Találatok a következő kifejezésre: A kitolási alatt a (9 db)

Szült valaki EDA-val úgy, hogy az még a kitolás alatt is végig hatott?

Én ugyanis tényleg semmi fájdalmat nem éreztem, még a kitolás alatt sem. Csak az összehúzódásokat éreztem, de a fájások tényleg nem fájtak!!! A baba 3 nyomásra meglett (persze az orvos és a szülészn? rásegítettek). Szóval arra lennék kíváncsi, hogy valójában én szültem meg, vagy akkor is ki tudták volna bel?lem nyomni a babát, ha nem nyomok? (Bocsánat, ha valakit elrémítettem, de egy szülészeten dolgozó ismer?st?l úgy tudom, ez a rásegítéses technika általános a szüléseknél.)

Legjobb válasz: Szia! Én ugyanígy szültem, kaptam EDA-t 2 adagot (1,5 óránként), 18.30kor kerültem szülõszobára és 22kor megszületett a kislányom (3. nyomásra). Én sem éreztem fájdalmakat, viszont amikor kellett volna érezni, a feszítést mindig éreztem, így tudtam mikor kell nyomni, de persze a szülésznõ is mondta. Te szülted meg, ahogy én is én, mert, ha te nem nyomsz, akkor hiába nyoják a hasadat, azért a baba nem csúszik ki magától. Nekem is mindig mondták, hogy meddig nyomjak. Ha fájdalom nélkül szültünk is nyomni kellett rendesen. 4 hós kislány anyukája

Szia! Én ugyanígy szültem, kaptam EDA-t 2 adagot (1, 5 óránként), 18.30kor kerültem szülõszobára és 22kor megszületett a kislányom (3. nyomásra). Én sem éreztem fájdalmakat, viszont amikor kellett volna érezni, a feszítést mindig éreztem, így tudtam mikor kell nyomni, de persze a szülésznõ is mondta. Te szülted meg, ahogy én is én, mert, ha te nem nyomsz, akkor hiába nyoják a hasadat, azért a baba nem csúszik ki magától. Nekem is mindig mondták, hogy meddig nyomjak. Ha fájdalom nélkül szültünk is nyomni kellett rendesen. 4 hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat! Igen, igazad van, tényleg nagyon kellett nyomni a fájásokkor, én is beleadtam minden erõmet. Csak mégis furcsa, hogy nem fájt semmi és 3 nyomás után megszületett a babám, pedig "halálosan" féltem a szüléstõl. Valahogy úgy vagyok vele, hogy szinte nem is hiszem el, hogy lehet így is szülni. Olyan, mintha álmodtam volna és minél régebben történt, annál hihetetlenebb.
Szia! Nem tudom, hogy ez megnyugtat-e, de nem feltetlenul az eda miatt nem fajtak a tolofajasok. En eda-val terveztem a szulest, de olyan gyorsan tagultam, hogy nem volt ido semmilyen fajdalomcsillapitasra, osszesen harom orat vajudtam, ebbol ket es felet otthon, mire beertunk a korhazba es bejutottam a szuloszobaba mar teljesen ki voltam tagulva es kezdodtek a tolofajasok. Teny, hogy a vajudas fajt, nagyon intenziv volt (elso feleben ket percesek voltak, masik feleben mar egy percesek), szerencses vagyok, mert elso baba volt. De a tolofajasnal semmilyen fajdalom nem volt, csak az a feszito erzes, amirol ti is irtok. Az inger megvolt, de az sem volt durva, sokszor a szulesz szolt, hogy nyomjak mar es akkor nyomtam, mint a gep. Raadasul gatvedelemmel szultem (sikeresen, nem repedtem, nem vagtak), de igy nem harom tolofajasra volt kint, hanem sokkal tobbet kellett nyomnom megszakitasokkal, megsem fajt...

A vajúdás a szülőszobában történik? Kb mennyi idő? Vajúdás alatt ki lehet menni Wc-re? A kitolási idő milyen hosszú? És ha nekem akkor kell wc-re mennem akkor mi van?

