Találatok a következő kifejezésre: A klímaberendezés engedélyköteles-e (1 db)

A klímaberendezés felszerelése engedélyköteles-e?

Családi házról van szó, nem panel. Csak a bunkó szomszéd kötözködik, hogy a felé es? falon lesz a kültéri egység (ez nekünk a hátsó falunk) és az ?t zavarja. Mit lehet ilyenkor csinálni?

Legjobb válasz: Szerintem van köze hozzá a szomszédodnak, mivel az õ fülébe fog zúgni, meg az õ területe felett lóg. Tehát az õ területét használod. Ha mégis felszerelnéd az engedélye nélkül, az birtokháborítás.(Bár gondolom, nem tudod felszerelni anélkül, hogy beengedne a kertjébe :)) Esetleg megegyezhetnétek valamennyi bérleti díjban.

Szerintem van köze hozzá a szomszédodnak, mivel az õ fülébe fog zúgni, meg az õ területe felett lóg. Tehát az õ területét használod. Ha mégis felszerelnéd az engedélye nélkül, az birtokháborítás.(Bár gondolom, nem tudod felszerelni anélkül, hogy beengedne a kertjébe :) ) Esetleg megegyezhetnétek valamennyi bérleti díjban.
A kérdező hozzászólása: Nem lóg az õ területe felett, merthogy az én házam falán van, másfél méterre a kerítésünktõl! Csak az a fal van az õ teraszával szemben, kb 8-6 méterre lenne a klíma a házának a falától. Nem hiszem, hogy sok köze lenne hozzá!
Sajnos, ki kell hogy ábrándítsalak: A légkondi felszerelése nem hogy engedélyköteles, hanem hivatalosan ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY KÖTELES, mivel megváltoztatod a ház külsõ homlokzatának paramétereit. Ha ehhez van egy szomszéd, aki már elõre szívózik veled, tuti, hogy bebukod, és leszereltetik veled, és egy valag pénzt fognak veled kifizettetni a törvénysértésért. Abból az összegbõl meg már futná a legdrágább légkondira is, annyi lehet... Emellett a felszerelése esetén csak un. "zöldkártyás" szerelõ teheti fel, vagy ugrik a garancia.
Tavaj óta nem engedélyköteles a klíma, csak akkor, ha az épület statikáját érinti! A szomszéd valószínûleg attól tart, hogy a klíma még plusz meleget fog nyomni a teraszára. Ezt vele kellene megbeszélni, hogy mi az ami miatt annyira tiltakozik! Lehet, hogy hallott valamit a legionelláról, és azt hiszi, hogy a kültéri beteríti vele a családját! :-) Elvileg semmi köze nincs hozzá, de kár ez miatt összeveszni a szomszéddal! Inkább rakd a kültérit olyan helyre, ahol nem zavarja!
Hû...de jó, ezt én sem tudtam, mert elég új...: "Nem kell építési engedélyt kérni, és be sem kell jelenteni az építési hatóságnak - többek közt - a következõket: síremlék, kerítés, a talapzatával együtt 3 méternél alacsonyabb szobor, napkollektor, klíma szerelvényei, 100 négyzetméternél kisebb fóliasátor, közmûpótló (például házi szennyvíztisztító), kerti tûzrakó, 20 négyzetméternél kisebb alapterületû lábon álló kerti tetõ."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor most már biztos, hogy oda szereltetem fel, ahová eredetileg is akartam. Márcsak azért is, mert a becsövezés 140 ezer forintomba került és nem vagyok hajlandó egy barom miatt ennyi pénzt kidobni az ablakon! Pláne, hogy teljesen szabályos amit csinálok.
Azért szerintem vigyázzál ezzel, nem olyan egyértelmû ez, mert attól, hogy nem kell építési engedély rá, még a szomszéd feljelenthet magánlaksértés miatt, a hanghatások miatt. Inkább kérdezd meg az önkormányzatnál, hátha tudnak segíteni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudtok természetes módszereket a lakás illatosítására?

Nem akarok ilyen airwick meg egyéb márkájú cuccokat venni.

3

Hol lehet jó minőségű, olcsó virágos lámpaburát venni?

2

Medenceben magas a szabad koltartalom. Mit tegyek?

tegnap este csinaltam klorsokkot, most mertem es 2 az ertek! Ki kell varni amig lecsokken magatol? kb.mennyi ido? vagy van valamilyen szer?

4

Ti min spóroltok?

azt mondják a kaján lehet a legtöbbet spórolni.. hát nem tudom.. le írnátok hogy ti min tudtok a legtöbbet spórolni?

9

Mennyi egy panelház élettartama? Ha van neki és lejárat le kell bontani kártalanítja valaki a lakás tulajdonosait?

7

Vészhelyzet! Eddig teljesen jól működő zárba beleszorult a kulcs, nyílik, záródik az ajtó, de a kulcs nem jön ki, hogy tudnám kiszedni? Addig el se tudok menni.

3

A magas páratartalom miatt indulhatott be a füstjelző?

Itt sípol a plafonon, de nem érzek füstszagot, és nem ég semmi a lakásban.

0

Mit tegyek a gáztűzhelyemmel ha úgy ég csak, hogy kormolja az edényeket?

Van egy légkeveréses gáztűzhelyem.Földgázzal üzemelt eddig.De mivel számlatartozásom van hosszabb ideje,igy a szolgáltató kikapcsolta a gázszolgáltatást a lakásomban.Igy áttértünk palackos PB gázra és hivtunk szerelőt,hogy állitsa át a tüzhelyet erre a gázüzemre.De sajnos azzal jár hogy minden edény alját és oldalát teljesen bekormolja.Mit tegyek ennek elháritására?Várok ötleteket megoldásokat.
Köszönettel!
Gábor

1

Mit kezdjek magammal?

házi munkák készen, minden okés. unatkozok, senki nem ér rám :(

4

Melegség ellen ti mit csináltok?

Iszonyat meleg van, és hiába a napi többszöri zuhany szex közben barátnőmmel a bőrünk tapadóssá válik. Szerintetek ha hideg víztől csöpögő törölközőkkel telepakolom a szobát akkor az lehűti a levegőt? Vagy van bármi egyéb ötletetek?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!