Találatok a következő kifejezésre: A kismamák tanulhatnak a (1 db)

A kismamák ingyen tanulhatnak a főiskolán?

Legjobb válasz: Miért kéne ingyen tanuljunk? - kérdi a kormány! Hisz természetesen,hogy, ha vissza szeretnénk menni majd dolgozni -az elõzõ helyemen kiutálják az anyukákat, mert rájuk nem lehet számítani pld az éjszakába nyúló és hétvégi túlórákban - szóval a kisgyerekes anyákat tárt karokkal várják a munkáltatók....minek is kéne tanulniuk??? ha meg akarunk, akkor szépen fizessük ki a gyesbõl-gyedbõl, mint más ember aki adófizetõ és pénzt hoz a nép konyhájára! van amúgy levelezõ állami is, de persze oda is mindenki beadja a jelentkezést,kevés a férõhely, így nagy a szûrés...van viszont a +50pont---hát igen....köszönöm...a gond csak az, hogy amit én szeretnék tanulni, az nincs, csak az ország másik végén állami levelezõn, sõt nappali levelezõ is...azaz, nesze semmi fogd meg jól...hát...majd gyes után leszek munkanélküli és akkor fizethet nekem a kormány..végül is a segély kevesebb, mint ami a tandíjam lenne...ígyhát a kormány vállonveregetheti magát, hogy jó munkát végzett és megtakarított párszázezer ft-ot. Méghogy a nõk támogatása motiválása arra, hogy babázzanak és így ne fogyjon a népesség! Ott tesznek keresztbe ahol csak tudnak.Eddig azért voltam rossz, mert nem szültem még és csak a tanulás és a bulizás érdekelt ( ezt olvastam valahol, nem így van, vki nyilatkozta, már nem emlékszem, hogy ki, hogy azért is fogy a magyar, mert a nõk csak tanulni akarnak és szórakozni az elsõ x évtizedükben)...most azért vagyok rossz, mert eltartatom magam az országgal..utána meg azért leszek rossz, mert lehet, hogy munkanélküli leszek.....magyarország 2008 ( lehet lepontozni nyugodtan, én a saját bõrömön tapasztalom, és így érzem)

