Találatok a következő kifejezésre: A kislányomnak kakija néha (2 db)

A kislányomnak a kakija néha belemegy a hüvelyébe. A popsitörlővel amikor kitisztítom az nem tökéletes. Hogyan lehetne kitisztítani, hogy ne fertőződjön el?

Legjobb válasz: A hüvelyébe nem megy bele, ne aggódj, csak a hüvelynyílás lehet olyan. Én mindig popsitörlõvel megtörlöm, amikor tisztába teszem, ill. este textil pelussal, amikor fürdetem. Bentebb viszont ne nyúlj!

A hüvelyébe nem megy bele, ne aggódj, csak a hüvelynyílás lehet olyan. Én mindig popsitörlõvel megtörlöm, amikor tisztába teszem, ill. este textil pelussal, amikor fürdetem. Bentebb viszont ne nyúlj!

Kislányom 4 hónapos. Nagyon hasfájos volt még mindig néha rá tőr nehezen kakil sok a puk és ilyenkor én szoktam hőmérővel segiteni! 2 napja igy kakilunk nagyon nehezen sürü a kaki és zöldes. Mitől lehet ilyen állagu és szinű?

Csak anyatejet kap én Multi tabs immunot szedek minden másnap.

Legjobb válasz: Az én védönõm és orvosom azt mondta,ha zöld akkor vagy keveset vagy tul sokat eszik.Általában a második.Vagy pedig egy bakteriális fertõzés,ami 3nap alatt lezajlik általában.

Az én védönõm és orvosom azt mondta, ha zöld akkor vagy keveset vagy tul sokat eszik.Általában a második.Vagy pedig egy bakteriális fertõzés, ami 3nap alatt lezajlik általában.
Szia! Nekünk a doktor nénink mondta (tapasztalat szerint igaza volt), a kaki akkor van rendben, ha "szép" sára színû. Olyan mustáros. Ha zöldül, akkor sok a kaja a babának, ha pedig barnul, akkor igencsak túl van etetve. (Nem igaz, hogy a tápszertõl lesz zöld. Nem tudom, adsz-e, nekünk kell, mert kevés a tej.) Ha már van 4 kiló, térjetek át a 3 és fél, 4 órás etetésre, közben adjál egy kis forralt vizet. Én teát csinálok neki 5-6 szem ánizs és édeskömény magból, ezek segítenek pukizni. Hõmérõzést az orvosnál láttam, szerintem igen drasztikus, ordított is a baba, mint a sakál. (nem az enyém) Nem kell így stresszelni a babát! Lányoknál 3-4 nap kaki nélkül még normális.(Fiúknál 7-8!) Én a 3. napon, pelenkacserekor szoktam a végbélnyílást (alatta a farcsontot) egy picit az ujjamra tett törlõkendõvel óvatosan megmasszírozni. (Erre a csontra gyakorolt nyomás vált ki székelési ingert. Pl.: szülésnél a kitolási inger, vagy amikor saját magadat törlöd, biztosan vált ki nálad is még ingert, esetleg jön még egy adag :-) Nem kell sokáig. Lehet, hogy rögtön lesz is produktum, van, hogy a következõ tisztába tevéskor ismételtem, de aznap már biztosan tele lesz a pelus. Tegyél le a földre egy nagy paplant, azon játszatok napközben. (szerintem a játszószõnyegen csak fölfelé kalimpál) Így mozgásra kényszerül, hamarabb meg is fordul, mert hason fekve könnyebben lehet matatni. A távolabbi játékokért el is fog kúszni. Csak hagyd küzdeni. Ha sokat mozog, biztosan könnyebben jönnek ki a pukik. Jó babázást!
Nem eteted túl sûrûn? Úgy tudom, hogy az is válthat ki zöld székletet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!