Találatok a következő kifejezésre: A kistarcsai Ferenc (39 db)

Mi a véleményetek a kistarcsai Flór Ferenc kórházról, pontosabban a fej-nyak sebészetről?

Legjobb válasz: Mint közkórház,tisztelet a kivételnek tojnak rá a nõvérek mindenkire,ha nem látják õket,csak a magatehetetlen betegek észlelik ,a saját bõrükön.Fürdetés nincs,kaja vacak,de ez köztudott.Ez általánosságban dívik,és nem csak Kistarcsán.Aztán az orvosok ,ha elszúrnak valami kezelést,hát majd ráfogják állapotromlásra,pedig a félrekezelések tudatlanságra vallanak.Ezek tények sajnos.Hiányzik a folyamatos továbbképzés talán,pontosabban autotréning.Talán a honvéd kórházról hallani jóbbat.

Mint közkórház, tisztelet a kivételnek tojnak rá a nõvérek mindenkire, ha nem látják õket, csak a magatehetetlen betegek észlelik , a saját bõrükön.Fürdetés nincs, kaja vacak, de ez köztudott.Ez általánosságban dívik, és nem csak Kistarcsán.Aztán az orvosok , ha elszúrnak valami kezelést, hát majd ráfogják állapotromlásra, pedig a félrekezelések tudatlanságra vallanak.Ezek tények sajnos.Hiányzik a folyamatos továbbképzés talán, pontosabban autotréning.Talán a honvéd kórházról hallani jóbbat.

Van aki a kistarcsai Flór Ferencben ügyeletes orvosnál szült? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: A sógornõm mindkét gyerkõcét ott szülte, és egyik esetben sem volt fogadott orvosa. (Azt hiszem, szülésznõt viszont fogadtak.) Nagyon jókat mondott a kórházról, van alternatív vajúdó szoba labdával, és azt hiszem, az elhelyezése a babáknak szintén rooming-in. Engem is oda akart csalni szülni a sógornõm, de én a Bajcsyban szültem, és az is szuper volt! Itt egy fórum linkje, ezen a fórumon csak olyanok vannak, akik Kistarcsán szültek! http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=9237

A sógornõm mindkét gyerkõcét ott szülte, és egyik esetben sem volt fogadott orvosa. (Azt hiszem, szülésznõt viszont fogadtak.) Nagyon jókat mondott a kórházról, van alternatív vajúdó szoba labdával, és azt hiszem, az elhelyezése a babáknak szintén rooming-in. Engem is oda akart csalni szülni a sógornõm, de én a Bajcsyban szültem, és az is szuper volt! Itt egy fórum linkje, ezen a fórumon csak olyanok vannak, akik Kistarcsán szültek! http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=9237

A Kistarcsai Flór Ferenc kórházban mennyibe kerülnek msot az alapítványi szobák?

Legjobb válasz: Két ágyas 5000, egy ágyas 10. Mikor szülsz?

Két ágyas 5000, egy ágyas 10. Mikor szülsz?
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor ez nem változott az utóbbi években. És hogy kell befizetni? csekken vagy hazamenetelkor? 4-5 hét múlva jön várhatóan a Kistesó :)
Nem tudom. Eddig hogy volt? Nekem 12 nap van hátra ha teljesen túlhordom is. Majd riportolok, h változott-e. :-)
Hazamenetelkor kell fizetni majd. Adnak egy papírt fent az osztályon és azzal kell lemenni a recepcióra fizetni. Tavaly még így volt. Nekem is 4 hetem van hátra.
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek!


Szült valaki mostanában Kistarcsán a Flór Ferenc kórházban?

Milyen tapasztalataitok vannak? Mit kell magammal vinni? És a babának? Mi az amit adnak? (pl. pelus, textil pelus, baba ruha, szülészeten hálóing..stb)

Legjobb válasz: Ez engem is érdekel... Te mikor szülsz?