Legjobb válasz: Ahol én szültem, ott végig a szülõszobában voltam, bár lehet, hogy van olyan kórház, ahol nem így van. De szerintem teljesen mindegy. Az, hogy mennyi ideig tart, az nagyon változó. Én mindkét lányomat kb. 5 óra alatt szültem meg, de pl. a nõvérem 2 napig vajúdott. Vajúdás alatt persze, hogy ki lehet menni wc-re, sõt gyakran megkérnek, hogy ha úgy érzed, hogy nem is kell, akkor is menjél ki, mert az gyorsítja a szülést. Nekem volt, hogy nem kellett pisilnem, erre megkatétereztek. vááá A kitolás szintén egyéntõl függ. Nekem az elsõ kb. 40 perc volt, farfekvéssel, a második fejjel elõre jött, az kb. 15 perc volt (legalábbis amennyire emlékszem) Kitolás alatt nemigen kell wc-re menned, mivel valószínûleg elõtte kapsz beöntést, a pisit meg az elõbb leírtam, hogy hogy mûködik. Bár, amikor jön a kitolási szakasz, azt pont arról lehet felismerni, hogy úgy érzi a nõ, mintha azonnal ki kellene mennie, de az igazából csak a baba.

Ahol én szültem, ott végig a szülõszobában voltam, bár lehet, hogy van olyan kórház, ahol nem így van. De szerintem teljesen mindegy. Az, hogy mennyi ideig tart, az nagyon változó. Én mindkét lányomat kb. 5 óra alatt szültem meg, de pl. a nõvérem 2 napig vajúdott. Vajúdás alatt persze, hogy ki lehet menni wc-re, sõt gyakran megkérnek, hogy ha úgy érzed, hogy nem is kell, akkor is menjél ki, mert az gyorsítja a szülést. Nekem volt, hogy nem kellett pisilnem, erre megkatétereztek. vááá A kitolás szintén egyéntõl függ. Nekem az elsõ kb. 40 perc volt, farfekvéssel, a második fejjel elõre jött, az kb. 15 perc volt (legalábbis amennyire emlékszem) Kitolás alatt nemigen kell wc-re menned, mivel valószínûleg elõtte kapsz beöntést, a pisit meg az elõbb leírtam, hogy hogy mûködik. Bár, amikor jön a kitolási szakasz, azt pont arról lehet felismerni, hogy úgy érzi a nõ, mintha azonnal ki kellene mennie, de az igazából csak a baba.
Ahol én szültem ott vajúdni nem csak a szülõszobában lehetett. Nyugodtan sétálhattam a folyóson, ha pihenni szerettem volna egy kicsit akkor bementem a szülõszobába. Ott leülhettem, vagy le is feküdhettem volna. Én 8-kor mentem be este és éjfél elõtt feküdtem csak a szülõágyra amikor burkot repesztettek, addig sétáltam, illetve kaptam közben beöntés akkor a budin ültem, utána lezuhanyoztam. Burokrepesztés után pedig már nem kellhettem fel, mert nem sokra rá éjfél után pár perccel megszületett a lányom. Én ittam közben így nem kellett katéterezni, mert spontán volt vizeletem szülés után, és infusiót sem kaptam. Kitolási idõ alatt nem kell wc-re menned, csak úgy érzed, hogy majd be tojsz, de ezek a tolófájások. Nekem kb 10-15 perc volt. Ez fáj a legjobban, de már alig várja az ember, mert tudod, hogy nemsoká a kezedben tarthatod a babád. Mindenkinél más és más az idõ. Vannak szerencsésebbek akik hamar megszülnek és van bizony aki sokáig szenved. De ne izgulj el fogod felejteni az egészet és csak a szépre fogsz emlékezni. 7 hetes kislány anyukája
És még valami (az elsõ vagyok): Nekem személy szerint az az elsõ babánál a tolófájások egyáltalán nem fájtak, de tényleg, csak néztem, ahogy a hasam mozog le-fel, és csodálkoztam, hogy nem fáj. Viszont ahogy a baba kijött, az nagyon-nagyon fájt. A másodiknál a tolófájásokat is megéreztem, bár hírül sem fájt annyira, mint a vajúdás, de a baba megszületése nem volt olyan fájdalmas, mint az elsõnél. Úgy tudom, a legtöbb nõnél a kitolási szakasz már megkönnyebbülést jelent.
Én a sima kórházi ágyon vajúdtam, és nagy nehezen, mikor már majdnem összeestem a wc-én beöntés után majdnem fél órával akkor engedtek be a szülõszobába:(! Kórház válogatja, ki hogy szülhet és vajúdhat:) Nekem péntek reggel kezdõdött a tágulás amikor bementem a kórházba, mert véreztem is, akkor még csak 1 ujjnyira voltam kiengedtek! Szombatra visszarendeltek kontrollra, de akkor is haza küldtek! Vasárnap fél négy fele, mentem vissza 5 percesekkel, és nagy nehezen fél hatkor ténylegesen elhitték hogy nem csak bebeszélem magamnak a dolgokat és befektettek! Éjfélkor elfolyt a magzatvíz és 2:20 percre megszületett a lányom! Nem érzed a kitolási idõszakban, hogy wc-re kell menned, mert a szülésznõ, azt fogja mondani, hogy amikor fájásod van csinálj úgy mintha kakilnál és akkor nem csak a baba jön, hanem minden ami még bent volt, nem szégyen az! Remélem tudtam segíteni! 3 hónapos kislány anyukája
szia én alternativ szobában szültem, igy nem kaptam beöntést sem, volt zuhanyzós wc-je, oda járkálhattam wc-re, én elég sokszor mentem pisilni, mert nekem engedték h igyak, kb 1.1, 5liter vizet meg is ittam...nekem maga a vajudás 10 óra volt..vajudás alatt azt csinálhattam amit akartam, párom is bent volt, sétáltunk, labdán üldögéltem, mindent kiprobáltam még amivel fel volt szerelve a szoba, , , kitolási rész, kb 15-20 perc volt, de hozzá teszem, én akkor már 36 órája fent voltam, és naon fáradt voltam...szülés után 2 órát még feküdnöd kell, nem kelhetsz fel..mikor a kitolási rész volt, olyan érzésem volt, h nagy wc-re kell mennem, amit közöltem is a dokival, h nekem kakilnom kell, de õ csak nevetett és azt mondta akkor nyomjon, persze nem wc-nem kellett, hanem a babóca jött...ja és mikor még a szülöcsatornába van, de már a lábad között a baba feje naon fog fesziteni, fájdalmas lesz, de legalább hamarabb kinyomod onnan:-)) könnyû és gyors szülést

