Találatok a következő kifejezésre: A kohogesem artalmas a (3 db)

A kohogesem lehet artalmas a babanak?

16 hetes terhes vagyok, es nagyon csunyan kohogok. Kaptam antibiotikumot, de a kohogesem meg maradt, mar a hasamban izomlaz van tole. Aggodom, h a babanal vmifele oxigen hiany lephet fel, vagy esetleg nem tud aludni szegenykem.

Legjobb válasz: Azért az antibiotikummal óvatosan bánj, én lehet nem szedném be, csak ha már halálos beteg lennék. A köhögés amúgy nem árt a babának, a hasizmod meg erõsödik tõle. Mindenesetre szólhatál az orvosodnak, hogy nem múlik, mert nehogy az antibiotikumtól valami baja legyen a babának, ha fölöslegesen szedeti veled.

Azért az antibiotikummal óvatosan bánj, én lehet nem szedném be, csak ha már halálos beteg lennék. A köhögés amúgy nem árt a babának, a hasizmod meg erõsödik tõle. Mindenesetre szólhatál az orvosodnak, hogy nem múlik, mert nehogy az antibiotikumtól valami baja legyen a babának, ha fölöslegesen szedeti veled.
Szerintem a köhögéstõl nem lesz baj, de ha nem múlik akkor menjél vissza az orvoshoz, mert lehet, hogy még egy kúra antibiotikum szükséges.
Elsõnek üzenem, hogy az antibiotikumot terhesek is szedhetik.A baktériumok sokkal veszélyesebbek, mint a gyógyszer.
A kérdező hozzászólása: Mondtam a dokinak, h terhes vagyok, amikor felirta az antibiotikumot, a biztonsag kedveert a gyogyszeresztol is rakerdeztem, h szedhetem-e. Nem vagyok egy doktorhoz jaro tipus, de most valoban nagyon rosszul voltam. Most mezzel es kamilla teaval kuralom magam az antibiotikum utan, nem magam miatt aggodom, csak szegeny bebikem miatt, biztos o is megszenvedi a kohoges rohamaim. Nem reg kezdett csak hallani, nem eppen szepek az elso elmenyei:-(
1. hozzászóló vagyok. Feltételeztem én is, hogy szólt az orvosának, hogy terhes és az így írta fel az antibiotikumot. Ezek a szerek viszont terhesség nélkül is elég megterhelõek a szervezetre, hiszen antivírusok vannak bennük. Alapból sem szabad õket 4-5 napnál tovább szedni, ha nem hatnak. Biztos tudja a dokija, hogy mit csinál, de ha nem hat, akkor nem szabad beszedni, hanem más valami kell. A fölösleges antibiotikum, pedig ha nem is árt közvetlenül, de hathat a babára, ha sokáig szedik.
Még valami, ismét 1. hozzászóló vagyok. Az antibiotikumot felírni a legegyszerûbb, mivel az a legerõsebb szer, egyben a legártalmasabb is. Könnyebb, mint rendesen kivizsgálni a köhögés okát, ami elég sok minden lehet. Ha nekiállnátok bogarászni a neten olyan oldalakat, ahol a terhesség alatti betegségekrõl esik szó, akkor látnátok, hogy szinte az egyetlen állapot, amire gyógyszert kell szedni, az a 38 fok fölötti láz. Az összes többi esetben ha nem feltétlen muszáj, akkor más megoldást kell találni. Egy köhögésre az antibiotikum kissé durva gyógymód, hacsak nincs más olyan tünete a kismamának, magyarul nem olyan a betegsége, ami ezt feltétlen indokolná.
Szia. Vegyél lándzsás utifüvet a gyógyszertárban, ez köhögéscsillapito, de csak gyógynövényekbõl áll. Vagy lehet kapni a patikákban köhögésre is homeopátiás szereket. Ezektõl biztos nem lesz semmi bajotok, és még a köhögés is elmulik. 22 hetes kismami, aki szintén beteg volt
hát hogy mennyire lehet baja magának a babának, azt nem tudom, de nekem pl. a köhögéstõl nyílt ki a külsõ méhszájam és rövidült le a méhnyak ...... én írtózatosan meg voltam fázva a 29-30. hétben, 2 fajta gyógyszert is kaptam ... mellesleg pl. a köhögés ellen felírtra azt mondta a nõgyogyi, hogy ettõl erõsödik a bébi tüdeje .... tehát nem volt káros hatása ... csak engem köhögtetett még jobban és az erõlködés vezetett a fenti dolgokhoz valószínûleg. tehát végsõ soron nem a babának ártalmas, ill. átvitt értelemben , , , , , ha kinyílsz, koraszülés lehet, stb ... de ne aggódj, nem lesz baj:-)!!!!! sok sikert és egészséget

34 hetes kismama vagyok, mennyire ártalmas a nagyon erős köhögésem a babának?

Már 1 hete tart ez a virusos torokgyulladás, amihez rettenetes ugató köhögés társul, eddig azt mondta a körzeti (múlt héten), hogy kamilla, hársfa tea, c vitamin + én vettem ilyen stodal nev? szirupot, de nem enyhültek a tünetek, s?t!!!!

Lehet hogy most hülyeséget kérdezek, de a hapcizás és köhögés valamint a csuklás nem ártalmas a babára nézve?

mostanában sokat trüsszögök és köhögök is.atért kéredem ezt mert halvány fogalmam sincs hogy milyen ez a babóra nézve!

Legjobb válasz: Rendben most egy kicsit megnyugodtam.Köszönöm hogy válaszoltál!!!

A kérdező hozzászólása: Rendben most egy kicsit megnyugodtam.Köszönöm hogy válaszoltál!!!
Nem lesz semmi baja, azt hiszem, neked kellemetlenebb, mint neki. Nagyon védett helyen van! Én is izgultam, amikor náthás voltam, és már a 100.tüsszentés volt egy nap alatt, igaz attól már a hasam is fájt:s szedj C vitamint, és ha dugul az orrod, jó kis orrcsepp, nekem a homeopátiás segített csak, a sima tengeri vizes nem! És sok tea.
Szerintem nem ártalmas. A méh egy erõs, izmosfalú szerv, ami megvédi õt mindentõl. A makacs, erõs köhögés annyiban lehet káros, hogy méhösszehúzódást válthat ki. De ez csak nagyon-nagyon szélsõséges esetben indíthatja meg a szülést.
A méhizomzat kicsit megérzi ezeket a "megmozdulásokat", viszont a magzatvíz minden kellemetlen mozgást ellensúlyoz.
Ha kiengeded a tüsszentést, nem lesz semmi baj. De ne tartsd vissza, mert az visszafelé sül el, és az nem terhesen is káros. Amúgy, nekem annyi a bajom, hogy kicsit kellemetlen, ha tüsszentek, vagy köhögök, orrot fújok. Ilyenkor le szoktam ülni, úgy nem érzem annyira. (persze csak mióta nagy a poci, azóta zavaró)
Ugyan már!!! Ennyibõl meg se mozdulj egész nap, mert baja lesz. Semmi baja nem lesz egyiktõl sem!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!