Találatok a következő kifejezésre: A kismama mennyire (545 db)

Mennyire figyelnek a kismamára, mennyire kedvesek a nyíregyházi szülészeti osztályon?

Annyira megoszlanak a vélemények, és hát nem éppen pozitív irányba megy a mérleg.Arra lennék kiváncsi, hogy mennyire figyelnek a kismamára, és mennyire "kedvesek" az emberrel. Jó tudom pénz beszél, de kiváncsi lennék a tapasztalatokra is. El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Én is nyiregyi vagyok! Már azzal beérném,ha esetleg majd szülésnél nem állna körbe 5 tanuló,mint eddig néhány vizsgálatnál!Vagy esetleg megkérdeznék nem-e gond,hogy rajtam nézelõdnek,egy nõgyógyászati vizsgálat így is elég kellemetlen,fõleg,hogy nagyon szégyenlõs vagyok sajna! Szerintem orvosa válogatja! 12 hetes kismama

Én is nyiregyi vagyok! Már azzal beérném, ha esetleg majd szülésnél nem állna körbe 5 tanuló, mint eddig néhány vizsgálatnál!Vagy esetleg megkérdeznék nem-e gond, hogy rajtam nézelõdnek, egy nõgyógyászati vizsgálat így is elég kellemetlen, fõleg, hogy nagyon szégyenlõs vagyok sajna! Szerintem orvosa válogatja! 12 hetes kismama
Szia! Én 6 éve szültem, akkor a szüléssel nem volt gond, ott minden rendben volt, Dr adorjánnál szültem, viszont mikor bekerültem szobára (babás), és hozták a babát, a kedves nõvérke semmit sem segített, azt mondta, majd a következõ nõvér jön és segít, aki pesze nem jött. Így a szoptatás, és a köldöklekezelést is saját magamnak kellett megoldanom, elsõ gyerekkel érdekes volt, de megoldottam. Ráadásul az sem tetszett a nõvéreknek, amikor jöttek látogatni, és olyankor õk kivihetik megmutatni a babát a családnak, és megkérni õket nagyon kellemetlen volt, mert huzgálták a szájukat, de tudod mit? kit érkekelnek, ez a dolguk ezért kapják a fizetésüket, és én egy fillért sem adtam nekik, és most sem adnék.

Terhes kismamáknak a fogorvosnál mennyibe kerül egy húzás és egy tömés? Mennyit kell fizetni érte?

Legjobb válasz: Sztk-ban ingyenes, akkor is, ha nem vagy kismama. (A fehér tömés is ingyen van, kivéve a bölcsességfogakba.) Ha magánorvoshoz mész, akkor az õ árszabásuk szerint fizetsz.

Sztk-ban ingyenes, akkor is, ha nem vagy kismama. (A fehér tömés is ingyen van, kivéve a bölcsességfogakba.) Ha magánorvoshoz mész, akkor az õ árszabásuk szerint fizetsz.
ugyanannyiba, mint bárki másnak. azért mert terhesek vagyunk, nem lesz olcsóbb. ja, és nem egységárasok a fogorvosok, úgyhogy passz...
amennyit eddig is fizettél
érdekes, tõlem az sztk-ban is mindig kérnek pénzt 2- és 3 ezer között.

19-20 hetes kismamak, mennyit hiztatok eddig? Tudjatok mar a babatok nemet? Mi lesz a nevuk? Mikorra vagytok kiirva?

Most vagyok 19+3 hetes,eddig 2,5 kg-t hiztam,remelem ez nem keves.Tegnap tudtam meg h lanyunk lesz.Pedig a ferjem fiut akart,en titokban lanyt,de most mar nagyon boldog o is.Bonita Viktoria lesz neve es junius 29-re vagyok kiirva.Ja,azt a kerdest ki hagytam h:hogy vagytok?Van valami panaszotok?