Miért kéne ingyen tanuljunk? - kérdi a kormány! Hisz természetesen, hogy, ha vissza szeretnénk menni majd dolgozni -az elõzõ helyemen kiutálják az anyukákat, mert rájuk nem lehet számítani pld az éjszakába nyúló és hétvégi túlórákban - szóval a kisgyerekes anyákat tárt karokkal várják a munkáltatók....minek is kéne tanulniuk??? ha meg akarunk, akkor szépen fizessük ki a gyesbõl-gyedbõl, mint más ember aki adófizetõ és pénzt hoz a nép konyhájára! van amúgy levelezõ állami is, de persze oda is mindenki beadja a jelentkezést, kevés a férõhely, így nagy a szûrés...van viszont a +50pont---hát igen....köszönöm...a gond csak az, hogy amit én szeretnék tanulni, az nincs, csak az ország másik végén állami levelezõn, sõt nappali levelezõ is...azaz, nesze semmi fogd meg jól...hát...majd gyes után leszek munkanélküli és akkor fizethet nekem a kormány..végül is a segély kevesebb, mint ami a tandíjam lenne...ígyhát a kormány vállonveregetheti magát, hogy jó munkát végzett és megtakarított párszázezer ft-ot. Méghogy a nõk támogatása motiválása arra, hogy babázzanak és így ne fogyjon a népesség! Ott tesznek keresztbe ahol csak tudnak.Eddig azért voltam rossz, mert nem szültem még és csak a tanulás és a bulizás érdekelt ( ezt olvastam valahol, nem így van, vki nyilatkozta, már nem emlékszem, hogy ki, hogy azért is fogy a magyar, mert a nõk csak tanulni akarnak és szórakozni az elsõ x évtizedükben)...most azért vagyok rossz, mert eltartatom magam az országgal..utána meg azért leszek rossz, mert lehet, hogy munkanélküli leszek.....magyarország 2008 ( lehet lepontozni nyugodtan, én a saját bõrömön tapasztalom, és így érzem)
sajnos nem, max ha államilag finanszírozott nappalira járnak, de külön kedvezmény nincs nekünk. :(
Nem csak a kismamákra értettem!
Azért ne tanuljanak ingyen (vagyis az én adómból), mert a végzettek: -60%-a nem is abban a szakmában helyezkedik el, amiben a diplomáját szerezte ( tele van az ország friss diplomásokkal, akik olyan szakmában helyezkednek el, ahová elég lenne egy szakmunkás bizonyítvány vagy egy technikusi végzettség) -30%- a elhúzza a csíkot külföldre, és az itthon ingyen megszerzett tudását kint kamatoztatja (ha itthon dolgozna, talán az adóiból valamennyit vissza fizetne az államnak, amiért ingyen tanult!) Marad 10%, akik talán nem mennek el külföldre és maradnak is a szakmájukban!!! Csak el kellene gondolkozni! Ne az én adómból fizessék ki a kettessel, hármassal végigbukdácsoló egyetemista költségeit!!
Márint, hogy nappali állami nem nappali levelezõ ...nem sokat aludta, bénásodom itt, mert éjjel sokat sír a babóka. :)
Ne is tanuljanak ingyen, de ne csak õk, hanam senki!!!
Tipikus magyar - akkor jó, ha nemcsak nekem, másnak is rossz...de az mégjobb, ha mégrosszabb....
:) hihi
Annyira cukik vagytok, mindig megnevettettek :)
Örülök a jókedveknek! :o))) Bár, azt tényleg nem világos biztosan a szûklátóköröm miatt nekem is, hogy egy 20éves miért kommentálja úgy a kérdést, hogy bugyuták, aki úgy szülnek, hogy nincs meg még az egyetemük, bár akarnak....amikor 1) õt nem érinti 2) az Õ Édesanyja se túl sikeres e téren, ha hitelt kell felvegyen, hogy eltar"tódjon"...
az is elég szép, hogy mindenki a nagy csúnya állambácsit okolja..gügy-güggy... :)
A jókedvû én voltam:Szûklátókörû egyszerûen hihetelen mennyit tudok nevetni rajtatok.A pulykaméreg, meg néhány hülyeség amit elhintetek.. :) már ott tartotok a fene nagy értelmetekkel és korotokkal, hogy az anyámat is belekeveritek, ócsároljátok.Nagyon muris népség :)
Léci máskor, mielõtt hozzászólsz rosszindulatúan bármihez is, gyûjtssss!!! elõtte hátérinfókat, hogy legyen dunsztod a területrõl! Amint látjuk, Te felelõtlen hasznonlesõnek nevezed azokat a Nõket, akik egy meglévõ rendszer jó oldalát látták és örültek neki...de, mire odakerültek volna, megszüntették, hadd ne mondjam miért.....és igen, ezzel Anyukádat is szidod, mivel Õ is sajnos felelõtlen volt, mert nem alakította úgy az életét, hogy nyugiban tudj nappalira járni, anélkül, hogy terhelnél bárkit is azzal, hogy hitelt keljen felvenned ( a diákhitel sem mentség, ha akkoriban, amikor én voltam 20 éves lett volna, járhattam én is volna nappalira...) Na, akkor pld ki használja ki az államot?
Már bocs de ki szól kihez rosszindulatúan?Igen, elismerem hogy a válaszomban volt némi rosszindulat, ezt nem is tagadtam és továbbra is tartom magam hozzá.De az nem járja hogy "felnõtt emberek" ha nem tetszik nekik a válasz, akkor rögtön nekiugranak az embernek, belekeverve az illetõ családját, ha tõlem elvárjátok hogy ne tegyem, akkor tõletek is elvárható lenne ugyanez én úgy gondolom.Miért zavarlak titeket ennyire?Nem voltam a köpködésetekre kíváncsi, én elmondtam a véleményem, nektek is lehet sajátotok nekem is van, ezt el kell fogadni.Akkor sem jár külön elbánás senkinek, még a kisgyermekes anyáknak sem.Ez van.Ahelyett hogy itt "okoskodtok" próbáljátok elfogadni más véleményét és ne akarjátok ráerõltetni a sajátotokat.Üdv:Szûklátókörû