Akiknek fájó visszerek jelentek meg a szeméremtestén terhesség alatt, nem volt probléma a kitolás közben?

Második baba lesz. A 14. héten kezdtem el érezni olyan fura húzó fájdalmat odalent, mint amikor nagyon megvan és vérbőség alakul ki. Általában akkor fáj nagyon, ha ülés után felkelek. Ha sétálok, akkor múlik. Időnként viszont annyira begörcsöl, hogy hiába fekszem vele, semmi. Ráadásul aranyerem is van, kínszenvedés minden wc-re menés. Még a pisilés is fáj. Most a 28. hétben vagyok. Az orvosom Venorutont írt fel, de sajnos nem érzek változást, lehet csak arra jó, hogy ne legyen rosszabb. Sokszor úgy érzem ott lent, mint az első szülés után. Nem annyira erősen, de hasonlóan fáj, mintha nemrég szültem volna. Szóval félek a kitolástól ezért nagyon. Császárt nem akarok, csak ha a doki mondja. Valaki volt hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Ha elmulik szülés elõtt oké,de ha nem múlik ell akkor fájdalmas lenne kitolás

Ha elmulik szülés elõtt oké, de ha nem múlik ell akkor fájdalmas lenne kitolás


A kitolási szakasz alatt a baba végig a hüvelyben van? Legalábbis a feje?

Azért kérdezem, mert annak, akinek elhúzódik a kitolási rész, pl 1-2 óra, annak a baba végig a hüvelyt feszíti, vagy mindigvégig a méhben van, esetleg, ha visszacsúszik, a méhbe csúszik vissza?

Legjobb válasz: A kitolás szakasz nagyrészét a hüvelyben tölik,ezért is az a neve ami.Nem általános,hogy egy gyerek egy tolófájásra jöjjön végig a szülõcsatornán.

A kitolás szakasz nagyrészét a hüvelyben tölik, ezért is az a neve ami.Nem általános, hogy egy gyerek egy tolófájásra jöjjön végig a szülõcsatornán.
Ha ennyire elhúzódna a kitolás, akkor a doki biztos rásegít: hasba könyököl, vagy vákuummal, ugyanis a babának nagyon nem jó ennyi ideig ott lenni.

Az első gyermekem 20 óra alatt született, a második 4 óra alatt. Harmadikkal mire számíthatok? Tényleg egyre rövidebb idő alatt születnek meg a gyerekek? (első fályástól a kitolás végéig)

Legjobb válasz: Szia az hogy mindig egyre rövidebb idõ alatt születik meg a többedik gyerekek az nem mindig igaz. Lehet hogy pont annyi lesz mint a másodikkal vagy lehet rövidebb.20 órát már kétlem. Szerintem ott körül lesz mint a másodikkal ez változó. A baba méretétõl fekvésétõl stbtõl is függ.