Legjobb válasz: Szia! Én éppen ma lettem 21 hetes. Szerintem a 2,5 kg hízás eddig szuper jó. Állítólag a hízás üteme a következõ (papíron): 12.hét-20.hét súlygyarapodás negyede, 20.-30hét között a súlygyarapodás fele, a megmaradó negyedét pedig a 30.-38 hét között szedi fel a kismama. Ha így számoljuk akkor tényleg jól állsz. ;) Én eddig 3,3 kg-t híztam és a védõnõm is meg volt elégedve ezzel az eredménnyel. A nemét múlt héten hétfõn tudtuk meg és szintén kislányt várunk, apa nálunk is fiút akart, de most már bele szerelmesedett a kicsi lányába. :D Mi június 18-ra vagyunk kiírva. Megmondom õszintén, hogy én nagyon nyûgös kismama vagyok. :S Itt is fáj-ott is fáj :D Fõleg a derekamat szoktam érezni a nap végére + rengeteg a gyomorsavam, így a Rennie lett a legjobb barátom. De ezektõl eltekintve imádok kismama lenni. :) További boldog babavárást kívánok Neked!

Szia! Én éppen ma lettem 21 hetes. Szerintem a 2, 5 kg hízás eddig szuper jó. Állítólag a hízás üteme a következõ (papíron): 12.hét-20.hét súlygyarapodás negyede, 20.-30hét között a súlygyarapodás fele, a megmaradó negyedét pedig a 30.-38 hét között szedi fel a kismama. Ha így számoljuk akkor tényleg jól állsz. ;) Én eddig 3, 3 kg-t híztam és a védõnõm is meg volt elégedve ezzel az eredménnyel. A nemét múlt héten hétfõn tudtuk meg és szintén kislányt várunk, apa nálunk is fiút akart, de most már bele szerelmesedett a kicsi lányába. :D Mi június 18-ra vagyunk kiírva. Megmondom õszintén, hogy én nagyon nyûgös kismama vagyok. :S Itt is fáj-ott is fáj :D Fõleg a derekamat szoktam érezni a nap végére + rengeteg a gyomorsavam, így a Rennie lett a legjobb barátom. De ezektõl eltekintve imádok kismama lenni. :) További boldog babavárást kívánok Neked!
szia!19+4 napos vagyok.pár napja sajna ingadozik a vérnyomásom(inkább magas), ezt az idõváltozásnak tudom be.a hasam is sokat keményedik néha olyan mintha a bébi nyomna, pedig azt mondják ilyenkor még kicsi ahhoz, hogy azt érezzem.mármint hogy itt-ott nyomna.jövõhéten megyek uh.-ra, már nagyon várom.mi még nem tudjuk a nemét.
Szia! Én 21+1 napos vagyok, június 18-ra vagyok kiírva. Sajnos az utóbbi 2hétben sokat szedtem fel így már 5kg-nál járok. Pénteken voltam dokinál, idáig úgy volt, hogy kisfiú, de most közölte velem, hogy lányom lesz. A férjem nagyon örül, én egy picit meglepõdtem, de imádom. Ha minden igaz Léna lesz! A 2, 5kg, szerintem tökéletes! :) Gratulálok a kislányhoz! A neve is nagyon szép! Nekem szinte semmi panaszom nincs. Bár a derekam szokott fájogatni és a hasam is. Egész nap pörgök és így nincs idõm odafigyelni ilyen dolgokra, este pedig amikor lefekszem, csak a lányomé vagyok, bekenegetem, simizem és õ pedig "hálából" megrugdos. :) Te akarsz menni 4D-re? Milyen gyakran mozog a babád? Apa érzi már nálatok?
Sziasztok, Én a 20 és 21 hét között vagyok, a 18. heti ultrahangon félreérthetetlenül megmutatta a doki, és persze manóka is, hogy kisfiút várok. Jövõ héten megyünk 4D ultrahangra. Igazából panaszom nem nagyon van, csak annyi, hogy nem tudok annyi mindent csinálni, hamar elfáradok, és ha egész nap pörgök, akkor estére annyira fáj a derekam, hogy majd meghalok. Ezért el is vagyok tiltva a túlzott házimunkától, párom által:) Az, hogy ki mennyit hízik, szerintem nem mérvadó, pedig mindenki ezzel van elfoglalva. Hacsak valaki nem 3 kilót hízik havonta...... Én 60 kilóról kezdtem, 170 cm magas vagyok, most kb. 6 kilónál tartok, de senki meg nem mondja rólam, hogy ennyi plusz van rajtam. Épp tegnap jegyezték meg, hogy napról napra szebb, kisimultabb kismama vagyok :)
A kérdező hozzászólása: 3, 3 kg az szerintem tok jo.Hat a gyomoreges az nekem is van, meg derek es hat fajas is.De en is nagyon elvezem a terhesseget, olyan kulonleges erzes.....nem lehet mihez hasonlitani.Aki nem eli at az nem ertheti.
Szia! Én 19+5 hetes vagyok és két kilót híztam. Hétfõn tudtuk meg, hogy kislányunk lesz. Laurának fogják hívni. Egyébként én is júni 29-re vagyok kiírva. Nekem semmi tünetem nincs és nem is volt, csak sajnos a vérnyomásom magas. Remélem be tudják állítani és nem lesz gond. Te vásároltál már a kicsinek?
A kérdező hozzászólása: Az en kincsem mar 4 hete elkezdte a mozgolodast azota abba sem m eri hagyni.Es mar a ferjem is erzi es nagyon boldog mert eddig irigykedett h o meg nem erzi.Nagyon szeretnek menni 4D-re.Hanyadik heten szokas?
Szia! 19+5 hetes vagyok és én is junius 29-re vagyok kiírva:) Nekem semmi panaszom nincs, nagyon jól viselem jövök megyek ugyan úgy mint elötte.18 hetesen mértek utóljára akkor 1 kg híztam:) Mi még nem tudjuk a nemét, de hasonlóan mint nálatok én lányt párom fiút szeretne.De próbálom magam már a fiúhoz is szoktatni, bár úgy érzem lányom lesz.Ramóna vagy Zsolt lesz. Boldog babavárást!


