Találatok a következő kifejezésre: A klímaberendezés engedélyköteles-e (1 db)

A klímaberendezés felszerelése engedélyköteles-e?

Családi házról van szó, nem panel. Csak a bunkó szomszéd kötözködik, hogy a felé es? falon lesz a kültéri egység (ez nekünk a hátsó falunk) és az ?t zavarja. Mit lehet ilyenkor csinálni?

Legjobb válasz: Szerintem van köze hozzá a szomszédodnak, mivel az õ fülébe fog zúgni, meg az õ területe felett lóg. Tehát az õ területét használod. Ha mégis felszerelnéd az engedélye nélkül, az birtokháborítás.(Bár gondolom, nem tudod felszerelni anélkül, hogy beengedne a kertjébe :)) Esetleg megegyezhetnétek valamennyi bérleti díjban.

Szerintem van köze hozzá a szomszédodnak, mivel az õ fülébe fog zúgni, meg az õ területe felett lóg. Tehát az õ területét használod. Ha mégis felszerelnéd az engedélye nélkül, az birtokháborítás.(Bár gondolom, nem tudod felszerelni anélkül, hogy beengedne a kertjébe :) ) Esetleg megegyezhetnétek valamennyi bérleti díjban.
A kérdező hozzászólása: Nem lóg az õ területe felett, merthogy az én házam falán van, másfél méterre a kerítésünktõl! Csak az a fal van az õ teraszával szemben, kb 8-6 méterre lenne a klíma a házának a falától. Nem hiszem, hogy sok köze lenne hozzá!
Sajnos, ki kell hogy ábrándítsalak: A légkondi felszerelése nem hogy engedélyköteles, hanem hivatalosan ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY KÖTELES, mivel megváltoztatod a ház külsõ homlokzatának paramétereit. Ha ehhez van egy szomszéd, aki már elõre szívózik veled, tuti, hogy bebukod, és leszereltetik veled, és egy valag pénzt fognak veled kifizettetni a törvénysértésért. Abból az összegbõl meg már futná a legdrágább légkondira is, annyi lehet... Emellett a felszerelése esetén csak un. "zöldkártyás" szerelõ teheti fel, vagy ugrik a garancia.
Tavaj óta nem engedélyköteles a klíma, csak akkor, ha az épület statikáját érinti! A szomszéd valószínûleg attól tart, hogy a klíma még plusz meleget fog nyomni a teraszára. Ezt vele kellene megbeszélni, hogy mi az ami miatt annyira tiltakozik! Lehet, hogy hallott valamit a legionelláról, és azt hiszi, hogy a kültéri beteríti vele a családját! :-) Elvileg semmi köze nincs hozzá, de kár ez miatt összeveszni a szomszéddal! Inkább rakd a kültérit olyan helyre, ahol nem zavarja!
Hû...de jó, ezt én sem tudtam, mert elég új...: "Nem kell építési engedélyt kérni, és be sem kell jelenteni az építési hatóságnak - többek közt - a következõket: síremlék, kerítés, a talapzatával együtt 3 méternél alacsonyabb szobor, napkollektor, klíma szerelvényei, 100 négyzetméternél kisebb fóliasátor, közmûpótló (például házi szennyvíztisztító), kerti tûzrakó, 20 négyzetméternél kisebb alapterületû lábon álló kerti tetõ."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor most már biztos, hogy oda szereltetem fel, ahová eredetileg is akartam. Márcsak azért is, mert a becsövezés 140 ezer forintomba került és nem vagyok hajlandó egy barom miatt ennyi pénzt kidobni az ablakon! Pláne, hogy teljesen szabályos amit csinálok.
Azért szerintem vigyázzál ezzel, nem olyan egyértelmû ez, mert attól, hogy nem kell építési engedély rá, még a szomszéd feljelenthet magánlaksértés miatt, a hanghatások miatt. Inkább kérdezd meg az önkormányzatnál, hátha tudnak segíteni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy kell kivenni a dugót az olyan csaptelepből, ahol csak egy fémgomb van és azt kell benyomni?

12

Padlófűtés gázkazánnal, mely eddig nyitott rendszerrel üzemelt, tágulási tartállyal nyitottan. A kérdés?

Most át lett alakítva zárttá, régi nyitott tartály kiiktatva, új zárt tartály beépítve.A kérdésem hogy ha vizet kell utánatölteni azt honnan fogom tudni hogy mikor kell, tehát hogy mikor van a rendszerben már kevés, illetve hogy mennyit rakjak bele ? Mert eddig addig töltöttem a régit, míg a túlfolyón el nem kezdett folyni a víz, így tudtam hogy tele van. Most már nincs túlfolyó nem raktak bele.

7

Lehet venni 20000-30000 között venni 3 méter átmérűjű trambulint?

1

A Koktél Magazinra (heves megye) nemrég feliratkoztam sikerült, meg minden; (a többi lent)?

de attól félek, hogy elcsórják. Az egyik szomszédomnál már volt ilyen eset.A terjesztőkre gyanakodik, hiszen minden lakó (akinek járt) megkapta csak ő nem? Nem szeretném, hogy ez megtörténjen velem ! Mit tegyek?

1

Ha EU tagállamba szeretnék költözni szükségem lesz útlevélre?

Hollandiáról van szó egészen pontosan.

3

Ha az illetékes szerv elvégzi a csatornázást (szennyvíz elvezetést) akkor kötelesek elvégezni a helyreállítást is? Pl ha szilárd burkolatot meg kell bontani:betonozást térkövezést stb?

6

Mi a feltétele annak hogy önkormányzati bérlakást igényelhessen valaki? Kérném a szíves válaszukat.

1

Csempére ragasztható tükörmatricát hol lehet kapni?

3

Hőszigetelő kalkulátor?

Most találtam ezt a kalkulátort,
ti meddig tudjátok csökkenteni az "U" értéket? :D

Nekem eddig ez a legjobb:
U= 0.052 W/m²K

1

Agrar simulátor 2012 es játékban gázolajat othon hogy lehet tölteni?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!