Ez engem is érdekel... Te mikor szülsz?
A kérdező hozzászólása: Eddig Pesten laktunk, de most a baba miatt elköltöztünk kertes házba Monor mellé. Te? Én is nagyon remélem, hogy pozitív élményekkel leszünk túl a szülésen, mert õszintén bevallom, azért kicsit félek a dologtól. :) Szülés után már rögtön a szülõágyon odaadták neked a babát szopizni? Te kértél valamilyen fájdalomcsillapítást?
Én Aszódon lakom a párommal és a "2, 5" gyermekemmel. Azonnal oda adták a babát ahogy megszületett, aztán elvették megmosdatni, felöltözni meg az orrát kiszívni, stb. és aztán oda adták apának. Õ is bent volt mind a 2 szülésemnél. Egyedül ki sem bírtam volna. A fiamat 2 nappal hordtam túl, de mivel nagyon nem tágultam, a magzatvíz sem folyt el így kaptam oxit és megindították. Reggel 8h-tól voltam bent a szülõszobán és du 17:18-kor született meg. Hát nem volt egy leányálom, de csak a fiam lebegett a szemem elõtt, hogy nemsoká látni fogom. A lányomat 5 napot hordtam túl, ugyanúgy volt, mint a fiamnál csak gyorsabb, és legalább voltak a fájások közt szünetek. Na ez a fiamnál kimaradtak, ott sajna nem voltak szünetek. Fájdalomcsillapítót nem kértem, eszembe sem jutott különben, de ki lehet bírni ne félj. Az elsõnél én is féltem de kibírtam. Te is ki fogod.
A kérdező hozzászólása: De tündér vagy, komolyan mondom sokat segít ez a pár bíztató szó, máris sokkal bátrabbnak érzem magam. :) Tulajdonképpen nem is a fájdalomtól félek, inkább az ismeretlentõl, attól, hogy nem tudom mi vár rám. Ha pl a nagyszülõk látogatóba jönnek majd a kórházba, hogyan tudom megmutatni nekik a babát? Ki lehet vinni hozzájuk vagy csak valami üvegen keresztül láthatják? Veled apa bent is maradt a szülés után éjszakára vagy csak a szülésnél volt bent? Mert nekünk mondta a doki, hogy a családi szobában õ is maradhat velünk, ha szeretne.
Persze, én is inkább attól féltem, hogy nem tudtam mi vár rám de azért a fájdalomtól is, bár nem vagyok az az ájulós, mindentõl rosszul lévõs, bírom a fájdalmakat, de azért mégis bennem volt valami félsz. Ha jönnek a nagyszülõk nyugodtan kitolhatod a pihenõbe vagy étkezõbe, nem tudom mi a hivatalos neve, ott megnézhetik. Itt hála istennek nincs ablak. Nekem anyósom meg anyum is ott dajkálták kint, a kutya nem szólt rájuk. Volt, hogy még a liftig is kitoltam. apa csak a szülésnél volt bent mellettem meg utána van 2 óra megfigyelés, akkor is. Akkor csak 3-an voltunk bent. Utána be toltak a szobába és hagytak pihenni. A kiscsajt nekem csak másnap reggel tolták be 6h-kor. Hagytak pihenni legalább és állítólag õt is ilyenkor megfigyelik. Én a 2 ágyas szobában voltam nem az 1 ágyasba. Apa úgysem tudott volna velem lenni egész nap mert dolgozott. Nagyon jó volt a 2 ágyas, legalább nem voltam annyira egyedül, tudtam beszélgetni a szobatársammal. Ha valahová el akartam menni (büfé, zuhanyozás, doki, stb.) el tudtam addigra menni és figyelt a kicsire. Nem voltam sohasem sokáig órákig el, csak pár percig. Azért az nagy segítség. Ebben a szobában is van mikró, hûtõ, tv. Volt 1 nap, hogy egyedül voltam, ha nem lett volna tv én begolyóztam volna egyedül. Akkor még nem volt meg a baba. Én a lányommal 8 napig voltam bent, szülés elõtt 5 nap meg a 3 nap utána.
A kérdező hozzászólása: De jó, ennek örülök, hogy nem ablakos megoldás van. Pár hónapja született az unokatesóméknak babája és ott csak egy plexin keresztül lehetett megnézni a picit, még a nagymama sem foghatta a kezébe. Visszatérve a szülésznõ témához, ha nincs fogadott, akkor hogy szokás? Mennyit szoktak adni neki? Ezzel nagyon nem vagyok képben.. :/
Én nem alapítványi szobában voltam, az 4 ágyas, nekem jó volt, rendesek voltak a szobatársaim, jó volt megosztani az élményt, nem akartam volna egyedül lenni egy szobában.Én is Várkonyinál szültem.
3 hete voltam dokinál és pont elõttem volt egy csajszi aki kérdezte, hogy melyik szülésznõt ajánlja akit fel lehetne fogadni. A doki azt mondta, hogy õ nem mond egy nevet sem mert az összes szülésznõ nagyon rendes, mindegyikkel szeret dolgozni és mindegyik kivétel nélkül kiválóan végzi a munkáját. És ez így is van! Én mind a 2 szülésemnél adtunk a szülésznõnek 5.000 ft-ot és egy kisebb ajándékcsomagot amibe volt csoki, raffaello, kávé. Az osztályos szülésznõknek is vittem be ugyanezt pénz kivételével mert bent ott szoktak kávézni. Nekem nagyon bevállt a 2 ágyas alapítványi szoba, ott sem vagy egyedül, hacsak nincs sok szülõ nõ. Én 1 napot voltam egyedül a 8-ból de megmondom az az 1 éjszaka nagyon jó volt, mert aki volt velem szobába annak a kisfia egész nap, egész éjjel csak sírt és már ki voltam. Azért a 4 ágyasba ha az teli van ott 4 gyerek van és ha az mind sír, hát na...! Tudom, hogy szegények nem tehetnek róla. Én nem bántam meg és remélem lesz hely most is majd.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen az infókat, tényleg nagy segítség. :) Most hirtelen nem jut más eszembe, de ha van valami, amit érdemes lenne tudnom, akkor azt nagyon szívesen és örömmel fogadom. ;)