Kicscsillag! Látod, megint bizonyságot adtál arról, hogy nem érted a kérdést! Ha nem ismered a történelemet, nem kell a kör közepére állnod, vagdalkoznod és utána sírni-ríni, nyalogatni a sebedet, hogy jaj Te nem érted, hogy Téged mért "bántanak". Ne csodálkozz, hogy, ha valakibe belerúgnak és nem tartja oda a másik orcáját, hogy vágjanak bele nyugodtan a másikba is - fõleg nem egy olyan, mint Te vagy, akinek fogalma sincs a kérdés és az egész kérdéskör lényegérõl, csak beszél.. csak beszél ...csak beszél....A véleményed meg? Hogy lehetne tiszta, ha mégcsak nem is érted a hátterét az egésznek? Sztem válassz inkább olyan kérdést ezen az oldalon, amire tudsz segítõ választ adni, mert mi erre a kérdésre azt várunk és nem a Te magyarázkodásodat szeretnék olvasgatni ( és a Többiek az enyémet sem, de írtó sértõnek érzem a meggondolatlan viselkedésed)...sajnálom....logout
:) aláírás:Szûklátókörû
Bocs ha félreértés történt, én nem a kérdezõnek válaszoltam, hanem a válaszokra, a kérdezõvel semmi bajom, csak volt itt egy pár "érdekes" válasz. Aláírás:Szûklátókörû
Ezer bocs, igenis elmegyek egyetem mellett dolgozni, nem nyavalyogtam, csak példát hoztam rá, hogy nem csak nektek lehet rossz.Akkor sem értem, ha nektek ennyire nagyon rossz, akkor miért most kellett gyermeket vállalnl, miért nem ért rá egyetem után?Akkor most ki nyavalyog?
Miért ne tanuljon ingyen senki? Hogy anyuci és apuci kicsi porontyai tanulhassanak csak es legyenek a leendõ fõnökök a majdani munkahelyeken?
Nem hinném, hogy a tanuló kismamák 30%a külfökdre menne. És azt sem, hogy jókedvükbõl akarnának tanulni, ahelyett, hogy babáznának. Azért lenne szükséges - ha lenne rá pénzük-, hogy tanuljanak, mert az esetek nagy %ában, ha meglátja egy munkáltató, hogy kisgyerekes vagy, repül az önélet a kukába.....
A kérdező hozzászólása: Megnéztem, azt írja a nagykönyv, ha a kismama beviszi az OEP-tõl vagy a MÁK-tól az igazolást a GYES, GYED, GYET stb-rõl az igazolást akkor ingyen tanulhat. Akkor most mi az igazság??????
A kérdező hozzászólása: bocs, de ott nem volt dátum. Szóval 2006-tól ez megszünt. Hát köszönjük szépen. A kisebbségnek meg jár minden, csak nem mindegy melyiknek!!!
Igen, van diploma utáni kivándorlás, de a kismamákat nem lehet egy kalap alá venni a mindenkivel, mert kisgyerekesként a munkaerõpiacon hátrányos helyzetûnek számítanak.
Tavalyi év során kb. 3x változtatták meg ezt! Csak kapkodtam a fejem. És persze a törvényes jogszabályok nem voltak elolvashatók idõben sehol és senki nem tudta a választ. Elõször a 2006. dec-e után kezdõknek törölték el az összes tandíjmentességet. Aztán azoknak is akik 2006. dec-e elõtt kezdtek, de akkor még nem voltak gyesen, vagyis utána szülnének. Most az a helyzet, hogy az egész felsõoktatást átvariálták, lehet jövõre már olyan sem lesz hogy állami meg költségtérítés! Mindenki fizetni fog fer-t (aminek már nem ez a neve), vagyis felsõoktatási hozzájárulást, amit egyszerûen az emberek tandíjnak hívnak (csak az a baj hogy így keverhetõ a költségtérítéses tandíjjal). Jelenleg egy év a haladék, tehát akik államira vesznek fel, az nem fizet, de vagy csak a fer-t fizeti, és egy év után a tanulmányi eredmények alapján döntik el, mennyi tandíjat kell fizetni. Így aki jól tanul, az költségtérítésesrõl is átjöhet államira, ahol szintén fizetni kell, de kevesebbet, mert nem a költségtérítést fizeti, hanem a fer-t... SZval ezért találták ki hogy akkor innentõl semmi értelme az állami és a költségtérítéses elnevezésnek!!! Tudom hogy elsõre alig érthetõ amit írtam, de így van, jól megkeverték! KISMAMÁKRA VONATKOZÓAN: nem tudom a levelezõvel mi a helyzet, de a tandíjmentességet ugye elvették tõlük, csak azoktól nem, akik elõtte is kapták, hogy ne szívják ha már úgy kezdtek tanulni hogy nem kell fizetni. Helyette nagylelküen kaptak a felvételikor 50 pontot, amivel ugyan bejutnak, de hogyan fizetik utána a tandíjat??? Jó nagy marhaság az egész. Aztán kitalálták, hogy jó, akkor a kismamáknak, HA ÁLLAMIRA JELENTKEZNEK, akkor ugye nincs költségtérítéses díj, DE van a fer, amit mindenkinek fizetni kell. Nos, nagylelkûen elvileg ezt nem kell nekik fizetni, tehát államin a kismamák továbbra is ingyen tanulhatnak (amig meg nem változtatják ezt is, vagy az elmúlt pár hónapban amióta babázom meg nem változtatták). Saját comment: én jól megszívtam az egészet, 2006-ban megterveztem hogy felvételizem, és miután jön a baba nem kell tandíjat fizetnem, de legalább tanulok babázás alatt, hogy legyen végre egy értelmes munkám. Önszorgalomból vállaltam a nyûgöt, mert hiába nagy a szája mindenkinek, egyáltalán nem buli baba mellett tanulni meg egyetemre járni!!! De ha utána dolgozni akarunk, akkor muszáj. Erre megszüntették