Találatok a következő kifejezésre: A kontaktlencse annyira koptathatja a szemet, (1 db)

A kontaktlencse tényleg annyira koptathatja a szemet, hogy később már nem lehet műteni?

Lágylencsét használok már 6 éve, de reggelt?l kés? estig rajtam van.Lehet ennek olyan következménye, hogy egy id? után nem horhatok lencsét és m?teni sem lehet?Nyárra tervezem a m?tétet.

Legjobb válasz: Én is kontaklenscét hordok, már 3 éve, de errõl még nem hallottam. Nekem is éjjel-nappali van, azt viszont megfigyeltem, hogy mióta ilyet hordok, lassan, de romlik a szemem.

Én is kontaklenscét hordok, már 3 éve, de errõl még nem hallottam. Nekem is éjjel-nappali van, azt viszont megfigyeltem, hogy mióta ilyet hordok, lassan, de romlik a szemem.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Most lettem szemüveges, mennyi idő után hordhatok kontaktlencsét?

1

Lézeres szemműtét után volt már valaki Győrben Dr Kéry Kláránál kontrollon?

Ha igen, akkor meg tudná írni a kontroll árát? Köszi

0

Bedagadt a jobb szemhéjam és fáj mitől lehet? (kép)

http://kephost.hu/share-2C42_51AEC43B.html

8

Van ennek magyar változata? Várható, hogy ide is elér? Hogyan lehetne beszerezni?

Volt az a hír miszerint kanadai kutatók szerint a tompalátást a tetris gyógyíthatja, feltéve ha az egyik szem a a lefellé érkező darabot látja a másik pedig a már lent összegyűltetek. Ez engem a 3d tv re emlékeztet, lehet ilyet itthon barkácsolni, vagy ehhez hasonlót kapni?

4

Mennyibe kerülhet egy szemüveglencse újra becsiszoltatása?

2

Melyik rontja jobban a szemet? A könyv olvasás vagy számítógépezés?

Ha pl sokat gépezek (eröltetem a szemem) akkor néha egy kis könyvolvasással pihenek. A könyvolvasás ugyanúgy rontja a szemet mint a gépezés?

3

Kontaktlencse és műkönny?

Még elég kezdő vagyok ebben a témában. Nemrég lett lencsém, vettem műkönnyet. A műkönnyet úgy kell csepegtetni, hogy bent van a lencse, vagy addig ki kell szedni?

3

Citromlé fröccsent a szemembe, amikor kontaktlencse volt benne. Használhatom újra ugyanazt a lencsét?

2

Gyógyszertárban vannak azok a készítmények, amiket ott kevernek, állítanak össze. Lehet vörös szemre kapni ott készített szemcseppet, ha nem akarom kifizetni a visine-nek meg a többi drága szemcseppnek a márkáját?

2

Létezik, hogy valaki nem lát kontaktlencsével, csak szemüveggel?

18 éves vagyok, 4 éves korom óta szemüveges (a szemüvegem +-os, cilinderes). 2 optikában is jártam már kontaktlencse ügyben (mondjuk mindkettőben kicsit más értékeket mértek...), és egyik lencsével sem láttam. Mindegyik homályos volt, a cilinderesen egy hatalmas, elmosódott sáv. Az első helyen azt mondták, meg kell szokni, a másodikon pedig azt, hogy mivel +-os a szemem, sosem fogok jól látni lencsével. Létezik ilyen? (Nagyon kicsi rajtuk a dioptria, talán 0,78-1,25).

Előre is köszi a válaszokat!

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!