Hát igen, ha van szabad hely akkor szerencséd van. Nekem eddig bejött. A fiamat december 1.-én szültem, a lányomat április 13.-án. Mindkét esetben volt szabad hely. A csecsemõsök szerintem nagyon rendesek, pedig elõször engem is ijesztgettek, hogy az alapítványisokkal bunkóznak, de nem így volt. Kellemesen csalódtam bennük. Nekem mindkét alkalommal az a 3 nap amit bent voltam olyan volt mintha szállodában lettem volna. Nem voltak rossz élményeim róla. Remélem most is így lesz. Jó lett volna talizni bent. Te merre laksz?
A kérdező hozzászólása: Pont 1 hónap...pedig klassz lett volna összefutni. :) Remélem így a jó idõ ellenére is lesz szabad alapítványi szoba, mert szép idõben szeretnek kibújni a babák. :) Gondolom úgy mûködik, hogy ha éppen van szabad, akkor igénybe tudom venni, ha meg nincs, akkor úgy jártam..? Örülök, hogy végre jót is olvasok, mert eddig szinte csak az hallottam, hogy a csecsemõsök szörnyûek a Flórban. Nem segítõkészek, mindig ingerültek és mindenért könyörögni kell nekik.. :/
Látom már. Június 3. Én meg Július 3.
A kérdező hozzászólása: Én június 3-ra vagyok kiírva, de valamiért van egy olyan érzésem, hogy a júniust már nem fogja kivárni a kis drága. :) Te is érintett vagy? Mikorra várod a babát? Van orvosod? Kinél fogsz szülni?
1 éve szültem ott.Babaruhát adnak.A többirõl neked kell gondoskodni.Magadnak a tipikus kórházi szülõs cuccot kell, most nem írom le mert hosszú a lista, neten sok helyen le van írva.Ha valamire konkrétan kíváncsi vagy válaszolok szívesen.
Szülésre adnak egy csini :) zöld hálóinget, azt nem kell vinni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én pont 1 éve szültem ott a 2. babánkat és most a 3.-al vagyok 29 hetes terhes. Megint ott fogok szülni. Nekem Várkonyi doki az orvosom. A babának adnak ruhát, popsikrémet, meg pelenkát is de azt csak fürdetésnél kap úgy hogy azt is kell vinned meg popsitörlõt, textilpelust. ja és tavaly kellett vinni hintõport is a köldökére, azt nem adtak. Gyógyszertárba tudsz venni. Magadnak a szülõszobára csak inni vmit, szõlõcukor, hálóinget kapsz és tényleg csini zöldet, telefon, fényképezõgép, betét. Most más nem jut eszembe. A szülés utánra meg töri, tisztálkodási szerek, betét, szoptatós tea, én vittem mellszívót is de nem használtam csak itthon mert az ott töltött 3 nap alatt nem indult be a tejem. De viszont én vittem tápszert egy csomaggal meg cumisüveget és vizet és az utolsó éjjel adtam a kislányomnak mert a csecsemõsök nem adnak csak vizet meg teát. Csak a legvégsõ esetben. De mindent összevetve nagyon rendesek és segítõkészek. Ha akarsz lemenni a büfébe akkor nyugodtan ott hagyhatod a babát náluk, nem fognak morogni. Mindenki nagyon rendes. Ha valamit kihagytam és eszembe jut, akkor még írok, de kérdezz nyugodtan. Én július 3-ra vagyok kiírva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Nektek a hasznos infókat, így azért már sokkal könnyebb. :) Ti milyen szobában voltatok? Simában vagy alapítványiban? Volt fogadott szülésznõtök? Ha nem, megbántátok utólag? Mennyit szokás adni nekik szülés után? Nekem van fogadott orvosom, viszont szülésznõm nincs és nem is nagyon terveztem, de azért érdekelne a tapasztalt anyukák véleménye. ;) A babának saját ruhát nem is érdemes vinni? Csak abban lehet, amit ott kap? Fürdõlepedõ kell neki vagy abból is kórházit használnak? Velem apuci is ott lesz a szülõszobán, neki milyen ruhát kell vinni? Vagy adnak azt is?
5-ös vagyok. Én alapítványiban voltam mind a 2 gyerekkel eddig. Nagyon jó volt, nem bántam meg. Fogadott orvosom volt nekem is, ugyanígy most is, szülésznõm nem volt de nem is érdemes mert mindegyik nagyon aranyos, kedves, segítõkész. Nekem most sem lesz. Nem kell fürdõlepedõ sem ruha a babának, a csecsemõsök minden fürdetésnél tiszta ruhát adnak rá, de vihetsz neki 1 adaggal ha netán kakis vagy pisis lesz, átöltözteted napközben és este visszakapod, de ez nem jellemzõ. Apukának meg kell venni a ruhát amiben bent lesz veled mert csak abba mehet be. A kórház bejáratánál lévõ gyógyszertárba meg tudjátok venni, de ne aznap hanem elõtte 2-3 héttel azért meglegyen. Nyugodtabb vagy te is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy mindent ilyen részletesen leírtál, ez hatalmas segítség így elsõ szülés elõtt. :)
Ha valamit még szeretnél tudni akkor kérdezz nyugodtan. Mikorra vagy kiírva?
Nagyon szívesen. Ha valami eszedbe jut nyugodtan kérdezz még.