a tandíjmentességet, elvesztettem az egyetem miatt a munkám, tehát hiába dolgoztam le az elmúlt 3 évet hogy legyen jó gyedem, csak gyest kapok! És még fizethetem a tandíjat is, ergo nem tudom folytatni az egyetemet és jelenleg filléres gondjaink vannak. Újból beadtam a felvételit, és újból felvettek ezúttal államira, NAGYON kiváncsi leszek hogy kell-e fizetnem.... És az elõzõ kommentelõnek válaszolva: attól hogy tandíj van, a diákok NEM tudják eldönteni, hogy melyik szakma a legkifizetõdõbb számukra, és azt sem tudják mert ebben senki nem segíti õket, hogy nekik mi feküdne leginkább. AKi meg nem találja meg magát, az bukdácsol. De tanulhat kettessel is valaki csak azért, mert az egyetemeken lehetetlen elvárások és bürokrácia van, ergo hiába tanulsz, jó ha átmész. ERRÕL senki sehol nem dumál, csak a "bulizós, lógós" diákokról. Ez még 50%-ban sem igaz...
Ezer bocs, de ki mondta, hogy essetek teherbe?!Akkor most ne panaszkodjatok könyörgöm.Nem rosszból, de ez az egész úgy hangzik, hogy lebabáztam és most miért nem fizetnek?Miért nem ért rá az egyetem elvégzése után szülni?Nem tartom jogosnak a felháborodást.Itt vagyok én, egyedül nevel az anyukám, a kollégiumot sem bírja már a zsebünk(egyetem), és akkor még a többi kiadás is ott van, de erre sem jár semmiféle segély vagy pénz.Az 1 fõre jutó jövedelmet nézik, de azt nem hogy abból a pénzbõl mire telik, mit kell kifizetni, most úgy néz ki, hogy hitelekhez kell folyamodnunk.És különben is államilag finanszírozott képzésnél nem kell fizetni egy kanyi vasat sem tandíjra, úgyhogy mi itt a probléma?(ennyibõl jobb nekem is)Ráadásul mi ez a hülyeség, hogy ess teherbe és kapsz rögtön25-50 pontot?Kár, hogy nektek ez sem elég.Újra kérdezem:ha ennyire "rossz" a helyzetetek, akkor miért vállaltatok gyereket?
Istenem! Ilyen korlátoltat, szûklátókörût mint az elõzõ válaszoló! Fogalma sincs arról, hogy miért került ez a kérdés kiírásra, de azért beledumál a nagyok dolgába! Tán szét kéne nézzél a kérdéskör területén mielõtt hozzászólsz bármihez-is tudatlanul!
Drága! Ha Anyuci nem bírja el a terheket, miért nem húzol el dolgozni, hogy segítsd Õt is ahelyett, hogy itt nyavalyogsz?
A ti anyátok valószínû nem tanult egyetemen , mert inkább megszült titeket ! De minek ? Lehet ha lett volna támogatása akkor gyerek melett is elvégezte volna az egyetemet és lenne jó munkahelye és nem kellene kölcsönt felvenni ahoz , hogy a gyereke tudjon tanulni ! A másik része pedig az , hogy sokan nem tervezik a gyereket csak véletlen begyúszik (becsúszhat akár gyógyszer szedés melett is vagy elszakad az óvszer és akárki járhat így , még ti is akik ilyen bunkó parasztmód irogattok) csak nem mindenki olyan állat , hogy brutálisan megölesse/megölje a saját kicsi gyerekét akinek mellesleg 5 hetes korától ver a szive úgy , mint nekem vagy akárkinek ! Láttatok már abortusz videókat ? Azt a csöpp gyereket darabokra vágják és úgy szedik ki meg metörik a koponyáját és kiszívják az agyát és aztán szedik ki ! Én is kismama vagyok 14 hetes és nem tervezett baba volt és tanulok még és szeretnék is tanulni , hogy késõbb eltudjam tartani a gyerekemet és mindent megtudjak neki adni és ahoz , hogy tanuljon ne kelljen már szégyen szemre kölcsönt felvennem ! 5 hetes voltam voltam mikor kiderült akkor gondolkoztam azon , hogy elvetetem , de mikor a dokinál voltam még nem tudtam kimondanibiztosra agy inkább még gondolkoztam nehogy rossz döntést hozzak hirtelen és az orvos egy héttel késõbb hívott vissza ! Az én babám 6 hetesen volt 8, 5 mm ! Pici ugye ? De az orvos akkor kapcsolta be elõször a szívhangot és tisztán vert a szive az én pici babámnak aztán már nem akartam elvetetni ! Nem panaszkodok én hála istennek nem vagyok olyan helyzetbe , hogy ne tudjam fizetni a sulit ! De vannak sokan akik ugyan úgy , mint én se terveztem a babát õk se , de õk viszont segítségre szorulnak és nem önzõen saját maguknak kérnek segítséget , hanem a gyereküknek ! Szerintem ebbe nincs semmi rossz ! Nem elítélendõ dolog az , hogy valaki a gyerekéért tanul ! Azt viszont elítélem , hogy sokan elvetetik a gyereket holott van már sok más megoldás pl örökbe adás ! Szoval csak ennyit a tanulásról és a gyerek vállalásról ! És annyi , hogy senkit nem lehet leszólni azért , mert miért pont most vállal ! 1 az , hogy te nem tudhatod õ hogyan esett teherbe , tervezte-e vagy csak jött és azt sem tudhatod miért döntött úgy , hogy ha így alakult akkor vállalja ! A másik pedig az , hogy senkit sem lehet elítélni azért , mert megszülte a gyerekét és szeretné felnevelni még úgy is ha ehez kell neki egy kis segítség (akár a tanuláshoz) az elsõ lökés és aztán 1 szakmával a kezébe és jó munkával az volt az elsõ és az utolsó lökés , mert utána már nem lesz szüksége támogatára se kölcsönökre ! Attól , hogy neked rossz nem kívánhatod , hogy másnak is rossz legyen !

