Találatok a következő kifejezésre: A kontaktlencsehasználatnak következményei (1 db)

A kontaktlencsehasználatnak lehetnek következményei?

Lágylencsét használok már 6 éve, de reggelt?l kés? estig rajtam van.Lehet ennek olyan következménye, hogy egy id? után nem horhatok lencsét és m?teni sem lehet?Nyárra tervezem a m?tétet.

Legjobb válasz: A barátnõm már kb12 éve használ lencsét. (lehet, hogy több) Tavaly mûtötték a szemét és azóta nincs semmi gondja. Azért szerintem kérdezz meg egy illetékes orvost!

A barátnõm már kb12 éve használ lencsét. (lehet, hogy több) Tavaly mûtötték a szemét és azóta nincs semmi gondja. Azért szerintem kérdezz meg egy illetékes orvost!
miért aggódsz elõre ami még meg sem történt? nem ártana pihentetni a lencse hordást, mert szaruréteg képzõdik egy idõ után és akkor a lencse hordása korlátozott...de a mûtéttel a nyárig sztem nincs mitõl aggódni...forditsd inkább az élet napos oldalára a figyelmedet
Az elõzõ hozzászólóhoz lenne egy kérdésem: neked elmúltak az erek az oxigénhiány megszûntével? Mert sajnos enyhén erezõdött a szemem és gyanítom, hogy nekem is oxigénhiányos, mostanában inkább szemüveget hordok, max csak pár órára teszem be a lencsét. Válasz a kérdésre: nagyon vigyázz, hogy ne hordd túl a lencsét, ami nemcsak azt jelenti, hogy a havit egy hónapnál többet hordod, hanem azt is, hogy a napi hordási idõt túlléped. Ez lágy lencséknél 10-12 óra, ezután ajánlatos kivenni. A legkorszerûbb, ún. "lélegzõ" szilikon-hidrogél lencsék lennének neked a legoptimálisabbak, amiket akár 18 órán át is lehet hordani. Az Air Optix is ilyen. Ha túlhordod, vagy elalszol bennük, akkor a szaruhártyád eresedni fog az oxigénhiánytól, ami mindenképp lencseeltiltást eredményez. Az oxigénhiány kezdeti tünetei a kötõhártya eresedése, ilyenkor, ahogy az elõzõ hozzászóló is írta, ritkábban kellene lencsét hordani. A szemmûtét ezek ellenére lehetséges.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Látóideg gyulladás, de mi állhat mögötte?

Üdv Az volna a problémám, hogy látóideggyulladást diagnosztizáltak nálam februárban(a szem felöli oldalon), melyre kaptam szteroid kezelést, amint elhagytam a medrol szedését 2 nap múlva ismét nem láttam semmit. Na akkor újabb szteroid kezelés, majd medrol elhagyása után 3-4 nap, s ismét kezd kifakulni a világ. MR alapján SM nem valószínű, Devic szindróma esetleg? Sima fertőzés nem hiszem hogy lenne, annak elsőre el kellett volna múlnia.

Várnám azok véleményét akik kompetensek a témában, az orvosok nem igazán sejtik, hoy mi lehet, inkább küldözetnek ide-oda.

7

Mit jelent a látásvizsgálaton, hogy a szemem "V 0, 6"? Mennyi azé, aki jól lát?

Tudom, hogy nekem rossz a szemem, 0,6 és 0,25, illetve az egyik szerint, a másik orvos szerint 0,6 és 0,5. De ez mit jelent? Mennyire rossz? Mennyi az ami jó? Hogy vannak ezek a számok?

2

Olvasószemüveg viselése autóvezetéshez?

Távolra nézéshez nem használok szemüveget, mert jól megvagyok nélküle. De az autó műszerfalát sokkal tisztábban látom olvasószemüveggel.

Van-e annak káros hatása, ha az olvasószemüvegemet viselem vezetéshez? (+1,0 és +2,0 dioptriák)

Kérem, csak olyan válaszoljon, aki tényleg ért hozzá.

2

Üvegtesi homály, ti hogy vagytok vele?

13 éves fiú vagyok, pár hónapja látom őket, voltam szemésznél azt mondja hogy ez normális. Na ez oké hogy normális de már rohadtul zavar engem. Szinte nem tudok másra gondolni. Eleinte azt hittem, hogy csak a jobb szememmel van ez, de felhúztam napszemüveget és nagyon élesen, és erősen láttam, hogy a bal szememben is van nem is egy! Kezdek parázni nem lesz ettől komolyabb bajom, károsulásom, és az hogy életem végéig néznem kell őket, főleg nyáron...+ a fejemen lett 4 púp (az egyik keményebb) nem tudom ezek attól alakultak ki, de kicsit se fájnak. Szóval nektek mióta van ez (persze ha van), illetve hogy viselitek, milyen érzés, akadályoz a munkában stb... Kérnék komoly véleményeket mert én nagyjából most leírtam a dolgokat, remélem nem fogják befolyásolni az életem. Köszi előre a válaszokat, várom őket!

3

Kontaklencsét viselők?

Én eddig szemüveget hordtam/hordok.De nagyon nem szeretem és szeretnék váltani kontaktlencsére.Abban szeretnék segítséget vagyis inkább felvilágosítást kérni, hogy hogyan 'működik', mennyi ideig lehet hordani, milyen időközönként kell cserélni, hogyan kell tárolni, mennyibe kerül összesen stb. Tudom, hogy egy szemészhez is bemehetnék ezeket megkérdezni, de gondoltam, aki személyes tapasztalattal rendelkezik, testhezállóbb választ kaphatok.
Előre is köszönöm :)

3

Kontaktlencsések, használja ezt valaki közületek? és ebbe most 3 van a bal, és 3 a jobb szemre?

a href="http://eoptika.hu/air-optix-night-day-aqua-sih-3-db-havi-kontaktlencse.html" target="_blank">http://eoptika.hu/air-optix-night-day-aqua-sih-3-db-havi-kon..

2

Melyik a jobb: a napi vagy a havi cseréjű lencse?

Sziasztok! Havi cseréjű lencsét hordok két éve. Sok rémhírt olvasva az interneten megijedtem, hogy esetleg valami fertőzést kapok a lencse miatt. Igaz, hogy ennek kisebb az esélye, ha napi cseréjű lencsére váltok? Egészségesebb a napi cseréjű lencse a havinál? Az oxigénáteresztő képesség, vagy a nedvességtartalom számít jobban?

Most bausch+lomb Pure Visiont használok.
Ehelyett jó lehet a Bausch+Lomb SoftLens daily disposable lencse?

Köszi a válaszokat!

3

A szemüveg javítja is egy idő után vagy csak korrigálja a látáshibákat?

14

Egy barátomnak megpróbáltam a szemüvegjét és jobban látok benne mint simán, az azt jelenti h rossza a szemem?

Mostanában azért egyre jobban észreveszem h nem látok teljesen jól távolra.

2

Mi okozhatja, hogy úszó foltokat látok, amely nagyobb megerőltetésnél jöttek elő? Olyannyira, hogy az egyik szemem gyakorlatilag használhatatlanná vált, csak fényt és sötétet érzékelt. Ez több hét alatt valamelyest javult.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!