22 hetes kismamák! Mennyit mozog a babátok?

Én kicsit megijedtem, mert most kevesebbet mozog, mint szokott.Lehet a frontok miatt is?Mennyire rendszeresek ilyenkor a mozgások?

Legjobb válasz: Nyugodj meg igaz én mèg csak 20 hetes várandós vagyok de az én babàm is hol többet hol kevesebbet mocorog :-) ez normális. Boldog baba várást :-)) 20 hetes kismama ( + 2 kisfiú anyukája )

Nyugodj meg igaz én mèg csak 20 hetes várandós vagyok de az én babàm is hol többet hol kevesebbet mocorog :-) ez normális. Boldog baba várást :-)) 20 hetes kismama ( + 2 kisfiú anyukája )
Hol sokat, hol kevesebbet mozog. Változó, talán kicsit idõjárás függõ. Nagy melegben kevesebbet mocorog, most, hogy kicsit hidegebb van nagyon beindul:) Napközben is ilyenkor többször érzem, de fõként este. Napközben sokat jövök megyek , talán ez miatt sem érzem annyira napközben. Na meg reggel, ha már kezdek éhes lenni akkor beindul, és evés után jellemzõ még, fõként ha gyümölcsöt eszek:D 22 hkm
Tegnap szinte meg sem állt egész nap, ma csak egyszer éreztem mozgást. Változó... 22 hkm
Idõre jött, 48 E kaptam egy napra, és nem lett probléma.
54 E, 38 hetesen szültem, elfolyt a magzatvíz, semmi baj nem volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Én egy alkalommal adok 30 egységet magamnak és még csak a 31 héten járok:(
Ne izgulj, nem lesz baj, a baba méreteit látjátok. Engem nagyon stresszeltek az orvosok, volt aki azt mondta, hogy ilyen cukrot egy évben egyszer fognak ki, közben a Honvédban minden 2.-nak ilyen volt.Ijesztgettek, hogy milyen torz babám lesz, hát gyönyörû formás baba lett és az õ cukra is és az enyém is rendben volt szülés után. Tartsd be a diétát és nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: a 27 hetes uh-n minden rendben volt. Remélem így is marad.
Nem, ha baj lenne már mutatta volna. Ne izgulj, mert sajna az is hatással van a cukorra.

Mennyiben igaz, hogy ha a kismama édeset kíván mindig, akkor lánya lesz, ha savanyút, akkor fia?

Én kimondottan édes száju vagyok miota terhes vagyok...

Legjobb válasz: Marhaság. Én is állandóan édeset ettem volna és fiam van. De minden ilyen "babona" hülyeség, az is, hogy milyen formájú a has, vagy hogy mennyire kívánja a kismama a szexet.

