Találatok a következő kifejezésre: A kislányom lett (185 db)

Lehet, hogy az igény szerinti neveléstől lett ilyen érzékeny a kislányom? Ezt azért kérdezem, mert elgondolkodtatott, hogy az ismerős kislányt óra szerint nevelik/ték (nem tudom jobban megfogalmazni) (többi lent)

Kislányom 20 hónapos és nagyon érzékenyen reagál mindenre. Kicsi korában igény szerint szoptattam, igény szerint aludt. A napirendünk természetesen megvan, de nem az óra dönti el. Pl. bár nehéz volt mire rájöttem, hogy összesen 13 óránál többet nem aludhat, mert utána akkor fenn van fél éjszaka, nem tud aludni. Nagyjából azonos mennyiséget eszik, de van benn ingadozás. Ha jobban elfárad délelőtt, már többet alszik napközben stb. Ez a kislány meg egyszerűen semmire nem reagál. Csak egy példa: Ha nappal a 1,5 óra helyett 4 órát alszik az éjszakája ugyanolyan, egyszerűen semmi nem zökkenti ki, ez mindenre jellemző nála. És nem tudom, hogy azzal, hogy figyelembe veszem a lányom igényeit (persze egészséges keretek között) ártottam-e neki? Bár azt gondolom, hogy ők sem robotok, a felnőttek étkezését, alvását stb. igényét befolyásolja sok minden és ha felnőttkorban figyelembe lehet venni, akkor a kisgyereknél is megtehető, nem? Remélem érthető voltam és bocsi, hogy hosszú lett.

Legjobb válasz: Szia! 19hónapos a kisfiam és mindig az órához igazítottam a napirendünket, amibõl az lett, hogy szerencsétlen gyerekem nem értette, hogy miért vagyok mérges, amikor nem aludt el, pedig már kellett volna. Aztán szépen átálltunk az igény szerinti mindenre és lám csodák csodájára minden rendbe jött. Akkor aludt amikor fáradt volt. Nem lehet senkit sem egy órához igazítani, ezt megtanultam. csak jót tettél a kislányoddal. :)

