Találatok a következő kifejezésre: A klímaberendezés engedélyköteles-e (1 db)

A klímaberendezés felszerelése engedélyköteles-e?

Családi házról van szó, nem panel. Csak a bunkó szomszéd kötözködik, hogy a felé es? falon lesz a kültéri egység (ez nekünk a hátsó falunk) és az ?t zavarja. Mit lehet ilyenkor csinálni?

Legjobb válasz: Szerintem van köze hozzá a szomszédodnak, mivel az õ fülébe fog zúgni, meg az õ területe felett lóg. Tehát az õ területét használod. Ha mégis felszerelnéd az engedélye nélkül, az birtokháborítás.(Bár gondolom, nem tudod felszerelni anélkül, hogy beengedne a kertjébe :)) Esetleg megegyezhetnétek valamennyi bérleti díjban.

Szerintem van köze hozzá a szomszédodnak, mivel az õ fülébe fog zúgni, meg az õ területe felett lóg. Tehát az õ területét használod. Ha mégis felszerelnéd az engedélye nélkül, az birtokháborítás.(Bár gondolom, nem tudod felszerelni anélkül, hogy beengedne a kertjébe :) ) Esetleg megegyezhetnétek valamennyi bérleti díjban.
A kérdező hozzászólása: Nem lóg az õ területe felett, merthogy az én házam falán van, másfél méterre a kerítésünktõl! Csak az a fal van az õ teraszával szemben, kb 8-6 méterre lenne a klíma a házának a falától. Nem hiszem, hogy sok köze lenne hozzá!
Sajnos, ki kell hogy ábrándítsalak: A légkondi felszerelése nem hogy engedélyköteles, hanem hivatalosan ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY KÖTELES, mivel megváltoztatod a ház külsõ homlokzatának paramétereit. Ha ehhez van egy szomszéd, aki már elõre szívózik veled, tuti, hogy bebukod, és leszereltetik veled, és egy valag pénzt fognak veled kifizettetni a törvénysértésért. Abból az összegbõl meg már futná a legdrágább légkondira is, annyi lehet... Emellett a felszerelése esetén csak un. "zöldkártyás" szerelõ teheti fel, vagy ugrik a garancia.
Tavaj óta nem engedélyköteles a klíma, csak akkor, ha az épület statikáját érinti! A szomszéd valószínûleg attól tart, hogy a klíma még plusz meleget fog nyomni a teraszára. Ezt vele kellene megbeszélni, hogy mi az ami miatt annyira tiltakozik! Lehet, hogy hallott valamit a legionelláról, és azt hiszi, hogy a kültéri beteríti vele a családját! :-) Elvileg semmi köze nincs hozzá, de kár ez miatt összeveszni a szomszéddal! Inkább rakd a kültérit olyan helyre, ahol nem zavarja!
Hû...de jó, ezt én sem tudtam, mert elég új...: "Nem kell építési engedélyt kérni, és be sem kell jelenteni az építési hatóságnak - többek közt - a következõket: síremlék, kerítés, a talapzatával együtt 3 méternél alacsonyabb szobor, napkollektor, klíma szerelvényei, 100 négyzetméternél kisebb fóliasátor, közmûpótló (például házi szennyvíztisztító), kerti tûzrakó, 20 négyzetméternél kisebb alapterületû lábon álló kerti tetõ."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor most már biztos, hogy oda szereltetem fel, ahová eredetileg is akartam. Márcsak azért is, mert a becsövezés 140 ezer forintomba került és nem vagyok hajlandó egy barom miatt ennyi pénzt kidobni az ablakon! Pláne, hogy teljesen szabályos amit csinálok.
Azért szerintem vigyázzál ezzel, nem olyan egyértelmû ez, mert attól, hogy nem kell építési engedély rá, még a szomszéd feljelenthet magánlaksértés miatt, a hanghatások miatt. Inkább kérdezd meg az önkormányzatnál, hátha tudnak segíteni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A konvektorom a beállitott hömérséklet elérése után kikapcsolja a fütést, a gyújtóláng tovább ég, pár másodperc után egy pukkanás halatszik és nagyobb lessz a láng, majd minden müködik tovább a legközelebbi kikapcsolásig, mi okozza ezt?

1

Wc deszka praktika? (bővebben lent)

Valami jó praktika kellene a Wc deszkára.Sajnos a fürdő szobánk elég hideg még ha megy a fűtés is(kertes ház) és hideg nagyon a wc deszka pláne ha egy nő vagy gyerek űl rá.A kérdésem az lenne mit rakhatnék rá,hogy ne legyen hideg?Vagy nem érdemes foglalkozni vele?

3

Ti fűtötök?

Mivel?Mióta?
Mi cserépkályhával,szombat óta.

9

Melyik a legszebb, legélhetőbb magyar város szerintetek?

Népesség az mindegy.Én Veszprémre esküszöm,lehet építészetileg nem a legszebb városunk,de személyesen igen kötődöm hozzá.Valamint Keszthely,Pápa,Sopron,Szombathely,Kőszeg,Mosonmagyaróvár és Szentendre is az élmezőnyben van.Szerintetek?

6

Assassin's Creed 4 Black Flag-et ha elő rendeled magyar felirat van hozzá?

4

Könnyű varrni varrógéppel?

Azért érdekelne, mert szeretnék venni egyet, amit alap dolgokra használnék (szegés, cipzár varrás). Kis olvasgatás után rá lehet jönni hogy kell használni vagy aki soha nem használt az inkább ne is próbálkozzon segítség nélkül?
Értelmes válaszokat kérnék. Köszönöm!

2

Fali penész elleni szellőztetés?

Sziasztok! Padlófűtésem van és a termosztát fixen 22 fokra van beállítva. A falon kívül nekem is hungarocell van. A pára a lakásban iszonyat magas. A kulcs az ajtóban rendszeresen vizes, szó szerint csavarni lehetne belőle a vizet. Azt tudom - és itt is olvastam sok helyen -, hogy szellőztetés a megoldás a penészesedés ellen.
A gondom az, hogy ha munka után hazamegyek és tegyük fel szellőztetek, akkor lehet, hogy éppen előtte fűtötte fel a lakást 22 fokra a kazán, én meg rányitom az ablakot. Ezesetben tök feleslegesen pazaroltam el x köbméter gázt. Ha otthon vagyok sokat, akkor nem gond, mert ahogy bekapcsol a fűtés akkor nyitom ki az ablakot. Ti ezt hogy oldjátok meg? Illetve mennyi ideig kell nyitva lenni az ablaknak és hányszor egy nap? Új szekrénysorunk lesz a szobában és nagyon nem szeretném, hogy a falról átmenjen rá a penész.

Előre is köszönöm a válaszokat.

7

Otthon autómata mosógépben mostátok már a rongyszőnyeget, 1-1, 20 m-es?

2

Magyarországon hull a hó?

itt Erdélyben komolyan havazik .

7

Miért szöszösrk a nadrágaim mosás után?

külön mosom őket, kifordìtva, a zsebüket megnézem és amikor kiveszem a mosógépből fehér szöszök vannak tajta..mit tehetek?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!