Marhaság. Én is állandóan édeset ettem volna és fiam van. De minden ilyen "babona" hülyeség, az is, hogy milyen formájú a has, vagy hogy mennyire kívánja a kismama a szexet.
16.59-2s köszönöm:D
Szerintem sincs semmi alapja! Nagylányommal a terhesség elsõ hónapjában édeset ettem, a 7. hónapig semmi különös nem volt, az utsó 2 hónapban viszont megettem vagy 1 mázsa narancsot! Nem túlzok! Volt, hogy párom vett délután 10 kg-t (3 körül) Este 10-kor már a végét majszoltam, vagy másnap reggel... Picilánnyal inkább a savanyúságra-csemege ubi, cékla, ubi salta- voltam ráállva szinte végig!
fentebbi vagyok. A savanyu uborkás dolog teljesen téveszme volt... mondjuk a mignon máz ecetet tartalmaz !!!!
saját tapasztalat alapján a lányommal rengeteg sportszeletet ettem és eleinte nagyon görcsölt a hasam, alig tudtam enni és aludni az állandó görcstõl. megoldás a rennie antacid és a b-vitamin volt. hasam kerek volt és a csípõm szélesedett. fiammal mignont kivántam és rengeteg sültkrumplit kapros gyrossal (utálom a kaprot)Vele nem volt semmi problémám. hasam elõre kerekedett, széles nem lettem. Viszont a kórházi társam hasa olyan volt mintha egy nagy tojást nyelt volna le. Hegyes. Megkérdeztem fiú? mire értetlenkedett honnan tudom :D Szóval valami csak van benne, csak nem mindenki látja az összefüggést?
Anyukám az elsõ terhessége alatt mindig édeset kívánt és a hasa szélesen lapos volt. A második terhességével mindig a savanyút kívánta és a hasa kereken elõreálló volt. Jah és egyikõnkkel hányt a másikónkkal nem. És mindketten lányok vagyuk. Nekem teljesen egyforma volt mindkét terhességem. Erre az elsõ fiú, a második lány. Mit mondhatnék még? Kívánok egy szép, egészséges babát Neked!!
marhaság...állandóan csokit eszem és fiu
Én nem kivántam semmi különöset és fiam lesz :)
Egyetértek az elõzõ hozzászólókkal, én is mindig édeset kivántam, aztán elsõre lányom másodjára fiam született!
Szerintem is hülyeség. Én meg épp fordítva hallottam ha savanyú akkor kislány ha édes akkor kisfiú. Szóval errõl ennyit :) egy 14 hetes kismama:)
jaj nem ide :D de mindegy válaszom h én a lányaimmal is ettem a savanyú uborkát, és a fiammal is.Most a negyedik babát várom, és rá sem birok nézni a savanyúra:D

Először is sziasztok! Mennyire viseli meg a magzatot ha a munkahelyen olajgőzt lélegzik be a kismama? Hatodik hete terhes a menyasszonyom és muszály neki még dolgoznia. Mennyire lehet ez káros a magzatra nézve?

Lenne még egy kérdésem, jelenleg a terhes kismamát táppénz ideje alatt elküldheti a munkáltató határozott idejü szerz?déssel? Ha igen, akkor megszünik minden juttatás? A válaszaitokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: a határozott idejû szerzõdés lejár a szerzõdésben szerepló dátummal, akár kismama a párod, akár nem. Az olajgõzre biztos tud válaszolni a nõgyógyásza. A juttatások az eddig ledolgozott idejétõl függnek, ami alanyi jogon jár majd a baba megszületése után akkor is, ha keveset dolgozott eddig, az a gyes és a családi pótlék, ez együtt kevesebb, mint 40e Ft, gyakorlatilag semmire nem elég.

a határozott idejû szerzõdés lejár a szerzõdésben szerepló dátummal, akár kismama a párod, akár nem. Az olajgõzre biztos tud válaszolni a nõgyógyásza. A juttatások az eddig ledolgozott idejétõl függnek, ami alanyi jogon jár majd a baba megszületése után akkor is, ha keveset dolgozott eddig, az a gyes és a családi pótlék, ez együtt kevesebb, mint 40e Ft, gyakorlatilag semmire nem elég.

7 hónapos terhes kismamára mennyire veszélyes a bárányhimlő?

Sziasztok!

Legjobb válasz: így van, a kismamára és babára nem veszélyes, de az apucira nagyon is az!!!!