Szia! 19hónapos a kisfiam és mindig az órához igazítottam a napirendünket, amibõl az lett, hogy szerencsétlen gyerekem nem értette, hogy miért vagyok mérges, amikor nem aludt el, pedig már kellett volna. Aztán szépen átálltunk az igény szerinti mindenre és lám csodák csodájára minden rendbe jött. Akkor aludt amikor fáradt volt. Nem lehet senkit sem egy órához igazítani, ezt megtanultam. csak jót tettél a kislányoddal. :)
Mármint igény szerinti etetés?
A kérdező hozzászólása: Nem csak az etetésre gondolok, hanem a teljes napirendünkre. Amibe beletartozik az alvás is, játék, minden. Hogy mondjak még példát, ha reggel valami miatt felkelt jóval korábban/késõbb mint szokott, akkor a nappali alvását ahhoz igazítottam (elõbbre vagy késõbbre toltam egy kicsit, de mondom normális keretek között)és hozzáteszem kínlódtunk, próbálkoztam azzal eleget, hogy a szokott idõben tegyem le, de nem kapható az én gyerekem ilyenre :) Vagy ha egyik étkezésnél nagyon jól lakott, nem erõltettem az evést, azért mert ideje volt, hanem ehetett késõbb. És ezek most is így vannak.
18 hónapos a lányom. nekünk is mondhatni "szigorú" napirendünk van. Alvás mindig ebéd után 12, 30-13között. ha úton vagyunk és elbóbiskol, van hogy nem alszik már ebéd után. akkor sem teszem le aludni négykor hanem megvárjuk legalább a 19 órát a pancsival(egyébként fél nyolc felé fürdik). dde ha délután négykor kelne fel akkor is ugyanakkor feküdne le. egyébként 1, 5 órát szokott aludni. a lányom ezt szokta meg. a te lányod meg az igény szerintit. jól teszed, a babát kell nézni. persze én sem kényszerítem semmire sem a lányomat, egész egyszerûen õ ebben él ha érthetõ amit írok :) és dehogy ártottál neki. csak ha majd oviba megy addigra azért legyen az ovihoz hasonlóû rendszer...de addig még van idõ. lánykám két évesen bölcsibe megy, muszáj hogy szokja a napi rendszerességet.
Nem a fiamról írsz??? Egy szabálytalan kis pacák a gyerek, ha megfeszülök, akkor se lehet hagyományos napirendre terelni, max jó kis vitával. Pl evés, van amikor 3kor eszébe jut, hogy õ éhes, és a reggelije is ott van még:S De akkor õ végigeszi az uzsiig a napi kaját... fürdés: hajjjaj, a tesója 7:45kor ki-be totyog a fürdõbe, és ha anya 8:00kor nem venné a lapot még hozza a kádról a szappant, hogy hé fürdés... ez idõ alatt a nagyot kergetem körbe kereken, hogy ruháitól megfosszam...:) altatás: hû minden izgi, csak aludni ne kelljen. A kicsi nem órás baba, õ is igényei szerint nevelem, figyelgetem. De õ rendszer követõbb.
Szerintem egyik gyerek ilyen, a másik olyan, errõl van szó. Az ismerõséknek szerencséjük van. Nekünk sem jó alvó és nem jó evõ a kisfiunk, de ha a fejem tetejére állok, õ akkor is ilyen. :)
Szerintem az 1-2 óra csúszás belefér. Óra mû pontosság. Mi is akkor eszünk, ha megéhezünk, akkor alszunk, ha álmosak vagyunk......Én is csúsztam össze vissza, mégsem romlott el a gyerek. Most már kamasz és most is figyelek az étkezésére. Már lazább a dolog, de pl. reggeli mindig van. Az nagyon fontos. A minap olvastam a magyar reggelizési szokásokról, elképesztõ: http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/szuloknek/4027/reggeli-szok..

Aki volt genetikai uh-on és magzatvíz vételen az járt már úgy, hogy uh-on genetikán is fiút mondtak, és amire megjött a magzatvíz eredmény kislány lett?

Legjobb válasz: Ha a magzatvízvétel eredménye kislány akkor biztosra veheted,hogy genetikai uh-n tévedtek. Tuti kislány lesz.

Ha a magzatvízvétel eredménye kislány akkor biztosra veheted, hogy genetikai uh-n tévedtek. Tuti kislány lesz.
Ha csak megfázástól náthás a párod, akkor az nem fertõzõ. Nem valószínû, hogy elkapja a kislányod.
Ha vírusos, akkor elkapja, tük mindegy, hogy egy légtérben vannak-e. HA csak náthás, akkor nem valószínû, hogy õ is beteg lesz. Én is most estem át egy hasonlón, a kislányomnak semmi baja, pedig én végig vele voltam.
A kérdező hozzászólása: köszike


Kinek mikor lett pozitiv a tesztje? Peteeres utan hanyadik napon? Es kisfiu vagy kislany lett?

Csak egy kis felmerest szeretnek csinalni :))))

Legjobb válasz: 1.fiú: ciklus 33.napján. 2.lány:ciklus 28.napján 3.fiú:ciklus 25.napján

