Találatok a következő kifejezésre: A kislányom kapta meg a 3 (3 db)

3 hónapos kislányom ma kapta meg a 3 hónapos oltást a Rotarix oltással együtt. Nagyon nyűgös szegényem. Meddig tart ez az állapot, és mit tehetek, hogy jobb legyen?

Legjobb válasz: tenni nem nagyon tudsz ellene semmit. próbáld letenni aludni, hadd pihenjen, dolgozzon a szervezete. Azért figyeld,hátha felmegy a láza estére. Hõemelkedésnél már adhatsz neki kúpot/mivel oltástól van/, nekem azt szokta mondani a doki.

tenni nem nagyon tudsz ellene semmit. próbáld letenni aludni, hadd pihenjen, dolgozzon a szervezete. Azért figyeld, hátha felmegy a láza estére. Hõemelkedésnél már adhatsz neki kúpot/mivel oltástól van/, nekem azt szokta mondani a doki.
holnapra jobban lesz már. ja és még azt elfelejtettem, hogy az oltás helyét vizesruhával /langyos/ tekerd be, nehogy bedagadjon neki holnapra, mert attól is felmehet a láza. Az oltástól 3-4 napig lehet nyûgös, hõemelkedés, láz, max 48 órán belül normális.
Nálunk az elsõ két napon étvágytalan, és bágyadt volt a manó, aztán a harmadik napra nagyon sírós lett. Aznap már én is vele sírtam végül, ugyanis se enni, se aludni nem akart, csak keservesen sírt. Aztán délutánra jól lett, és szépen átaludta (elõször a három hónap alatt) az éjszakát. Mondjuk õ nehezen viseli az oltásokat. Nincs mit tenni, ezt át kell vészelni. Próbáld nyugtatni, altatni. Remélem nálatok nem lesz semmi gond. És mérd a lázát többször is, nálunk csak hõemelkedés volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Mára kicsit jobb, de még mindig sírós. Lehet az idõjárás is... :-((
Az én babám is tegnap kapott rotát (másodikat), és meningococcus elleni elsõt is. Az éjjel nem sokat aludtunk... Nálunk is étvágytalanság, alvásnehézség és sírás a mellékhatása a rotának. Sajnos. Mondjuk a 3 hónapos diperte is ugyanígy megviselte. Átlag 3-4 napig tart nálunk a sírás, a kialvatlanság, és az étvágytalanság, de a 3 hónapos oltás után még öt nap múlva is hõemelkedése volt. Hát ilyenek. Sajnos ezek a hülye oltások kikészítik õket. Ilyenkor iszonyú sok türelemre, és megértésre, és kötél idegekre van szükség. Volt már, hogy én is vele sírtam, de most már próbálom inkább õt nyugtatni, és nem kiborulni. Nehéz, mert nagyon szenved. Kitartás nektek is! Csak véget érnek egyszer ezek a hülye oltások!

A kislányom 11-kor kapta meg a 3 hónapos védőoltást, és 12 óta alszik! Ez az oltás miatt van?

Amúgy napközbe alig szokott aludni, azért furcsa. 14:30-kor felkelt 10 percre enni, és megint elaludt. A 2 hónapos oltásnál nem volt ilyen! Úgy érzem rajta, hogy nem lázas!

Legjobb válasz: Lehet az oltás, nálunk is ez volt.Egész nap aludt a babám azt hiszem a 4 hósnál már nem volt olyan nagyon aluszékony,de az elsõ kettõnél igen.Este 16 órát aludt evés nélkül

Lehet az oltás, nálunk is ez volt.Egész nap aludt a babám azt hiszem a 4 hósnál már nem volt olyan nagyon aluszékony, de az elsõ kettõnél igen.Este 16 órát aludt evés nélkül

2010 júniusában született meg a kislányom, ez év augusztásában járt le a 3 éves szerződésem a munkahelyemen. Kaptam a TGYAS-t és a GYED-et is. Ha második babát szeretnénk, újra kell valahol az egy év munkaviszony, vagy vonatkozni fog rám újra a GYED?

Legjobb válasz: Amint lejár a munkaszerzõdésed, másnaptól passzív gyedet fogsz kapni, onnantól kezdve nincs munkaviszonyod. A második babánál attól függ, hogy mikor születik. Az biztos, hogy mindenképpen kell majd bejelentett munkaviszony, viszont a 365 napnak nem kell folyamatosnak lennie, az igénylést megelõzõ két évbõl kell lennie. Annyiban azonban mégis fontos, mert a ketteskével csak annyi idõt lehetsz otthon, amennyit elõtte két évben biztosításban töltöttél.

Amint lejár a munkaszerzõdésed, másnaptól passzív gyedet fogsz kapni, onnantól kezdve nincs munkaviszonyod. A második babánál attól függ, hogy mikor születik. Az biztos, hogy mindenképpen kell majd bejelentett munkaviszony, viszont a 365 napnak nem kell folyamatosnak lennie, az igénylést megelõzõ két évbõl kell lennie. Annyiban azonban mégis fontos, mert a ketteskével csak annyi idõt lehetsz otthon, amennyit elõtte két évben biztosításban töltöttél.
Csak annyit helyesbítenék az elsõ válaszon, hogy "ketteskével csak annyi idõt lehetsz otthon, amennyit elõtte két évben biztosításban töltöttél." helyett: a tesóval annyi idõt lehetsz GYEDEN, amennyit elõtte két évben biztosításban töltöttél. A biztosítási idõtõl függetlenül így is úgy is 3 éves koráig lehetsz otthon, csak az ellátás más a biztosítási idõ függvényében.
Igaz, kimaradt, hogy GYED-en.
A kérdező hozzászólása: Most hívtam fel az Egészségügyi Pénztárat, ott azt mondták, mivel passzív gyeden vagyok, újabb egy év teljes munkaviszony kell majd ahhoz, hogy a második babánál újra kaphassak majd TGYAS-t és GYED-et :(((((
Na várjál egy pillanatot, mert én gyors olvasás után úgy értelmeztem a kérdésedet, hogy ez év (azaz 2011) augusztusában jár le a szerzõdésed, csak most láttam, hogy azt írtad, hogy "járt". 2010. augusztusában járt le a szerzõdésed, vagy csak 2011. augusztusában fog lejárni a szerzõdésed? Ha 2010. augusztus, akkor igaza van az oepesnek, mert csak akkor nem kéne a 365 nap, ha már terhes lennél (a kérdésedbõl kiindulva nem vagy terhes). Ugyanis ha 2011. augusztusig megszülsz, akkor megvan a 365 nap, tehát ez a része teljesült és akkor már csak az élõ munkaviszony kéne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!