így van, a kismamára és babára nem veszélyes, de az apucira nagyon is az!!!!
Ha már volt bárányhimlõs akkor nem veszélyes. Én inkább a férj miatt aggódnék, rá nézve veszélyes!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Gondolom ha az 5 éves kisfiú elkapja, akkor az apának is nagy az esélye. Akkor érdemes lenne beoltatni magát? Olvastam, hogy felnõttkorban súlyosabb a lefolyása a bárányhimlõnek.
Anno mennyire volt erõs lefolyású a kismama bárányhimlõje? Nekünk egy orvos azt mondta, elõfordulhat, hogy valaki újra elkapja, ha korábban enyhe lefolyású volt nála a bárányhimlõ (kevesebb pötty stb.). Ez sajnos meg is történt egy ismerõsömnél. Szerintem a kismamának érdemes volna vérvizsgálatot csináltatnia, ami kimutatja, hogy védett-e bárányhimlõ ellen.
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom erõs lefolyású volt neki gyerekkorában a bárányhimlõ.

Kismamák! Mennyit mozgott a babátok az elmúlt napokban?

24 hetes kismama vagyok. Nagyon aktív a babám,de az elmúlt 2 napban belustult. Naponta többször bejelentkezik,f?leg este és reggel,de fura mert idáig szinte az egész napot végig ficánkolta. A napi 10 mozgás b?ven megvolt már ma reggel is.

Legjobb válasz: Ne aggódj! Többektõl hallottam és én is így vagyok, hogy kb. 2 napja lustább. Biztos a frontok miatt. Viszont ma már egy kicsit mozgékonyabb, igaz, most dolgozom és biztos nem tetszik ez neki sem :) 31 hetes kismami

Ne aggódj! Többektõl hallottam és én is így vagyok, hogy kb. 2 napja lustább. Biztos a frontok miatt. Viszont ma már egy kicsit mozgékonyabb, igaz, most dolgozom és biztos nem tetszik ez neki sem :) 31 hetes kismami
Frontot éreznek igen.Minden ember és baba másképp reagál a frontokra.Az enyém még jobban beindult tegnap este óta.(Eddig is bõven éreztem, hogy odabent van):-)))De volt egy idõszak amikor nekem is belustult.Mi most vagyunk 32+2 hetesek.Minden jót nektek!
Én annyira aggódtam, mert a kis állandóan mocorgolódós Babókám péntek-szombat-vas. de. alig-alig jelentkezett be, hogy el is mentem NST-re végül. Hála Istennek minden rendben van, és azóta aktívabb is a Drága :) :) Szóval lehet hogy van valami most az idõjárással... Minden jót nektek is!
Ja, és 38 hét 1 naposak vagyunk, uh. gondoltam arra is hogy egyre kevesebb a hely Neki, csak ezen meg azért aggódtam, mert csütörtökön még majd kirugta az oldalamat. ( az elõzõ válaszoló vagyok )
Nekem is alig mocorgott a napokban már kipróbáltam mindent, hogy érezzem rugdosni! Ma már sokkal aktivabb szerintem is az idöjárás miatt van hogy picit lustábbak! Boldog babavárást! 31 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors válaszokat!

Átlag mennyit hízik a kismama a 8-9. hétig? Vagy az az egészséges ha nem hízik?

Legjobb válasz: Én abban az idõszakban nem híztam és már kezdtem kétségbeesni,hogy nem is fogok.17-18héttõl kezdtem el hízni és már 5kg feljött.Neizgulj úgy is felfogsz szedni pár kilót csak ídõvel. 22hetes kismama