1.fiú: ciklus 33.napján. 2.lány:ciklus 28.napján 3.fiú:ciklus 25.napján
A kérdező hozzászólása: Es tudod hogy peteeres utan hany nappal elso valaszolo, csak mertugye mindenkinek valtozo a cikushossza :) ) Koszonom
A nemvárt elõtt kb 1 héttel. Dec 14-én jött meg utoljára, január 11-én este már + volt a teszt. Nem tudom mikor volt peteérés, a ciklusom 30-35 nap között volt.
nekem 29 naposak a ciklusaim. pé-t nem számolgattunk, minden másnap szeretkeztünk. elsõ
Nekem márc.10-én kellett volna megjönni, és már 7-én egyértelmü + volt a teszt, igaz akkor már 4.napja hányingerem volt.Februárban hagytam abba a gyógyszert, és elsõre sikerült.Szerintem hamarabb volt peteérésem, és azért jelzett olyan hamar az én kis lánykám.:-) 31hetes kismama
Én nem is figyeltem ezeket. De július 31én kellet volna megjönnie rá 2hétre augusztus 11én teszteltem reggel erõs pozitívat aug.22 én megerõsítették hogy 7+3napos voltam mikor UH csináltak. Most 11+2napos vagyok. Nemét még sajni nem tudom de remélem hamar megmutatja majd magát :)

Két kisfiú után bevállaltad a harmadikat? Kislány lett?

Két kisfiam van, a nagyobb 3 éves a kicsi 3 hónapos. A terhességem feléig abban a tudatban éltem hogy kislányom lesz, de a genetikai uh-n közölték velem hogy itt bizony egy fütyi van. Hazáig b?gtem nagyon csalódott voltam. Amikor megszületett örültem, hogy gyönyör? és egészséges. Most meg foglalkoztat a gondolat, hogy milyen jó lenne egy kislány is. Csak az a baj, hogy nincs semmi biztosíték arra hogy a harmadik kislány lenne...

Legjobb válasz: Csak ne legyél olyan elvetemült mint nagynéném. Megfogadta addig szül amíg nem lesz egy lánya. 11. lány lett (nem vagyunk brazilok)

