Találatok a következő kifejezésre: A klímaberendezés engedélyköteles-e (1 db)

A klímaberendezés felszerelése engedélyköteles-e?

Családi házról van szó, nem panel. Csak a bunkó szomszéd kötözködik, hogy a felé es? falon lesz a kültéri egység (ez nekünk a hátsó falunk) és az ?t zavarja. Mit lehet ilyenkor csinálni?

Legjobb válasz: Szerintem van köze hozzá a szomszédodnak, mivel az õ fülébe fog zúgni, meg az õ területe felett lóg. Tehát az õ területét használod. Ha mégis felszerelnéd az engedélye nélkül, az birtokháborítás.(Bár gondolom, nem tudod felszerelni anélkül, hogy beengedne a kertjébe :)) Esetleg megegyezhetnétek valamennyi bérleti díjban.

Szerintem van köze hozzá a szomszédodnak, mivel az õ fülébe fog zúgni, meg az õ területe felett lóg. Tehát az õ területét használod. Ha mégis felszerelnéd az engedélye nélkül, az birtokháborítás.(Bár gondolom, nem tudod felszerelni anélkül, hogy beengedne a kertjébe :) ) Esetleg megegyezhetnétek valamennyi bérleti díjban.
A kérdező hozzászólása: Nem lóg az õ területe felett, merthogy az én házam falán van, másfél méterre a kerítésünktõl! Csak az a fal van az õ teraszával szemben, kb 8-6 méterre lenne a klíma a házának a falától. Nem hiszem, hogy sok köze lenne hozzá!
Sajnos, ki kell hogy ábrándítsalak: A légkondi felszerelése nem hogy engedélyköteles, hanem hivatalosan ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY KÖTELES, mivel megváltoztatod a ház külsõ homlokzatának paramétereit. Ha ehhez van egy szomszéd, aki már elõre szívózik veled, tuti, hogy bebukod, és leszereltetik veled, és egy valag pénzt fognak veled kifizettetni a törvénysértésért. Abból az összegbõl meg már futná a legdrágább légkondira is, annyi lehet... Emellett a felszerelése esetén csak un. "zöldkártyás" szerelõ teheti fel, vagy ugrik a garancia.
Tavaj óta nem engedélyköteles a klíma, csak akkor, ha az épület statikáját érinti! A szomszéd valószínûleg attól tart, hogy a klíma még plusz meleget fog nyomni a teraszára. Ezt vele kellene megbeszélni, hogy mi az ami miatt annyira tiltakozik! Lehet, hogy hallott valamit a legionelláról, és azt hiszi, hogy a kültéri beteríti vele a családját! :-) Elvileg semmi köze nincs hozzá, de kár ez miatt összeveszni a szomszéddal! Inkább rakd a kültérit olyan helyre, ahol nem zavarja!
Hû...de jó, ezt én sem tudtam, mert elég új...: "Nem kell építési engedélyt kérni, és be sem kell jelenteni az építési hatóságnak - többek közt - a következõket: síremlék, kerítés, a talapzatával együtt 3 méternél alacsonyabb szobor, napkollektor, klíma szerelvényei, 100 négyzetméternél kisebb fóliasátor, közmûpótló (például házi szennyvíztisztító), kerti tûzrakó, 20 négyzetméternél kisebb alapterületû lábon álló kerti tetõ."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor most már biztos, hogy oda szereltetem fel, ahová eredetileg is akartam. Márcsak azért is, mert a becsövezés 140 ezer forintomba került és nem vagyok hajlandó egy barom miatt ennyi pénzt kidobni az ablakon! Pláne, hogy teljesen szabályos amit csinálok.
Azért szerintem vigyázzál ezzel, nem olyan egyértelmû ez, mert attól, hogy nem kell építési engedély rá, még a szomszéd feljelenthet magánlaksértés miatt, a hanghatások miatt. Inkább kérdezd meg az önkormányzatnál, hátha tudnak segíteni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kanapéból mivel tudnám eltüntetni a penészfoltot?

Kaptam a rokonoktól egy szinte új kinyitható kanapét, aminek kinyitott állapotban az alján van egy 2 tenyérnyi penészfolt. Befújtam bútortisztítóval, ha megszárad kiporszívózom. Ha így nem tűnik el, mit tudok vele kezdeni?

4

USA, lakásvétel, költözés?

Nos, az egyik kérdésem az lenne, hogy hogyan működik a saját magam bevásárlása az USA-ba? Tehát, fizetni kell 500 000 Dollárt, és kapok vízumot, na de hogyan történik a befizetés? Fizetek az államnak és kész?

A másik: USA vízum nélkül vásárolhatok házat? (Gondolom igen, de azért megkérdezem)

3

Hogy kell ezen a junkers készüléken a fűtést beindítani? (kép)

Melegvízre eddig is volt használva

2

Milyen boltba venni pipatisztító zsinórt?

Ilyent.

4

Milyen egy apartman ház?

1

Mi kell az Amerikába költözéshez?

Le írnátok mi minden kell az Amerikába költözéshez?
Zöld kártyát tudom. Magyar jogosítvánnyal lehet vezetni Amerikába?

3

Konyhakész max.20 cm-re vágott tüzifát keresek Tura környékén. Ismertek megbízható kereskedőt?

Én most fogok venni konyhakész bükköt 2.500 Ft/q áron, egyelőre 5 q-t.

2

A macska lepisilte a fényképeket. Hogy távolítsam el úgy h ne menjenek tönkre?

5

Elvégeztettétek már a kötelező gázkészülék felülvizsgálatot? Mennyibe került? Tapasztalatok?

gázkészülék felülvizsgálat

5

Van olyan amerikai stílusú lakás Budapesten, vagy valahol Magyarországon?

Olyanra gondolok mint pl. a Jóbarátokban. Tűzlépcsős, erkélyes, egy két szobás, amerikai-konyhás stb...

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!