Én abban az idõszakban nem híztam és már kezdtem kétségbeesni, hogy nem is fogok.17-18héttõl kezdtem el hízni és már 5kg feljött.Neizgulj úgy is felfogsz szedni pár kilót csak ídõvel. 22hetes kismama
Au utolsó elötti elötti kérdezõnek írnám, hogy pont az ahogy írod ez a "kedves, drága...." megszólítás és egyebek az amire még az én hátamon is feláll a szõr. Szerintem is baromira felfújtad a dolgot és nem úgy értelmezted a kérdést. A kolléganõjének meg nem értem hogy miért is mutassa meg ezt az oldalt. Illetve ha én lennék a kolléganõje akkor most röhögnék rajtad. Nyilván már errõl is beszélgettek. Szóval ha ezzel arra akartál célozni hogy ha a kolléganõje meglátja milyen ciki lesz a kérdezõnek, szerintem nagyot tévedsz! Inkább neked lesz ciki! Kérdezõ kérdésére a válaszom: Szerintem most még mindkettõtök helyzete normális, de ha tovább hízna akkor hívd fel a figyelmét rá. Nagyon boldog babavárást Nektek!
Szerintem is tök gáz hogy egyesek így ki tudják forgatni mások szavait!!!!! Szerintem semmi rosszindulat nem volt a kérdésében. A védõnõ majd úgyis fogja mondani neki hogy nem kéne többet hízni.
Szerintem se kéne így leteremteni a kérdezõt, semmi olyat nem írt hogy most õ összehasonlítgatja magát mással. Mivel ez az elsõ terhessége, ezért gondolom kíváncsi hogy minek hogy kéne lennie. Nyilván tudja hogy minden ember más, de az sem lenne normális ha most õ is elkezdene hízni és felszedne +10 kilót azért mert most megköveztétek. Szerintem a legjobb ha nem engedi el magát az ember tudván hogy úgyis megtehetem mert terhes vagyok, mert utána sokkal nehezebb leadni. Jól teszed ha figyelsz magadra, és csak egészségesen eszel. Az a legfontosabb. És nyilván a kérdezõ NEM AZÉRT ÍRTA A KÉRDÉST mert konkrétan AZ ÉRDEKLI hogy KI HÁNY dekát HÍZOTT és õ is mennyit vagy mennyit nem, HANEM AZ HOGY MI A LEGJOBB A BABÁNAK. HA HÍZOL VAGY HA NEM. Boldog babavárást Kívánok! :)
Mi számít normális hangnemnek drága kedves kérdezõ? Az én esetemben ez a legõszintébb és legnormálisabb hangnem, mit veled szemben megüthettem. Kompromisszum, kedvesem. Ez a hosszú élet titka. A hormonok tombolásához annyit hozzátennék, hogy ennél reálisabban, összefogottabban és megfontoltabban fogalmazni nem is igazán lehet, mint ahogy én tettem korábban, teszem most és még fogom is jó sokáig, ha Isten segít, ez az én stílusom, csak a hangomat és a hangsúlyt nem tudom hozzá átadni sajnos e virtuális közegben. (Itt inkább a Caps lock billentyû használata melletti gépelést tekintik hangsúly felemelésnek. Jó pap holtig tanul!) További kellemes babavárást mind a kettõtöknek, a munkatársadat külön üdvözlöm és esetleg mutasd meg neki ezen oldal linkjét.
Szerintem tök normális, hogy még nem híztál ! Én a 31.dik hétbe vagyok és eddig 5kg-ot híztam...
A kérdező hozzászólása: Nem értem hogy egy egyszerû kérdésre miért kell letámadni az embert mikor arra irányult a kérdésem hogy kell-e hízni vagy sem! Nem tudom más miért csinál ebbõl ekkora lecseszést, hogy meg mertem kérdezni. Egyátalán nem volt semmilyen rosszindulat a kérdésben, sõt örülök hogy a kolléganõmmel együtt fogunk babázni meg vásárolni és sorolhatnám. De ahogy látom másnál eléggé tombolnak a hormonok. Csak nem itt kéne kiélni a rosszindulatú gondolatokat és kiforgatni más szavát. De ha ezzel segítettem a gõz kiengedni ami a hormonok miatt van, akkor egészségedre! De jobb lenne ha csak akkor válaszolnál a kérdésekre ha tudsz NORMÁLIS HANGNEMBEN IS megszólalni! Amúgy meg nem arra irányult az egész hogy összehasonlítgassam a két terhességet, mivel tisztában vagyok azzal hogy minden terhesség más, még egy személynél is más az elsõ és a második gyerekkel is a terhesség.