Csak ne legyél olyan elvetemült mint nagynéném. Megfogadta addig szül amíg nem lesz egy lánya. 11. lány lett (nem vagyunk brazilok)
Nekünk két pici lányunk van, mi harmadiknak is lányt szeretnénk a férjemmel :) de ha fiú lesz, az sem baj:)
10 és 7 éves lányok mellé született tavaly a kisfiam. :) Nagyon vágytam egy kisfiúra (egyet elvesztettem :-(. )meg is tettünk mindent az érdekében és összejött. Én is azt mondom hogy ez volt életem legjobb döntése, pedig majdnem meggondoltam magam az utolsó pillanatban. Megnyugvásra talált a lelkem is. Ha anyagiak nem akadály, ucu neki pár év múlva! :-)
Egy ismerõsöm szintén nagyon lányt szeretett volna a két fia után, de a 3. is fiú lett, nagyon örült neki is. Egy másik barátoméknál pedig lányok voltak, õk már fiút szerettek volna, de nem jött össze, ismét lányuk született 2 hete.
még csak két fiúnál járok, de harmadikra is azt szeretnék, persze max 2, 5év korkülönbséggel. Így õk lennének a 3 testõr! állati jó lenne. aztán 4dikre jöhet egy kislány, akit majd megvéd a 3 okos bátyja
Unokatesómnak 3 fiú után született lánya. Utána lett még egy ötödik, szintén fiú:)
Az egyik ismerõsõm is így volt ezzel. Az elsõ fiú lett, de mivel ugye elsõ gyerek neki csak az számított, hogy egészséges legyen. A másodiknál már ott motoszkált benne, hogy lehetne kislány is, de õ is fiú lett. Végül bevállaltak a férjével egy harmadik babát, aki viszont már kislány. Most boldogan neveli a 7 és 4 éves fiait, és a 1, 5 éves kislányát( valószínû, hogy még negyedik gyerek is lesz náluk, hogy kiegyenlítõdjön a fiúk- lányok aránya). Úgyhogy ne add föl a reményt! :) Bár egy harmadik fiú se lenne rossz, akkor legalább el lennél kényesztve, mint a család egyetlen hölgy tagja. Szóval nézd mindenek a jó oldalát!;)
A hugom mindhárom gyermeke fiú, egy rokonnál a 3. lány lett.
Nekem 4 gyerekem van.Az elsõ kettõ lány lett.Utánna mindenképp szeretett volna a férjem egy kisfiút is.Belevágtunk s kisfiú lett.Aztán 7 év után úgy gondoltuk jó lenne még egy kisfiú s az is lett.Így most így néz ki a felállás 13, 11 évesek a lányok 8 éves és 15 hónaposak a fiúk.
bevállaltam...életem legjobb döntése volt...már 16 éves, és imádom..::) ))) ( persze a fiúkat is)
Szerintem ha csak azert vallanal harmadikat, hogy hatha kislany lesz akkor inkabb ne. :( Nem rosszindulatbol mondom de ha tenleg ismet kisfiu lesz??? Ha ugy allnal hozza, hogy 3 gyereket akarok barmi aron de jo lenne ha kislany lenne a 3-dik de az sem baj ha fiu. Igy teljesen mashogy hangzik. Gondold nagyon at. Nekem csak egy kisfiam van de a kolegam peldajat tudom neked felhozni. Nekik 4 fiuk van, nagyon szerettek volna kislanyt. Vegul kiderult, hogy a ferfi fiu spermai egeszsegesek a lanyok meg nem. Tehat lany baba nem is maradna meg nekik, mert ha megis foganna elvetelne a kismama. Nem mondom, hogy nallatok is ez a helyzet, deki tudja. Tudom, hogy ez nem vigasztal teged de en masodikra is kisfiut szeretnek es nagyon irigyellek. :) )) Persze barminek orulok nem az a lenyeg de ez a titkos vagyam. Remelem jo dontest hoztok, sok sikert.
nálunk 3. kislány lett
apukám új hzasságáról van szó. az új feleségének már az elõzõ kapcsolatából született egy fia. mst mega pukámtól két fia, gyors egymásutánban. de õ nagyon szeretne lányt. most próbálkoznak....apukámnak már van a mostaniakon kívül 2 lánya, köztük én, meg egy fia, a bátyám. szóval õ képes lányt nemzeni. de az õ esetükben már ez kicsit túlzés, apukám 57 éves, és a lakás ahol most laknak, egy kis [email protected] panel. ha összejön, már nem jönne, nem tudom hova raknak még egy gyereket, ráadásul ha nem is lány lesz..... lényeg, õk próbálkoznak. de még nem lehet tudni, mi lesz a vége. :) )
Kislány!
Nekünk is kislány lett. 24 hkm
kislányom lett
Nekem 23-án van ovum azaz holnap.20-án és 21-én voltunk együtt a párommal.Így is esélyes, hogy kislány lesz?
A kérdező hozzászólása: Szerintem igen, mert nekünk is kislányunk lesz.

A ti párotok is "szerelmes" lett a kislányába?

Első babánk.Õ végig fiút szeretett volna.Aztán kiderült,hogy kislány.De annyira nem bánkódott. Ma már 7 hónapos nagylány,és az apja rajongásig szereti. Azt mondta ma nekem,hogy ő szerelmes a kislányunkba. :D A ti párotok is így érez?

Legjobb válasz: Az enyém is. :) Mondjuk õ az elsõ után, aki kisfiú, inkább egy kislányra vágyott. Konkrétan elolvad, ha ránéz, totál bele van zúgva. :D Persze a 3 éves nagyfiút is szereti, de vele inkább férfias elfoglaltságokat ûznek, legóznak, vonatokat nézegetnek, ilyenek.