Vélemények a Flór Ferenc (Kistarcsa) szülészetérõl?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Én ott szültem és borzalom volt. Szentágotai volt adokim, õt sem tudom ajánlani.

Én ott szültem és borzalom volt. Szentágotai volt adokim, õt sem tudom ajánlani.
Én 2 éve szültem ott, nagyon meg voltam elégedve mindennel. A szülõszobák nagyon szépek, az ott dolgozók kedvesek. Nem tudom, hogy ahhoz h ott szülhess, elég e egy szülésznõ... Lehet orvost kellene fogadni, akkor tuti szülhetsz ott. (ez csak az én véleményem, de inkább kérdezz rá a kórházban) Ha gondolod irj privit, szivesen segitek bármiben :)
11 hónappal ezelõtt én is ott szültem. A csecsemõs nõvérek bunkók, az orvos (Dr. Várkonyi Péter) profi volt a császármetszés során, utána még csak hõemelkedésem sem volt. Csak ajánlani tudom a Fõorvos Urat.
Én 18 hetes vagyok, 3. babával. Mind a kettõt ott szültem és most is ott fogok szülni. Én Aszódon lakom és Várkonyi doki a fogadott orvosom, szülésznõm nincs fogadott. Ha van fogadott orvosod akkor szülhetsz ott. Ha nekem nem lenne akkor hatvanba kellene menjek, na azt inkább ne. Én nagyon meg vagyok elégedve a dokimmal, már a 3.-kat fogom nála szülni. Nagyon rendes, mindenben segít. Az ott dolgozó szülésznõk is nagyon rendesek és a csecsemõsök is mindenben segítenek. Én csak pozitív dolgokat tudok mondani a kórházról. Nem bánod meg! Még az is lehet, hogy találkozunk!
Én is csak jót tudok mondani a kórházról. 3 hónapja szültem ott. Én Jászberényhez tartoznék, de mégis a Flór Ferenc kórházban szültem, és nem kell hozzá sem fogadott orvos, sem pedig szülésznõ. Nagyon kedvesek voltak velem fogadott doki nélkül is. Annyi csak, hogy szüléskor a bejutást saját magadnak kell megoldanod, mert a mentõ abba a kórházba visz be amelyikhez tartozol. Ez biztos.... Kérdezz nyugodtan szívesen válaszolok bármilyen kérdésedre... ha még aktuális.