Sziasztok!Én is érzek némi iróniát a kérdezõ szavai mögött...!Nem is értem miért foglalkoztat mindenkit ennyire ez a terhesség alatti súlygyarapodás.Õszintén..egy kicsit dühít, mikor hasonló, butuska kérdéseket olvasok...Mindenki más genetikával, adottságokkal van ellátva- már a csapból is ez folyik és nem látom értelmét hasonlítgatni egyik pocakost a másikkal.Most töltöttem a 20. hetet, pontosan tudom, hogy hurkásodom..de nem állok a digimérlegen, hogy most 20 grammot vagy 25-öt híztam...és nem is érdekel.Most kizárólag a picivel kellene foglalkoznia minden kismamának!! (na nem arra gondoltam, hogy ész nélkül tömjük a soksok kalóriát nem törõdve az egészségünkkel...)Jajj , szóval így vagy úgy, de kívánom minden kismamának és babájának, hogy boldog és egészséges legyen, mert az legfõbb!A kérdezõnek pedig még annyit, hogy felesleges hasonlítgatni.....és még annyi minden vár rá, ami sokkal fontosabb lehet.
Korábbi (kétszeres) válaszoló vagyok. Az utolsó válaszolóval egyet értek: nem minden fekete és fehér, nem lehet általánosságokban nyilatkozni egy terhességrõl és az az alatti súlygyarapodásról, mert két terhesség között alapvetõ különbségek lehetnek, ugyanúgy a körülményekben, mint az õ esetében, de akár a várandós nõ szervezetétõl, anyagcseréjétõl, tápanyaglebontásától és a testének a terhességhez való reakciójától is rengeteg függ. Rám is hasonlóan jöttek kilók az elsõ trimeszterben, összesen ötöt szedtem fel, pedig hivatalosan nem kellett volna. Nagykönyv szerint nem. Persze nagykönyv szerint a placentámnak sem kellett volna leválnia félig és emiatt nem kellett volna öt hetet ágyban feküdnöm. Meg ha baba elõtt fél évvel leraktam volna a cigit, akkor azzal sem akkor kellett volna szenvednem (bár akkor valószínûleg baba elõtt fél évvel híztam volna annyit miatta). Ne haragudj kedves kérdezõ, de az jött le számomra a szavaidból, hogy elítéled azt, hogy az ismerõsöd "kigömbölyödött" és hogy ezáltal akkora hasa van, mint egy "18-20 hetesnek" (amit egyébként kétlek, mert ha elõtte nem volt pocakja, akkor annyit nem nõhetett ennyi idõ alatt) és hogy kiemelni szeretnéd, hogy õ már "5-6 kilót minimum hízott", míg te 1-2 kilót inkább fogytál "hála égnek" és ezáltal nem kell pluszt "cipelned" (mint más szerencsétlen halandónak). Azért nem másolok be több részt, ami alapján a következtetésemet levontam, mert semmi értelme (fõleg, ha esetleg tévedtem), csak nyomogathatnám a Ctrl+C-ket és Ctrl+V-ket. Ha te nem annak szántad, akkor kérem elnézésedet esedezve, nagy odaadással és elmorzsolok egy könnycseppet szégyenemben. Most még a kezemre is rácsaptam, amiért ki mertem forgatni az irományodat. (Hoppá, most nézem csak: holnapra egyel esni fog a százalékom.)
A kérdező hozzászólása: Már elnézést utolsó elötti válaszoló, semmi ilyen irány nem volt a kérdésemben és nincs szó ilyenekrõl amit leírtál. Csak érdekelt hogy én is ilyen leszek-e 2 hét múlva. Nem azért írtam hogy most engem tüntessenek ki azért mert nem híztam, eszembe sem volt ilyen!!!! Sõt!! Mert ha ez jó akkor én is elkezdek hízni. Nem voltam még terhes és nem tudom mi jó a babának. NEM KELL KIFORGATNI AZ EMBER SZAVAIT, ÉS ROSSZINDULATÚNAK BEÁLLÍTANI!!!! Mondjuk mindenki Magából indul ki!
Teljesen igazat adok az elõttem szólónak! 8-9. hétig nem hízik egy kismama és nem dicsõség a számára, hiszen még alig terhes. 20. hétig feljön 1-2 kg, aztán a többi, de ez nagyon alkatfüggõ, és egyáltalán nem attól függ, ki mennyit eszik...Én három hét múlva szülök, 10 kg híztam, pedig igen vékonyan kezdtem neki.
A kérdező hozzászólása: Eddig sem volt az a vékony lány, de nem is volt dagadt. Volt rajta de nem vészes, erre nem mondtam volna hogy dagi! Normális. De mostmár kezd kikerekedni.