Az enyém is. :) Mondjuk õ az elsõ után, aki kisfiú, inkább egy kislányra vágyott. Konkrétan elolvad, ha ránéz, totál bele van zúgva. :D Persze a 3 éves nagyfiút is szereti, de vele inkább férfias elfoglaltságokat ûznek, legóznak, vonatokat nézegetnek, ilyenek.
Kollégáim és más ismerõseim között van pár lányos apuka, akik nagyon odavannak a lányukért, hát nem lennék az elsõ fiúik helyébe. :-)))
Szerintem ez ìgy normális! Az én párom odáig volt mikor kiderült, hogy lányunk lesz :-) Most másfél éves de az apa szeme fénye!
Nálunk is dettó így van.. Mióta megszületett azóta szerelmes belé.. Rajong érte és jobban imádja bármi vagy bárki másnál. :) De ez tényleg így normális és olyan boldogító egy anyukának mikor ezt látja élete legfontosabb emberein :) ))
Ja-ja, mind a háromba. :D
Nálunk is nagy a szerelem! Nagyobb mindig mondja apának, h apa Te vagy a hercegem! ! Kicsi meglatja az apját egybõl ott maszik a lába alatt! Szerelem oda vissza! :-D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! :) Jöhetnek még!
Enyém lányt akart.Szereti nagyon, de nem sok mindent tud kezdeni még vele, pedig már lassan 11hós.De õszintén szólva én sem tudok játszani vele, mert ha leülök hozzá, elmászik és mással törõdik.
nálunk is így van. mikor kiderült hogy kislány nagyon boldog lett mert õ mindig is azt szeretett volna elsõként :) pedig én azt hittem hogy majd elsõnek fiút szeretne de szerencsére nem így volt :) alig várja hogy a munkából haza érjen hogy vele tudjon foglalkozni :) pedig még csak 4hónapos mi lesz késõbb :)
Nálunk 1 fiú és 1 kislány van. A kislány születése óta az apja nagy szerelme. És ez fordítva is igaz, a 2 éves kiscsaj is rajongásig szereti az apját. Most várjuk a 3. babánkat, valószínûleg Õ is kislány. Már megkérdeztem a férjemet, hogy akkor ezután "bigámista" lesz? :)
Nálunk ez nincs így. A nagyobbik gyerekünk kisfiú, a kicsi a kislány, a férjemnek a fiunkkal valahogy bensõségesebb a kapcsolata. Nem az van, hogy nem szereti a kicsit, még mielõtt vki ezt vetné fel :)
Az én férjem is dettó.. :D Nagyon szereti, sokat foglalkozik vele :) Mindig mondja neki, hogy mennyire szereti :)

Aki rosszul volt, hányt a terhessége első harmadában, az hanyadik héttől kezdődött és hanyadik hétig tartott? Kisfia, kislánya lett?

Legjobb válasz: Kisfiamnál 6-8ik hétig hányingerem volt de csak reggel! Most a 6ik héttõl a 12ikig folyamatosan egész nap hányingerem volt,hánytam is,most azt mondja az orvos,hogy kislány lesz!

