?

3

Szerintetek van két ugyanolyan szemüvegkeret?

(bocs h ebbe a kategóriába tettem)
tesómnak meg nekem is ugyanolyan szemüvegkeret tetszik.van 2 belőle szerintetek?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!