Szia az hogy mindig egyre rövidebb idõ alatt születik meg a többedik gyerekek az nem mindig igaz. Lehet hogy pont annyi lesz mint a másodikkal vagy lehet rövidebb.20 órát már kétlem. Szerintem ott körül lesz mint a másodikkal ez változó. A baba méretétõl fekvésétõl stbtõl is függ.
Anyum elsõ szülésnél 18 órát vajúdott, másodiknál ötöt, a harmadiknál pedig kettõt. Mire betették a mentõbe, már jött a húgom buksija. Tehát nálunk egyre rövidebb lett. De szerintem ez egyénenként változó.

Mennyi idő alatt szültél meg? Honnan számítod a vajjúdást? Mennyi idő volt a vajjúdás és mennyi a kitolási szakasz?

A vajjúdási szakasz akkor kezd?dik amikor elfolyik a víz és fájás még nincs vagy onnan számoljuk amikortól más fájások is vannak? Ki hogy gondolja?

Legjobb válasz: Én 21 órát vajjúdtam, mire elrepesztették a burkot, majd fél óra múlva meglett a babóm :)

A vajúdás a fájások kezdetétõl a kitolási szakaszig tart, ez nálam 17 óra csendes szenvedés volt (20-10-5 percesek, ennél kevesebbre nem csökkent, de nem fájt annyira), majd burokrepesztés és oxitocin infúzió után még 2 óra (na, ez már húzósabb volt), a kitolás "már csak" fél óra. (elsõ baba) Nálam a kitolás volt a legrosszabb, borzasztó mód elfáradtam addigra...de megérte!! :)
Szia! A vajúdás onnan számít hívatalosan ahonnan már aktívan nyílik a külsõ méhszáj.Ezt onnan tudom hogy nekem hajnali 2 körül ment el a magzatvíz, de zárt volt a méhszáj, de elindultak a rendszertelen fájások.Este 10 re már elég fáradt voltam akorra nyílt ki a külsõ méhszáj is 1 újnyira. Akkor azt mondta nekem a doki vegyem úgy hogy eddig nem vajúdtam mert ez lett volna az a szakasz ami jóslokkal van akinek már egy két nappal szülés elött kinyílik, de sajna nekem csak akkor.Éjjel 1 kor mentem be végül a szülõszobára szóval majdnem 24 óra után és 6 óra 18 ra lett meg a kisfiam. Szóval fájásom összesen 28 óráig volt, de az aktív szakasz kb.5 óra hossza!
Én onnan számolom, amikor már biztos lett, hogy nem jósló fájásaim vannak, hanem rendesek. Reggel 6-kor kezdõdött, amikor még nem tudtam, mi van, a kórházból hazaküldtek. 2-re felerõsödtek, visszamentem, én innen számolom a vajúdást. Este 9-re kellett nyomnom, de rosszul fordult be (azaz nem fordult be) a baba. Igy 7 óra volt a vajúdás, majd 10-15 perc próbálkozás, majd császár. 10-re megvolt a baba.
Szia! Nekem semmilyen fájásom nem volt mikor beküldtek a szülõszobára. délelõtt fél 10kor bekötötték az oxitocint fél kettõkor megszülettek a lányaim :) Elsõ szülésem volt.
nekem reggel 6kor volt az elsõ fájásom aztán egésznap ilyen pici apró 5 percesek du 3ig akkor beindultak az 1 percesek és 4re kint volt a baba kitolási szakasz nekem 30perc volt 3 nyomás és elsõ baba és a magzatvízema szülõszobában folyt el negyed 4kor
Az elsõ fájástól számítva: elsõ szülés 1óra és 10perc, második szülés 40 perc. :)
Én 21 órát vajjúdtam, mire elrepesztették a burkot, majd fél óra múlva meglett a babóm :)
Ja az utolsó vagyok a kitolás sem mindig elhatárolható. Nekem az utolsó órában már folyamatosan feszített lent, úgy éreztem nyomni kell, de amikor azt mondták na lehet nyomni az 10 perc volt már.Két tolófájás alatt 4-5 nyomásra volt kint a baby!:-)
:-) vajúdás és nem vajjúdás. amugy 10 óra.
Nekem délelõtt 10 körül kezdõdtek a fájások, de ezekre még rá se bagóztam, mert akár jóslók is lehettek (volna), kb 30 percenként jöttek, aztán 1-2 órára ki is maradtak. De azért jövögettek és figyeltem. Délutánra szépen berendszerezõdtek elõször 10 majd 5, aztán 3 percesekre. Este úgy feküdtem le, hogy kb 3 percenként jöttek (akkor már 2 hete kórházban voltam egy rosszabbul sikerült NST miatt, úgyhogy nyugodtan aludtam még egyet). Aztán éjszaka egy kattanásra ébredtem, ránéztem a telómra 1.51-volt és elfolyt a magzatvíz. Én innen számolom a vajúdást. Betotyogtam az elõkészítõbe, beöntés, wc, tus, aztán a vajúdó. Mikor már elég tág voltam szülõágy. A kitolás nekem durván elhúzódott másfél órára (fájásgyengeség miatt a végén oxitocint kötöttek be), de 12 óra 6 perckor megszületett a fiam. Tehát a magzatvíz elfolyástól a születésig 10 óra volt :D
Szerintem a vajúdás amikor kezdõdnek a fájások. Nekem a fájás elõbb volt és nem sokkal a tolófájások elõtt folyt el a magzatvíz. A vajúdás nálam kb. 14 óra volt, a kitolás kb. 2 de végül császár lett.
Este 7 felé elkezdett szivárogni a magzatvíz. Fél 9 felé, ahogy megvizsgált az orvos és feltolta a baba fejét elfolyt rendesen, de a méhszájam alig 1 ujjnyira volt nyitva és fájásaim sem voltak. Éjfél-fél 1 felé jöttek az elsõk, és hajnali 3/4 4-kor már a kezemben volt a kisfiam. :)
Délben kerültem fel a szülõszobára. Mivel nem volt rendszeres fájásom ezért fél 4-kor burkott repesztettek. Este fél 8 után szóltam a szülésznõnek h nem bírom már. Jött az orvos 8 elõtt 8:20-kor meg volt a kisfiam. Ami nehéz volt az fél 4-tõl volt, én onnan számítom a vajúdást. Maxfél óra volt a kitolási szak.
reggel hajnali 1 kor éreztem az elsõ fájást. Egész nap 15-10 percesek voltak, de nem volt vészes! este 11 kor elment a magzatvizem és 2 percesek lettek a fájások. éjfél után 10 perccel megszületett a kisfiam!
Elsõ baba. Magzatvíz elfolyt este 22: 45-kor, rá 5 percre jöttek a fájások, kb 4-5 percesek, éjjel 1 -re megszületett, tehát kb a vajúdás másfél óra volt, a kitolás meg 5-10 perc.