Kisfiamnál 6-8ik hétig hányingerem volt de csak reggel! Most a 6ik héttõl a 12ikig folyamatosan egész nap hányingerem volt, hánytam is, most azt mondja az orvos, hogy kislány lesz!
Mind 2 alkalommal: 6-12/13. hétig tartott a rosszullevõs idõszak, mind a ketten fiúk.
Még nem is gondoltam a terhességre, amikor már minden kijött belõlem. A 3.hónapig naponta kaptam egy injekciót, így megmaradt bennem egy kevés étel. Lefogytam 10 kilót. Egészséges lányom lett. A másik lányomnál és a fiamnál nem hánytam egyszer sem.
Kisfiam van, kb. a 7. héttõl voltam rosszul bõven félidõig. A baba már rég mocorgott, nekem mégsem lett jobb. Aztán egyszer a 22-23. hét körül mintha elfújták volna.... Utána végig nagyon jól voltam, szinte kirobbanó formában. :)
7-20-ig hánytam reggelente epét. Néha kaja is visszajött. Kislányom lesz.
Kislányom van, és kb. az 5. héttõl hánytam a 12. hétig, vészesen, infúzióra is voltam kötve, sajnos. A folyadékot feltétlenül pótold, amennyire tudod.
A fiamnál egy na voltam rosszul, délelõtt. Most várom a másodikat, 5-6 hetes korától rosszul vagyok, egész naposak az émelygések, hányinger jön bármikor, most 13 hetes vagyok, és nem igazán múlik.
A kérdező hozzászólása: Szegénykék- úgy látom a baba neme mindegy, kisfiuk és kislányok is egyformány okoznak ilyen erõs tünetet. Én most várom a harmadik bébit, még csak 5hetes vagyok, és eléggé hányingerem van- az elsõ két fiamnál nem nagyon volt semmi tünetem. Az elsõvel kb 7-8. héten -két hétig volt kis hányinger, a kicsivel igazából semmi... Kiváncsi vagyok, õ majd kislány vagy kisfiu lesz-e. Köszönöm a válaszokat!
6. héttõl émelyegtem, 10. héttõl hánytam a 18. hétig.akkor egyik napról a másikra elmúlt.kisfiam lett.
Az elsõ babánál, és most, hogy a másodikat várjuk szintén a beágyazódástól a 13-14. hétig tartott. Fogytam is rohamosan. Egész napos émelygés, és jó néhány hányás. Mindkettõ kisfiú.
Az elsõ terheségemmel kb.a 7.-dik héttöl kezdõdött és a 16.-dik hétig tartott a napi hányás. A második terheségemben már ritkábban hánytam, de ott is kb.a 15.-dik hétig tartott! Mindkettõ kislány
Szia.Az elsõ terhességemnél, minden szó szerint minden kijött belõlem, még a víz is(13éve), szörnyû volt, fiú lett.Aztán a 2.terhességem (3éve) ott "csak" hányingerem volt, 1-2szer jött ki belõlem ez az, inkább iszonyú gyenge voltam, fel kelni sem tudtam, egész napi hányingerrel, kislány lett. Most 3.terhességemnél, egész napi hányinger nagyon keményen, a 15.hétig eltartott, más nem igazán volt. Most a 30.hétbe vagyok úgy néz ki kisfiú lesz :) Üdv
Ugyan nem hánytam, de 24 órás hányingerem volt. Nagyjából a beágyazódástól (még nem kellett megjönnie) és a 11. hétig tartott. Aztán egyik nap mintha elvágták volna. Kisfiam lett.
Az elsõvel a 7. héttõl a 10. hétig csak émelyegtem, a 10. héttõl viszont hánytam is félidõig, fiam lett. Most a másodikkal már az 5. héten elkezdõdött a hányinger és a 11. hétig egész napos hányinger gyötört, este hányással kiegészítve. Most vagyok a 14. hétben, de még délután elõfordul, hogy hányingerem van. Õt még nem tudjuk milyen nemû.

Megírnátok a saját tapasztalatotokat, hogy járt-e valaki úgy, hogy a 18. heti ultrahangon kisfiút láttak, és a későbbiekben kislány lett?

Legjobb válasz: Szia! nekem pont forditva volt,18 heti ultrahanon kislányt mondtak,rá két hét múlva 4D-n bebizonyosodott,hogy kisfiú!

Szia! nekem pont forditva volt, 18 heti ultrahanon kislányt mondtak, rá két hét múlva 4D-n bebizonyosodott, hogy kisfiú!
Szia!Nekem 18 hetesen fiút mondtak, aztán 38 hetesen derült ki hogy kislány!

Szerintetek mi lett a kislány sorsa a Leon a profi című filmben? Vajon bérgyilkos lett?

Legjobb válasz: Méghozzá hidegvérû...de elõtte kihasználták, megerõszakolták.....volna a való világban....de a film szerint csak simán bérgyilkos lett

Méghozzá hidegvérû...de elõtte kihasználták, megerõszakolták.....volna a való világban....de a film szerint csak simán bérgyilkos lett
Végül is lett folytatás?Ígérték, de nem tudok róla semmit:( Tökéletes film amúgy.
A kérdező hozzászólása: Nekem is nagyon tetszik a film. Sztem nincsen folytatása.
Szerintem nem lett bérgyilkos. Szerintem befogadta egy család, és úgy élt tovább mint egy normális gyerek. Bár olyan múlttal mint ami neki volt...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!