Május elején valaki szül esetleg kistarcsán a flór ferenc kórházban? Hanyadik baba lesz? Kinél szültök? Szülésznőt fogadtok fel? és kit?

Legjobb válasz: Én januárban szültem ott, csak kicsit nosztalgiázok :)) Boldog babavárást!

Én januárban szültem ott, csak kicsit nosztalgiázok :) ) Boldog babavárást!
Szia. Én április 8.-ra vagyok kiírva, második baba. Az elsõ kisfiú, 2 éves és most kislány lesz. Nekem Várkonyi a dokim, szülésznõm nincs, nem fogadok fel. 2 éve ügyeletes szülésznõ volt, valami Erzsike, kicsit duci és idõsebb, nem tudom pontosan a nevét, de nagyon rendes volt. Már alig várom a napot. Kíváncsi vagyok, hogy fiú után milyen lesz egy kislánnyal. A nevét illetõen még nem döntöttünk mert nem tudunk megegyezni. Vagy Hanga, vagy Hanna, vagy Réka.
A kérdező hozzászólása: szia nekem már van 2 kislányom a nagyobb 7 éves lesz március 29 én õ zita zoé a kisebbik szeptemberbe lesz 5 éves õ hédi hanna szeretnénk ha a 3 baba kisfiú lenne de nem kérdezzük meg majd meglátjuk ha kibújik mindegy csak egészséges legyen nekem szabó a dokim az elsõ kettõnél is õ volt május 5 re vagyok kiírva nekem tasnádiné erzsike volt a szülésznõm mivel falubeli te merre felé laksz ?
Bocsi, csak az ünnepek bezavartak. Én Aszódi vagyok. Te?
A kérdező hozzászólása: szia én hévizgyörki vagyok van 2 kislányom a nagyobb zita zoé õ márciusba lesz 7 éves a kisebb hédi hanna õ szeptemberben lesz 5 éves

Kistarcsán a Flór Ferenc kórházba felnőtt mandulamütét hogy müködik?

Meddig kell bent maradni? Meddig fáj utánna?

Legjobb válasz: Szerintem az mindenhol ugyanúgy mûködik.Egyet,max.kettõt kell bent aludni.Altatnak és amikor felébredsz,iszonyúan fáj,de adnak vízben oldódó Cataflamot és attól jó lesz.Két hétig fáj összesen,aztán hirtelen elmúlik,kibírható.Nekem 35 évesen vették ki.

Szerintem az mindenhol ugyanúgy mûködik.Egyet, max.kettõt kell bent aludni.Altatnak és amikor felébredsz, iszonyúan fáj, de adnak vízben oldódó Cataflamot és attól jó lesz.Két hétig fáj összesen, aztán hirtelen elmúlik, kibírható.Nekem 35 évesen vették ki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!