Van olyan fájdalomcsillapítás ami hat a tolófájások alatt? 4. babámat várom és míg a vajúdásokat jól viseltem a kitolási szak egy "rémálom" volt. Esetleg kifejezett kérésre végeznek gátmetszést?

Legjobb válasz: Szia! Én egy Szülészeti tankönyvben azt olvastam, hogy kitolásnál állítólag van valamilyen gázzal történõ fájdalomcsillapítás, de azért kérdezd meg a dokidat! Boldog babavárást!

Szia! Én egy Szülészeti tankönyvben azt olvastam, hogy kitolásnál állítólag van valamilyen gázzal történõ fájdalomcsillapítás, de azért kérdezd meg a dokidat! Boldog babavárást!
Gázos fájdalom csillapitásrol hallottam én is, de állitolag nem jo. Iszonyatosan nagy hányingert csinál. De szerintem szervezettöl függ.
Szerintem nem nagyon van. A gázt meg már úgy tudom, nem is használják. Az a gerincbe adott fájdalomcsillapító nem hat a tolófájásnál, ott muszáj is érezni a dolgokat. Gátmetszést csinálnak, általában nem is kell kérni. Nekem is csináltak, pedig nem kértem, ez alap. Inkább azt kell kérni, hogy ne csináljanak. Legalább is nálunk ez a tendencia. De hátha már a 4.-nél könnyebb lesz.
Én epidurálist kaptam szülés elõtt 1 órával, segített a tágulásban is és meggyorsította a folyamatot. A kitolásnál sem éreztem nagy fájdalmat, csak akkor volt feszítõ érzés amikor a feje már kint volt. Elsõ babám és 4-5 tolásra kint volt, bár az "szerencse" kérdése, hogy az epidurális kitart-e a kitolásig. Nekem is azt mondták nem adnak még egyet, ha elmúlik a hatása. Szerencsém volt és még a varrást és a placenta leszedését sem éreztem.

