Találatok a következő kifejezésre: A kontaktlencsehasználatnak következményei (1 db)

A kontaktlencsehasználatnak lehetnek következményei?

Lágylencsét használok már 6 éve, de reggelt?l kés? estig rajtam van.Lehet ennek olyan következménye, hogy egy id? után nem horhatok lencsét és m?teni sem lehet?Nyárra tervezem a m?tétet.

Legjobb válasz: A barátnõm már kb12 éve használ lencsét. (lehet, hogy több) Tavaly mûtötték a szemét és azóta nincs semmi gondja. Azért szerintem kérdezz meg egy illetékes orvost!

A barátnõm már kb12 éve használ lencsét. (lehet, hogy több) Tavaly mûtötték a szemét és azóta nincs semmi gondja. Azért szerintem kérdezz meg egy illetékes orvost!
miért aggódsz elõre ami még meg sem történt? nem ártana pihentetni a lencse hordást, mert szaruréteg képzõdik egy idõ után és akkor a lencse hordása korlátozott...de a mûtéttel a nyárig sztem nincs mitõl aggódni...forditsd inkább az élet napos oldalára a figyelmedet
Az elõzõ hozzászólóhoz lenne egy kérdésem: neked elmúltak az erek az oxigénhiány megszûntével? Mert sajnos enyhén erezõdött a szemem és gyanítom, hogy nekem is oxigénhiányos, mostanában inkább szemüveget hordok, max csak pár órára teszem be a lencsét. Válasz a kérdésre: nagyon vigyázz, hogy ne hordd túl a lencsét, ami nemcsak azt jelenti, hogy a havit egy hónapnál többet hordod, hanem azt is, hogy a napi hordási idõt túlléped. Ez lágy lencséknél 10-12 óra, ezután ajánlatos kivenni. A legkorszerûbb, ún. "lélegzõ" szilikon-hidrogél lencsék lennének neked a legoptimálisabbak, amiket akár 18 órán át is lehet hordani. Az Air Optix is ilyen. Ha túlhordod, vagy elalszol bennük, akkor a szaruhártyád eresedni fog az oxigénhiánytól, ami mindenképp lencseeltiltást eredményez. Az oxigénhiány kezdeti tünetei a kötõhártya eresedése, ilyenkor, ahogy az elõzõ hozzászóló is írta, ritkábban kellene lencsét hordani. A szemmûtét ezek ellenére lehetséges.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Menyomodhat a szem az agyba?

Tudom, ez elég hülyén hangzik ez a kérdés, de szeretném hogy ne csúfoljatok ki érte hogy ilyet kérdezek!
Szóval láttam a a 28 héttel későbbe hogy a két hüvelykujjával belenyúlt a lány szemébe és szerintem felnyomta az agyáig. Azóta az a fóbiám hogy semmi ne érjen hozzá a szememhez és mindig átfut az agyamon az a gondolat hogy mi van ha a ceruzát a szemem előtt fogom és valaki belenyomja és mondjuk ma is kicsit benyomódott mert az egyik ujjammal véletlenül belenyúltam és lehet hogy bejjebb ment.

2

Lézeres szemműtét utån napszemüveget hol vegyek?

Örülök, hogy a műtètre meg van a pènz, de nekem nincs mostmèg 20 ezerem napszemüvegre. Valaki tudna segìteni optikàn kìvül mèg hol lehet olyan napszemüveget venni ami olcsóbb de jo minősègű?

5

Lehetséges, hogy új szemüvegnél kiszárad nagyon a szemem?

Két napja lett kész az új szemüvegem. Első nap nagyon furcsa, szinte rossz volt, nehezen szokott hozzá a szemem. Másnap délutánra már nagyjából megszokta, de azóta úgy érzem, hogy folyton ég és kiszárad. Bár monitor előtt dolgozom, de ez hétvégén történnt, mikor egy percet sem töltöttem képernyő elött.

3

Hány éves kortól lehet kontaktlencsét használni?

2

IntraLasik vékony szaruhártyával?

Azt mondták anno, a vizsgálaton a Focus Medben hogy a magas dioptria ( -7 + cylinder) és a vékony szaruhártya miatt csak Intra Lasikkel tudnak műteni és azt is csak is egyszer az életemben. De ahogy olvasgatok látom, hogy ezt épp a PRK-val tudják könnyeben müteni. Erről valakinek van tapasztalata, mert május 16án mennék műtétre. Köszönöm

0

An normális ha változik a szemem színe?

égebben mikor még kicsit voltam barna volt, most vangyok 17, és most olyan zöldes, de nem teljesen zöld. ez normális? vagy valami betegség???

4

Szemüvegem lencséjét áttetethetem egy másik szemüvegkeretbe?

Régi szemüvegemet szeretném újra cserélni, évek óta ugyanazt hordom és már meguntam. Viszont az új lencse csináltatása nagyon sokba kerülne nekem, mivel cilinderes és extra vékonyított lencsékre van szükségem, ami 70.000 körül szokott kijönni. Nem tudom, hogy lehetőség van-e a régi lencsék megtartásával új szemüveget csináltatni. Volt már valaki ilyen helyzetben?

2

Biofinity vagy Air Optix kontaktlencse? Tapasztalatok?

4

Hol találok egy megbízható szemorvost Budapesten?

Sziasztok!

Egy megbízható szemorvost keresek Budapesten. Az előzőhöz nem mennék vissza szívesen, mert szerintem csak rontott a szememen.

A cél egy sima normális szemüveg felírása.

Köszönöm előre a válaszokat.

2

Rövidlátás esetén ha nem hordok szemüveget szédülhetek?

kellene de nem hordok mert zavar.A doki szerint nem szédülhetek azért mert nem látok jól.

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!