Sok minden függ attól, hogy milyen volt az ember életmódja baba elõtt. Elméletileg a 12. hétig nem kell semminek sem feljönnie, sõt, a 15-16. hétig sem kötelezõ. Sokan valóban fogynak, mert hetekig rosszul vannak. Én speciel öt kilót híztam a 12. hétig, de nem lep meg, fel voltam rá készülve. Baba elõtt elég rendszertelenül táplálkoztam, naponta egyszer ettem, akkor sem éppen kielégítõen, de nem voltam nagy evõs és vékony voltam. Dohányoztam, kávéztam, az anyagcserémmel sem volt gond. Nagyon hamar kiderült, hogy babát várok, négy hetes voltam, akkor leraktam a cigit és a táplálkozásomat át kellett szerveznem, mert terhesen nem étkezhettem annyira hiányosan. Bevezettem egy reggelit és egy korai vacsorát is az ebéd mellé, a cigi hiány miatt így is farkaséhségem volt, elég sokáig szenvedtem, mert nem akartam állandóan falni. Az anyagcserém a nullára redukálódott, örültem, ha hetente kétszer meglátogattam a wc-t egy nagyobb dolog érdekében. És így jött fel az az öt kiló. Teljesen érthetõ és szerintem ez az esetemben elkerülhetetlen volt...
A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom. Én mindenképp figyelek magamra, mert a babának nem lesz jó ha sokat híznék amit nem akarok és eddig hála égnek nem is tettem, és persze idõvel nem mindegy hogy a baba súlya mellett még a plusz kilóimat is "cipelhetem" :D
Szerintem ez nem normalis!!! 3honapos terhesen nagyon durva az 5kg, majd lehet fog neki szolni a vedono. Az en terhessegrol szolo konyvemben 1kg-ot irnak, de van aki nem hizik a sok hanyinger, hanyas miatt (marmint az elso trimeszterrol beszelek). Nem lehet hogy nagyon vekony a lany es jobban latszik rajta? Altalaban akin van egy kis uszogumi, szinte meg sem latszik az elso 3 , esetleg 4honap. Aki viszont tok vekonyka, azokon nagyon hamar latszik ahogy a koldok korul/alatt elkezd valami kidudorodni, vagy hogy mondjam.
Szerintem ez alkati kérdés is. Igazábol igy az elejen még nem nagyon kéne hízni, sot az sem ritka, ha valaki még fogy is, kulonosen ha nincs étvágya vagy gyakori rosszullétei vannak. Nekem sajna csak ugy jottek a kilok, észre sem vettem, mivel egy percig sem voltam rosszul, eszre sem vettem, hogy ettem...A végére lett is 25 kilo, na ennyit azért nem kéne folszedni.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem mert egy ismerõsömmel együtt vagyunk babásak, csak én 6 hetes õ meg 8hetes. De õ már vagy 5-6 kilót minimum hízott míg én inkább 1-2 kilót fogytam. Bár az az 1-2 kiló nálam ingadozik. Hol feljön hol lemegy, attól függ milyen az étvágyam. Volt hogy napokig nem bírtam enni, most meg inkább kívánós lettem, de mindent csak mértékkel. De õ szemmel láthatóan kerekedik, és akkora hasa van mint egy 18-20 hetesnek. Ez normális?
Én a 14. hétig 2 kilót híztam, pedig nem hánytam, nem émelyegtem és így az étvágyammal sem volt baj. A 14. hét után viszont úgy beindult a súlyom, hogy több mint 20kilót szedtem magamra a szülésig. Féltem is, hogy rámszól a doki, de azt mondta, hogy teljesen rendben van így, ez rámfért. Ugyanígy járt a húgom is. Szerintem sokat számít, hogy milyen alkat vagy. Lehet, hogy te is késõbb kezdesz majd hízni. De az is elõfordulhat, hogy egy hónap múlva megugrik a súlyod. Vagy, hogy minimális lesz a súlytöbbleted a 9 hónap alatt. Szóval ne izgulj. Szerintem most teljesen normális, ha nem hízol, van aki a 3.-4. csak hónapig fogy. Volt ilyen ismerõsöm. Ha bizonytalan vagy kérdezd meg a védõnõt, õ hogy látja. Ha keveset hízol azért is szólni fog, ha sokat akkor meg azért.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!