Mit szedhetnék szülés előtt/alatt, hogy a kitolás közben ne görcsöljön be a lábam?

Legjobb válasz: Mindenképpen beszélj a szülésznövel erröl. nekem a szülésznöm azt mondta hogy ha beindul egy szülés igazán nincs olyan magnézium ami vissza tartsa. Szóval szerintem ha beindul a szülés bevehetsz egy magnéziumot és a lábad nem fog görcsölni.

Mindenképpen beszélj a szülésznövel erröl. nekem a szülésznöm azt mondta hogy ha beindul egy szülés igazán nincs olyan magnézium ami vissza tartsa. Szóval szerintem ha beindul a szülés bevehetsz egy magnéziumot és a lábad nem fog görcsölni.
Szültél már egyszer és kitolás közben begörcsölt a lábad? Vagy hogy érted?
A kérdező hozzászólása: Igen, és borzasztó volt. Teljesen elvonta a figyelmemet a kitolásról. Lehet azért is tartott olyan sokáig. Szóval most szeretném megelõzni. Fogadott dokim, szülésznõm nem lesz. Tegnap ugyan voltam orvosnál, de annyira ideges voltam a sok várakozás miatt, hogy elfelejtettem rákérdezni.
Enyém is begörcsölt, de annyira nem érdekelt, már alig vártam, hogy megszüljek. Ilyenkor felesleges magnéziumot szedni már. Nem biztos, hogy be fogsz görcsölni, én a három szülésbõl csak egyszer kaptam lábgörcsöt.
Én is így voltam, mint te. Nekem az volt a baj, hogy nem ittam elég folyadékot, mert reggel indult be és nem igazán ittam se elõtte, se közbe.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy számít-e, de nekem volt bekötve infúzió, pont amiatt, mert úgy látták nem iszom eleget vajúdás alatt. Hát igen... nem nagyon tudtam erre figyelni.
Nekem gyorsan kirázta, maszírozta akkor, abban a pillanatban a két szülésznõ, akik ott voltak. 3x szültem, 2x begörcsölt.
A kérdező hozzászólása: Masszírozták volna nekem is, de ugye ilyenkor az is fáj. És igazából jobban fájt, mint a kitolás... Jobb lenne megelõzni valahogy.

Mennyit romlott a szemed szülés alatt és mennyi idő volt a kitolási szakasz?

Akik szemüsök, azokat kérdem, és a kitolási szakasz, vagy az er?lködés alatt. Behunyott szemmel szültél? Kicsit aggódom, els?vel csukott szemmel szültem, de 20 percet sem nyomtam, nem romlott semit a szemem. Most mondja férjem, kollégan?jének 11 dioptriát romlott... Nem tudom, mennyi volt a kitolás:(

Legjobb válasz: -6 és -7,5 a két szemem fénytörési hibája. Végig csukott szemmel toltam-nyomtam, de észre se vettem. Csak akkor döbbentem rá, amikor szóltak, hogy nyissam már ki a szemem, mert kint van a kisfiam. :-) Nem romlott semmit a szemem.

-6 és -7, 5 a két szemem fénytörési hibája. Végig csukott szemmel toltam-nyomtam, de észre se vettem. Csak akkor döbbentem rá, amikor szóltak, hogy nyissam már ki a szemem, mert kint van a kisfiam. :-) Nem romlott semmit a szemem.
Ja, másfél óra volt a kitolás, mert nem illeszkedett be a fiam feje a vajúdás végére sem.
Mindkét szemem -4, kitolás kb. fél óra volt, csúnyán bevérzett a szemem. Szülés után 1-2 hétig rosszabbul láttam, de teljesen visszaállt. Szemésznél is jártam ellenõrzésen, teljesen jó a szemem (mármint a szemfenék).
Szia! Nekem nem romlott semmit a szemem, pedig 22órát vajúdtam. Én is csukott szemmel szültem.Szinte végig csukva volt a szemem, akkora fájdalmaim voltak.
szia.nekem -3 és -3, 5-ös szemmel volt 25 óra vajúdásom, de csak bevérzett mindkettõ, nem romlott.csukott szemmel szültem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!