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

1992ben születtem vagyis 21 vagyok és jövőre 22 októberben. Jelentkezhetek így még nappali tagozaton egyetemre jövőre vagy már nem?

4

Hogy sikerüljön? (folyt lent)

Jövő héten biztonsági őr vizsgám lesz félek hogy megbukok hogy sikerüljön?

0

Medilearn Akademia apolo kepzes velemeny? Milyen a gyakorlat es hol van?

0

Igazából nem tudom jó helyre írom-e ezt a kérdést de egy vers részletet mondok magamban folyamatosan és nem tudom, hogy ki is költötte. (Részlet lent) Írója?

Szóval az van benne, hogy: "Istenem,adj
higgyj, várja otthon lánya....(eddig tudom,majd még egy kis részlet): "ott ülünk minden este a zúgó dunaparton". Remélem tudtok segíteni, mert megkellene tanulnom de sehol nem találom. Ti tudtok segíteni?

0

Ha nem tudok énekelni, táncolni, nem jártam semmiféle színházi/színészi szakkörre akkor semmi esélyem rá hogy színésznő legyek?

Egyszerűen csak az érdekelne, hogy aki nem énekel, nem táncol, de mondjuk úgy mint filmszínész jó a képessége annak hogyan lehet ezt kivitelezni...

1

Mennyi köze van a gimnáziumi fizikának, az emelt fokú fizikához?

és mit tanítanának emelten?

4

Ha valaki szakmunkásvizsgán megbukik, van lehetőség arra, hogy az utolsó évet megismételje, majd azt követően újra vizsgázhasson?

0

Hol tudom megnézni/megkérdezni hogy mi a tanuló jogviszonyom? Estis/nappalis?

Az iskola kilőve mert ők elmondásuk szerint nem tudják megnézni... Esetleg valami hivatal, vagy weboldal ahol OM azonosító beírása után kidobja?

6

Mit lehet tenni elsősegélynyújtás gyanánt?

Nekem iskolai sérülésekkel kapcsolatban lenne kérdésem.

a: Mi a leggyakoribb sérülés az általános iskolákba, szakiskolákban, szakközépiskolákban, gimnáziumokban?

b: Ki felel igazán a gyereképségéért iskolába menet illetve onnan hazafelé jövet? (Főleg ha tömegközlekedést kell használjon.)

c: Melyik sérülés esetén milyen típusú ellátást lehet nyújtani elsősegélynyújtásként?

0

Mi a menete a kiiratkozásnak az egyetemről? (BME)

Most kezdtem, de rájöttem, hogy teljesen mást akarok tanulni, mint amit itt tanulok, szóval ki akarok iratkozni. Hogy tehetem ezt meg?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!